кросоувър - подходящ ли е

__

29.01.07
22:15

значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя

29.01.07
22:22

Не е рано ... , нищо неможеш да си контузиш с него , освен рамото , но това може да стане само поради небрежност - пример ако се опираш да дигнеш нещо много над нормалното демек 70-80 :wink:  аз сум се пробвал на 65 трудно е  :P

29.01.07
22:23

кажи си височината кг и годините . ако може :)

__

29.01.07
22:24

ами на 14 съм 180 см 85 кг

29.01.07
22:31

Вах вазхищавам ти се 14 год и тренира усърдно продалжаваи само така ! Бади сериозен .
Много си добре даже трябва ти само да оформиш Прави Кросоувър , Пек-Дек , Лег наклонен на Долу(може и с дамбели) Прави на Лег-а и Плега по 9-12 повторения така ще оформип гърдите(ако са достатично големи , ако не са поработи още малко за масичка ) Пожелавам ти успех

П.П. Много се радвам като видя млади бодибилдари е не че аз съм стар де на 16 съм :)  :P

__

29.01.07
22:35

ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната

изтласкване на щанга от лег - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от обратен лег - 4 серии по 10 повторения 
изтласкване на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения
флайс - 4 серии по 12 повторения
пулоувър  - 4 серии по 12 повторения
кросоувър - 4 серии по 12 повторения

какво мислиш  :wink:

29.01.07
22:39

Лично аз ако давам всичко от себе си на такава тренировка след тва ще съм умрел  :P

29.01.07
22:40

[quote author=“__-Hooligan-__”]ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната

ООх Това е множко по 4 упражнения ще ти са добре варти Флаис, Пулоувъра , обр лега и кроса
Сменяи ги така че да са по 4упр на трен
1Например:
Обр лег(добре ще е да почнеш с него - оформя долата част на гардите и зарното :) )
Лег
Флаис
Крос

2
Лег
Плег
Узбутване с Дъмбели
Пул

__

29.01.07
22:43

ами аз съм издаржлев - изморен съм и мн но мисля че добре влиза притеснявам се дали е правилна

29.01.07
22:46

я си даи Скаип  :D да ти пиша...

[quote author=“__-Hooligan-__”]ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната

:shock:  :shock:  :shock: 24 серии за гърди  :shock:  :shock:  :shock: раздели ги всичките тия на 6 (поне) и ще поличиш верен отговор
:shock:  :shock:  :shock: Незнам къде ги четете тези работи или кои ви ги казва ама това е..хм.. абсурдно 24 серии за гърди, аз съм в щок...

__

29.01.07
23:30

eми ти каквоо предлагаш
скаип ми е djv_djv

29.01.07
23:57

Аз лично също правя точно 24 серии по 8 повторения обаче и има добър растеж засега.

30.01.07
18:27

[quote author=”Баш Майстора”]Аз лично също правя точно 24 серии по 8 повторения обаче и има добър растеж засега.

24 серий  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  А бе хора вие луди ли сте бе ... Рони и Джей не правят по толко  :shock:

X_

30.01.07
18:47

пич на ако си на 14,замислял ли си се как ще си на 20…започни с тичането приятел.Успех!

__

30.01.07
21:11

да прави сте че е много просто съм новак и не разбирам много моля да ме извините - може ли да ми препоръчате някоя тренировка за гърди за маса
и все пак ако са толкова и ако издържам няма ли да стане  :wink:

[quote author=“__-Hooligan-__”]да прави сте че е много просто съм новак и не разбирам много моля да ме извините - може ли да ми препоръчате някоя тренировка за гърди за маса
и все пак ако са толкова и ако издържам няма ли да стане  :wink:

Aз правя 24 серии за гърди, но за един месец! Виж сайта, там има добри програми, които ще ти връщат много добра работа.
До отказ ли тренираш всяка серия?

EF

30.01.07
21:38

24 серии....упсурдно е...на това натоварване дълго няма да издържиш
Една доста добра тренировъчна програма
-средна лежанка 4 серии по 10 повторения (възможно е дроп серии)
-горна част гърди : ако има смит машина с пейка под нея е много добре...иначе избутване с димбели
-флайс
-пулоувър
-като завършващо упр. кросоувър или пекдек
ами това е от мен  :wink:  :roll:

__

30.01.07
22:53

не не ги правя до отказ а по 10-12 повтореня - леговете по 8-10 а тази програма дето я даде ефос има само 1 различие с моята - имам обратен лег толкова ли е много 4 серии

Effos_sz
Aм да ти кажа нищо по-различно не му предложи. Пак много серии и упражнения.

Hooligan
Прави следното:
1.Горна лежанка - 3 серии
2.Хоризонтална лежанка - 3 серии
3.Флайс - 3 серии

Давай си повечко зор като дигаш. Като не правип до отказ, прави 1 макс 2 повторения преди отказ. Бавно и концентрирано движение без участието на никаква инерция.Хубаво пускаш лежанките до гърдите, а не да правиш 5 см движение. Сменяй на упражненията на на 2-3 месеца. Лежанките аз лично ги правя 2 месеца с дъмбели, после 2 месеца с щанги и повтарям. Флайса го сменяй с кофички или в краен случай кросоувър. Друго не ти трябва. Просто давай максимума от себе си в тези серии и ще ти стигнат. Гърдите са една от най-претренирваната мускулна група, незнайно защо. Не прави тази грешка.

П.С. Винаги почвай с горна лежанка! Мъжкия вид на гърдите идват от нея. Има бая изпатили от пренебрегване на горна лежанка, които сега има много смешни гърди. Не прави и тази грешка.

__

31.01.07
11:33

мерси  :wink:  а можете ли да ми кажата какво е претренирване и какво се получава от него

Казано накратко е следното:
Ти отиваш в залата и правиш тренировка. По време на тренировката с тежестите мускулите стават по-слави, защото този вид натоварване прави микроскопични “пукнатини” в тях или казано по друг начин малки ранички.
Когато почиваш организма веднага почва да ремонтира тези рани по мускулите = това е така нареченото възстановяване.

След пълното възстановяване на мускула, оргнанизма се заема със задачата да направи мускулите по-големи, за да може натоварването да не е токова стресиращо. Казано по друг начин тялото се стреми да направи по-големи мускули, за да може тежестите, които се вдигат да не са толкова изтощителни, разръшителни за тялото = този процес се начина хипервъзстановяване (демек мускула става по-голям)

Претрениране е да отидеш да тренираш мускулна група, която още не е възстановена (ремонтирана). Така стават още по-големи раните във мускула и става лошо - виж това http://www.bb-team.org/training/000700.php

Затова ти казвам да тренираш максимално кратко. но изтощително. Смисъл с минимален серии да постигнеш максимално натоварване, стресиране на муслука, което довежда до растежа му.

__

31.01.07
12:39

значи от претренирване -мускулите не растат добре така ли

Не! Даже стават, по-малки, по-слаби и вероятноста да се контузиш става доста по-голяма! Давай почивка на един мускул минимум 5-6 дена.
Освен, ако не си на зоб и боб.

__

31.01.07
12:53

eми аз гърди правя винаги в понеделник таи че почивката си я имам  :wink:  ами значи искам до питам дали тази програмка е допра за мен - за маса в гърдите тоест

горни гърди на смит машината
Хоризонтална лежанка
долна лежанка
флайс или кофички
по 4 серии 8-10 повтореня

Понеделник е светеовния ден за гърди хахах няма майтап.
Няколко неща не ми харесват на мен в програмата:

1.Добре слагаш горна лежанка първо, а ма на смит машина? Прави си я на нормална лежанка с 30-40 градусов ъгъл.
2.Ако правиш долна лежанка, не прави кофички.
3.Сериите пак стават много според мен. Имаш 4 упражнения по 4 серии = 16 серии. Махни или едно упражнение или прави по 3 серии.
4.Прави повторенията в границата 8-12. Като можеш да направиш с дадена тежест 12 повторения, следващия път слагаш повече килца на лоста.
И така ще можеш да следиш дали имаш напредак. Опитвай се всяка тренировка да правиш 1 повторения повече от миналата на една и съща тежест.

П.С. Ако правиш много серии за мускулна група, времето за възстановяване се увеличава. Тези 24 серии които си правил, ако са достъчно тежеки ще ти отнемат не 6 дена възстановяване, а много повече. А не са ли достатъчно тежки няма да стимулират растеж, само ще копаеш дупки в тях.

31.01.07
14:24

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя

Глупости :x Упражнението е супер за оформяне и подсичане на гърдите

РО

31.01.07
16:16

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи от претренирване -мускулите не растат добре така ли

Да така е .

31.01.07
17:03

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя

Няма проблем, прави го...
А относно програмата, прави :

1.Горна лежанка с щанга
2.Права лежанка с дъмбели(Флайсово)
3.Долна лежанка с щанга или кофички...
4. Кросоувър

__

31.01.07
20:39

Много сорка че ви занимавам толкова много но просто искам да правя наи вярната програма  :wink:  та значи добре ли е така

1.Горна лежанка
2.Права лежанка
3.Долна лежанка
4. Кросоувър

4 x 8-12

аиде кажете какво мислите плс - според мен 3-те лега задължително и се чудя за 4-то упражнение - мисля да е оформящо но не мога да си избера какво да е - крос , флаис , полоувър - може и друго  :cry:  пек дек не мога защото нямам в залата  :cry:  а какво мислите за сериите - 16 серии добре ли са

01.02.07
13:53

[quote author=“__-Hooligan-__”]Много сорка че ви занимавам толкова много но просто искам да правя наи вярната програма  :wink:  та значи добре ли е така

1.Горна лежанка
2.Права лежанка
3.Долна лежанка
4. Кросоувър

4 x 8-12

аиде кажете какво мислите плс - според мен 3-те лега задължително и се чудя за 4-то упражнение - мисля да е оформящо но не мога да си избера какво да е - крос , флаис , полоувър - може и друго  :cry:  пек дек не мога защото нямам в залата  :cry:  а какво мислите за сериите - 16 серии добре ли са

Отговорих ти в другата тема, иначе да добре е !

01.02.07
14:05

За мен лично биха били множко. :)
И 10ина серии ми се отразяват доста добре и то при 6-8 повторения, ама както всички знаем - всичко си е индивидуално. :)

__

01.02.07
22:29

ами ако сменя кросоувара с флаиса ? няма ли да е по добре

03.02.07
08:46

[quote author=“__-Hooligan-__”]ами ако сменя кросоувара с флаиса ? няма ли да е по добре

Флайса да не кажа че е по-добър  :wink:

__

06.02.07
23:32

значи писах и в друга тема но никои ни ми отговаря - за гърдите понеже съм начинаещ и разбрах че 3 упражнения са ми достатъчни ми казаха следната програма
Полулег
хоризонтален лег
флаис

сичко 3 серии  по 8 повторения

но се притеснявам че не прая нищо за долна част на гърди и се чудя дали да не заменя флаиса с обратен лег - какво мислите

07.02.07
22:51

[quote author=“__-Hooligan-__”]значи писах и в друга тема но никои ни ми отговаря - за гърдите понеже съм начинаещ и разбрах че 3 упражнения са ми достатъчни ми казаха следната програма
Полулег
хоризонтален лег
флаис

сичко 3 серии  по 8 повторения

но се притеснявам че не прая нищо за долна част на гърди и се чудя дали да не заменя флаиса с обратен лег - какво мислите

Ако ще заменяш флаиса с нещо, нека да е кросоувър

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1