Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Прическата... :lol:
Според мен, това спорче е абсолютно излишно.
Факт е, че хлапето тренира. Не смятам, че някой трябва да го изрита от залата, а по-скоро да му помогне..ей така от човещина и колегиалност - поне да знае, че е направил нещо, с което може би ще предотврати евентуална бъдеща травма.
25.01.07
10:51
Факт е, че хлапето тренира. Не смятам, че някой трябва да го изрита от залата, а по-скоро да му помогне..ей така от човещина и колегиалност - поне да знае, че е направил нещо, с което може би ще предотврати евентуална бъдеща травма.
Човек това ти ли го написа или аз? :wink:
Всичко е точно и ясно
Човек това ти ли го написа или аз? :wink:
Всичко е точно и ясно
Всичко е точно и ясно ама лапето е глъмаво(както всички на тази възраст) и се прави на мъж и не ме слуша, аз съм се отказал да помагам и сега съм “инструктор” на едно приятелче. :?
25.01.07
11:43
аз пък вчера в саблекалнята ми идеше да прибия 1 мангал ..
отивам аз да се обличам и идва некав циганин не му давам повече от 60 кила и си маха миризливите дрехи и си бие инжекции в бедрото майче и още 1 път ама не разбрах къде .. и некав почва се кефи на неговия приятел къв е луд някви такива ... и влизам аз почвам да тренирам гледам го оня 5 минути са върти из залата после отиде седна и стоя още 5 мин без нищо да прави и накрая направи 1 серия на лежанката със 2 десетки и отиде са гледа на огледалото .. са съблича там .. просто немам думи .. баси циганина ... па и некъв пълен рахит отде намира пари за химии не го знам..
Еми краката , корема. Ама няма значение колко други спортове има които може да тренира :) . NRG е прав факт е че тренира .
Еми краката , корема. Ама няма значение колко други спортове има които може да тренира :) . NRG е прав факт е че тренира .
Интересно как с кардио дейност като футбола, ще ти се развият краката, че и корема :twisted:
:lol: Хм , ще дам пример със съседа си . Тренира от 2 години футбол , краката му са страшно оформени и не са малки , има плочки на корема , и когато хедеше редовно на кофи имаше много добро тяло. . Тоз футбол защо го написах знаех , че ще се реагира така :evil: . А това момче е на 12 години , ако тренира нещо друго( гребане , плуване и т.н.) и като стане на 15 да почне фитнес е напълно нормално , ще си качва като хората и всичко е ОК. Абе незнам аз така расъждавам :lol: .
[quote author=“kazz”]Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Ще подобри кардио-респираторните функции на организма, ще повиши метаболизма и всички положителни последствия от всичко това. Което всъщност е наи-важно на тези години :) Чакам си евалато :)
Не сериозно, хора които са тренирали сърцето и дихателните функции, после много по лесно качват мускулна маса и свалят мазнини.
1.за децата е добре да тренират нещо
Според мен спора е точно това, какъв спорт е добре да тренират децата на тези години, за оптимално развитие за психическо и физическо усъвършрнстване. И първия въпрос тук на който трябва да си отговорим е за колко годишни деца става дума? Има разлика между 10 и 16 години и то огромна! Но моето мнение е че на тези години трябва да се набляга на аеробнтие натоварвания, а за това има много по-подходящи места от прашна фитнес зала!
25.01.07
14:30
Доказан факт е, че хората, които започнат да се занимават от по-ранна възраст с фитнес и културизъм стават по-дисциплинирани, с по-здрав дух и по реална представа за нещата. Разбира се тренировката да е в рамките на нормалното и не трябва да се употребяват стероиди! :shock:
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“kazz”]Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Ще подобри кардио-респираторните функции на организма, ще повиши метаболизма и всички положителни последствия от всичко това. Което всъщност е наи-важно на тези години :) Чакам си евалато :)
Не сериозно, хора които са тренирали сърцето и дихателните функции, после много по лесно качват мускулна маса и свалят мазнини.
Според мен спора е точно това, какъв спорт е добре да тренират децата на тези години, за оптимално развитие за психическо и физическо усъвършрнстване. И първия въпрос тук на който трябва да си отговорим е за колко годишни деца става дума? Има разлика между 10 и 16 години и то огромна! Но моето мнение е че на тези години трябва да се набляга на аеробнтие натоварвания, а за това има много по-подходящи места от прашна фитнес зала!
Евала :!: Заслужи си го добър отговор,но за мен футбола си остава спорта с най-много травми.
[quote author=“Horsefucker”]Доказан факт е, че хората, които започнат да се занимават от по-ранна възраст с фитнес и културизъм стават по-дисциплинирани, с по-здрав дух и по реална представа за нещата. Разбира се тренировката да е в рамките на нормалното и не трябва да се употребяват стероиди! :shock:
Това не е ли факт за всички видове спорт. :wink:
25.01.07
18:33
Аzazel
Аз се отказах да споря с тях, просто аз взимам под внимание и нещата от физическа и психологична гледна точка! Те признават само физическата!
П.С. Някой спомена, че футбола не бил спорт, евала на него, много смешно твърдение. Футбола е спорт и то най-популярния и гледан спорт!
Точно бодибилдинга не е спорт! Не съм фанатизиран фен на футбола, напротив, даже не го гледам!
П.С. Отказвам да пиша повече в тази тема!
[quote author=“Huskarl”]
Всеки си има право на мнение и също така да го изразява, аз неразбирам защо си тръгнал да променяш мнението на някой. Неоставях с погрешни впечатления, в този случай сме на едно мнение, но просто няма смисъл от спорене.
25.01.07
20:01
аз пък вчера в саблекалнята ми идеше да прибия 1 мангал ..
отивам аз да се обличам и идва некав циганин не му давам повече от 60 кила и си маха миризливите дрехи и си бие инжекции в бедрото майче и още 1 път ама не разбрах къде .. и некав почва се кефи на неговия приятел къв е луд някви такива ... и влизам аз почвам да тренирам гледам го оня 5 минути са върти из залата после отиде седна и стоя още 5 мин без нищо да прави и накрая направи 1 серия на лежанката със 2 десетки и отиде са гледа на огледалото .. са съблича там .. просто немам думи .. баси циганина ... па и некъв пълен рахит отде намира пари за химии не го знам..
:lol: :shock: :lol:
това ме разсмя
по темата: аз съм правил набирания и лицеви на 6-7 годишна възраст. Подаръка за 7 мия ми рожден ден беше разглобяема гиричка 2-6 кг. 2ри клас вече я вдигах по 30-40 пъти на 4 кг ( за рамо) правех по 10 тина набирания и 30 лицеви. ( сега не правя много повече) бях си купил и дъмбели, ама някой ме излъга че няма да порасна от тежестите и спрях :evil: щото 5-6 клас бях верно най-ниския ( 145-150) и сега наскоро почнах да си помпам по лостове и успоредки със много задоволителен резултат ( хвала на мускулната памет :wink: )
Зала ше почвам от втория семестър.
Така че не виждам какъв е проблема да си помпа, стига да не прекалява.
25.01.07
21:15
бодибилдинга не е спорт а начин на живот.
25.01.07
21:55
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“kazz”]Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Ето защо е препоръчително да се тренира не футбол ,а баскетбол ,рискът от контузия е по-малък и е страхотен спорт
П.С. Междудругото преди да започна със щангите съм играл любителски 3-4 години баскетбол
25.01.07
22:39
[quote author=“morphey”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“kazz”]Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Ето защо е препоръчително да се тренира не футбол ,а баскетбол ,рискът от контузия е по-малък и е страхотен спорт
П.С. Междудругото преди да започна със щангите съм играл любителски 3-4 години баскетбол
Съгласен напьлно.Баскетбола е един много добьр спорт особено за подрастващите
25.01.07
23:42
а и не само за подрастващите .. и особенно в комбинация с щанги!!! :wink:
26.01.07
01:04
[quote author=“B_Ball_P2”]а и не само за подрастващите .. и особенно в комбинация с щанги!!! :wink:
За съжаление баскет,футбол,волейбол,плуване не са съвместими с бодибилдинга. :wink: Мога да ти изброя куп причини.Разбира се говоря за що годе нормално протичащи и редовни тренировки от гореизброените спортове.
А и дори да се практикуват едновременно - резултатите ще са смях.
п.с.
Пък бокс,борба и маратонско бягане въобще не стават за бодибилдинга :lol:
26.01.07
20:21
[quote author=“introducer”][quote author=“B_Ball_P2”]а и не само за подрастващите .. и особенно в комбинация с щанги!!! :wink:
За съжаление баскет,футбол,волейбол,плуване не са съвместими с бодибилдинга. :wink: Мога да ти изброя куп причини.Разбира се говоря за що годе нормално протичащи и редовни тренировки от гореизброените спортове.
п.с.
Резултатите ще са смях
Човече искаш ли да ти намера снимки на Lebron James или Alonso Mourning да видим дали ще е смешно :?
01.02.07
02:06
Аз пък едно глямо ЕВАЛА ще му кажа на момчето, защото вместо да пие бира по беседките и да пропушва той прави нищо за себе си! Нормално е да не го прави какато тряба никой от нас тук не е бил експерт когато е влязал в залата! Важното е че има желание и не се знае след някоя година може всички да чуем за успехите на това момченце на което се смеете сега :!: и аз почнах малко след като направих 13 и си купих таино протеин и амино киселини с парите от рождения ден :wink:
[quote author=“dn_bg”]Аз пък едно глямо ЕВАЛА ще му кажа на момчето, защото вместо да пие бира по беседките и да пропушва той прави нищо за себе си! Нормално е да не го прави какато тряба никой от нас тук не е бил експерт когато е влязал в залата! Важното е че има желание и не се знае след някоя година може всички да чуем за успехите на това момченце на което се смеете сега :!: и аз почнах малко след като направих 13 и си купих таино протеин и амино киселини с парите от рождения ден :wink:
Ти май не си прочел предните 3-4 страници, а ? Поне мойте мнения прочети.... :wink:
01.02.07
13:20
[quote author=“kazz”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“kazz”]Е ако ми кажеш какво може да ти развие футбола ше ти кажа евала
Евала :!: Заслужи си го добър отговор,но за мен футбола си остава спорта с най-много травми.
Грешка ! Хандбала е най ужасния спорт. Там си на своя отговорност и травмите са на много по високо ниво от колкото на футбола:) Лично мнение
01.02.07
15:29
[quote author=“Azazel”][quote author=“dn_bg”]Аз пък едно глямо ЕВАЛА ще му кажа на момчето, защото вместо да пие бира по беседките и да пропушва той прави нищо за себе си! Нормално е да не го прави какато тряба никой от нас тук не е бил експерт когато е влязал в залата! Важното е че има желание и не се знае след някоя година може всички да чуем за успехите на това момченце на което се смеете сега :!: и аз почнах малко след като направих 13 и си купих таино протеин и амино киселини с парите от рождения ден :wink:
Ти май не си прочел предните 3-4 страници, а ? Поне мойте мнения прочети.... :wink:
Признавам се за виновен :roll: прочетох само първата страница ама неможах да се въздаржа и си казах мнението
05.09.07
14:22
казано от InDaHEad на 19.01.07, 19:56:
E финесът не е простотия ако е само хоби...но превърне ли се в ежедневие ви превръща в пълен кретен...
Абсолютно! Не трябва да измества всичко останало и да е на първо място
05.09.07
23:23
казано от Kevin_Kostner на 05.09.07, 14:22:
казано от InDaHEad на 19.01.07, 19:56:
E финесът не е простотия ако е само хоби...но превърне ли се в ежедневие ви превръща в пълен кретен...
Абсолютно! Не трябва да измества всичко останало и да е на първо място
Ебаси провала съм значи :)
06.09.07
15:01
4-ма.
Много спам - много нещо. Само офтопик
Те на тази снимка виждате Paul Chek на 12 годинки.
Физика като неговата ми и сред идеалите. В момента е сред най-уважаваните треньори. Роден е за желязо.
06.09.07
20:53
Баааа на тоз гърдите му увиснали като на некоя негърка бабка, те за пример го вземат. Б***и изруда НЕ ИСКАМ ДА СЪМ КАТО НЕГО. Тоя е мн грозен. Аз за първи път влязох в зала на 10. Но на 12 почнах по-сериозно. Ся съм почти на 14.
Ти като него няма да станеш и да искаш.
Ето го в момента:
http://www.hqh.com/UserFiles/325-Files/Image/meetPaul.jpg
http://www.thebodytailor.com/images/PaulChek.JPG
http://www.thebodytailor.com/images/Deadlift.jpg
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.09.07 21:05.
Абе квото и да говорите 12 години си е рано за зала.
Относно футбола..нз колко хора изобщо са пробвали да тренират или знаят тренировката на някой футболист от западна европа, че да казвате, че не било спорт.
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 06.09.07, 20:53:
Баааа на тоз гърдите му увиснали като на некоя негърка бабка, те за пример го вземат. Б***и изруда НЕ ИСКАМ ДА СЪМ КАТО НЕГО. Тоя е мн грозен. Аз за първи път влязох в зала на 10. Но на 12 почнах по-сериозно. Ся съм почти на 14.
Приятелю,такива крайни оценки и изказвания звучат много грозно отстарни.Ако до някъде възрастта ти те оправдава,на мен лично ми е трудно.Не умаловажавай труда на хората,които са постигнали толкова много през годините.Научи се повече да слушаш и да четаш отколкото да говориш глупости.Съумей да култивираш в себе си търпение и постоянство и след време ще можеш да се похвалиш с това което си постигнал.Тогава може би ще си дадеш сметка,че постигнатото от хората все пак има някаква стойност.
Горенаписаните редове не са в следствие само на този ти пост.Бъди здрав!
Мнението беше редактирано от Jay_C на 07.09.07 11:51.
07.09.07
12:47
казано от introducer на 26.01.07, 01:04:
[quote author=“B_Ball_P2”]а и не само за подрастващите .. и особенно в комбинация с щанги!!! :wink:
п.с.
Лелеее просто не мога да се сдържа. Аве човек баскетболистите, не само в NBA, имат изключително здрави и грамадни тела( Michael Jordan ), просто защото треньорите ги задължават да вдигат тежести, за да могат да се блъскат. Боксьорите и борците също имат добре оформени тела и вдигат щанги за сила. Виждал съм по тв-то боксови зали с лежанки и щанги. Това е на професионално ниво.
За любителите, като повечето от нас, също не е изключено тренирането на такъв вид спорт. Повечето използват баскетбола, футбола и т.н. като кардио тренировки. Лично аз играя баскетбол от както проходих, но за съжаление сега не ми остава много време, но един приятел играе баскетбол по 2-3 часа дневно + бодибилдинг 3 пъти в седмицата, яде много, не ползва никакви хранителни добавки, а за химия направо да не говорим и си качва много добре човекът.(преди това тренираше кикбокс, но групичката им се пръсна).
Твоите “куп причини” най- вероятно са горенето на много калории при тренировките и невъзможността за качване на килограми. Еми по-трудно е, но не е невъзможно. Плс, кажи и друга причина?
Нека аз да ти кажа.
Първо си дефинирай понятието “бодибилдинг”.
Аз тренирам кикбокс и просто е немислимо да го комбинирам с “бодибилдинг”, ти културист кикбоксъор виждал ли си? Или културист плувец примерно, или баскетболист културист :D
Сега, т’ва че ползват щанги в доста от спортовете не значи, че тренират бодибилдинг. Аз също ползвам щанги, но единственото, което ме свързва с тренировка на културист са клека и гребането примерно, щангите са допълнение към физическата подготовка, която е много по-комплексна отколкото в културизма.
И това, че са грамадни не се дължи само на щангите, има и други начини...
Мнението беше редактирано от Mayhem на 07.09.07 13:00.
казано от qvkata на 07.09.07, 19:10:
http://www.youtube.com/watch?v=Q2vBFIY_gxo
за това ко да говорим
Виж го сега на какво прилича. Това момченце е по-скоро плод на болните амбиции на майка си. Пол Чек е пример за силна воля и постоянство. Стига с тия евтини холивудски сензации.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 08.09.07 06:53.
08.09.07
06:22
казано от locvs на 07.09.07, 19:59:
казано от qvkata на 07.09.07, 19:10:
http://www.youtube.com/watch?v=Q2vBFIY_gxo
за това ко да говорим
Виж го сега на какво прилича. Това момченце е по-скоро плод на болните амбиции на майка си. Пол Чек е пример за силна воля и постоянство. Стига с тия евтини холивудски сензации.
Мани другото ма на мен ми прилича на момиченце : )Ако е казала че е момче в видеото не съм го разбрал защото си нямам на представа от английски. Като порасне ще ни таркаля сичките в тоя форум : )Чак пък и на кофичките и сложили тежест.Да си тренира там бойните изкуства ма бодибилдинга не е за нея,мъничък/ка е още.
Ето доказателство, че фитнеса не спира растежа на височина. Иначе тоя щеше да си стои 1 метър висок.
08.09.07
20:20
казано от Mayhem на 07.09.07, 12:59:
Нека аз да ти кажа.
Първо си дефинирай понятието “бодибилдинг”.Аз тренирам кикбокс и просто е немислимо да го комбинирам с “бодибилдинг”, ти културист кикбоксъор виждал ли си? Или културист плувец примерно, или баскетболист културист :D
Сега, т’ва че ползват щанги в доста от спортовете не значи, че тренират бодибилдинг. Аз също ползвам щанги, но единственото, което ме свързва с тренировка на културист са клека и гребането примерно, щангите са допълнение към физическата подготовка, която е много по-комплексна отколкото в културизма.
И това, че са грамадни не се дължи само на щангите, има и други начини...
Еми дефинирам понятието бодибилдинг с “изграждане на тялото” буквално преведено. Този спорт е базов и благоприятства за:
-играждането на големи и масивни мускули
-релефно тяло
-сила
-издържливост
Точно за това е благоприятен за съчетаването с други спортове като ДОПЪЛНИТЕЛНО занимание.
На боксиорите им трябва сила и маса и си я набавят чрез тренировки във фитнес залата, отделно от боксовите тренировки. Разбира се и те спазват хранителни режими и фитнес програми съчетани с ТЯХНИТЕ цели. Баскетболистите също се нуждаят от маса и издържливост, затова и те са редовни във фитнес залите.
Значи не съм казал че те се занимават буквално с бодибилдинг- те нямат периоди на масиране, периоди на орелефяване и цикъли за сила и издържливост. Те си тренират с една програма постоянно. А за добавките просто мисля, че няма нужда да споменавам, че всеки един спортист, било то плувец или футболист, употребяват.
Ами дали са комплексни тренировките им не знам. Виждал съм футболист да тренира във фитнес зала по нормална програма натоварваща цялото тяло, само че тренираше с по-малки килограми и повече повторения и акцентираше върху краката(нали е футболист все пак).
Бахти офф топика стана, sorry :down: