09.10.07
19:41
ето и въпроса - примерно 1 ден тренирам за бицепс , трицепс и гръб. Да си изпалня всички упражнения за бицепс и тогава да мина на трицепс и след това за гръб или да правя 1 упражнение за бицепс след това едно за трицепс и т.н. :roll:
ЙеХеЕеЕеЕееЕЕЕеeeEEeee по таз логика след бицебса,трицебса и гърба напраи почивка 5 мин. и почни крака,рамо и гърди ........... абе :D:D:D:D омбре
09.10.07
20:15
хаха много смешно :long:
09.10.07
20:43
Всички за гръб, всички за трицепс, всички за бицепс. Това да е последователността. Занапред да знаеш - започва се с по - голямата мускулна група принципно. Надявам се да съм ти помогнал.
Petio_vn момчето не знае и пита. Можеше с един пост от 2 реда да му обясниш и готово.
09.10.07
21:57
казано от Jorku на 09.10.07, 20:43:
Всички за гръб, всички за трицепс, всички за бицепс. Това да е последователността. Занапред да знаеш - започва се с по - голямата мускулна група принципно. Надявам се да съм ти помогнал.
Petio_vn момчето не знае и пита. Можеше с един пост от 2 реда да му обясниш и готово.
винаги трябва да има човек дето мисли,че разбира и да се изсмее на неразбиращите,ти като мод би трябвало да го знаеш това ;) Нищо де утре той ще изпадне в така ситуация и ние ще ми се изсмеем дружно ;)
09.10.07
22:55
значи програмата ми е : 1-den:бицепс,трицепс,гръб
2-den:гърди,рамо,трапец
3-den:корем,предмишница,крака
под каква последователност да ги правя? :roll:
1 ден - Гръб, трицепс, бицепс
2 ден - Гърди, рамо, трапец
3 ден - Крака, корем, предмишница
Така са подредени по-големина.Както споменаха в по-горните постове, започваш от най-големия мускул и стигаш до най-малкия. Успех ! :)
10.10.07
13:31
много благодаря хора ;-)
a обективно погледнато има и друг вариант- бицепс, трицепс, гръб. Метод на предизтощение, от малка към голяма. Доста хора тренират и така, след като си изморил бицепса, гърба работи сам, няма кой да му помага, в др-я случай често се случва вс-те упр да отиват за малката група=> претренирване=> връщане назад... В предната ми зала всички го използваха, заради обстоятелства които не зависеха от мен и аз започнах наскоро... Избора е твой, може пак да избереш метода, който ти предложиха... но след като знаеш какви са алтернативите, това е правилния път според мен... демокрация :)
Мнението беше редактирано от jalokin на 10.10.07 13:45.
казано от jalokin на 10.10.07, 13:43:
a обективно погледнато има и друг вариант- бицепс, трицепс, гръб. Метод на предизтощение, от малка към голяма. Доста хора тренират и така, след като си изморил бицепса, гърба работи сам, няма кой да му помага, в др-я случай често се случва вс-те упр да отиват за малката група=> претренирване=> връщане назад... В предната ми зала всички го използваха, заради обстоятелства които не зависеха от мен и аз започнах наскоро... Избора е твой, може пак да избереш метода, който ти предложиха... но след като знаеш какви са алтернативите, това е правилния път според мен... демокрация :)
Грешно си схванал метода на предизтощението, това не значи да изтощиш малките преди големите. Така ще страда тренировката на големите.
Предварителното изтощение в случая е за бицепса. Гърба не работи сам, това е невъзможно. Бицепса обикновено е слабото звено в упражненията за гръб, а с този метод го отслабваш допълнително. Така хем претоварваш бицепса (първо го товариш с изолиращи упражнения, после го караш да дърпа при тренировката за гръб), хем тренировката за гръб страда, заради изморения бицепс.
верно че можеше ама не намерих смисъл,щот нека да са пробва сичко да направи(гръб,бицебс,трицебс) в 1 ден и сам ще си отговори....
10.10.07
19:34
petio_vn аз нямах предвид да ги правя всички в 1 ден а само за 3-те - бицепс трицепс и гръб
10.10.07
20:39
То и той толкова разбира - само като видя бицеБса,трицеБса и т.н. и ми е ясно за кво става въпрос..присмял се хърбел на щърбел
10.10.07
22:17
а как ми е програмата? бива ли? :cheese:
1 ден - Гръб, трицепс, бицепс
2 ден - Гърди, рамо, трапец
3 ден - Крака, корем, предмишница
казано от MI5 на 10.10.07, 20:39:
Petio_vn момчето не знае и пита. Можеше с един пост от 2 реда да му обясниш и готово...присмял се хърбел на щърбел
дали ? ......аре помисли си пак
11.10.07
10:26
Според мен би трябвало да поставиш бицепса пред трицепса, добре загретия бицепс ще пази от контузии трицепса, но много хора тренират трицепс-бицепс и нямат проблеми, така че сам решаваш. Колкото до цялостната ти програма, ако нямаш ден почивка между Ден 1 и ден2, смятам, че не е удачно, защото от предния ден ще е уморен трицепса и от това ще страдат гърдите.
11.10.07
11:32
ами аз тренирам 3 дена подред след това 2 дена почивам и така...
В такъв случай:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Рамо, крака
И пак ще е тежко според мен.
11.10.07
13:00
ами аз ще си остана на старата програма но незнам дали да тренирам 3 пъти последователно и след това да почивам или между самите дни да правя почивка .....
казано от Петко К на 11.10.07, 12:06:
В такъв случай:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Рамо, кракаИ пак ще е тежко според мен.
Това съм го пробвал, всичко върви докато дойде третия ден.Толкова се изтощавам с краката че нямам сила за рамото.Да не говоря че при всеки от дните в края съм толкова изтощен че коремната преса започвам да си позволявам да я пропускам.
Затова минах на четиридневна тренировка! :)
11.10.07
20:09
казано от barca_boy на 11.10.07, 13:00:
ами аз ще си остана на старата програма но незнам дали да тренирам 3 пъти последователно и след това да почивам или между самите дни да правя почивка .....
тренировка, почивка, тренировка, почивка, тренировка, почивка и т.н.
12.10.07
13:27
а има ли някакъв проблем това че за някои части на тялото имам много повече упражнения отколкото за други... и дали трябва за всяка мускулна група да имам еднакъв брой упражнения? и има ли друго упражнение за трапец освен “Повдигания на раменете”?
12.10.07
13:33
... като казвам друго упражнение имам предвид с дъмбел :)
12.10.07
13:55
Зависи какви са упражненията и каква е групата. По - голяма група - повече упражнения. Но и това не е вярно защото може да използваш 3 упражнения и да натовариш гърба например по - добре отколкото ако използваш 5 но изолиращи.
Ами повдигане на раменете от полулег(легнал си по корем). Тягата също е добра за трапец ;)
12.10.07
19:02
значи за гръб са 5 , трицепс - 9 , бицепс - 7 , гърди - 5 , рамо - 13 , трапец - 1 :D , крака - 2 , корем - 7 , предмишница - 3 .....
12.10.07
20:28
Леле :D
Само да ти кажа ,че в този спорт максимата “Колкото повече - толкова по - добре.” не важи винаги.
Първо погледни гърба и трицепса. Кое от двете ти се вижда по - голяма. Точно така, гърба. А защо тогава да правиш 9 упражнения за трицепс и само 5 за гръб?
Сравни така бицепса и гърдите. А за рамото нямам думи... Краката са ти половин тяло а ги тренираш по - малко от предмишницата която дори не е необходимо да се тренира изобщо.
Съвет от мен - чети много и се образовай на тема фитнес!
13.10.07
14:48
ами как най добре ще се съчетаят упражненията при 4-дневна програма? :) и колко почивки ще са нужни? :)
Ами аз например съм ги разделил така:
Понеделник:гърди,трицепс,коремна преса
Вторник:крака,ама много крака.
Сряда:почивка-вечерта правя коремни преси и веднага след тях малко кардио на велоенергомера 40 минути
Четвъртък:рамена,трапецовидния
Петък:гръб,бицепс,предмишница,и малко прасец щото ми е изоставащ,коремна преса
Събота :почивка
Неделя:почивка-сутринта правя коремни преси и веднага след тях малко кардио на велоенергомера 40 минути
13.10.07
21:04
други предложения? :)
13.10.07
21:10
1 - гърди + бицепс
2 - гръб
3 - почивка
4 - крака
5 - рамо + трицепс
6 и 7 - почивка
Аз сега карам по този сплит. Харесва ми.
Jorku, гърба във вторник не страда ли ,след като си изморил бицепса предния ден.Аз спазвам правилото - 48 часа възтановяване на натоварена мускулна група
14.10.07
10:43
1 - Гърди
2 - Гръб + трапец
3 - Бицепс + трицепс + предмишници
4 - Рамена
5 - Крака (вкл прасци)
6 и 7 - почивка
14.10.07
12:21
казано от icebobo на 14.10.07, 07:44:
Jorku, гърба във вторник не страда ли ,след като си изморил бицепса предния ден.Аз спазвам правилото - 48 часа възтановяване на натоварена мускулна група
Не. За обратното бих се съгласил - бицепса страда след гръб, но това ако са в една тренировка. При мен ръцете се възстановяват много бързо.
Наистина ,от този месец преместих бицепса в деня на гърба след него.Не мога след като съм правил гръб и да правя бицепс с тези килограми с които работих допреди - когато беше с гърдите.Но понеже потърсих малко разнообразие ,че вече два месеца работя една сиситема и предприех тези размествания.Нормално ли е това и ще ми попречи ли на развитието на ръцете?Вярно е че бицепса и трицепса ги започвам съотвенто с гърба и с гърдите и после ги довършвам,ама ги тренирам с по малко килограми щото са измалели.Да оставя ли тази програма известно време за проба или да я спирам?
14.10.07
21:45
казано от Horsefucker на 14.10.07, 10:43:
1 - Гърди
2 - Гръб + трапец
3 - Бицепс + трицепс + предмишници
4 - Рамена
5 - Крака (вкл прасци)
6 и 7 - почивка
ами корем????
14.10.07
21:51
Еми вкарваш си го сам 2-3 пъти в седмицата.
Гадно звучи това “вкарваш си го сам”...
14.10.07
22:55
Jorku ти си знаеш най-добре, но лично за мен програмата ти ще е по-удачна ако размениш местата на гърба с краката.
15.10.07
16:43
Гръб, Трицепс, Бицепс,Гърди, Рамо, Трапец,Крака, Корем - Как да ги разпределя в 4 дена???
1)ГРЪБ
2)РАМО + ТРАПЕЦ + ТРИЦЕПС
3)БИЦЕПС +ГЪРДИ
4)КРАКА + КОРЕМ
ще ти дойде много .....ама ако вкараш почивка в някой от дните може и да стане
17.10.07
17:44
1 ден - трицепс,бицепс
2 ден - гръб,гърди,корем
3 ден - рамо,трапец
4 ден - крака,корем
Сега съм с тази :) добра ли е ?