Малко Глупав въпрос но какво да се прави... :(

Прескочи до:
BA

09.10.07
19:41

ето и въпроса - примерно 1 ден тренирам за бицепс , трицепс и гръб. Да си изпалня всички упражнения за бицепс и тогава да мина на трицепс и след това за гръб или да правя 1 упражнение за бицепс след това едно за трицепс и т.н.  :roll:

09.10.07
19:50

ЙеХеЕеЕеЕееЕЕЕеeeEEeee по таз логика след бицебса,трицебса и гърба напраи почивка 5 мин. и почни крака,рамо и гърди ........... абе :D:D:D:D омбре

BA

09.10.07
20:15

хаха много смешно  :long:

09.10.07
20:42

Би ли си написал цялата тренировъчна програма?

Всички за гръб, всички за трицепс, всички за бицепс. Това да е последователността. Занапред да знаеш - започва се с по - голямата мускулна група принципно. Надявам се да съм ти помогнал.
Petio_vn момчето не знае и пита. Можеше с един пост от 2 реда да му обясниш и готово.

09.10.07
21:57

казано от Jorku на 09.10.07, 20:43:

Всички за гръб, всички за трицепс, всички за бицепс. Това да е последователността. Занапред да знаеш - започва се с по - голямата мускулна група принципно. Надявам се да съм ти помогнал.
Petio_vn момчето не знае и пита. Можеше с един пост от 2 реда да му обясниш и готово.

винаги трябва да има човек дето мисли,че разбира и да се изсмее на неразбиращите,ти като мод би трябвало да го знаеш това ;) Нищо де утре той ще изпадне в така ситуация и ние ще ми се изсмеем дружно ;)

BA

09.10.07
22:55

значи програмата ми е : 1-den:бицепс,трицепс,гръб
                                  2-den:гърди,рамо,трапец
                                  3-den:корем,предмишница,крака
под каква последователност да ги правя?  :roll:

10.10.07
05:36

1 ден - Гръб, трицепс, бицепс
2 ден - Гърди, рамо, трапец
3 ден - Крака, корем, предмишница
Така са подредени по-големина.Както споменаха в по-горните постове, започваш от най-големия мускул и стигаш до най-малкия. Успех ! :)

BA

10.10.07
13:31

много благодаря хора  ;-)

10.10.07
13:43

a обективно погледнато има и друг вариант- бицепс, трицепс, гръб. Метод на предизтощение, от малка към голяма. Доста хора тренират и така, след като си изморил бицепса, гърба работи сам, няма кой да му помага, в др-я случай често се случва вс-те упр да отиват за малката група=> претренирване=> връщане назад... В предната ми зала всички го използваха, заради обстоятелства които не зависеха от мен и аз започнах наскоро... Избора е твой, може пак да избереш метода, който ти предложиха... но след като знаеш какви са алтернативите, това е правилния път според мен... демокрация :)

Мнението беше редактирано от jalokin на 10.10.07 13:45.

10.10.07
14:02

казано от jalokin на 10.10.07, 13:43:

a обективно погледнато има и друг вариант- бицепс, трицепс, гръб. Метод на предизтощение, от малка към голяма. Доста хора тренират и така, след като си изморил бицепса, гърба работи сам, няма кой да му помага, в др-я случай често се случва вс-те упр да отиват за малката група=> претренирване=> връщане назад... В предната ми зала всички го използваха, заради обстоятелства които не зависеха от мен и аз започнах наскоро... Избора е твой, може пак да избереш метода, който ти предложиха... но след като знаеш какви са алтернативите, това е правилния път според мен... демокрация :)

Грешно си схванал метода на предизтощението, това не значи да изтощиш малките преди големите. Така ще страда тренировката на големите.
Предварителното изтощение в случая е за бицепса. Гърба не работи сам, това е невъзможно. Бицепса обикновено е слабото звено в упражненията за гръб, а с този метод го отслабваш допълнително.  Така хем претоварваш бицепса (първо го товариш с изолиращи упражнения, после го караш да дърпа при тренировката за гръб), хем тренировката за гръб страда, заради изморения бицепс.

10.10.07
16:49

верно че можеше ама не намерих смисъл,щот нека да са пробва сичко да направи(гръб,бицебс,трицебс) в 1 ден и сам ще си отговори....

BA

10.10.07
19:34

petio_vn аз нямах предвид да ги правя всички в 1 ден а само за 3-те - бицепс трицепс и гръб

То и той толкова разбира - само като видя бицеБса,трицеБса и т.н. и ми е ясно за кво става въпрос..присмял се хърбел на щърбел

BA

10.10.07
22:17

а как ми е програмата? бива ли?  :cheese: 
1 ден - Гръб, трицепс, бицепс
2 ден - Гърди, рамо, трапец
3 ден - Крака, корем, предмишница

11.10.07
10:18

казано от MI5 на 10.10.07, 20:39:

..присмял се хърбел на щърбел

дали ? ......аре помисли си пак

11.10.07
10:26

Според мен би трябвало да поставиш бицепса пред трицепса, добре загретия бицепс ще пази от контузии трицепса, но много хора тренират трицепс-бицепс и нямат проблеми, така че сам решаваш. Колкото до цялостната ти програма, ако нямаш ден почивка между Ден 1 и ден2, смятам, че не е удачно, защото от предния ден ще е уморен трицепса и от това ще страдат гърдите.

BA

11.10.07
11:32

ами аз тренирам 3 дена подред след това 2 дена почивам и така...

11.10.07
12:06

В такъв случай:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Рамо, крака

И пак ще е тежко според мен.

BA

11.10.07
13:00

ами аз ще си остана на старата програма но незнам дали да тренирам 3 пъти последователно и след това да почивам или между самите дни да правя почивка .....

11.10.07
18:31

казано от Петко К на 11.10.07, 12:06:

В такъв случай:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Рамо, крака

И пак ще е тежко според мен.

Това съм го пробвал, всичко върви докато дойде третия ден.Толкова се изтощавам с краката че нямам сила за рамото.Да не говоря че при всеки от дните в края съм толкова изтощен че коремната преса започвам да си позволявам да я пропускам.
Затова минах на четиридневна тренировка! :)

казано от barca_boy на 11.10.07, 13:00:

ами аз ще си остана на старата програма но незнам дали да тренирам 3 пъти последователно и след това да почивам или между самите дни да правя почивка .....

тренировка, почивка, тренировка, почивка, тренировка, почивка и т.н.

BA

12.10.07
13:27

а има ли някакъв проблем това че за някои части на тялото имам много повече упражнения отколкото за други...  и дали трябва за всяка мускулна група да имам еднакъв брой упражнения? и има ли друго упражнение за трапец освен  “Повдигания на раменете”?

BA

12.10.07
13:33

... като казвам друго упражнение имам предвид с дъмбел :)

Зависи какви са упражненията и каква е групата. По - голяма група - повече упражнения. Но и това не е вярно защото може да използваш 3 упражнения и да натовариш гърба например по - добре отколкото ако използваш 5 но изолиращи.
Ами повдигане на раменете от полулег(легнал си по корем). Тягата също е добра за трапец ;)

BA

12.10.07
19:02

значи за гръб са 5 , трицепс - 9 , бицепс - 7 , гърди - 5 , рамо - 13 , трапец - 1 :D , крака - 2 , корем - 7 , предмишница - 3 .....

Леле :D
Само да ти кажа ,че в този спорт максимата “Колкото повече - толкова по - добре.” не важи винаги.
Първо погледни гърба и трицепса. Кое от двете ти се вижда по - голяма. Точно така, гърба. А защо тогава да правиш 9 упражнения за трицепс и само 5 за гръб?
Сравни така бицепса и гърдите. А за рамото нямам думи... Краката са ти половин тяло а ги тренираш по - малко от предмишницата която дори не е необходимо да се тренира изобщо.
Съвет от мен - чети много и се образовай на тема фитнес!

BA

13.10.07
14:48

ами как най добре ще се съчетаят упражненията при 4-дневна програма? :) и колко почивки ще са нужни? :)

13.10.07
19:11

Ами аз например съм ги разделил така:
Понеделник:гърди,трицепс,коремна преса
Вторник:крака,ама много крака.
Сряда:почивка-вечерта правя коремни преси и веднага след тях малко кардио на велоенергомера 40 минути
Четвъртък:рамена,трапецовидния
Петък:гръб,бицепс,предмишница,и малко прасец щото ми е изоставащ,коремна преса
Събота :почивка
Неделя:почивка-сутринта правя коремни преси и веднага след тях малко кардио на велоенергомера 40 минути

BA

13.10.07
21:04

други предложения? :)

1 - гърди + бицепс
2 - гръб
3 - почивка
4 - крака
5 - рамо + трицепс
6 и 7 - почивка

Аз сега карам по този сплит. Харесва ми.

14.10.07
07:44

Jorku, гърба във вторник не страда ли ,след като си изморил бицепса предния ден.Аз спазвам правилото - 48 часа възтановяване на натоварена мускулна група

14.10.07
10:43

1 - Гърди
2 - Гръб + трапец
3 - Бицепс + трицепс + предмишници
4 - Рамена
5 - Крака (вкл прасци)
6 и 7 - почивка

казано от icebobo на 14.10.07, 07:44:

Jorku, гърба във вторник не страда ли ,след като си изморил бицепса предния ден.Аз спазвам правилото - 48 часа възтановяване на натоварена мускулна група

Не. За обратното бих се съгласил - бицепса страда след гръб, но това ако са в една тренировка. При мен ръцете се възстановяват много бързо.

14.10.07
15:52

Наистина ,от този месец преместих бицепса в деня на гърба след него.Не мога след като съм правил гръб и да правя бицепс с тези килограми с които работих допреди - когато беше с гърдите.Но понеже потърсих малко разнообразие ,че вече два месеца работя една сиситема и предприех тези размествания.Нормално ли е това и ще ми попречи ли на развитието на ръцете?Вярно е че бицепса и трицепса ги започвам съотвенто с гърба и с гърдите и после ги довършвам,ама ги тренирам с по малко килограми щото са измалели.Да оставя ли тази програма известно време за проба или да я спирам?

BA

14.10.07
21:45

казано от Horsefucker на 14.10.07, 10:43:

1 - Гърди
2 - Гръб + трапец
3 - Бицепс + трицепс + предмишници
4 - Рамена
5 - Крака (вкл прасци)
6 и 7 - почивка

ами корем????

Еми вкарваш си го сам 2-3 пъти в седмицата.

Гадно звучи това “вкарваш си го сам”...

14.10.07
22:55

Jorku ти си знаеш най-добре, но лично за мен програмата ти ще е по-удачна ако размениш местата на гърба с краката.

BA

15.10.07
16:43

Гръб, Трицепс, Бицепс,Гърди, Рамо, Трапец,Крака, Корем - Как да ги разпределя в 4 дена???

17.10.07
09:05

1)ГРЪБ
2)РАМО + ТРАПЕЦ + ТРИЦЕПС
3)БИЦЕПС +ГЪРДИ
4)КРАКА + КОРЕМ
ще ти дойде много .....ама ако вкараш почивка в някой от дните може и да стане

BA

17.10.07
17:44

1 ден - трицепс,бицепс
2 ден - гръб,гърди,корем
3 ден - рамо,трапец
4 ден - крака,корем
Сега съм с тази :) добра ли е ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1