20.01.08
10:00
Започнах да тренирам отново преди месец,преди това имах стаж някъде към 4-5 месеца ,но бях прекъснал за известно време поради мързел..и въпроса ми е какви упражнения да правя ,защото когато започнах направих 3x30 коремни преси във фитнеса и после имах 2 седмици мускулна треска на корема и след като се оправих пък немога да правя пак защото ме боли кръста като се напъна да правя и е пълна мъка.Засега правя само повдигане на краката от вис и накланяне на страни с дъмбели..ако можете да ми кажете някакво друго упражнение което не натоварва много кръста ще съм благодарен :)
20.01.08
10:23
молитви и някъв тренажор той тоя в нашия въобще не товари кръста
20.01.08
11:56
Почни едно по едно с тези упражнения. В общи линии те са основата на развитието на абдоминалните мускули.
Щом те боли, коремни преси можеш да правиш и много малко в серия. Примерно 10 серии по 10 повторения. Но почивката между сериите да е много кратка примерно 5-10сек. Ако имаш проблеми с кръста прави хиперекстенции, за да заякнат правите гръбни мускули в областта на кръста и така ще го укрепят. Аз също имам проблеми с кръста и хиперекстензиите много помагат.
20.01.08
12:19
благодаря,ще ги пробвам тези хиперекстенции ..ако намеря такъв уред в залата де :)
имам и още един въпрос,лицевите опори натоварват ли и коремните мускули?
20.01.08
13:08
казано от viruss на 20.01.08, 12:19:
благодаря,ще ги пробвам тези хиперекстенции ..ако намеря такъв уред в залата де :)
имам и още един въпрос,лицевите опори натоварват ли и коремните мускули?
натоварват ги ама не много :)
Мнението беше редактирано от stripe на 20.01.08 13:09.
20.01.08
19:47
По темата-за болката в кръста най-доброто противно на всеобщото схващане е мъртвата тяга.Ако техниката ти е добра ще усетиш подобрение в рамките на 2-3 седмици.Разбира се в началото я прави с леки тежести,даже само с лоста,и ги увеличавай малко по малко.А и да добавя,че упражнението споменато по-горе се казва хиперекстенЗии ;-)