[quote author=“master”]Е добре кое е по лесно да оформиш мускул с повече сланиа или по масивен мускул :?:
Ако 2 месееца чистиш интензивно маса 4 пъти седмично ще има ли резултат?
Естествено че е по лесно готов масивен мускул да оформиш отколкото да има сланина над него и да я чистиш.Ама такива въпроси задаваш
[quote author=”^MaD^”]според мен рамото е доста важно намести го някаде :)
Няма мускулна група която да не е важна.Получава се дисбаланс и докато се оправи този дисбаланс ще ни се отели вола
Всички мускули са важни, но режима, който съм съставил е за конкретния човек и за конкретни цели. Преследвайки различни цели в процеса на трениране, има варианти за изключване на определени мускули от тренировката за неопределен период от време. Това, разбира се, не означава, че въпросните мускули са пренебрегнати, да не говорим, че използвайки базови упражнения (по принцип) няма начин да не натовариш някоя мукулна група. Всичко зависи от целите. Поздрави!
Според мен Марто е напълно прав , в следващия си цикъл ше наблегна на дръги мускулни групи с по различни желания за тях в зависимост от постигнатото.
Трябва да се гони баланса между групите че веднъж изпуснете ли го няма лесно настигане,затова написах че няма неважна група
Ей, мастър, не мисли за следващия цикъл. Зная, че трудно, но опитай. Че аз съм го измислил. Защото като анализирах внимателно нещата, открих, че ме послъгваш за доста неща (неволно е смятам). Общо взето смятам (както и ти писах в началото), че имаш нужда от много маса по цялото тяло. Само отбелязвам!
Поздрави!
Мартин чете внимателно и помни като слон master :lol: при него няма тая оная :D :D трябва да си определиш приоритетите
Марто искам да те помоля да ми каажеш за какво мислиш че лъжа , просто искам да разбера кое от това което съм написал звучи абсурдно - искам наистина честно да ми кажеш , просто от приятелски чувства , без злоба :wink: наистина , и второ наистина имам нужда от маса , и тъи като искам по голяма сила е неизбежно да не я направя но те уверявам че не мога да се похваля с много голям релеф :cry:
Все пак как ти се струва 70 кила на 1.70 ръст.... но винаги слушам съветите на по напредналите от мен :lol:
Чао и Поздрави
Искаш маса ? кой неще в този форум.Резултатите непременно ще дойдат трябва да си малко търпелив година след година ще ставаш все по добре но не бързай и не вземай необмислени решения
master написа:
......аз маса имам предостатъчно по цялото тяло.....
пък после написа:
........наистина имам нужда от маса..........
Е, последно... :D
Това е само пример, изложен без никаква злоба. Просто отбелязвам. Предлагам ти да си направиш 2-3 месеца тренировка по програмата, с контроли на всеки месец, след това ще ми пратиш данните си и ще ти кажа от какво имаш нужда. Но засетен път повтарям, от маса имаш нужда по цялото тяло, и от сила, но на гърба и гърдите, не на бицепса.
Поздрави! :)
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Мартин чете внимателно и помни като слон master :lol: при него няма тая оная :D :D трябва да си определиш приоритетите
Предупредих те .Иначе съм 100 % съгласен с Мартин и аз съм забелязвал подобни работи не само при master (без да се обиждаш)
Марто аз просто не мога да се изразя правилно искам да кажа че имам маса на тялото но искам и още , и да знаеш че с голям кеф ще изпълнявам програмата ти нямам търпение почивката ми да свърши и да почна , знам че ми трябва сила на гърди и на гръб , но някак си искам повече сила на бицепса , не знам защо (наистина) а пък наи мразя упражнебията за гръб , страшно много ме изтощават но все пак всичко с времето си , ако не пиша повече през следващите няколко дена:Желая ви Весела Коледа и Ч.Н.Г :wink:
П.С. Абе виж сегА мога да ти дам конкретен пример - виж в снимките ръцете на ДгДгиоргио ако това е маса да знаеш че аз изглеждам почти така в ръцете , само дето моите са по малки , и ако аз ще стана така , предпочитам да правя релеф на ръцете . Мисля че по скоро първо да направя цикъл за релеф (на гърди , талия и ръце наи вече) а след това да правя маса ,така че размисли !!!!Аз до 10 съм в почивка така че имам време да го обсъдим.
Чао засега
Тренирай спокойно за постигане на сегашниет цели и не мисли за нови. За програмата - ще повторя, че да не би да не си разбрал: Усетиш ли някакво невъзстановяване, веднага трябва да разредиш тренировките. Можеш много лесно да претренираш, ако не спазиш някоя подробност без да искаш. Води си дневник, така ще е по-ясно всичко.
Повече сила на бицепса искаш оп всеизвестни причини - не си само ти :D
За гърба - правилно се ориентираш - всичко с веремто си
А за ръцете на Диджорджо - какво ти кажа- те и моите така изглеждат, ама по-малки :lol: . Виж, при натуралното трениране една перфектна ръка минава задължително през фазата, в която изглежда тази на Диджорджо. Въпреки че, на мен и така ми харесват ръцете му, просто изглеждат естествени (не по размер :lol: )
Релеф те съветвам да правиш като му дойде времето, всичко по реда си.
И аз му обясних на master но той не приема
Не съм казал но пак потретвам мастер
Релеф и маса са две различни неща не може да ги правиш едновременно разбери ти гледаш топ професионалистите и се кефиш но това е крайният завършен продукт ти ако видиш професионалист в основен период ще избягаш (аз съм виждал Насър ).Така че разбери НЕ МОЖЕШ ДА КАЧВАШ РЕЛЕФНА МУСКУЛНА МАСА и го запамети добре
Има си периоди за всичко снимките дето ги гледаш са от основен период неможе да съм чист.Стана ли ти ясно най накрая
П.С. Ръцете ти изглеждат като мойте ама по малки (това ни дели) а гръдния кош да не ти е 144 случайно като на мен или така изглежда ама е по малък (не пиши щуротии)
XAXAXA , спокоино ДЖорджио , само ръцете ми изглеждат като твоите , а за тренировките - добре . Ще правя 2 месеца маса (по програмата на Марто ми излизат толкова) , обаче после за да се оформя колко време ще ми трябва - горе долу?
[quote author=“master”]XAXAXA , спокоино ДЖорджио , само ръцете ми изглеждат като твоите , а за тренировките - добре . Ще правя 2 месеца маса (по програмата на Марто ми излизат толкова) , обаче после за да се оформя колко време ще ми трябва - горе долу?
И за ръцете се съмнявам ама хайде.По второто хубавато чистене се прави полека чел съм че трябва по 1 кило кило и нещо макс да се сваля на седмица (иначе се гори мускул) така че можеш сам да сметнеш времето
Здравей Мастър, искам само да ти кажа (щото питаш), че няма да се омазниш от моята програма, маса може и да не успееш да направиш, но няма да се омазниш. Нало това целта.
За правенето на маса без загуба на релеф. Според мен може, обаче е толкова трудно и става толкова бавно и само някъде да сбъркаш малко с хранене или леко претрениране и всичко отива по дяволите. Е затова е добре нещата да си вървят по ред.
Искаш да кажеш че няма да си забугя от релефа( не че е много ама...)
и че само ще ми порасне ръката ,е ако е така ще е направо супер ,ама ще трябва да изпълнявам всичко стриктно нали?
Виж сега, колкото повече хапваш, толкова повече ще ти порастне ръката (не до безкрай, разбира се). Но също така, можеш и да изгубиш от релефа. Това е на теория. На практика мисля, че няма какво да му се притесняваш на релефа. С тия тренировки страшно кардио завърташ, дано не ти попречи на разтежа.
[quote author=“master”]че аз мислех че аеробната деиност засилва растежа .... :?:
Много пъти съм го казвал ама трябва да има кой да чете всъщност в темите (дето се говори за това) има и твой мнения.
Това (аеробната) е тъкмо противоположното на анаеробната дейност (мускулното изграждане) така че си го запиши
Ей, мастър, ще ме съсипеш :lol: В известен смисъл си прав, ама не по начина по който си мислиш. Накратко мога да ти кажа, че аеробната дейност има своето значение и спомага за възстановяването на мускулите и за тяхното по-добро кръвоснабдяване донякъде. Иначе по принцип си е противоположна дейност на вдигането на тежести.
Абе имах предвид деиност при която организма се насища с кислород(еи 10 клас съм не мога да го запомня това).
[quote author=“Martin”]Ей, мастър, ще ме съсипеш :lol: В известен смисъл си прав, ама не по начина по който си мислиш. Накратко мога да ти кажа, че аеробната дейност има своето значение и спомага за възстановяването на мускулите и за тяхното по-добро кръвоснабдяване донякъде. Иначе по принцип си е противоположна дейност на вдигането на тежести.
За кръвоснабдяване да ще намалят времето за въстановяване НО мускулен разтеж има САМО когато мускулната дейност се извършва без наличието на много кислород (Анаеробна дейност) Съгласен :D
Ясно ... е все пак не мога да разбирам колкото вас , такаче не ми се сърдете за тъпите грешки които срещате и може би ще срещате
Ае никой не ти се сърди, обсъждаме си просто :D А ти няма ли да започваш да вдигаш вече?
почвам от понеделника след нова година , аз ще ти пиша и ще те уведомявам всеки път така че не се безпокои :wink:
Марто значи много съм зле , отчаян и объркан. Преди Коледа някъде ококолко 19-20 бях околко 70 кила.Тогава спрях да тренирам за почивка.По празниците се тъпках за световно с каквото ми падне и не спортуах въобще.Сега е 4 януари и тежа 76 КИЛА съм се много освинил и вече не съм сигурен какво да правя многосъм си развалил формата и мисля за релеф щот наистина съм страшно зле , а пък след това да почна цикъла за маса.Ще послушам твоя съвет но наистина съм много объркан.Ако знаех че ще стане така щях да пусна тема за релеф а не за сила . :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Няма да се плашиш мастер не е чак толкоз лошо положението продължавай си по плана на Мартин пък после ще му мислим кво да те правим
Поне ми кажете какво да правя с корема си защото тои е главната ми тревога- много бързо смъквам и качвам в нея област - сега съм с леко шкембе , поне ми кажете как да си смъкна корема за 1 седмица -напишете ми програма за домашни условия , без уреди , всичко ще изпълня така че пишете!!!!!!!
Мастер за еднаседмица едва ли ще стане нещо но на мен ми препоръчаха крънчовете и молитвата в суперсерии пробвай и ти аз съ много доволен от нея
Абе от 3 дена правя по 3 серии крънч като всеки ден качвам с 10 повторения -силата нараства , но корема се е прибрал :cry: съвсем малко
[quote author=“master”]Абе от 3 дена правя по 3 серии крънч като всеки ден качвам с 10 повторения -силата нараства , но корема се е прибрал :cry: съвсем малко
Сега без да се сърдиш ще ти кажа какъв ти е проблема на теб няма да се сърдиш
Такаааа в твойте постове и предишни и сегашни останах със следното впечатление за теб,искаш с 10 тренировки да качиш 5 сантима на ръката а след 50 да си като Арни.Не бързай всичко става много бавно мастер ето и последният пост да погледнем искаш за една седмица да постигнеш резултати в които нормалните хора постигат за месец два и казваш че за 3 дена корема се е стегнал съвсем малко еми за 3 дена не може повече така че бързай бавно
П.С. Не съм искал да те обидя с нищо ако си се обидил просто искам да ти го изкореня това бързане щото с нищо не ти помага а и ти вреди
Абе преди 2 месеца растях с супер темпове - направо гледах как ми растат ръце , гърди и т.н. пред очите и въпреки че знам че не може така вечно все още тая някакви надежди .... :cry:
Всеки в началото е напредвал бързо и си е мислил ееее то не е било чак толкова трудно ще порастна бързо като еди кой си ,докато не се сблъска с първия застой така се отказват доста билдери
Бързай-бавно
Еиии хора аз вече направих 2 тренировки , качих 2 кила по програма , и ще напредвам , надявам се да сте сигурни в тази програма , штот някои от трениращите в моята зала не вярват , че с нея ще кача 10-15 кила отгоре , и че въобще ще има ефект!!!
П.С.Марто къде се губиш бе пич , ае напиши нещо , все пак ти измисли тази програма!!!
Здрасти, нямах възможност да пиша досега....
Не се протеснявай от мазното, като почнеш пак каратето ще се оправиш, ако мислиш да спираш с него, пиши, може да добавим кардио. Не прави коремни преси. За програмата - ефектите съм ти ги написал по-горе с всички подробности, които могат да ти помогнат или попречат. Ако правиш всичко както трябва, в момента тренировката би трябвало да ти е доста лесна, така ли е? Ще повторя, че ако не спазваш изискването за работните тежести и не ги качваш плавно, наистина няма да постигнеш нищо. А за това, че някой мисли, че няма да има ефект... ако видя някой да тренира така и аз бих си помислил същото :) . Обаче нещата са премислени и не се протеснявай. Водиш ли си дневник? Можеш да го водиш тук ако искаш, да те видим какво правиш :lol:
Айде и успех!
Здрасти Марто!!! :D
С каратето нямам намеерение да спирам , махнах лицеви и коремни(тренера позволи).Добре че каза за коремните штот ги бях почнал.Вече направих 4 тренировки.Наистина ми се виждат много лесни , измарям се само на последните повторения на последните серии при бицепс трицепс и гърди.Направих си дневник-написах си ъпражненията и си пиша килограмите с които вдигам след всяка тренировка .Написах си и колко са ми ръцете теглото и гръдната обиколка преди да започна цикъла ,за да направя сравнение след него.Вече по програма съм направил по 3 тренировки бицепс и гърди , 1 тр почнах бицепса с 33 кила , сега на 3тата съм на 35 кила следващата седмица ще кача още 2 кила, абе на бицепса трябва д акачвам по 2 кила седмично,1 тр за гърди бях с 60 кила на 3тата съм с 64 кила, падата ми се да качвам по 4 кила на седмица.Тренировките ми са по 40-50 мин.
Ми хубаво. Вдигай като спазваш указанията и всичко ще е ОК. Яж повечко, не се притеснявай от омазняване. Коремните не ги прави, да не качиш и там, не за друго.
Успех!