казано от Winnie на 20.02.09, 09:18:
е заради тъпото ПМС, а то е такова заради тренировките. Няма лошо, ако почиваш като мен, в седмицата преди.
Че имам по-голям апетит откакто съм на схема по-тежко с по-малко бройки, спор няма...
Аз не обичам да се оправдавам с цикъла си за каквото и да е...твърде лесно ‘извинение’ е...а и това си е нормално състояние...да, малко по-’чувствителни’ ставаме заради полуделите хормони, но съм на мнение, че колкото повече мислиш и се ‘втеляваш’, че ти влияе, толкова повече си внушаваш, че наистина е така...
Седмицата ми е адски напрегната и изнервена (покрай работа и други неща) - това ми е оправданието, не ПМС... И тренировките хич не ми пречат, напротив, вкарват си ме в правия път!
То такава дискусия заформихме, че...направихме от мухата слонче ;)
казано от Венцеслава Атилова на 20.02.09, 09:05:
Лимка, оооо трябваше да ме видиш мен вчера ..... хлябове, торти, хумус.... абеееееее.... оакахме положението :):) смятам да почна the cheaters diet :) хехех
спокич, persistency is the key както пише в твойта книжка (която е мн добра, само дето ми трябва повечко време и спокойствие за да вникна истински в нея)
Хайде горе главата
Венци, чак сега го видях тоя пост ...бльон, бе, т’ва е :)
Абе, аз съм на мнение, че за ден-два не може да се оака положението. Ако е от време на време, разбира се ...ама често взе да се случва... ;) А като се случва често, няма прогрес, а има застой...Охлабих дисциплината нещо... Все си имам оправдания, но..истината е, че ако търсиш оправдание, винаги ще го намериш.
В неделя тати има Р.Д. и в събота се подготват едни маси, едни чудесии...много ме съмнява, че ще успея да съм съвсем примерна...и...ето ти, пак ще има поводи за издънка... Но още от сега се надъхвам от понеделник колко ще съм стриктна в тр-ки и режим ;) Ще влезем в релси, нема начин ;)
Твоята книжка я докарах до тренировките почти на един дъх и...зациклих...не остава време :) Важното е, че вече е в купчината книги до леглото и на една ръка разстояние ;)
Нямам търпение да отида да тренирам! Ще направя жестока тренировка :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 20.02.09 14:50.
казано от Limka на 20.02.09, 07:44:
А този немския фитнес хляб е ужасен - купих си веднъж от него и не успях да изям дори една филийка...Но...разни хора, разни вкусове!
Ако го запечеш леко в тостера е ок! Сменям го с един, който съм го виждала само в Кауфланд и ходя чак до там да го купувам - Вита Стар. Не знам дали не се самозалъгвам, но тези “тескави” хлябове ми се струват най-близо до истината. Едва ли някой ще си прави труда да им добавя рафинирано брашно, кафе за цвят и други боклуци.
казано от Diana на 20.02.09, 15:58:
казано от Limka на 20.02.09, 07:44:
А този немския фитнес хляб е ужасен - купих си веднъж от него и не успях да изям дори една филийка...Но...разни хора, разни вкусове!
Ако го запечеш леко в тостера е ок! Сменям го с един, който съм го виждала само в Кауфланд и ходя чак до там да го купувам - Вита Стар. Не знам дали не се самозалъгвам, но тези “тескави” хлябове ми се струват най-близо до истината. Едва ли някой ще си прави труда да им добавя рафинирано брашно, кафе за цвят и други боклуци.
И аз съм на това мнение. Ръжената Вита ми е твърде вкусна, а този хляб на сандвич и препечен става, иначе е бляк...
Здравейте,
Да се отчета за вчера и днес: ще пропусна подробното описване на храната - вчера беше горе-долу ок, днес хич я няма, а довечера ще има голяма маса...+ торта. И винце смятам да пийна малко.
Тренировките вчера и днес - особено готини :)
20.02.09 - крака + корем
1. V -преса / повдигане на краката и таза от лег(свещ) - 4 суперсерии х 20 бр
2. странични хиперекстензии х 60 бр/ страна
3. лег екстензия - 1х12 (10 кг), 4х12 (25 кг) - следващият път ще пробвам с 30 кг, това ми стана лесничко
4. глутеус преса - 1х15 (20 кг); 4х15 (35 кг)
5. бедрено сгъване с повдигане на таза и краката - 1х12 (15 кг); 4х12 (25 кг) - и тук мога да се пробвам на 30 кг следващия път
6. глутеус машина - махове назад и настрани в суперсерия за един крак - 4 х 15 (30 кг)
7. глутеус машина - махове напред и навътре в суперсерия за един крак - 4 х 15 (30 кг)
30 мин. кардио: 20 мин. колело (2:1 интервали натоварване 4:8) и 10мин. кростренажор
Общо: 85-90 мин; добре беше, но не се натоварих особено много
21.02.09 - гърди, рамене + корем
Е тази вече беше размазващо яка! И си тренирахме с Уини и Веси :-)
1. Молитва на портален скрипец: 1 х 20 бр (30 кг) 3х15 (60 кг)
2. Махове с крака и повдигане на таза от лакътна опора с допълнителна тежест 7,5 кг: 3 х 20; 1х28 - отказ
3. Кофички - 3, 3, 2, 2 - за първи път пробвах, не зная дали е добре или зле, но ...хареса ми - ще го включвам това като 1во упр-е за гърди вече
4. Бутане на щанга от хор. лег: 3 х 10 (20, 30, 40 кг), 1х3 (45кг) - отказ, 1х8 (40 кг)
5. Бутане с щанга от полулег: 10, 10, 8, 6 (20, 30, 30, 30 кг)
6. Флайс: 4 х 10 бр (2 х 7,5 кг)
7. Кросоувър на портален скрипец: 3 х 12 бр + 1 х 9 - отказ (с по 15 кг/ ръка)
8. Военни преси - 3х10 (8, 13, 18 кг) + 1х6 (20 кг), тук пробвах с 23 кг, но...малко се надцених - успях да направя само 2бр... след което хванах големия лост и...пак се надцених - само 6 бройки
9. Разтваряне встрани: 4 х 10 бр (2х7,5 кг)
10. Повдигане напред: 4 х 10 бр ( 2х5 кг)
11. Разтваряне от лицев полулег (задно рамо): 4 х 10 бр (2 х 5 кг)
20 мин на кростренажора, умерено темпо
Толкова за днес! Весел уикенд!
Мнението беше редактирано от Limka на 21.02.09 17:21.
казано от Limka на 21.02.09, 15:53:
!
Ехе браво на вас. Видяли сте се. Завист..... и за виждането и за размазващо яката тренировка. Весел уикенд и на теб :-)
А пък аз тренирах днес с Венцито...
Жалко, че София и Варна са толкова далечеееее... иначе щеше да е готино да се съберем женският екип от bb-team..
казано от Мария Никифорова на 21.02.09, 20:07:
А пък аз тренирах днес с Венцито...
Жалко, че София и Варна са толкова далечеееее... иначе щеше да е готино да се съберем женският екип от bb-team..
Ахам, хубаво щеше да е :)
Дива, ела с нас някой път. Хем може да те амбицираме с качване на мускули ;-)
Лимке, ще ти утежним крачката, само мерак да имаш ;-P Нормално е да ти олекнат.
Наистина е жалко, че София и Варна са далече....Но може някой път да си органзираме среща на ‘неутрален терен’...някъде по средата - Търново, например...или Елена, Трявна...Би било готино. Нещо като weekend fitness camp :)
Дива, хайде другия уикенд да увеличим групичката с още един :) Ела с нас на тренировка ;)
Уини, мерак да се смажа винаги имам :) А от вчерашната тренировка, днес ми е доста болезнено да се ‘оттласна’ от леглото...или да си вдигам ръцете над хоризонтала. И мнооооого се кефя :-) хахаха
Мнението беше редактирано от Limka на 22.02.09 08:46.
Добър вечер!
Днес: тренировка - няма, основно се излежавах, гледах ТВ, четох, поработих малко...Общо взето бих определила деня като...порядъчно тъп и самотен. Откъдето ме е налегнало и някакво криво настроение...Не ме кефи - Ще взема да си легна рано, та да не се налага да му се наслаждавам още дълго ;) (пък и на хората около мен ще им е по-добре така ) :)
Храненето - малко мъничко май идва, но като се има предвид, че не тренирах днес и че добре съм се позапасила през последните няколко дни, смятам, че може да мине за О.К.
1. 30 гр микс от овесени трици, овесени и ръжени ядки (ТРОЯ ще да е това вече в дневника ми :-) ), 1 с.л. ленено семе, 100 гр извара, сварени в 150 мл прясно мляко
2. вълча салата от: марули, 150 гр пуешко филе, 50 гр суджук (домашен), 1 яйце, малко сусамов тахан, зехтин. Не успях да я изям, остана около 1/4, която татенцето оцени високо. Даже преди малко ми каза, че пак трябва да му направя такава ;)
3. 1 филия от финския хляб с извара и няколко маслини, 2 шепи корнфлейкс (от ония хрупкавите и сладките, дето децата много ги харесват с прясно мляко - след толкова дни безразборно тъпкане със сладости, следобяд ‘изпищях’ за нещо сладко и ...това ми се стори най-’безболезнения’ вариант. Нямах силна инсулинова реакция, пък и ми осигуриха ‘плавен преход’ към режима. Вече всичко е под контрол ;) )
4. 50 гр пуешко, няколко парчета суджук
5. 150 гр пуешко, зелена салата с малко риба тон и сирене
Общо: около 1460 кал, М 60 гр, Б 153 гр, В: 77 гр
Лека вечер и приятна почивка!
казано от Limka на 22.02.09, 19:03:
Добър вечер!
Днес: тренировка - няма, основно се излежавах, гледах ТВ, четох, поработих малко...Общо взето бих определила деня като...порядъчно тъп и самотен. Откъдето ме е налегнало и някакво криво настроение...Не ме кефи - Ще взема да си легна рано, та да не се налага да му се наслаждавам още дълго ;) (пък и на хората около мен ще им е по-добре така ) :)
Храненето - малко мъничко май идва, но като се има предвид, че не тренирах днес и че добре съм се позапасила през последните няколко дни, смятам, че може да мине за О.К.
Лека вечер и приятна почивка!
Ей бързо да излизаш от тази дупка. Вярвам че е свързано с гадното време, сигурно и с други работи. Ама всичко ще се оправи. Ти си пич.
Храната наистина е мъничко но пък има и такива дни. Хайде нова седмица - ново настроение :-)
казано от diva 97 на 21.02.09, 19:59:
казано от Limka на 21.02.09, 15:53:
!
Ехе браво на вас. Видяли сте се. Завист..... и за виждането и за размазващо яката тренировка. Весел уикенд и на теб :-)
Хе, хе, наистина беше мнооогооо яко да тренираме заедно Лимка, а ти Дива next weekend хайде с нас :) супер ще е :)
Тъй вярно, Веси! Може да го направим традиция - всеки уикенд на тренировка + раздумка + посибли сауна! :-)
Дива, мерси за подкрепата! Ще си изпълзя от дупката, няма начин - даже вече драпам нагоре ;)
А ако знаете каква брутална мускулна треска имам от тази съботна тренировка за гърди и рамене - вчера беше зле, ама днес - двойно повече...Сутринта, докато се опитвах да си закопчея сутиена, исках да рева от болка...с тази скованост в областта на гърдите и раменете не ми беше никак лесно да си извия ръцете отзад, сериозно обмислях дали днес ми е чак толкова необходим сутиен... Хахаха Успях в крайна сметка - не разсейвам колегите ;)
казано от Limka на 23.02.09, 10:20:
Тъй вярно, Веси! Може да го направим традиция - всеки уикенд на тренировка + раздумка + посибли сауна! :-)
Дива, мерси за подкрепата! Ще си изпълзя от дупката, няма начин - даже вече драпам нагоре ;)
А ако знаете каква брутална мускулна треска имам от тази съботна тренировка за гърди и рамене - вчера беше зле, ама днес - двойно повече...Сутринта, докато се опитвах да си закопчея сутиена, исках да рева от болка...с тази скованост в областта на гърдите и раменете не ми беше никак лесно да си извия ръцете отзад, сериозно обмислях дали днес ми е чак толкова необходим сутиен... Хахаха Успях в крайна сметка - не разсейвам колегите ;)
Нямаш ли помощник под ръка ? :)
казано от Владимир92 на 23.02.09, 12:46:
Нямаш ли помощник под ръка ? :)
Ами..нямах помощник под ръка....А и помощниците обикновено добре помагат в свалянето, не в слагането ;)
казано от vessi на 23.02.09, 10:23:
Това за съботна традиция съм ” ЗА ” супер :)
Аз съм на изпит следващата събота, но ще се възползвам от поканата. Къде тренираме???
Дива, мислехме да ходим в една зала в Левски, относително нова Max нещо си се казваше... Веси каза, че била много готина ;)
Набързо да си кажа за днес, 23.02...че пак стана утре :)
Тренировката - ами... жестока беше!
Ужасно много ми се правеха клекове и...имах неустоимо желание да се размажа...
2. повдигания на крака и лакти от страничен лег - х 50 бр / страна
3. клекове, класически, не особено дълбоки - 4х12 (20; 40, 50, 50 кг) - тук се събраха около бара 3-4ма и взеха да ме наблюдават с жив интерес...Като взех да разтоварвам щангата ме питаха дали да ми носят 20кг дискове хахаха
4. добро утро - 4х12 (20, 40, 40, 40 кг) - още си усещах достатъчно добре краката, та реших да ги доизмъча с:
5. хиперекстензии за задно бедро с диск 15 кг - 2х12
6. глутеус преса - 1х15 (20 кг); 4х15 (35 кг)
7. глутеус машина - махове назад и настрани в суперсерия за един крак - 4 х 15 (30 кг)
8. глутеус машина - махове напред и навътре в суперсерия за един крак - 4 х 15 (30 кг)
30 мин. кардио: 20 мин. интервали 2:1 и 10 мин. колело за разпускане
Общо: 95 мин, чувствах се страхотно след това...Е, утре е ясно, че ще съм Робокоп - не стига, че не мога да си мърдам ръцете свободно, ами сега и ще ходя особено елегантно ;)
Хапване:БЯГАНЕ - в Морската, 40 мин
8:30 - 50 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 1 ч.л. мед, няколко стафиди, забъркани в 1 кисело мляко (Еми, сори, ама 100 пъти по-вкусно ми е снешестеното кисело мляко отколкото с прясно...)
11:00 - 1 ябълка
13:45 - 100 гр елда с малко масло и 100на гр извара и 10на маслини - това определено не е по мой вкус... Едва ли ще повторя...освен ако не ми подскажете някоя страхотно вкусна и убиваща вкуса на елдата рецепта ;)
17:00 - 1 филийка Finntoast с малко извара и лютеница, 1 житенка
Малко по-късно на Р.Д.: 30на гр ядки, няколко парченца кашкавал и филенца и сушеници разни, няколко глътки червено вино
ТРЕНИРОВКА
21:15 - 1 филийка Finntoast с малко извара и лютеница, 1 житенка
22:00 - 100на гр калмари на салата, разни треви в огромно количество
Общо: бива: 1900 кал, М 75 гр, Б 111 гр, В 196 гр
Сладки сънища!
Мнението беше редактирано от Limka на 23.02.09 22:10.
казано от Limka на 23.02.09, 22:10:
...Е, утре е ясно, че ще съм Робокоп - не стига, че не мога да си мърдам ръцете свободно, ами сега и ще ходя особено елегантно ;)
Хахахахааааа... докладвай после ;-) Мисля си, че няма да имаш проблеми. Бравос за клековете!
казано от Winnie на 24.02.09, 04:43:
Хахахахааааа... докладвай после ;-) Мисля си, че няма да имаш проблеми. Бравос за клековете!
Права си, нямам проблем :-)
Имам лека мускулна треска на квадрицепс, глутеус + горната част на задно бедро (сгъвката), както и кръстът ми е приятно изморен от Добрутро-то...но като цяло съм доста добре! Но! Доста ми тежаха крачетата сутринта на ‘Морския’ крос...което не е болка за умиране :)
Между другото да вмъкна и аз, в неделя и по точно вчера в понеделник и на мен ми опъваха ама лекичко задната част на бедрата от доброто утро :) ама приятно е бе :)
A, и още нещо, намерих го най-накрая Finntoast но не във всяко Пикадили го има, в Младост го няма например....хмм....
ама вкусно е да, Лимка права си, по вкусен е от Витата определено :)
Мнението беше редактирано от Vess на 24.02.09 08:06.
На мен освен по-вкусен, и по-истински ми се види, Веси... Живяла съм във Финландия и знач, че те имат доста добър вкус и традиции към черния хляб - бял почти не се консумира, а черни хлябове имат 100 вида. Та затова си мисля, че е истински :)
Днес реших да си спестя тренировката - не ми се тренираше особено, не съм наспана, а и определено имам чудна мускулна треска от клековете и добро утро (в т.ч. и на кръста :) ), раменете още ми опъват от събота...оставаше сега да премажа и гърба и ръцете (това беше на ред за трениране) и утре щях да съм цяла гипсираничка :)
Храната - ами, беше като за ден с тренировка...все пак до към 16ч смятах, че ще тренирам
БЯГАНЕ - в Морската, много бавно, с много тежки крака
8:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 1 ч.л. мед, няколко стафиди, забъркани в 1 кисело мляко
11:00 - 1 ябълка
13:45 - пилешко филе, зеле с моркови, варени картофи
цял следобяд хрупах лешници и кашу - към 50 гр (може и повече да са отишли :-/ )
18:00 - 1 филийка Finntoast с извара и лютеница
20:30 - пуешко месо (микс от филе и бутче), 1 яйце, марули
Общо: 1850 кал, М 74 гр, Б 130 гр, В 165 гр
Хоизонтирам се от рано :)
Мнението беше редактирано от Limka на 24.02.09 19:35.
“30 гр ТРОЯ” Лим, това вафличка ли е? Аз трябва да вкарам плодове преди обед, че нещо стомаха ми се е закучил тия дни, не ще да бачка :) уж трици ям пък :roll:
ТРОЯ = трици, ръжени и овесени ядки :-)
нема вафли, Веси, миналата седмица ги изядох всичките вафли и шоколад, дето ми се полагат за година напред :)
хм..коремчето...на мен тази закуска ми го оправя много добре
трици + ленено семе + една нарязана ябълка + кисело мляко + извара
Мнението беше редактирано от Limka на 25.02.09 15:42.
Добро утро, сладури!
Набързо се отчитам за вчера, че студът навън ме зове да ми пощипе бузките :)
25.02.09 -
Тренировка - корем + гръб + ръце
Не ми се стори особено изтощителна, но сега като си я ‘систематизирах’, за да я опиша, май е била здрава тренировка ;)
5 мин загряване
1. Планк - 3 х 90 сек
2. Повдигане на крака от вис - 2 х 10 (тук се усетих, че това не е най-подходящото упр-е за деня, в който тренирам гръб и обикновено ми изтърва хвата и минах на 3.)
3. Повдигане на крака от лег, торсът вдигнат на около 30 градуса от лежанката (изометрично стегнат) - 2х20
4. Набирания, подхват - 5, 3, 2, 2
5. Тяга - 10, 8, 6, 2, 5 (30, 50, 60, 80, 70 кг), последните две серии - отказ, на 80 кг почти изтървах щангата :(
6. Придърпване на долен скрипец с големия лост, раменен подхват - 4х10 (25, 30, 35, 40 кг)
7. Придърпване на горен скрипец с прави ръце - 10, 10, 10, 8 ( 10, 15, 15, 20 кг)
8. Помпички (краката на лежанка)/ Бицепсово сгъване, чуков хват, с 2х7,5 кг - 2 х 30 в суперсерии
9. Триц. разгъване зад врат от полулег с 2х7,5 кг/ сгъване на долен скрипец с въжена ръкохватка, 15 кг - 4 х 10 в суперсерии
15 мин бой с боксова круша
10 мин на колело, бързичко
Общо: около 100 мин с много размотаване
Храната
БЯГАНЕ
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 1 ч.л. мед в едно кисело мляко
11:00 - 1 грейпфрут, 20 гр бадеми
13.30 - 50 гр макарони с ъс 150 гр извара и лютеница
Следобяд - кашу, не зная колко, около 30-40 гр. Другарчето ми на работа не пуши от НГ и сега започва някаква ‘нервна криза’, както я нарича той...след обяд се връща с 2 пакетчета ядки и ...хрупа...и аз нали съм си лакомийка - и аз хрупам с него...
17.30 - 1 филия Finntoast с извара и лютеница
ТРЕНИРОВКА
21.15 - 1 филия Finntoast с извара и лютеница
22.30 - пилешко филе (доста) с малко гъби
През нощта се будих от глад - 50на гр кашкавал и малко Coke Light :red:
Общо: 1830 кал, М: 75 гр; Б: 140 гр, В: 145 гр
Хайде да бягам. До скоро!
Къде я намери пък тази круша? :lol:
Браво за тягата, мила! Ето това е една много яка варненска мацка! Представям си как са те гледали от протеин-бара ;-P
Хи хи хи, това ТРОЯ ми хареса, как си го измислила, супер :) коремеца ми се оправя, усещам го аз, и го чувам ;-P
това с боксовата круша ми хареса и на мен, много, ама много, в тоя фитнес дето ходя аз има също круша, тепих, всичко, ама пускат само ако си имаш собствени боксови ръкавици :) та....ти къде я намери тая круша да питам и аз :)
Боксовата круша е в офиса - снощи тренирах там.
И бях саминко - нямаше кой да ме надъхва от протеиновия бар :-) ....Иначе можеше и тройка да успея да направя с 80 кг :) Хахаха
Следващият път като правя гръбче в ‘социална среда’, ще споделя коментарите :lol:
Веси, давай, мори го това коремче и кръста! Трябва да е силно ядрото!
казано от Limka на 26.02.09, 08:14:
И бях саминко - нямаше кой да ме надъхва от протеиновия бар :-) ....Иначе можеше и тройка да успея да направя с 80 кг :) Хахаха
Следващият път като правя гръбче в ‘социална среда’, ще споделя коментарите :lol:Веси, давай, мори го това коремче и кръста! Трябва да е силно ядрото!
Вземете ме на работа във вашия офис щом има круши и фитнес. Не ща висока заплата, пък съм работлива и съм отличничка ;-P
казано от diva 97 на 26.02.09, 21:57:
казано от Limka на 26.02.09, 08:14:
Следващият път като правя гръбче в ‘социална среда’, ще споделя коментарите :lol:Веси, давай, мори го това коремче и кръста! Трябва да е силно ядрото!
Вземете ме на работа във вашия офис щом има круши и фитнес. Не ща висока заплата, пък съм работлива и съм отличничка ;-P
Хе хе идвам и аз да работя там :) ехаааа яко ще е хи хи хи :) Лим, къде си бе ?
Тука съм си :) Нещо ми се възпалиха оченцата и не ми се гледаше комп снощи. Пък и ми е криво и апатично....Искам да е пролет! Писна ми от тези сиви настроения!
Вчера, 26.02.09 - без силова тренировка, само бягане сутринта
8:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 100 гр извара, забъркани в 1 кисело мляко
11:15 - 1 грейпфрут, 20на гр ядки
13:45 - Пилешко филе, зеле с моркови
Пак ядки следобяд, към 50-на гр
17:30 - 1 филийка Finntoast с 50 гр свинско месо
20.00 - един бъркоч от печен пипер, 200 гр извара, малко прясно мляко и доматен сос, 5-6 маслини
Направих геройски (при това успешен) опит да си легна в 21.00, събудих се в 23.30 от глад и изядох 1 кисело мляко. Явно не ми стига храната :( Що така, добре си хапвам... Или претренирам... Ще мина на схема 3, макс 4 тр-ки/ седмица. Да видим дали ще има промяна...
Общо: около 1850 кал, М 90 гр, Б 145 гр, В 110 гр
казано от diva 97 на 26.02.09, 21:57:
Дива, ти както се плашиш от тежкото, като видиш какви дъмбелища и щанги големи има, и...ще ти се изпари желанието да слизаш в тази зала ;) Аз именно поради тази причина тренирам твърде рядко там..Е, и също така ми е скучно самичка...
Мнението беше редактирано от Limka на 27.02.09 12:03.
То това, че има, не значи, че някой ги ползва.
Ходих лятото в една заличка в с. Черноморец - всички уреди и дъмбели бяха самоделни, имаше от 1 до 90 кг. дъмбели. И какво от това, като всичко над 40 беше покрито с дебел слой прах. :)
казано от Boby_ на 27.02.09, 12:44:
То това, че има, не значи, че някой ги ползва.
Ходих лятото в една заличка в с. Черноморец - всички уреди и дъмбели бяха самоделни, имаше от 1 до 90 кг. дъмбели. И какво от това, като всичко над 40 беше покрито с дебел слой прах. :)
Е, чак толкова пълен не е ‘арсенала’ :) И определено има колеги, които раздвижват дъмбелите редовно :)
Оправдавам се...всичко основно си има заличката...ама на мен определно ми е по-готино и мотивиращо да тренирам сред други хора :) Когато ми е криво, обаче, много ми идва спокойствието, тишината и най-вече боксовата круша там :)
Мнението беше редактирано от Limka на 27.02.09 13:03.
Ку-ку! Здрасти! Най-после свърши тази ужасна седмица! И сега ще мързелуваме 4 дни :-) Забелязала съм, че много тежко се изнизва работната седмица преди такива дълги уикенди...
Днес направих много добра тренировка (дупето ми е отмаляло още от сега...утре сигурно ще сядам с писък ;) )
И храната дотук е ок. Дано да не се будя пак от глад :blank:
Та така, 27.02 - тренировка крачета
2. страничен планк - 1х30 сек/ страна, 1 х 60 сек / страна
3. клекове, класически, не особено дълбоки - 4х12 (30; 50, 50, 50 кг) - пак се ошашкаха присъстващите... И инструктурът дори дойде да ме поздрави...
4. Римска тяга - 4х12 (30, 50, 50, 50 кг) - тук вече не се сдържа и вторият инструктор и дойде да гледа отблизо...И даваха акъли, разбира се :) - посъветваха ме да ползвам фитили...Като казах, че не зная как, почти се задавиха от смях...е, разбира, след това много отзивчиво ми показаха и ме следиха как прилагам наученото...Констатираха, че 50 кг са ми определно леки... Та така, този път имаше ‘помощ’ от фитилите...явно предният път никак не съм ги сложила правилно... Ще пробвам и при набиранията, да видим там какво ще излезе :)
5. глутеус преса - 1х15 (20 кг); 3х12 (40 кг)
6. клекове на машина за прасец (имитира малко Хакен клек с широк разкрач) - 4х15 (55 кг)
7. глутеус машина - махове настрани - 4 х 15 (30 кг)
8. аддуктор/ абдуктор - 2 суперсерии х 15 (40 кг)
Суингове - 20 бр с диск 10 кг; 4х20 с диск 15 кг
15 мин. на крос тренажор бързичко + 15 мин на колело бързичко
Общо: много дълго (сигурно около 1ч 45 мин), ама много ми обясняваха, много приказвах и много се мотках
Хапване:
БЯГАНЕ
8:30 - 50 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, ягоди, 1 кисело мляко
11:15 - 1 ябълка, 20на гр бадеми
13:30 - 2 свински кИфтета (мелено месо), картофи, зеле с моркови
17:30 - 1 филийка Finntoast с малко извара и лютеница, 20на гр бадеми
ТРЕНИРОВКА
21:00 - 1 филийка Finntoast с малко извара и лютеница,
22:00 - извара, зеле, маслини
Общо: 1840 кал, М 75 гр, Б 105 гр, В 185 гр
Хайде да се хоризонтирам, че ми замириса на възглавница вече :) Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 28.02.09 06:15.
Здравейте и Честита Баба Марта! Да сте бели и червени, засмени и здраво тренирани!
Вчерашният почивен и мързелив ден - тренировка + сауна (както стана ясно, с част от Варненската агитка във форума - забава голяма), размотавки, мързелуване, хубаво хапване, че дори и малко пийване :)
28.02.09 - гърди, рамене + корем - само леко раздвижване беше
1. Молитва на портален скрипец: 4х15 (59 кг)
2. Махове с крака и повдигане на торса от седеж на върха на дупето :) : 4 х 20;
3. Кофички - 8 бр, само 2 от които без помощ. Домързя ме за повече серии, пък и много ме удрят в раменете...
4. Бутане на дъмбели от хор. лег: 4 х 10 (2х7,5; 2х10; 2х12,5; 2х15 кг)
5. Бутане с щанга от обратен наклон: 4х10 (20, 30, 30, 30 кг)
6. Флайс: 4 х 12 бр (2 х 7,5 кг)
7. Военни преси - 10, 10, 8, 7 (14; 19; 21,5; 24 кг)
8. Повдигане напред: 4 х 10 бр ( 2х5 кг) - много са ми леки вече
9. Разтваряне встрани: 4 х 10 бр (2х7,5 кг)
10. Разтваряне от лицев полулег (задно рамо): 4 х 10 бр (2 х 5 кг)
5 мин на кростренажора - ами, домързя ме... И аз съм човек. Но за сметка на това с Весито отразихме една добра сауна ;)
Хапването - започна добре, на вечеря малко се отпуснах :)
9.30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 50 гр извара, 1 киви, 1 кисело мляко
ТРЕНИРОВКА
13.30 - Протеинова Фафла (М=7гр, Б= 18гр, В= 24гр)
14.30 - 2 свински шишчета, картофи, зеле
Правих и аз домашните протеинови вафли по рецепта от книжлето (купих си протеин ON Gold Standard, ама вкус Vanilla Icecream - не обичам особено шоколадови “измами’ и есенции) Забърсах малко фъстъчено масло докато ги бърках - доста добри станаха и с ванилия ;)
17.30 - пробвах вече готовите домашни вафли (сметнах ги на 302 кал, 14 М, 22 Б, 20 В). Забележка: прекалила съм с фъстъченото масло; следващият път по-малко
21.00 - салата с риба тон, малко авокадо, извара, маслини, гарнирана с 2 ч розе (сомашно, почти без добавена захар). Е, винцето ‘изяде’ няколко парченца свинско филе и сирене
Общо: 1900 кал + вино, М 85 гр, Б 133 гр, В: 150 гр
Хубава почивка и много усмивки!
Мнението беше редактирано от Limka на 01.03.09 10:11.
Ех, че хубава тренировка си беше, кеф....и сауната после много добре доди :)
Хубави почивни дни, и да помързелуваш, ей :)
Здравейте!
Време и аз да си кажа за днес :) - козметични глезотии, мързел, разходки, кафета, пак разходки... :) Без тренировка.
Хапване:
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, протеин в 1/2 кофичка кисело мляко
11.30 - 2 ‘ролца’ от 2 кисели краставички, 50 гр гауда лайт (да пробвам и аз, да не остана случайно назад), намазано с 50 гр Exquisa (намерих го и това, вкусничко, наистина)
13.30 - карфиол, запечен с 1 яйце, извара, малко сирене
15.30 - малко сьомга и разни треви (този път не беше зеле ;) )
17.30 - кафе с мляко, малко от домашно-забърканите протеинови Фафли
20.30 - пилешко бяло месо, 1 яйце, треволяк
Общо: 1540 кал, М 75 гр, Б: 160 гр, В: 57 гр - бедничко...Ходи се чуди след това що цял ден съм гладна :)
Утре ми се ще да се опитам да направя баница от ръжени кори...които очевидно ще трябва да си разточа сама (не съм виждала в търговската мрежа такова нещо)...много вероятно е да успея да ги разточа толкова добре, че да направя всъщност лазаня вместо баница :lol: ... Да видим дали ще ме държи и утре този мерак ;)
Ай да си лягам, че пак съм гладна Хахаха
Така, здравейте!
Тази сутрин (02.03.09) беше време за замерване - ето и резултатите в сравнение с 31.01.09:
кг 67,4 кг (-1,7 кг)
ханш 97,5 см (-0,5 см)
талия 69,5 см (без промяна, само дето пресата се очертава по-ясно...явно съм качила ММ на корема)
бюст 93 см (-0,5 см)
бедро 58,5-59 см (-1-1,5 см - 3 пъти замерих, 3те пъти различно показа :) Сигурно е 59 см, ама меракът ми е за по- малко ;) )
коляно 36,5 см (-0,5 см)
прасец 37 см (-1 см)
бицепс отп./ стег 27,5 см /31,5 см (-0,5/ -1 см)
китка 15,5 см (-0,5 см ???)
Доволна съм. Още повече като имам предвид, че през една от 4те седмици на месеца вечерях с течен шоколад и бисквити всеки ден... От днес започвам една ‘почивна седмица’, в която ще правя основно кардио... А след това - нова схема на трениране, много крака и клекове и многоставн иупражнения (Аман от машини вече - коленете да се спасяват и да си оцеляват някак си!)
Тази сутрин направих едно страаахххотно бягане по ‘пресечен терен’ - то не бяха гори, плажове, баири, скали.... Чудно начало на деня :) УсмиФки много желая...И по-късно ще изклюкаря за храната...в т.ч. и за ръжената баница Хахахаха
Мнението беше редактирано от Limka на 02.03.09 10:12.
;-P Супер, Лимка!! Е как няма да си доволна!! Страхотни резултати!! ТОВА СА ЕДНИ СИГУРНИ РЕЗУЛТАТИ!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 02.03.09 12:15.