Дневникът на FuFi

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.02.09
18:19

Здравейте,
на  всички :) Реших  и  аз  да  се  включа  най-накрая с  мой личен  дневник.Преди  да  започна  с  описанията  на  тренировките  и  храненията  ми ще  ви  се  представя  накратко.
ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ
години:20
град: Варна
ръст: 173 см
тегло:63-65кг(тегля  се  когато  ми  скимне и  затова  така,  но ще  бъде  поправено,  обещавам :) )
СПОРТНО МИНАЛО:
Такаааа  сега, първо  трябва  да  изброя с какво  съм  се  занимавала  през  годините  и  после  да  обясня  защо  съм  в сегашното си  положение.
Тенис  на корт:5 години (  само  през  лятото, поради обективни  причини, че  зимата  няма  къде)
Модерен  балет и там  всичките  му  имена: 6-7 години
Акробатичен  рок-едн-рол: 2 години само :(
Хм... Баскетбол: 1 година
Брейк:2 години  и малко
и  После  следват  4 години активен  мързел. Защо ли?  Защото почнахме  да  пушим,  съответно  почна  да не  ни  стига  въздух  като  спортуваме, да не  говорим  за  бягане  там  директно съм  припадала. Та  така, който  не спортува  бавно,  но  славно  трупа  килца. За  Сравнение  трябва да  кажа, че  докато спортувах винаги  съм  била  56-58 килограма,  но  това  не  е  толкова  важно  колко  килограма  съм,  а  как се  чувствам.
И в сегашно време:
Цялата  работа  започна преди месец, когато  ми  светна  крушката, че  не се  чувствам  добре и че  имам  нужда  отново от  спорт, и  поради  тази  причина взех  решението, че  цигарите  ще  се  спират...  така  и  стана  де.  Аз  съм  си  инато  същество  и  като  кажа  нещо  го  правя. Та  от 1 месец  сме  чисти  и  дишаме  много  по-добре. На втората  седмица  от спирането  на цигарите  си  казах, че или  почвам  пак  да  спортувам  активно  или  просто  ще  пропуша отново  от само себе си, затова тръгнах  на  фитнес. И  тъй  като  в фитнеса,  в  който  ходя  няма  инструктури съм на  самообучение, защото  за  първи  път  стъпвам  във  фитнеса :) С  много, четене както  в бб-теам  така  и по  други  сайтове  се  оправих, съставих си  програма и  започвам  да  влизам, в  час  въпреки, че  след  всяка  тренировка имам убииствена  мускулна  треска  не се  отказвам. Та  сега  ми  е  хрумнало  освен фитнеса и да  включа  правилен  хранителен  режим, колко  е  правилен  вие  ще  кажете. Попринцип  се храня  без  много тестени  неща и  не съм  много  по  сладкото, но  реших да  започна НВД. Отново  с  много четене мисля, че  успях да  си  съставя и примерни  менюта  за НВД, но  дали е така  вие  ще  прецените.
Цели:
Целта  е  една  всъщност и  не е  да  отслабна  или  т.н,  а  просто да си  върна  формата  отреди години и  да  се  чувствам здрава, енергична  и  ...  знаете  как се отразява  спорта. Дали ще  сваля 5 или  10 килограма  не ме  касае  много, защото  структурата  ми е  такава, че  и  в  момента с  65 кг изглеждам прилично (не само  мое  мнение). Въпреки  това  в  понеделник  преди  тренировка  ще се измеря, за да  имам  някакъв  ориентир все пак. Другата  цел може да  изглежда  малко  странна, но  е  да  се  науча да  се  набирам, тук  точна  причина  няма просто  така искам :)
Изчисленията  ми  за  НВД:
BMR   1496,4
калориен минимум  2319,42
OKБ  1819,42
белтъчини  156 гр
въглехидрати 81,25гр
мазнини  96,71 гр
Мазнинките  ми идват  малко  множко  и  се  чудя  как  да  си  ги  набавям  още, но  може  би  ще  залагам  повече на  ядките.

В крайна  сметка  може би  трябва  да  обясня, защо  си  правя  дневник  тук. Правя  го  защото както  разбрахте  имам  спортна  култура,  но  нямам  фитнес култура и ще  ми  трябват  съвети  както  за  храната  така и за  тренировките. Надявам  се, че  ще  получа  адекватни съвети от  вас  тук  в  моя  дневник,  а  и  когато  чета  вашите  дневници.
Стига ви толкова за сега, като  за  начало  даже  е  много.
Поздрави  на  всички.

28.02.09
18:31

Добре дошла!  ;-) Мазнините можеш да набавяш от зехтин, фъст. масло, тахан, авокадо, жълтъци (но не прекалявай), маслини, ленено масло, мазна риба ( сьомга например  :)  ) . Имай предвит, че в маслините и авокадото има и въглехидрати, както и в леблебията, кашуто - то има доста повече въгл. сравнение с другите ядки.

Мнението беше редактирано от Ambriel на 28.02.09 19:05.

01.03.09
10:18

Хехе, варненската агитка стана много силна :) Добре дошла, FuFi!

казано от FuFi на 28.02.09, 18:19:

Другата  цел може да  изглежда  малко  странна, но  е  да  се  науча да  се  набирам, тук  точна  причина  няма просто  така искам :)

Напълно разбирам тази твоя цел - и аз имам такава ;) Без логично обяснение защо... Просто така искам! ... Напредвам - от 0 набирания, вече съм на 5, но с подхват...и застой...Ще има да се мъча докато направя едно с широк хват... Ама, ще, ще ;)

Успех!

01.03.09
14:32

Добре дошла и от мен! Варненската агитка се разраства- вече съвсем ме е яд че съм в тъпата София, пък и с пролетното слънце съвсем ми замириса на море. Успех с фитнеса -  занимавала си се с доста смислени физически натоварвания, така че ще влезеш бързо във форма!

01.03.09
15:56

казано от kozunak на 01.03.09, 14:32:

Добре дошла и от мен! Варненската агитка се разраства- вече съвсем ме е яд че съм в тъпата София, пък и с пролетното слънце съвсем ми замириса на море.

Ми хайде ела на гости, де! Ще те посрещем подобващо  ;-P
Fufi, добре дошла! Успех с начинанието!

01.03.09
16:16

казано от Winnie на 01.03.09, 15:56:

казано от kozunak на 01.03.09, 14:32:

Добре дошла и от мен! Варненската агитка се разраства- вече съвсем ме е яд че съм в тъпата София, пък и с пролетното слънце съвсем ми замириса на море.

Ми хайде ела на гости, де! Ще те посрещем подобващо  ;-P
Fufi, добре дошла! Успех с начинанието!

Ще дойда :coolsmirk:  най-сетне - ама след 1 април, че имам брой да вадя. Какво пречи да хвана за един уикенд автобуса до Варна и да потренирам с вас?! Нищо!  Ама да не спамим на момичето дневника...

01.03.09
17:05

Хей, благодаря  на  всички за  отговорите и  приветствията :) 
Днес  си  изградих  изцяло  вече  хранителнят  режим  и  тренировките за  следващата  седмица,  обаче  не  мисля  сега  да  ви  ги  покажа, защото едно е  да  мислиш  друго  е да  го  направиш, затова  ще се  отчитам  ден  за ден  какво  всъщност  съм  свършила :) Иначе  за  днеска  не мога  да се  похваля  с  нищо  друго  освен  изготвянето  на  режима,  нито  съм  тренирала  нито  съм  се  хранила  по  НВД-то, затова  няма  да  казвам какво  съм  яла, за  да не  давам  лош  пример :) Другото  важно нещо  което  реших  е Неделята  да ми е  зареждащият  ден,  а  в  понеделник  сутрин  да  се  меря. Тук незнам  това  колко  е  правилно, защото са  един  след  друг  дните  и  може  зареждането  да ми  се  отрази  на мерките, но  не съм  сигурна, затова  ако имате  мнение  по  въпроса, ще  се  радвам  да го споделите. А относно това  защо  Неделя  ми  е  зареждащ  ден,  причината  е  в  това, че  досега  тренирах 3 пъти  седмично ( един  вид  загрявка  му  викам  аз  преди да  се метна  в  дълбоката  вода), та  от  утре  се  мятам  и  ще  тренирам  5 пъти  в  седмицата и  то  подредени  така:
ПОНЕДЕЛНИК: КРАКА+СЕДАЛИЩЕ
ВТОРНИК: ГРЪБ + ГЪРДИ
СРЯДА:КОРЕМ( малко  по  лека  ще  е  от  другите  тренировки)
ЧЕТВЪРТЪК: РЪЦЕ (БИЦЕПС;ТРИЦЕПС;РАМО)
Петък: Кръгова  тренировка
Събота: ПОЧИВКА
НЕДЕЛЯ:ПОЧИВКА

Тренировките  ми ще  са  умерено  натоварени, за да  мога  все  пак  на  сутринта да  стана и да  отида на  следващата  тренировка :) Та  това  е  причината в  Неделя  да ми  е  зареждащият  ден,  за  да  имам  енергия за  седмицата, която  предстой.
Ами  това  е  засега  от  мен.  Утре  вече  ще  пиша  всичко  точно и с  числа. :)

казано от FuFi на 01.03.09, 17:05:

уау! това е страшно амбициозна програма за начинаещ. Все пак 4 години не си се занимавала със спорт. Може би е по-добре да започнеш с тренировки на цялото тяло 3 пъти седмично. Корем прави всеки път. Абе тази програма, която си си спретнала е като за културист направо. Кардио?

01.03.09
18:25

досега  тренирах 3 пъти  седмично ( един  вид  загрявка  му  викам  аз  преди да  се метна  в  дълбоката  вода)

Досега  тренирах  така 3 пъти  в  седмицата,  за  цялото  тяло  без  да  го  отделям  на  групи  по  дни и  естествено  всеки  път  корем  и кардио. За жалост  силовата  тренировка  и кардиото  са ми  заедно, защото  просто  така  ми се  налага този  месец нямам време  за отделни  тренировки,  но  винаги  завършвам  с  коремни  преси, повдигане  на  краката от  успоредка и  между 30 и 45 минути  кардио, зависи с какво  време  разполагам. За  напред  пак  ще  бъде  така  коремните  и  кардиото си остават  за  след  всяка  тренировка, но  сега  вече ще си имам и  отделни  дни  за  отделните  групи. Амбициозна  е  програмата  не го  отричам, но  се  чувствам  вече  готова  за  такава  програма, така че със  сигурност тази  седмица  ще  тренирам  така  и  ще  видя  как  ми се  отразява, ако  се  уморявам  много  ще  успокоя темпото.

MA

01.03.09
22:47

Махни кръговата тренировка като я направиш почивка между 2 и 3 ден.
Гърди и Гръб - Не !
Вкарай едното от двете при корема.

02.03.09
06:28

Тренировките  ми ще  са  умерено  натоварени, за да  мога  все  пак  на  сутринта да  стана и да  отида на  следващата  тренировка :) Та  това  е  причината в  Неделя  да ми  е  зареждащият  ден,  за  да  имам  енергия за  седмицата, която  предстой.
Ами  това  е  засега  от  мен.  Утре  вече  ще  пиша  всичко  точно и с  числа. :)

И аз си мисля, че с много желание и енергия подхождаш, но наистина амбициозна прогама... Ако я правиш кратк аи стегната - около 45мин-1 час може би и да е о.к. Но ако е повече от 1 час ми се струва, че ще претренираш...

Аз успях да претренирам точно със същия сплит (гръб+гърди; крака; ръце+рамене), при 3 дена тренировки + 1 почивка... Като цяло сплитът на мен ми допадаше, грешката ми беше, че моите тренировки бяха доста обемни - повече от 90 мин... И аз мисля, че можеш спокойно да махнеш кръговата тр-ка и да вкараш един ден почивка в сряда...

Успех!

02.03.09
08:03

Fufi, би ли описала по-подробно какво ще представлява тази програма, упр., серии, повторения... Какво искаш да ти представлява кръговата тренировка?
На първо четено и според мен не е добре поставена тази програма, но все пак кажи какви са ти доводите да изглежда така?
И едно въпросче към Mamularin, защо е тази категоричност относно гръб и гърди в една тренировка? Това е чудесна схема стига да е добре подбрана и съобразена.

02.03.09
11:31

Да, и аз съм правила гръди и гръб в един ден, и при мен си вървеше чудесно. Така че се присъединявам към Бухтито.

02.03.09
15:48

Ехее колко  отговора. Благодаря  на  всички за  вниманието :)
А  сега  по същество,  първо да  се  отчета  с  мерките.

Гърди : 93
Талия: 70
Ханш: 97
Бедро: 60
Над коляно:42
Подколяно: 36
Бицепс: отпуснат 26; стегнат 27
Килограми: 63,5

Второ да обясня,  за  тренировките  защо  съм  ги  подбрала  по  този  начин.  В  петък  е  кръгова  тренировката, защото  съм  на  физическо  в  университета  ми (т.е  в  петък 100%  има  тренировка без  мърдане)  и  ще  тренирам  в  друга  зала, затова  я  правя  кръгова  за  да мога да се  възползвам от  всички  уреди, които  ги  няма  в  моята  зала  или  пък  такива, за които  не мога  да се  вредя, защото  напоследък  е  голяма навалица. А това  да  не  правя  на  една  тренировка  гръб  и  гърди  наистина  ще  ми  е  интересно  ако  Mamularin каже  доводите си.

И последно  за  сега  да  си  отчета  днешната  тренировка.
Като  за  начало  трябва да  призная,че  станах в 11:30 ама все  пак  е  почивен  ден. :) Та  пих  едно  чисто  кафе измерих  се  и  айде  към  залата т.е  към  12:30 успях  да  стигна  до  залата, да  се  преоблека и  да започна  тренировката.

02.03.09
17:13

Общо време 120 минути
МНОГО Е.
и явно много почиваш между сериите - тази тренировка (без загрявката и кардиото) трябва да я вкараш в 30 минути.
Ако трябва намали тежестите.
5 дневен сплит се прави не да тренираш по 2 часа :)
Ако наистина държиш да тренираш толкова време (може би ще достигнеш до това ниво след време) би било по-добре да правиш двуразови тренировки. Примерно сутрин силовата част, а следобед кардиото и разпускането.
Както ти писаха по-горе с тренировка повече от час, час и петнадесет минути само мъчиш организма.
Успех!

02.03.09
20:39

Ето  ме  и  мен  пак :)
В  предният  пост  забравих  да  кажа, че  всъщност  днешната  тренировка  ми  пасна  много  добре,  натовари  ме,  но  не  можа  да  ме  изтощи  даже  имах сили  за  още, но реших  да  го  давам  по-спокойно :) Иначе  смятам, че  сте  напълно прави  за  това  да  огранича  силовата  тренировка  в 30-45 минути  и  ще  се  пробвам  от  утре  да  го  направя.
А  ето  и  храната  за  днес,  мисля че  се  доближих  максимално  до НДВ сметките  си :) Протеина  е  малко по-малко, а  въглехидратите  са  малко повечко, но  какво  са  10 грама ?  не  смятам, че е  толкова  фатално, утре  ще  се  постарая  повече.

Нвд-то не е само доближаване до определени стойности, но и подбор на храни.

1. Белият ориз не еподходящ - замени го с кафяв или черен императорски
2. 80 гр лешници са прекалено много - дръж общотото количество ядки на ден до 50 гр
3. до 15:30 нищо ли не си яла?!?!
4. после си натъпкала пък 3 хранения през час и половина. Разпредели си по-равномерно храната.
5. яж си и жълтъците.
6. Вода колко пиеш?

03.03.09
13:20

Здравей, Венцеслава
Приемам  забележките  ти  относно  храната  и  ще  ги  оправя съвсем  скоро.
1.Нямам  нищо  против  да  заменя белия  ориз  с  кафяв  и знам, че  трябва  обаче  не  се справих  с  търсенето  в  пазарната  мрежа, но  ще  си  намеря  ако  някой  знае точният  магазин в  гр.Варна тук  е  мястото  да  каже :)
2.Лешниците  ги ядох  за да  кача  количеството  на изядените мазнини- от  днес  обаче  ще  слушам :)  само  50 гр Това  ще  го поправя  веднага
3.Да  в  15:30 ми  беше  първото  ядене, защото  станах в  11:30 и  веднага  на  тренировка  и  се  прибрах  в 15:00 от тренировката,  това  няма  как да  го  оправя  просто  такъв  ми е  режима ставам, кафето, тренировка  и тогава  храна. Преди  тренировка  съжалявам, но не  мога  да  ям. Ако  хапна  нещо  това  значи  да  го  върна и  да  си  разваля  целия  ден, защото после  няма  нищо да ми се яде.
4.Яденията  през  час и половина  ги  натъпках,  за  да  направя  5 хранения. Като  почнеш  да  ядеш  в  15:30 и  приключиш в 22:00 нямаше  как  да не  ги  наблъскам.
5.Жълтъците  не  ги ям, не  толкова  заради  мазнини и  холестерол, колкото  заради непоносимостта  ми  към  тях, стомахът  ми  не ги  харесва и това  е. :)
6. Такааа водата е  болна  тема, знам  че  трябва  да пия по 2-3 литра  на  ден, ама  ми  е  много  сложно, но се  опитвам вчера  пих  около литър  и половина,  днес ще  се  постарая  да  е  повече  и  така ще  стигна  скоро и  2-3 литра.

А междудругото  днес  станах  по-раничко  и  храната  е на  по-големи  интервали от  време,  утре когато  е  вече  работен  ден  съвсем  ще  вляза  в нормите  искам  неискам :) 
Това  е  от  мен за  сега, въпреки че  вече  ми мина  тренировката  за днес  ще я опиша  довечера с  храната.
Поздрави на  всички и честит  празник. :)

Здрасти пак,

има много спорове относно тренирането на гладен стомах. Аз лично не мога - имам чувството, че ще припадна, а и аз принципно се събуждам, не защото съм се наспала, а защото съм гладна.  Ама разни хора, разни организми. НО закуската и хранетето след тренировка трябва да са ти най-важни. Задължително закусвай в нетренировъчен ден. В случая - ок станала си в 11, но няма смисъл да се тъпчеш през 1 час само защото така ти пише на схемата на НВД-то. Ти не си някое домашно животно за угояване (сори за израза), че да трябва да консумираш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това количество храна за деня... като се замислиш, НВД-то е изчислено като се предполага, че си активна от по-рано, а докато спиш не харчиш кой знае колко много калории.
Въглехидратите можеш да си ги набавяш от овесени ядки, ръжен/ пълнозърнест хляб/ ръжени/пълнозърнести макарони/ арабски кускус пълнозърнест (има в Пикадили). Все едно от тия работи ще си намериш.

Сори, ако съм малко критична, можеш да прочетеш и да видиш Мария как я режех, ама понякога е по-добре ншкой да ти каже нещата straightforward.

И все пак.... опитай някой ден да хапнеш преди да тренираш ( нещо малко 1 час преди началото на тренировката). Ще имаш много повече енергия....

03.03.09
19:49

Здрасти,
Венци  за  критиките  няма  страшно, за  това съм  си  направила  дневника, за да  давате  мнения, съвети, акъли и критики, а  аз  ще  се  уча от  вас нали  сте  хора с  опит :) Така  за  хапването  сутрин  само  няма да  мога  да се  преборя със  себе си, защото  съм  пробвала не  веднъж  и  ефекта  е този  които  описах  в  предния си  пост, явно  такъв  ми е  организма. След  време  може  да се  престраша и пак  да  пробвам.
Относто  днеска ....  Забравих  да  пия  вода :( Само 1 литър  ама  утре  ще  се  поправя.

Тренировката  беше  нещо такова:
загряване с велоергометър  8 минути
придърпване  на  хоризонтален  скрипец (25кг)      15;10;8 тука  докато  си  намеря  подходящата тежест ...
придърпване  на  вертикален  скрипец (25;20;15;10)    5;8;15;30 тука  същата  работа
гребане  с  дъмбел  5 кг  3х20 на  ръка
добро утро 10-12 кг  30бр
гребане  с лост 10-12 кг  15 бр
Изтласкване на  лост от  полулег 10-12 кг  2х20
Флайс (3,5 кг)  3х12
Лицеви опори ( свити крака)    15бр
коремни преси от  обратен наклон с  частична амлитуда    3x25
повдигане  на  краката на успоредка  4х10
хиперекстензии с тежест ( 5кг)  25 бр
интервално кардио- пътека    45минути

Като  обобщение  ще  кажа,че  тренировката  беше  сравнително  кратка  и  лека този  път  успях  да  вляза  в  45 минути  за  силовата  тренировка. Утрешната  ще е  още  по-кратка  сигурно

Храната  обаче  е  голям проблем,  предварително  се извинявам за  белия  ориз  пак ама ... няма  да се  оправдавам  всъщност  имах от  вчера  и  толкова.
До  сега съм  изяла  следното:

14:00   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган 5бр≈120гр (много  малки  тия  яйца  да  им  се  невиди) + извара-кашкавалена 50г +Пилешка  шунка  50гр 
16:00   Ориз - Бял    50гр + Пилешко бон филе със  сусам 100гр + домати 100гр
18:00   бадеми  50гр 
20:00   Ориз - Бял  30гр + Пилешко бон филе със  сусам  70гр

И  следва  последно  хапване  в 22:00, където ще  се яде кашкавал + варени белтъци,но  тъй  като  погълнатото  до  сега е   
Б-91,4 В-85,5 М-22 и  калории 797 което  е  обезпокойтелно  малко, но  се чувствам  сита та  се  чудя дали  да  се  натъпча с  200 грама  кашкавал  за да  наваксам или  да си остана на 100 Ако някой  може  да ми  отговори  на тоя  въпрос  за  10 минути евала :) защото  после  е изтървал  срока  и  ме  бройте  натъпкана :)

по-скоро изяж белтъците кашкавала и някакво месо - протеините са много малко. :) Хм, яж въглехидратие до 16 часа някъде. Този ориз в 8 си е притеснителен.... Пробвай да пиеш по 1 протеинов шейк сутрин, почни стъпка по стъпка, постажи си цел за тази седмица и я следвай, другата седмица си постави друга цел. Прави малки стъпки, не генерални промени, така рискът да объркаш нещо и да зарежеш всичко е много по-малък.

ПП рибено масло също е добър вариант за да си доставяш необходимите мазнини

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 03.03.09 20:02.

03.03.09
20:06

Мерси  за  бързия  отговор, ще  те послушам и  утре отивам  на  пазар, че  уж НВД тръгнах да  правя  а  хладилника  се оказа  много  неподготвен  за това.  А  сега  отивам  да  ровя  за  някое останало месо :)

03.03.09
20:38

казано от FuFi на 03.03.09, 13:20:

1.Нямам  нищо  против  да  заменя белия  ориз  с  кафяв  и знам, че  трябва  обаче  не  се справих  с  търсенето  в  пазарната  мрежа, но  ще  си  намеря  ако  някой  знае точният  магазин в  гр.Варна тук  е  мястото  да  каже :)

В Пикадили на щанда с диетичните храни има кафяв ориз. Както и при другите оризи :)
Също така, срещу училище Димчо Дебелянов (до синьото пазарче на центъра) има магазинче за диетични/ здравословни храни - там също има различни типове полезни бавни въглехидрати, в т.ч. и много пълнозърнести и ръжени макарони, спагети и т.н.

03.03.09
20:55

Не можеш да си представиш колко е важна водата при режим за сваляне на килограми, пък и да не е такъв режима. По принцип е важна. Опитай се да пиеш повече вода, дори и насила. Аз преди години пиех вода само с хапче или след махмурлук, пък сега ги докарвам 3 литра , лятото даже повече. При НВД и ВМ- НВД в тялото циркулират доста отрови и токсини, които трява да се чистят. В противен случай е кофти за бъбреците, черния дроб и т.н. В най- добрия случай ще си завъдиш целулит.

04.03.09
17:36

Здравейте,
за  днес  незнам  какво  да  кажа,  първи работен  ден  на  тази програма  и  първа  огромна  издънка.  Много ме  е  яд  на  себе си и  цял  ден  съм  крива, ама  не  мога  да  поправя  нещата. Дори  не  ми  се  пише в  дневника ама .... трябва и  лошите  неща да се  пишат, че  поне  като  дойдат  по  нови  от  мен и  го  прочетат  да  не  правят  същите  грешки.
Така.... много  ентусиазирана  си  легнах  снощи, че  днес  ще  стана рано и ще успея  да  съчетая  и  фитнеса и университета  и  дето  се вика  ще огрея  навсякъде и  ще  ми  стигне  времето. Да ама  не .... часовникът  си е  звъннал, а аз  си  спя. Успах се брутално  и  съответно  трябваше  да  избирам  м/у  университетът и  фитнесът,  а ми  се  ходеше  подяволите на  фитнес, но  нямаше  как  да  не  вляза  в упражненията(които  по-късно  се  оказаха  безсмислени и  е  трябвало  да ида  на  фитнес ...) Заради  тия  две  неща се цупя  цял  ден и  само  си  се  заканвам, че  в  Събота  ще  си  видя  сметката  на  тялото  от тренировка. Та  за  всички, които  препоръчваха  почивка  м/у 2-ри  и 3-ти  ден ... е...  тя  сама  се намести  въпреки това дали съм  искала  или  не.
Относно храната... а  да... заради прекрасното ми  успиване, не  можах  да  отида и  до  Пикадили  и  да  си  накупя  малко  от  нещата, които  споменахте, за  товааа  ядох  каквото  намеря  в  общи  линии, но това  по-късно  ще  го  опиша,  за  сега  ще  кажа само, че  белият  ориз  беше  заменен  от  зелена  ябълка, което  пак  не е  най-добрия  вариант,  знам  че  плодове  не  трябва да  ям  ама  тва  намерих  това  ядох.
Като  цяло  днес  беше  един смотан  ден,  дано  утре  да  успея  да  вляза  в  релси.
Да  не  говорим  колко  съм  назад  с  водата ... ама  то  като  не  тренирам и  не  ми  се  пие.
Айде  спирам  да  пиша,че  пак си  се  ядосах.

05.03.09
15:00

Такааа вчера  забравих  да си  кажа  храната, затова  ще  попълня  този  пропуск  на  момента :)
10:00   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган    3бр≈100гр    + извара-кашкавалена 100гр +  домат 100гр 
12:30   ябълка  300гр + Пилешко бон филе със  сусам  150гр 
14:30   лешници  50гр 
17:00   извара-кашкавалена  100гр
19:00   Пилешко бон филе със  сусам    200гр + домати 100гр
21:00   Кашкавал    100гр
Общо:  П-166,8   В-78,1   М-85,5   к.кал-1509(малко  са  ама  толкова  събрах)
Обаче  тоя  кашкавал  вечер  хич  не ми  харесва  толкова  тежко  ми  става ... ще  го  сменям и  ще  издърпам последното  ядене  поне в  20:00

За днеска... каквото  е  времето  на  вън,  такова  ми  е  настроението  и такава  ми е  тренировката т.е  никаква.
Днес  правих  ръце  и  изглеждаше по  следният начин:

загряване с  кардио (кростренажор)  8 минути
Бицепсово сгъване с лост              3х20
Бицепсово сгъване с дъмбели 5 кг  3х10
Концентрично сгъване 3 кг              6х5
Кик-бек 5 кг                      15;10;10
Разгъване на дъмбел зад глава с  2 ръце 5 кг  3х12
Френска преса под хват/над хват      1х15;1х15
Повдигане на ръцете напред 5 кг      3х10 на  ръка
Хибридни Арнолд преси              3х10
коремни преси от  обратен наклон с  частична амлитуда    65бр
OБЩО ВРЕМЕ  НА  ТРЕНИРОВКАТА  45 минути
Както  казах  не  бях  много  на  кеф  затова  беше  кратка  и  стегната;  без  кардио (пътеката  е  повредена) без махове с  крака  и  хиперекстензии.
За  утре  обаче  се  чудя  дали  да  правя  заплануваната  кръгова  или  да  направя  корема, който  изтървах  вчера.

Храната ще  я  описвам  или  довечера  или утре, а  междудругото  днес  ми  се  наложи  не да  тренирам  веднага  след  ставане  както  правя  попринцип ами  малко  по  късно към  11:30   и  преди  това  съответно трчбваше  да  ям  ...  е  не  ми  е  кеф нали  ви  казвам  смотана  тренировка  се  получи... ако  питате  какво  съм  яла  преди  тренировката..
08:00   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган  3бр≈100гр + Кашкавал 50гр 
10:40   ябълка  250-300гр
Уж  ябълката  трябваше  да ми  даде  някакви сили... единственият  ефект беше, че  ми  стана  много  тежко.

05.03.09
15:04

А  относно протейновия шейк, който  ми  бе  препоръчан,  можете  ли да  ми  кажете  какво  трябва  да представлява като  състав и  какъв  да е  протейна  в  него, защото  днес  мернах  някъде  соев  протейн  за  протейнов  шейк ама  не  ми  вдъхна  никакво  доверие  и  не си  взех.

Най-добре си вземи сураватъчен протеин - усвоява се най-бързо от тялото.

05.03.09
16:01

Защо трябва да ядеш точно кашкавал вечер?

05.03.09
16:11

Защото  храненията  ми  попринцип  са  по  схемата: П;П+В;П+М;П+В;П+М, ама  не  ми  е  удобна  пък и  както разбрах  въглехидратите се  ядат до  16 часа.

Можеш да преместиш хранетето от 19 в 20 часа и да го обединиш с това от 21 часа, а въглехидратите да ги сложиш в сутрешните хранения, след като тренираш сутрин. ИЛИ да направиш едно въглехидратно преобладаващо хранене на обед - часто съм виждала хора на НВД да слагат всички въглехидрати в едно хранене, и казват, че им се отразява добре

05.03.09
16:56

казано от FuFi на 05.03.09, 16:11:

Защото  храненията  ми  попринцип  са  по  схемата: П;П+В;П+М;П+В;П+М, ама  не  ми  е  удобна  пък и  както разбрах  въглехидратите се  ядат до  16 часа.

П + М - яйце, извара със зехтин, риба тон в зехтин, пиле с масло или зехтин.
В смисъл кашкавала не е най-добрият източник на М и Б за вечеря. Има и сол, че даже и малко въглехидрати. Така си мисля аз поне.

05.03.09
17:17

Мерси много за съветите  на  всички  оценявам  ги  като  много  полезни :) За  цялостните  промени в  режима  ще  мисля  през  почивните  дни, че  голямо  мислене пак  се  очертава :)  Въпроса  ми  е  този  суроватъчен  протейн  предполагам  се  купува от магазин  за  добавки,  но въпросът  е  само  него  ли  пия  като  протейнов  шейк или  го  смесвам  с  нещо  друго и  има  ли  вкус  самият  суроватъчен протейн.

06.03.09
09:25

Ето и  храната  за  вчера:
08:00   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган  3бр≈100гр + Кашкавал 50гр 
10:40   ябълка  300гр
14:30   Пилешко бон филе със  сусам    150гр 
16:00   бадеми  50гр 
18:00   Телешки  джолан  200гр 
20:30   Пилешко бон филе със  сусам    250гр
Това  е  пак  ми  беше тежичко  като  си  легнах, но  по-добре от  предните  вечери,  явно  трябва  да  помисля как  да  набутам  по-голямо  количество  от  храната  за  преди 16 да  кажем, а  след  това да  е  по-малко  грамаж.
За днес  мога да кажа,че  пак  се  успах  станах  преди  малко и  сега  съм  още  на  кафето. Явно  физическото в университета го пропускам  днес,  и затова  ще  отида  на моя си  фитнес и  най-вероятно  ще си  направя пропуснатата тренировка  от  сряда  за която толкова  ме е яд. Дано  да  са  оправили  и  пътеката, че  иначе  пак  няма  да ми  се  прави  кардио.
Хайде  аз отивам  да тренирам.
Лек ден  на  всички.

06.03.09
09:46

Здравей :) ти почти нямаш никакъв въглехидрат, недей така, една ябълка само виждам и то сутринта, и толкова ....вкарай зеленчуци, пресни, салати такива неща :)

06.03.09
10:31

казано от Vessi на 06.03.09, 09:46:

Здравей :) ти почти нямаш никакъв въглехидрат, недей така, една ябълка само виждам и то сутринта, и толкова ....вкарай зеленчуци, пресни, салати такива неща :)

Зеленчуците да не ги смята към въглехидратите! Само ще си обърка сметките....хран.състав на зеленчуците без скорбяла не се брой, но пък са задължителни! :)  Въглехидрати = овес, пълнозърнести макарони, спагети, ориз, бобови........

06.03.09
16:07

Здравейте,
Тренировката  беше  ок  днес,  всъщност  осъзнах че кардиото ме натоварва поне 3 пъти  повече  от  силовата тренировка.
Та  тренировката  днеска  изглеждаше така:
загряване с  кардио (велоергометър)  8 минути
коремни  преси  на  земя със  свити  крака  на  лежанка  3х15
Странично извиване от стоеж с  5 кг  3х30
коремни преси от  обратен наклон с  частична амлитуда и  тежест ( 5кг)  3x 25
повдигане  на  краката на успоредка  1x12+3x10
кардио - кростренажор    30минути
Кратка  и  стегната  беше тренировката, но  не завърши  в  залата :) Последва  разходка  до  пазара  и  обратно (  навръщане с  тежести около 3 кг  на  гърба ( малка раница) + по около 5-6 кг  във  всяка  ръка :) Обща  продължителност  на  разходката 2 часа и  половина.
Днеска се  поуморих нещо :) Но важното  е ,че  вече си имам  и  кафяв  ориз и  пълнозърнески  спагети :)  Фъстъчено масло  не  си  взех, защото  това  което  видях  го  заподозрях  в  съдържание  на маргарин и сега  си пека  фъстъци  и ще  се  пробвам  сама да си  направя  поне да знам,че  е  истинско :) Това  е  за  сега  отивам  да  се  боря с  фъстъците  после  ще пиша  за  храната, че  днес  голяма  излагация не  ми  яде  нещо .

06.03.09
20:51

Ето ме пак  да си  кажа и  храната от  днес...
ПЪрво да  кажа че пак  станах в 11 и  затова храната ми  почва от 14:30
14:30   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган  4бр≈120г + жълтък 1бр≈20гр + Извара 50гр + Сирене 50гр
16:30   Протейнов бар  30гр със  суроватъчен протейн
18:30   Свинска шунка 50гр + Свински пушен  врат 50 гр + домати 
20:30   Пилешко бон филе със  сусам    250гр +домати
21:30   Фъстъчено масло  1ч.л

Така може би  не е  лошо да  кажа, че протейновият бар беше случайно  хранене и  непредвидено, защото бях  навън  и  трябваше да се  ядеее  и  какво  да  измисля  в  бързината да  дъвча по  улицата ..... в  първия  супермаркет  и  това  ми  хвана окото.
За  пръв път  ям такова  нещо, обаче  ме  изненада  честно  казано,  доиде  ми  много  тежко  и твърде  сладко  за  мен, не можах  да се  справя с  него и  успях да  хапна  само  1/3 от  него. Утре  другата част и  то  може би  на 3-4 порции  вместо  десерт,  то  много сладко  това чудо.

УУ да  не  забравя  да  се  похваля  за  водата :)  Първият  ми  ден  с 2 литра  и  половина изпита вода, ама то  си  има  и  защо  само  след тоя  бар  изпих  поне 500 мл  почти  на  екс,за да се  освестя от  сладкото.

07.03.09
10:30

Добро утро хора :) Днес  пак  се  поуспахме  и  май  следващата  седмица  целта  ще  е  да си  оправя  съня  да  свикна  да  ставам  в 8-9, че с  това  11 направо  ми  се  скъсява  деня  яко, но  явно 8 часа  не са  ми  достатъчни  защото заспивам  към 1 и  ставам  към  11 т.е  10 часа  сън  за да  съм  ок, което  сега ми се вижда  много.
Така  да  си  кажа  за  закуската днеска ... Беше огромна :)  целта  е  да  ям  повече  до  обяд  и да съм  почти  готова  с грамажите  по  НВД, а  следобяд  само  да  попълвам тук  таме  каквото не ми  достига, защото  забелязах че  през  тази  седмица  до  обяд  ям  ама ... не  много а  вечер  като  седна  да  сметна какво  съм яла  се  оказва, че  имам  много  за  попълване  и  го  изяждам  за  2 хранения вечер и ми  става  тежкоо,  та за да  го  избегна  това  взех  това  радикално  решение,  нооо изпълнението  бая  ме  затрудни.  Закуската днеска  я  дъвках около 30 минути а  попринцип  ям  бързичко 5-10 мин. Та  тя се  състоеше  в  следното:
яйчен  белтък  на тефлонов  тиган  4бр≈150гр + жълтък 2бр≈40гр + Извара 50гр + Сирене 50гр + Свинска шунка 50гр + Свински пушен  врат 50 гр + домати 150гр
И  от  тази цялата  олимпииска  закуска сметката е : П-59,6 В-13,3 М-52,6 к.кал.-780
Освен  това  да  си  призная  още  една  много  глупава  грешка  сметките за  НВД дето  си  ги  пупликувах  в  началото  са  смятани  за  65 кг, а  в понеделника  като  се  теглиг  бях  63,5 т.е  малко  са  грешни,  но  затова  се  усетих чак  снощи  и  въпреки това  не е  фатално защото  си  ги сметнах отново  разликата  е  малка  и като  си  погледнах  седмицата  всичко  е  ок т.е  влизам  в  рамките :)

07.03.09
10:41

казано от FuFi на 07.03.09, 10:30:

Добро утро хора :) Днес  пак  се  поуспахме  и  май  следващата  седмица  целта  ще  е  да си  оправя  съня  да  свикна  да  ставам  в 8-9, че с  това  11 направо  ми  се  скъсява  деня  яко, но  явно 8 часа  не са  ми  достатъчни  защото заспивам  към 1 и  ставам  към  11 т.е  10 часа  сън  за да  съм  ок, което  сега ми се вижда  много.
Така  да  си  кажа  за  закуската днеска ... Беше огромна :)  целта  е  да  ям  повече  до  обяд  и да съм  почти  готова  с грамажите  по  НВД, а  следобяд  само  да  попълвам тук  таме  каквото не ми  достига, защото  забелязах че  през  тази  седмица  до  обяд  ям  ама ... не  много а  вечер  като  седна  да  сметна какво  съм яла  се  оказва, че  имам  много  за  попълване  и  го  изяждам  за  2 хранения вечер и ми  става  тежкоо,  та за да  го  избегна  това  взех  това  радикално  решение,  нооо изпълнението  бая  ме  затрудни.  Закуската днеска  я  дъвках около 30 минути а  попринцип  ям  бързичко 5-10 мин. Та  тя се  състоеше  в  следното:
яйчен  белтък  на тефлонов  тиган  4бр≈150гр + жълтък 2бр≈40гр + Извара 50гр + Сирене 50гр + Свинска шунка 50гр + Свински пушен  врат 50 гр + домати 150гр
И  от  тази цялата  олимпииска  закуска сметката е : П-59,6 В-13,3 М-52,6 к.кал.-780
Освен  това  да  си  призная  още  една  много  глупава  грешка  сметките за  НВД дето  си  ги  пупликувах  в  началото  са  смятани  за  65 кг, а  в понеделника  като  се  теглиг  бях  63,5 т.е  малко  са  грешни,  но  затова  се  усетих чак  снощи  и  въпреки това  не е  фатално защото  си  ги сметнах отново  разликата  е  малка  и като  си  погледнах  седмицата  всичко  е  ок т.е  влизам  в  рамките :)

В закуската точно трябва да имаш най-много въглехидрати?! Защо не ядеш овес?
Протеиновия бар, който си яла сигурно е бил на Нутрим - те са много сладки, ама аз един такъв го омахвам за нула време  :)  ...........сладкото ми е слабост  :-)

Мнението беше редактирано от Ambriel на 07.03.09 10:48.

07.03.09
10:48

Такааа овеса, овесените  ядки, мюслитата  и т.н  всички  тези  ги  ям  само  и  единствено  с кисело  мляко и ги  обожавам  под тази  им  форма  и ги  мразя във  всяка  друга. Тази  седмица  не  ги ям  защото  попринцип  съм  пристрастена  към  киселото  мляко  и  ям  доста  от  него, но  четох  и  се  оказа, че  хич не  ми е от полза това  и  затова  реших да  видя как  е  1 седмица  без  мляко (  няма  голяма  разлика, поне  е  я усещам  хич) Та от  другата седмица като  почна  пак  с  млякото, почвам  и  овеса.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1