По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.03.09
12:16

А снимките актуални ли са или към момента си още “ПО-”.
Добра мускулатура си ‘обадила’. Евалата!

02.03.09
13:53

казано от Limka на 01.03.09, 21:34:

Здравейте!

Утре ми се ще да се опитам да направя баница от ръжени кори...които очевидно ще трябва да си разточа сама (не съм виждала в търговската мрежа такова нещо)...много вероятно е да успея да ги разточа толкова добре, че да направя всъщност лазаня вместо баница  :lol: ... Да видим дали ще ме държи и утре този мерак ;)

Ай да си лягам, че пак съм гладна Хахаха

Да те предупредя за ръженото брашно. То е тежко и трудно се меси, да не кажа че почти не се меси. Моят съвет е да правиш за всяка кора по- рядка кашичка, която да  разтилаш в тавата с подръчни средства. Ползвай суха мая на д-р Йоткер иначе това брашно не бухва от никоя друга мая. 1 пакетче мая е за половин кг брашно. Успех и да се похвалиш с произведението

02.03.09
14:29

Ей Лим, супер за резултатите, за талията аз мисля че си супер, аз имам да те догонвам мнооогооо докато докарам мускулчета здрави, но ще стане :)

Радвам се че ти е допаднало крема сиренето, а това Гуада лайт, аз намирам едно, то е кашкавал нали? Нещо не съм в час май ???

02.03.09
15:20

казано от С7АЛК3Р на 02.03.09, 12:16:

А снимките актуални ли са или към момента си още “ПО-”.
Добра мускулатура си ‘обадила’. Евалата!

Здрасти! Снимките са от лятото, но мисля, че вече се върнах в тази форма. Но коментарът ти ме провокира да направя някоя друга снимчица и ще се престраша да кача...

Малко са тъмни (огледалото не позволява светкавица) и за съжаление само в анфас - трябва да си намеря фотограф :)

П.П. Мисля, че бицепсът ми сега е по-хубав...леко по-’изгладен’ и женствен :) И пресата е по-здрава :)

Мнението беше редактирано от Limka на 02.03.09 15:24.

02.03.09
15:22

и още една...

Мнението беше редактирано от Limka на 02.03.09 15:22.

02.03.09
15:22

И последно...

02.03.09
15:31

казано от diva 97 на 02.03.09, 13:53:

Да те предупредя за ръженото брашно. То е тежко и трудно се меси, да не кажа че почти не се меси. Моят съвет е да правиш за всяка кора по- рядка кашичка, която да  разтилаш в тавата с подръчни средства. Ползвай суха мая на д-р Йоткер иначе това брашно не бухва от никоя друга мая. 1 пакетче мая е за половин кг брашно. Успех и да се похвалиш с произведението

Дива, мерси, аз съм се порбвала да правя ръжена питка - не се получи особено добре, именно защото не бухва. Благодаря за съвета за мая - ще пробвам...някой път...

Баницата я направих - но корите ми станаха леко дебели...пусто, късат се, не успях да ги разточвам повече...И въпреки че са дебелички, пак стана вкусно...Поне на мен ми е вкусно. Съмнявам се, че някой друг ще ми я оцени добре, особено имайки предвид, че заместих сиренето с извара  :lol:

Мнението беше редактирано от Limka на 02.03.09 15:45.

02.03.09
15:34

Мария, Веси, много мерси за подкрепата!

Надявам се другият месец да е дори по-добре...Ще се постарая да съм по-примерна...А и с новата прогреамка....ммм... нямам търпение да се напочивам една седмица

Веси, гаудата е холандско сирене, жълто като кашкавал...Гауда лайт в Пикадили е при Exquisa и Филаделфиите ;)

Снимките са просто невероятни  ;-)

02.03.09
15:47

казано от Владимир92 на 02.03.09, 15:42:

Снимките са просто невероятни  ;-)

... и на живо е така!

02.03.09
16:41

Лимка, много ми харесва вида, който придобиваш. Харесвам точно такава форма, с плътност на мускула!
Такова развитие на обемите с безвъглехидратно хранене не се постига. Поредното доказателство за това в твое лице. :)

02.03.09
19:21

казано от Limka на 02.03.09, 15:22:

И последно...

Уникална си :red:

02.03.09
19:43

Браво Лимка :) В много добра форма си!

02.03.09
20:56

И от мен едно евала! :)

MA

02.03.09
21:56

Изби рибата !
Браво !

03.03.09
06:55

Честит Национален Празник! Желая Ви да сте горди българчета и да се стараем да променяме нещата, които не ни харесват, вместо просто да се оплакваме и да си бием камшика оттук!

Ауууу, много много ви благодаря на всички! Поласкана съм от вниманието и комлиментите и в същото време страшно нахъсана! Продължавам заредена от вас напред! Имам още много да ‘дялкам’ - искам малко по-фини крачета, а и в гоната част на тялото мога да поизчися още малко :)

Вчера - 02.03.09
ами...хубав мързелив ден беше...тази ръжена баница ми излезе много скъпа, трябва да призная...Живея съвсем близо до Мол Варна, където има Пикадили, и отидох за ръжено брашно...Е да де, ама преди да стигна до Пикадили, се озовах в Sportmania, където видях едно прекрасно клинче (термобельо, което би било добре да нося, докато бягам през зимата). Харесах го и докато чаках да ми го маркират и опаковат, попаднах и на едно термо-анораче...пак за бягане...с висока яка като шал и даже с дупчици за нослето...Е, излишно да казвам, че и това стана мое... Абе, брашното ми излезе едни 180 лв  :sick:  Повече никакви спортни магазини за мен този месец!

Хапването:
БЯГАНЕ
11.30 - 50 гр ТРОЯ, 10 гр ленено семе, 1 кисело мляко
14.00 - 1 филия Вита ръж, намазана с Exquisa, малко гауда лайт отгоре, 3 кисели краставички
16.30 - баница
ТРЕНИРОВКА
20.00 - 2 житенки, протеинова вафла
21.00 - 50 гр риба тон, 1/2 авокадо, малко кисело мляко и зелена салата
23.30 - 2 парчета шоколад (Lindt Excellence Tiramisu и черен Lindt 85%), 250 мл червено вино
Общо: 1920 кал, М: 85 гр, Б: 113 гр, В: 175 гр

Тренировката:
45 мин кардио с елементи на интервали
Общо леко раздвижване на всички мускулни групи с тежести.

Отивам да потичкам - едно чудно слънце е напекло, а и трябва да пробвам новите аксесоари за бягане ;)

До скоро!

Мнението беше редактирано от Limka на 03.03.09 07:13.

03.03.09
07:20

:bug:  Сега видях снимкитееее.... ле-леееее... ти пък си Лимка-Туна!!!!!!! Супер стегнато тялоо.. абе просто останах без думи!!!!

03.03.09
20:27

Хихи..усмихна ме, Мария :)

Днес беше тъп ден...не ме изкефи нещо... Добре хапнах и леко потренирах

БЯГАНЕ
11.30 - 30 гр ТРОЯ, ленено семе, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза протеин
14.15 - остатъци от вчерашната баница
спа терапия с папая за крачета + маникюр
17.00 - грейпфрут
ТРЕНИРОВКА - 45 мин интервали + по 1 упражнение за мускулна група
19.30 - 1 протеинова домашна вафла, лъжица фъстъчено масло, 7-8 бадема
21.30 - салата с риба тон, извара, кисело мляко за сос
преди лягане - доза протеин

Свърши почивката :( Лека нощ!

04.03.09
07:39

Ей Лим, супер снимки, а и аз имам честа да потвърдя на всички това което виждат, защото съм виждала Лимка и на живо :) супер е :)

Лим, как си приготвяш домашните протеинови ФаФлички  :-) Би ли споделила с мен :)

Лимка - страшни снимки :) Keep it up

04.03.09
08:32

Благодаря, мацки!

Веси, рецептата е тази от америкаснката книга, която Венци успя първа да изпробва :)

2 чаши овесени ядки
4 дози протеин
1/2 чаша фъстъчено масло
малко вода - около 1/2 чаша
Забъркват се и се получава твърдо тесто, разделяш на дози и в хладилника :)

04.03.09
08:36

Ееее, супер Лим, мерси много, ще пробвам, но първо ще видя какво ще правя с протеина :)

04.03.09
08:41

То и аз затова не го бях пробвала досега...нали не ползвах такива прахообразни ;) Ама, добре се получава, супер даже :)

04.03.09
10:47

Супер, ще пробвам задължително, но с така забърканото количество на колко вафлички го разделяш? :)

П.П.Лим, от кой магазин каза че си си намерила ръжените трици, би ли ми казала :) ? Мерси :)

Мнението беше редактирано от Vess на 04.03.09 10:48.

04.03.09
10:58

казано от Vessi на 04.03.09, 10:47:

Супер, ще пробвам задължително, но с така забърканото количество на колко вафлички го разделяш? :)

П.П.Лим, от кой магазин каза че си си намерила ръжените трици, би ли ми казала :) ? Мерси :)

Ръжени ядки, Весито - в ‘здравословно’ магазинче срещу у-ще Димчо Дебелянов (на центъра, до обръщача на тролеите)

Разделям на тестото на 8 вафли - съдържание около 300 кал, Б 20 гр , В 20 гр, М - 8-10 гр

04.03.09
11:00

казано от Limka на 04.03.09, 10:58:

казано от Vessi на 04.03.09, 10:47:

Ръжени ядки, Весито - в ‘здравословно’ магазинче срещу у-ще Димчо Дебелянов (на центъра, до обръщача на тролеите)

Разделям на тестото на 8 вафли - съдържание около 300 кал, Б 20 гр , В 20 гр, М - 8-10 гр

Лелеее, колко си бърза, супер си :) мерси много :)

04.03.09
16:16

2 чаши овесени ядки
4 дози протеин
1/2 чаша фъстъчено масло

+ кокосови стърготини и става дори вкусно :)
В този ред на мисли някой да е попадал на фъст. масло без сол и захар?

Мнението беше редактирано от buhtata на 04.03.09 16:18.

казано от buhtata на 04.03.09, 16:16:

2 чаши овесени ядки
4 дози протеин
1/2 чаша фъстъчено масло

Мдам - аз и е българско дори - довечера ще го погледна и ще ти кажа на коя фирма е

05.03.09
07:06

Дюбрю утрю :) хи хи хи :)
Лим, виж какво спретнах аз вчера :) понеже само през Пикадили минах а там няма кой знае какъв избор на протеини на прах, нямах време да ходя до по специализираните магазини и реших да спретна това като протеинова вафличка, я виж :)
1/2 буркан от фъстъчено масло което е = някъде на 175гр.
4с.л.овесени ядки финни
околу 100-200гр.извара
1/2ч.вода
всичкото това го загрях в микровелито че да мога да го объркам като еднородна смес и бам в хладилника :)

Значи аз го разделих на 4 порции....и вкусно май се получи :)
Днес след трен.ще хапна такава вафличка :)

Как мислиш, може ли да се каже като протеинова вафла и става ли за след тренировка ???

05.03.09
08:54

казано от buhtata на 04.03.09, 16:16:

2 чаши овесени ядки
4 дози протеин
1/2 чаша фъстъчено масло

Мдам, много добра идея Бухтичке, мерси :) Мдам... и за добра ‘глазура’ ще стана

В моето май има и сол, и захар...Не мога да намеря друго нито в Пикадили, нито в Била, нито другаде...В метро и кауфланд не съм търсила...

05.03.09
09:00

казано от Vessi на 05.03.09, 07:06:

Дюбрю утрю :) хи хи хи :)
Лим, виж какво спретнах аз вчера :) понеже само през Пикадили минах а там няма кой знае какъв избор на протеини на прах, нямах време да ходя до по специализираните магазини и реших да спретна това като протеинова вафличка, я виж :)
1/2 буркан от фъстъчено масло което е = някъде на 175гр.
4с.л.овесени ядки финни
околу 100-200гр.извара
1/2ч.вода
всичкото това го загрях в микровелито че да мога да го объркам като еднородна смес и бам в хладилника :)

Значи аз го разделих на 4 порции....и вкусно май се получи :)
Днес след трен.ще хапна такава вафличка :)

Как мислиш, може ли да се каже като протеинова вафла и става ли за след тренировка ???

Веси, много ти е фъстъченото масло за останалите неща

Ако си сложила 175 гр фъст масло, 40 гр овес, 200 гр извара, цялата смес има следните хран. стойности:
1342 кал  М-90гр  Б-86гр  В-61гр

Ако си я разделила на 4:

335 кал  М-22гр  Б-21 гр  В-15гр

Според мен (ако е вкусно), спокойно можеш да намалиш маслото на половина, още 1-2 лъжици овес да добавиш ;)

Абе, важното е да е вкусно ;)

05.03.09
09:05

Аха, ок ама много гъсто бе....аз затова го разтопих инъче цъ...не става да го объркам :) Мерси Лим :)

05.03.09
12:25

казано от Vessi на 05.03.09, 09:05:

Аха, ок ама много гъсто бе....аз затова го разтопих инъче цъ...не става да го объркам :) Мерси Лим :)

Като не можеш да бъркаш, ще месиш...След това знаеш ли колко вкусотии остават по пръстите за облизване  %-P

05.03.09
12:30

казано от Limka на 05.03.09, 12:25:

казано от Vessi на 05.03.09, 09:05:

Като не можеш да бъркаш, ще месиш...След това знаеш ли колко вкусотии остават по пръстите за облизване  %-P

Хи хи хи, това ми хареса, говоря за облизването на пръстите после  :-)

05.03.09
12:34

Преди малко на обяд ме засрами един колега с изказване “Ей, всички мъже на масата трябва да се срамуваме! Гледайте как добре си хапва момичето! Е, вярно, тя си го изгаря...” и добави на един друг колега, който също доста здраво си тренира ” Ти хапваш като пиленце в сравнение с нея” ... Хем ме напушва на смях, хем се чувствам леко засрамена....

Толкова са ни наложени глупави стереотипи на кльощави момичета, които си чоплят из чиниите, че една жена като изяде супа, салата и месо, се възприема като ...много ядене... Тъжно...

Мнението беше редактирано от Limka на 05.03.09 12:36.

MA

05.03.09
12:40

казано от Limka на 05.03.09, 12:34:

Преди малко на обяд ме засрами един колега с изказване “Ей, всички мъже на масата трябва да се срамуваме! Гледайте как добре си хапва момичето! Е, вярно, тя си го изгаря...” и добави на един друг колега, който също доста здраво си тренира ” Ти хапваш като пиленце в сравнение с нея” ... Хем ме напушва на смях, хем се чувствам леко засрамена....

Толкова са ни наложени глупави стереотипи на кльощави момичета, които си чоплят из чиниите, че една жена като изяде супа, салата и месо, се възприема като ...много ядене... Тъжно...

Просто са се опитали да ти привлекат вниманието.
По-скоро е тъжно, че те ядат толкова малко :)

05.03.09
12:41

Аз не мисля че е тъжно, че приятеля ми като седнем заедно да хапваме на вечеря, аз ям наравно с него, а имай на впредвид че той е 1,94 см. и към 95 - 97 кг. някъде, не го знам точно де :) така че, не е тъжно,
тъжно е точно тези наложените линии за кльощави момичета, затова масово младите хора си сасипват здравето и стомасите точно от това налагане, анурексии, булимия, всичко това за да сме кльощави, не мерси, не щем :)
Така че, Лим, ние да си хапваме пък другите да си мислят каквото щът :)

Охооо, тази тема ми е направо любима. Лимка, те трябва да се срамуват, не ти, мила. Аз като се сетя - по-едно  време излизах с едно момче, което нон-стоп ми правеше забележки, че ям много (ПП тогава си тежах около 60 кг тоест не съм била дебела), накрая ми писне и му казах да си ходи с анорексичките ....

06.03.09
12:23

Тъжно е, да!

08.03.09
15:57

Хей ме на! След едноседмична кардио почивка!

Честит празник на тези, които го смятат за свой празник и празнуват!
А на всички мацки желая всеки ден да се чувстват обичани и обгърнати от мъжко внимание :)

Така..днес се събудих с много приятна изненада - към 7 сутринта, майка ми влетя в стаята ми и ентусиазирано избълва, че видяла през терасата, че имам роза на колата си от обожател :) След което не се е стърпяла да ме изчака да се наспя и да си я обгрижа сама, а изтичала да я прибере...Така че, събудих се с голяма червена ухаеща роза до главата си :) Какво начало, а?

Днес започнах първата тренировка от новия цикъл - жесток ще е, ако оцелея ;)

Много добра тренировка стана - крачета + акцент гърди и трицепс

Ядро
1. Повдигане на крака + таз от лакътна опора - 4 х 20
2. Молитва на портален скрипец - 55 кг - 4 х 20
3. Страничен планк - по 60сек на страна
4. Хиперекстензии за кръст - диск 10 кг - 2 х 10

Гърди + крачета
5. Бутане на дъмбели от лег - 4 х 10 (2х 7,5; 10; 12,5; 15 кг) - пак ми обясняваха, че 15кг дъмбели не са за мен...Абе тез момчета няма ли да се научат?
    4 суперсерии х 15 от:
6. сиси клек
7. флайс с 2 х 7,5 кг
    4 суперсерии х 15 от:
8. отпади с 2 х 10 кг
9. кросоувър на портален скрипец с 2 х 15 кг

Трицепс
    2 суперсерии х 15 от:
10. разгъване зад глава от полулег - 2 х 5 кг; 2 х 4 кг
11. разгъване на портален скрипец с въже, 2 ръце - 15 кг

Суингове с 10 кг диск - 10 х 20 с 15-20 сек почивка за около 13-15 мин

Общо: около 75 мин

В началото на тр-ката имах идеята и малко умерено кардио да направя след суинговете, но, уви...нямах сили за това :)

Храната

10:00 - кофичка кисело мляко с 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 20 гр сухи боровинки (баш си е сухи вишни т’ва, ама хайде...на опаковката пише боровинки...)
13.00 - още една кофичка кисело мляко, някаква залъгалка от типа на Корни, само че без шоколад. Всъщност беше овесени ядки, екструдиран ориз, сусам и сурови семки, ‘залепени’ с нещо. Позамотах се по улиците и трябваше да вкарам нещо преди тренировка
ТРЕНИРОВКА
15.30 - домашна протеинова вафла, оваляна в кокосови стърготини (Бухтичке, мерси за идеята, определено добавят чар на сместа)
16.45 - 3 филии ръжен хляб с 50 гр Exquisa и 100 гр извара - В Кауфланд има пекарна Нилана - този ръжен хляб си го наричат Киевски и съм почти на 100 % сигурна, че е от истинско ръжено брашно - един такъв сбит, лепкав, тежък...че и с аромат на ким. Много ми напомня на типичните руски черни хлябове. Май ще ходя по-често в Кауфланд :)
около 20-20.30 - ще ходя на китайски ресторант. Предполагам ще хапна пилешко месо със зеленчуци и някакъв треволяк за салата
Би трябвало да заформя: около 1700-1750 кал, М - 65-70 гр М, 130-135 гр, В - около 140 гр

Хайде чао и до скиф ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 08.03.09 16:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1