Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

09.03.09
18:27

общо 40кг....иначе отиваме на 60кг., и става много тегаво...:))))
Vic, набиранията са крос-фит...важното е да се почива възможно най-малко, в смисъл от лоста до щангата и обратно...:))))
По принцип, когато нямам време за хубава тренировка, загрявам...удрям 2 комплекса крос-фит и съм размазан, като съм изгорил повече калорий от нормалната фитнес тренировка...какво ти трябва повече..:)))

09.03.09
19:44

Понеделник 09.03.2009

Мускулни групи: Гърди и бицепс

Гърди:
1. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
2 сер 2х22 кг - 12 повт
1 сер 2х32 кг - 10 повт
1 сер 2х52 кг - 5 повт

2.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
1 сер 90 кг - 10 повт
1 сер 120 кг - 6 повт

3. Преса на хоризонтална лежанка, тесен хват
1 сер, 100 кг - 8 повт
1 сер, 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт

4. Пуловър
1 сер, 48 кг - 10 повт

Бицепс:
5. Крив лост:
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт

6. Чуково сгъване с дъмбели, последователно
1 сер  2х22 кг - 10 повт на ръка

7. Крив лост, надхват.
1 сер, 48 кг - 10 повт

Храненето днес:
06.50 2 топли сандвича с кашкавал и пуешко филе
10.30 грейпфрут
12.00 парче финско хлебче, кашкавал, сурово-сушено месо, 1/2 кис. мляко
13.30 зелена салата с риба тон, 3 яйца на очи
16.30 двоен сандвич с финско хлебче и сурово-сушено месо
19.00 (след тренировката) айран 330 мл, протеиново блокче
21.00 риба (сайра) и зеле

За днес толкова. Лека вечер!

10.03.09
07:17

Здрасти, че супер ти е храната, какво толкова я мисли, ами да, вчера ти е супер храната, а за мъж даже някакси ми се вижда малко :)

10.03.09
19:49

Здравейте!

Днес по план трябваше да правя крака и мъртва тяга... Уви, борбата беше да не се разболея  >:( . Беше ми зле още от снощи и тази сутрин дори не съм чул будилника  :sick: ... Въпреки това, усетих, че следобед се подобрявам и си навих на пръста, че ще тренирам. Тогава се намеси една личност (очевидно по-разумна от мен  ;-) ) с която обичам да споря и някак успя да ме убеди да си почина.

Така днес ще опиша само храната:
10.30 2 сандвича с пълнозърнест хляб, сирене, зеле и пуешко филе
13.00 2 големи пилешки бутчета, ориз с гъби, зелева салата, 2 малки крем-карамелчета
17.30 омлет с 2 яйца и кашкавал, сирене Дунавия, кашкавал, сушеница
21.15 пуешко филе, задушени броколи, зелен боб

Дано утре да съм във форма. За всеки случай ще пропусна бягането.

11.03.09
19:33

Хм... Да видим. Бягането го пропуснах днес, както бях решил. За силовата тренировка, обаче нещата не бяха така ясни. Реших, че ще е “извратена” тренировка  :coolcheese: .

Отдавна чакам сгоден момент да пробвам едно предизвикателстжо, а именно - метода на Идзуми Табата. За упражнение избрах thruster.

И така...

11.03.2009

Мускулни групи:
Крака и долна част на гърба

1. “Табата”:
Идеята - максимален брой повторения в 8 серии по 20 сек, с почивки от по 10 секунди. Просто и ясно. Упражнението е thruster със щанга, тежестта 40 кг.

Е, да ама не  :long: . Започнах надъхано с по 10 повторения в първите 2 серии. В третата паднах на 8, а в четвъртата 4 повторения и почувствах замайване, което ме отказа да продължа. Бих могъл да се оправдая с болестта, но истината е, че натоварването е жестоко и брутално, а аз очевидно не бях готов за него.
4 сер, 40 кг - 10, 10, 8, 4 повт
Ще опитам отново след 1-2 седмици.

2. Като повъзстанових дишането, продължих с клекове със щанга пред гърди, вземане от пода:
1 сер, 60 кг - 10 повт
1 сер, 70 кг - 8 повт
1 сер, 80 кг - 6 повт

3.  Thruster
1 сер, 100 кг - 1 повт (трябваше да е клек, но завърши като thruster :coolsmirk:,  поне отсрамих провала на “Табата” серията).

4. Мъртва тяга
1 сер, 100 кг - 10 повт
1 сер, 140 кг - 8 повт
1 сер, 160 кг - 6 повт

5. Корем
Римско столче

Завърших тренировката със смесени чувства - от една страна се провалих на Табата упражнението, но пък направих тръстър със 100 кг. Следващия път по-добре  :)

Хранене:
07.30 Рогче със сирене (извара  ;-) ), айран, кашкавал
10.30 Сандвич с финско хлебче и кашкавал, 1/2 кис. мляко
13.00 2 парчета руло Стефани, ориз, салата зеле, 2 крем-карамелчета
17.00-17.30 Тренировка
17.30 айран и протеиново блокче
19.30 Парче баница, сирене Гауда, сушеница, чаша бира
21.30 Пиле

Лека вечер!

11.03.09
20:44

казано от Vic на 11.03.09, 19:33:

Ще опитам отново след 1-2 седмици.

Хубаво е, че не си се отказал от първия път.. обикновено хората псуват и забравят, а е грешка :)
Само че, какви са тия 40 кила не знам... пробвай с дъмбели 15ки примерно, максимум при това и то защото си як, иначе и 10ките са нелоша идея :).
Идеята е все пак да задържиш score (тоест колко повторения най-малко е имало в серия) около 12-15 повторения. Това е друг тип тренировка, не е нито за сила, нито за хипертрофия, така че големите тежести нямат място в нея (сам виждаш, не се върши работата с тях). Успех!

12.03.09
13:08

Vic, само така мой човек, никакво отказване от крос-фит-а...:))))...аз вчера пак експериментирах с един нов комплекс...изнамерих си го от yputube-то...ами как да ти кажа, днес съм като разглобен, а се занимавам сериозно от доста време, ходя и да се катеря, абе сякакви занимавки....
но подобни упражнения просто нямат аналог...
p.s. това с табата-та важи де, зачетох го...!!!

12.03.09
13:18

http://www.youtube.com/watch?v=VFSYFtOHgfU&feature=related
всъщност защо да не ти покажа точно на какво се подложих...но го изпълин абс. точно, даже май имам и претенции за по-добро време...

http://www.youtube.com/watch?v=YYay78n1dgE
а това определено е моя човек, това ниво гоня аз лично...:))))...просто забележи с какви кила работи...и каква физика има....no comment…!!!!!

12.03.09
13:55

О, нее! Няма отказване! Ще го направя това японско садо-мазо чудо!  :coolgrin:
Наистина ли мислите, че трябва да намаля тежестта? Ще помисля... Имам и друга цел - Thruster, 21 повт на 70 кг. Видях го на клипче - много брутално, но мисля, че ще се справя (ето го клипчето!) Очевидно тръстърите ще влязат в моята тренировка занапред.

Славко, този от втория клип тежи само 84 кг?!?  А прави мъртва тяга с 207 кг и клекове с обръщане със 114 кг? И то в непрекъсната серия, наред с останалото... Мдаа, това дето виси от лицето ми е ченето ми.  :bug:

Мнението беше редактирано от Vic на 12.03.09 14:00.

12.03.09
14:02

Славко, този от втория клип тежи само 84 кг?!?  А прави мъртва тяга с 207 кг и клекове с обръщане със 114 кг? И то в непрекъсната серия, наред с останалото... Мдаа, това дето виси от лицето ми е ченето ми.  :bug:

И как е възможно това  :bug:

12.03.09
14:19

казано от slavko на 12.03.09, 13:18:

http://www.youtube.com/watch?v=YYay78n1dgEа това определено е моя човек, това ниво гоня аз лично...:))))...просто забележи с какви кила работи...и каква физика има....no comment…!!!!!

Пак го гледах... всяко от нещата поотделно мога да направя, с изключение на клека с обръщането (поне не и с тези кг!), но като ги събереш заедно, и то 3 кръгчета, без почивка... Всъщност, за моите 98 кг би трябвало да са още по-големи тежестите, нали  :ahhh: ?  Много замислен оставам...  :blank:

12.03.09
14:24

ами аз съм 83кг. обръщам с клякане 105кг., тяга 190кг., вертикалните раменни преси и силовите набирания си ги правя, ама тоя е машина, просто с лекота си минава ей така през тежестите..:))))...много ме надъхва мен лично, надявам се след 2-3 месеца да съм си го настигнал...:))) А и все пак, той също е бил спринтиор, демек силовите изпълнения си ни вървят на нас...:)))

12.03.09
19:46

12.03.2009
Тренировката днес:
Мускулни групи: Гръб

1. Набирания (широк надхват):
5 сер х 10 повт (без доп. тежест),
Много малки почивки между сериите, не повече от 25-30 сек.

2. Долен скрипец, широка ръкохватка, надхват:
1 сер 40 кг х 12 повт
1 сер 60 кг х 12 повт
1 сер 80 кг х 10 повт
1 сер 115 кг х 9 повт

3. Горен скрипец, тясна ръкохватка неутрален хват, пред гърди:
1 сер 100 кг х 10 повт (със задържане в долно положение)

4. Корем
Dragon flag
3 сер х 7,9,7 повт (Хе-хе, отлично се получи, хареса ми. Дами, пак заимствах упр. от вашите дневници!)  :coolsmile:

Сега храната:
08.30 2 препечени филии с масло, пушено месо, сирене, зеле, 1/2 кис мляко
11.00 Грейпфрут
14.00 2 пилешки пържоли, зелева салата, картофена салата, 2 крем-карамелчета
17.30 Айран 330 мл., протеиново блокче(веднага след тренировката)
18.30 пилешко бутче, сирене Гауда
21.30 пилешка супа (ей, много пиле се събра днес  :-/), печен пипер, сирене

Лека вечер!

12.03.09
19:49

казано от Vic на 12.03.09, 19:46:

Dragon flag
3 сер х 7,9,7 повт (Хе-хе, отлично се получи, хареса ми. Дами, пак заимствах упр. от вашите дневници!)  :coolsmile:

Хехе, крадльо! :)
не е честно, защо ти можеш да направиш 7 пък аз на 4тото се отказвам?  :blank:

12.03.09
19:53

казано от slavko на 12.03.09, 14:24:

ами аз съм 83кг. обръщам с клякане 105кг., тяга 190кг., вертикалните раменни преси и силовите набирания си ги правя, ама тоя е машина, просто с лекота си минава ей така през тежестите..:))))...много ме надъхва мен лично, надявам се след 2-3 месеца да съм си го настигнал...:))) А и все пак, той също е бил спринтиор, демек силовите изпълнения си ни вървят на нас...:)))

Славко!
Моля, опиши си програмата, упражненията, бройки, тежести... абе всичко, което се сетиш! Или прати линкове! ;-)

Мнението беше редактирано от Vic на 12.03.09 19:55.

13.03.09
14:25

с най-голямо удоволствие, сега съм на работа, но като се прибера ще се запретна...:))))
иначе аз не тренирам по няква строго определена програма, много обичам разнообразието...

13.03.09
18:24

13-ти, петък

Без тренировка днес и без бягане. Утре ще наваксам.
Храната:
10.30 2 препечени филии с масло, салам (сравнително истински), сирене, зеле, 1/2 кис мляко
12.00 Грейпфрут
14.20 Финско хлебче, свинско филе обжарено, сирене, 2 крем-карамелчета
20.00 Телешко варено (тройна порция ;-)), чаша вино

Лека вечер!

13.03.09
18:27

казано от Vic на 13.03.09, 18:24:

13-ти, петък

20.00 Телешко варено (тройна порция ;-)), чаша вино

Лека вечер!

Ето, а вие обвинявахте човека, че като яде само телешко варено, яде малко. ;)

BU

14.03.09
00:58

казано от slavko на 13.03.09, 14:25:

с най-голямо удоволствие, сега съм на работа, но като се прибера ще се запретна...:))))
иначе аз не тренирам по няква строго определена програма, много обичам разнообразието...

Я,верно напиши по-подробно как си тренирал и с каква цел,че мисля скоро да предприема нещо по-динамично и тегаво.Сегашните ми тренировки са walk in the park.Усещам как натежавам и се забавям,превръщам се в крик,вместо в атлет. :)

ПС: Боби...”акваристика” ?!  :lol:  Кефиш ме. :P Прати снимка на аквариума си.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 14.03.09 00:59.

Vic,  да се изкажа и аз за коплексите :) Табата съм правила само веднъж с бърпети и суингове и след това повръщах. Скоро не съм се престрашавала да правя пак Табата ...много ми идва. Целта на комплексите и на табатата е бройката на повт/време - тук не гониш постижение в кг.

Ето един размаващ комплекс:

Румънска тяга http://www.youtube.com/watch?v=5eZA_QDy9cY x 10
hang clean +  front squat + push press ( В суперсерия от по 1 повт от всяко, 10 повт на серията)
Наради назад  като си сменяш краката на всяко повт х10 на крак

6 серии, на всеки 2 серии по 30 сек почивка.

Препоръчвам ти само с лоста да почнеш или макс с 30 кг - това е УБИВАЩ комплекс. И се прави за време, не забравяй....

Пиши как е :) Лек ден

14.03.09
06:45

казано от DeadManWalking на 14.03.09, 00:58:

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Front.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Left.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Right-1.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Side.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Right.jpg

Ето няколко снимки на голямото корито. Извинявам се за спама, ако някой от модераторите прецени, може да затрие спокойно това мнение. :)

14.03.09
07:30

казано от Венцеслава Атилова на 14.03.09, 05:49:

Vic,  да се изкажа и аз за коплексите :) Табата съм правила само веднъж с бърпети и суингове и след това повръщах. Скоро не съм се престрашавала да правя пак Табата ...много ми идва. Целта на комплексите и на табатата е бройката на повт/време - тук не гониш постижение в кг.

Ето един размаващ комплекс:
Румънска тяга http://www.youtube.com/watch?v=5eZA_QDy9cY x 10
hang clean +  front squat + push press ( В суперсерия от по 1 повт от всяко, 10 повт на серията)
Наради назад  като си сменяш краката на всяко повт х10 на крак

6 серии, на всеки 2 серии по 30 сек почивка.

Препоръчвам ти само с лоста да почнеш или макс с 30 кг - това е УБИВАЩ комплекс. И се прави за време, не забравяй....

Пиши как е :) Лек ден

Здрасти, Венци!
От няколко дена ровя нета и специално Youtube за клипове с кросфит комплекси. Много съм зарибен . Доста от нещата съм ги правил или съм си ги измислял сам, без да знам, че Америка отдавна е открита и аз не съм Колумб. Ето например ManMakers  - полудях, като го видях! Аз го правех това още преди 7-8 години! А в Морското Училище (ВВМУ), в тренировките за военния многобой правихме един комплекс (уж за спец. частите), който освен другото чанчене включваше следното - бърпет+лицева опора+скок нагоре с опънати ръце, след това 2 лиц. опори + 2 скока, после 3 лиц. опори+3 скока... и т.н., докато стигнеш 10 лиц. опори + 10 скока и това за време. Ами това си е чист кросфит комплекс!!!

Като стана въпрос за Морското и военния многобой, че да се изфукам със стара слава  :coolsmirk:  - не се чудете, че Dragon Flag ми е относително лесно - все пак 1992 бях шампион на флота в дисциплината “Коремни възлизания” на лоста със 130 повт. Самия многобой включва:
1 ден - Коремни възлизания, 100м гладко бягане (това се прави с униформите и тежките ботуши, а старта на спринта е от легнало положение)
2 ден - Плуване 100 м свободен стил, 1000 м гладко бягане (пак с униформа и ботуши)
3 ден - 6 км бягане, с пълно въоръжение (това включва и автомата, противогаз, сумка и др. боклуци)
В крайното класиране на многобоя бях 3-ти, имаше по-добри бегачи от мен, но на лоста просто ги убих  :coolgrin: .

Тази сутрин намерих време да се замеря и доста се изненадах:
- предмишница 35,5 см (+0.5 см)
- бицепс 45.5 см (0 см)
- гръдна обиколка 132 см (+ 3 см) Три пъти мерих, че първия път изкарах 133 см и не повярвах.
- талия 94 см (+1 см)
- ханш 106 см (0 см)
- бедро 66 см (-1 см)
- прасец 43 см (0 см)
всички мерки са в стегнато, но студено състояние. От това излиза, че трябва да съм качил кг... А точно преди 2 седмици се измерих 98 кг, т.е бях свалил 2 кг(!?!). Нещо не е наред, ще се претегля при първа възможност.

Хайде лек ден и яки тренировки!

14.03.09
07:35

казано от Boby_ на 14.03.09, 06:45:

казано от DeadManWalking на 14.03.09, 00:58:

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Front.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Left.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Right-1.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Side.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/New%20Tank/800_Right.jpg

Ето няколко снимки на голямото корито. Извинявам се за спама, ако някой от модераторите прецени, може да затрие спокойно това мнение. :)

Боби!
Красиво е! Това изисква доста подръжка, нали? Моля поста да не бъде изтриван! Въобще, има ли такава практика - да се изтриват постове, които не са съвсем по темата?

14.03.09
07:38

.....“1 ден - Коремни възлизания, 100м гладко бягане (това се прави с униформите и тежките ботуши, а старта на спринта е от легнало положение)
2 ден - Плуване 100 м свободен стил, 1000 м гладко бягане (пак с униформа и ботуши)
3 ден - 6 км бягане, с пълно въоръжение (това включва и автомата, противогаз, сумка и др. боклуци)
В крайното класиране на многобоя бях 3-ти, имаше по-добри бегачи от мен, но на лоста просто ги убих “..... 

Уаууу, Вик, ти ме уби, това всичкото ОК, плуване, бягане, коремни възлизания ....ама с пълно бойно снаражение  :gulp:  лелееее супер си  :ohh: мойте ПОЗДРАВЛЕНИЯ супер :)

14.03.09
07:42

казано от Vessi на 14.03.09, 07:38:

.....
Уаууу, Вик, ти ме уби, това всичкото ОК, плуване, бягане, коремни възлизания ....ама с пълно бойно снаражение  :gulp:  лелееее супер си  :ohh: мойте ПОЗДРАВЛЕНИЯ супер :)

Ааа... плуването не е с униформа! Хаха! Но останалото е с униформа. Доста извратено, наистина. А пълното снаряжение е само за 6 км бягане.

14.03.09
07:47

казано от Vic на 14.03.09, 07:42:

казано от Vessi на 14.03.09, 07:38:

.....

Ааа... плуването не е с униформа! Хаха! Но останалото е с униформа. Доста извратено, наистина. А пълното снаряжение е само за 6 км бягане.

САМО 6 км. че малко ли е с униформа и снаражение :) супер :)

Мнението беше редактирано от Vess на 14.03.09 07:47.

14.03.09
07:58

казано от Vic на 14.03.09, 07:35:

Боби!
Красиво е! Това изисква доста подръжка, нали? Моля поста да не бъде изтриван! Въобще, има ли такава практика - да се изтриват постове, които не са съвсем по темата?

Изисква доста неща, но ако почна да говоря, ще стане като “Война и мир” обемът. :) На когото му е интересно, да погледне линка в подписа ми. ;)

14.03.09
08:25

DeadManWalking, целта ми винаги е била..pushing to the limit…така съм си свикнал аз, да усещам, че съм изтръпнал целия и 2 часа след тренировка да не знам къде съм...:)))...и понеже и тва не ми стига, почнах да ходя да се катеря, за малко адреналин..:)))
тренировките ми с тежести не се различават много от нормалните, просто много наблягам на клека, тягата и лежанката...също правя доста силови обръщания, изхвърляния...

ЗА  Vic- фитнес сплита ми е следния...
1. Гърди, прасци, преса-пресата е “табата” стил, откакто ти ме открехна(няма такова натоварване!).
2. Гръб, предмишница (преди това правя 4 серий силово обръщане и изхвърляне-много тежко)
3. Крака (предна част, така да се каже)-това ми е любимата тренировка- задължителен клек:), задължителни напади:), после разгъвач и преса( последните 2 упражнение винаги ги правя с един крак)...просто така усещам, че горят бедрата...на лег-пресата съм стигнал на 140кг. правя 15-ка с един крак(пробвай го)...
4. Рамо, трапец, преса - тва ми е най-скучната тренировка-пак обръщам малко, после разтваряне встрани и “хеликоптер”(сега се сещам, 4е някой от колегите беше написал, че разтварял с с дъмбели по 25кг...!!!...искам клипче аз лично..:)))).
5. Бицепс, прасци - за бицепс нищо интересно не правя, набирам се зверската обаче...дори от-скоро съм наякнал нещо и правя по 2-3 повторения с една ръка...:)))...прасците ги смазвам, тва също ми е останало от спринта.., винаги ги правя в супер-серий.
6. Трицепс, задна част бедра, преса-разбира се тък вече нямам никакви силички останали...:))))...просто минавам през мускулните групи..За задната част както и Венци-то каза-римска мъртва тяга, “добро утро” и малко сгъвач на машината, трицепса...кофички до откат..:)))...и после каквото се сетя(омразна мускулна група....), пресата пак си е “табата”- повдигане на краката от вис- 20сек., 10сек. почивка и пак и пак до като припадна...:))))

Зачитам споменавате “dragon flag”, браво браво-кефите ме, тва мислех, че само аз го правя...:))))

Горното е идеалния вариант за един мой седмичен сплит - придружен е с много креатин, аминокиселини, и строга диета....
За крос-фит ще направя друг пост или аз предлагам и на Венци-то да сгласим една темичка...:))))

14.03.09
09:40

казано от slavko на 14.03.09, 08:25:

........
Зачитам споменавате “dragon flag”, браво браво-кефите ме, тва мислех, че само аз го правя...:))))
........
За крос-фит ще направя друг пост или аз предлагам и на Венци-то да сгласим една темичка...:))))

Здрасти, Славко!
Радваш много с тренировката си! Ако не ви се отваря нова тема за Кросфит, пишете тук, нямам нищо против.
Такааа... имам няколко упражнения, коите не желая да променям - набирания, мъртва тяга, лежанка със щанга и тежки дъмбели, обръщане и изтласкване. С останалото съм готов да експериментирам и нямам нищо против “извратени” тренировки  :cheese:

Виж какъв линк ми пусна Лимка - http://www.crossfit.com/cf-info/excercise.html#WOD Не е истина какъв огромен брой упражнения и вариации има!

14.03.09
12:55

ЕТО за ТОВА говоря, браво на тази Лимка...поздравелния, знам го този сайт-като библия ми е:)))
другата седмица мисля да се отдам изцяло на крос-фит, малко да се разведри обстановката, ще споделям...

14.03.09
17:04

Събота 14.03.2009

Тренировката днес
Мускулни групи: Рамена и трицепс

Рамена. Днес просто ги размазах!
1. Clean & Push press (Обръщане и изтласкване). Всички серии по 1 повторение.
4 сер. х 60 кг
1 сер. х 80 кг
1 сер. х 90 кг
8 сер. х 100 кг (първите 5 серии без почивки -видео!)

2. Милитъри преса от стоеж
1 сер х 60 кг - 10 повт
1 сер х 80 кг - 7 повт (push press)
1 сер х 100 кг - 5 повт (push press)

3. Въртолет
2 сер х 60 кг - 10 повт

4. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
2 сер х 12 кг - 13 повт

5. Отвеждане на дъмбел встрани от стоеж, лек наклон на тялото.
1 сер х 22 кг - 10 повт (на ръка)

Трицепс
1. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 15 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 20 кг - 9 повт на ръка

2. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт

3. Горен скрипец, V-образна ръкохватка
1 сер х 45 кг - 8 повт

Доволен съм  :coolgrin: ! Храната ще описвам по-късно!

Мнението беше редактирано от Vic на 14.03.09 17:09.

14.03.09
19:44

Храната от днес, 14.03.2009:

08.00 финско хлебче, пушено месо, сирене, 1/2 кис мляко с извара
11.00 Грейпфрут
14.00 зелена салата с 1 яйце, винен кебап
18.30 Айран 330 мл., протеиново блокче, крем-карамел (веднага след тренировката)
21.00 пуешко филе, сирене Гауда, синьо сирене Паладин, обикновено бяло краве сирене, краставица, зеле, 1 бира, 2 филийки пълнозърнест хляб, хайвер

Лека нощ!

Мнението беше редактирано от Vic на 14.03.09 19:45.

15.03.09
08:03

Vic, много сирене приятел, повечко сол вкарваш в телото...

15.03.09
10:18

казано от slavko на 15.03.09, 08:03:

Vic, много сирене приятел, повечко сол вкарваш в телото...

Толкова фатално нещо ли е солта??Ако пиеш просто още повече вода не се ли оправя проблема .

15.03.09
11:43

не е фатално...даже до 10-ина грама си е в нормите за деня...
прав си иначе, с 2 литра(примерно на ден) няма да се усети, а и действа благоприятно на метаболизма

15.03.09
13:46

Освен това бялото саламурено сирене може да се обезсолява - аз лично щом го взема, веднага го слагам във вода. На другия ден я сменям и сиренето става идеално, така дори ми е по-вкусно, отколкото солено.

15.03.09
16:40

Vic, slavko, я разкажете повече за тия cross-fit комплекси - защо ги правите, какво се надявате да постигнете с тях, не ви ли пречат на силовите тренировки? Питам, защото ме заинтригувахте в залата. В последно време се чувствам ужасно тежък и тромав. Субективно усещане е, знам, но нещо по-динамично като тренировка за разнообразие би могло да го промени. Мислех за плуване и баскетбол, но това, което правите, също изглежда интересно.

15.03.09
18:16

http://www.crossfit.com/cf-info/what-crossfit.html

15.03.09
19:15

Боби, постигаш страшна форма, която като се върнеш към нормалните ти фитнес сплитове, ще усетиш колко ти помага
Днес примерно направих един комплекс - “Кинг Конг”
3 кръга от следните упражнения...
1. мъртва тяга - една макс. единица - 200кг.
2. силово набиране - 2 бр.
3. силово раменнои обръщане с клякане - 3бр. на 95кг.
4. вертикални раменни преси - бр.
Мисля, че паднах под 7мин. и също мисля, че бях близо до повръщането. После бях замислил прасци, преса...всичко остана за втроник, просто бях размазан..!!!

иначе, по втория ти въпрос...няма как да го правиш и да искаш някакви кила да качваш...изобщо идеята на крос-фит-а е друга... разгледай сайта, има доста интересни интервюта, с хора отдадени на крос-фит...много жалко, че в БГ още не е много разпространен този вид тренировка...

НО, ако искаш да гориш калории, няма аналог крос-фит-а...:)))))...може би липосукцията...:)))))))))))))

15.03.09
21:00

Днес няма да описвам храна. Не, не е зле, просто нямам желание. И тренировка няма.

Разговарях с един човек, на когото много държа. Познава ме по-добре от всеки друг, знае как тренирам, споделя в голяма степен страстта ми към спорта. Изгледа клипчетата ми и каза, че вече не ме разбира. За какво ми е да тренирам толкова екстремно? Кога в реалния живот ще ми се наложи да вдигна 100 кг 5 пъти над главата или да издърпам 200 кг от земята? Не съм младеж вече, не се състезавам... Ако беше друг или непознат, просто не бих обърнал внимание. Но този човек уважавам твърде много...

Защо го правя наистина? Замислих се... Всеки от нас започва по различни причини - да заякне, да свали излишни кг, да поизбие някой и друг комплекс. Но по пътя към целта, ако междувременно не е се откаже, нещата се променят. Светогледът се променя. Целта може и да остане, но значението й вече е друго. Или още по-философски казано - пътят към целта е не по-малко важен от самата цел.

О, не! Няма да спра. Докато мога, докато съм здрав, ще си подобрявам постиженията - още един диск към щангата или още едно повторение, малко по-бързо пробягано разстояние... Колко му трябва на човек да е се почувства добре. Ако цитирам неточно Ницше - щастието е чувството за нарастваща сила, за поредното преодоляно препятствие.

Преди време време написах това. Мисля, че обяснява нелошо някои неща.

Демон
...
Сухожилия обтегнати пищят,
Ставите скърцат, мишците горят...

Желязото пари от моите ръце,
Неуморно бумти във гърдите сърце.

Очите се давят в лютивата пот,
А дъхът не достига...

Поредна битка... желан двубой,
Ще победя ли днес демона свой?

Разкривени черти в огледало,
Издути вени, напрегнато тяло...

Разкъсващ огън през мене напира,
Кой ще отстъпи? Двубоя не спира...

Ръката отпуска, гърбът се изправя.
Очите блестят... страхът ме оставя.

И демонът леко отстъпва, за днес победен
Очи в очи впити... до новия ден...

Топи се леда на дневната злоба,
Водата се стича и отмива умора.

А демонът? Той ще ме чака... И утре, и докрая...
За победа над него само мога да мечтая...
...

Мнението беше редактирано от Vic на 16.03.09 05:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1