Чакай да ти дам две идеи канена - неканеа.
Крем карамела става супер и с 5 яйца за литър, въпреки тръденията че не се стяга. Аз от години така го правя. Спестяват се поне 300 калории и доста холестерол и мазнинки. Преди не съм знаела този бонус, но сега ми идва супер.
Въпросният сандвич с извара и ескуиза 0,2% е супер запечен на грил или скаричка. Омесваш изварата с ескуизата в превес на количеството извара и запичаш. Получава се една коричка , абе страшно е.
Абе я и аз да се включа :) сандвичи стават страхотно и по следния начин. Значи настъргано кашкавалче, яйце, и доматен сок ( настърган домат демек ) всичко се омесва, става една смес, мажеш на филийката и на партигрилчето. Мммм....става вкусно, това е идея, че и аз отдавна не съм си го правела :)
казано от diva 97 на 13.03.09, 20:04:
Чакай да ти дам две идеи канена - неканеа.
Крем карамела става супер и с 5 яйца за литър, въпреки тръденията че не се стяга. Аз от години така го правя. Спестяват се поне 300 калории и доста холестерол и мазнинки. Преди не съм знаела този бонус, но сега ми идва супер.
Дива, мерси за съветите :)
Определено имаш повече опит и въображение от мен в кухнята и ги оценявам.
На мен крем-карамелът ми харесва повече с повечко яйца. Правила съм с 6, но ми идва...блудкав...Стяга, разбира се, това не е проблем, но вкусът му е по-наситен с повече яйца. А и в едно кремче има по-малко от 1 яйце - не виждам особено голям проблем нито за холестерола, нито за мазнините...
Въпросният сандвич с извара и ескуиза 0,2% е супер запечен на грил или скаричка. Омесваш изварата с ескуизата в превес на количеството извара и запичаш. Получава се една коричка , абе страшно е.
Тази смеска, за която говориш е наистина вкусна. Може би дори още повече като се запече. Но на сандвичите, които си правя в последните дни, слагам и малко синьо сирене (15-20 гр), натрошавам и омесвам хубаво с изварата и Екскуизата и мисля, че синьото сирене добавя супер готин вкус. Ще пробвам да ги запека, също....в някой почивен ден...че иначе ще се смарангясат, ако си ги взема изпечени на работа и седят във фолио няколко часа преди употреба...
казано от Vessi на 14.03.09, 07:10:
Абе я и аз да се включа :) сандвичи стават страхотно и по следния начин. Значи настъргано кашкавалче, яйце, и доматен сок ( настърган домат демек ) всичко се омесва, става една смес, мажеш на филийката и на партигрилчето. Мммм....става вкусно, това е идея, че и аз отдавна не съм си го правела :)
Ехх, Веси, аз това го правя със сирене вместо с кашаквал...Много Убави сиренки стават :) И аз отдавна не съм си правила...Ще взема да пробвам
Не зная защо, от известно време не ми намига кашкавала...ама и по-добре...че мноого мазно, а пък аз трябва да го намалям :)
казано от Limka на 14.03.09, 10:32:
казано от Vessi на 14.03.09, 07:10:
Ехх, Веси, аз това го правя със сирене вместо с кашаквал...Много Убави сиренки стават :) И аз отдавна не съм си правила...Ще взема да пробвам
Не зная защо, от известно време не ми намига кашкавала...ама и по-добре...че мноого мазно, а пък аз трябва да го намалям :)
ММмммм, да и със сиренце не е лошо :)
казано от Vic на 14.03.09, 10:29:
А как само огладнява човек като ви чете кулинарните постове...
А мен питаш ли ме, като им чета рецептите и.....мммм....си го представям :) сега тия дни съм си навила на пръста да опитам бонбоните Рафаело на Дива :) Лим, какво ще кажеш, хареса ли ти на теб рецептата ?
казано от Vessi на 14.03.09, 11:08:
казано от Vic на 14.03.09, 10:29:
А как само огладнява човек като ви чете кулинарните постове...
А мен питаш ли ме, като им чета рецептите и.....мммм....си го представям :) сега тия дни съм си навила на пръста да опитам бонбоните Рафаело на Дива :) Лим, какво ще кажеш, хареса ли ти на теб рецептата ?
Мног ме заинтригуваха...ще пробвам...днес или утре :)
казано от Limka на 14.03.09, 07:14:
На мен крем-карамелът ми харесва повече с повечко яйца. Правила съм с 6, но ми идва...блудкав...Стяга, разбира се, това не е проблем, но вкусът му е по-наситен с повече яйца. А и в едно кремче има по-малко от 1 яйце - не виждам особено голям проблем нито за холестерола, нито за мазнините...
.
Лимче, аз пък помислих че си сложила 8 яйца, защото така пише в рецептата от книгата. Извинявай, че ти се набърках. Аз съм пристрастна, защото не обичам жълтъци и затова те съжалих. Сори
казано от diva 97 на 14.03.09, 17:06:
казано от Limka на 14.03.09, 07:14:
.
Лимче, аз пък помислих че си сложила 8 яйца, защото така пише в рецептата от книгата. Извинявай, че ти се набърках. Аз съм пристрастна, защото не обичам жълтъци и затова те съжалих. Сори
хехе, няма за какво да се извиняваш, миличка... Нали затова сме тук - да се съветваме и да споделяме опит ;)
Пък и, както казах по-рано, ти си светлинни години напред в кухнята от мен :)
Карамелът ми е от любимите десерти...майка ми също ми скача за 8те яйца. 6 били повече от достатъчно - тя не заради мазнините и холестерола, ами заради икономия...нали е счетовидител, защо трябва да се разходи повече, като с по-малко също става (Да не обидя някой сега, не всички счетоводители са такива сигурно...но при майчето вече е професионално изкривяване ;) )
Днес направих бонбонките Рафаело - чудесни са! Мисля, че ще се пристрастя към тях :)
Освен тях направих и Protein chocolate chipped cookies - аз си ги харесах, майчето - също :P
2 дози протеин (моят e ON French Vanilla)
4 белтъка
1/2 - 1 чаша овесени ядки (аз сложих 1 чаша и станаха малко по-твърдички)
черен шоколад - аз използвах 3 парченца (30 гр) Lindt excellence 85%
малко кокосови стърготини (спокойно може и без тях)
подсладител (по желание; не стават особено сладки)Белтъците се разбиват на пяна, добавя се протеинът, след това овесът и ситно нарязания шоколад. Сместа се разбърква добре, оформят се курабийки (аз направо изсипвах с лъжицата в тавата) и се слага в много омазнена тавичка, най-добре върху хартия за печене, щото аз утре сигурно ще имам мускулна треска от изстъргване на курабийките от тавата :)
Утре смятам да пробвам същото нещо, но със сушени боровинки и малко подсладител
Мнението беше редактирано от Limka на 14.03.09 18:27.
Така, днес...малко сбъркан ден...и храната обърках с тия моя сладкарски инициативи; и не трябваше да тренирам, но след цял ден ровичкане из разни сайтове за кросфит и разглеждане на комплекси и тренировки, в края на краищата реших да си импровизирам една лекичка тренировка вкъщи... Пък и вече бях превишила доста въглените за деня, така че това беше допълнителен мотив ;)
Комплексът от Кросфит, който си харесах е лекичък - реших, че при положение, че никога не съм тренирала по тези методи и идеология, би било излишно да се мятам на нещо трудно и да се проваля...Та комплексът е:
3 кръгчета от долното за време, само с тежестта на тялото
50 лицеви опори
50 коремни преси
50 клека
Тъй като отдавна не бях правила лицеви опори, а и се съмнявах,че ще успея да направя 50 в една серия, дори в първото кръгче, реших, че това много ще ме забави и донякъде ще прецака идеята на тренировката, та затова я модифицирах така:
3 кръгчета от:
30 лицеви опори
60 коремни преси
90 клека
Много брутално натоварване ...И трябва да призная, че ми хареса. Чувствах се доволна след това. За съжаление не зная за колко време го направих - телефонът ми звънна към началото на 3тото кръгче и ..затри стойностите на таймера...
Малко след тренировката (едва ли е била повече от 10-15 мин), усещах неразположение в стомаха - предполагам, че ако я бях завъртяла още 2 пъти, можеше и да повръщам :) Но определено се чувствам доволна => ще се подлагам на това от време на време :)
Храната - леле-мали, Уини, не чети :red:
8.30 - 30 гр трици, 2 с.л. ленено семе, доза протеин, 50 гр замразени ягоди, канела, 1 кисело мляко
11.30 - грейпфрут
13.30 - крем супа от тиквички, пилешка кавърма (ужасно мазна ми я сервираха, гледах да изцеждам добре всички сосове и мазнотии...общо взето само си бучках месцето и тук таме някоя гъбка и пипер), малко домати и краставици
тук правих сладките и бонбоните на Дива...
17:00 - 3 протеинови сладки с парченца черен шоколад, 1 протеинов крем карамел, 2 изварени бонбона Рафаело - всичките домашни и високо-протеинови, но хич да не е, си имат и въглени :red:
около 19:00 - кросфит тренировката
20:00 - 80на гр карагьоз (остатък от оня ден), 1 кюфте (остатък от снощи), китайско зеле с малко авокадо и няколко маслини
21.30 - 2 лъжици фъстъчено масло - убийте ме, не зная защо...много ми се ядеше и само обикалях шкафа...накрая теглих една майна и изкарах буркана... :-/
Общо: 1915 кал, М 84 гр, Б: 160гр В: 130 гр
Ми...това е...чувствам се гузна...тая седмица нещо не успявам да наглася храната, дявол да го вземе. Също така, мисля, че съм качила. Другата седмица ще се старая повече. Дано да имам малко повече мотивация и воля.
Мнението беше редактирано от Limka на 14.03.09 20:17.
Лимка и на мен не ми изглежда зле храната....защо те притеснява фъст. масло - даже е трябвало малко извара към него..... :)
Не ми харесва, защото трябваше да е ниско-въглехидратен ден...А то всичко стан апо много - и въглени, и мазнини, и белтъци... Тази седмица много прекалявам с мазнините и всеки ден се събуждам с идеята “Днес ще ям по-малко мазнини” и ...все не се получава...Не зная какъв е този период - не ми се яде сладко, яде ми се мазно...Пфу...
Та затова съм леко разочарована...Резултатът се различава от плана :)
Днес, 15.03 - неделя.
Мързелив ден. Поне тренировката (с Веси и Уини) беше много забавна :)
- Dragon flag - само надолу 3-4 бр...забравих :)
3 суперсерии х 20 бр
- Повдигане на крака + таз от лакътна опора - 4 х 20
- Машина тип крака-лакти с 15 кг
- врътки за талия без тежест - 200 бр
- Бутане на дъмбели от лег - 4 х 10 (2х 7,5; 10; 12,5; 15 кг)
4 суперсерии х 15
- сиси клек
- флайс с 2 х 7,5 кг
4 суперсерии х 15
- отпади с 2 х 10 кг
- кросоувър на портален скрипец с 2 х 15 кг
2 суперсерии х 15
- разгъване зад глава от полулег - 2 х 5 кг
- разгъване на портален скрипец с въже, 2 ръце - 20 кг
Суингове с пудовка 13 кг и 10 кг диск - въртях ги, че 13те кг ме задъхваха твърде много 10 х 20
С Веси и Уини направихме голям фурор в залата с нашата суинг мания...Ххаха
Общо: ми, не зная...Who cares? нали беше весело :)
Храната - днес много добре :)
9:30 - кофичка кисело мляко с 30 гр трици, 1 с.л. ленено семе, 50 гр замразени боровинки
няколко протеинови боровинкови сладки - не мога да преценя дали шоколадовите бяха по-вкусни от тези :)
13.30 - 80 гр ръжени макарони, с доматен сос със 75 гр рикота
ТРЕНИРОВКА
17:00 - запечени ръжени филийки с малко синьо сирене, Екскуиза, гауда лайт
19:30 - задушено пилешко бяло месо с гъби, китайско зеле, маслини
преди лягане: 100на гр извара с...нещо...
Общо: около 1830кал, М - 60 гр, Б - 138гр, В - 184 гр
Хайде до скоро :)
Да, много беше весело и хубаво :)
Благодаря за хубавия следобед! Ще го направим задължителен :)
Да, миличка, той вече почти стана такъв :)
Снощи - без фъстъчено-маслени изцепки и будене през нощта. Кеф мие...Ако не ми се и спеше толковаааа...
Момичета, следобеда и на мен ми достави огромно удоволствие, и заради Вас забравих кофти съботата с преяждане при мама и при тати :) BB-Team Varna тренировка през weekend-а ще бъдат нашите срещи за забавление, тренировка и обмяна на клюки и упражнения of course :)
казано от Limka на 16.03.09, 04:20:
Снощи - без фъстъчено-маслени изцепки и будене през нощта. Кеф мие...Ако не ми се и спеше толковаааа...
Ето, заслужаваш похвали :) Видя ли, че може!
Лим, какво да ти кажа - и на мен адски много ми се спи. Едва се отлепям сутрин, а си лягам много рано. Не помня от кога несъм спала като сега - истински отрязан пън!
Абе това е от времето хора, и аз съм така, спи ми се, раздразнителна съм, а ПМС-то още е далече :roll:
Здравейте отново!
Ще гледам кратичка да съм днес...пак смотан ден..Уф, да си заминава тоя март, стига се е кривила Баба Марта вече...
Май се опитвам да се разболявам - носе-босе тече, а гърлото дере...Хехе, даже го и римувах :) По повода тази вечер се наблъсках със зелен чесън противогрипно... :lol:
Тренировка - определено по-нормално я усетих от 1я път :)
50 клека, 50 странични напада без тежест за загрявка (Всички кардио уреди бяха заети. Имам чувството, че в понеделник вечер раздават пари в тая зала...Или безплатна храна...Иначе няма идея защо тоооолкооова много хора ще са там точно в понеделник....е, освен ако много са се омазали през уикенда и ги е загризала съвестта)
- Dragon flag - само надолу - 3 х 5 бр
- Повдигане на крака и таз от лакътна опора + Молитва на порт. скрипец с 50 кг - 2 суперсерии х 20
- Тръстъри - 4 х 15 с 2х7,5 кг
- Добро утро - 4 х 12 (20; 25; 30; 30 кг)
- Странични хиперекстензии с усукване х 50 бр/ страна
- Плие с 30 кг дъмбел + берено сгъване 25 кг - 4 суперсерии х 15
- глутеус преса с 30 кг + военни преси с 13 кг - 4 суперсерии х 15
- хиперекстензии за задно бедро с 10 кг диск + разтваряне встрани за рамо с 2х5кг - 4 суперсерии х 15
20 мин колело, поне 5 мин разтягане
Общо: 85 мин
Хапването беше доволно:
КРОС край морето
8.30 - 30 гр трици, 2.с. ленено семе, 50 гр боровинки, 1 кисело мляко
11.15 - 1 грейпфрут
13.30 - пилешко филе, варени картофи, зеле, ръжено хлебче
17:00 - 2 ф ръжен хляб с малко синьо сирене (обезм.), извара и Exquisa; малко кашу (ама наистина малко 20-25 гр)
ТРЕНИРОВКА
21:00 - от снощното пиле с гъби, 2 ръжени филийки, китайско зеле
преди лягане: 100 гр извара
Общо: 1990 кал, М: 65 гр, Б - 125 гр, В: 227 гр
Смятам белтъчините да ги закотвя на едни 125 гр, мазнините на около 60 и да променям само въглените... И малко като вляза в ритъм с това хранене, спирам да смятам. Напълно е възможно това повече да пречи отколкото да помага...мания за контроооол.
Хайде, лека нощ!
Лимка, мен това смятане ме изнервя бе.....брррр.....нанасям първо в таблицата, че после формулите, и какво.....само се дразня, така ми е по добре, хапвам, хем сита, и доволна :)
Абе, мен не ме изнервя точно...обаче...луда работа е това. Психясва се човек. Кво като съм изяла някой ден с 10 гр повече въглехидрати или мазнини? Ще се натровя ли? ХУбаво се опитвам да въртя въглехидрати, ама не е нужно толкова да препатквам.
Смятам да взема да стана пак нормална - ще смятам само въглените :)
казано от Limka на 17.03.09, 08:10:
Абе, мен не ме изнервя точно...обаче...луда работа е това. Психясва се човек. Кво като съм изяла някой ден с 10 гр повече въглехидрати или мазнини? Ще се натровя ли? ХУбаво се опитвам да въртя въглехидрати, ама не е нужно толкова да препатквам.
Смятам да взема да стана пак нормална - ще смятам само въглените :)
Това със смятането, найстина дотяга на моменти.... :roll: Засичала съм се - ставам пускам си душа и грабвам химикала и листа...дори без да се усетя :lol:
Трябва от време на време да се поразпуска човек.......
Мнението беше редактирано от Ambriel на 17.03.09 08:33.
Болна съм :(
Не тренирам (нямам нито желание, нито сили), храненето ми е плачевно.
Общо взето, от 3 седмици насам нищо не ми се получава. И нагласата ми отсъства, и мотивацията... Мисля, че си ‘изядох’ резултатите от миналия месец...хм...не ме кефи... Искам да е пролет вече....Сложила съм си една цъфнала клонка на бюрото...уж да ме усмихва...Ама нещо не става...
Като гледам миналата година по това време явно пак съм била в подобни настроения - чак съм написала стихче по повода :) Да ви вдъхна малко пролетно настроение :)
Искам да е пролет!
Да пръска слънцето от животворната си светлина;
Птиците с разперени криле във полет
Да носят от южните си странствания топлина.
Искам да е пролет!
Да чувам как расте зелената трева,
Да вдишвам мириса на цвят разпъпен,
Събуждащ бавно задрямалите сетива.
Искам да е пролет!
Да се гонят зайчета по морските води;
Природата, отегчена от сивия си поглед,
Да преоткрива летните си свободи.
Искам да съм пролет!
Да рисувам щастие по изморените лица;
Борбена като кокиче, пробило през леда,
Да дарявам всички с цъфнали слънца!
Лимка здравей, недей така, какво е това мрачно настроение, супер си, не са ти отишли постиженията на вятъра бъди сигурна. Просто се чувстваш така заради скапаното време, всичко ще се оправи, ще видиш. На мен също много ми действа това време......гадост, изгниха ми кокалите от тази влага и дъждове :(
Това че си болна Дидка ми каза, гледай да се оправиш, те тренировките няма да избягат, почивката е най - важна.
И повече усмивки, ей :)
Стихчето е невероятно, вие с Вик много ме кефите, страхотна дарба имате и двамата. Аз някога рисувах, даже щях да кандидатствам с рисуване, но реших че икономиката и финансите по добре ще ми дойдат :) хих их хи хи
Подкрепям с двете ръце, хора с такива таланти :)
Поздрави
Мерси за подкрепата, Веси :)
И аз мисля, че в голяма степен апатията ми се дължи на времето...Абе, и други неща помагат, но нямам как всичко да е идеално винаги...
Ще оздравявам, няма накъде :) И настроението ще го оправя...Някой хубав ден :)
Лим, супер талант си:) Стихчето е страхотно! (тук се опитах да римувам Лимка с нещо отностно стихчета и писане..ама не се получи :lol: ).
Много ти се кефя на тренировките и на положителния поглед в/у нещата! Продължавай все така ;-)
Ошетах чуждите дневници, сега да се включа и в моя :)))
Веси, и аз едно време много обичах да рисувам, но се наложи да уча повечко и забравих да рисувам...Скоро си мислех, че не би било лошо да изнамеря някой съботен курс по рисуване - ей така, да ходя и да се разтоварвам... На мен лично ми действаше много успокояващо...Така и си останах само с идеята де...
Алегра - баш талант не съм...ама да тече мисъл...отдавна не съм писала => не съм истински депресирана Хахаха. шегичка :)
Наистина се опитвам да гледам положително на нещата - рано или късно всичко се подрежда. Просто стискаш зъби и ...чакаш да дойде момента...
19.03.09 - вчера успях да замъкна болното си Аз до залата и да се понатренирам добре :)
Тази седмица изневерявам на бягането с възглавницата. Пък и много стърже гърлото...
Тренировката
- повдигане на таз от лег / Янда коремни преси - 3 суперсерии х 20
- планк + странични планкове - по 1 мин
- хиперекстензии за кръст - 25 мнооого бавни
- набирания, неутрален хват, без фитили - 4, 4, 3, 2, 1 - от следващият път ще целя да направя 20 бр общо, в колкото серии дойдат...Не мога да мина моя си макс от 5 набирания и ще се старая с обща бройка да преборя умората...
- step-up с 2х10 кг / горен скрипец, умерено широк надхват, 35 кг - 4 суперсерии х 15
- напади на място с 23кг лост/ гребане с 23 кг лост - 4 суперсерии х 15
- бицепсово сгъване от полулег с 2х5 кг / бицепсово сгъване на скрипец с права ръкохватка 10 кг - 2 суперсерии х 15
- Суингове - 4 х 15 с 10 кг диск
Колело, 30 мин, 20 мин от които леки интервали
Стречинг
Храната бива
8.30 - 30 гр трици, 2 с.л. ленено семе, 1 кисело мляко.
11.30 - 1 грейпфрут
13.30 - пилешко филе, варени картофи, зеле
17.00 - 2 филии Finntoast, залепени с малко Exquisa и обезмаслено синьо сирене
ТРЕНИРОВКА
21.00 - пуешко филе, марули, маслини, малко задушени броколи, карфиол, зелен боб
22.30 - преди лягане 100 гр извара, какао, кокосови стърготини, подсладител
01.30 - още 100 гр извара - много неспокойно спах, будих се на 30 мин
Честит ви петък! Дано да е лекичък и кратичък :)
Ха ха, честит да ти е петъка и на теб Лим :)
Днес ме кефиш, добре ми звучиш, това ме радва :) за сутрешния крос, щом гърлото боцка недей, мен ми опръхнаха ръцете и устните от ветреца :)
За рисуването, аз се готвих една година цяла, на уроци ходих,но....само до там, сега ми остана спомена и цяла папка с рисунки :)
Хайде усмивки :)
Браво Лимка :)
Аз мисля, че този кофти перод се дължи на настъпващата пролет....понякога човек има нужда да се поразсее и поотпусне. Приемай го като част от възстановяването ;)
Ехо, привет :)
казано от Limka на 20.03.09, 08:05:
Храната бива
....
01.30 - още 100 гр извара - много неспокойно спах, будих се на 30 мин
Храната наистина я бива. Браво за горното ;-)
Слагай и водата близо до хладилника.
Как се чувстваш без тичането? Искаш ли за малко да го спреш и да правиш кардиото както си го направила вчера? Само за да видим какво ще стане. Ако нищо не излезе, пак си тичай ;-)
Така и яденето ти е много по-добре, без бягането имам предвид.
някой по-знаещ може ли да коментира това дали наистина е така?
Ако това е вярно, значи аз през почти целите изминали 2.5 години съм тренирала за обем на краката...
Endomorph - As an endomorph you’ll have a slight advantage with quadriceps growth over ectomorphs and even some mesomorphs. This is because of two reasons, first an endomorph’s thighs are naturally muscular.
Second, endomorphs are usually short, meaning they use a lower range of motion during such exercises as squats and lunges. Endomorphs should stick with leg exercises such as squats and lunges while training for strength, meaning low reps and high weight.
Mesomorph - As a mesomorph you’ll naturally have somewhat muscular quadriceps, and much room for growth. You should stick with moderate weight for moderate reps to train towards maximizing your muscular quadricep size.
Ectomorph - As an ectomorph you’ll have a harder time training legs than mesomorphs and endomorphs. An ectomorph’s legs are naturally thin, and you’ll have to train legs with greater intensity in order to gain muscle. Nonetheless, ectomorphs are able to put on a noticeable size in their quadriceps in a short period of time.
Ideally you want to train towards both size and strength, but as an ectomorph size will most likely be your top priority. Thus train in the higher range of reps (12-15) with the maximum weight able to be done.
Пълен текст: http://www.bodybuilding.com/fun/wotw70.htm
казано от Winnie на 20.03.09, 13:52:
Храната наистина я бива. Браво за горното ;-)
Слагай и водата близо до хладилника.
Как се чувстваш без тичането? Искаш ли за малко да го спреш и да правиш кардиото както си го направила вчера? Само за да видим какво ще стане. Ако нищо не излезе, пак си тичай ;-)
Така и яденето ти е много по-добре, без бягането имам предвид.
Водата е до леглото...ама...не водата е в главата ми :)
Това ще го оправя. Сигурна съм!
Тичането...не зная...лиспва ми...донякъде заради това ми е криво... От друга страна се понаспивам... Може да походя един месец, вместо да тичам. Но..по-скоро не :)
Да, ама виж какво пише тука:
....
The last thing you should never do is cardio and leg workouts on the same day. I’ve tried this and it does not work. You feel terribly wobbly, unbalanced, and your legs tire extremely fast. Try spacing cardio as far away from leg workouts as possible, because doing cardio on super sore legs sucks.
...
Което мен малко ме тревожи, да ти кажа :roll:
казано от Winnie на 20.03.09, 14:25:
Да, ама виж какво пише тука:
....
The last thing you should never do is cardio and leg workouts on the same day. I’ve tried this and it does not work. You feel terribly wobbly, unbalanced, and your legs tire extremely fast. Try spacing cardio as far away from leg workouts as possible, because doing cardio on super sore legs sucks.
...
Което мен малко ме тревожи, да ти кажа :roll:
и аз се замислям....ами да, когато имам силова тренировка за крака вечерта, а съм тичала сутринта, честно да ви кажа, крачката ми не издържат бе....особенно тия напади така да ме кефят, а с 10 кг. едва сколасвам 4х15 на крак ....хмм....
Ами... тези тренировки, които правим сега, май не са класическа тренировка за крака...т.е. имам ‘раздвижване’ на краката във всяка тренировка, но мисля, че не съвсем достатъчно, за да ги претренирам.
Пък и тялото ми е свикнало на това натоварване...аз не се чувствам отпаднала и ‘разклатена’ :)
Хубу де, свалям бройките в серия на 12; ще походя сутрин за ранообразие някоя друга седмица :)
Хем след това като започна да тичам, ще има по-голям ефект :P
А тъй!
Даже, можеш да минеш на 8-10 в серия за няколко седмици, докато не бягаш, и после... на още по-малко %-P
Здрасти, Лимка!
Видях ти и темата, която си пуснала, но ще коментирам тук, че не се броя за особено компетентна :)
Първо да кажа екстра са ти краката - и аз искам такъв релеф ама надали ще е скоро :)
Но предполагам, че ти си си наумила, че ги искаш по-фини и няма да те разубеждавам ;)
Забелязваш ли, че в статията се говори за тип тренировка според типа тяло, но целите при всички типове е да качат ММ и/или да изгорят мазнини...Ти си на 20% BFP, което си е екстра и май и сама си стигнала до извода, че трябва да гориш ММ, тоест описаните тренировки теб не ти вършат работа...Е, предполагам може да свалиш и още 2-3кг мазнини, но мисля, че ще е по-лесно първо ММ, после мазнините
И сега сигурно целия форум ще скочи срещу мен, ама мисля, че на теб ти трябва точно това което пише по стандартните методики, че не трябва да се прави - т.е. да предизвикаш катаболни процеси в тялото си и да почнеш да гориш мускули. А това май става с безумно много кардио (е чак безумно не - ама по 60-75 мин бавно до умерено темпо 5-6 пъти седмично примерно бягане+вело; не не съм чак толкова луда да си мисля, че на някой няма да му писне 75 мин крос; и в никакъв случай HIIT) и никакви силови тренировки за крачетата (на което предполагам е абсурд да се навиеш), а само за горната част на тялото, ОКБ и белтък колкото е минималния прием на ден (май беше към 0.8-1г на собствено тегло)...Но това е само мойто предположение и въобще незнам дали ще свърши работа
Но общо взето май сама ще трябва да налучкаш с какъв тип тренировка да си постигнеш целта, щото не мисля, че има друг участник в бб-тийм с твойте цели, а едва ли са много и треньорите, които са подготвени да работят с клиенти които имат да свалят едни 5-10кг мускули