06.03.09
08:34
T’ва 26 лв е за едно или две кила суроватъчен протеин?
06.03.09
08:43
Странно, сега за първи път виждам тази тема. Ясно че някои от цените са по-висики, и все пак - единствения ми въпрос е този склад функционира ли още?
06.03.09
09:46
казано от Георги Николаев на 06.03.09, 08:43:
Странно, сега за първи път виждам тази тема. Ясно че някои от цените са по-висики, и все пак - единствения ми въпрос е този склад функционира ли още?
Да, даже преди 3 дена си взех суроватка 80% за към 12 лв килото и калциев казеинат за 22лв килото
06.03.09
10:12
казано от Пожарникарчето на 06.03.09, 09:46:
Да, даже преди 3 дена си взех суроватка 80% за към 12 лв килото и калциев казеинат за 22лв килото
Дали пращат с куриери? сайтче или телефони да имаш?
06.03.09
10:18
Ехеееееееееее.....
Ако са що годе добри тия добавки за малко поне ще се почувствам като американец. Ебал съм им нектарите и златните стандарти. Ако мога веднъж да си направя зверския следтериновъчен шейк за 50 стотинки и не да знам че една кутия е половин заплата, евала. Ще се пробва скоро.
06.03.09
10:32
Ама в сайта пише че имат и представители в страната, включително и в Пазарджик, където живея.
06.03.09
15:06
Ти, май наистина си вярваш, че си взел 80% суроватка, а?
Ето тези продукти са за темата с изследването ...резултата ще изясни много неща ;)
06.03.09
16:17
казано от Finish First на 06.03.09, 15:06:
Ти, май наистина си вярваш, че си взел 80% суроватка, а?
И да не е 80% аз я ползвам за сутринта с овеса и за нетренировъчните дни...за след тренировка си имам американски протеин!
11.03.09
16:45
Така.....дайте да питам като малоумен, пък да видим.
Та л-карнитина им е 96 лв килото. Това на прах ли и ако да, как до го пия - като портеин или креатин, разтварям в чаша вода, бърркам и пия, така ли? И също така, тъй като ми трябва за 20-тина дена, просто повече не ми трябва, мога ли да си взема 50 грама?!? Това би трябвало да рече 4.80 лв...
Чакайте, бе! Кви са тия цени 20 лв/кг суроватъчен протеин?????? На мен ми пее душата, ако намеря нещо свестно за 70 лв./кг? Не усещате ли, че някой, някого лъже яко? Дали големите марки ни лъжат с цената, или тая фирма ни менти с качеството. Няма как едно и също нещо да струва под различна марка 3 пъти по-скъпо или по-евтино, даже сега като погледнах говорите за много по-голяма разлика! Как да си взема нещо марково, ако предлагат същите смески за бройлери на няколко пъти по-висока цена? Аз самия ползвам много рядко в добавки, само в периода си за сила, т.е. в началото на годината и нямам много опит, но тук има хора, за които добавките са част от живота и ще ми е интересно тяхното мнение??????
днес си взех 1 кило суроватъчен 65% за 13 лв и 1 кило калциев казеинат 80% 27 лв, казаха че очакват скоро глутамин и 88 % суроватъчен протеин.На вкус суроватъчният е като сухо мляко наистина и ме съмнява,но ще виим.Калциевия казеинат е много гаден на вкус, но затова пък си взех 1 кило подсладител за 2 лв. и оправих вкуса. До днес пиех АнималМах , но го спирам за да видя от тези неща дали има ефект.
Поздрави
Ако правеха доставки и аз бих пробвал протеина като начало.
В тая криза където се очертава съм сигурен,че доста хора нямат нищо против да спестят някои лев!
Мнението беше редактирано от Nike09 на 11.03.09 20:29.
11.03.09
19:43
казано от sportist на 11.03.09, 17:42:
Чакайте, бе! Кви са тия цени 20 лв/кг суроватъчен протеин?????? На мен ми пее душата, ако намеря нещо свестно за 70 лв./кг? Не усещате ли, че някой, някого лъже яко? Дали големите марки ни лъжат с цената, или тая фирма ни менти с качеството. Няма как едно и също нещо да струва под различна марка 3 пъти по-скъпо или по-евтино, даже сега като погледнах говорите за много по-голяма разлика! Как да си взема нещо марково, ако предлагат същите смески за бройлери на няколко пъти по-висока цена? Аз самия ползвам много рядко в добавки, само в периода си за сила, т.е. в началото на годината и нямам много опит, но тук има хора, за които добавките са част от живота и ще ми е интересно тяхното мнение??????
Ето ти мноето мнение. Силно се надявам че това са добавки със средно към ниско качество и складови цени, не като за краен разпространител.
За големите марки положението е следното - при 10 пъти по-ниски доходи от местата където ги произвеждат ние ги купуваме на 2 пъти по-високи цени от местата където ги произвеждат. Проблем? Не, никакъв. Само сега да не ми се включат разни представители на фирми да почнат да ме джафкат колко разноски имали.
Твърде възможно е български разпространители да пълнят от този или друг склад и да продават на 5-6 пъти по-високи цени. Л-карнитина примерно излиза 20 стотинки на ден при среден прием. От магазина струва 1 - 1.20 за същия пример. А защо да не е същия продукт в опаковката?
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 11.03.09 19:44.
Голяма част от българските “производители” пакетират суровини, закупени точно от този склад.
:)
Добре айде за изследването на протеин ще вземем суроватка от ПИКО и да видим какво ще покаже....АА??Дано да стане номера..
15.03.09
13:23
Хайде някой от София ако има възможност да направи едно изследване на този протеин за съдържание на белтъчини в сухото вещество, ако е добър да поръчваме килограмите ;)
15.03.09
19:46
Малее за пръв път чета тази тема,нз дали добавките са качествени но ,ако се направи изследване и то покаже качество.Ще се поръчва якооо.
16.03.09
08:49
казано от Георги Николаев на 11.03.09, 16:45:
Така.....дайте да питам като малоумен, пък да видим.
Та л-карнитина им е 96 лв килото. Това на прах ли и ако да, как до го пия - като портеин или креатин, разтварям в чаша вода, бърркам и пия, така ли? И също така, тъй като ми трябва за 20-тина дена, просто повече не ми трябва, мога ли да си взема 50 грама?!? Това би трябвало да рече 4.80 лв...
Вземи си директно 100 грама и пий по повече - 4-5 грама на прием(аз това правя като взимам :) ). На прах е, не е капсулиран, но НИКОГА не прави грешката да го разтваряш в нещо - това нещо има възможно най-лайняния вкус. Мисля че за това най-добрия прием директно на езика си слагаш една лъжичка и пиеш с чаша вода - най-малко усещаш вкуса. Друг вариант си мислях сам да си капсулирам - желатинови капсули не би трябвало да са скъпи.
16.03.09
08:51
казано от Aleksandar Marinov на 06.03.09, 10:12:
Дали пращат с куриери? сайтче или телефони да имаш?
Сайт имат - пусни едно търсене на фирма Пико в нета и ще намериш, вносители на суровини за хранителната индустрия са и затова са толкова евтини нещата. Телефон имат и някъде в горните постове съм го оставил.
17.03.09
12:26
казано от Mamularin на 15.03.09, 13:23:
Хайде някой от София ако има възможност да направи едно изследване на този протеин за съдържание на белтъчини в сухото вещество, ако е добър да поръчваме килограмите ;)
ТОНОВЕТЕ.
17.03.09
12:28
Конан,
Последен, макар и излише въпрос - има ли ефект този л-карнитин. Сериозно, има ли? Единствено искам да знам дали е карнитин, а не брашно.
17.03.09
13:42
казано от Георги Николаев на 17.03.09, 12:28:
Конан,
Последен, макар и излише въпрос - има ли ефект този л-карнитин. Сериозно, има ли? Единствено искам да знам дали е карнитин, а не брашно.
По вкуса ще го познаеш :) - вземи си някой карнитин тартарат(този е такъв) на капсули, на която и да е фирма, извади го от желатиновата капсула и го опитай. И двете са с вкус на лайна. Тоест да - карнитин си е. За това дали има ефект - аз като цяло не съм вече много убеден в действието на карнитина като добавка въобще дали е кой знае какво. От този склад съм пил соев протеин, суроватка 65%, креатин, карнитин, глюкоза и един път казеин. Ето ти и ревюто :) :
Соев протеин - отвратителен вкус(наистина не си заслужава) и не се усвоява като хората. Познавам, че не го усвоявам по това че докато го пия почва едно неубуздано пърдене.
Суроватка - лесно се разтваря, готин вкус(в смисъл не е подсладен, но си има привкус на мляко и си е доста приятно), пил съм го достатъчно време и в достатъчни количества, че да знам че действа.
Креатин - нещото, от което съм най-доволен от там. Креатина си е монохидрат, задържаш по малко вода(след приема си спадаш както си му е реда за съжаление), силата ми като съм пил от него винаги е растяла и винаги съм се чувствал по-бодър. Безвкусен, на много ситен прах.
Карнитин - пил съм няколко пъти, както вече ти казах - вкус все едно ти акат в устата. Винаги като съм пил от карнитина съм свалял, но не съм сигурен дали е от него или от това, че се бях побъркал, тренирах като алтав и бях спрял за този период алкохола.
Казеин НАТРИЕВ - такъв НЕ си взимай, не се разтватя дори с миксер, става на сополи.Бях си взел едно кило и го хвърлих, защото нямаше какво да го правя, мога да си ям и собствените сополи.
Казеин КАЛЦИЕВ - по-добра разтворимост, като вкус не беше лошо, но не мога да опиша като усвояемост, защото съм изпил 1 кило, което бях смесил в количества 3-4 към едно суроватка:казеин, за да вдигна процента на белтъка.
Глюкоза(мисля че имат и малтодекстрин, но ще те излъжа - питай Butthead, той търсеше) - за това няма кво да кажа, то си е ясно.
Соевия протеин и него съм до смесвал в по-големи съотношения със суроватка и не става толкова лошо и не помня да съм пърдял много от сместа - може да си направиш в някакво съотношение, че да вдигнеш %-та на белтък в сместа.
Като цяло съм много доволен от тоя склад и си взимам от него неща още от както беше в Красна Поляна, дори по едно време се опитвах да препродавам на хора по форумите, но нито се изкарваха достатъчно кинти, а и всички мислеха, че може да им даваш боклуци.
Като взимаш суроватка гледай от кой чувал ти я дават(на чувалите си пише кое какво е и колко %та е), че понякога пича дето сипва не му дреме много много и ми се е струвало, че сипва от чувала със суроватката дето е нисък процент(по-нисък от 65%, имат различни видове за сладоледи, торти и не знам какви още глупости). Това го правят по-скоро от невнимание, а не от желание да излъжат на дребно за 1-2 лева.
Много народ са толкова промити от реклами мозъци и в крайна сметка не осъзнават, че цената на нещата, който пият доста често се образува от стойността на рекламата, дистрибуцията и търговската надценка, а не толкова от цената на самата вложена суровина.
П.П. И аз бих бил навит да се направи изследване точно на тази суроватка и ако някой ми смели информацията и ми каже къде точно да си направя изследване и ако до 20 - 30 лева бих отишъл.
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 17.03.09 13:48.
17.03.09
13:49
Бах, чак сега видях какво съм изписал, а можех да отговоря - не е брашно :).
Л-Карнитина им е добър.
И действа.
Има една особеност, обачче: той е тартарат, тоест сол на винената киселина и съответно молекулата му е по-голяма с около 30% в сравнение с чистия Л-Карнитин. Тези 30% трябва да си ги добавите в дозата, за да стигнете нивото на чистия Л-Карнитин.
Например, ако искате 2 грама за прием - взимате 2,6грама тартарат, за 3 грама съответно 3,9грама тартарат и т.н.
Калциевия казеинат е много добър.
Миналия месец един френд отиде да си купи креатин от Пико-то и го върнали, защото Биогейм изкупили наличното количество...
Мнението беше редактирано от mitaka101 на 18.03.09 11:10.
В моя град няма къде да направя изследвания за съдържанието на суроватъчния протеин. Моля, ако някой има тази възможност да го направи, ще сме му много благодарни!
От склада им в Стара Загора си закупихме протеина WHEYPRO 65. Както се вижда от снимката е 63% концентрат - козе и овче произход. Вкусът му е на сухо мляко. 15 кг чувал - 120 лв. На чувала също е отбелязан и производителя:
www.hellenicprotein.gr
http://www.hellenicprotein.gr/spec_wheypro65.htm
Качеството на снимката не е много добро:
http://free.hit.bg/blades/wheypro65.jpg
Мнението беше редактирано от stivcho на 23.03.09 19:31.
23.03.09
19:59
казано от stivcho на 23.03.09, 19:25:
От склада им в Стара Загора си закупихме протеина WHEYPRO 65. Както се вижда от снимката е 63% концентрат - козе и овче произход. Вкусът му е на сухо мляко. 15 кг чувал - 120 лв. На чувала също е отбелязан и производителя:
www.hellenicprotein.gr
http://www.hellenicprotein.gr/spec_wheypro65.htmКачеството на снимката не е много добро:
http://free.hit.bg/blades/wheypro65.jpg
Това същия протеин за който става въпрос в по0горните постове ли е? Хаха, 120 лв 15 кила... 15 К И Л А!
Мале, както няколко пъти казах, единствено искам да знам дали този протеин Е протеин. Ясно, че не е най-качествения, проста дали е протеин и дали има пони повечето от обявените проценти. 120лв е стандартна цена за опаковката от светите американски марки, да се свети името им както на земята така и на небето, от 2270 гр, тук говорим за 15 000гр, и ако това което се надявам е вярно, повече само ще ми е смешно даже да си помисля да си купя от чужди марки. Както горе съвсем правилно беше казано, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ че 1 кг суроватка струва 50 лв като суровина - ще дам следния пример - една CD е 0.15 лв, но един оригинален албум е 15 лв - същото и тук. И разбира се, както много пъти съм казвал - крайно смешни са ми хора, които нямат професионални амбиции, нямат ебаси и телата, нямат никаква причина и да го правят и въпреки това дават по 200 лв на месец за Нектари, Станадрти и прочее и прочее, като в крайна сметка... да кажем че не им личи особено. Аз съм доволен от това което съм, а това което съм е постигнато по-скоро с Нутрим Джуниър-и отколкото с Нектари. Тоест, ако дискутирания в тази тема протеин ПРОСТО Е ПРОТЕИН, той ми е напълно достатъчен, както и на всеки трезворазсъждаващ потребител, който смята че физика тип моята не е нещо толкова грозно и може да се примири със своята, ако е подобна.
23.03.09
20:04
И нещо много важно: Тържествено обявявам че без да се замисля давам колкото пари ми кажете за да му направим изследване! Единственото ми изскване е това да стане ПРЕДИ да си го закупя!
От склада им в Стара Загора си закупихме протеина WHEYPRO 65
И защо не си купихте Калциев Казеинат?
Той е над 80% белтък, разтваря се добре, НЯМА лактоза, за разлика от уейпро-то.
Малко по-скъп е, но за мен разликата в качеството оправдава инвестицията.
казано от mitaka101 на 23.03.09, 20:43:
От склада им в Стара Загора си закупихме протеина WHEYPRO 65
И защо не си купихте Калциев Казеинат?
Той е над 80% белтък, разтваря се добре, НЯМА лактоза, за разлика от уейпро-то.
Малко по-скъп е, но за мен разликата в качеството оправдава инвестицията.
и той ли е на същата гръцка фирма производител като суроватката wheypro65?
23.03.09
21:06
Е сигурно не са го купили защото са искали бърз протеин. Аз лично не виждам голям смисъл в бавните - ако ще е за бавен, ям месо. Докато месото няма да ти помогне преди и особено след тренировка.
В склада им в Стара Загора имаше само от въпросният протеин. 3 души си разделихме по 5 кг. Лично аз го ям с лъжицата и в интерес на истината доста ми напомня на сухото мляко “Лактан” с лек козе привкус, който лично на мен ми харесва :), при положение, че в момента също пия 2 вкуса на Нектар, Матрикс, Сайвейшън, ОН Голд Стандарт.
Това е телефона им в Стара Загора - 042/ 62 69 88, питайте какво имат в наличност. На мен първият път ми казаха цена около 12.40лв за кг , но впоследствие когато пича отиде на място са казали, че цената е променена на 8.40 лв или 126 лв чувала. Правя това уточнение защото бях написал 120 лв, тъй-като дадох 40 лв когато си го разделихме. Предполагам, че комуникацията по телефона не се осъществи на ниво, тъй-като на въпроса за какви хранителни добавки предлагат , се уточнихме, че се интересувам от това което го взимали културистите :) .
Мнението беше редактирано от stivcho на 24.03.09 06:54.
Интересно. Аз си купих 2 кг. от уей про-то като утре ще си взема още 2 кг. Въобще не го пестя протеина. Овкусявам си го с нескуик и декстроза и става абс. същия на вкус, както предишния ми протеин (american whey). За сега единствено съм доволен от вкуса, който докарвам, но ми е много интересно да разбера какво е съдържанието на този протеин. Ако някой е правил проучване нека сподели, а ако не, бих отишъл до някоя лаборатория, или място, където е възможно да ми направят стига да ме упътите, защото не съм се интересувал до сега?
До колкто разбрах (в София) другата седмица ще има в наличност креатин и глутамин.
А казеина е увеличен на 27 лв. / кг.
24.03.09
20:09
Заинтересован съм по темата, по-точно за суроватката, затова мисля др седмица да си взема 250 гр и тъй като имам достъп до лаборатория, ще измеря какво количество белтъчини в “протеина”.
15 кг на едро ни предложиха само, но няма проблем да осигуря количеството което е необходимо. Разбира се с уговорката ,че чувала е отворен вече.
ми може и да ви разочеровам,но продуктите от склада не са за нашата среда.след лабораторни тестове показва,че са годни само за сладкарската промишленост и не си го измислям,а съм питал точно за този склад ;)
ми може и да ви разочеровам,но продуктите от склада не са за нашата среда.след лабораторни тестове показва,че са годни само за сладкарската промишленост и не си го измислям,а съм питал точно за този склад
Ами осъди бългрските производители, които пакетират продукцията на този склад!
От години.
И я продават точно на вас!
Въпос на избор е дали ще си я купиш на цена 80лв/кг. от “производител” или на цена 12 лв/кг от склада. Понякога разликите са по-големи :)
Искам изрично да подчертая, че нямам никаква изгода от рекламирането на този склад и на тази фирма.
Пуснал съм темата само заради наглостта на родните “производители” при сформирането на крайната им цена.
:)
отдавна бях видял твоя пост за биогеим къде купували от там суровините.нищо не съм казал за това и не споря,че е така просто споменах информация от достоверен източник ;). а колкото до марките - ако ще е българско - експлоуд или американско :)