Салам - Не трябва, прав си, но само тук.
Цели яйца - Мит, не мисля да се плаша на жълтъка.
Кашкавал - Преди 2 дни ядох за първи път от няколко месеца, приятелче. Дори не помня дали беше зареждащ ден.
Сирене - Моля? Кога за последно ме видя да ям сирене? Извара - много, но сирене...
Много мляко - Искаш да кажеш млечни продукти? Или те е страх, че ще си прееба метаболизма с многото прясно мляко? Защото нито ми пречи да си.. ахъм.. прясното мляко, нито многото млечни продукти ми се отразяват зле по какъвто и начин да е. Специално прясното мляко последната събота и неделя пих повече, което е повече за мен самия, за всеки друг би било нищожно количество, но дори да е много - това е частен случаи.
Банани - Купих ги уж за след тренировка, но се оказа неудобно и надали ще го повторя.
Човек се учи докато е жив, а аз едва от месец и малко съм на НВД. Експериментирам, следя се. Веднъж-дваж пътя да си видял нещо нередно в храненето - добре, но значи ли, че смятам да го повтарям за вбъдеще? Може и да нямам тялото на повечето като теб и режима ми да не е железен, но определено повече мисля, от колкото говоря и не се изказвам непотготвен. Изобщо колко мнения изчете от скромното ми тефтерче?
16.03.09
22:37
Само немога да разбера к’во имат всички против млякото?
Мнението беше редактирано от Цеков на 16.03.09 23:41.
абе да не ти пука от такива коментари. някаква тъпа критика без обоснование или съвет.
виж сега колко е просто
храни, които ядеш всеки ден, 7 в седмицата:
- овесени ядки (на закуска) овесени ядки сварени/заляти с гореща вода, а не мюсли! всички знаем, че мюслито е по-вкусно.
- яйца (цели - ок, но не прекалявай)
- месо (пилешко, тележко, свинско (по-рядко))
- риба
- извара
- салати от зеленчюци + зехтин
-нещо пропускам, но схващаш идеята.
храни, които ядеш до 3 пъти седмично
- ядки (бадеми, кашу, лещници итн)
- салам/шунка (по възможност да е от пуешко месо)
- мляко (кисело и прясно)
храни, които ядеш веднъж в седмицата, а.к.а. Зареждащ ден
- пълнозърнеси спагети/макарони
- кафяв ориз
- сладки картофи
- повечко овес
- ако искаш да чийтваш - плод.
Ако искаш да чистиш, гледай да се държиш на ОКБ, ако искаш да качваш, вкарваш едно допълнително ядене и един ориз на едно от яденетата на обяд и гледаш да завишиш калориите.
17.03.09
00:22
казано от HeartCore на 17.03.09, 00:19:
абе да не ти пука от такива коментари. някаква тъпа критика без обоснование или съвет.
виж сега колко е просто
храни, които ядеш всеки ден, 7 в седмицата:
- овесени ядки (на закуска) овесени ядки сварени/заляти с гореща вода, а не мюсли! всички знаем, че мюслито е по-вкусно.
- яйца (цели - ок, но не прекалявай)
- месо (пилешко, тележко, свинско (по-рядко))
- риба
- извара
- салати от зеленчюци + зехтин
-нещо пропускам, но схващаш идеята.храни, които ядеш до 3 пъти седмично
- ядки (бадеми, кашу, лещници итн)
- салам/шунка (по възможност да е от пуешко месо)
- мляко (кисело и прясно)храни, които ядеш веднъж в седмицата, а.к.а. Зареждащ ден
- пълнозърнеси спагети/макарони
- кафяв ориз
- сладки картофи
- повечко овес
- ако искаш да чийтваш - плод.Ако искаш да чистиш, гледай да се държиш на ОКБ, ако искаш да качваш, вкарваш едно допълнително ядене и един ориз на едно от яденетата на обяд и гледаш да завишиш калориите.
Това ми хареса много! Браво,добро изказване!
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 17.03.09 00:34.
казано от Thrashmetal на 16.03.09, 21:26:
Кашкавал - Преди 2 дни ядох за първи път от няколко месеца, приятелче. Дори не помня дали беше зареждащ ден.
Сирене - Моля? Кога за последно ме видя да ям сирене? Извара - много, но сирене...
Абсолютно не мога да разбера какъв е проблема тука със сиренето и кашкавала - по 2г въглени на 100 г - 17-20г белтък, вярно че са мазни - ама според мен за НВД са си екстра, да не говорим че 2500-2600кал само с извара, пилешко и зехтин трудно се правят (1кг извара + 0.5кг пилешко + 100мл зехтин идват ~2100)
На 17г (нали толкова?) не ти трябва да си на ОКБ, просто трябва да промениш състава на тялото си в полза на мускулите :) Как точно ще стане - незнам - май ти трябват по-тежки и по-обемни тренировки и доста повече кардио, поне 30-40 мин всеки път - щом си ендоморф - “Пропуснах кардио, трябваше да ходя до едно място” - тея ги забрави,
казано от Thrashmetal на 03.01.09, 20:13:
Кардио - 35 минути на велоргометъра на средна интензивност (30 км/ч средна скорост)
това е средна интензивност за някой чичко на 45 дето за първи път вижда зала - и въобще не се излагай с това вело ми ходи да бягаш някъде на открито - едни 5-6км кросове ше ти дойдат екстра - ако хапваш като хората няма да свалиш ММ, даже може и да качиш
17.03.09
16:44
казано от slavko на 16.03.09, 21:15:
салам, цели яйца, кашкавал, банани, сирене, много мляко...далече си от истината приятелче
И кво им е на целите яица...?Ненаситени мазнини са.За сиренето не е много хубаво но 2-3 яденета на седмица не мисля че ще го преебе. Как мислиш да се докарваш 3000 калории само от протеин и съвсем малко мазнина , а да не забравяме че и въглехидратите трябва да са ниски.За банана слама и млякото си прав. Кашквала според мен ако е 2-3 ядената в седмицата няма да преебе нищо.
казано от mbarton на 17.03.09, 01:48:
На 17г (нали толкова?) не ти трябва да си на ОКБ, просто трябва да промениш състава на тялото си в полза на мускулите :) Как точно ще стане - незнам - май ти трябват по-тежки и по-обемни тренировки и доста повече кардио, поне 30-40 мин всеки път - щом си ендоморф - “Пропуснах кардио, трябваше да ходя до едно място” - тея ги забрави
16, и не мисля, че силовите тренировки могат да станат по-обемни, или по-тежки (на 100% съм всеки ден!) освен ако не подскачам като глупак по време на почивките м/у сериите на упражненията.
Кардиото - рядко пропускам, освен ако причината не е наистина сериозна, а колкото до времетраенето - 40 минути да спринтирам ли искаш? След силова тренировка? А цвете от Луната не ти ли се ще да ти откъсна?
...
Доказано било, че през първите 10-15 минути въртене/бягане не се горят мазнини, а едва след тях. Аз тоя етап го минавам още със силовата тренировка, веднага след която кратко и много интензивно кардио. Краткото и много интензивно кардио било по-ефективно от по-продължителното и с по-малка интензивност. Съжалявам, че не мога да ти го обясня на научен език че да го разбереш (макар да не мога да съм 100% сигурен за твоите знания), но на мен е обяснявано от достатъчно компетентни хора и по достатъчно убедителен и достъпен начин.
п.п. Аз също предпочитам бягане пред колоездене, но пътечката във фитнеса е:
а) една бройка
б) заета
в) повредена
Бих тичал, но доскоро и дори сега времето беше и е хладно/студено, да не говорим, че парка е в ремонт - циментират наново. Не ме разбирай погрешно, защото знам, че звучи като управдание задето не бягам на въздух. Аз също нямам търпение да се позатопли времето и да си правя кардиото на чист въздух.
п.п.2 Вече не съм на НВД, ако не е станало ясно. РБД месец и нещо, после ВЕ-ВЕ-ДЕ.
п.п.3 Извинявай много, но когато жена се опитва да ми дава акъл за мъжки диети и тренировки... съм адски предубеден!
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.03.09 16:54.
казано от Thrashmetal на 17.03.09, 16:45:
п.п.3 Извинявай много, но когато жена се опитва да ми дава акъл за мъжки диети и тренировки... съм адски предубеден!
Няма проблем, предполагам че в един момент все някъде ще прочетеш и осъзнаеш, че такова животно като “мъжки/женски диети и тренировки” няма :-P
16, и не мисля, че силовите тренировки могат да станат по-обемни, или по-тежки (на 100% съм всеки ден!) освен ако не подскачам като глупак по време на почивките м/у сериите на упражненията.
Кардиото - рядко пропускам, освен ако причината не е наистина сериозна, а колкото до времетраенето - 40 минути да спринтирам ли искаш? След силова тренировка? А цвете от Луната не ти ли се ще да ти откъсна?
:)) По принцип аз нищо не искам - така като гледам ти се оплакваш, че си бая мазен и при условие, че тренираш поне половин година тренировките и/или диетата не са ти наред
Доказано било, че през първите 10-15 минути въртене/бягане не се горят мазнини, а едва след тях. Аз тоя етап го минавам още със силовата тренировка, веднага след която кратко и много интензивно кардио.
Ситуацията с изчерпването на гликогена по време на силовата тренировка ми е ясна
Краткото и много интензивно кардио било по-ефективно от по-продължителното и с по-малка интензивност.
Незнам какво имаш предвид под “интензивно” кардио, но ако бягаш/караш вело 15мин с равномерно темпо вариантите ти са два - анаеробно темпо (което ме съмнява, че ти е целта) или аеробно - еми ако бягаш 30 мин на пулс 140 ще изгориш много повече мазнини от 15 мин на пулс 155 примерно
В крайна сметка сам си решаваш какво да правиш, така че... Успех!
Мнението беше редактирано от mbarton на 17.03.09 17:38.
17.03.09
17:49
казано от mbarton на 17.03.09, 17:37:
Няма проблем, предполагам че в един момент все някъде ще прочетеш и осъзнаеш, че такова животно като “мъжки/женски диети и тренировки” няма :-P
Кардиото - рядко пропускам, освен ако причината не е наистина сериозна, а колкото до времетраенето - 40 минути да спринтирам ли искаш? След силова тренировка? А цвете от Луната не ти ли се ще да ти откъсна?:)) По принцип аз нищо не искам - така като гледам ти се оплакваш, че си бая мазен и при условие, че тренираш поне половин година тренировките и/или диетата не са ти наред
Доказано било, че през първите 10-15 минути въртене/бягане не се горят мазнини, а едва след тях. Аз тоя етап го минавам още със силовата тренировка, веднага след която кратко и много интензивно кардио.
Ситуацията с изчерпването на гликогена по време на силовата тренировка ми е ясна
Краткото и много интензивно кардио било по-ефективно от по-продължителното и с по-малка интензивност.
Незнам какво имаш предвид под “интензивно” кардио, но ако бягаш/караш вело 15мин с равномерно темпо вариантите ти са два - анаеробно темпо (което ме съмнява, че ти е целта) или аеробно - еми ако бягаш 30 мин на пулс 140 ще изгориш много повече мазнини от 15 мин на пулс 155 примерно
В крайна сметка сам си решаваш какво да правиш, така че... Успех!
Повечето момичета наистина имат изкривена представа за диетите, но момичетата в форума си разбират от здравословно ядене колкото нас, така че това сравняване е малко грешно според мен.Няма да спринитираш 30-40 минути щото няма да е спринт..спиринта мое да е секунди.
Всъщност това за много интензивното, но кратко кардио го видях именно от wrestling_pro. Колкото до тренировките ми - от Март месец на миналата година тренирам, но от бб-тийм единствено програми си вадех, едва малко след Нова Година започнах да се уча на хранене, тоест кажи го “новак”.
п.п. Най-вероятно съм придобил грешна представа (което се предполагаше), че жените и техните диети и тренировки са на космически години от нашите, на мъжете. Предполагам заради кифлите от моето училище, чийто диети се състоят в:
Понеделник - една ябълка
Вторник - салата
etc…
п.п.2 Като всеки различно казва се получават неприятни картинки съмтаймз.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.03.09 19:13.
18.03.09
12:12
казано от Thrashmetal на 17.03.09, 19:12:
Всъщност това за много интензивното, но кратко кардио го видях именно от wrestling_pro. Колкото до тренировките ми - от Март месец на миналата година тренирам, но от бб-тийм единствено програми си вадех, едва малко след Нова Година започнах да се уча на хранене, тоест кажи го “новак”.
п.п. Най-вероятно съм придобил грешна представа (което се предполагаше), че жените и техните диети и тренировки са на космически години от нашите, на мъжете. Предполагам заради кифлите от моето училище, чийто диети се състоят в:
Понеделник - една ябълка
Вторник - салатаetc…
п.п.2 Като всеки различно казва се получават неприятни картинки съмтаймз.
Честно казано аз лично от тва НВД не постигна това дето искам..май яденетео ми не стигаше ли не знам.Ще почна пак като се затопли.
Стоя пред огледалото, търсейки знак за прогрес. След всички жертви.. ранните сутрини, менютата, в отражението ми виждам човек, търсещ нещо повече. Зад страха и съмненията той е изпълнен с решителност. Виждам човек, объркан и несигурен в това, което се намира отвъд всичко, което прави, но това няма да го откаже.
Не съм доволен от НВД-то. Започвам от начало.
19.03.09
16:54
Я ми опиши как протича един твой ден от ставане до лягане ...
Не мислех да пиша поне няколко седмици, но не и да спирам с режим/трен., но след като ме попита:
Първа закуска - 2 яйца м/у три филии пълнозърнест хляб - 45гр. въглехидрати от хляба
Втора закуска - не си взех чантата, а си бях приготвил 70гр. орехи в нея, затова “наполеонка” си взех: под 5гр. белтъчни, 30гр. въглехидрати, 15-тина гр. мазнини - 30гр. въглехидрати
Обяд - 2 яйца, пържола в зехтин, салата: кис. краставички, извара - не повече от 10гр. въглехидрати от изварата (по 200гр. ям)
Междинно - орехи
Следобед - шейк: извара, кис. мляко, прясно мляко, 2 суп. лъжици зехтин. Отделно 4 яйчни белтъка - 20гр. въглехидрати от млечните продукти в шейка
Вечеря - пил. гърди, шопска салата с извара/сирене
Не броя мазнини и протеини, просто гледам да ги приемам.
ОКБ:
2100 калории/ден
200+ протеини
100+ мазнини
100+ въглехидрати
Всичко е в малко по-големи количества, просто съм ги закръглил.
Обикновенно има силова тренировка и кардио веднага след нея м/у обяда и следобедното хранене (следобедното е следтренировъчно всъщност). Тренирам по 5-дневен сплит - по една МГ на тренировка. Днес и утре почивам. В почивните дни съм бесен - сякаш тече нещо от изключителна важност по телевизията (примерно) а аз нарочно го пропускам с цел самоизмъчване, така се чувствам в нетренировъчни дни..
п.п. А самата причина да нямам желание да пиша е настроението ми през последните няколко дни - или агресивно, или сдухано => често не се (а и не искам да се) контролирам и се зъбя на хората с които разговарям.
п.п.2 Странно как ми харесва когато нещата не вървят добре, когато е трудно и когато имам проблеми, чиито решения са ми непосилни, или трудно намираеми, накратко харесва ми да страдам. Не знам дали само при мен е така, или и при друго хора, но го намирам за...странно, или по-скоро искам да се боря, не знам и не мога да определя. Чели ли сте “Демонът” от потребител Vic? Има го в дневника му. Всеки от нас има (обществото във форума на бб-тийм) борба с изкушенията - човек я се изкушава да изяде нещо, което не трябва да яде, я се изкушава да НЕ изяде нещо, което ТРЯБВА да яде по време на режима си. При някои хора тази борба е лесна - те не изпитват изкушенията, или поне не толкова силно, колкото при други хора. При мен борбата е трудна, понеже рязко промених начина си на живот след края на 08-ма година. Колкото и неправилен да ви се вижда режимът ми, аз като го гледам се учудвам на себе си и се гордея, че успявам да устискам. Все пак съм (бях???) едва ли не пристрастен към бързата храна и junk foods, но си оставам незадоволен от постиженията си, защото е по-трудна и по-далечна моята цел.
Ега ти драмата, честно! Чак се притеснявам, че хората трябва да четат това.
Просто споделям, никого не задължавам да ме разбира/влиза в положението.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.03.09 21:50.
Дайте идея за meal предтренировъчно? Да речем 20-30 минути преди да вляза в залата смесени въглехидрати + протеин, прав ли съм? Не си спомням къде, но бях чел нещо такова.
казано от Thrashmetal на 20.03.09, 16:41:
Дайте идея за meal предтренировъчно? Да речем 20-30 минути преди да вляза в залата смесени въглехидрати + протеин, прав ли съм? Не си спомням къде, но бях чел нещо такова.
Овесени ядки + ядки + белтъчини.Това е мойта формула за успех хехе :)
От утре почвам пак нвд с тенденцията да съм по-стриктен. Направил съм си един режим на лист хартия и съм го лепнал на вратата... Белким ме подсеща.
Първа закуска (няколко минути след ставане) - овесени спагети/макарони със сирене (под 100гр.)
Втора закуска (в училище) - бадеми (50-70гр.)
Обяд (в нас) - пил. гърди 170гр., салата: домат, лук, извара, зехтин
Претренировъчно - овес + трици + пр. мляко, или пак овесени спагети/макарони
Следтренировъчно - 5-6 цели яйца
Първа вечеря - шейк: извара, зехтин, сурови яйца, вода
Втора вечеря - пил. гърди, салата
Колкото до тренировките - Не знам как се наричаше методът на *СТАЛКЕР и DeadManWalking, но отдавна му се точа.
казано от Thrashmetal на 13.02.09, 20:18:
ЦЕЛИ:
- Бавно отслабване на режим НВД в продължение на 2-3 месеца. Времето и резултатите ще покажат колко време ще браня НВД.
- Запазване на възможно най-много мускулна маса по време на отслабването.
- По стриктно хранене.
Забравете това. Времето си минава, а аз установих, че дори за един ден без компанията на железата от фитнеса ще полудея. Така или иначе не мога да не ходя, дай поне да го насоча на някъде. Извън залата ще помогна с НВД и ще видим. Съединявам точките една по една и нетърпеливо очаквам да видя какво ще получа накрая.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.03.09 18:59.
казано от Thrashmetal на 21.03.09, 18:55:
От утре почвам пак нвд с тенденцията да съм по-стриктен. Направил съм си един режим на лист хартия и съм го лепнал на вратата... Белким ме подсеща.
Първа закуска (няколко минути след ставане) - овесени спагети/макарони със сирене (под 100гр.)
Втора закуска (в училище) - бадеми (50-70гр.)
Обяд (в нас) - пил. гърди 170гр., салата: домат, лук, извара, зехтин
Претренировъчно - овес + трици + пр. мляко, или пак овесени спагети/макарони
Следтренировъчно - 5-6 цели яйца
Първа вечеря - шейк: извара, зехтин, сурови яйца, вода
Втора вечеря - пил. гърди, салатаКолкото до тренировките - Не знам как се наричаше методът на *СТАЛКЕР и DeadManWalking, но отдавна му се точа.
казано от Thrashmetal на 13.02.09, 20:18:
ЦЕЛИ:
- Бавно отслабване на режим НВД в продължение на 2-3 месеца. Времето и резултатите ще покажат колко време ще браня НВД.
- Запазване на възможно най-много мускулна маса по време на отслабването.
- По стриктно хранене.Забравете това. Времето си минава, а аз установих, че дори за един ден без компанията на железата от фитнеса ще полудея. Така или иначе не мога да не ходя, дай поне да го насоча на някъде. Извън залата ще помогна с НВД и ще видим. Съединявам точките една по една и нетърпеливо очаквам да видя какво ще получа накрая.
Не яж сурови яйца.Просто ги яж отделно от шейка.Няма да го направят по-вкусен така или иначе.
ааа сурови яйца - не! особено ако не знаеш произхода им.
аз ям сурови белтъци, но рядко, при това са пастеризирани (или както се пише) и безопасни. В България такива май също се продаваха някъде.
Heartcore…http://www.bodybuilding.com/store/ewi/liquidew.html…това предлагат хората в белите страни...де да го имаше и в БГ...
казано от HeartCore на 21.03.09, 20:06:
ааа сурови яйца - не! особено ако не знаеш произхода им.
аз ям сурови белтъци, но рядко, при това са пастеризирани (или както се пише) и безопасни. В България такива май също се продаваха някъде.
От бабини са яйцата, т.е. знам от къде са, ако това имаш предвид. Сурови в “шейка” понеже ме мързи да си варя и ям отделно.
*Владо92 - Обясних защо така ги ям - мързела е ... охх думи нямам да ти опиша колко ме мързи отделно да варя яйцата. Колкото до вкуса.. ами с повечко прясно мляко и лъжица мед (в зареждащи дни) става много готино.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.03.09 21:01.
21.03.09
21:10
Преди няколко дена, мисля че Петко ти обясни как седат нещата при теб, а ти сега продължаваш пак на НвД ?
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 22.03.09 07:19.
22.03.09
07:20
Просто не ми е ясно какъф резултат очакваш.
Лятото ще ставам в 12, няма да се прибирам в нас, ще ям само зайо-байо и ще пия само бира. Сега поне ставам рано за училище и използвам възможноста да закусвам. Не излизам от нас само за да си сготвя и изям следващото ядене. Лятото няма да стане, знам го. Още повече преди морето - тогава пък съвсем няма да се контролирам. По-добре НВД сега, а тогава ВВД, иначе трябва да си карам на ВВД отще половин година. След това ще ми го набиват в главата “зимата качвай, лятото чисти”, но понеже ще съм станал като свиня цяла година на ВВД ще се повтори същото - качвай, нямаш мускули, но доста мазнини.
Или накратко, *Амнезия, не ме интересува дори да стана хилка, просто искам да отслабна. На плажа мускулите са екстри.
EDIT:
Две нови снимки в “галерията”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 07:57.
Като гледам какви глупости си изръсил, не си наясно нито какво е ВВД нито НВД......
И какво толкова с това парадирате нямате време от готвене или да си сготвите аз повече от 2 часа за деня никога не ми е трябвало за да си направа храната за следващия ден. Това че ти не искаш и нямаш желание си е друго нещо, но не се оправдавай с това че е адски ангажиращо.
Не готвенето е проблема. Храната като ми е готова във кутии какво да я правя като съм в някое кафене/кръчма? 80% от коментара ти съобщава, че не е толкова ангажиращо всичко това. Нещо не си ме разбрал. Исках да кажа, че ако има един период в годината, в който да съм “стриктен”, то сега е тоя период - първата смяна в училище. А ако вече съм свалил някое друго кило сега, това ще ми е мотивацията да бъда по-сдържан.
п.п. ВВД накратко не ли режим с висок прием на въглехидрати с нисък ГИ?
НВД - знам какво е, макар на действия да не го доказвам.
п.п.2 Добре де, защо само към мен виждам да има такъва съвети? Първо да съм качвал и след това да свалям. Не би ли трябвало да е така при всеки, които иска да отслабне? Защото рядко се вижда друг кандидат за НВД да е съветван първо да се сдобие с повече обем на мускулите и след това да ги показва, напротив. Всички изстрелват каквото знаят за тая диета и точка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 09:44.
Излизаш от кафенето, вадиш кутията и ядеш. Какво толкова или те е срам от околните ? Проблема при теб е, че вече си се отказал от здравословното ядене през лятото. Ако опиташ да спазваш някакъв режим ще видиш, че не е толкова трудно.
Много дългосрочно си го подкарал. Храни се балансирано, тренирай си и си избий тия идеи с “свалям сега за да ходя на плаж, а цяло лято ще пия от обяд до полунощ”. Стриктна диета и после абсолютно осиране - дали няма да даде по-негативни резултати от едно сравнително малко ограничение -> и сега и през лятото?
Еме.. споменах вече, че съм по-склонен да се възспирам от алкохол, недоспиване etc., ако вече имам резултат. Тогава бих си бранил РБД. Добре знам за рязкото преминаване от диета към диета. Говорех, че щях да съм извън контрол ако СЕГА качвам. Язък за мускули и за всичко ако ще си седя с 25%+ мазнини.
Дайте мнение за изпълнението:
http://vbox7.com/play:6fba11b2
Имам съмнения, че не го правя добре, защото веднага след тези 3 повторения се наложи да изляза от фитнеса.
Съмненията са ти основателни.
Ъгъла на снимане е калпав, трябаваше да се снимаш от страни.
При изпълнение на тяга, краката се свиват (приклякаш всеки пък), щангата се движи плътно до тях (лоста да те дере буквално) и гърба да е с обратна чупка. При теб се вижда точно обратното - краката са ти прави, гърба ти е извит и щангата отива много напред.
Виж моето видео, как правя тяга, не е перфектно, но е доста по-близо до истината.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.03.09 13:27.
казано от Петко К на 22.03.09, 13:26:
Съмненията са ти основателни.
Ъгъла на снимане е калпав, трябаваше да се снимаш от страни.
При изпълнение на тяга, краката се свиват (приклякаш всеки пък), щангата се движи плътно до тях (лоста да те дере буквално) и гърба да е с обратна чупка. При теб се вижда точно обратното - краката са ти прави, гърба ти е извит и щангата отива много напред.
Виж моето видео, как правя тяга, не е перфектно, но е доста по-близо до истината.
Не е ли “римска тяга” когато краката са изправени? И лоста не е съвсем далеч от мен, всъщност е почти плътно до краката, но не ги докосва.
22.03.09
13:35
Повече прилича на римска (румънска) тяга.
ПС:И на римската има малко приклякане,иначе не може да държиш кръста изправен.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.03.09 13:38.
казано от amistad на 22.03.09, 13:38:
Защо е трябвало да напуснеш залата - кое е изтръпнало кръста или гърба?
Гърба. Долната част от лявата страна. Усетих адски остра болка още на първото повторения. С 90кг. нямаше проблеми, но си бях обещал 100кг. raw и ето, на ти 100 кила ся... От тренировката до сега наведа ли се лееко и се обажда веднага. Дори само като подсмърчам и боли. Личния лекар не работи днеска, иначе ми е на 2 минути път от фитнеса и първо натам бях тръгнал.
Емо, с хиперекстензиите загрявам само.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.03.09 14:50.
Не съм специалист по мъртвата тяга, но от материалите, които има в тази страница и в интернет, ще дам мнение:
Както каза Петко, трудно се вижда нещо от ъгъла на камерата. Но от това, което виждам аз, цялата ти тежест е отишла върху кръста и гърба с тези изправени крака. А 100кг са 100кг, както и да ги въртиш. Изглеждаш прегърбен, а трябва да си отгърбен ( раменете никога на нивото на кръста или още по-лошо - по-надолу от него ).
Мъртвата тяга е базово упражнение, защото в изпълнението му участва цялото тяло. При теб краката почти не участват, за сметка на кръста и гърба.
http://www.youtube.com/watch?v=8-O_MT72rck - виж неговия гръб и неговите крака и ги сравни с твоите. Най-вероятно си контузил някой гръбен мускул, заради голямата тежест и прегърбването.
Иди на доктор, не го чакай да отшуми от само себе си.
Братле, не помагаш. Смисъл, че на теория и аз знам тяга как се прави, но практика няма. И все пак това с опънатите крака беше нарочно, защото смятах, че това е римска тяга.