10.08.08
10:07
17г. 187см 97кг
Лицеви - макс 35 (ако се изтормозя :))
Набирания - 2-3 :P
С едно приятелче като си правим състезания тои прави 70 лицеви ХЪХ.. 184см 73кг е той
Ама пък на лежанка със 70кг го смазвам понеже не ги отлепя :P
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 10.08.08 10:12.
Пфу аз преди като тренирах спортна гимнастика беше голям тормоз... :down: за наказание съм правил 300 лицеви и треньора седи до теб да не скатаваш и ти крещи и а си спрял я изядеш някой шамар :X а кофичките си спомням че на норматива бяха минимум 100,а треньора ни караше яко кофички :X за набирания поне не е наказвал,ма кат си правихме кръговата сила в края на тренировка помня че имаше 2x50…пфу колко прижки ставаха :X добре че се отървах след 6 години бъхтене :down:
да няма грешка 300 лицеви и 100 кофички и 50 набиранки , кви са тез цифри бе хора :)
10.08.08
16:50
Цифри за гимнастици :) карай Йордан Йовчев да ти прави лицеви и набиранки че да видиш кви са тия цифри :P
казано от J0 на 10.08.08, 14:16:
да няма грешка 300 лицеви и 100 кофички и 50 набиранки , кви са тез цифри бе хора :)
Цифри,които ме накараха да намразя спорта,треньора си и баща ми-последните двама не ми даваха да се отпиша :|
Е хубу де как вие правите по 50 лицеви опори и от рода на 30 кофички 25-35 набирания
аз правя по 38 лицеви опори и правя 5 Кофички правилни до доло мога и да стигна до 10 но нема да са правилни апак набирания за бицепс правя по мах 2 с помощ на краката при втората апак да не говориме за гръб набирания и половин не мога
12.08.08
06:06
казано от idls на 11.08.08, 21:39:
Е хубу де как вие правите по 50 лицеви опори и от рода на 30 кофички 25-35 набирания
аз правя по 38 лицеви опори и правя 5 Кофички правилни до доло мога и да стигна до 10 но нема да са правилни апак набирания за бицепс правя по мах 2 с помощ на краката при втората апак да не говориме за гръб набирания и половин не мога
Като тренираш поече
казано от G33K на 10.08.08, 05:50:
казано от Nikolay на 04.08.08, 12:37:
И колко часа си отдели, за да клекнеш 480 пъти? Мисля,че има правописна грешка или нещо такова
Часа? 1 час = 60 минути = 3600 секунди. Ако клякаш 1 час без да спреш и приемем, че едно повторение ти отнема средно 5 секунди (което не е особено добро темпо, да не кажем никак) ще си направил 3600:5 = 720 бройки. Сам разбираш, че да се говори за “часове” е неразумно. А след като така и така бях отишъл на тренировка, а сенсея го нямаше, не виждам тези ~25 минути как иначе можех да ги оползотворя ;)
Да ,едва ли има по-добър начин да оползотвориш половин час.Но пак не виждам как ще клякаш половин час и по-важното- за чий дявол, кво смяташ че е станало,най-много да си прецакаш нещо коленете.
19.08.08
14:56
Мхм..недей да клякаш много често да не си прецакаш коленете...Също така недей да стоиш изправен повече от 3-4 часа,че ще си направиш нещо на кръста.Недей вдига много често дистанционното на телевизора,че току виж ти се прецакал лакътя...
По възможност си стой легнал...
казано от Nikolay на 19.08.08, 14:40:
Да ,едва ли има по-добър начин да оползотвориш половин час.Но пак не виждам как ще клякаш половин час и по-важното- за чий дявол, кво смяташ че е станало,най-много да си прецакаш нещо коленете.
Е, има и по-добри начини, но като ти казвам, че сенсея го нямаше, разбирай че също така нямаше и никой, с който да се боря ;) Как е въпрос, на който не мога да отговоря, но трябва да ти кажа, че не го виждам като нечовешкото усилие. Клека без тежест просто не е предизвикателство за никой що-годе тренирал човек и е въпрос на маалко усилие на волята (да преодолееш това, че наистина писва) да направиш доста сериозни цифри. Какво смятам че е станало - еми в добавка с останалите неща, които направих тогава, що-годе успях да докарам натоварване като след тренировка, а иначе щях да си ходя “празен”. Как се прецакват колене от правилно (наблягам на това) клякане е загадка за мен и не се наемам да правя предположения. Поздрави, ако имаш други въпроси ще се опитам да отговарям ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 19.08.08 15:11.
19.08.08
15:10
Еми не са те страните а ти - и тия 2 набирания с помощ...
20.08.08
11:49
казано от DiscoveryCold на 10.08.08, 16:50:
Цифри за гимнастици :) карай Йордан Йовчев да ти прави лицеви и набиранки че да видиш кви са тия цифри :P
Радвам се, че темата ми пак живна. Иначе да - аз едва ли имам промяна в предишните постижения, а именно 100 лицеви 60 кофи и 35 набирания, но Йовчев, леле... пр едполагам че ще е нещо от рода на 700 лицеви, 550 кофи и 250 набирания... Ясно е, че звучи навъзможно, но... мисля че е възможно.
Мой приятел прави няколко серии по 50 лицеви опори на една ръка (първо едната после другата) при тегло 70 кг и ръст около 170 см.
:) Значи може! :)
20.08.08
18:01
казано от Zingam на 20.08.08, 12:02:
аз правя по 38 лицеви опори и правя 5 Кофички правилни до доло мога и да стигна до 10 но нема да са правилни апак набирания за бицепс правя по мах 2 с помощ на краката при втората апак да не говориме за гръб набирания и половин не могаМой приятел прави няколко серии по 50 лицеви опори на една ръка (първо едната после другата) при тегло 70 кг и ръст около 170 см.
А аз права 99 набирания с езика си до долу :D :D :)
темата е перфектна за да задам едно въпросче...има ли тренираши, които са опитвали cross-fit…? пуснете една търсчака в нета да жидите за какво става на въпрос...и ако има ентусиасти да изкоментираме...аз от доста време тренирам по тази методика
казано от slavko на 21.08.08, 15:32:
темата е перфектна за да задам едно въпросче...има ли тренираши, които са опитвали cross-fit…? пуснете една търсчака в нета да жидите за какво става на въпрос...и ако има ентусиасти да изкоментираме...аз от доста време тренирам по тази методика
е са за 1 път го видях тва по-скоро ми изглежда като тренировки за да влезеш в добра форма от колкото да натрупаш сериозна маса аммм а бе добре е кефи ме
08.01.09
23:54
EDIT/REMOVE: ...ооо голяяма греешка... както би казал капитан Бертурели
Мнението беше редактирано от Milko Georgiev на 09.01.09 08:03.
09.01.09
00:11
казано от Milko Georgiev на 08.01.09, 23:54:
Тази тема е поостаряла, но мен сега ме вълнува тази тема с набиранията. Бих се радвал, ако някой пусне видео с 30 и повече чисти набирания с надхват, без ритане, пускане до долу и брадата отчетливо горе над лоста. И да сподели по каква система е постигнал това.
По системата : яж малко,ходи всеки ден до училище,набирай се на лоста до отказ в 3-4 серии като се стараеш да минеш поне с едно набиране вчерашния си рекорд...това е системата. :)
Предимства при набиране - къси ръце,нисък ръст,по-малко килограми.
09.01.09
00:29
EDIT/REMOVE: ...ооо голяяма греешка... както би казал капитан Бертурели
Мнението беше редактирано от Milko Georgiev на 09.01.09 08:04.
09.01.09
12:07
кофи - 20
набирания - немога догоре да се набирам некви полвинки мъча там ама трудни са ми и тва е ( за гръб става въпрос)
лицеи опорки - 120 рекорда ( понеже тренирам киокушин) иначе откак зех да тренкам щанги бройката падна наполвина щот въздуха не ми достига
Мнението беше редактирано от ceco_metal на 09.01.09 12:11.
09.01.09
12:39
Лятото бях 77 кила като ги правех тия работи. Сега набиранията не са 35 а 15, но и килограмите ми са 88.7, точно. Кофички - 50 пак ще направя. Лицеви не знам, не мога и да предположа - не е невъзможно пак да са 100, защото са лесни пък и ги бях направи 100 когато бях около 85 кг.
Никога не съм правил упражнения с цел да гоня бройка и да поставям някакви лични рекорди.
Лицеви упори - преди седмица имаше изпитване по физическо възпитание, по 40 лицеви за момчета - направих ги от раз, мисля, че 60 лицеви са ми по силите.
Набирания - Най-много успях до 18 войнишки да ги докарам на морето, Август месец, а през март същата година едвам до 3-5 ги докарвах.
Кофички - надали мога повече от 10 със собствената си тежест.
~70кг.
Като говорим за упражнения собствено тегло, въпрос!
Тренирам от 6 месеца по домашному - дъмбели и упражнения собствено тегло с една малка особеност - тежа 150 кг. и така лесно градя мускулатура. Но от известно време имам проблем с лицевите упори - в началото започнах от 5-6 и постепенно достегнах 16-20. Реших да ги правя между 3 стола за по трудно и тогава почнаха проблемите - повторенията спаднаха постепенно от 12 на 6 и сериите от 5 + 3 + 3 на 3 до 5. Всички други мускулни групи вървят перфектно, но гърдите ме предават. Тренирам 3 пъти седмично Гърди/Бицепс, Гръб/Трицепс и Рамо/Крака като през останалото време си въртя Крос тренажора. Вероятно трябва да намаля времето между тренировките за гърди или пък проблемът е някъде другаде знам ли? Моля за съвет! Благодаря предварително!
казано от Wrestling_pro на 20.08.08, 18:01:
казано от Zingam на 20.08.08, 12:02:
аз правя по 38 лицеви опори и правя 5 Кофички правилни до доло мога и да стигна до 10 но нема да са правилни апак набирания за бицепс правя по мах 2 с помощ на краката при втората апак да не говориме за гръб набирания и половин не могаМой приятел прави няколко серии по 50 лицеви опори на една ръка (първо едната после другата) при тегло 70 кг и ръст около 170 см.
А аз права 99 набирания с езика си до долу :D :D :)
Иронията ти е тъпа. Ако бях казал, че аз го правя... - да се шегуваш. Само че го казвам за друг човек и съм го виждал, как прави.
Аз за мен си не говоря - аз съм скромен! :P
Между другото е тренирал силов трибой. ;)
На мен мие по-интересно, къде се криете вий, Херкулеси, защото хора с такива постижения като вашите по залите не виждам.
Кофи без тежести не ми мърдат 15м а със дъмбелчето 5 кила - не повече от 7-8 : )
Набиранията стават все по-леки и по-леки, раменен подхват мога 20-тина
Лицевите са зле... Г-жата по физкултура рече до отказ да съм правел за изпитване, а аз след първите 10 усетих, че няма да мога много, един вид не бях във форма, иначе 45 направих, а във форма ако бях 50 не мърдат.
idls - Не хората, дето праят “по 50 лицеви опори и от рода на 30 кофички 25-35 набирания” са толкова силни, колкото ти не си. Хората имат изкривена представа за силовите постижения - сравняват успехите на другите със своите собствени.
тоя дето прави 50 набирания трябва да е някой 60 кила и ръката да му е 50 :)Мисля си че тази тема отиде към научната фантастика.
Мнението беше редактирано от Gogo1984 на 20.03.09 13:22.
20.03.09
13:48
Сега съм 100 кила. Правя 100 лицеви от раз. С набиранията нещата се влошиха значително откакто бях 84 кила и правех по 20 в 3-4 серии.
Сега не мога да направя 3 :(, но съм се настървил и до месец два ще правя по 10-12
Кофички сега 20 - 25 в 3 серии а с тежест 10кг. 10-12, докато преди бяха над 30 (84кг.)
казано от Gogo1984 на 20.03.09, 13:08:
тоя дето прави 50 набирания трябва да е някой 60 кила и ръката да му е 50 :)Мисля си че тази тема отиде към научната фантастика.
И аз не съм виждал много неща, но това доказателство ли е, че не съществуват?
И аз не съм го виждал такова,а съм тренирал в 3 зали в града като в едната тренира републикански шампион..Доста хора не са виждали постиженията написани в този сайт което ме кара да мисля,че просто постиженията са измислени.
20.03.09
19:00
Аз 2 години съм тренирал само на лост, успоредка и на земята, на 16 години правех 30 набирания с надхват - не напълно чисти и без залюляване, но за ей така за шоуто си ги правех редовно, друг е въпроса, че тогава бях доста по-лек. :) На кофички не съм мъчил рекорди, но до 25-30 мога да ги докарам дори и сега.
Сега докато чета реших да пробвам колко лицеви ще направя и на 51 толкова ме стегнаха гърдите че се отказах чак :) Явно има смисъл да правя лицеви щом така мощно ме стегнаха.
казано от QcK на 20.03.09, 17:46:
И аз не съм го виждал такова,а съм тренирал в 3 зали в града като в едната тренира републикански шампион..Доста хора не са виждали постиженията написани в този сайт което ме кара да мисля,че просто постиженията са измислени.
Преди да започна да ходя на фитнес ме беше адски яд, че не можех дори 1 набиране да направя. Подлудяваше ме това. Всяка сутрин слизах на лостовете да се пъна. Висях си с часове там, я сам, я с приятели. За цялото прекарано време на това мое любимо и до ден днешен място съм виждал какво ли не. Още много отдавна съм приел, че има хора, дето за ташак си правят неща, които някой друг би взел едва ли не за чудеса.
21.03.09
20:00
16 години 80кг.
15 кофички
10 набирания
40 лицеви
Веднъж си седяхме в едно училище и там има лостове,дойде един циганин ,сигурно направи над 40 набирания,само,че изглеждаше доста лекичък.
Това е свръх относително.
Такива неща се правят за определено време и с напълно изчистена техника. На български нямаме разделение, но на английски има много хубаво - Pull up и Chin Up. Аз под набиране разбирам, когато се прави пред гърди с надхват, като от напълно отпуснато тяло се вдига докато брадата не мине лоста, но с поглед напред, а не да броиш звездите и да се опитваш да стигнеш лоста с носа. Без ритане с краката, без люлане на тялото, без свиване на гръбнака.
Ще ми е интересно да видя 50 набирания по този начин.
Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 22:54.
22.03.09
08:19
Около 100 лицеви, 25 набирания с тесен хват ( лоста минава под брадата)
25-6 кофички на успоредка не 100% до долу.
Упражненията с собствено тегло са най-доброто.Ефекта е по-бърз и много качествен.От 1 месец си тренирам на лостове и съм доволен от ефекта .В дни когато съм в кондиция си правя 60кофи и 20 набирания .Смятам другата есен да почна само с трен на лостове и до април май другата година да съм направил големи постижения .Да не говорим за силата която се качва , по принцип са ми слаби ръцете и на канадска съм мн зле , но откакто почнах да тренирам на лостове ръцете ми са спаднали но са качили силата си
Съгласен съм с Амистад.Някой даде пример Йордан Йовчев колко можел да направи.Това е най-малкото смешно да се правят сравнения с този тип хора(имам впредвид гимнастиците)Повечето от нещата по тази тема които се пишат са просто алабализми :)
22.03.09
20:43
Естествено че е относително!
Често леките хора, 60 кг момче което може да вдигне 60 кг от лежанка прави 60 набирания, а 120 кг културист 5-6.
Но и това не е единсвтено. Виж, 100 кг човек да прави 30-40 набирания не съм виждал. Но има и момчета по 80 кг, които правят 30 набирания от раз, а пък не могат да бутнат 100 на лежанката. Корелацията между абсолютна сила и брой набирания е не-повече от 0.5 - 0.6, с коефециент на обяснена дисперсия в проценти около 30%.
Хаха, това беше яко изхвърляне. Я да видим има ли някой математик, който да ми каже че говоря глупости.
31.03.09
10:02
казано от DeadManWalking на 21.07.08, 11:11:
А за коремните преси - можеш да направиш стотици,защото не ги изпълняваш както трябва!
А така! Отивам сега да правя корем и виждам нещо което не съм забелязъл преди една година. Значи, честно да ти кажа, точно както трябва ги правя. Ама точно. И пак мога да направя мого над 100 при изпълнение на пода и бих могъл да се заканя на 100 на римско столче със 1 сек задържане долу, в позиция в коята под гърба ти няма опора и самия гръб е стигнал изправено положение и 1 секнда пикова контракция горе. Това достатъчно правилно ли е? Вместо това правя по 15-20 повторения почти до отказ с допълнителна тежест, различна пре различните упражнения на корем, но в диапазона 15-35кг.