казано от Limka на 23.03.09, 21:16:
......забравих да вдигна тежестта постепенно, заради комични ситуации в залата...
Трябваше да си ‘опазя’ лоста... Около стойката за клека са се събрали 4-5 момиченца и всички усърдно се трудят над нещо (коя клекове, коя вертолет, коя някакви махове) Аз съм се запътила към големия лост (другите дами в тази зала него не смеят да го доближат) и двама нахакани младежа се опитаха да ме изпреварят с реплика ” Ние ще правим тяга тук”. Пък аз ги контрирах: “Чудесно, ама след като аз си направя клековете...” Опулиха се и се врътнаха... След малко треньора им се кара що се моткали и нищо не правили...и единия мамут тихичко отговаря :”Ами..такова...щото момичето прави клекове” Треньорът ме поглежда и им казва: “Еее, ходете да правите нещо друго! Тя сега само загрява...глей, още е на 30 кг, ами докато стигне до 100?!” Ония двамата пак се опулиха и съвсем онемяха...Но той допълва “И да не сте отишли да я притеснявате...че като ви погне...” Само дето не си сецнах кръста от смях..правех Добро утро (никви клекове) по това време :lol:
..........
Друг ценен лаф: Един пич към партньора си, който супер много се зори и издиша през зъби на раменни преси с бая големички дъмбели ” Ай, прай, бе, кво се зъбиш?!” :lol:
Ако въобще съжалявам, че тренирам сам, то е заради такива моменти :lol: ! Не мога да спра да се хиля!!! Двете с Венци ме разбихте с тези “мамути”! А тренера такава реклама ти е дръпнал, не е истина :cheese:
Привет от мен, Лим, днес ме кефиш много, и тренировката и храната ти са супер. :)
казано от Vessi на 24.03.09, 07:12:
Привет от мен, Лим, днес ме кефиш много, и тренировката и храната ти са супер. :)
Мерси, Веси :)
казано от Vic на 23.03.09, 22:07:
Ако въобще съжалявам, че тренирам сам, то е заради такива моменти :lol: ! Не мога да спра да се хиля!!! Двете с Венци ме разбихте с тези “мамути”! А тренера такава реклама ти е дръпнал, не е истина :cheese:
Честно казано, не съм сигурна дали е реклама...те мен и без това ме зяпат странно в тази зала...много им пречи на момчетата, че си товаря щангите или че ‘раздвижвам’ 30-35 кг дъмбели... Пък сега като почна с 4-5 бр в серия...не зная...сигурно ще ме заобикалят... Още по-добре за мен ;-P
Не точно...аз не го взимам като заместител на ядене...ами си правех разни нещица с него... глезотийки за душата.. Отдавна не ме е хващал меракът за това...Нали се опитвах да си вляза в режима...а по това време не е препоръчително да ям неща, които мнооого ми харесват..щото самоконтролът отива на кино .... а протеиновите фафли са ми много вкусни...искам още и още и още...
Ще направя пак някоя дозичка скоро :)
Да да, аз имах в предвид вафличките и там другите вкусутийки които правеше с него, точно :)
Хей!
Днес беше много шантав ден - кръстът и коремът ме боляха адски много (преди да чуя хиляди съвети как и какво да правя и да не правя, споко! Предменструално е, минава бързо :) ) В следствие на това, обаче, настроенията ми относно как ще тренирам днес се меняха като времето през март :) Ту ме беше яд, че няма да мога да си направя планираните табата/ кросфит; ту си казвах, че с такива болки би било глупаво да тренирам; ту се вбесявах на слабостта си и се мотивирах да накрая здрава тренировка. И минавах през тези настроения поне 3 пъти през деня :)))
В края на краищата, като прочетох дневника на Vic и видях как здраво се е пребил...твърдо реших,че и аз ще имам някакво раздвижване, но че все пак то ще бъде съобразено с не съвсем върховото ми физическо състояние...
Та така протече тренировката ми в днешния 24 март :)
Загрявка 100 странични напада, 20на клека
- Табата клекове (8х20 сек колкото може повече клекове, 10 сек почивка между сериите)
Поддържах доста добро темпо - във всеки от 20те сек правех между 21-25 бр клека; в последната серия - 22
На последните бройки ме позаболяха краката...но мисля, че с добра мотивация можех да изкарам още 2-3 серии по 20 сек
- 50 бърпета (5х10 с ...30 -40 сек почивка между сериите )
След като успокоих дишането след клековете, започнах да се уча да правя бърпети...Мнооого ми харесаха...така се запъхтях. За съжаление, още съм много бавничка, но ще се осъвършенствам!
- табата коремни преси (със сгънати крака)
Не подбрах добре упражнението. Оказа се, че това е доста тромаво упражнение и не позволява добра динамика - правех едва между 11-13 бр за 20 сек...дори не се задъхах добре...странно...следващият път ще пробваm с V-преси или преси тип колене-лакти или с крънчове, за да се получи добро динамично помпене...
- лицеви опори 4 х 20 сек (15 бр, 10 бр, 12 (лесен вариант на колене), 11 (пак на колене) )
- изродски комбинирани напади х 15бр/ крак (крачка напред в напад, изправяне и със същия крак крачка назад в отпад. И се повтаря това 15 бр със същия крак)
- ‘скокливи напади’ (ножица) - 30 бр
- странични планкове 4х20 сек/ страна
- ‘супермен’ за кръста - 4х10 бр
Ами...май не ми стигна тази тренировка :long:
Храната беше НВД уж
разходка край морето + бонус пожарникарска стълба
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, шепа замразени ягоди, 1 кисело мляко
11.30 - 1 грейпфрут, 10на лешника
13.30 - пилешка супа (с бая фиде), пилешко филе, зеле с моркови
17:00 - питка от 1 яйце, малко извара, 3 с.л. ТРОЯ
ТРЕНИРОВКА
20:30 - 2 свински шишчета, марули, няколко маслини, няколко глътки червено вино (по-малко от 100 мл)
преди лягане: извара
Доволен :)
Мнението беше редактирано от Limka на 25.03.09 04:27.
казано от Limka на 24.03.09, 19:32:
Ами...май не ми стигна тази тренировка :long:
:bug: :bug: :bug:
Ти си само за кросфит тренировки! Що не вземем да си направим федерация и да си организираме състезания ;-) ?
Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.09 20:19.
24.03.09
21:31
Като ти чета имената на упражненията и се скъсвам да се хиля, много са свежи :)
казано от Mamularin на 24.03.09, 21:31:
Като ти чета имената на упражненията и се скъсвам да се хиля, много са свежи :)
Верно са забавни! А ако ти е любопитно, пробвай някои от тях. Но цял комплекс, точно по инструкциите, не само някое изолирано движение или упражнение.
Тук обсъждаме точно такива кросфит комплекси - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36926/P0/
И не забравяй после да споделиш как ти се е сторило :coolsmile: !
25.03.09
06:02
Иха, лимка, браво, ама може ли малко критика?
Табата клекове? Какви са тези серии и почивки? Табата се прави така : клек, клек ,клек ......ОТКАЗ почивка 10 сек, и пак, клек кле клек до отказ. Време 4 мин. Идеята е да направиш макс за 4 мин, никакви серии, никакви предвидени почивки. С колко кг ги прави? С лоста? или без тежест? Следващия път направи табата клек + тръстър за 4 мин само с лоста. И тогава виж какво става!
Табата корем същото важи.
Стува ми се, яе си направила чудесна тренировка.... за обем. Това, че имаш енергия на края на тренировката е супер, но не означава задължително да птродължаваш до пълен припадък. Като инаш енергия мятай се на крос тренаьора 15 мин интервали (и както казва Павел ” Ама да не ми ги правиш като някоя женичка”) Понякога Less is more - когато правиш комплекси ако целта ти е отслабване ограничи ги до 1 многокомпонентен комплекс и един за корем
комплекс за корем е нещо от сорта
янда със задържане горе х отказ
повдигане на крака от вис х отказ (сложи си и един дъмбел 10 кг между ходилата)
3 серии без почивка
После едни 15 мин интервали и си готова. И стига толкова. Иначе отиваш към обем. 5х5 е същото. Аз вече правя даже 5х3 и пак се разцепвам.
казано от Венцеслава Атилова на 25.03.09, 06:02:
Табата клекове? Какви са тези серии и почивки? Табата се прави така : клек, клек ,клек ......ОТКАЗ почивка 10 сек, и пак, клек кле клек до отказ. Време 4 мин. Идеята е да направиш макс за 4 мин, никакви серии, никакви предвидени почивки. С колко кг ги прави? С лоста? или без тежест? Следващия път направи табата клек + тръстър за 4 мин само с лоста. И тогава виж какво става!
Здрасти, Венци!
Нещо ме пообърка... как така без серии? Доколкото четох и гледах клипчета, Табата е следното - 8 серии по 20 сек, макс бройка от упражнението и “почивки” от 10 сек. Общо 4 мин. Ти определено правиш нещо различно.
Този линк ти си го поствала - http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=4249. Видеото на Лимка показва същото.
25.03.09
06:18
Ами да, и аз така си мислех докато не ме накараха да правя Табата без почивки, с откази - и аз си изкарвах много лесно тия серии. И затова без серии, 4 мин макс повторения без почивки. Като видиш, че не можеш повече тогава спираш.....
Значи не само скоростта има значение, не просто бройки за време ами и бройки макс д оотказ за време ... малко се поомотах и аз :lol:
Това означава ли, че отказът може и да не настъпи до двайстата секунда? И ако не - тогава ще трябва ли да се увеличит ежестта, за да настъпи?
Мнението беше редактирано от Winnie на 25.03.09 06:30.
25.03.09
06:36
да Уин - скорост +макс бройка за време+ отказ. И да отказът може и да не настъпи на 20тата сек, и да ако ти е много лесно и до 1та мин не си имала отказ товариш. Само че товариш на следващия път в който правиш табата. Като видиш, че ти е лесно не спираш ами си вземаш поука и следващият път го даваш по-тежко. Проба-грешка, докато не си нацелиш темпото и тежестта :) И докато не повръщаш
Днес ще се натоваря с една “табата” с тръстъри и ще докладвам :-) Мисля, че знам колко да натоваря конкретно за тези.
Ииххааа....че готина утринна дискусия :)
Венци, напълно ти приемам критиката...само дето има едно НО! За първи път правих табата и трябваше да видя що за животно е :) Предпочитам да започна по-леко и да фининиширам отколкото да се надценя и да не успея да финиширам... По план трябваше да е табата с тръстъри, но раменете ми не са възстановени още и ме болят...нямаше да се получи добре. Пък и, както съм обяснила в началото на поста, умишлено реших да не си правя съвсем тежка тренировка :)
Благодаря за критиките, Венци - ще ги взема под внимание занапред...
Като цяло смятам от другата седмица тренировките ми да протичат така:
- 3 пъти седмично силови от типа 5х5 ( смалко модификации)
- 1-2 пъти седмично кросфит комплекси - от тия, стопяващите, подобни на тези, които бяха в Т-nation :) + корем
Oххх Лимка размазваща тренировка :) а аз каква я свърших вчера....лелееее направо.....много зарибяващо ей :)
казано от Limka на 24.03.09, 19:32:
Хей!
Загрявка 100 странични напада, 20на клека- Табата клекове (8х20 сек колкото може повече клекове, 10 сек почивка между сериите)
Поддържах доста добро темпо - във всеки от 20те сек правех между 21-25 бр клека; в последната серия - 22
На последните бройки ме позаболяха краката...но мисля, че с добра мотивация можех да изкарам още 2-3 серии по 20 сек- 50 бърпета (5х10 с ...30 -40 сек почивка между сериите )
След като успокоих дишането след клековете, започнах да се уча да правя бърпети...Мнооого ми харесаха...така се запъхтях. За съжаление, още съм много бавничка, но ще се осъвършенствам!- табата коремни преси (със сгънати крака)
Не подбрах добре упражнението. Оказа се, че това е доста тромаво упражнение и не позволява добра динамика - правех едва между 11-13 бр за 20 сек...дори не се задъхах добре...странно...следващият път ще пробваm с V-преси или преси тип колене-лакти или с крънчове, за да се получи добро динамично помпене...- лицеви опори 4 х 20 сек (15 бр, 10 бр, 12 (лесен вариант на колене), 11 (пак на колене) )
- изродски комбинирани напади х 15бр/ крак (крачка напред в напад, изправяне и със същия крак крачка назад в отпад. И се повтаря това 15 бр със същия крак)
- ‘скокливи напади’ (ножица) - 30 бр
- странични планкове 4х20 сек/ страна
- ‘супермен’ за кръста - 4х10 бр
Доволен :)
Aбе Лимка, това колко време ти отне, струва ми се адски много.....Аз за 30 мин. със загрявката и стречинга бях.....размазана :)
Ама ти доста си се потрудила вчера, уауууу :)
Много бързичко беше...не повече от 25 мин...
Ами, не беше достатъчно..Венци дето вика всичко е проба-грешка...докато си нацелиш интензивността...
Мен наистина не ме размаза това...виж, в събота, когато направих 2 комплекса подобни на твоя снощи, се чувствах размазана...трепереха ми ръцете и краката....но това беше..относително лекичко :)
Нищо де...скоро и аз ще се потрудя с такова хубаво комплексче..това снощи беше отбиване на номер и успокояване на съвестта :) при това го правих вкъщи (а по мое мнение истински хубаватренировка вкъщи не става)
25.03.09
08:27
Lim, да, вярно че ти е било за първи път :) аз съвсем изключих - иначе програмата добре си я нагласила, хайде пожелавам ти да постигнеш това, което си си наумила :)
Ха, ха, за арсенала съм съгласна :) аз тази сутрин се разсъних с подскоци имитиращи скачане на въже с 4 кг. тежест в ръце, ей тъй за разкош :) и така 30 мин. Кефффф.....
Добрютро!
Отчет набързо за 25.03 преди разходката :)
Имаше супер силен вятър във Варна вчера...затвориха пристанището заради силен вятър...И моя милост знаете ли ккаво направи в обедната почивка? Отиде да се разходжда и да обядва на вълнолома? На тоя вятър! Хич не ме слуша главата, ей...и след това Алегра ме пита що съм се кръстила Лимка... Като се върнах в офиса след това имах пясък в косата! За какъв вятър си говорим :)
Тренировката - много зле. Раменете адски ме болят. Ще се наложи днес да направя непредвидена почивка...Ама..тва е положението. Възстановяването е важно
- V-преси/ свещ - 4 суперсерии х 20
- странични екстензии с усукване - 2 х 50 / страна
- набирания, подхват - много зле - 4, 3, 1 - рамене ми отказаха просто...
- step-up с 2х10 кг / горен скрипец, умерено широк надхват, 40 кг - 4 суперсерии х 12
- напади на място с 25кг лост/ гребане с 25 кг лост - 4 суперсерии х 12
- суингове с 20 кг дъмбел / долен скрипец с 35 кг - 3 суперсерии х 12
- бицепсово сгъване от полулег с 2х5 кг / бицепс на портален скрипец с въже 15 кг - 2 суперсерии х 12
Кростренажор, 15 мин, степер 15 мин
Стречинг
беше една лека никаква тренировка....но раменете ми са толкова пренатоварени, че почти изтървах всяка тежест. Ужас!
Храната РБР
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, малко боровинки, подсладител 1 кисело мляко
11.30 - 1 грейпфрут
13.30 - пуешко филе, булгур, зеле - това еновият ми любим въглехидрат. Много ми хареса :-)
17.00 - 2 филии Finntoast, залепени с малко рикота и обезмаслено синьо сирене
ТРЕНИРОВКА
21.00 - агнешко с лапад, 1 краставица
22.30 - преди лягане 120-130 гр извара
през нощта - около 50 гр сирене
Тлкова...хайде да изчезвам да поздравя морето!
26.03.09
07:11
хубав е, на мен много ми харесва поне :) Не сии опитвала салата Табули? Тя е доста известна....булгура прилича на арабски кускус
Аз бих го оприличила на ориз...само дето се разварява по-добре...
Много приятно :) И...не ми действа така зле като ориза :-)
казано от Венцеслава Атилова на 26.03.09, 07:11:
хубав е, на мен много ми харесва поне :) Не сии опитвала салата Табули? Тя е доста известна....булгура прилича на арабски кускус
Не бе Венци, сериозно, под никаква форма не съм го опитвала даже :)
Много обичам салата от магданоз и булгур. Ако имаш време и нерви, нарежи си няколко връзки магданоз, варен булгур и домат за вкус. Мммм, чудесно става :)
казано от Limka на 26.03.09, 04:40:
Добрютро!
Имаше супер силен вятър във Варна вчера...затвориха пристанището заради силен вятър...
Хм, вятъра беше уникален...... и на мен ми се наложи вчера да поседя навън 15-20мин. - незнам за косата, но не можах после да си отворя очите от тоя прах :smirk: и те каквито са ми голеееми...доста събраха :lol:
Лимка, гледай сега да се наспиваш добре, за да възтановиш. Ти хапваш добре, така че съня му е майката ;)
26.03.09
10:55
Хех, не е истина в тези големи очи колко ли мъже са се одавили :)
Извинявам се за спама :)
Здравейте!
Бърз отчет за днес, 26.03 :) НВДен без тренировка :(
Разходка
8:30 - 30 гр ТРОЯ, ягоди, 1 с.л. ленено семе, 1 кисело мляко
11.20 - 1 грейпфрут
13.30 - пилешко филе(много), зеле, малко катък с печен пипер и сирене
17:30 - едно ‘кексче’ от 1 яйце, 100на гр извара, 3 с.л. ТРОЯ, 2 парчета черен шоколад 85%, нарязани наситно, подсладител. В микровълновата. Супер вкусно стана :) Доволен :-)
20:30 - агнешко със спанак от снощи, марули, няколко маслини
преди лягане - извара
Правих чийзкейк - преди малко го изкарах от фурната и още горещ-горещ пробвах малко с една лъжичка. Истинското ‘пробване’ ще е утре за следобедна закуска, но и лъжичката много ми хареса :)
В ягодивия чийзкейк:
Блат от:
- 1 чаша овесени ядки
- 2 белтъка
- 50 гр масло
- подсладител (колкото за 100на гр захар)
2та белтъка се разбиват на пяна, добавят размекнатото масло и подсладителя, след което и овесените ядки. Пече се за около 10 мин. и се изстудява.
Пълнежа:
- 1 яйце
- 150 мл прясно мляко
- 1 с.л. ръжено брашно
- подсладител (колкото за чаша захар)
- ванилия
- 600 гр извара
- 500 гр замразени ягоди (може и от компот)
Яйцето, млякото, брашното и ванилията се разбиват хубаво, добавя се и изварата, най-накрая ягодите. Изсипва се върху изстудения блат и се пече на слаба фурна около 40 мин.
8 парчета, всяко от които с горе-долу 215 кал, Б 20 гр, В 15 гр, М 8 гр :)
Много бързо за изпълнение и много вкусно (от това, което опитах :) )
Хайде чао!
Мнението беше редактирано от Limka на 27.03.09 08:16.
Ах тиййй. Тази снимка знаеш ли как ми се отразява в 22 и 46 вечерта >:(
П.П Вятърът вчера беше наистина потресаващ. Цялата ми тераса беше хаос. За праха в косите и очите да не говорим.
П.П.П Обожявам булгур. Според мен има вкус по-скоро на жито
Лимка супер си
казано от diva 97 на 26.03.09, 20:47:
Ах тиййй. Тази снимка знаеш ли как ми се отразява в 22 и 46 вечерта >:(
П.П Вятърът вчера беше наистина потресаващ. Цялата ми тераса беше хаос. За праха в косите и очите да не говорим.
Лимка супер си
А ти знаеш ли как ми действа на мен това, че зная, че една тава с чийзкейк ме чака в кухнята?! :)
Ще си тествам волята ;)
Ти си по-супер, Дивичка...Ама, ето на...като няма тренировка днес, трябва да се погрижа за другото любимо нещо - манджаааатааааа хахахаха
казано от diva 97 на 26.03.09, 20:47:
Сигурно е така защтото булгура Е жито - олющено и натрошено...и вкусно :)
Ей, остисках цяла нощ :)
Още не съм си пробвала чийзкейка :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
казано от Limka на 27.03.09, 04:15:
Ей, остисках цяла нощ :)
Още не съм си пробвала чийзкейка :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Адмирации. Аз обаче ти го пробвах няколко пъти насън :P
Ехааааа още рецепти :)ммммм....звучи вкусно :) и аз снощи творих в кухнята, само че питка с яйца, сиренце, натрошено, и овесени и ръжени ядки :) нали днес заминавам та да имам храна за изпът :-)
27.03.09
08:27
лелей Лим много добре изглежда ммммммммммммммм
аз нещо забелязвам, че гладът за сладко ме е напуснал тези дни, ( Синтракс нектара ми стига ), но като озверея ще си го направя този чийз сто про