25.03.09
10:25
Вода пия до припадък адски много независимо дали мога или немога, нали така ми казаха. Само че тази дискусия не е за твоя дневник :)
казано от Иван Шишманов на 25.03.09, 10:25:
Вода пия до припадък адски много независимо дали мога или немога, нали така ми казаха. Само че тази дискусия не е за твоя дневник :)
Нищо... и моят дневник е доста четен :)
Водата няма да ти помогне в случай, че постоянно се прочистваш :) Даже още повече влошава нещата.
25.03.09
10:27
Бъбреците и сърцето да не са ти бидони, Иване?! Вкарваш яко вода в системата, наречена кръвообращение и какво става - вдига се кръвно, товарятсе бъбреци, понижава се концентрацията на кръвните елементи .... звучи ти добре ли?
25.03.09
10:32
казано от Winnie на 25.03.09, 10:23:
калориите при мен са повече
Добре де калории или хранителни вещества гледаме вярно е че са свързани ама идеята не е ли да се взимат определени хранителни вещества с които тялото да е в процес на горене.Ива Павлина взема да пукна накрая пък и форума да се отърве.
25.03.09
10:37
Едва ли дотам ще се стигне, Иване ... но явно смяташ тялото си за доста неинтелигентна система, без компенсаторни механизми, която лесно може да се подвежда дългосрочно... да, ама не.
казано от Иван Шишманов на 25.03.09, 10:32:
казано от Winnie на 25.03.09, 10:23:
калориите при мен са повече
Добре де калории или хранителни вещества гледаме вярно е че са свързани ама идеята не е ли да се взимат определени хранителни вещества с които тялото да е в процес на горене.Ива Павлина взема да пукна накрая пък и форума да се отърве.
Спокойно, нали за това сме тук... и като гледам, оттърване няма :lol: (това е шегичка)
Тялото винаги е в процес на горене, стига нещо да не го секва. Няма ‘опрелени хранителни вещества’ за горене. Всичко се гори. А горенето става в мускулната тъкан, не в маста. Затова ти казах да почнеш леко и внимателно упражнения с тежести. Послушай ме, няма да сбъркаш ;-) И спри с глупостите. Пий зелен чай да се отървеш от излишната вода малко по-малко. Не зелен китайски, а истински зелен чай. Той дава и енергия, така че ще ти се отрази добре.
Мнението беше редактирано от Winnie на 25.03.09 10:39.
25.03.09
11:39
А с водата кво праим да спра ли да се наливам до подрискване. Хубаво де бягането и аеробиката пак се правят от мускули, цял свят препоръчват аеробика за горене. Днес ще съм на нула енергия както се бях зарекъл още вчера.
Не, няма да се наливаш с вода - колкото ти се пие - толкова. Малко по-късно ще ти напиша в дневника какво да правиш, а а аеробиката ще почака докато свалиш поне 15-20 килограма. Иначе, рискуваш да си контузиш краката и сърцето.
Какво ще рече “на нула енергия”?
25.03.09
13:17
казано от Winnie на 25.03.09, 12:56:
Не, няма да се наливаш с вода - колкото ти се пие - толкова. Малко по-късно ще ти напиша в дневника какво да правиш, а а аеробиката ще почака докато свалиш поне 15-20 килограма. Иначе, рискуваш да си контузиш краката и сърцето.
Какво ще рече “на нула енергия”?
А не не аеробиката ще започне много по рано, но може би няма да е бягане защото наистина по време на бягане направо усещам как ставите по ходилата ми колената ми дори кръста ми се разбиват. 15-20 кг трудно ще сваля. А нула енергия ще рече на вода, мислех да си взема плодове и зеленчуци за днес, но се отказах.
Уини, възхищавам ти се на търпението.... с това момче не може да се излезне на глава......
25.03.09
13:40
казано от Мария Никифорова на 25.03.09, 13:38:
Уини, възхищавам ти се на търпението.... с това момче не може да се излезне на глава......
Недей така просто анализираме ситуацията. Има не малко примери в който човек небива да следва формули или съвети сляпо, а да анализира и да намери подходящото за него.
Много ясно!! Но какво е това НУЛА ЕНЕРГИЯ?! Как може?! Ти си много по-отдавна от мене в bb-team, като гледам, а като чета - все едно току-що си си направил регистрация и тепърва се учиш кое как... а толкова много съвети и опит и какво ли не.. в твоя дневник.. малииии... не знам... на мене главата ми не го побира, но хора всякакви.. просто-о-о.. :-S
25.03.09
13:57
казано от Мария Никифорова на 25.03.09, 13:52:
Много ясно!! Но какво е това НУЛА ЕНЕРГИЯ?! Как може?! Ти си много по-отдавна от мене в bb-team, като гледам, а като чета - все едно току-що си си направил регистрация и тепърва се учиш кое как... а толкова много съвети и опит и какво ли не.. в твоя дневник.. малииии... не знам... на мене главата ми не го побира, но хора всякакви.. просто-о-о.. :-S
Хайде това няма нищо общо, че миналата година свалих 35 кг за 7 месеца и какво от това ?!?!Просто приеми, че съм малоумен и ми трябват някои насоки и препоръки.
Не си малоумен...търсиш магийка ... и лесен начин :)
Няма лошо...само дето изглежда малко несериозно от товя страна ;)
Щом веднуж си успял, пак ще можеш! Но не с глад (така се връщат кг - ако твоят опит не те е убедил, почети малко моя дневник и тоя на Мария) - с редовно хранене и тренировки трябва да е...
......”Фитнесът е твоето свободно време или то е ангажирано с други хобита?Имам две хобита - едното е работата ми, а другото е фитнесът. Той ми отнема различно време през различните сезони от годината, но определено никога не съм го забравял. Единствено работата и спането ми отнемат повече време от спорта.
Представи си, че водим този разговор след 5 години. Кой от дадените отговори би бил драстично различен?
Нямам високи и непостижими цели в спортен план, затова се надявам никой отговор да не се е променил с течение на времето. Харесва ми да спортувам и да се храня правилно, както го правя сега......”
Иване, тия въпроси и отговори, познати ли са ти ? Това са твои думи. Ето и пълния текст, т.е. интервюто с теб :)
http://www.bb-team.org/articles/2858/
хайде, следвай това което си казъл и мислиш.......
Мнението беше редактирано от Vess на 25.03.09 14:08.
25.03.09
14:13
казано от Vessi на 25.03.09, 14:07:
......”Фитнесът е твоето свободно време или то е ангажирано с други хобита?Имам две хобита - едното е работата ми, а другото е фитнесът. Той ми отнема различно време през различните сезони от годината, но определено никога не съм го забравял. Единствено работата и спането ми отнемат повече време от спорта.
Представи си, че водим този разговор след 5 години. Кой от дадените отговори би бил драстично различен?
Нямам високи и непостижими цели в спортен план, затова се надявам никой отговор да не се е променил с течение на времето. Харесва ми да спортувам и да се храня правилно, както го правя сега......”Иване, тия въпроси и отговори, познати ли са ти ? Това са твои думи. Ето и пълния текст, т.е. интервюто с теб :)
Хаха ами явно света се е преобърнал и нещата не са такива каквито са били тогава. Работата ми от десети месец насам не ми е хоби, а невероятна физическа тежест. В момента на интервюто си бяха верни отговорите, сега очевадно не са. И да след като свалих 35 кг знам, че нямам непостижими цели въпроса пред мен не е дали е възможно а КАК е възможно.Limka може и да си права, свалих 35 кг и върнах 15 ама аз си ги върнах сам самичък разбирай ядейки боклуци не спортувайки и т.н. не са се върнали сами от нищото.
казано от Иван Шишманов на 25.03.09, 14:13:
казано от Vessi на 25.03.09, 14:07:
Нямам високи и непостижими цели в спортен план, затова се надявам никой отговор да не се е променил с течение на времето. Харесва ми да спортувам и да се храня правилно, както го правя сега......”Иване, тия въпроси и отговори, познати ли са ти ? Това са твои думи. Ето и пълния текст, т.е. интервюто с теб :)
Хаха ами явно света се е преобърнал и нещата не са такива каквито са били тогава. Работата ми от десети месец насам не ми е хоби, а невероятна физическа тежест. В момента на интервюто си бяха верни отговорите, сега очевадно не са. И да след като свалих 35 кг знам, че нямам непостижими цели въпроса пред мен не е дали е възможно а КАК е възможно.Limka може и да си права, свалих 35 кг и върнах 15 ама аз си ги върнах сам самичък разбирай ядейки боклуци не спортувайки и т.н. не са се върнали сами от нищото.
Именно, тия ти думи потвърждават че ЗНАЕШ КАК СИ ПОСТИГНАЛ ВСИЧКО, не е нужно да питаш, ти знаеш, но неможеш да се мотивираш отново......
25.03.09
14:46
Vessi виж ми миналогодишния дневник и сама прецени какво знам и какво мога и какво питам
За жалост, всичко се връща :lol: ако му позволиш...
Набързо пиша какво напрайх днес: опитах да направя “табатата” с тръстъри. Натоварих се с едни 18кила и захванах въпросните упранжения. Първа серия - 10 за 20 секунди, почивка - 10. Втора серия - 6 за 20 секунди, почивка - 10. Трета серия - 3 за 20 секунди, почивка - 10… червърта и последна серия - 3 пъти с отказ и толкова беше. На половината от времето. Срам и позор. Това си го поставям като цел, която ще гоня - да направя целокупна табата за ЦЕЛИ 4 минути с 18 килограма тръстъри. :coolsmirk:
И понеже не можах да се почувствам пълноценна, отскочих и до залата, та се доразбих с един гръб и едни бицепси, с финал - 10х10 суинга с 15 кг. Нняма да описвам много подробно, само най-важното постижение: римска тяга с 40 кг - 8 повторения, последна серия. :-)
25.03.09
19:17
Winnie ами храната :)
Ех, тази храна...храната, та храната. Аз не я и пиша вече, смятам че съм си в ритъм и не я броя за важна.
Ето ти храната:
1. 60гр.овес, извара
2 дебела ръжена филия “Лагард”с ескуиза
3. пак дебела “Лагард” с извара
4. цедено мляко 400гр.
5. салата домати и краставици, зехтин, кашкавал, сирене, маслини
Месо не съм яла нещо, ама днес ще наваксам с кюфтаци и пиленце %-P
26.03.09
05:41
Уин, браво, тръстърите с лост или с дъмбел ги правиш? С дъмбели аз установих, че е много по-трудно
26.03.09
05:41
Че има ли нещо по важно от храната
казано от Венцеслава Атилова на 26.03.09, 05:41:
Уин, браво, тръстърите с лост или с дъмбел ги правиш? С дъмбели аз установих, че е много по-трудно
Абе тия тръстъри и аз с дъмбели ги правих, но като ви слушам с лост ще е следващия път :)
Браво, Уини!
Началото е поставено :) Вече и ти си зарибена и пристрастена!
хихихи
Уф, ако знаете как се ядосвах вчера самооооооо :vampire: Не само, че ще се зарибя, ами ще го разкатая този пуст лост!!! Това са нищо и никакви 18 кила, бе, даже не е и олимпийски :coolgrin: Ще я размажа тая табата! Акъла и ще взема!
Мнението беше редактирано от Winnie на 26.03.09 07:37.
Йеее, разписах се днес вече... :-) Малкото човеченце замина при себеподобните си, Боже, дано само да удържи фронта с бацилите!!!
Днес правих 5х5 :red: Мисля, че добре се справих като за сефте. Пиша го да не забравя:
Екстензии, задължителните ми - 4х10.
3 Суперсета - плие с дъмбел /задна екстензия по 50 бр.( за загрявка)
Вертикален скрипец - 5х5, до 45 кг.
Лег преса - 5х5, до 90кг. Не вярвах, че го вдигам това чудо, но мога и още да го натоваря сякаш. В други ден ;-)
Полулег с дъмбели - 5х5 с 2х10кг.
Добро утро - 5х5, до 35кг.
Гребане с щанга - 5х5, до 35кг.
3 суперсета трицепси - разгъване от полулег/скрипец с въже по 12бр.
Корем - не знам колко, докато повече не успях да направя нито едно. Първо от лакътна опора вдигане на дупето, после от полулег - пак така.
Браво, Уини! И за това, че си успяла да се змаъкнеш до залата, и за това, че си се престрашила на 5х5 :)
Как ти се стори?
Въх, ммм, наистина ме беше малко шубе в началото :lol:
Обаче сега съм в еуфория, изобщо не се усещам изморена, напротив - заредена съм като пружинка. Ще видим в дългосрочен план какво ще се роди :)
Ей, Уин, добре дошла :) супер тренировчица си спретнала....абе Уин, защо само крачка тренираш, ами ръцете ?
Абе Веси, ти ме уби от смях :lol: Как ще са само крака?! Крака има само в началото, после - всичко х5.
Нееее, аз по принцип си мислех че наблягаш на тях, не конкретно за тази тренировка...хи хи хи :) нещо май не съм разбрала.....оффф значи :lol:
Да, наблягам на краката, правилно си забелязала. Ти като един, дето ми вика в залата, че само крака съм тренирала (като се засечем и все ми се падаха крака). А аз - ми какво друго да тренирам? Друго освен крака виждаш ли? :lol: Майтап няма, обаче краката са ми най-важни и най-трудни, мамка им!
казано от Winnie на 02.04.09, 11:32:
Да, наблягам на краката, правилно си забелязала. Ти като един, дето ми вика в залата, че само крака съм тренирала (като се засечем и все ми се падаха крака). А аз - ми какво друго да тренирам? Друго освен крака виждаш ли? :lol: Майтап няма, обаче краката са ми най-важни и най-трудни, мамка им!
Пусто бе, така е, при всички е така май :)
Такам. Намалям малко въглехидратите, че април дойде, а сякаш се пооливам с тях. Запасила съм се с Жълт кантарион, хем ще го тествам срещу ПМС и депресия. Амаааа, то с пролетта май ме хваща лудостта, така че не знам какъв чай ще запарвам по-напред.
Храна за вчера:
1. 60гр. овес, сирене
Тренировка
2. Панирани пилешки хапки 3 броя, мазно свинско ребро
3. Цедено мляко, 500гр.
4. Салата домати с лук, телешки суджук
5. Биволско някакво сурово месо от Пикадили, не е лошо между другото. Прилича на конското. Пак ще си взема.
Днес – малко кардио с въже – 30 мин скачане.
Храната:
1. 60гр. овес, сирене
2. Извара с маслини
въжето
3. 2 варени яйца, царевица от консерва
4. Цедено мляко 500гр.
5. Салата зелена, лук - млук, консерва „Тон”, телешки суджук
Изобщо, днес съм на консерви. Трябва да се пазарува обезателно!
Уини, защо намаляш въглехидратите. ти не ядеш кой знае колко въглехидратно. Малко овес или филии някакви. Сигурно нямат и 80 гр. Смяташ, че качваш ли? Внимавай с жълтия кантарион - не е за всеки. Първо се консултирай, че разбутва хормони и разни други неща.
казано от slavko на 02.04.09, 17:42:
Limka, забелязвам, че сбираме последователи на наш’те тренировки...:))))
Мдам, събираме...те само искаха малко помощ да скочат ;)
казано от diva 97 на 02.04.09, 19:03:
Уини, защо намаляш въглехидратите. ти не ядеш кой знае колко въглехидратно. Малко овес или филии някакви. Сигурно нямат и 80 гр. Смяташ, че качваш ли? Внимавай с жълтия кантарион - не е за всеки. Първо се консултирай, че разбутва хормони и разни други неща.
И аз това се чудя? :roll:
Мнението беше редактирано от Limka на 02.04.09 19:22.
Тъй, тъй - намалям ги въглените, трябва ми малко експресно чистене. Абе, аз ще си зареждам(там съм най-силна), пък и не са толкова малко, с далеч по-малко съм карала ;-)
А “вашите” тренировки ги провам, така да се каже. За първи път правя такова чудо и не знам какво да очаквам.
Дивичке, какво става с кантариона? Пила ли си? На мен не ми се струва, че ще стане кой знае какво, все пак е треволяк... сподели де :)
казано от Winnie на 03.04.09, 04:22:
Тъй, тъй - намалям ги въглените, трябва ми малко експресно чистене. Абе, аз ще си зареждам(там съм най-силна), пък и не са толкова малко, с далеч по-малко съм карала ;-)
А “вашите” тренировки ги провам, така да се каже. За първи път правя такова чудо и не знам какво да очаквам.
Дивичке, какво става с кантариона? Пила ли си? На мен не ми се струва, че ще стане кой знае какво, все пак е треволяк... сподели де :)
Ами не знам точно какво прави тая билка, но аз бях тръгнала да я пия като имах разни проблеми с хормоните и хомеопатката ми се накара едно хубаво. Щяло да стане по -зле , това не било билкахза всеки и т.н
Пък виж какво открих в уикипедия
Предполага се, че антидепресивните качества на билката се дължат на задържането на реабсорбцията на серотонин, подобно на повечето фармацевтични антидепресанти. Фактът, че жълтият кантарион е билка, не означава, че не може да доведе до сходни на тези лекарства нежелани реакции.
В някои случаи на употреба е докладван ефект на фоточувствителност - това е състояние на свръхчувствителност към слънчева светлина, което може да е съпроводено с ултравиолетови изгаряния на кожата.
Подобно на конвенционалните антидепресанти, жълтият кантарион може да влияе негативно върху плодовитостта и при двата пола. Също така може да намали ефикасността на оралните контрацептиви