30.03.09
14:42
казано от Vessi на 30.03.09, 14:39:
казано от Венцеслава Атилова на 30.03.09, 14:33:
http://www.youtube.com/watch?v=tTJDXlCg5ho
само яе без клек и тежестта е ж ръката, която жоди надолу.
Ох, лелееее и това само сгъваш, наклянаш от талия нали така ? Трудно е, ако не знаеш точно техниката на изпълнение .....така ми се вижда :)
мда въртиш само с корема, трудно е, без инструктор май по-добре не го прави, че да не се усучеш нещо.... не знам аз от това имам мускулна треска 2 дни после
30.03.09
17:13
Здравей Vic и на останалите!Та аз съм активен сестезател на 200м 400м и в момента се подготвиям за настоящият сезон.За CrossFit съм запознат от приблизително година и половина и мога да кажа че се обедих в преимуществата на програмата както от теоритична така и от практична позиция.Аз лично се запознах с тази система от едно момче което работи в американският флот и беше дошъл да потренира в залата в която роботех,то по-тази линия ми е познанството с CrossFit.Но с оглед на професионалното ми развитие не ми е подходящо да използвам програмата(поне за сега:) иначе ми се щеше да помогна малко по-компетентно на хората които съм запознал с програмта,и за това се надявах ако има някой по-запален да обменим малко иформация в тази насока.То сайта съм го преглеждал на освен това което обновяват по дни друго като програма не съм срещал.
Поздрави!
Христо, аз също се занимавам от доста време...крос-фита много ми е помогнал в спринта...в смисъл нещо като обемна тренировка...значи ще участваш лятото...браво...ще дойда да гледам, пък ако не ме домързи, ще се пусна..:)))...само си гледам шпайковете и им се радвам:)))...кофтито е, че Топузов замина за Дубай...а в Плевен тренерите за спринт за кът...ще карам по спомени..:))))
а иначе от мен, Vic и Венци-то..по-запалени трудно ще намериш...гаранция..:)))
казано от Hristo Chenov на 30.03.09, 17:13:
...... иначе ми се щеше да помогна малко по-компетентно на хората които съм запознал с програмта,и за това се надявах ако има някой по-запален да обменим малко иформация в тази насока.......
Христо!
Давай! Сега прохождаме в кросфит, но повярвай, много сме надъхани :coolgrin: !
Каквото се сещаш, опиши го!
:))))))))))))) абе Vic, щом прохождаме с тръстери 70кг.х 21бр......., смятай къде ще сме след 2-3 месеца брат...тия от you-tube-то ще цъкат яко...:)))))
30.03.09
18:42
И на мен ми беше любопитно за к’во иде реч и днеска пробвах “bear complex” s 50 кг .. много добре влиза тва нещо .. и ходил се едно са ме ***** 300 бивола след 5-тата серия .. много добро .. май така ще се тренира вече .. и без това започнаха да ми омръзват културистичните тренировки и имах нужда от разнообразие .. ама ми е чудно утре к’во да правя ...
По-здрави !
казано от slavko на 30.03.09, 18:25:
:))))))))))))) абе Vic, щом прохождаме с тръстери 70кг.х 21бр......., смятай къде ще сме след 2-3 месеца брат...тия от you-tube-то ще цъкат яко...:)))))
Славко,
Благодаря, братле, но мисля, че мноооооого още трябва да науча. Тръстърите и Кинг конг са си силови изпълнения и ми е сравнително лесно. Но не мога да твърдя, че разбирам от кросфит след направени 4-5 комплекса. Ти и Венци сте напред с материала, Redrumurder също е в час, а Лимка е в супер форма, само да затвърди новата техника.
А ще ставаме повече, феновете на кросфит, убеден съм!
казано от Freak_of_nature на 30.03.09, 18:42:
И на мен ми беше любопитно за к’во иде реч и днеска пробвах “bear complex” s 50 кг .. много добре влиза тва нещо .. и ходил се едно са ме ***** 300 бивола след 5-тата серия .. много добро .. май така ще се тренира вече .. и без това започнаха да ми омръзват културистичните тренировки и имах нужда от разнообразие .. ама ми е чудно утре к’во да правя ...
По-здрави !
Здрасти, Freak!
Мечия комплекс го планирам за утре и нямам търпение да го метна! А ти пробвай някой от комплексите, описани от Лимка на първата страница от темата. Само не се увличай с тежестта, аз още не мога да го преодолея този момент.
казано от Vic на 30.03.09, 18:49:
... Само не се увличай с тежестта, аз още не мога да го преодолея този момент.
Твоята работа е ” Слушайте к’во ви говоря, не ме гледайте к’во правя” :-)
П.П. Благодаря за комплимента за формата ми...май-май много я прехвалваш формата... Или може би имаш предвид формите ми? ;-P :lol:
Мнението беше редактирано от Limka на 30.03.09 19:01.
30.03.09
19:05
Еми остава ми да ви пожелаия да продължавате така и да запазите ентусязма си,това ще ви държи на ниво.Интересно ми е как си структурирате програмата:всеки път се имровизира или като допълнение може би към бодубилдинг тренировки,в това направление си мисля че сте може да се събере резерви.Ката например един ден преоритетна тренировка за горна част друг път за долна или пък веднъж да се набляга за бройка 10-20 дбруг път с по-малко пов. но естествено с лимитирана почивка и още много подобни комбинации ми идват на ум но нямам достатъчно практичен опит ,ако споделите мнение ще е от полза.
Иначе за колегата ще кажа да не се отчайва и има ли желание ще дойдат и ризултатите то и аз почнах тази година без треньор защото ще ме извинявате но тази работа е като повечето у нас-липса на професионализъм амбиция и знания към новото,така че почнах на самоподготовка аз и аще едно момче и за 5 месеца постигнахме лични резултати и добри класирания на РИШ 2-ро и 3-то място съответно за мен на 400м и за него на 60м.Извинявам се за отклоняването от темата но просто ако има желание колегата да продължава да се учи и ще види че ще има резултат ,то и за темата има общо това е нещо ново и като гледам в движение ще трябва да се трупат знания.
30.03.09
19:22
Разгледах комплексите от Limka още преди да пиша .. и си харесах мечока .. и него правих неска .. за утре мисля да наблегна на тегниката на “Тръстър” и набирания , че там най-ми куца .. особенно тия набирания идея си нямам как ще ги оправя :S
По-здрави !
30.03.09
20:04
Може да прозвучи тъпо ,обаче какъв точно е смисъла от Bear Crawls :?
По-здрави !
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 30.03.09 20:04.
30.03.09
20:33
казано от Freak_of_nature на 30.03.09, 20:04:
Може да прозвучи тъпо ,обаче какъв точно е смисъла от Bear Crawls :?
По-здрави !
виж това ако не са бъркам - http://www.youtube.com/watch?v=0WOP9J7QPwI&feature=related. И здравейте от ново.Засега имам малко застой защото имам проблем с здравето ( много силна настинка ). Като подновя мога направя един Крос-Фит Комплекс ( дори ще имам възможност да го запиша на видео.)
30.03.09
20:40
Нещо бъркаш .. изобщо няма Bear Crawls на клипа ,а и аз го знам кво представлява ,попитах какъв точно е смисъла от него ..
По-здрави !
Христо не, че се отчайвам, ама кажи колко са спринтерите в БГ, които поддържат “някакво” ниво...?!?!?!?!.....даже и за пръстите на едната ръка няма. Всичко (в мъжкия спринт) са чудеса от храброст брат....аз се занимавам от доста време, бягал съм за Русе, Плевен....има какво да си говорим с теб...а иначе за крос-фит знам още от както бях в Америка, така че може да се каже, че съм опитен..:))))...но воля му е майката и “здраво дупе”...ти го знаеш(поне джоко така ме е учил:))))...
Vic, и аз сори за оф-топика..:)
казано от Freak_of_nature на 30.03.09, 20:40:
Нещо бъркаш .. изобщо няма Bear Crawls на клипа ,а и аз го знам кво представлява ,попитах какъв точно е смисъла от него ..
По-здрави !
http://www.youtube.com/watch?v=BC3M9SdpdYU&NR=1
Това е bear crawl.. нещо като ходещ планк с тежести...вероятно е много добро за корем и рамене...
казано от Freak_of_nature на 30.03.09, 20:40:
Здрасти и от мен!
Като го гледам момчето от клипа http://www.youtube.com/watch?v=mMHFK1F8d5E&NR=1, виждам натоварени трицепс, гърди, преден делтоид (заради позицията на лицева опора), предмишница и китка (заради хвата на пудовката) и корем (заради планка). Също задно рамо и донякъде гръб (при местенето на пудовката).
Намерих добро клипче на мелницата с много подробно обяснение :)
http://www.youtube.com/watch?v=b4ATn7g-ESg
казано от Limka на 31.03.09, 09:23:
Намерих добро клипче на мелницата с много подробно обяснение :)
http://www.youtube.com/watch?v=b4ATn7g-ESg
Ееее, това е много ценно, супер си Лимчо :)
Ей, това ще е мойто кросфит-комплексче довечера :
Комплекс
тръстър х 10
тяга х10
чукове х10
странична мелница х 10
Краднах го от Венци %-P
Ама Венци, тази мелница я правиш х10 на всяка страна нали ?
31.03.09
14:13
мдам по 10 на страна :) Внимавай с кг, че аз на последната серия имах отказ.... с дъмбели 10 кг ебати .... почувствах се адски слаба тогава
31.03.09
14:54
Благодаря на Limka i Vic за отговора . Аз бях гледал някви такива—> http://www.youtube.com/watch?v=ORUVgqJLHEU и ми се стори много безсмислено и за това попитах :) ...
Здрасти банда,
“Който го е страх от мечки, да не ходи в гората”, в моя случай - Който го е страх от “The Bear Complex”, да не ходи в залата! :lol: !
1. “The Bear Complex”, щанга 50 кг, 5 сер х 7 повт от последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Front Squat
Push Press
Back Squat
Push Press
Упражненията ‘преливат’ едно вдруго.
Заснех последната, пета серия. Добро темпо. ВИДЕО!
Как се разви комплекса:
Почвам да свиквам с кросфит натоварването :-) Много добре вървях през цялото време. Най-тежко беше в 4-та серия. Не съм изпускал щангата. Не съм засичал време, но в този комплекс, това не се изисква. Почивките бяха около 1 мин 30 сек. Голяма жажда ме подгони, пиех вода между сериите, направо ми се поду корема :gulp: Поне 3 л съм изпил... личи си на клипа
Много доволен. :coolsmile:
И аз да се изкажа в моя кросфит ден :)
6 серии, с по 30 сек почивка между тях, олимпийския лост, за общо 11 мин и 15 сек:
- 10 румънска тяга
- 10 вертолет от тяга до изправяне на пръсти (high pull)
- 10 обръщане + клек (squat clean)
- 10 военни преси
- 10 напади+ скок (Jump Lunge )
Не ме затрудни особено комплекса ...имах си проблем само с военните преси...20 кг просто са ми много за 6 х 10 бр...В последните две серии правих Push press вместо милитари преса
Около минута след този коплекс последва
- коремно избутване с лост 20 кг/ V-преса - 4 суперсерии х 20
- мелница с 5 кг х 15 на страна / суингове с 15 кг 20 бр - 4 суперсерии
След това ‘учих’ последователността на движенията на “Мечката” (другата седмица тя е на дневен ред) - Започнах с 8 кг лост (големите бяха заети) и направих около 15-20 повторения на цялото нещо. След това взех и 20 кг лост...да проверя дали ще я бъде...и с него направих още 15-20 повторения...почива...още 10на...и...то май излезе, че направих целия комплекс
Завършек - 10 мин интервално + 10 мин умерено на крос-тренажора (нямаше сили за повече), разтягане, размазване
Boys and girls, силно препоръчвам да го пробвате!
казано от slavko на 31.03.09, 11:56:
Limka, подписа ти е много свеж ( за шоколада )...:)))))
Мерси, Славко! Идеята е да си го припомням всеки път като погледна свой пост, за да ми е добре натъпкано в главицата, когато ми се прeяжда шоколад и услужливо да ‘подскача’ като котра-аргумент ;)
Мдааам..то жените и шоколада е една цялааа история...даже одисея :lol:
Мнението беше редактирано от Limka на 01.04.09 06:14.
прекален светец и богу не е драг...!!!!!...Lim4eeeeee..:))))...може след някой зверски крос-фит да си позволиш едно шоколадче де, като награда...:)))...
za Vic… и аз вчера направих един bear complex….на 65кг, обаче не стигнах до 7 серии...баси на шестата ми изтръпнаха предмишниците, ама до такава степен, че просто не можех и секунда да държа щангата повече..!!!...после реших да се довърша и....гледай сега..:)).... след тоя комплекс, 5-6 минутки освестяне...и клек...:))...една загряваща на 70кг. и 22 повторения на 100кг., ето тук тренировката ми привърши...:))))))...полсе преси ‘табата’, на римско столче с тежест...
та за 20минутки се разглобих тотално...!!!...но виждам, че е заразно- из залата идват да ме разпитват хората за крос-фит-а, като едно гуру съм, много е готино...:))))))))))))
Такааа, здравейте и от мен :) каква я свърших вчера :)
Направих следното комплексче :)
Тръстър 10
Мъртва тяга 10
Гребане с щанга 10
Преси корем пълни 10
Лицеви опори 10
Значи първите 4 серии бяха с 10 кг. но после си казах я да вдигна тежкото аз, и Тръстъра оставих с 10 кг. а тягата и гребането вдигнах на 18 кг. :) доволна съм :)
Как ви се струва, и това го врътнах 8 пъти, с около 30 сек.почивка между сериите. Някъде към 20 мин. ми отне, имам да задобрявам ама по добре постепенно :)
Абе в залата ме гледат странно като почна да ги правя комплексите, хи хи хи, :) събрах им очичките :)
После, нали все не ми стига и реших да пробвам Bear Complex-a . Еми супер е, с 18 кг. направих 2 серии, 5 повторения и после 3 повторения. Но бях доста уморена от предния и....само да пробвам реших :)
И мога да ви кажа, че се размазах много яко, доволна съм :) Следващия комплекс мисля да спретна в събота или неделя :)
Хайде :)
Мнението беше редактирано от Vess на 01.04.09 07:17.
казано от slavko на 01.04.09, 06:13:
za Vic… и аз вчера направих един bear complex….на 65кг, обаче не стигнах до 7 серии...баси на шестата ми изтръпнаха предмишниците, ама до такава степен, че просто не можех и секунда да държа щангата повече..!!!...после реших да се довърша и....гледай сега..:)).... след тоя комплекс, 5-6 минутки освестяне...и клек...:))...една загряваща на 70кг. и 22 повторения на 100кг., ето тук тренировката ми привърши...:))))))...полсе преси ‘табата’, на римско столче с тежест...
Ех, Славко!
Не можем да се уточним с теб какво е серия, рунд и повторение... Гледам, поклякал си ;-P . Даже май ме предизвикваш, нали? Майтапа настрана, здрави крака имаш и добре си ги тренираш! Браво!
казано от Vessi на 01.04.09, 07:15:
Абе в залата ме гледат странно като почна да ги правя комплексите, хи хи хи, :) събрах им очичките :)
Не съм пробвал още кросфит в обществена зала... Щото не съм сигурен как ще завърша започнатия комплекс, а не ми се ще да ме събират от пода :-/
казано от Vic на 01.04.09, 12:21:
Не съм пробвал още кросфит в обществена зала... Щото не съм сигурен как ще завърша започнатия комплекс, а не ми се ще да ме събират от пода :-/
Ами честно да ти кажа Вик, гледат странно людете, явно никой в тази зала не е правил такъв комплекс и така за време, и какво ли си викат.... :roll: но не ми пука, аз съм доволна и това е :)
Хе хе, а и по добре е да има кой да те събере от пода Вик :)
01.04.09
12:29
казано от Vessi на 01.04.09, 12:27:
казано от Vic на 01.04.09, 12:21:
Ами честно да ти кажа Вик, гледат странно людете, явно никой в тази зала не е правил такъв комплекс и така за време, и какво ли си викат.... :roll: но не ми пука, аз съм доволна и това е :)
Хе хе, а и по добре е да има кой да те събере от пода Вик :)
ooхо ела да видиш снощи какво стана като направих 100 бърпета на време. На последните вече си имах агитка :)
Аз бърпети не мога да се престраша още да правя в зала...само в къщи..на мекичко килимче ... :lol:
казано от Limka на 01.04.09, 12:32:
Аз бърпети не мога да се престраша още да правя в зала...само в къщи..на мекичко килимче ... :lol:
Да бе и аз като Лимка, у дома ги пробвах ама в залата.....не съм още, представям си какво ще е еи така всички :gulp: ха ха ха, ама нека :) ще опитам аз по нататък :)
:red: абее на сайта не можех да намеря тези комплекси за които говорите.не съм много сигурен къде да търся,някой би ли ме ориентирал?
2 можете ли да изразите мнение за тези комплекси при диета зап понижаване на теглото(рбд) и кардио?дали би бил удачна идея?
02.04.09
04:46
Тралала, тези комплекси, които правим може и да ги няма на страницата - част от тях са от t-nation, другите са от други сайтове, а моите ми ги измисля треньора ми. Аз лично не съм готова све още да правя комплекси с набирания и много лицеви опори, и затова трябва да си ги перонализирам за моите способности. :)
По втория въпрос - определено ДА! При мен няма такова изчистване като от кртосфит. Можеш да сложиш и интервално кардио 15 мин след комплексите ако имаш сила, което силно се съмнявам. Като цяло ориентирай се с комплексите, които не са толкова силови щом целиш загуба на мазнини :)
Днес, съм замислила домашна тренировка тип Burpees, да видим какво ще се получи, утре ще докладвам :)
Четвъртък, 02.04.2009
Без да го планирам, съвсем спонтанно си приготвих щангите, разчистих място и... метнах кросфит комплекса Кинг Конг! За 2-ри път го правя, идеята беше да падна под 6 мин.
“Кинг Конг”
- Мъртва тяга 170 кг х 1 повт
- Набиране с тежест 30 кг х 3 повт
- Силово раменно обръщане с клякане 90 кг х 3 повт
- Раменни преси от стойка на ръце х 4 повт
Горното х 3, без почивка.
Време 5 мин 27 сек.!!! ВИДЕО!
Впечатления:
- Знаех какво да очаквам като натоварване и се движих по-стегнато
- Клековете със щанга пред гърди вече са много по-стабилни като техника, въпреки умората от вторник.
- Този път най-леко ми беше с тягата и раменните преси, най-тежко - с набиранията (нямам обяснение...).
- първите 2 серии минах сравнително бързо, третата ме позабави, уморих се. След време пак ще го направя, под 5 мин :coolsmirk:
02.04.09
21:02
Евала Вик .. говедо си (в добрия смисъл ;) ) ..аз днеска направих един “мечок” на 50 кила 7 повторения .. втората серия 5 едвам скалъпих и после още 3 на 30 кила пак по 7 повторения .. не знам кво ме “ухапа” после и си измислих нещо мое - тяга с лицеви опори .. 80 кила на лоста 10 повторения тяга 15 лицеви, това в три рунда без почивка (третия рунд тягата падна на 7 повторения) и ми беше достатъчно да остана безжизнен .. правих малко корем после (наистина малко) и тва беше май .. да видим утре кво ше стане :)
По-здрави :)
П.С. може ли да ми дадете въпросната “кросфит библия” на майчин език , че малко съм зле с английския :S
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 02.04.09 21:08.