Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

03.04.09
06:36

Мен пък малко ме плашиш...  :-/

03.04.09
07:07

казано от Limka на 03.04.09, 06:36:

Що бе Лим, аз му се кефя как се е запалил :)

ей това най ме изкефи Вик, искам и аз да го могааа.....-” Раменни преси от стойка на ръце х 4 повт”......

03.04.09
07:10

казано от Vessi на 03.04.09, 07:07:

ей това най ме изкефи Вик, искам и аз да го могааа.....-” Раменни преси от стойка на ръце х 4 повт”......

Хаха, ентусиамът му наистина е заразителен...Ама като го гледам на тия видеота (пък и на живо) какви зверски муцунки прави... Малко ме плаши...

Мнението беше редактирано от Limka на 03.04.09 07:10.

03.04.09
07:11

казано от Limka на 03.04.09, 07:10:

Хаха, ентусиамът му наистина е заразителен...Ама като го гледам на тия видеота (пък и на живо) какви зверски муцунки прави... Малко ме плаши...

Те “муцуните” са от зор. :) И аз ги правя, даже ръмжа понякога, като ми е тежко. :)

03.04.09
07:11

казано от Limka на 03.04.09, 07:10:

казано от Vessi на 03.04.09, 07:07:

Хи хи хи, да, сигурно, но важно е ентусиазма, на мен Даниел като му казах че ще правя бърпетите, и като му показах за какво става дума и той ясно, точно и категорично отрече МАНИАЧКА :) хи хи хи...

03.04.09
07:21

казано от Boby_ на 03.04.09, 07:11:

Те “муцуните” са от зор. :) И аз ги правя, даже ръмжа понякога, като ми е тежко. :)

Така е Боби, и аз правя муцуни сигурно...и дишам шумно (редовно изпотявам огледалата в ъгълчето, където се занимавам)...ако много се озоря дори и псувам тихичко... :)

Абе...добре си тренира момчето, определено... и все пак плаши :)

03.04.09
07:26

казано от Limka на 03.04.09, 07:21:

казано от Boby_ на 03.04.09, 07:11:

Така е Боби, и аз правя муцуни сигурно...и дишам шумно (редовно изпотявам огледалата в ъгълчето, където се занимавам)...ако много се озоря дори и псувам тихичко... :)

Абе...добре си тренира момчето, определено... и все пак плаши :)

Ох ще падна от смях  :lol:  хи хи Лимка, вчера на Бърпетите и аз псувах тихичко у дома, добре че бях сама, аз по принцип никога не псувам, ама смятай какъв зор ще ми е било  :lol:

04.04.09
21:17

Събота 04.04.2009

Тренировката днес
Кросфит + Рамена и трицепс

Тъй като в четвъртък правих Кинг Кинг, който беше планиран за събота, се уговорихме се с Лимка днес да правим Табата с thruster. Тя го направи успешно с олимпийския лост, аз сложих 40 кг и... се отказах на третата серия  :down: . Мдаа... явно подходих с неправилна нагласа. Не се отказвам! Ще го боря! Докато го направя както трябва  >:-( .

Продължих със стандартната тренировка:

Рамена.
1. Power clean & push press
1 сер х 60 кг - 2 повт
1 сер х 80 кг - 1 повт
1 сер х 90 кг - 1 повт
6 сер х 100 кг - 1 повт (първите 3 серии без почивка и без да пускам лоста)

2. Раменни преси от стоеж
1 сер х 60 кг - 10 повт (военна преса)
1 сер х 80 кг - 8 повт (push press)
1 сер х 100 кг - 8 повт (7 чисти!) push press Видео!

3. Разтваряне на дъмбели встрани от седеж, тялото леко приведено напред
3 сер х 12 кг - 12-14 повт

Трицепс
4. Горен скрипец, въжена ръкохватка, с гръб към машината, тялото наведено напред под 45 град. - разтваряна на една ръка над глава
1 сер х 15 кг - 10 повт на ръка
1 сер х 20 кг - 10 повт на ръка

5. Френско разгъване с дъмбел, с две ръце над глава от стоеж
1 сер х 42 кг - 10 повт

6. Френско разгъване от хоризонтална лежанка, крив лост
1 сер, 38 кг - 10 повт
1 сер, 48 кг - 10 повт

7. Корем - повдигане на краката от лег (в почивките между сериите на горното упр.)

Това беше за днес. Крайно недоволен от провала на Табата-та, но доволен от пуш пресите със 100 кг. Няма да описвам храна.

06.04.09
19:58

Понеделник 06.04.2009

Чувствам се претренирал. Най-вече рамената. Пропуснах бягането на стълбите. За капак натрупах значително количество нерви на работа...

Силовата тренировка:
Мускулни групи: Гърди и бицепс

Гърди:
1.Преса на хоризонтална лежанка, щанга, широк хват.
2 сер 60 кг - 10-12 повт
1 сер 90 кг - 8 повт
1 сер 120 кг - 6 повт
1 сер 140 кг - 1 повт

2. Преса с дъмбели от наклонена лежанка
2 сер 2х40 кг - 8 повт

3. Преса на хоризонтална лежанка, щанга, тесен хват
1 сер 90 кг - 8 повт
1 сер 60 кг (донапомпваща, без почивка) - 10 повт

Бицепс:
4. Чуково сгъване на долен скрипец, лактите подпряни на колената, въжена ръкохватка:
1 сер 25 кг - 10 повт
2 сер 40 кг - 8 повт

5. Концентрирано сгъване.
2 сер 22 кг - 8 повт на ръка

6. Корем
3 сер Коремно избутване,  20 повт

Магията на желязото си свърши работата и настроението ми се повиши значително.

Храненето:
09.00 Парче торта Тирамису (от Лимка!)
11.00 Сандвич финско хлебче, сурово сушено свинско, варено яйце, 1 кис. мляко с лъжица мед
15.30 Сирене, кашкавал, маслини, фанта (и аз нямам обяснение за какво ми беше тая фанта... накъсах се да хълцам от студеното газирано)
17.30 Тренировка
18.30 Айран, протеинова вафла
20.30 Гъбена супа, испански суджук Салчичоне, синьо сирене, краставица.
21.00 Парче торта “Плодова пита” от Неделя

Странно се получи, но да вземем да го пишем “дъждовен” деня, по отношение на храненето  :lol:

07.04.09
20:35

Здравейте,

Вторник 07.04.2009, ден за Кросфит!!! Ред беше на ManMakers.

1. “ManMakers”, щанга 80 кг, 5 сер х 3 повт (почивка от 30 сек между сериите) от последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Push Press
Back Squat
Push Press

Заснех първата серия, в която направих 5 повторения, чувствах се силен. ВИДЕО!

Как се разви комплекса:
Определено ми хареса! След първата серия, продължих по предварителния план, т.е. 3 бързи повторения, почивка 30 сек, следваща серия и т.н. Много добре вървях през цялото време. Предполагам, че следващия път ще направя по 5 повт в серия, с по-голяма почивка или ще увелича сериите на 7 х 3 повторения, с 30 сек почивка.

Все още се чувствам претренирал, така, че не продължих с тежки упражнения. Вместо това направих следното:

- Молитва: 2 сер. 50 кг
- Ходещи напади - 25-30 повт
- Напади с подскок - 20 повт

Толкова. Много доволен. Храната по-късно.

Мнението беше редактирано от Vic на 11.04.09 09:24.

07.04.09
21:13

aaaa не не, първото движение е обръщане пред гърди с клякане бре cheater…:)))))
иначе темпото е много добро, ама много...
поздравявам те Vic, определено си сериозен...!!!!

07.04.09
21:21

казано от slavko на 07.04.09, 21:13:

aaaa не не, първото движение е обръщане пред гърди с клякане бре cheater…:)))))
иначе темпото е много добро, ама много...
поздравявам те Vic, определено си сериозен...!!!!

Хм... нещо ме бъркаш! Първото движение е Power clean - Виж аз откъде го гледах и съвсем точно копирам техниката - http://www.youtube.com/watch?v=yVT19TV-JeM&feature=related

Освен ако Роб Орландо не е променил упражнението, аз правя точно неговите движения.

07.04.09
21:38

Хранене за вторник, 07.04.2009:
09.30 Финско хлебче, доста сурово-сушено месо, 3 топени сиренца Роса, 1/2 кис. мляко
11.30 1/2 кис. мляко с лъжица мед
13.30 200 пилешки филенца, зелева салата, 2 крем-карамела
17.00 Протеинова вафла
18.00 Тренировка
18.45 Айран, протеинова вафла
22.30 Пиле на фурна с лук, Салчичон, бяло сирене, сирене Гауда, зеле, 1 бира

Лека нощ.

Мнението беше редактирано от Vic на 07.04.09 21:44.

08.04.09
11:21

явно аз си усложнявам тренировката самичък...:)))....с един клек допълнително

08.04.09
11:25

казано от slavko на 08.04.09, 11:21:

явно аз си усложнявам тренировката самичък...:)))....с един клек допълнително

И аз така мисля  ;-P ! Правиш “The Bear”, според мен, леко видооизменен.

08.04.09
14:02

Здравейте!

Ето и следващото кросфит предизвикателство пред мен - HEAVY FRAN!

15 - 12 - 9 повт от следното
Thruster със щанга 60 kg
Pull ups (Набиране) с тежест 20 kg

За време. Цел - под 6 мин!

човече ти си машина

08.04.09
17:25

Това ми харесва,следващият път като реша да правя кросфит ще е този комплекс.

08.04.09
17:33

казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 14:25:

човече ти си машина

Ъхъ... Точно  :P !
Даже искаха да ме снимат за оная реклама, ама впоследствие се отказаха, че съм бил дърт и плешив  :lol:

08.04.09
21:06

казано от Vic на 08.04.09, 17:33:

казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 14:25:

човече ти си машина

Ъхъ... Точно  :P !
Даже искаха да ме снимат за оная реклама, ама впоследствие се отказаха, че съм бил дърт и плешив  :lol:

Все пак се търсят малки дришльовци с педалски и деградирал вид, като главния герой в рекламата си мисли че е негър и си е направил такава прическа.

09.04.09
20:56

Здравейте!

Реших, че съм възстановил (грешно предположение) и че съм достатъчно напреднал с кросфита, та метнах следващото предизвикателство  -

HEAVY FRAN!

15 - 12 - 9 повт от следното
Thruster със щанга 60 kg
Pull ups с тежест 20 kg

За време. Цел - под 6 мин!

Записах го - ВИДЕО!.

Впечатления:
- Както се вижда, още трябва да порасна, за да го направя под 6 мин. Разочарован съм.
- неправилно разпределих силите и се хвърлих силно в началото (под 2 мин на първата серия тръстъри и набирания), а накрая на трета серия едва се движех.
- Нямах си “секундант” и пообърках броенето  - 16 вместо 15 повт на thruster в първата серия, при набиранията също имаше разминавания.
- по средата на набиранията на 2 серия се развързаха тежестите и ми се изсипаха на краката и се наложи да връзвам наново, за да продължа.
- Спазих основните принципи - не се отказах докрая, броях само чистите повторения.
- Мислех си, че Кинг Конг е най-тежкото, но този Хеви Фран ми взе здравето направо.
- за малко да забравя - тъй като досега въобще не съм правил комплекс с кросфит набирания (ще трябва да ги науча!), си правих класически набирания.

Завършвам със смесени чувства - от една страна завърших комплекса по правилата, от друга - времето беше далеч от желаното и направо се размазах.

Толкова. Лека нощ!

10.04.09
04:53

А дали пък не ти идват малко в повече тези крайно силови кросфит комплекси? Защо не поразнообразяваш от време на време с някой комплекс за издържливост?

В сайта на кросфит няма публикувани някакви принципи за структуриране на тренировките (за съжаление), но според мен се подреждат по следната логика тренировките (поне доколкото разглеждах архива)
- тренира се по схема 3+1 - т.е. 3 дни тренировки, 1 почивка
- от тези 3 дни:
1 ден - тренировка за издръжливост - комплекс с бягане + екстри, например “Helen”:
Three rounds for time:
Run 400 meters;
1 1/2 pood Kettlebell X 21 swings (or 55 pound dumbbell swing)
12 Pull-ups

2 ден - тренировка за сила - например Deadlift 1-1-1-1-1-1-1 reps

3 ден - тренировка за силова издържливост - например “Barbara”

Five rounds, each for time of:
20 Pull-ups
30 Push-ups
40 Sit-ups
50 Squats

Rest precisely three minutes between each round.

Последователността не е нужно да е такава, както и това НЕ е абсолютно правило; т.е. понякога има 2 тренировки за издръжливост, без да има за сила или за силова издръжливост.

Извинявам се за дългия пост...струва ми се, че претренираш в ентусиазма си по силовия кросфит...

Мнението беше редактирано от Limka на 10.04.09 04:54.

10.04.09
06:43

Vic, доста добре се справи, разбира се, че е тегаво, просто те виждам след първата серия и те разбирам напълно..!!!!
набиранията са оки, хвата не е толкова важен, колкото самото движение...
p.s. стягай здраво колана, защото последните серии ми се струва, че залиташ доста напред а това товари яко кръста.

10.04.09
07:08

казано от Limka на 10.04.09, 04:53:

А дали пък не ти идват малко в повече тези крайно силови кросфит комплекси? Защо не поразнообразяваш от време на време с някой комплекс за издържливост?
.............
Извинявам се за дългия пост...струва ми се, че претренираш в ентусиазма си по силовия кросфит...

Здрасти, Лимка!
Извиненията са ненужни! Имаш добро око и доста правилно виждаш нещата.

Сега да пообясня нещата от моята гледна точка:
- все още тествам себе си и възможностите си в новото натоварване
- падам си по силовите изпълнения (правилно си забелязала  :) ), например Кинг Конг ми харесва страшно много  :coolsmirk:
- не съм преминал изцяло на кросфит, а съм го включил като част от нормалната ми тренировка, а именно в деня за крака и долна част на гърба (The Bear Complex, ManMakers…) и в деня за рамена и трицепс (комплекси с thruster, обръщания и преси). И тъй като това са силовите ми тренировки, логично е да подбирам силови комплекси.
- издръжливост досега правех с бягане сутрин, може него да заменя с кросфит комплекс за издръжливост.
- Наистина ги ползвам малко като разгрявка... Хахаха! Идва доста тежичка тази разгрявка. Но тепърва почвам. Постепенно ще намеря оптималното за мен натоварване. Тялото само ще си каже. Ето, например вчера, нищо не съм правил след Heavy Fran. Просто не можех...  :lol:  :lol:  :lol:

Мнението беше редактирано от Vic на 10.04.09 07:09.

10.04.09
07:17

казано от slavko на 10.04.09, 06:43:

Vic, доста добре се справи, разбира се, че е тегаво, просто те виждам след първата серия и те разбирам напълно..!!!!
набиранията са оки, хвата не е толкова важен, колкото самото движение...
p.s. стягай здраво колана, защото последните серии ми се струва, че залиташ доста напред а това товари яко кръста.

Благодаря, Славко!

Набирането беше без залюляване, както е при кросфит, затова дойде по-тежко накрая. Но някак не можех да се насиля да се залюлея, особено с 20 кг на кръста. Ще ги уча тези по-специални движения  ;-)!
Коланът на кръста беше само за да си закачам тежестите за набирането, не беше стегнат.

13.04.09
08:05

Здравейте и лека седмица!

По идея на mbarton, днес съм запланувал един брутален кросфит комплекс:

“Linda”
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт., без почивка, от следното:
Dead lift - щанга 1.5 х ЛТ (личното тегло 98 кг) - 150 кг
Bench press - щанга 1.0 х ЛТ - 100 кг
Power Clean+Front Squat - щанга 3/4 х ЛТ - 70 кг

Тъй като разполагам само с 2 лоста, ще се наложи да използвам Смит машината за бенч преса. Да видим как ще се получи.

Хубав ден и яки тренировки!

13.04.09
08:09

казано от Vic на 13.04.09, 08:05:

По идея на mbarton, днес съм запланувал един брутален кросфит комплекс:
“Linda”
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт., без почивка, от следното:
Dead lift - щанга 1.5 х ЛТ (личното тегло 98 кг) - 150 кг
Bench press - щанга 1.0 х ЛТ - 100 кг
Power Clean+Front Squat - щанга 3/4 х ЛТ - 70 кг

Това направо съсипващо звучи! :) Кажи после как е минало, ще ми е интересно.

13.04.09
08:13

казано от Boby_ на 13.04.09, 08:09:

Това направо съсипващо звучи! :) Кажи после как е минало, ще ми е интересно.

Ако хвана свободен колега, може да го запиша. Да се знае точно в коя минута съм припаднал или повърнал  :lol:

13.04.09
20:33

Здрасти!

Ей, защо всички тайфуни, опасни и размазващи неща имат нежни имена? Като кажете “Линда”, можете ли да си представи един от най-бруталните кросфит комплекси?

Успях! Направих го! А как се размазах...  :sick:  ВИДЕО!

Впечатления:
- Най-лесно - Бенч пресата със 100 кг. Като почивка ми беше в сравнение с останалото.
- Най-запъхтяващо - Силовото обръщане с преден клек 70 кг. Голямо раздишване падна...
- Най-трудно - Мъртвата тяга със 150 кг... Бррр... Тягата ми е силно упражнение, но след 20-тото повторение става почти непосилно...

Направих малко аритметика: за около 40 мин съм вдигнал 17 600 кг... не вярвам някога да съм минавал през нещо подобно!

Естествено, след това не правих нищо... едва се добрах до душа. А как изправен ходех! Щото като се навеждах и се разтрепервах...  :lol:

Толкова! Днес няма да описвам храна...

Мнението беше редактирано от Vic на 10.11.09 08:15.

14.04.09
06:12

Вик... майчице... не знам какво да напиша :-). Браво! Малко е да ти кажа Браво, всъщност! Супер си!
Всичко помитащо носи женски имена, да. Да не би да ти се вижда странно и нелогично?  ;-P

14.04.09
06:30

Мдам...страшен...много надъхваш! Искам и ааааззз....особено сега като не мога  :coolgrin:

Браво! Супер!

14.04.09
06:51

казано от Vic на 13.04.09, 20:33:

Успях! Направих го! А как се размазах...  :sick:

Шампион! Браво!
А как се чустваш днес? Мускулни трески, едно друго ... ?

14.04.09
07:21

Благодаря, Дами!

Как се чувствам ли? Обща умора, но се открояват следните - боли ме трапеца, долната част на гърба (говоря за чисто мускулна болка, не за травми!), умерено схванати крака и глутеуси, най-вече бицепса на бедрата (от тягата). Леко натоварване в гърдите (бенч пресата със 100 кг не беше предизвикателство). А, да - предмишницата също усещам натоварена, но не болезнена. Май това е всичко за момента.

14.04.09
09:51

Като ти гледа човек тренировките, яко да се надъха, а :) много надъхващо Вик, супер си :)

14.04.09
16:53

Vic, този комплекса за сефте го виждам, но е супер....
значи при 84кг....
тяга-130кг.
лег-90
обръщането с 70кг. ще се справя
така ли трябва да изглежда при мен...?...закръглям малко нагоре...защото тяка изчислени тягата и лега ще са ми леки....или да не се изказвам преди да съм пробвал...:))))

14.04.09
18:45

казано от slavko на 14.04.09, 16:53:

Vic, този комплекса за сефте го виждам, но е супер....
значи при 84кг....
тяга-130кг.
лег-90
обръщането с 70кг. ще се справя
така ли трябва да изглежда при мен...?...закръглям малко нагоре...защото тяка изчислени тягата и лега ще са ми леки....или да не се изказвам преди да съм пробвал...:))))

Здрасти, Славко!

Сигурен съм, че ще се справиш! Хубаво закръгляш нагоре, само не забравяй, че другото име на “Linda” е “The Three Bars of Death”. Мен ако питаш, сложи 60 кг за обръщането и клека. Аз го правих със 70 кг, но съм 14 кг по-тежък. Самостоятелно, всяко едно от движенията няма да те затрудни, но в комбинация стават мнооого тежки. Има 10-ина клипа в youtube.com за LINDA, изгледай ги. За обръщането и клека, някои правят направо squat clean, но коментират, че така е малко по-трудно. В началото и аз почнах така, но накрая си беше power clean + front squat.

Стискам ти палци! Успех!

15.04.09
11:01

Здравейте!

Втори ден след LINDA не мога да тренирам. Все още съм размазан. Това определено беше най-тежката ми тренировка с тежести досега.

Значителна мускулна болка (неизползваеми за момента мускули):  трапец, средната част на гърба между плешките, долната част на гърба, задно рамо.

Умерена болка (нормална мускулна треска): глутеусите,бицепс на бедрата, предмишница, гърди

Лека болка (пренебрежима): бедра, трицепс, изглежда е имало и натоварване на прасците, защото ги усещам опънати, а десния от външната страна - разтегнат.

Без болка: Коремни мускули, голям гръбен мускул.

Дано утре съм състояние да потренирам леко, че издивявам вече. Чувствам се половин човек.

Ако всичко е наред в събота ще направя GWEN 15-12-9 Clean & Jerk

От известно време не описвам храна. Постепенно преминавам на режим ВМ НВД. Мисля, че добре ми понася, предвид супер тежките кросфит комплекси.

15.04.09
17:08

Много вдигаш летвата, Vic, много! :)
Такива тюфлеци като мен изостават за нула време. :) С това темпо на напредък в кросфита направо ме плашиш.

15.04.09
20:10

ами рядко признавам някой, но за Vic…наистина БРАВО...!!!...

16.04.09
11:32

Уау! Благодаря, приятели!

Боби, не мога да се съглася с “тюфлеците”! Имаш чудесни постижения и си от моята кръвна група - с високо съдържание на желязо  :-) ! Въпреки 1-2 бирички от време на време  ;-) 

Славко, много имам още да уча за кросфита, сега започвам... и както съм тръгнал или ще се претрепя  :coolgrin: или ще стана голям изрод, шанс 50:50!  :lol:

П.С. Днес съм значително по-добре - ще се тренира довечера!

Мнението беше редактирано от Vic на 16.04.09 11:35.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1