казано от mbarton на 09.04.09, 11:57:
Леле Веси, наспамихме ти дневника :((
казано от Cedar на 09.04.09, 11:17:
Е, колко да стана? Колко да ям.....то вече ще бие на тъпчене.
Ами Cedar, колкото е необходимо за да функионира нормално тялото ти...Незнам...Поддържащата ти диета би трябвало да е около 2000-2100 калории при условие, че тренираш, а и в менюто ти няма почти никакви мазнини освен зехтин...Незнам, може и да бъркам...Спирам дотук с коментарите...Стискам ти палци да се оправиш!
казано от diva 97 на 09.04.09, 11:09:
Така не и помагаш много. Повярвай ми тя определено си знае дереджето и наистина е на прав път. Анорексията не е само поднормено тегло всъщност. И аз съм поднормена, но нямам анорексия.
Дива, знам че хокането не помага, затова и досега се въздържах от коментар...Така като съм почнала, и ти трябва да качиш, осъзнаваш, че си с поднормено тегло, ама се дърпаш...Не мога да ви разбера... Предполагам, че много ви харесва да сте финни, ама здравето трябва да е на първо място...Не искам да обиждам никого, много сте сладки всички и затова спирам с критиките
Между другото - информативно (и обещавам наистина да спра) - ето някои от рисковите фактори за остеопороза
* Тютюнопушене (и аз съм пушач)
* Поднормено тегло
* Недохранване (диетите с нисък калориен прием предполагам влизат тук)
* Прекалена физическа активност
Последно и аз спирам :)
Погледни тук: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=187931.0 и по-точно последното мнение на fat.wombat
Разбирам реакцията ти, предполагам и аз щях така да реагирам, ако не допираше до мен....
Мнението беше редактирано от Ambriel на 09.04.09 12:02.
Абе хора, хич не ми спамите дневника, аз даже се радвам че чета такова инфо и гледам да попивам всичко :)
казано от mbarton на 09.04.09, 11:57:
Леле Веси, наспамихме ти дневника :((
Дива, знам че хокането не помага, затова и досега се въздържах от коментар...Така като съм почнала, и ти трябва да качиш, осъзнаваш, че си с поднормено тегло, ама се дърпаш...Не мога да ви разбера... Предполагам, че много ви харесва да сте финни, ама здравето трябва да е на първо място...Не искам да обиждам никого, много сте сладки всички и затова спирам с критиките
Между другото - информативно (и обещавам наистина да спра) - ето някои от рисковите фактори за остеопороза
* Тютюнопушене (и аз съм пушач)
* Поднормено тегло
* Недохранване (диетите с нисък калориен прием предполагам влизат тук)
* Прекалена физическа активност
А то не че ми харесва да съм фина, но не мога да си променя конструкцията. Имам крехка костна конструкция, както казват дофторите. Аз нямам против да кача, но не искам мазно, което е нормално май. И съм здрава де, но малко прекалявам с тренирането това си го признавам.
Мила ти не обиждаш никого, но съм била на мястото на Седар, макар и за кратко и знам какво е да те хокат и всъщност вместо да помагат те забиват още повече. За това и аз бях по рязка.
За остеопорозата е напълно вярно и за съжаление покриваме май всички нормативи в кавички.
Весинко сори и от мен за спама
Добро да ви е утрото мили съфорумци :)
Да се отчета и аз за вчера. Днес не тичах, по рано съм на работа заради прегледа, той ще е в 10,30 ....ще видим какво ще стане :)
Липсва ми тичането, МНОГО, мисля да променя нещо в тренирането си, мисля да мина малко на кардио дейност next week, ще спра малко тежестите да видим какво ще стане :)
Така, вчера 09.04.2009
7,00 - 7,30 - тичане на стадион Младост 10 обиколки
9,00 - овесен0-ленена питка с 1/2 кис.мляко
11,00 - 1 ябълка голяма
12,30 - салата от червено цвекло, много ми хареса, пуешко месце и кашкавал дебеличко одрязан в/у питка финско хлебче
извара с какао и подсладител за десерт :)
15,00 - 1 ябълка голяма пак
16,50 - филийка финско хлебче с кашкавал и пуешко
20,00 - салата краставица и домати, сирене, свинско филе пушено, кашкавал
22,00 - преди да заспя извара към 200 гр. сигурно
Това е, само хапвах и почивах :)
До скоро сладури :)
10.04.09
05:50
Браво,миличка,трябва адсе пазиш и да си почиваш.А и нали знаеш,че всичко е временно.Никой не те кара да спираш изобщо,просто за малко,колкото организмът ти да се отърси от стресът.Ще чакаме новините от лекаря! Успех и мн усмивки ;-P
казано от abigale099 на 10.04.09, 05:50:
Браво,миличка,трябва адсе пазиш и да си почиваш.А и нали знаеш,че всичко е временно.Никой не те кара да спираш изобщо,просто за малко,колкото организмът ти да се отърси от стресът.Ще чакаме новините от лекаря! Успех и мн усмивки ;-P
Благодаря Аби за подкрепата, много :) да, тази седмица си починах добре, и следващата ще разпускам с кардио повече, то много ме отпуска и ме кара да се чувствам супер :)
Много усмивки :)
Веси, вчера добре си хапнала. Хареса ми. И мазничко даже е имало :P
Тез пушените филета нещо не ми вдъхват доверие...но...по-добре от салами ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 10.04.09 06:18.
казано от Limka на 10.04.09, 06:18:
Да, да, вкарах кашкавал Витоша, мазничък и хубаво хлебче, че.....нещо липсваше напоследък :) и аз съм доволно от вчерашната храница :)
казано от Vessi на 10.04.09, 06:25:
казано от Limka на 10.04.09, 06:18:
Да, да, вкарах кашкавал Витоша, мазничък и хубаво хлебче, че.....нещо липсваше напоследък :) и аз съм доволно от вчерашната храница :)
И аз, и аз
Привет отново, ами както ми казахте така стане, взе ми цитонамазка, но каза че можело да се наложи да ми изпише Дуфастон....ужас, пак хормони, но не се знае де, ще видим какво ще излезе изследването :) Това е :)
казано от Vessi на 10.04.09, 09:18:
Привет отново, ами както ми казахте така стане, взе ми цитонамазка, но каза че можело да се наложи да ми изпише Дуфастон....ужас, пак хормони, но не се знае де, ще видим какво ще излезе изследването :) Това е :)
От Дуфастона не се тревожи - внимавай с естрогена ;)
10.04.09
09:26
Абе тия лекари понякога са идиотско праволинейни
казано от Иван Шишманов на 10.04.09, 09:26:
Абе тия лекари понякога са идиотско праволинейни
Точно!
А на мен Дуфастона въобще не ми действа......
Тъй, тъй... праволинейни са. Кедър, не само естрогенът е важен.
Преди 2 месеца и на мен ми закъсня цикълът. Обаче, този път рекох - не, няма да пия нищо вече. И съвсем случайно (не знам какво ме бутна) си стиснах гърдите и потече.... КЪРМА!!! Което, мили ми момичета, значи че е висок ПРОЛАКТИНА, което също е причина за липса на мензис :-) Като намалих темпото на тренировките, млякото спря и ми дойде.
А досега, нито един, нито един доктор, доцент, и какви ли не титуловани медици, не са ми пускали пролактин! Все изписват хормони, без изобщо да знаят кой хормон, аджеба, трябва да изпишат.
Мнението беше редактирано от Winnie на 10.04.09 09:47.
казано от Winnie на 10.04.09, 09:45:
Тъй, тъй... праволинейни са. Кедър, не само естрогенът е важен.
Преди 2 месеца и на мен ми закъсня цикълът. Обаче, този път рекох - не, няма да пия нищо вече. И съвсем случайно (не знам какво ме бутна) си стиснах гърдите и потече.... КЪРМА!!! Което, мили ми момичета, значи че е висок ПРОЛАКТИНА, което също е причина за липса на мензис :-) Като намалих темпото на тренировките, млякото спря и ми дойде.
А досега, нито един, нито един доктор, доцент, и какви ли не титуловани медици, не са ми пускали пролактин! Все изписват хормони, без изобщо да знаят кой хормон, аджеба, трябва да изпишат.
Именно и аз мисля така, и ако се стигне до хормони, първо мисля да си пусна изследвания точно хормонални и тогава да видим какво ще пия :)
Но тя се съмнява за някакво възпаление на матката, затова ми направи цитонамазка, ще видим....
10.04.09
09:53
Абе като знам какъв инженер съм ме е страх да си представя лекарите.
казано от Иван Шишманов на 10.04.09, 09:53:
Ох моля ти се, аз съм си патила от такива лекарски грешки и...не искам да се сещам.....
10.04.09
09:59
казано от Vessi на 10.04.09, 09:56:
казано от Иван Шишманов на 10.04.09, 09:53:
Ох моля ти се, аз съм си патила от такива лекарски грешки и...не искам да се сещам.....
Аз пък всеки ден си патя от инженерни ...такава ми е работата :)
Веси пусни си хормоните и се посъветвай поне с още един добър гинеколог и тогава пий каквото и да е. Даже пробвай да хапваш, да почиваш и може и нищо да не се наложи да пиеш
казано от diva 97 на 10.04.09, 11:19:
Веси пусни си хормоните и се посъветвай поне с още един добър гинеколог и тогава пий каквото и да е. Даже пробвай да хапваш, да почиваш и може и нищо да не се наложи да пиеш
Да да Дива, така смятам да направя, няма да бързам :) ще изчакам да видим то само ще покаже :)
Ехо, пак съм тук :) отърване няма :) хи хи хи
Да ви кажа каква я скуласах до момента .....
днес 10.04.2009 нетренировъчен ден :)
8,10 - овесено-ленена питка с кис.мляко
11,00 - 1 ябълка
12,45 - салата червено цвекло, финско хлебче с пуешко и дебел резен кашкавалец, извара с какао за десерт :)
14,30 - 1 ябълка, 1 киви всичкото в малко кис.мляко на един бъркоч, добре се получи
15,40 - филийка финско хлебче с пуешко и кис.мляко
по - късно към 17,00 - 18,00 сигурно ще си доизпапам изварката а за вечеря ще е пиле със салатка някаква :)
Това е, продължавам да си почивам качествено :) настроението се възвръща, добре се чувствам с нови сили :)
До скиф :) айде
Точно поради тази причина съм минала 80% от докторите на Варна - гениколози, ендокринолози.... Айде при гениколок иди - доди, но едно такова “претупване” е много опасно при един ендокринолог! Ако някой умник реши, че ти е нужен, например тироксин, а ти да нямаш нужда, се прецакват не само съответната жлеза, но и системите....
Уини, на тренировките ли се е дължало това повишение в пролактина? Ей, в кръга на шегата - ако някоя майка има проблем с кърмата, да хваща щангата.... :lol:
казано от Vessi на 10.04.09, 13:06:
Ехо, пак съм тук :) отърване няма :) хи хи хи
Да ви кажа каква я скуласах до момента .....
днес 10.04.2009 нетренировъчен ден :)
8,10 - овесено-ленена питка с кис.мляко
11,00 - 1 ябълка
12,45 - салата червено цвекло, финско хлебче с пуешко и дебел резен кашкавалец, извара с какао за десерт :)
14,30 - 1 ябълка, 1 киви всичкото в малко кис.мляко на един бъркоч, добре се получи
15,40 - филийка финско хлебче с пуешко и кис.мляко
по - късно към 17,00 - 18,00 сигурно ще си доизпапам изварката а за вечеря ще е пиле със салатка някаква :)Това е, продължавам да си почивам качествено :) настроението се възвръща, добре се чувствам с нови сили :)
До скиф :) айде
Веси, при кой гениколог ходи...? Кога си пускаш изследвания?
казано от Cedar на 10.04.09, 13:10:
Точно поради тази причина съм минала 80% от докторите на Варна - гениколози, ендокринолози.... Айде при гениколок иди - доди, но едно такова “претупване” е много опасно при един ендокринолог! Ако някой умник реши, че ти е нужен, например тироксин, а ти да нямаш нужда, се прецакват не само съответната жлеза, но и системите....
Уини, на тренировките ли се е дължало това повишение в пролактина? Ей, в кръга на шегата - ако някоя майка има проблем с кърмата, да хваща щангата.... :lol:
Хи хи, това за щангата и кърмата ми хареса :)
Кедър, в Манус Вита ходя при една лекарка д-р Кирчева. Аз за сега си пуснах цитонамазка само :) зимата имах едно възпаление и сега пак направихме, да видим какво ще излезе....
казано от Cedar на 10.04.09, 13:15:
Тя не е по здравната каса май....
Не, каза че работят по здравната, ама аз минавам по Закрила, работодателя ни усигорява безплатни прегледи и така :) но аз я питах, и каза че и със Здравна работят :) ти ходила ли си при нея ?
казано от Vessi на 10.04.09, 13:17:
Не, каза че работят по здравната, ама аз минавам по Закрила, работодателя ни усигорява безплатни прегледи и така :) но аз я питах, и каза че и със Здравна работят :) ти ходила ли си при нея ?
При нея не! Дай някакви отзиви.....
казано от Cedar на 10.04.09, 13:31:
казано от Vessi на 10.04.09, 13:17:
При нея не! Дай някакви отзиви.....
Да да, ще кажа, инъче преди тя ми лекуваше възпалението и бях доволна, затова отидох пак при нея :) ще видим сега как ще е :) инъче преди имаше една сестра при нея, многооооо груба ей....егати жената.....сега не я виждам, не знам....
10.04.09
13:53
Ако имате въпроси от микробиологично естество - на линия съм. На ден през нас минават по около 50-60 “женски материали” :)) Спецове сме по възпаления всякакви по дупки всякакви ..... оп, гадно прозвуча, ама си е истина... И мъжете ако имат притеснения да питат - и там сме спецове ... а и по бебета, деца и други:)
казано от Ива Павлина на 10.04.09, 13:53:
Ако имате въпроси от микробиологично естество - на линия съм. На ден през нас минават по около 50-60 “женски материали” :)) Спецове сме по възпаления всякакви по дупки всякакви ..... оп, гадно прозвуча, ама си е истина... И мъжете ако имат притеснения да питат - и там сме спецове ... а и по бебета, деца и други:)
Е, къде се изгуби ти бе :) да, Иве много ще ми помогнеш, нека да видим какво ще излезе :) ти как си?
10.04.09
14:08
Е, тук съм де:) Чета дневника на Мимето и по едно време гледам - не съм се логнала в сайта и съм неактивна:) И се позамислих над мъжките мнения в Миминия дневник, защото днес гледам, че съм 59 кила на тия 173 см, гледам, че и вече без дрехи останах щото всички са ми големи и заминават към сестрата - дори наскоро купени - преди месец -два... свалям дънките така, както са си закопчани всичи копчета.... В най-дебелия си период съм била 67 кг някъде и пак изглеждах добре, даже към слаба. Успокоява ме фактът, че и тогава си имах цици, колкото и сега, добре, де малко повечко може да са били, но никога не са били големки:) Та значи - нямам оправдание да съм 67 кила:).... Е това умувах досега:)
Иначе сериозно за медицинската част - много пациенти са минали през нашия екип и имаме опит. Ако мога да помогна - дори и с изследвания за софийската част - винаги!
казано от Ива Павлина на 10.04.09, 14:08:
Е, тук съм де:) Чета дневника на Мимето и по едно време гледам - не съм се логнала в сайта и съм неактивна:) И се позамислих над мъжките мнения в Миминия дневник, защото днес гледам, че съм 59 кила на тия 173 см, гледам, че и вече без дрехи останах щото всички са ми големи и заминават към сестрата - дори наскоро купени - преди месец -два... свалям дънките така, както са си закопчани всичи копчета.... В най-дебелия си период съм била 67 кг някъде и пак изглеждах добре, даже към слаба. Успокоява ме фактът, че и тогава си имах цици, колкото и сега, добре, де малко повечко може да са били, но никога не са били големки:) Та значи - нямам оправдание да съм 67 кила:).... Е това умувах досега:)
Иначе сериозно за медицинската част - много пациенти са минали през нашия екип и имаме опит. Ако мога да помогна - дори и с изследвания за софийската част - винаги!
Благодаря ти много Ивчо, дано не се налага да стигам до София, но все пак благодаря :)
казано от Ива Павлина на 10.04.09, 14:08:
Ей, при първа възможност ще се възползам, от понеделник тръгвам по изследвания и аз и ще имам въпроси сигурно :)
10.04.09
14:14
Ок, ние сме по инфекциозната част, не по всичко, но където може, ще се помага:)
Здравейте сладури, тук съм, на линия съм :)
За отчет от два дни :)
събота 11.04.2009
Храната подобаващо добра,
ТРОЯ с пр.мляко в 9,00
11,00 - ТАЕ БО размазващо, хубаво ми беше, явно ми е липсвало
13,00 - 1 ябълка
13,45 - сандвич с свинско филе и кашкавал
14,00 - тук тръгнахме една агитка на поход, Барите - Баново 4 часа някъде поход по еко-пътека.
Страхотно се разходихме, много разпускащо, и свежарско, сред природата, птички, рекичка, кефффф :)
15,00 - извара с какао и подсладител
16,00 - тук почивахме, 2 яйца, 1/2 краставица и няколко блокчета шоколад :) сушени 3 кайсийки, 3 фурми, кафе
17,00 - остатъка от Рафаелчето ми към ту 60 - 80 гр. и още един сандвич с филе и кашкавал
19,00 - салата шопска и печено пиле на грил с малко горчица, ама наистина беше малко
неделя 12.04.2009
9,00 - ТРОЯ с прясно мляко
11,00 - ч ябълка
12,30 - извара и сандвич с филе и сиренце ( това докато пазарувах в Кауфланд ) :) няма как......
14,30 - кис.мляко 1/2 кофичка с 2 кивита
16,00 - ръжени и овесени ядки с кашкавал и свинско филе
19,00 - салата шопска 1/2 лионска и печено пиле към 100 гр.
21,30 - извара 150 гр. преди сън
Починах си добре, шетах из нас, днес започнах деня си и седмицата с крос в Морксата градина, доволна съм, и имам 50 от 50 точки на теста по Английски :)
Доволно съм, хайде до скоро :)
Тази седмица планувам да продължавам с храната по старому, но ще атакувам с малко повече кардио и 3 пъти тежко :)
До скиф :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.04.09 07:06.
13.04.09
07:20
Веси, какво стана с лекаря?
казано от Ива Павлина на 13.04.09, 07:20:
Ами цитонамазка ми прави. Днес пак ще ходя, ще видим и какво ще излезе на изследването, ама иска най Дуфастон да пия. Кажете ми нещо повече за него :) ох, хич не ща хормони....
казано от Vessi на 13.04.09, 07:37:
казано от Ива Павлина на 13.04.09, 07:20:
Ами цитонамазка ми прави. Днес пак ще ходя, ще видим и какво ще излезе на изследването, ама иска най Дуфастон да пия. Кажете ми нещо повече за него :) ох, хич не ща хормони....
Дуфастона е заместител на прогестерона, като цяло се понася добре - няма страничните ефекти на естрогена :)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 13.04.09 07:42.
Преди да започнеш с Дуфастона, виж как са ти изследванията, т.е. прогестерона
Мнението беше редактирано от Ambriel на 13.04.09 07:44.