Лим, как си бе :) какво става с кръста ти, не ти е минал напълно и си се затекла към залата, а ?
Ох като те гледам теб, аз съм същата, пусто, липсва нали :)
Разгрявай добре, внимавай довечера :)
Добър вечер! Понеделнично...гадно...проветриво..студено...дъждовно във Варна гххх...
Започнах седмицата на пълни обороти - с крос покрай морето (имаше брутален северен вятър, бягах и псувах на ум, докато го борех). Вечерта пък се натренирах едно хубаво...всъщност, не успях да се изморя особено...но успях да установя, че тежките клековете мнооого брутално ми товарят кръста (Ха, добро утро, булка!) Стана ми криво и тъжно и непълноценно, но щом една седмица не му стигна на този кръст да се възстанови, и още една няма да му стигне...Така че, да се стяга и да се адаптира в движение! Редовно тяга и хиперекстензии...и...да се спасява!
Тренировката:
50 клека, 50 странични напада, 30 класически напада за загряване
- Хиперекстензии - бавни, много концентрирани и без тежест - 4х15 (н апоследната серия почти стигнах отказ)
- Клек до хоризонтала - 2х5 загряващи (20, 40 кг); 5 х 4 х 65 кг
- Бенч преса от лег със щанга - 2х6 загряващи (20, 30 кг) ; 4 х 6 х 40 кг. Тук мога да се пробвам с + 5 кг следващия път
- Отпади - 2 загряващи (20, 30 кг); 5 х 4 х 40 кг (това ми е определено леко за толкова кратки серии!)
- Набирания, подхват - 5 х 4 (последната бройка н апоследните 2 серии с малко помощ от другарче. Мисля, че щях да мога и сама...но младежът се притесни и се направи на полезен )
- крънчове без тежест, много бавни и със задържане горе - 50 бр
- повдигане на крака и таз от лакътна опора - 43 бр (отказ)
Кростренажор - 15 мин интервално (1:1мин интервали); 15 мин умерено
Храницата: перфектна до тук...дано и такава си остане!
КРОС
08.15 - 30 гр ТРОЯ, 20 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, малка шепичка боровинки
11.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса със стевия, шепа кашу
13.30 - супа леща, Шопска салата, пилешко филе на скара около 150 гр
17.30 - 2 филии Finntoast, намазани тънко с Exquisa, 30 гр пуешко, 30 гр гауда (48%)
ТРЕНИРОВКА
21.00 - 20 мин след тр-ката: доза желиран протеин
22.00 - 1 хилаво пилешко бутче с кожа - 85 гр месо, 50 гр телешка пастърма, 25 гр свински бут, салата от домати, краставици, чушка, маслини, сирене чедар (48% масленост), малко зехтин, мащерка.
24.00 - купичка таратор - да е пълен тумбака и да не ме буди през нощта
Общо: 1910 ккал, Б - 169гр, М - 90гр, В - 108гр ( с фибрите)
Много, бе..всичко по много ми се вижда....
Айде лека нощ!
Лимка, има алтернативи за клека, поне докато не го почустваш по-добре кръста. Лег преса е класически заместител, а ако в залата ти има клек машини, при които кръста се изолира още по-добре.
Привет Лим :) хич не ти е много храницата, с таз тренировка дето си я направила, и корса сутринта....не, не е много :) аз така мисля де :) супер си :) за ветреца, голям зор беше, да, голяма борба хи хи хи :-) ама е яко
казано от Vessi на 14.04.09, 06:19:
Привет Лим :) хич не ти е много храницата, с таз тренировка дето си я направила, и корса сутринта....не, не е много :) аз така мисля де :) супер си :) за ветреца, голям зор беше, да, голяма борба хи хи хи :-) ама е яко
Много ли? Нее :) Храната ти е много добре даже .....
казано от Cedar на 14.04.09, 07:03:
казано от Vessi на 14.04.09, 06:19:
Много ли? Нее :) Храната ти е много добре даже .....
х 2
Бухтичке,
В залата, в която тренирам, няма лег преса...въобще там няма почти никакви машини за крака (освен аддуктори, абдуктори, глутеус преса и глутеус машина с маховик). Мисля, че ще пробвам с преден клек - ако и той не ми ‘хареса’...напади... И от време на време клек, да не се разглезва кръстчето ;)
Веси, Дива, Седър,
много е, особено като добавя и цеденото кисело мляко през нощта. Абе, **мка му, защо не мога да се справя с това?
Избеснявам!
А пък да се похваля как готино започнах деня - днес за първи път правих интервално бягане на открито, в Морската, в дъжда :) Много ми хареса и съм много зарибена!
Следната схема:
5 мин умерено за загряване
30 сек спринт + 1 мин много бавно бягане - 15 мин
1.30 мин ходене (баира на Почивка)
30 сек спринт + 1 мин ходене - 10 мин
10 мин умерено бягане до колата
Стандартното разстояние 8-9 км, за стандартното време, само дето бях поне 2 пъти по-изморена!
Якооо! Днес летя :) И кръстът ми е по-добре от снощи. Пак е леко отмалял, но ...продължавам напред!
Мнението беше редактирано от Limka на 14.04.09 07:32.
Аз още я карам на умерено равномерно бягане сутрин, ама тази идея с интервалното ми хареса.....трябва да се пробва :)
казано от Limka на 14.04.09, 07:32:
А пък да се похваля как готино започнах деня - днес за първи път правих интервално бягане на открито, в Морската, в дъжда :) Много ми хареса и съм много зарибена!
казано от Vessi на 14.04.09, 08:52:
Аз още я карам на умерено равномерно бягане сутрин, ама тази идея с интервалното ми хареса.....трябва да се пробва :)
Интервалното натоварва поне двойно, да не говорим, че пести време (ако искаш) и забързва метаболизма. И аз съм му фен.
А смит машина дали има? Защото и там могат да се правят по щадящи клекове.
Оф, лоша работа са тези кръстове... >:(
казано от buhtata на 14.04.09, 17:03:
А смит машина дали има? Защото и там могат да се правят по щадящи клекове.
Оф, лоша работа са тези кръстове... >:(
Смит машина има...но там не се ли променя естествената форма на гръбнака и съответно прешлените леко се попремазват?
Плиета (с дъмбел), преден клек, напади и отпади не са ли добри алтернативи на клека?
Здрасти!
Втори ден в диво-тренировъчен график! Чувствам се страхотно! Започнах деня със спринтчета покрай плажа и в градината, завърших го с един страхотен (и страхотно натоварващ!) кросфит. Общо взето, сега съм толкова премазана, че мога да стоя и да гледам в една точка без да се усетя :lol:
Та така, оригиналният комплекс “Chip Away 2”, за време, изглежда така:
30 Набирания
40 Суинга - 16 кг
50 хвърляне на медиц. топка 7 кг към стена
60 коремни преси с подложка под кръста ( abmat sit-ups - много готини, май ще имам муск треска ;) )
50 Лицеви опори
40 Напада - ляв + десен = 1
30 Набирания
Тренировка:
загряване от всякакви врътки и навеждания, 100 странични напада, 50 бързи клека
Моят вариант на Chip Away 2
30 Набирания
40 Суинга - 16 кг
50 трастър с лост 20 кг
60 коремни преси с подложка под кръста
50 Лицеви опори
40 Напада - ляв + десен = 1 - добавих си щанга от 20 кг
30 Добро утро с 20 кг
30 Класическа тяга с 40 кг
Приключих за 35 мин. Набиранията ми бяха най-големият зор - тези 30 бр ги правих малко над 15 мин! Медицинската топка замених, поради липса на такава, с трастъри. не бяха проблем. Коремните преси бяха най-приятната част, макар че след 45тата темпото намаля... Лицевите опори...е, с няколко почивки се справих. На нападите си прибавих тежест..някак си горната ми част трепереше, а надолу не бях никак натоварена. 30 набирания още нямах шанс да направя....щях да стоя до 22.00 в залата - замених ги с 30 добро утро + 30 тяги.
Ами...много добре натоварва цялото тяло тази тренировка! Страхотна е! Особено ако можеш да правип набирания ;)
Храната
HIIT-a беше тук
след 30 мин (8.30) - 30 гр ТРОЯ, 20 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, малка шепичка боровинки
11.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса със стевия
13.30 - 160 гр пилешко филе, зеле, 50 гр бадеми
17.30 - 2 филии Finntoast, намазани тънко с Exquisa, 30 гр телешка пастърма, 30 гр гауда (48%)
ТРЕНИРОВКА
след 20 мин (20.00): доза желиран протеин
20.45 - 80 гр свински бут на скара; 70-80 гр телешка пастърма, 2 домата, 1 краставица
22.30 - купичка таратор
Общо: 1950 ккал, Б - 160гр, М - 105гр, В - 94гр ( с фибрите)
Ами...толкова за сега...Не че е малко, де! Напротив ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 14.04.09 19:10.
казано от Limka на 14.04.09, 19:08:
Здрасти!
Втори ден в диво-тренировъчен график! Чувствам се страхотно! Започнах деня със спринтчета покрай плажа и в градината, завърших го с един страхотен (и страхотно натоварващ!) кросфит. Общо взето, сега съм толкова премазана, че мога да стоя и да гледам в една точка без да се усетя :lol:
Та така, оригиналният комплекс “Chip Away 2”, за време, изглежда така:
30 Набирания
40 Суинга - 16 кг
50 хвърляне на медиц. топка 7 кг към стена
60 коремни преси с подложка под кръста ( abmat sit-ups - много готини, май ще имам муск треска ;) )
50 Лицеви опори
40 Напада - ляв + десен = 1
30 НабиранияТренировка:
загряване от всякакви врътки и навеждания, 100 странични напада, 50 бързи клека
Моят вариант на Chip Away 2
30 Набирания
40 Суинга - 16 кг
50 трастър с лост 20 кг
60 коремни преси с подложка под кръста
50 Лицеви опори
40 Напада - ляв + десен = 1 - добавих си щанга от 20 кг
30 Добро утро с 20 кг
30 Класическа тяга с 40 кгПриключих за 35 мин. Набиранията ми бяха най-големият зор - тези 30 бр ги правих малко над 15 мин! Медицинската топка замених, поради липса на такава, с трастъри. не бяха проблем. Коремните преси бяха най-приятната част, макар че след 45тата темпото намаля... Лицевите опори...е, с няколко почивки се справих. На нападите си прибавих тежест..някак си горната ми част трепереше, а надолу не бях никак натоварена. 30 набирания още нямах шанс да направя....щях да стоя до 22.00 в залата - замених ги с 30 добро утро + 30 тяги.
Ами...много добре натоварва цялото тяло тази тренировка! Страхотна е! Особено ако можеш да правип набирания ;)Храната
HIIT-a беше тук
след 30 мин (8.30) - 30 гр ТРОЯ, 20 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, малка шепичка боровинки
13.30 - 160 гр пилешко филе, зеле, 50 гр бадеми
17.30 - 2 филии Finntoast, намазани тънко с Exquisa, 30 гр телешка пастърма, 30 гр гауда (48%)
ТРЕНИРОВКА
след 20 мин (20.00): доза желиран протеин
20.45 - 80 гр свински бут на скара; 70-80 гр телешка пастърма, 2 домата, 1 краставица
22.30 - купичка таратор
Общо: 1950 ккал, Б - 160гр, М - 105гр, В - 94гр ( с фибрите)Ами...толкова за сега...Не че е малко, де! Напротив ;)
Ми то на тази бясна тренировка колко да е? Направо си се взривила
За тежки клекове не е подходящ точно заради неестествената линия на движението, но като алтернатива с по-леко става. Определено се отнема от напрежението в кръста, което е целта в случая.
Аз имам проблем с кръста и основно използвам машини за клякане, вкл. и смит. Като на смит обикн. правя изцеждащи серии, иначе с тежко на лег пресата. Пробвай да видиш как ще го усещаш, може да не е подходящо за твоята травма. Мен хиперекст. ще ме убият например.
Може да пробваш за финални серии полу клекове в долно положение с изнесени напред крака. Клякаш на 90 гр.(изнасяш една крачка напред краката, така че леко да се облегнеш на лоста и клякаш) и от това положение пускаш една педя надолу и вдигаш една нагоре. До отказ с минимална тежест.
казано от buhtata на 14.04.09, 19:14:
За тежки клекове не е подходящ точно заради неестествената линия на движението, но като алтернатива с по-леко става. Определено се отнема от напрежението в кръста, което е целта в случая.
Аз имам проблем с кръста и основно използвам машини за клякане, вкл. и смит. Като на смит обикн. правя изцеждащи серии, иначе с тежко на лег пресата. Пробвай да видиш как ще го усещаш, може да не е подходящо за твоята травма. Мен хиперекст. ще ме убият например.
Може да пробваш за финални серии полу клекове в долно положение с изнесени напред крака. Клякаш на 90 гр.(изнасяш една крачка напред краката, така че леко да се облегнеш на лоста и клякаш) и от това положение пускаш една педя надолу и вдигаш една нагоре. До отказ с минимална тежест.
Мерси, Бухтичке! Ще пробвам! Така като те слушам, да взема да си коригирам мнението, че кръстчето ми трябва да се адаптира в движение :)
казано от diva 97 на 14.04.09, 19:13:
Хихи, Дивичка, аз имах предвид, че постът стана много дълъг. Иначе...храната смятам да е с такива калории. ОКБ-то го смятам на 1850 (при тренировки 5 пъти седмично) и 1950 ккал (при тренировки всеки ден)... Не съм го смятала за двуразови ( каквито май са повечето ми дни).
Досега подхождах като типична жена и се опитвах да падам под тези калории - на около 1600- 1700-1800 ( в ротация) ...И к’во правех...спазвам режим няколко дни, след това озверявам от глад и се натъпквам. С тези тренировки определно ще си ‘мотивирам’ метаболизма и няма смисъл да го недохранвам и съответно забавям. Този път ще подходя като мъж - ще ям много! :)
казано от Limka на 14.04.09, 19:30:
казано от diva 97 на 14.04.09, 19:13:
Този път ще подходя като мъж - ще ям много! :)
Много разумна идея. Кога ли мен ще ме споходи тази мъдрост???
Здравейте!
Днес, 15.04.09, много набързо щото много ми се спи вече :)
Ходих на доФтор-ортопед за коленете (бях си записала часа преди около месец и половина и те взеха, че минаха, докато дойде време :)) Така де, нищо ми няма...или поне не нещо съществено. Всичко по коленцата ми е здраво, вкл и хрущялите. Болели ме местата, където сухожилията се свързват с капачката - при някои хора коленете били по-чувствителни, което се изостряло при голям стрес (в моят случай тренировки) Аз щастлив :)
Бягане - без него сутринта; тренировка с тежести - лекичка
Така изглеждаше тренировката
- хиперекстензии - 4 х 15 (май това ми скапва кръста, ще пропусна следващия път)
- плие с дъмбел - 2х5 загряващи (20, 30 кг), 5х4 (40 кг) - продължава да ми е леко
- кофички - 3, 2, 1, 1
- сиси клекове 2х5 загряващи ( с диск 5, 10 кг); 5х4 (с диск 15 кг)
- военна преса - 2х5 загряващи (20, 25 кг); 5х5 (27,5 кг) - последната серия пуш-преси
- трицепс. разгъване от полулег - 3х20 с 2х5 кг
- крънчове - 3х30
20 мин на степера бързичко
Опитах да греба - болеше кръста; опитах придърпване на долен скрипец - пак болеше. Минах без гръб :)
Храната
8.30 - 30 гр ТРОЯ, 20 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, малка шепичка боровинки
13.30 - 200 гр пилешка пържола от бутче, зеле
цял следобяд - много бадеми - 70-80-90-100 гр
ТРЕНИРОВКА
след 20 мин (20.30): доза желиран протеин със 100 мл прясно мляко, шепа боровинки ммммм. Вкусно!
21.30 - 240 гр пилешко филе, салата от печен пипер, салата от домати, краставици, тиквички
23.30 - 150 гр извара с канела, стевия, кокосови стърготини (умирах за нещо сладичко)
Общо: 1960 ккал, Б - 200гр, М - 98гр, В - 69гр ( с фибрите)
Странно се получи...много белтък; малко въглехидрат...Ама. така е, като се поддадеш на ‘ядковото’ изкушение на колегите >:(
Добро утро Лимчо :) радвам се че коленцата са ОКИ :) браво, сега и кръста да пазиш, ей :)
Храницата ти сякъш да, много белтък, хлебеца го няма, що тъй ???
Инъче тренировката е good, супер :)
П.П. абе два дни нещо и на мен ми се обажда лявото коляно, капачката точно където е....хмммм.....
Лим, плиетата как се правят - по много или по малко в серия? Щото аз тъкмо ги научих и мислех да ги правя 3 х 10 и ли 3 х 15 със съответната тежест - даже още не знам на колко кг. ще мога (с дъмбели). Но гледам, че ти правиш малко и тежки повторения в серия - така по-добре ли е?
П.П. Браво за резултата с коленете!
П.П.2. Виждам, че нямаш спирка с тоя кръст...поне спри за известно време добро утро, тяги всякакви, щанги върху раменете или пред тялото, и всичко, което те натоварва...за 1 месец отказ от подобни упражнения нищо няма да ти стане.
И непременно го раздвижвай кръста полека.
Мнението беше редактирано от Инис на 16.04.09 07:17.
казано от inis9 на 16.04.09, 07:11:
Лим, плиетата как се правят - по много или по малко в серия? Щото аз тъкмо ги научих и мислех да ги правя 3 х 10 и ли 3 х 15 със съответната тежест - даже още не знам на колко кг. ще мога (с дъмбели). Но гледам, че ти правиш малко и тежки повторения в серия - така по-добре ли е?
Можеш да правиш колкото повторения в серия искаш...спрямо типа тренировка. Предполагам, щом сега ги учиш, е по-добре да започнеш с повечко повторения и умерена тежест...докато схванеш техниката и докато се ‘огъвкавиш’ малко (аз лично много добре разтягам с тях). След това можеш да увеличиш тежестта и намалиш бройките.
Аз правя малко бройки с тежко, защото такъв тип тренировки правя в момента - 5 серии по 4-6 бр в серия :)
казано от inis9 на 16.04.09, 07:11:
П.П.2. Виждам, че нямаш спирка с тоя кръст...поне спри за известно време добро утро, тяги всякакви, щанги върху раменете или пред тялото, и всичко, което те натоварва...за 1 месец отказ от подобни упражнения нищо няма да ти стане.
И непременно го раздвижвай кръста полека.
Уф..това уж ми е щадящият вариант на тренировки за кръста... Тягата беше относително лека, доброто утро го правех с перфектна техника и ме удари само в дупето... Клекове с щанга на врата не съм правила от понеделник, когато установих, че ме товарят много. Общо взето, сега трябва да си напипам упражненията, които не ми пречат...малко ще има период проба - грешка...Няма друг начин. за това и коментирах, че хиперекстензиите май пречат...Както и гребането, и долния скрипец.
Ясно е, че ще го щадя, но няма да спра да тренирам, нито ще се метна само на машини. Просто трябва да си намеря упражненията, които не го смущават :)
казано от Limka на 15.04.09, 21:01:
Опитах да греба - болеше кръста; опитах придърпване на долен скрипец - пак болеше. Минах без гръб :)
Набирания, вертикален скрипец, гребане с дъмбел - няма ли така да ти е по-леко?
Абе, аз си трая, щото си мисля че мозъка ми нещо се спихна покрай диетата... ама ще вема да кажа нещо, макар и със свито мозъчно вещество :)
Лимчо, кръстът ти не се контузва от екстензиите, душата. Нито пък от поклоните. Правиш си мускулен дисбаланс и даже не се усещаш. Ти имаш преразвити квадрицепси и никак развита задна част. Заряза я, нали? Метна се да гребеш, с което още повече изкривяваш гърба, защото го товариш в кофти област. Трябва да засилиш дългите изправячи, което става тяга, екстензии и поклони. Това, което не мислиш да правиш. Освен това, ще трябва да свалиш напрежението от квадрицепсите.
16.04.09
14:20
Това може да е едно обяснение, но не задължително. Казвам го защото аз имам проблеми с кръста и ходих по сумати доктори и ми казваха, че нищо ми няма, препоръчваха ми екстензии(невроложка дори ми каза, че господ ме е създал със слаби прешлени :) ). Истината е че докторите много много не си падат по превенция и лекуват ако вече имаш дископатия или друго сериозно заболяване. При мен проблема е че 2 от долните прешлени са доста приближени един до друг в задната си част. Тоест при прегъване на кръста назад(огъване в дъгоподобна поза назад) се притискат нерви и се пресира междупрешленното пространство(и съответно боли). Не знам дали си правила ренгенова снимка, ако намяш направи, ако имаш я вземи и отиди на кинезитерапевт(ако не си правила такива неща вече де, само подсещам за вариант :) ).
П.П. Limka, случайно да си дюстабан?
Не казвам, че е единственото обяснение, но вероятността да е това е голяма. До скоро “проблемът” го нямаше. Въпреки екстензиите, въпреки тягите и въпреки гребането дори. Защо? Ами защото имаше правилно пропорциониране на предна и задна част. И защото имаше достатъчно старание за ядрото, което старание сега липсва :)
казано от Winnie на 16.04.09, 14:01:
Правиш си мускулен дисбаланс и даже не се усещаш. Ти имаш преразвити квадрицепси и никак развита задна част. Заряза я, нали?
Аха...и къде го видя тоя дисбаланс????
Със задната част определено нямам проблем - нито с гърба, нито с това дето е надолу...Сред малкото момичета, които се опитват (и успяват!) да правят набирания, съм...Тяга със 70 кг също не е лошо постижение като за момиче...Правя бедрени сгъвания с толкова кила и бройки с колкото правя и разгъванията (симетрично развити са си, иначе казано). Дупето ми също си е доволно силничко.
При теб може това да е причината (твоят гръб наистина е слаб), но при мен почти със сигурност не е!
П.П. Без лоши чувства, Уини, но не мисля, че всички имаме универсални проблеми с универсални решения... След хиперекстензии кръстът ми е като ‘отрязан’...логично да си помисля, че те ме тровят...
Мнението беше редактирано от Limka на 16.04.09 14:42.
казано от Cherniq_Konan на 16.04.09, 14:20:
Това може да е едно обяснение, но не задължително. Казвам го защото аз имам проблеми с кръста и ходих по сумати доктори и ми казваха, че нищо ми няма, препоръчваха ми екстензии(невроложка дори ми каза, че господ ме е създал със слаби прешлени :) ). Истината е че докторите много много не си падат по превенция и лекуват ако вече имаш дископатия или друго сериозно заболяване. При мен проблема е че 2 от долните прешлени са доста приближени един до друг в задната си част. Тоест при прегъване на кръста назад(огъване в дъгоподобна поза назад) се притискат нерви и се пресира междупрешленното пространство(и съответно боли). Не знам дали си правила ренгенова снимка, ако намяш направи, ако имаш я вземи и отиди на кинезитерапевт(ако не си правила такива неща вече де, само подсещам за вариант :) ).
П.П. Limka, случайно да си дюстабан?
Конан, не мисля, че нещо не ми е наред с кръста. Мисля, че го пренатоварих и го травмирах с лоша техника на добро утро - за да съм бърза. Няколко седмици подред правех кросфит комплекси, в които имаш добро утро...и от бързане не си внимавах с техниката... Пък и по принцип доброто утро ми се види рисково упражнение...но всички тук го правят много, юрнах се и аз...
Не съм правила снимка. И на лекар не съм ходила... Мисля, че с по-внимателни тренировки и почивка, ще си мине сам. Той вече си и минава..
Не съм дюстабан, но мисля, че ми е леко паднал свода.
Не, аз изобщо не те сравнявам със себе си. Не е въпроса колко си силна в гърба или в задната част на бедрата. А в това колко и как ги тренираш.
Пробвай без поклоните и тягите за малко, пък то ще стане ясно :)
ПП: коленете също от това те болят.
Мнението беше редактирано от Winnie на 16.04.09 14:47.
16.04.09
14:47
Лимка,аз не че съм специалист ,но все пак ще споделя мнение -надявам се да помогне :) :
и на мен хиперекстензиите ми влияят зле-заболява ме кръста от тях и за това не ги правя .А иначе ти вярно тичаш по плажа ( по пясък е полезно до колкото знам ) ,но не обмисляш ли възможността от толкова много тичане да ти е паднал свода ?
казано от Winnie на 16.04.09, 14:46:
Не, аз изобщо не те сравнявам със себе си. Не е въпроса колко си силна в гърба или в задната част на бедрата. А в това колко и как ги тренираш.
Пробвай без поклоните и тягите за малко, пък то ще стане ясно :)
ПП: коленете също от това те болят.
Дидке, аз пък не се опитвам да те ‘настъпя’, а се опитвам да ти кажа, че не можеш да знаеш причината за всяка болежка. И лечението за нея. И още повече да го предписваш на всички. Най-малкото, защото нямаш медицинско образование. Още повече, защото не ми знаеш в подробности историята и предисторията.
Причината за болежките в коленете вчера я уточних. Там нямам проблем. Беше ми препоръчано да НЕ променям типа и обема на физическото си натоварване.
Тренировките ми в момента са доста балансирани (по мое скромно мнение). Отбелязах, че няма да правя Римска тяга (защото там се опитвам да се навеждам до долу и се съставя предпоставка за котешко гръбче), добро утро няма да правя, защото явно не ми е толкова добра техниката там (щом се самопрецаках така), от екстензиите боли (разбира се, че няма да ги правя). Класическа тяга със сигурност ще правя (и бях правила във вторник, заедно с набирания, та затова снощи ги пропуснах. И двете.)
казано от fire.is.my.nature на 16.04.09, 14:47:
Лимка,аз не че съм специалист ,но все пак ще споделя мнение -надявам се да помогне :) :
и на мен хиперекстензиите ми влияят зле-заболява ме кръста от тях и за това не ги правя .А иначе ти вярно тичаш по плажа ( по пясък е полезно до колкото знам ) ,но не обмисляш ли възможността от толкова много тичане да ти е паднал свода ?
Хи хи, мерси, Огънче! Аз отдавна не бягам по плажа (няколко месеца може би) - бягам по алеята покрай морето ;)
Да, възможно е да е паднал от бягането...както и от високите обувки...Но всеки плаща някаква цена, нали? Няма безплатен обяд...както е казал Кейнс ;)
казано от Limka на 16.04.09, 15:00:
Да, възможно е да е паднал от бягането...както и от високите обувки...Но всеки плаща някаква цена, нали? Няма безплатен обяд...както е казал Кейнс ;)
Хм, аз имам навъртяни средно има-няма 30км седмично през последните 10-11 години и краката са ми екстра (с малки изключения напоследък ;)) Лимка, свода дали ти е нисък можеш да провериш като намокриш крачето и стъпиш върху плътна салфетка - по отпечатъка ще провериш - имаше наскоро една тема за обувки за бягане - та това е от темата или линковете към нея :)
Уини, публично извинявай за емоционалните постове по-рано ! Тази моя емоционалност ми играе лоши шеги...Хем си зная, че трябва да обмисля и да оставя емоцията да отлежи преди да реагирам... Зная, че го правиш с добро чувство и че това е идеята на форумите - всеки да споделя своя опит...но...някак...не се одържах... :down:
Вероятно защото го приех малко лично предположението, че имам дисбаланс, който само стимулирам да расте...Наистина мисля, че това не е така, както и се старая да са балансирани тренировките - да има по-малко за всичко през седмицата...Виж, ако ми беше казала, че се храня неправилно, че се тъпча излишно и емоционално...пак щеше да е лично, но и аз щях да зная, че си права, и да гледам виновно само... Така де, отключи се нещо и трябваше да се ‘защитя’...но можех поне да го направя с добър тон и културно...а не като креслива голяма бяла птица... Извинявай!
16.04.09
16:49
Щом кръста ти е наред си пушка :) . А за дюстабана те попитах, защото той причинява болки в колене и в последствие в кръста(аз затова не обичам, а и не мога много много да тичам). А ако наистина ти е слегнал свода - могат да ти направят отпечатък на стъпалата и по тях да ти да ти направят индивидуални стелки(силиконови, практически са си вечни :) , цената преди няколко години беше 20тина лева).
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 16.04.09 16:49.
Издирих темата и си проверих съпалата.Нормални са, може би със съвсем много леко падал свод. Мисля, че нямам нужда от стелки...
Днес - абсолютно бездвижие. И много натоварен в работно отношение ден...
Храната
11.00 - 30 гр ТРОЯ, 10 гр ленено семе, 200 гр кисело мляко 2%, 10 гр суши вишни, стевия. Страхотно ! Данон и тяхната Активия с мюсли могат ряпа да ядат :P
13.30 - около 150 гр пилешко филе на скара, зеле, около 100-150 гр катък, 2 бонбона
17.30 - доза желиран протеин със 100 мл прясно мляко, шепа боровинки
19.00 - 1 яйце (предвидено за боядисване, но се спука при варенето :) ) , 50 гр телешко филе
20.30 - 100 гр свинска пържола от бут (много тъничка и немазна), задушени гъби, марули с домати, краставици, някаква част от яйце
22.30 - 150 гр извара с канела, стевия, кокосови стърготини, малко фини пшенични трици
Общо: 1750 ккал, Б - 158гр, М - 96гр, В - 62гр ( с фибрите)
Толкова. Кръвното ми с енормализира пак на 120/ 80 и ми се прокарадват някакви еретични мисли да си допия термобърнъра...или да си купя Fyre…ще го умувам още.... мога да преживея 2-3 месеца високо кръвно, а то явно е обратимо след това...
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 16.04.09 19:19.
Здравейте!
Както знаете, напоследък ми се възроди проблемченцето с похапване през нощта... не съм писала всеки път, когато се е случвало - понякога, защото ме досрамяваше, друг път, защото хапвам нещо малко и незначително. Е, да, ама все пак хапвам.
Та.. и аз като Мимето, започвам нова част от дневника си - Гладни нощи :lol:
Вчера, 16.04, беше първият ден. Снощи се будих 100 пъти, и 100 те пъти пих много вода :)
Хайде лек ден и много празнично настроение!
казано от Limka на 17.04.09, 07:05:
Здравейте!
Както знаете, напоследък ми се възроди проблемченцето с похапване през нощта... не съм писала всеки път, когато се е случвало - понякога, защото ме досрамяваше, друг път, защото хапвам нещо малко и незначително. Е, да, ама все пак хапвам.
Та.. и аз като Мимето, започвам нова част от дневника си - Гладни нощи :lol:
Вчера, 16.04, беше първият ден. Снощи се будих 100 пъти, и 100 те пъти пих много вода :)
Хайде лек ден и много празнично настроение!
Хе, хе много сладко звучи ГЛАДНИ НОЩИ,милото то, аз все още не мога да разбера за това будене вечер, лелееее мен с кран не могат ме събудят, камо ли сама да се будя, такъв ЯК СЪН имам че...... чак на сутринта алармата на GSM алармира хи хи хи :)
Браво Лимчо, първата крачка е направена, :) супер
Хм и аз да се изкажа (ако може разбира се де :) )
Не се измъчвай щом си се събудила и си била гладна - ами хапни бе :) Просто гледай да е около 100-120 кал и да са главно от белтъчини.
казано от tonu на 17.04.09, 07:18:
Хм и аз да се изкажа (ако може разбира се де :) )
Не се измъчвай щом си се събудила и си била гладна - ами хапни бе :) Просто гледай да е около 100-120 кал и да са главно от белтъчини.
Дори и в период на сваляне?
И не се ли прекъсва процеса на възстановяване...на доста места пише, че хранене през нощта прекъсва отделянето на хормона на растежа => прекъсваш процеси на възстановяване на организма и топене на мазничко...Имаше и други по-подробни обяснения, но ми дойдоха твърде медицински, за да ги запомня :red: