Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.04.09
07:32

Мдаа, знае ли човек, Лим, може и така да е...ще разкажа по-подробно след 2-3 седмици, то ще си проличи дали съм дозирала правилно или не...:D

Вчера гледам във фитнеса едно момиче на пътеката, ходеше до мен...за 19,30 мин. без наклон измина точно 0,9 км , и накрая се беше разбързала за някъде, защото ходеше с 3,5 км/ч...Не е ли готино?

14.04.09
09:01

Ха ха ха 3,5км/ч. та аз на тази скорост....че това скорост ли е де ама айде....мога да си дремвам, хи хи хи :)

14.04.09
17:06

Здрасти,
днес ми е единия почивен ден. По повода съм сложила едно пиле във фурната, ще вечерям с него.

Храна:
бърнър, карнитин
1. 9,40 - филийка Вита, 1 парче топено сирене, няколко резенчета луканка, 200 мл. прясно мляко 0,1%;
2. 11,30 - 1 портокал;
3. 13,40 - 1 филийка Вита, 1 и 1/2 домат, 2 парчета топено сирене, ок. 60 гр. пуешко филе, 2 яйца;
4. 14,30 - 1 оризовка;
5. 16,30 - 1 домат, 1 парче топено сирене, 2 парченца луканка;
6. 19,00 - половин консерва салата скумрия с боб (исках да я изям цялата, но видях, че за 100 гр. има 240 ккал, а цялата кутия е 180 гр.) и малко извара, 2 кисели краставички, половин житенка, 3 маслини, 30 гр. пилешко;
7. Следва, но ще бъде поне 100 гр. печено пиле с половин краставица.
ЕДИТ: Вечеря в 22,30 - 50 гр. пиле, половин краставица, 50 гр. риба тон, 20 гр. извара, 2 маслини.

Цял ден ям и цял ден съм гладна. Интересно, че когато не тренирам, имам страхотен апетит, без значение кой ден от месеца е...
Не знам, ама така не знам дали се отслабва...Бърнъра съм го изпила на 1/3, а резултат никакъв.....страхотно изчистване, няма що. Ама ще видим де, аз да съм здрава да тренирам, че напоследък все нещо ми се случва на тренировка, май ми е противопоказно...хехе....
я да видя какво интересно при вас...

Мнението беше редактирано от Инис на 14.04.09 19:58.

14.04.09
17:09

Ха, че то нормалната пешеходна скорост на нетрениран човек е около 4 км/ч ... За какво говорим? Аз на велото например гледам да съм над 30 км/ч.

14.04.09
17:11

Да му се не види - и моите “плочки” са криви - ей сега се загледах и се сетих, че много хора са се оплаквали във форума ...!!!

14.04.09
17:12

Какъв е бърнара следиш ли си калориите ? И по какъв начин го пиеш ?

14.04.09
18:03

казано от tonu на 14.04.09, 17:12:

Не, не смятам калориите, просто внимавам с въглехидратите. Вероятно към 1500-1600 с леки залитания. Пък може и по-малко да са.
А файъра го пия 2х2, сутрин, преди да изляза за работа ( и след час закусвам), и вечер преди тренировка или преди ядене. И винаги му оставям межу 40 и 60 минути, преди да ям или да тренирам. Разчетите са за 1 месец.

казано от Vessi на 14.04.09, 09:01:

Ха ха ха 3,5км/ч. та аз на тази скорост....че това скорост ли е де ама айде....мога да си дремвам, хи хи хи :)

казано от Ива Павлина на 14.04.09, 17:09:

Ха, че то нормалната пешеходна скорост на нетрениран човек е около 4 км/ч ... За какво говорим? Аз на велото например гледам да съм над 30 км/ч.

Абе, вие майтап си мислите, хората тренират сериозно....
Много ми се щеше да й кажа да не си губи времето, пък после си мисля, каква съм аз, че да й се бъркам...ама забавно беше, аз така се оцъклих и се разхилих после, кой знае какво си е рекло момичето - тая, не стига, че ми се блещи насреща, ами си се и хили сама, луда някаква..хаха

14.04.09
18:08

казано от inis9 на 14.04.09, 18:03:

казано от tonu на 14.04.09, 17:12:

Не, не смятам калориите, просто внимавам с въглехидратите. Вероятно към 1500-1600 с леки залитания. Пък може и по-малко да са.
А файъра го пия 2х2, сутрин, преди да изляза за работа ( и след час закусвам), и вечер преди тренировка или преди ядене. И винаги му оставям межу 40 и 60 минути, преди да ям или да тренирам. Разчетите са за 1 месец.

Ами най-вероятни си “резистента” към бърнъра рядко съм срещал, но има. По принцип това е горе долу удачен избор можеш за напред и една доза да направиш по обяд-ранния следобед също на гладно.
Как си с кафето употребяваш ли ? И как ти действа то.

14.04.09
18:29

казано от tonu на 14.04.09, 18:08:

Ами най-вероятни си “резистента” към бърнъра рядко съм срещал, но има. По принцип това е горе долу удачен избор можеш за напред и една доза да направиш по обяд-ранния следобед също на гладно.
Как си с кафето употребяваш ли ? И как ти действа то.

Хе, кафета пия поне по три, понякога и повече. Откакто започнах файъра малко ги намалих, ама напоследък се хващам, че си ги пия по старому - наливам се с кафе демек. Сутрин трябва поне 2 да изпия, иначе ме заболява глава бързо-бързо...
Ами, ако трябва, ще вкарам още един прием (1 или 2 капсули ?), но понеже отначало ми действаше зле файъра и бях решила да ги оставя два само...Сега не го усещам.
Е, не съм съвсем без резултати, но все си мисля и само карнитина + тренировките щяха да ми стигнат за резултатите до момента, просто не са нищо особено...
Дано не съм от резистентната група...

Мнението беше редактирано от Инис на 14.04.09 19:59.

14.04.09
19:27

Нормално е да свикнеш и да спрат да те обливат толкова яки вълни енергия като в началото. Винаги има адаптация, но това не значи, че не действа бърнара.

14.04.09
20:02

казано от buhtata на 14.04.09, 19:27:

Нормално е да свикнеш и да спрат да те обливат толкова яки вълни енергия като в началото. Винаги има адаптация, но това не значи, че не действа бърнара.

Енергия пък въобще не съм имала от него, както с него, така и без...но може и да е нормално...

П.П. Късно вечерям, в 23,00, 24,00. Въглехидрати гледам да не ям. Но все пак, не е ли късно за вечеря по това време в контекста на отслабване?

15.04.09
08:06

казано от inis9 на 14.04.09, 20:02:

Енергия пък въобще не съм имала от него, както с него, така и без...но може и да е нормално...

П.П. Късно вечерям, в 23,00, 24,00. Въглехидрати гледам да не ям. Но все пак, не е ли късно за вечеря по това време в контекста на отслабване?

За мен това е супер късно, не знам, аз гледам най-късно ако се наложи, това да е до 21,00 :) без да броя изварата преди сън де :)

15.04.09
08:27

казано от Vessi на 15.04.09, 08:06:

За мен това е супер късно, не знам, аз гледам най-късно ако се наложи, това да е до 21,00 :) без да броя изварата преди сън де :)

Аз не мисля, че е чак толкова късно...аз често съм в залата до 21.00, докато се прибера, наготвя и т.н. става поне 22.00 И ако някой се опита да ми каже, че не трябва да вечерям толкова късно след тренировка...ще го схрускам :)

Зависи до к олко късно си активна, предполагам...и какво ядеш...ако е салатка с месо, не виждам проблем

15.04.09
08:38

казано от Vessi на 15.04.09, 08:06:

Ликвидирам я вечерята...сега си сметнах калориите от вчера:
1080 ккал.???, М: 44,61 Б: 188,62 В: 105,08. Ще трябва и аз да посмятам май, защото:
1. Ккал излязоха малко, а въглехидратите - ужасно много. Ликвидирам напълно млякото, намалявам топеното сирене наполовина и оставям 1 филийка Вита. Довечера ще ги нанеса с подробности.

ЕДИТ:

Б            М          В        общо ККал
87,7     29,0     78,4     934

Това е изчислено в http://www.calorienbalans.com - откъде ли съм го научила този сайт, Кедър :P

Малко се разминава с моите сметки, калориите са още по-малко, но поне въгл. са горе-долу, хаха.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.04.09 06:59.

15.04.09
13:30

казано от Limka на 15.04.09, 08:27:

Аз не мисля, че е чак толкова късно...аз често съм в залата до 21.00, докато се прибера, наготвя и т.н. става поне 22.00 И ако някой се опита да ми каже, че не трябва да вечерям толкова късно след тренировка...ще го схрускам :)

Зависи до к олко късно си активна, предполагам...и какво ядеш...ако е салатка с месо, не виждам проблем

Ами аз най-рано се прибирам в 21,30-22,00. И затова толкова късно. Но явно на моменти вечерям и с някой въглехидрат...просто след тренировка съм винаги много гладна, едва изтрайвам да мине 1 час, а пък само с извара как да се наям...ще го мисля, ама ако въгл. са ми 100 на ден, нищо чудно, че не свалям.

15.04.09
13:54

Ами, можеш 30-40 мин след тренировката да изяждаш един сандвич, за да задоволиш глада след тренировка. Около час след това - вечеря без въглехидрати.

Аз съм по същия начин след тренировка - ако не хапна нещо след нея, озверявам и на вечеря ям 2 пъти повече от нормално. Ама...и аз май не свалям  :roll:  Е, не зная де, сега откакто съм на НВД не съм се замервала...

100 гр В на ден не са много. Добре са си...

15.04.09
19:44

Здрасти,
днес - само танци, ама пък хубави бяха.
Храна:
карнитин, бърнър
1. 9,40 - 2 оризовки с половин кофичка кисело мляко;
2. 13,30 - 100 гр. пилешка пържола, салата от зеле и 1 домат, филийка Вита, 1 яйце;
бърнър
3. 18,00 - протеин
Танци
4.21,30 - протеин
5. Вечеря - ще бъде около 100 гр. пиле, 50 гр. риба тон и половин краставица.
Направила съм подробен списък с цялата храна за вчера, но ще го постна утре сутрин, че е много дълъг. Да видите как се ядат 100 гр. въглени, ей така от нищото. И понеже като направих изчисленията сутринта, и се стреснах, днес е зле откъм ядене. Добре че нямах тренировка, чувствах се много отпаднала като се прибрах от работа, и за пръв път и на танци не ми се ходеше. Ама добре, че отидох, беше изморително и приятно.

Лим, не занм, ама 100 гр. въгл. май са ми множко, ако искам да свалям. На моите около 65 кг. ги кажи, май не повече от 65 гр. трябват. Големите въглехидратни рестрикции започват от днес - макс. 60 гр. ще гледам да ги докарвам. Но едно хранене преди тренировка с въгл. ще оставя, защото иначе нямам грам сила за тренировката и енергия за кардиото.

А какво ще кажете да увелича файъра с още един прием от 2 капсули, както подхвърли tonu?

15.04.09
19:56

Да, увеличи дозата. Мисля, че точно 3 пъти по 2 беше макс. дневна доза на fyre.

16.04.09
06:22

От 13,30 до вечерята имаш само хапове и прахообразен протеин....хммм....хич не ми харесва

16.04.09
07:43

казано от Vessi на 16.04.09, 06:22:

От 13,30 до вечерята имаш само хапове и прахообразен протеин....хммм....хич не ми харесва

Да, така стана, и на мен не ми беше лесно...днес няма да е така, защото съм довечера на тренировка.

П.П. Трябва да ми дадат медал - вчера се нагледах на всякакви вкусотии, които много обичам (няма да изброявам), както по обяд, така и на танците вечерта (по случай Цветница - много именници, много нещо). Нищо, нищо не взех и не опитах. Защото без едно мога, ама само с едно - не. Не е истина просто.

16.04.09
21:56

Добър вечер,
докато вие спите вече, аз да се отчета:

Храна:
бърнър, карнитин
9,30 - 200 гр. кисело мляко 2% със 100 гр. извара;
11,30 - 1 ябълка;
13,30 - 100 гр. телешко печено, 1 пилешко шишче, 1 голям домат, 80 гр. зеле, 1 филийка Вита;
18,30 - протеин
тренировка
22,40 - протеин
23,30 - 80 гр. риба тон и 10 гр. кашкавал.
Ккал: ок. 900, М:18 гр.; В: 47 гр.; Б: сто и нещо, ама колко ли беше...

Бърнъра го увеличих с още един прием, но една капсула. И утре така, а от вдругиден ще стане 3 х 2.

Вода - като за тренировъчен ден - ок. 5 л.

Тренировка (гърди-бицепс; корем):

1. Кардио 1 - общо 17,30 мин, от които 12,30 мин интервално...ами не завърших последния най-дълъг спринт, коленете ме болят, прасците не толкова, но реших да не геройствам;
2. Изтласкване на щанга от лег със широк хват - 4 х 8, 8, 8, 5 с 20, 24, 30, 30 кг. - качих кг., досега не съм опитвала с 30 кг., екстра;
3. Флайс - 3 х 8 със 7 кг. - държа ги стабилно, още една тренировка със 7 кг. и ще опитам с 8 кг.;
4. Лицеви опори - 3 х 10;
5. Пек дек - 3 х 8 с 20, 30, 30 кг.; - мислех да го пропусна, ама айде;
    2 набирания за тонус (с подхват, естествено);
6. Бицепсово сгъване с дъмбели с променящ се хват - 3 х 8 със 7 кг. - тук затвърждавам, защото някой сви 8 кг. дъмбели - следващия път ще кача и тук;
7. Скотово за бицепс - загряваща с лоста и 3 х 8, 8, 7 с EZ-лоста и 10 кг. тежест (тоя лост беше между 8 и 10 кг. май) - трудничко ми е и 3-те серии ги мъчих доста време, не съм особено стабилна на него;
8. Чуково с дъмбели - 3 х 8 със 7 кг.;
9. Крънчове - 3 х 20 - натоварих корема с пъти по-добре, отколкото с коремните преси;
10. Планк - 2 х 1 мин;
11. Повдигане от вис - 2 х 15;
12. Хиперекстензии - 2 х 20;
13. Кардио 2 - заради коленете, (а в събота ще правя крака), реших да походя по наклон и ходих общо 10-тина минути с 5,5 км. на мах. наклон (15), тичах на 9 км. 8 мин., направих 3 х 400 м. спринт на 14 км/ч за общо време 33,30 мин. Не се изморих много, защото всичко беше разбъркано. Но беше забавно. Лошото е, че коленете добре си ме болят и аз ги скапвам с това тичане и танци.
Сряда, четвъртък, петък и събота ги натоварвам всеки ден с тичане или танци, а събота ми е и ден за крака....май ще пропусна лег-пресата тоя път, защото с нея се прецаках....

Мнението беше редактирано от Инис на 17.04.09 04:50.

inis9 хайде стига се излага цял роман изчетох за една щипка, помогнал ти е пича нормално е хората в нормалните зали са колегиални независимо от кой пол си и на каквониво си всеки е почанл от някъде. И ти би помогнала на накой който нищо не разбира. Тия щипки са правени за мъже някой са много твърди дори аз понякога трудно ги натискам та какво остава за жена, която е залисана толкова в тренировката си че не се сеща да ги натисне :). Не се сещам много спортисти от залата които да не са изсипвали дискове от стойките. Така че споко, тренирай си за здраве смело и безотговорно :).

17.04.09
06:28

Много рано ставаш, Иване...Иначе х2

Дясното коляно ме боли много, куцам малко....направо си пре..ах тренировката за крака утре...някой, ако се сеща за кардио без участието на колене, да пише :)..Иначе ми остава само да тренирам вдигане на ....бутилка?, там крака не трябват много...

Мнението беше редактирано от Инис на 17.04.09 06:40.

17.04.09
06:33

Да, кардиото прецаква коленете и трябва да се внимава ... въпреки, че и аз не се съобразявам със собствения си съвет. Случи се така, че в една седмица правих 4 дни поред степер яко... За щастие не се появи проблем с коленете, но тези ефекти се проявяват и в по-късна възраст, когато се питаш: “От къде пък ми дойде това сега?!”

17.04.09
06:38

казано от Ива Павлина на 17.04.09, 06:33:

Да, кардиото прецаква коленете и трябва да се внимава ... въпреки, че и аз не се съобразявам със собствения си съвет. Случи се така, че в една седмица правих 4 дни поред степер яко... За щастие не се появи проблем с коленете, но тези ефекти се проявяват и в по-късна възраст, когато се питаш: “От къде пък ми дойде това сега?!”

Абсолютно, но аз си сътворих тази болка на лег-пресите (а и това коляно поне от 10 години ме наболва) и се довърших на кардиото тия дни...а степера натоварва ужасно много коленете, аз до степер и вело не се доближавам....опитах веднъж степер миналата година и като ми пламнаха коленете, все едно в жарава...и край с тия уреди

казано от inis9 на 17.04.09, 06:28:

Като писах това съобщение бях на работа вече и бях маркирал точките за сутрешната оперативка :). Да рано ставам ама доколкото знам това е ....вредно.

17.04.09
08:17

казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 08:08:

Като писах това съобщение бях на работа вече и бях маркирал точките за сутрешната оперативка :). Да рано ставам ама доколкото знам това е ....вредно.

Ранното ставане ли?

17.04.09
08:30

казано от Vessi на 17.04.09, 08:17:

Ранното ставане ли?

Най-вече оперативката...:))

17.04.09
09:24

Някой може ли да изкаже мнение относно тренировките ми ? За сплита, за сериите, за кг. - нещо да променям или...ако някой си е направил труда, моля, имам нужда от мнения...

Мнението беше редактирано от Инис на 08.10.09 17:38.

казано от Vessi на 17.04.09, 08:17:

Ранното ставане ли?

да ранното ставане. Сутершната оперативка не ме притеснява тя си е част от работата без която неможе, лошото е ако се от оперативка премине в Аперативка, но досега непомня да се е случвало.

17.04.09
09:44

И защо е вредно ранното ставане?

казано от Vessi на 17.04.09, 09:44:

И защо е вредно ранното ставане?

Ами не се чувствам добре като стана в 5 и ме гонят лудите, чувствам се през работния ден недоспал изморен изтощен липса на концентрация която често е много много важна,  което разбира се може да е от недохванването или от разните хапчета дето пия.

17.04.09
09:52

Не е вредно в никакъв случай ранното ставане, особено когато така си свикнал и организма си е починал. Веси, знам, че и ти ставаш рано, като мене... аз даже и уикенда, когато не съм на работа и нямам ангажимени, пак се събуждам и ставам рано...

Миме там е работата, че организма не си е починал един вид събужда се но не е възстановен и починал.спи ми се още но немога да заспя търтя се търкалям се полудявам и нестава и нестава

17.04.09
09:59

Зависи единствено от организма как той се е нагодил. Познавам хора които си лягат рано и стават рано, и другите които си лягат късно и стават по-късно. Да ви кажа разлика не намерих :) естествено не говора за супер крайните ситуации....

Да но при нормални условия не би трябвало организма да се самоизнасилва.

17.04.09
10:43

казано от Мария Никифорова на 17.04.09, 09:52:

Не е вредно в никакъв случай ранното ставане, особено когато така си свикнал и организма си е починал. Веси, знам, че и ти ставаш рано, като мене... аз даже и уикенда, когато не съм на работа и нямам ангажимени, пак се събуждам и ставам рано...

Когато на организма са му достатъчни 7 - 8 часа сън, а това включва ставане в 5,30 - 6,00, мисля че не е изнасилване :)
Мимчо, аз също в уикендите ставам рано, ко да прайш, навик :) ама ми е кеф, не знам, ако стана след 9,30 - 10,00 и някак си имам чувството че цялия ми ден заминава на кино, хе хе, :)

Мнението беше редактирано от Vess на 17.04.09 10:44.

Абе когато и както да ставаш за мен е ненормално още час след ставането да се чувстваш като парцал.

17.04.09
10:54

казано от Vessi на 17.04.09, 10:43:

казано от Мария Никифорова на 17.04.09, 09:52:

Когато на организма са му достатъчни 7 - 8 часа сън, а това включва ставане в 5,30 - 6,00, мисля че не е изнасилване :)
Мимчо, аз също в уикендите ставам рано, ко да прайш, навик :) ама ми е кеф, не знам, ако стана след 9,30 - 10,00 и някак си имам чувството че цялия ми ден заминава на кино, хе хе, :)

Аз в 10ч. не мога да стана! Най-късно 8ч., което е рядко.
И да зависи кога си лягаш....  :)

17.04.09
13:39

Общувайте си вие, вашата лесна, ама аз съм се зачудила как да се оправя с коленете...дали танците да пропусна днес или тренировката за крака утре или и двете....болят ме и не става по-добре. Но май ще отида на танци, а пък ще преценя утре за краката...кардиото ми е истинския проблем, че не мога да го правя с тия колене...ни е да тичам, ни е да ходя, все боли.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1