Дам, и аз съм ЗА трениране с инструктор, дори аз самата имам нужда от инструктор... Не е въпросът в това “само да ти покаже” и после си ти. Има си много неща, които и да ти каже, ще забравиш след няколко дни :) После ще се наложи някаква промяна, има периодизации и пр. Ти сама трябва да си познаеш инструктора си. Просто ей така, без да те е грижа кой как е тренирал, щото неговата работа е по-малко от половината. Щом не ти е харесала онази дама, значи не тя е твоят човек. Друг търси ;-)
16.04.09
17:14
казано от Winnie на 16.04.09, 13:51:
Не е въпросът в това “само да ти покаже” и после си ти. Има си много неща, които и да ти каже, ще забравиш след няколко дни :) После ще се наложи някаква промяна, има периодизации и пр.
Познавам няколко фитнес инструктури които работят това като професия и мога да ти кажа, че половината изобщо нямат представа за какво говориш и за какво става въпрос. И вярвай ми ако някой такъв ще ти помага по добре никой да не ти помага.
Да, наистина тук, в Бг, нивото на повечето инструктори е трагично.
Има, разбира се % професионалисти в “занаята”. Чувам отзиви за чужбинските инструктори, че били по-зле и от нашите :) и това ме плаши.
Тук, в Бг, има универсално решение на проблема с инструктора - питаш някой колега трениращ, който ти вдъхва доверие. И обикновено човека добронамерено отговаря и дава в повечето случаи верен съвет.
Незнам дали е приложимо за залата, в която тренираш, но ако манталита им позволява, огледай се и като видиш, че някой тренира сякаш знае какво прави го питай.
Билдерите сме колегиално общество и се подкрепяме.
казано от mitaka101 на 16.04.09, 21:17:
Да, наистина тук, в Бг, нивото на повечето инструктори е трагично.
Има, разбира се % професионалисти в “занаята”. Чувам отзиви за чужбинските инструктори, че били по-зле и от нашите :) и това ме плаши.
Тук, в Бг, има универсално решение на проблема с инструктора - питаш някой колега трениращ, който ти вдъхва доверие. И обикновено човека добронамерено отговаря и дава в повечето случаи верен съвет.
Незнам дали е приложимо за залата, в която тренираш, но ако манталита им позволява, огледай се и като видиш, че някой тренира сякаш знае какво прави го питай.
Билдерите сме колегиално общество и се подкрепяме.
Чудесно е това, само дето аз съм в чужбина...
17.04.09
03:46
Ами предстои ти труден избор. Аз не бих оставил тялото си в ръцете на човек който незнае какво е супер серия, пък дори и да пише на анцуга му “инструктур”
Добро утро на всички,
Днес ми е весело, защото кантара ми е приятел - 59,1кг или почти 1,5кг надолу от стартирането на проекта. Йеееееееееееее.
Обаче си признавам, че вчера храненето ми беше малко малко, ама нямах никакъв апетит, защото имам температура.
Докладвам:
закуска: бъркоча от овесени трици с яйза и извара, чисто кафе
обяд: Обезмаслен кашкавал Ейдам - 30 процента и обезмаслена Шунка Витал - 100 грама
вечеря: няколко парчета пилешко на пара и 3-4 бейби моркова
Допълнително преди тренировка си изпих един протеинов шейк. Още не съм разбрала какво количество белтъци ми е внесло това, но и това ще стане. А да.... и кога да го пия този шейк се чудя... Преди или след тренировка... Вчера го изпих преди, защото видях че има и Л-Карнитин... но после прочетох на кутията, че е за след тренировка... Хмм....
Ами това е засега. Иначе си заредих хладилника с полезности... и дано се справя през уикенда с храненето, защото отивам на турнир за 2 дни... А, да... и да ми стискате палци :)
казано от Raruuu на 17.04.09, 06:22:
Добро утро на всички,
Днес ми е весело, защото кантара ми е приятел - 59,1кг или почти 1,5кг надолу от стартирането на проекта. Йеееееееееееее.
Обаче си признавам, че вчера храненето ми беше малко малко, ама нямах никакъв апетит, защото имам температура.
Докладвам:
закуска: бъркоча от овесени трици с яйза и извара, чисто кафе
обяд: Обезмаслен кашкавал Ейдам - 30 процента и обезмаслена Шунка Витал - 100 грама
вечеря: няколко парчета пилешко на пара и 3-4 бейби моркова
Допълнително преди тренировка си изпих един протеинов шейк. Още не съм разбрала какво количество белтъци ми е внесло това, но и това ще стане. А да.... и кога да го пия този шейк се чудя... Преди или след тренировка... Вчера го изпих преди, защото видях че има и Л-Карнитин... но после прочетох на кутията, че е за след тренировка... Хмм....
Ами това е засега. Иначе си заредих хладилника с полезности... и дано се справя през уикенда с храненето, защото отивам на турнир за 2 дни... А, да... и да ми стискате палци :)
Да, храницата е малко, и да шейка е за след тренировка, нищо де, следващи път :) я кажи сега на какъв турнир си ? да знаем за какво да сискаме палци :)
казано от Vessi на 17.04.09, 08:03:
Да, храницата е малко, и да шейка е за след тренировка, нищо де, следващи път :) я кажи сега на какъв турнир си ? да знаем за какво да сискаме палци :)
Софтбол, може би?
казано от inis9 на 17.04.09, 08:11:
казано от Vessi на 17.04.09, 08:03:
Софтбол, може би?
Точно... брей Инис... браво.... аз мислех, че никой не знае какво е това... и винаги използвам термина “женски бейзбол” :) Турнира е в Прага иначе - 2 дни, чешки и руски отбори... и май май... предстои много бой да ни бият... ама това между нас казано... Иначе по принцип не си давам вид на губеща :)
Видях преди малко из другите дневници, че хората са се измервали в началото и... реших, че и аз трябва... Според мен резултатите ми са... ултрамега несъразмерни... трагедия просто... вижте сами:
Дата на измерването/целта 17.04.2009
Телесно Тегло 59.1
Обиколка Врат 31.0
Обиколка Гръб 88.0
Обиколка Бицепс 28.3
Обиколка Предмишница 26.0
Обиколка Талия 68.0
Обиколка Ханш 93.0
Обиколка Бедро 57.0 - тук направо си умирам от срам... мерих най-дебелата част :(
Обиколка Прасец 39.0
Ами това е.... страшна работа според мен.... не знам... май май много работа ме чака... Сега ще погледна и на другите обиколките... ама съм сигурна, че са по-съразмерни... Как може да имам толкова сланина по краката и задника.... направо не знам... Хъх
казано от Raruuu на 17.04.09, 09:38:
Видях преди малко из другите дневници, че хората са се измервали в началото и... реших, че и аз трябва... Според мен резултатите ми са... ултрамега несъразмерни... трагедия просто... вижте сами:
Дата на измерването/целта 17.04.2009
Телесно Тегло 59.1
Обиколка Врат 31.0
Обиколка Гръб 88.0
Обиколка Бицепс 28.3
Обиколка Предмишница 26.0
Обиколка Талия 68.0
Обиколка Ханш 93.0
Обиколка Бедро 57.0 - тук направо си умирам от срам... мерих най-дебелата част :(
Обиколка Прасец 39.0
Ами това е.... страшна работа според мен.... не знам... май май много работа ме чака... Сега ще погледна и на другите обиколките... ама съм сигурна, че са по-съразмерни... Как може да имам толкова сланина по краката и задника.... направо не знам... Хъх
Леле, аз ако имах твоите мерки (конкретно за теглото и талията), хич нямаше да се притеснявам....
П.П. Вратлето ти е тъничко :)), грациозно демек...
Мнението беше редактирано от Инис на 17.04.09 10:45.
Абе малко... сега си ме представи, че едвам се подавам от земята с моите завидни 159 даже 158 см.... И с тоя дирник... Хич не съм за завиждане... Като ходещо топче - хахахах
казано от Raruuu на 17.04.09, 10:48:
Абе малко... сега си ме представи, че едвам се подавам от земята с моите завидни 159 даже 158 см.... И с тоя дирник... Хич не съм за завиждане... Като ходещо топче - хахахах
Абе то всеки тук е по-самокритичен, отколкото трябва май....и ти си от групата...:(
....ами да, защото сме жени, защото сме тук, защото имаме цели и (само)критиката е част от “играта”.... и аз мисля, че всеки е по-критичен към себе си отколкото трябва, ама май е заразно и неизбежно........
Мнението беше редактирано от maria на 17.04.09 11:06.
Рару,
Тъй като гледам имаш моя проблем...крачета... Всичко друго ти е просто перфектно!
Споко, с повечко упорство и търпение, правилно храненен и хубави тренировки ще ги сборим крачетата!
Дерзай!
П.П. Нямаш никакви мазнини по задника! ханш 93 си е направо манекенски ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 17.04.09 11:08.
казано от Мария Никифорова на 17.04.09, 11:02:
....ами да, защото сме жени, защото сме тук, защото имаме цели и (само)критиката е част от “играта”.... и аз мисля, че всеки е по-критичен към себе си отколкото трябва, ама май е заразно и неизбежно........
Така според мен се постигат по-добри резултати :) ... Аз просто искам да си вляза в старите дрехи... отпреди да напусна България и да се постегна, защото с възрастта - вече съм на 30… забелязвам, че се появяват някакви сланинки на места, където аз никога съм нямала... пък и дупето поовисна... Ама аз май съм най-дъртата тук, така че тези неща вас не бива да ви терзаят още
казано от Raruuu на 17.04.09, 11:09:
казано от Мария Никифорова на 17.04.09, 11:02:
Така според мен се постигат по-добри резултати :) ... Аз просто искам да си вляза в старите дрехи... отпреди да напусна България и да се постегна, защото с възрастта - вече съм на 30… забелязвам, че се появяват някакви сланинки на места, където аз никога съм нямала... пък и дупето поовисна... Ама аз май съм най-дъртата тук, така че тези неща вас не бива да ви терзаят още
Хайде де, и аз съм в тая група - ще стана на 29 в края на годината. До преди 1-2 години не знаех какво са бричове и целулит или тегло 65 кг., ама сега с тоя забавен метаболизъм...пък и болежки всякакви...:) ама няма да се даваме на децата, я...
Споко, момичета, и аз съм в дъртата група вече %-P По това време от живота на жената наистина изникват някакви гадни сланини, дето ми късат нервите и на мен. И все едно ги садя нарочно на места, които са повече от странни >:(
казано от Winnie на 17.04.09, 12:39:
Споко, момичета, и аз съм в дъртата група вече %-P По това време от живота на жената наистина изникват някакви гадни сланини, дето ми късат нервите и на мен. И все едно ги садя нарочно на места, които са повече от странни >:(
Странна работа наистина... никога не съм предполагала, че точно аз ще имам шкембак... ама карай... За мен най-важното е упоритостта, че не се примиряваме с положението и се борим там... по свой си начин... И много се радвам, че ви открих... вие наистина ми давате стимул... и тая Чикън Туна... леле...
Чикън Туна мой да си сложи една емблема:
”Без химия няма физика”,
не я гледайте много-много тази “дама”. :-)
И тъй като гледам... и аз съм за химия май вече...
17.04.09
12:57
Някой ако познава бургазлииката Скарлет Дербал :), много мога да ви разказвам за нея :)
казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 12:57:
... много мога да ви разказвам за нея :)...
Точно от това се притеснявам. Да осшамиш и тоя дневник ... Вече съсипа 2-3 до колко искаш да стигнеш ?
Ако толкова много ти се приказва говори си ги в твоя дневник. Всеки 2ри пост е от теб и са буллшит, аз лично спрях да чета 1/2 от дневниците именно защото ти добре прогресираш в тях...
Сори за спама.
17.04.09
13:08
Искренно се извинявам на всички потребители за поведението си.
казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 13:08:
Искренно се извинявам на всички потребители за поведението си.
Хайде, няма проблем... кой говори тук за химия... аз дори протеиновия си шейк изпих вчера преди тренировката, щото много разбирам и щото ме мързи да чета... Смятайте колко съм зле... И изобщо... много не ме бива в тези неща... А вие за какви точно химии говорите... някакви хормони ли пият мацките... те верно че в лице заприличват на коне... ама все пак...
Всъщност сега като се замисля май предпочитам да си запазя личицето... дори и с цената на дирник голям колкото Африка... щом се налага :)
Добро утрооооооооооо....
Едвам си стоя на краката от температура, сополи и пр. благинки, които всеки завъжда при смяната на сезоните...
Ето го и доклада за уикенда.
Храна: КАТАСТРОФА. В събота си се храних много добре според изискванията и доколкото имах възможност да си спазвам часовете за хранене, позволих си и няколко блокчета черен шоколад - действа енергозареждащо преди мач, но в неделя.... ядох сладолед, боровинков чийзкейк и всякакви други бисквитки-бонбонки, които съотборничките ми тътреха със себе си... Пълна трагедия, която днес ще трябва да поправям.
Турнир – ако някой го интересува - завършихме на 5 място. За такъв силен турнир, нашите треньори изискваха 1 победа... ние се връщаме с 3 и 1 наистина нещастно загубен мач, заради отвратително съдийство.
Последствията: красивия ми грип, с който се боря цяла седмица се завърна с пълна сила... Сега се тъпча с хапчета, но ако и утре съм така, обещавам да отида на лекар. Тържествено.
А да... записах се във фитнеса си на курс-терапия или и аз не знам как да го нарека... в дамския уелнес център има намаление при използването на Вакушейп и Пауър Плейт... и аз, за да не изтърва тънката кирийка... ами... записах се... Ако някой ги е ползвал и има желание... може да разкаже... Иначе уредите ми бяха препоръчани от моя приятелка, която е фитнес инструктор в София...
Първият ми час е за 5 май... Нямам търпение...
казано от Raruuu на 20.04.09, 07:32:
Добро утрооооооооооо....
Турнир – ако някой го интересува - завършихме на 5 място. За такъв силен турнир, нашите треньори изискваха 1 победа... ние се връщаме с 3 и 1 наистина нещастно загубен мач, заради отвратително съдийство.
Мен ме интересува..:) Колко отбора бяхте общо и кой взе първо място ?
казано от inis9 на 20.04.09, 08:05:
казано от Raruuu на 20.04.09, 07:32:
Добро утрооооооооооо....
Мен ме интересува..:) Колко отбора бяхте общо и кой взе първо място ?
8 отбора, един руски... останалите Чешки:
Dračice Brno , Moskovia (RUS) , SK Joudrs Praha , Storms Řepy , Angels České Budějovice , Black Owls Univerzita Brno , Eagels Praha или Krč, SaBaT Praha
Аз нямах възможност да доизгледам края... ама заради глупавите правила на турнира... накрая останаха за първото място да спорят третолиговия Storms Řepy с шампиона на Чехия Krč. SK Joudrs Praha останаха на трето място, което беше смехорията в случая. Бившият ми отбор Black Owls Univerzita Brno останаха 4-ти. И ние, които също сме в трета лига Dračice Brno останахме пети. Назад не знам как точно се разпределиха нещата. Аз се радвам, защото победихме първолиговия отбор SaBaT Praha. В същото време ми беше тъпо, защото на турнира имаше само по един съдия на мач... Странна работа, като цяло.
Ако те интересува нещо повече... мога да ти дам скайп... да не спамим тук повече :)
Напоследък ми е много напрегнато, но намерих време да се “отбия” и насам.
Имам няколко проблема при спазването на този хранителен режим - НВД. Нещо сякаш не ми се получава. Един ден прехвърлям въглехидратите, един ден мазнините... да не говорим, че белтъчините до такова високо ниво изобщо не мога да ги докарам. Идея си нямам какво да правя. Имам чувството, че съм се освинила и ме е страх дори да се кача на кантара. :( :( :(
Иначе тренировки - 2 пъти седмично, освен стандартните ми тренировки. Според мен не е достатъчно, ама вие ще кажете. Правя предимно кардио...изпробвах и нов щурав уред - Power Plate. Бях много скептично настроена първоначално, но ми беше препоръчан. Вие сигурно го знаете... АЗ не очаквах нищо кой знае какво, но факта че на следващия ден след тренировката ме наболяваха мускулите .... малко ме накара да се замисля.
Иначе засега съм определено подута като балон, защото задържам вода... Уж трябва да ми идва... ама заради протеиновата диета месечния ми цикъл тотално е полудял и така....
Ами това е в общи линии. Ще се радвам на всякакви идеи и мъдри трикчета за това как да си подобря храненето.... Благодаря!
казано от Raruuu на 24.04.09, 11:24:
Ами това е в общи линии. Ще се радвам на всякакви идеи и мъдри трикчета за това как да си подобря храненето.... Благодаря!
Това е доста сложно в контекста на това, че не си пишеш храната...Ако някой успее да те посъветва, ще го черпя едно кафе....с фруктоза, да речем
казано от inis9 на 24.04.09, 12:10:
казано от Raruuu на 24.04.09, 11:24:
Това е доста сложно в контекста на това, че не си пишеш храната...Ако някой успее да те посъветва, ще го черпя едно кафе....с фруктоза, да речем
А-а-а съжалявам... Мислех, че ще ви е скучно... поправям се:
Четвъртък
Сушени кайсии 200 грама 6,8 1,0 125,2 550
——————————————————————————————————————
БиоМюсли 50 грама 2,7 2,9 10,5 80
Шунка Витал 100 грама 18,0 1,0 0,0 82
Био Грахамови Листове 50 гр 5,3 1,0 1,3 35
—————————————————————————————————————-
Био Грахамови Листове 50 грама 5,3 1,0 1,3 35
Филаделфия Лайт 20 грама 1,6 2,4 0,8 31
Запържено пилешко месо почти без мазнина 200 гр. - това е единственото ядене след 6 часа
–знам за кайсиите, не трябваше да изтъпквам толкова много наведнъж. По план имах 50 грама, ама докато се усетя и айда-а-а
Сряда
——————————————————————————————————-
Кашкавал краве 40 грама 10,3 11,8 0,6 152
Сушени кайсии 100 грама 3,4 0,5 62,6 275
Биошпалдови хлебички 70 грама 7,1 1,2 52,5 254 - Тук мерките за въглехидрати не са такива със сигурност.
Домати 50 грама 0,5 0,1 2,1 11
БиоМюсли 75 грама 4,1 4,4 15,7 120
Кашкавал краве 40 грама 10,3 11,8 0,6 152 - това е единственото ядене след 6 часа, кашкавала е обезмаслен с 30 процента мазнина.
Ами това е... знам, че е хаотично. Няма да се оправдавам, но малко съм заета напоследък и заради това не успявам да си готвя.
Надявам се другата седмица да променя нещата.
Хайде сега, надърпайте ми хубаво ушите и да си седна на трътката.
Иначе намалих кафето до 2 на ден и пия зелен чай, от който корема ми се подува ужасно и ходя като балон.
Другото, което забелязвам е, че ми се подуват краката... явно задържам вода... не знам.... много тлъста се чувствам в момента... мрън мрън
На мен лично въгл. ми се струват повечко - тези, които ядеш следобяд. Това мюсли не го яж следобяд - и изобщо мюслите не са много на почит заради захарта. Изхождайки от собствените си предпочитания, бих хапвала повечко яйчица, пък и кисело мляко сутрин. Защо не пробваш някоя пържолка / риба тон вечер със зеленчуци (аз си падам по краставиците). И какво, ако е след 18,00 ч - ако си лягаш късно, задължително ще трябва да хапнеш още нещо. Народът тук се хвърля на извара преди лягане (и аз вкл.). А сушените кайсии защо са ти - ябълки яж (до обяд)!:P Ако е за готвене - това направо съм го забравила какво означаваше..:))
Водичка пийвай сериозно.
Я да видим компетентните какво ще кажат...
Е-е-е, защо така за готвенето? Според мен няма нищо по-хубаво от готвенето на пара. Витаминки щуротии и пр. всичко си се запазва, не се използва мазнина и в крайна сметка, знаеш в действителност какво ядеш.
Пак съм аз...
Нищо, че не съм писала дълго време... аз продължавам да си се лутам и да си търся подходящия за мен хранителен режим.
Преди имах проблем с приема на повече въглехидрати... сега мисля се справих с това...
Ето и храната от вчера - ще се радвам на коментари:
Закуска1:кекс от овесени трици, яйце и кисело мляко
Закуска2:кекс от овесени трици, яйце и кисело мляко
Обяд: 300гр пуешка шунка с 2 процента мазнина - предстоеше ми мач и трябваше да имам мно-о-о-ого сила.
Вечеря: 3 яйца с няколко парчета пилешко филе и кетчуп
Вечеря 2: грахамови сухари, които са със много странно съдържание 2 гр. мазнини, 2,5 гр захар и към 40 гр белтъчини... другите им характеристики не ги запомних.
От аптеката ми препоръчаха Fat Direct на Nutrend и сега го пия. Обаче някъде си загубих картончето с упътването... и нямам идея по каква схема трябва да се пие. Аз си вземам две хапчета преди тренировка... ама май трябва да го пия всеки ден...
Иначе си ходя на фитнес 2 пъти седмично и 2 пъти на тренировка плюс събота мачове задължително целия ден.
Определено се стягам и целулита, който си отглеждам, видимо е намалял... но ми прави впечатление, че сякаш съм си поувеличила обиколките на бедрата, което никак не ми е по-вкуса, предвид факта, че и без това са си големички...
Довечера ще си сваля мерките, за да мога да ги съпоставя с първоначалните и да видим.
Благодаря за вниманието и поздрави :-)
Пак съм аз.... :)
И пак килограмите ми са си все същите... 60, ръста и той 159…Целта ми все така е да се изчистя от излишните мазнини?
Не съм спортувала в последно време много интензивно, защото имах травма и я чаках да си отшуми кротичко.
С храненето ... върнах си се към така любимото ми вегетарианство....
Просто не става... не обичам месо и мляко и това си е!!!
Единствената уговорка, която съм направила със себе си е, че 1 път седмично ще ям риба.
Никакви сирена, млека и пр, които и без това не обичам и се насилвах да ям... Добрата новина е, че поне се научих да закусвам и обядвам... вечерята ми е салата обикновено.
Хранене 16.07.2009
Закуска: грейпфрут и кафе
Обяд: 2 ябълки
Вечеря: салата домат, пиперка и маслини с 2 графамови платки.
Знам че е малко, ама изобщо нямах никакъв апетит.
Спорт: имах 1 час тренировка по софтбол и след това час по тае бо.
Добрата новина е, че шкембето ми започна да се поприбира. Поне според мен... т.е. надявам се да не си въобразявам...
Имам въпрос... знае ли някой какъв е нормалния процент мазнини в тялото на една жена... в смисъл малък процент мазнини, но здравословен... все пак искам да си поставя някаква реална цел за постигане.
Благодаря за вниманието. :-)
16.07.09
12:57
казано от Raruuu на 15.04.09, 06:16:
Искам да имам здравословен хранителен режим, който да ми помогне да сваля 7 кг., които ми остават.
Последното, което постигаш с това недояждане, е здраве!
Не мога да ви разбера: сутрин ви се спи, но ставате и отивате на работа, защото трябва. На децата ви не им се учи, но ги карате, защото трябва. А когато не ви се яде нещо - не ядете, нищо, че трябва да се яде. И обратното - когато ви се яде нещо, което не трябва - ядете го :)
Когато някой иска да свали прави следното:
-добър хранителен режим:5-6-7 пъти на ден хранене, във всяко протеин + в зависимост от диетата въглехидрати и/или мазнини. Като свали желаните килограми просто увеличава това, което е намалил в храненето.
-правилно подбрани тренировки: много пълните избягват да претоварват коленете с хиляди подскоци на въже, или тичане по асфалт и т.н., претренирането е по-опасно от нетренирането и т.н. и т.н....
Когато стресираме тялото си - то ни го връща двойно. Един от най-лошите начини да го стресираме е продължително ГРЕШНО хранене. Предупрежденията, че сме сгрешили: нервност, безсъние или недоспиване, окапване на косата, лош цвят на кожата...
казано от Raruuu на 16.07.09, 12:05:
Имам въпрос... знае ли някой какъв е нормалния процент мазнини в тялото на една жена... в смисъл малък процент мазнини, но здравословен...
Нормалния % мазнини е този, който не ти създава здравословни проблеми, чувстваш се добре и харесваш образа в огледалото.
За някои това е 7, за други 10, 15, до 18. Зависи от начина ти на живот, тренировки, храна и т.н.
Здравейте и благодаря за мненията.
Oranje не знам защо така “запали”, може би ти е омръзнало от такива... “невежи като мен”... съжалявам, ако съм те издразнила нещо... не ми е това целта.
Хранене и спорт вчера:
Закуска и обяд: 150гр. мюсли, които ги ядох на няколко части до 16 часа - по препоръка на Oranje за храненията. :)
Ябълка
Тренировка: 30 минути пътека на различни интервали... четох че така било най-добре, ако искаш да се отърваваш от мазнините.
3 х 50 коремни преси
30 минути пътека във вакуум - новото ми откритие... повлиява доста добре на целулита.
15 минути пауър плейт - предимно за крака и корем.... ръцете на тоя уред умишлено ги пропускам, защото и без
това смятам, че са твърде мускулести... да не говорим за рамената... хъх
Вечеря: няколко маслини и леща... оказа се, че лещата съдържа най-много протеин - пак по препоръка на Oranje
1 чаша червено вино
С водата вече нямам проблем... и вчера я докарах до към 3 л.
Margaritka благодаря за отговора... питам за процента мазнини в тялото, защото бях чела някъде, че е 17 процента за жените...
Мисля, че при мен е някъде 20… защото зимата месец преди да ми спре цикъла бях на 22, ако може да се вярва на тези кантари, на които стъпваш и той ти казва какъв процент мазнини имаш...
17.07.09
07:50
Не съм се запалил, аз така си говоря. Сигурно много д-р Хаус гледам напоследък :lol:
Наистина бобът и лещата имат около 20% протеин, но той е от растителен произход и аминокиселинният му състав не е оптимален. Малък трик е да се хапват с друг източник на протеин, например с месо или сирене.
Може би не е лоша идеята да обмислиш варианта част от протеините да ти идват от пудра, след като не искаш да хапваш често месни, млечни и яйца.
17.07.09
08:09
Едно съвсем малко допълнение - ако се смесват (например) боб с някакво месо, препоръчително е да се калкулира общото количество протеин от двете, а не само това от месото. Забелязвам една грешка по мое мнение, да се “дозира” 200 гр някакъв тип месо, което е по презумция около 40 гр протеин, заедно със 100-тина гр боб като гарнитура. По спомен и той съдържаше около 20 гр протеин, при който, като теглим чертата, усвояването и образуването на киселини са под въпрос - тенденцията второто да се появи е по-сигурно. :)
казано от Oranje на 17.07.09, 07:50:
Може би не е лоша идеята да обмислиш варианта част от протеините да ти идват от пудра, след като не искаш да хапваш често месни, млечни и яйца.
Под пудра имаш предвид... протеин на прах ли... Имам един такъв в нас.... След тренировка се пие нали?...
Не знам дали ви звучи налудничаво.... ама аз малко искам да си понамаля мускулната маса и заради това всячески се стремя да огранича протеина... Сигурно трябва да си направя снимки, за да ме разберете.... просто на ръст 159 см... никак не отиват всичките тези мазнотии и мускули, които съм си сътворила сама...
Грррр....
Ето ... помрънках си... :)