LC периода на Thrashmetal

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.04.09
19:47

YEAH! Chest day :coolgrin: (трябват ни повече emoticones от тоя тип).

Лег: 65; 70; 75; 70 - 5-6 reps
Горен лег с дъмбели
Флайс от горен лег
Кросоувър
Пулоувър

meal 1 - 5 с.л. овесени ядки, 150гр. кис. мляко, 2 с.л. овесени трици
meal 2 - сандвич: питка бял хляб, зелева салата, шунка
meal 3 - предтренировъчно: 3 и 1/2 яйца (четвъртото го върнах половината ^^), 5 с.л. овес, 150гр. кис. мляко
meal 4 - следтренировъчно: 2 свински пържоли
meal 5 - малка чиния кафяв ориз, няколко маслинки, сирене
meal 6 - малко преди лягане: 2 варени цели яйца, шейк: шепа орехи, 250гр. извара, 200-250млл. пр. мляко.

Мързеше ме да варя яйцата преди тренировка, затова сурови ги такоз, но последното направи проблем. Толкова трудно го преглътнах, че спуках капиляр и 10 минути ми тече кръв от носа :lol:. Иии 3 кафета за целия ден, едното от които без захар с мляко.

Днеска гла’ата ми роди няколко въпроса, които са достатъчно малки, че да не заслужават да отворя тема, но достатъчно големи да не ме оставят да ги забравя:

- Къде точно трябва да усещам пулоувъра, с тежки или с леки килограми да се изпълнява и в колко серии и повторения?
- Каква е разликата в клек широк разкрач и клек тесен разкрач?
- В дните в които не тренирам пак ли да си ям като в тренировъчен ден, или по-малко въглехидрати/по-малко калории изобщо?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.04.09 19:49.

18.04.09
04:07

здравей,пуловера го прави с леки килограми по 10-12 повторения 3-4 серии,защото бях свидетел един “чичко” как си навехна рамото,клека се прави с разкрач на раменете,а относно храненето,както прецениш но се пази от “опасните работи” и не яж въглехидрати след 2-3,но ти това си го знаеш :)

18.04.09
05:59

Аз и да клякам знам, но не ми е ясна разликата м/у широкия и тесния разкрач - 2 различни упражнения ли са, или вариация на едно упражнение.

Колкото по-широк е разкрача напрежението е към вътрешната част на бедрата, а колкото по-тесен се изнася към външната част.

18.04.09
10:43

Днеска 110кг. тяга, пак забравих да снимам тежестите ^^
Довечера като се прибера ще кача клипа.

18.04.09
18:13

Just another day of paying dues…

Набирания, различни хватове 4х6
Чукове
Тяга 70; 90; 100; 110 http://vbox7.com/play:a786ded5
Мечка

meal 1 - овес, 1:1 кис. мляко и пр. мляко, 4 белтъка, 3 жълтъка
meal 2 - овес, 1:1 кис. мляко и пр. мляко
meal 3 - предтренировъчно: 150гр. свинско, 150гр. кафяв ориз, 300млл. пр. мляко, козунак
meal 4 - следтренировъчно: 350гр. пил. гърди, 200млл. coca-cola light
meal 5 - 500млл. бира, х1 “Бейк Ролс”
meal 6 - 3 варени картофа с зехтин и подправки
meal 7 - 300гр. пил. гърди, няколко маслинки, сирене
meal 8 - 2 цели варени яйца, 200млл. пр. мляко, шепа орехи, сирене

Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.04.09 18:18.

19.04.09
15:58

Майка донесе половин кило соев протеин на прах. На пакета пише “изолиращ” т.е. не задържа вода? Това беше добре, нали?

На 100гр. продукт:
90гр. протеин
0.1гр. мазнини
5.4гр. въглехидрати

Няк’ви коментари? Нито един ред не съм изчел на тема добавки и съм супер некомпетентен на тая тема, но като гледам съдържанието само хубаво виждам..
Не съм я карал, дори не съм говорил за това с нея, но го е видяла и е решила, че ще ми влезе в употреба и го е взела. Ще си го ползвам.

Там е работата с соята :) На етикет е прекрасна на практика - не :(
Прочети в нет-а за соевия протеин има много,но най-важното е,че голяма част от него не се усвоява.НО така или иначе е у тебе ще го пиеш я.Пари струва няма да хвърлиш.Пий го сутрин с овеса и млякото 20тина грама и вечер 10-15гр с изварката.Друг път се допитвай за добавки :)

19.04.09
16:34

Там е работата, че не съм и искал. Не, че съм отблъсквал добавките, просто не налитам.

п.п. Мога ли след тренировка вместо 300гр. месо да ям 150-200гр. месо + протеина? Тоест да намаля малко храната за сметка на протеина. Той нали се усвояваше като се смесва с животински.
п.п.2 Рече, че голяма част от него не се усвоява - колко голяма? 500гр. плика струва 5лв. - толкова ли много не се усвоява, че да не е на сметка?

19.04.09
17:03

Това да не е соево брашно някакво.Вземи го пробвай, че сигурно е голяма отврат.Поне така съм чувал, че в залата по едно време го споменаваха ама не с добро.

NE

19.04.09
18:06

бтв аз го гледах тоя соев протеин преди 1 час в супера и бая се чудих дали да не си купя такъв но се отказах..я кажи как е на вкус

19.04.09
18:12

Another day goes by…

Ръце:
Лег тесен хват
Френско
Скрипец
Сгъване с дъмбели
21’s
Чуково сгъване

Предмишница:
Сгъване надхват
Сгъване подхват

—————-

meal 1 - предтренировъчно: 5 с.л. овес, кис. мляко, 2 яйца, 200млл. пр. мляко
meal 2 - следтренировъчно: 5-6 кифтета (домашарка), салата от маруля
meal 3 - 5 кьофтета, купичка кафяв ориз, 400млл. пр. мляко
meal 4 - 6 с.л. овес, 1 с.л. соев протеин, кис. мляко
meal 5 - 300гр. печено пиле, 200млл. пр. мляко, салата от маруля
meal 6 - сиренце, лъжица соев протеин, 200млл. пр. мляко

казано от vlad-o на 19.04.09, 17:03:

Това да не е соево брашно някакво.Вземи го пробвай, че сигурно е голяма отврат.Поне така съм чувал, че в залата по едно време го споменаваха ама не с добро.

На вкус ли? Няма вкус, но мяза на брашно, просто е бежав цвят.

150-200гр месо + 10-15гр соев изолат е перфектно след трен.

19.04.09
18:31

Това със сигурност не е филтриран соев протеин който се продава като добавка.Тука го има в пикадили и аз мислих по едно време да го взимам.До колкото съм чел за соята има доста въпросителни относно качествата и.За соевите протеини се твърди че са филтрирани от вредните съставки, до колко е така нз.Соята съдържа и някакъв тип естрогени от където може да качиш мазнини и даже гинекомастия да се получи.

20.04.09
06:51

Чувал съм аз това, но както вече е повече от ясно - обичам сам да откривам топлата вода. Ще го привърша тоя пакет и тогава ще си говорим. Може пък да се окаже нещо полезно и изгодно.

20.04.09
18:40

Delts:

Преси зад врат
Повдигане на кривия лост до брадичката
Преси пред гърди
Обратен флайс на машина
Коремни
Повдигане на краката от вис

meal 1 - шейк: 150млл. пр. мляко, 150гр. кис. мляко, 1с.л. мед, 1с.л. соев протеин, 6с.л. овесени ядки, 2с.л. овесени трици
meal 2 - 2 варени цели яйца, 5с.л. овесени ядки, 2с.л. овесени трици, 200гр. пр. мляко
meal 3 - pre workout: пил. бутче, ~200гр. печени картофи, 2 питчици бял хляб
meal 4 - post workout: 250млл. пр. мляко, 150-200гр. кис. мляко, 1с.л. соев протеин, 1с.л. мед
meal 5 - сандвич: 2 филии черен пълнозърн. хляб, маргарин, 100гр. сирене, 1/2 консерва от риба тон, маруля
male 6 - 200гр. печено свинско, кола лайт + патронче ром
meal 7 - шейк: 400млл. пр. мляко, шепа орехи, 1с.л. соев протеин

Нещо ми стана много скучен дневника. И за известно време няма да има много промени - ще подържам подобно хранене + 5-дневен сплит за известно време и... така. Не намирам за нужно да отбелязвам едно и също всеки ден, затова ще се отчитам само при някое силово постижение, някой-друг качен килограм, снимка, да ъпдейтна мерките или просто за да не оставя тефтерчето ми да потъне сред останалите теми.

п.п. Печените и варените картофи бавен въглехидрат ли са?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.04.09 18:42.

ЦЕ

20.04.09
19:06

Бавен са.

Картофите са с висок ГИ !

21.04.09
14:01

Ооо няма така да се разбереме! За пръв път от .. известно време се погледнах гол в огледалото и гледката ме изуми - надебелял съм. Веднага се претеглих на кантара - 72 кила! В края на НВД-то бях 65-66. От къде дойде това не знам... Дали не е защото малко след НВД-то рязко вдигнах въглехидратите? Дали не е защото преди НВД-то рязко минах на малко въглехидрати? Не знам, извода обаче е, че трябва да спра да ям толкова въглехидрати!

- 2 седмици РБД, след което НВД
- Кардио и след 2 седмици като ми изтече картата спирам силовите тренировки

Уж дадох почивка на дневничето, но за стимул ще го продължа.

ЦЕ

21.04.09
17:20

казано от Thrashmetal на 21.04.09, 14:01:

Ооо няма така да се разбереме! За пръв път от .. известно време се погледнах гол в огледалото и гледката ме изуми - надебелял съм. Веднага се претеглих на кантара - 72 кила! В края на НВД-то бях 65-66. От къде дойде това не знам... Дали не е защото малко след НВД-то рязко вдигнах въглехидратите? Дали не е защото преди НВД-то рязко минах на малко въглехидрати? Не знам, извода обаче е, че трябва да спра да ям толкова въглехидрати!

- 2 седмици РБД, след което НВД
- Кардио и след 2 седмици като ми изтече картата спирам силовите тренировки

Уж дадох почивка на дневничето, но за стимул ще го продължа.

А какви тренировки ще правиш щом спираш силовите ?

21.04.09
17:46

Кардио. Спирам щангите и само тичане. Поне циментираха парка - няма вече да тичам на камани.

21.04.09
17:51

казано от Thrashmetal на 21.04.09, 17:46:

Кардио. Спирам щангите и само тичане. Поне циментираха парка - няма вече да тичам на камани.

И наистина ли мислиш, че ще изглеждаш по-добре? Абсурд според мен. С кардио и НВД без силови треноровки ще изгориш и малкото мускулна маса, която си направил. Я вземи се зареди с търпение и изкарай в залата 2-3 години, хапвай добре и чак тогава търси резултати. Бързата работа... знаеш нататък. :)

21.04.09
18:36

брато не ги спирай щангите :) след силова тренировка прай кардио и си ОК,аз така правя :)

26.04.09
06:52

Добре де, надъхвацията беше голяма, но честно - не си помръднах пръста да намалям храната, да правя кардио или да си мътя главата със куп сметки. Последните няколко дни минаха кажи-речи по следния начин:

7:00 (8:00 в почивни дни) първа закуска - овес, овесени трици, чаша прясно мляко, 1/2 кофичка кисело мляко, лъжица мед, лъжица соев протеин
10:30 втора закуска:
вариант 1 (в нас) - като първата закуска, но вместо протеин - няколко яйца без няколко жълтъка
вариант 2 (в училище) - кофичка кисело мляко/айрян с лъжица соeв протеин
13:30 обяд и pre-workout meal - овес, овесени трици, 1/2 кофичка кис. мляко, ~200гр. печено месо, няколко филии препечен хляб с масло
14:30 (примерно) post-workout - лъжица мед още в съблекалнята на фитнеса
15:00 20мин. след лъжицата мед - 250-300гр. печено месо, когато нямам достатъчно месо добавям лъжица соев протеин в чаша пр. мляко
18:30 - кафяв ориз с извара, или кафяви макарони с извара, или друг бавен въглехидрат, евентуално овесени ядки с трици и мляко и т.н.т.....
21:00 първа вечеря - печено месо/яйца
23:30 малко преди лягане - извара с няколко маслинки

Тренировките са си стандартните.. 5-дневен сплит - още няколко седмици така и на нова карта (за фитнеса) почвам нещо различно, много еднообразно, мускулите взеха да свикват - нито ме гони мускулна треска, нито нищо.

п.п. 71.5кг. станах., края на Февруари бях 65.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 07:00.

Атака тренировките не си помисляй да ги спираш :) А 5 дневен сплит не ти ли идва в повече ? Добавки не взимаш или ?

26.04.09
07:28

Никакви добавки освен соевия протеин. Малко предистория - майка го е видяла в мола 500гр. соев протеин и решила, че ще е от полза за фитнеса и при цена 5.99лв. веднага го взела. Не съм я питал за добавки, не съм искал пари, дори не споменавам суплементи - просто решила и тя да да ме ‘зарадва’ с нещо. Взела го - взела! Ще си го пия.
Колкото до тренировките, не ми идват в повече. Супер съм си - няма мускулна треска (освен когато правя максове), няма отпадналост, умора или сънливост след тренировката.. В дните за почивка едвам дочаквам следващата тренировка.

Е разбира се, че ще го изпиеш :) пробвай повече концентрация по време на трен и се съсредоточи максимално да правиш изчистено движенията да осетиш натварването истински. При мен действа. Изцеждай здраво :)

26.04.09
08:11

Такава е идеята - концентрация в/у мускулите и наистина в края на тренировката умирам, но като се прибера и си метна един душ не познавам умората.

26.04.09
10:08

Според мен махни въглехидратите в последното хранене,щом не искаш да качваш вече.. гледай РБД, в дните с яки тренировки повечко карбс, в почивните дни - малко карбс.Трябва да си познаваш тялото.

26.04.09
10:43

Няма какви въглехидрати да махам. 4гр. от изварата - не ям повече от 100гр. извара в последното ядене, а предпоследното обикновенно съдържа или само яйца, или само месо. Самите количества на храната ги контролирам така както ти казваш - в тренировъчни дни ям доста карбо, предимно бавни (бързите са само преди и след трен.). В не тренировъчни дни - както в тренировъчните дни, само че без бързите карбс и храната намалена на 1/3 приблизително.

казано от Thrashmetal на 26.04.09, 06:52:

Добре де, надъхвацията беше голяма, но честно - не си помръднах пръста да намалям храната, да правя кардио или да си мътя главата със куп сметки.

Няма и да си го помръдна. Това означава, че нито рбд ше пазя, нито нвд. Ще ям много (но не прекалено, разбира се) и най-вече бавни въглехидрати, знам кога и как да ги разделя, ще си тренирам, при това здраво и.. така. Семпло и не особено трудно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 10:49.

26.04.09
17:42

Прави тридневен сплит и кардио.
1. гърди + средно, предно рамо
2. кардио
3. крака + бицепс + трицепс
4. кардио
5. гръб + задно рамо
6. кардио

иии тъй.!

26.04.09
18:09

Ззззззззззззззззззззззззззззззззззащото?

Просто си фен, или намираш някакво предимство в 3-дневния пред 5-дневния? Ако е до възстановяването - не бери грижа, ако е нещо друго - дай акъл, че все не достига :lol:

26.04.09
18:11

казано от HeartCore на 26.04.09, 17:42:

3. крака + бицепс + трицепс

Колко упражнения за крака предлагаш? 1, 2?! Малко са според мен. Иначе става много обемиста тренировката.

п.п. double post, sry.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 18:11.

26.04.09
19:51

Дньеска гочин день.

meal 1 - овес, трици, кис. мляко, соев протеин, лъжица мед, почти съм сигурен, че пих пр. мляко, не може да не съм
meal 2 (pre workout) - яйце (да, едно.. последното), 4 филии препечен хляб с масло, малко риба, малко овес с трици и кис. мляко, чаша пр. мляко
meal 3 (post workout):
- лъжица мед веднага след тренировката
- няква риба 20мин. след тренировка
meal 4 - другото парче риба, овес, трици, кис. мляко, пр. мляко за разредител
meal 5 - яко маруля + репички, печено свинско
meal 6 - третото парче риба преди лягане

Почти съм сигурен, че нещо липсва, но какво ли.. Едва ли ще се сетя, просто не се опитвам..прекалено..много..ме мързи..

Тренировката.. изглеждаше като всяка друга:

Скотово
Последователно
Сгъване на кабели от горен скрипец
Чуково
Лежанка тесен хват
Скрипец
Разгъване с дъмбели над глава
Разгъване с щанга за предмишница
Сгъване с щанга за предмишница

Сега.. Знам, че за бицепс упражненията станаха много нещо, но това скотово с правия лост го усетих в китките и в лактите, но НЕ И В БИЦЕПСИТЕ. След последната серия не чувствах нищо в бицепсите, затова си позволих да си представя, че не съм го правил и започнах наново тренировката с друго упражнение.

п.п... Малкото тестостерон.. Нали, някои младежи имат повече, други по-малко.. Тези младежи, които имат по-малко тестостерон и изглеждат като че ли не са на 17 години, ами на 15 (границата м/у 15 и 17 е много тънка впрочем) пречи ли качването на мускулна маса? Все си мисля, че би трябвало по-бавно да се качва с по-малко тестостерон. Имам брадати приятели на моята възраст, които си седят на задника по цял ден и правят шкембета и не ядат абе изобщо под всякаква критика. Но за отрицателно време във фитнеса ме минават и по всичко - трибой, обиколка ръка... всичко ти ка’ам.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 19:59.

26.04.09
19:59

Ако целта ти е да чистиш, силовите тренировки са ти предимно за запазване на мускулната маса. Три дни са ти достатъчни, ако в останалите вкараш кардио, ще стане супер.
Краката 3 упражнения: Клек, 2 загряващи и 3-4 работни серии с тежко. + Лег преса и нещо за задно бедро.
За бицепс и трицепс по 2 упр и си готов.

... според мен.

26.04.09
20:02

казано от HeartCore на 26.04.09, 19:59:

Ако целта ти е да чистиш...

Say no more.

Знам, че дневника ми в момента няма конкретна цел (често това което искам от тялото си се мени), объркващо е, но ясно си казах в последните няколко поста, че може да си мрънкам, че съм дебел, че еди к’во си, но няма да свалям.

Прав си, че за отслабващи 3-дневния сплит е по-добър, прав си и за това, че силовите тренировки по време на НВД са с цел запазване максимално на мускулната маса, но не такъв е моя случай.. поне в момента не.

казано от Thrashmetal на 26.04.09, 10:43:

казано от Thrashmetal на 26.04.09, 06:52:

Добре де, надъхвацията беше голяма, но честно - не си помръднах пръста да намалям храната, да правя кардио или да си мътя главата със куп сметки.

Няма и да си го помръдна. Това означава, че нито рбд ше пазя, нито нвд. Ще ям много (но не прекалено, разбира се) и най-вече бавни въглехидрати, знам кога и как да ги разделя, ще си тренирам, при това здраво и.. така. Семпло и не особено трудно.

Ако съм прав е въпрос на време да се видя в огледалото и да съм доволен от количеството мускулна маса.
Ако не съм прав.. е, за 100-тен път ще го кажа - най-много обичам сам да откривам топлата вода.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.04.09 20:06.

ЦЕ

27.04.09
16:48

Може ли да напишеш как си подредил 5 дневния сплит ?

27.04.09
17:49

Гърди:
Лежанка
Полу-лег с дъмбели
Флайс от полу-лег
Кросоувър или долен лег
Коремни преси
Руски извивания

Гръб:
Набирания смесени хватове
Гребане с щанга
Римска тяга
Гребане с дъмбел или мечка

Ръце:
21’s
Концентрично или последователно сгъване с дъмбели
Сгъване с дъмбели неутрален хват
Лежанка тесен хват
Скрипец
Френско или разгъване зад врат с дъмбел
Сгъване за предмишница
Разгъване за другата част на предмишницата

Рамо:
Раменни преси с щанга или с дъмбели
Повдигане на щанга до брадичката
Военни преси
Обратен флайс на машина
Трапецовидно повдигане на калф машина
Трапецовидно повдигане с щанга зад гръб
Коремни преси
Руски извивания

Крака:
Клек
Лег-преса
Преден клек
Мъртва тяга
Повдигане на пръсти от калф машина
Повдигане на пръсти от седеж.

Тренировката за крака е най-кратkа, но най.. как да кажа, хардкор. Излизам като зомби от фитнеса след краката - едвам ходя и съ супер изтоштен.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.04.09 18:12.

28.04.09
18:51

Кофти ядене и днеска и вчера. Вчера:
На закуска - както всяка друга, много богата на въглехидрати и протеини
Следобед като второ я дене - половин черен хляб на препечени филии с масло
Вечерята - пил. гърди със салата от маруля

Днеска:
meal 1 - овес + трици + кис. мляко, шейк: банан, лъжица мед, 500млл. пр. мляко, 2 с.л. соев протеин
meal 2 pre workout - 350гр. свинска флейка, 100гр. сирене, 3-4 препечени филии черен хляб с масло, няколко маслинки. лайт кола
meal 3 post workout - 150гр. пил. гърди с диетична кола
meal 5 - Бейк Ролс, кубети, мин. вода
meal 6 - Хег на фурна, салата от маруля
meal 7 - Хег на фурна

Вчера тренировката беше animal arms, днеска - delts. Утре съм на фитнес в Люлин, че някакъв нов са отворили. Та с приятели ще съм, а тренировката се пада да е за крака - ще има максове  :coolgrin:

Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.04.09 18:51.

30.04.09
04:36

Хвърлих соевия протеин на боклука - не мисля, че адските газове и пъпките които ми излизат са странични ефекти, за които мога просто да си затворя очите и да ги преглътна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1