Дневник на Allegra

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.04.09
05:04

казано от Allegra на 28.04.09, 04:16:

Едни много умни мисли ме спохождат напоследък..и ще ги споделя с вас. Незнам защо е толкова трудно да се храниш чисто, да тренираш и да спиш като хората...така като си помислиш не е толкова трудно, но тръгнеш ли да го изпълняваш е зор..
Също неразбирам поради липса на мотивация ли или нешо друго, но излязох от релси..и ето пак ще хапна лъжичка фъстъчено масло м/у храненията или ще си чупна от нещо друго..незнам на какво се дължи! Понякога се чувствам изморена от собствените си ограничения..и то за кво..така като гледам не съм свалила кой знае колко..то и като сваля, то не че не се връща след 2 дни отново  >:(

Аз ли много мисля, това нормално ли е...незнам! Вие кажете!!!!!!!

Здрасти от мен!
Рядко си позволявам да се намесвам в женски теми, включващи сваляне на кг, защото първо не я разбирам тази мания за отслабване и второ, мога да си изпрося бой  ;-P

Но, така и така си се замислила, помисли и върху това - защо 90% от жените сте решили, че свалените кг са мерило за привлекателност и/или спортно ниво. Честно ще си кажа, мисля, че са ви грешни приоритетите. И от там, зверските усилия да спазвате непосилно стриктни диети, които разбиват хормоналния баланс и влияят доста неприятно на психиката.

Е, щом сте в този форум, значи е направена голямата крачка, а именно - осъзнаване, че спортуването е верния път към целта. Ами хайде направете и следващата крачка. Изместете фокуса от свалянето на кг към постигане на по-високо фитнес ниво - по-бързо, по силно, по-високо (последното не е задължително  ;-) ). Забавлявайте се тренирайки! И някъде по пътя, някак между другото, ще осъзнаете, че сте постигнали онази на пръв поглед непосилна и психически обременяваща цел - няколкото свалени кг. Или още по-добре - ще си тежите както преди, но ще изглеждате в пъти по-добре, защото тези кг вече ще са от силни и гъвкави мускули.

Да не говорим, че ще излъчвате самочувствие, което много по-силно привлича нас, мъжете. Е, вероятно има и такива от нас, които си падат по “рекламни клечки за зъби”, но мнението на точно пък тези мъже ли е важното за вас?

Голяма работа, 2-3 лъжички фъстъчено масло или блокче шоколад! Ако се чувствате щастливи и спокойни, това ще си личи. Прекалено натегнатата струна се къса, прекалено отпуснатата - не свири!

Успех!

NE

28.04.09
05:04

казано от Ines на 28.04.09, 04:48:

Според мен на всеки се случва да прегреши понякога!Проблемът е, че веднъж като прегреши и почва да си мисли “Край отиде ми фигурата” и такива подобни неща.Така започва сам да се депресира...а всички знаем че в 95% от случаите депресията води до ядене ;) Така че номера е като сгрешиш веднъж да кажеш “Майната му” и да продължиш в правия път, а не да оплакваш бисквитата която си изял/а преди малко :)

това което ти каза,го осъзнах едвам тази сутрин когато отворих гардероба за да извадя някоя дрешка за фитнеса и не намерих един сцепен откъм бедрата панталон които майка ми беше купила преди 2 години и аз вместо да го премеря си мислех че ще ми стане,отидох в съблекалнята,излезнах и излъгах че съм го премерила...сега го облякох без проблем а преди 2 години не можах и ханша си да вкарам вътре :) обадих се на майка и и казах да го даде на някоя шивачка...както и да е ,мисълта ми е че даже и да ядеш сладко за 1-2-3 дни не можеш да развалиш целия труд във фитнеса и около диетата...освен ако не ядеш по 7000 калории на ден :lol: на мен ми се е случвало след като съм била на НВД да го правя,изкара ме с 2 кг повече,но беше главно задържане на течности защото след 5-6 дни пак си тежах колкото си бях преди :) нищо не се разваля от 1 или 2 дни ;)

28.04.09
05:23

Подкрепям Vic. Аз отдавна действам на този принцип.

28.04.09
06:20

Аз също подкрепям мнението на Вик, това е, особено да го чуеш от мъж, красотата и щастието на една жена не се изразява само в това да е финна и слаба като ” рекламните клечки за зъби”..... :)

28.04.09
06:22

Аз това го разбрах някъде на около 16:)

Vic подкрепям мнението ти, като един расов мъж (хихи за момента поне), аз също искам да уверя, дамите, че повечето мъже и аз в това число не си падаме по жени тип анорексички, едно си е едно красиво елегантно стегнато тяло, друго си е една шепа кости и едно канче кръв :).

28.04.09
06:34

Абе... извинявам се на авторката на темата, обаче е важно да кажа нещо. По принцип, и на мен все още не ми е много ясно какво точно тласка нас-жените към инквизиция и садо-мазо. Но, определено НЕ Е мъжкото мнение по въпроса с женската красота ;-)

Мнението беше редактирано от Winnie на 28.04.09 06:57.

28.04.09
06:51

казано от Vic на 28.04.09, 05:04:

Забавлявайте се тренирайки! И някъде по пътя, някак между другото, ще осъзнаете, че сте постигнали онази на пръв поглед непосилна и психически обременяваща цел - няколкото свалени кг. Или още по-добре - ще си тежите както преди, но ще изглеждате в пъти по-добре, защото тези кг вече ще са от силни и гъвкави мускули.

Има неща, които са ти толкова добре насадени в съзнанието и още по-добре насадени в подсъзнанието. Те са подводните камъни. Ние се забавляваме като тренираме - аз поне се забавлявам много и тренирам не, за да отслабна, а защото ми е кеф! Но има едни мехурчета, които си плуват в подсъзнанието ни, ние се опитваме да ги заровим надълбоко, но те рано или късно изплуват и се пукат. И правят мазано. Това важи особено много за момичета, които са имали/ имат проблем с теглото, и да са клечки за зъби (или близо до това) им е Възвишена цел. Да, здравия разум казва, че това е глупаво, но тънкия писклив гласец в главата казва друго. Просто не можеш да го сбориш - докато си във вихъра си, успяваш да го замълчиш, но когато нещо те препъне, именно това тънкото гласче надделява. А това са комплекси, които са ти набивали цял живот. Не можеш да ги ‘затриеш’ с един замах. Трябва мноооого време, много усилия и много воля. И много подкрепа.

Повечето момичета, които са в този форум (или поне, които имат дневници) определено СА имали проблем с теглото (вероятно от мънички) и са се лутали между какви ли не крайности, за да го понижат. Това вече е нещо извън контрола на съзнанието. И колкото и да си поставям други цели и да се опитвам да изместя фокуса, дълбоко в себе си аз зная прекрасно къде е той - в рекламните клечки за зъби, опаковани в малко мускулчета.

28.04.09
07:16

Знаех си аз, че съм на път да си изкарам боя...

Уини, има нещо много грешно в това да измервате напредъка си с кантарче и сантиметър и то НЕ заради мъжете. Абе и по-голяма част от мъжете си мерим “напредъка” така, ама кога съм твърдял, че мъжете сме съвършени... Майтапа настрана, това, че жените се стараят повече заради другите жени, а не заради мъжето съм го чувал/чел. Но ако заровим още по-надълбоко в корените на тази конкуренция, къде ще стигнем? Пак в състезанието за “най-расов” мъжкар.

Лимка, с теб сме спорили на живо много пъти. И, да... с теб се спори трудно ;-). Съгласен, че подсъзнанието ни навира в носа насадени от детските години страхове и комплекси и винаги в неподходящ момент, когато ни е паднал гарда. Сякаш има подходящ момент за тези неща... Но ако не борим тези предрасъдъци, доникъде няма да стигнем. А нали целта е да израстнем?

28.04.09
07:27

казано от Vic на 28.04.09, 07:16:

... Майтапа настрана, това, че жените се стараят повече заради другите жени, а не заради мъжето съм го чувал/чел. Но ако заровим още по-надълбоко в корените на тази конкуренция, къде ще стигнем? Пак в състезанието за “най-расов” мъжкар.

Не си на прав път :-)
Много ви се иска да си вдигнете акциите, като си мислите, че се стараем и конкурираме заради Вас, господа! Само, че хич не сте толкоз важни и изобщо ... ситуацията няма нищо общо с вас.
На плиткото ровиш ;-)

28.04.09
07:33

казано от Winnie на 28.04.09, 07:27:

... Майтапа настрана, това, че жените се стараят повече заради другите жени, а не заради мъжето съм го чувал/чел. Но ако заровим още по-надълбоко в корените на тази конкуренция, къде ще стигнем? Пак в състезанието за “най-расов” мъжкар.

Много ви се иска да си вдигнете акциите, като си мислите, че се стараем и конкурираме заради Вас, господа! Само, че хич не сте толкоз важни и изобщо ... ситуацията няма нищо общо с вас.
На плиткото ровиш ;-)

х 2

Не помня да съм страдала от липса на мъжко внимание, макар и закръгленичка. Привлекателна съм, секси съм и го виждам в очите на мъжете. Това не слага край на състезанието с мене си, както и не прави по-малко комплексирана...Може би просто ми вдига малко самочувствието...

28.04.09
08:43

казано от Limka на 28.04.09, 07:33:

.......
На плиткото ровиш ;-)

х 2
Не помня да съм страдала от липса на мъжко внимание, макар и закръгленичка. Привлекателна съм, секси съм и го виждам в очите на мъжете. Това не слага край на състезанието с мене си, както и не прави по-малко комплексирана...Може би просто ми вдига малко самочувствието...

Ясно ми е, че сте бойни мацки няма да се предадете току така :-P

Добре, да приемем, че не го правите за да впечатлите мъжете. Но това с нищо не променя идеята ми, че трябва да се съсредоточите в друга цел, по-висша от това да намалите теглото или обиколката на бедрата. Пак ще постигнете резултат, но с далеч по-малко мъки и психическо натоварване. Не казвам, че ще е лесно, бързо и безболезнено. Но според мен е правилно.

Allegra, извинявай, напълнихме ти дневника с “размисли и страсти”...

Мнението беше редактирано от Vic на 28.04.09 08:44.

28.04.09
09:22

Божееее, само аз ли не се меря на кантара и със сантиметъра през 5 минути и не изпадам в депресия заради 50-те грама извара в повече? Имам чувството, че поизтрещяха доста хора в един момент - по-спокойнооооооо!:)

28.04.09
09:22

Хехе, не се стърпях да се включа и аз...

казано от Limka на 28.04.09, 07:33:

На плиткото ровиш ;-)

х 2

Ами не е ли това най-важното?
Рекламните клечки са образ на красивата жена насаждан от медиите от много години насам...Абсолютно неправилно...И положението става все по-зле всяка изминала година...Единици са жените, които на такива кг и размери са здрави, т.е с ектоморфни тела и евентуално много бърз метаболизъм...Мен искрено ме отвращават ходещите скелети от модните ревюта, да не говорим, че и смъртните случаи в следствие на анорексия сред т.нар. “рекламни клечки” се увеличават...Въобще медиите и модната индустрия са за един як бой...И мъжете, които харесват такива рекламни клечки също, щото явно не осъзнават, че толкова ниско тегло означава здравословни проблеми...

Ако трябва да степенувам причините да спортувам  - на първо място е за да съм здрава - преди години това далеч не беше основното - но с сегашния ми начин на живот (цигари и седене на комютър по 10-12 часа на ден), без спорта наистина се чуствам зле и нездрава; на второ място е самочуствието и мъжките погледи, и то не случайните, а тези, чието одобрение търся; за останалите жени - еми де да знам, май ми е все тая горе-долу...Аз също имам някакви комплекси още от детските години - имам сестра, която е 1 година по-малка от мен, на същата височина в момента тежи 49кг и в интерес на истината не е кльощава, но пък никога през живота си не е спортувала, общи познати са казвали, че аз съм много по-секси от нея, така че явно кг и размерите не са толкова важни, а пропорциите и излъчването ;) А пък тя иска да има като мойте крака, щото нейните са отпуснати ама я мързи да бяга или да прави гимнастика и си остава с искането :)

казано от Ива Павлина на 28.04.09, 09:22:

Божееее, само аз ли не се меря на кантара и със сантиметъра през 5 минути и не изпадам в депресия заради 50-те грама извара в повече? Имам чувството, че поизтрещяха доста хора в един момент - по-спокойнооооооо!:)

Това е лесно да се каже от позицията на жена, която не е виждала стрелката на кантара на 70кг...Особено на 164см височина...

Мнението беше редактирано от mbarton на 28.04.09 09:32.

28.04.09
09:39

Миши, подкрепям напълно всичко, което си написала!
Когато съм о.к. и аз мисля така. На 100%. Обаче, когато изтрещя и се демотивирам, съвсем други мисли са ми в главата.
Абе, ай стига спам за дневничето на Алегра...и то го отнесе ;)

28.04.09
13:58

Привет на няй-готината банда на света! Страхотна дискусия се е заформила енд джъст фор дъ рекърд НЕ МИ СПАМИТЕ ДНЕВНИКА!!!!!!! Аз точно това исках, различни мнения, щото сама почвам да се вкарвам в разни филми! :coolgrin:

И аз като Лимка, не страдам от мъжко внимание (то пък тука едни мъже мани бегай мани)..но когато си бил винаги над 70 кг. борбиш се с чудовишето в главата си..пък моето чудовище е мноо инат и не се дава лесно!  Аз само като си помисля преди 4 години като си бях в Бг, нито фитнес знаех кво е (демек какво се прави там), даже и разликата м/у протеин, въглен и мазнина не ми беше мноо ясна (честна момичешка). Сега не че съм голям експерт, но поне знам това онова  :)
И разговорите с приятелки преди бяха “абе тоя моя вчера кво направи”....сега са ” какво яде вчера..олее аз пък изядох еди какво си и сега се чувствам супер гадно, но трябва да ходя да тренирам”...аааа побърквам се честно!!!!!
Като една ветеранка в хранителните разтройства (е то на мен анорексия няма как да ме хване хаха) минах през фаза на булимия, осъзнах се и почнах уж да тренирам  и храня нормално...нормално, нормално, колко да е нормално като само се вкарвам в разни филми и се подтискам. Пък само като си помисля преди години какво усмихнато детенце бях на което не му пукаше даже и да изпука няколко вафли на веднъж  :lol:

Ох казах си всичко..или поне се опитах! То и без това малко хора ме разбират с тези мои “проблеми”...поне тук да си го напиша че един ден като заслабна и като почна да се харесвам (!) да се върна тук и да се смея на себе си...can’t wait for this day to come!

Пък до тогава...мноог гушки на всички :) Отчета като мине деня :)

29.04.09
04:39

Денят мина, thank God…

Вторник. 28ми април.

7:30 2 с.л. овес, протеин, кис. мляко, тиквени семки, 1/2 ябълка, какао, канела, стевия, кафе и мляко

10:00 филия с извара и месо, 1/2 грейпфрут

12-1:30 тренировка (мноо яка, разглобих се..накрая вече крачката не ме държаха, ама ги морих с кардио  :coolgrin: )

2:15 протеин, какао, кис. мляко, 1/2 ябълка, тиквени семки, малко прясно мляко

тук мислех да ям пак, ама само с мисленето си останах  :red:

7:00 голяма дупка, бях супер гладна да ми е за урок утре! Салата от: маруля, фета, риба (много беше), 2 яйца, кашкавал, балсамико...
и пак фъстъчено масло  :red:

11 вечерта е и още ми е тежко от вечерята...

Днес не съм се усетила как съм била на НВД..че и храната ми се струва мноого малко. Офлянквам се и аз с тиквени семки, какао и протеин..ама не се научих! Утре повече ще папам ;)

тренировката:

10 мин. колело

2x60
leg press
glute (тук трябваше да е лег кърл ама се биехме за машините..и само това беше свободно)

2х60
адуктор
абдуктор

2x60
seated leg
leg curl (това в тази комбинация вече никогаш...направо ми се плачкаше след първия път)

кардио: 20 мин. пътека  + 20 мин. кростренажор

Мноу яко..айде да идва четвъртък пак  ;-)

Лошите мисли почнаха уж да се разотиват..да видим до кога ;)

Мнението беше редактирано от Allegra на 29.04.09 04:40.

29.04.09
05:47

казано от Allegra на 29.04.09, 04:39:

До когато им позволиш да се загнездят там, дето не им е мястото ;-) Изкарвай ги по-често тези мисли - и хубавите и лошите.
Хареса ти значи утрепията вчера? :-)

29.04.09
17:00

казано от Winnie на 29.04.09, 05:47:

казано от Allegra на 29.04.09, 04:39:

До когато им позволиш да се загнездят там, дето не им е мястото ;-) Изкарвай ги по-често тези мисли - и хубавите и лошите.
Хареса ти значи утрепията вчера? :-)

Уини, утрепията беше тотална ;) Утре да идва че не’ам нерви вече ;)

30.04.09
13:41

Отчет за Април 29-ми, сряда

9:00 2 дози протеин, 2 с.л. овесени трици, 2 с.л. овесени ядки, какао, 1 с.л. фъстъчено масло, 1/2 ябълка, канела, кис. мляко, стевия, кафе и мляко

12:00 филия с месо, варено яйце, чай, цинк

2:00 23 бадема, 1/2 грейпфрут

4:00 филия с месо

6:30-8 тренировка

8:30 протеин, кис. мляко, извара, какао, канела, стевия

тренировка:

в-преса 4х25
вис 4х20
римско столче 4х25

3х10:
избутване на гърди
флайс
верт. скрипец
долен скрипец
бицепс
трицепс

кардио: 20 мин. пътека
        10 мин. колело ХИЙТ
        10 мин. кростренажор ХИЙТ

Задържам вода...ПМС...ужас

01.05.09
05:26

Привет, привет :)
Аз да си изклюкаря за днес  ;-) Четвъртък, 30ти април:

7:00 2 филии с варено яйце, шунка, кафе и мляко

10:00 доза протеин, кис. мляко, какао, канела, 1 с.л. овес

12-1:30 яката тренировка

2:00 протеин (като в 10)

3:00 киноа, задушени зеленчуци, шунка, чушка, чай

7:00 зеленчуци, фета, риба, балсамико и...фъстъчено масло за десерт  :red:

10:00 козе сирене

нещо се замислям дали да не направя НВД за няколко дни...поне ще имам причина да ям козе сирене и фъстъчено масло без да ми тежи на съвестта  :-P Ще видим с какъв акъл ще се събудя утре и ще го решим ;)

тренировка:

10 мин. колело

2х60:
abbductor
aductor

glute
seated leg

leg press
leg curl

кардио: пътека 20 мин.
        колело 10 мин. HIIT
        кростренажор 10 мин. HIIT

Днес се разглеждах в огледалото и имам голям напредък в оформянето..и като че ли краката са по-оформени и стегнати...но най много имам да свалям от корема  :cheese: стегнал се е...ама има още мнооооого да се желае!
А да и дупето и то същата работа...ама като се има предвид, че винаги съм си била “якичка” това ми е върховата форма до сега!
И още нещо да споделя: когато бях на Дюкан свалих много..но сега ми просветна че е било мускул и вода...иначе на режима в момента с намиращи се въглени свалянето есестевено е много по-бавно, но за сметка на това по-трайно (тук да се прекръстим..)  :lol:

Утре ми е единственото почивно денче от залата, но се страхувам че няма да мога да се удържа и ще отида да се размажа...или пък не! И само ще ям :)

Честит ни петък- ден на майстора ;)

01.05.09
12:05

Алегра, привет, хаха :)
Корема не го ли тренираш? Не виждам много-много да го зориш. Да вземеш да го поизпотяваш в началото и в края на тренировката, на всяка тренировка, и ще имаш резултати и там ;-)
Не се претоварвай излишно. Утре почини, а вдругиден - тренирай. И знаеш ли... не си прави експерименти с диетите. Ако искаш да ядеш фъстъци - хапни, ако искаш козе сирене - също хапни. Избери си един ден, след който следват краката и се нахрани с каквото ти се яде без да смяташ калориите. Мисълта ми е да не пипаш режима щом засега работи, но пък с един ден “каквото-такова” няма да го развалиш.
Когато правиш абдукторите, се навеждай напред, държейки се за облегалката... все едно си готова да излетиш  :-)

01.05.09
13:02

казано от Allegra на 01.05.09, 05:26:

Привет, привет :)

нещо се замислям дали да не направя НВД за няколко дни...поне ще имам причина да ям козе сирене и фъстъчено масло без да ми тежи на съвестта  :-P Ще видим с какъв акъл ще се събудя утре и ще го решим ;)

;)

Че ти си си на НВД бе мила, не ядеш кой знае колко въглехидрати. по-добре внимавай с мазнотиите.

01.05.09
14:33

Уини, ценни съвети даваш както винаги! Това за навеждането ен го знаех..защо се прави така?
Верно режима работи (тук пак се кръстим ;)) и няма да го пипам щом казвате! Иначе ако трябва да си избера ден ще се натъпча само с мазнотии и после няма да мога да дишам хахах:)
И едно наблюдение да споделя: около Великден имах около 5 дни в които не се подбираше храна..ей тогава много се мразих, влязох си в режима след това и сега разбирам какво положително това е било.
Корема го правя понеделник и сряда преди тренировка и събота и неделя това ми е главната тренировка + кардио..ама явно не е достатъчно! ;(

Дивичкаааа ти се включи най-после ;)  На НВД съм ама не го усещам толкова силно колкото като бях преди..сега ставам и още не мога да си оправя мислите, ако не ме разбрахте не сте единствени :) И аз не се разбрах хаха:)

Благодаря ви за коментарите. Ето пак научих нещо ново :)

02.05.09
10:26

Хаха, разбираме или не, ние си знаем  :lol:
Това за абдукторите... май беше писала, че имаш някакви засечки със задника. Е, това ще го удари задника!

02.05.09
17:03

1-ви май петък (само папках)

9:00 1/2 грейпфрут, кафе и мляко

10:30 протеин, кис. мляко, какао, канела, няколко бадема, стевия, 1 с.л. овесени трици, 1 с.л. овесени ядки

1:30 няколко петзела  :red:

2:30 протеин, кис. мляко, какао, сушени смокини с бадеми 20 гр. беше това нещо

5:00 23 бадема и 1/2 грейпфрут

8:00 зеленчуци задушени (главно целина беше), варено яйце, фета и телешка пържола ама толкова суха стана че как не ми останаха зъбите на нея незнам

Тренировка нямаше.

Днес обаче ще правим корем  :cheese:

Лека и приятна вечер ;)

03.05.09
16:18

2ри май събота, гаден ден

10:00 филия с месо, кафе и мляко

11:30-1 тренировка

1:30 протеин, 1 с.л. овес, кисело мляко, какао, стевия, 1/2 ябълка (казаха ми да не ям ябълката тогава че нали е захари и навлизала направо, и дори не достигала до мускулите...пуу и това тряя да махам)

3:00 2 филии намазани с обезмаслено крема сирене, месо, варено яйце (баси и логиката дето праскам не е истина...използвам обезмасленно крема сирене и пълномаслено фъстъчено масло  :lol: с оправданието че едното е от добрите мазнини...да даааа ;) шЪ сЪ опрайм някой ден)

7:00 салата от маруля, телешка пържола (мн малка беше), фета, балсамико + доза протеин, кис. мляко, фъстъчено масло, какао
ей голям глад беше...и по-добре моя си бъркоч от колкото някой джънк!

12:00 варено яйце, парче шунка, фета (пак поради глад за джънк)

И тоя моя цикъл не ми идва нещо...едно че ми е вече супер изнервено и вече не мога да си удрържам мойте cravings…

На хоризонта се задава тренировка за корем.. ;)

03.05.09
16:29

казано от Allegra на 03.05.09, 16:18:

, 1/2 ябълка (казаха ми да не ям ябълката тогава че нали е захари и навлизала направо, и дори не достигала до мускулите...пуу и това тряя да махам)

пълномаслено фъстъчено масло  :lol: с оправданието че едното е от добрите мазнини...да даааа ;) шЪ сЪ опрайм някой ден)

тоя моя цикъл не ми идва нещо...едно че ми е вече супер изнервено и вече не мога да си удрържам мойте cravings…

Мила, ябълката когато и да я ядеш до мускула няма да стигне. Фруктозата май зарежда само чернодробния гликоген.... и все пак не виждам проблем да изядеш половин ябълка. Еб.си, да не е поничка

Мани го това фъстъчено масло бе човек. Кое му е полезното..По добре фъстъци яж

Това с цикъл наистина стана заразно. Нещо става с тоя климат.През колко мацки мина този проблем. Я вземи си почини и ти малко

03.05.09
19:49

казано от diva 97 на 03.05.09, 16:29:

казано от Allegra на 03.05.09, 16:18:

, 1/2 ябълка (казаха ми да не ям ябълката тогава че нали е захари и навлизала направо, и дори не достигала до мускулите...пуу и това тряя да махам)

пълномаслено фъстъчено масло  :lol: с оправданието че едното е от добрите мазнини...да даааа ;) шЪ сЪ опрайм някой ден)

тоя моя цикъл не ми идва нещо...едно че ми е вече супер изнервено и вече не мога да си удрържам мойте cravings…

Мила, ябълката когато и да я ядеш до мускула няма да стигне. Фруктозата май зарежда само чернодробния гликоген.... и все пак не виждам проблем да изядеш половин ябълка. Еб.си, да не е поничка

Мани го това фъстъчено масло бе човек. Кое му е полезното..По добре фъстъци яж

Това с цикъл наистина стана заразно. Нещо става с тоя климат.През колко мацки мина този проблем. Я вземи си почини и ти малко

Ох дивичка, махам го фъстъченото масло..тукмо днес свършва и няма да купувам повече! Верно е за ябълката..ама на мен ми го обясниха толкова страшно,че едва ли не кво ли съм направила..по-добре ябълка, отколкото поничка правилно!!!!

Това с цикъла незнам и аз..не ми се вярва да съм претренирала..ама напоследък и сън не ме лови и незнам вече...Изчаквам 2 дни още и тогава ще се паникьосвам пак  >:(

Мнението беше редактирано от Allegra на 03.05.09 19:50.

11.05.09
05:48

Аз минавам само да кажа, че още дишам и си тренирам и съм примерна :)

Айде да се изклюкаря за днес 10-ти май неделя:

11:00 2 филии с извара, варено яйце и месо, кафе

12:30-2 тренировка

3:00 протеин, кис. мляко, какао, 1 с.л. овес, 1/2 ябълка

4:00 овесени ядки и трици, протеин пак, кис. мляко, извара, тиквени семки, 1/2 ябълка, какао

7:30 салата от маруля, фета, шунка, чушка, варено яйце, зехтин, балсамико

11:30 бъркоч от протеин, кис. мляко, извара, какао

тренировката:

глутеус мост 2х50
—-///——на всеки крак 2х50
в-преса 4х25
централна опора 2х2 мин.
вис 4х20
римско 4х25 (редувам с виса)
хиперекстензии 4х25
—-//——на страни 4х25
врътки талия 2х50
back ext.  2x50

кардио HIIT 10 мин. колело
              10 мин. пътека
              10 мин. колело

Паласките се топят ура! Обаче корема не ще :( Като седна и ако не съм изправена и пак хваща 2 ката..уфф :( Да не би да е от протеина който го хапвам като последно ядене? Ама то няма как..аз от 8 не мога да стоя гладна до 1-2 сутринта когато си лягам..

11.05.09
06:07

Пиеш ли някакви бърнъри? Може и да си писала, но не съм обърнала внимание...

11.05.09
06:27

казано от Allegra на 11.05.09, 05:48:

Паласките се топят ура! Обаче корема не ще :( Като седна и ако не съм изправена и пак хваща 2 ката..уфф :( Да не би да е от протеина който го хапвам като последно ядене? Ама то няма как..аз от 8 не мога да стоя гладна до 1-2 сутринта когато си лягам..

Ще се стопиии, Алегра, просто повечко време му дай, и аз съм така. Едва ли е от протеина, а и не може да гладуваш 5-6 часа.

11.05.09
06:38

казано от Winnie на 11.05.09, 06:07:

Пиеш ли някакви бърнъри? Може и да си писала, но не съм обърнала внимание...

Карнитин по 2гр. преди тренировка, иначе имам и спец. бърнар който го пиех като се сетя преди хранене само дето ми избиват пъпки от него и го спрях :(

11.05.09
06:41

казано от inis9 на 11.05.09, 06:27:

Ще се стопиии, Алегра, просто повечко време му дай, и аз съм така. Едва ли е от протеина, а и не може да гладуваш 5-6 часа.

inis9, къде си така...сега ти погледнах снимките...Аз когато стигна твоя корем ще ти звънна ;)
Искам и аз такъв бицепс  :smirk:

11.05.09
08:31

казано от Allegra на 11.05.09, 06:41:

казано от inis9 на 11.05.09, 06:27:

inis9, къде си така...сега ти погледнах снимките...Аз когато стигна твоя корем ще ти звънна ;)
Искам и аз такъв бицепс  :smirk:

Ти пък, точно най-големият ми проблем е тази широка талия. Даже и да изглежда що-годе прилично, е 72 см. (вече) - не мърда и това си е...А за бицепси хвърли поглед на Лимка и на Миши, е тва са голеееми бицепси..:P

14.05.09
05:17

Иухуу ;) Пак съм аз  :lol:

Минавам да кажа, че съм ВСЕ ОЩЕ примерна...и днес се размазах на железата!  :exclaim: верт. скрипец 3х10 се правеше с 100 lbs %-P

Както си тренирахме с една приятелка и тя отиде на cable machine да прави нещо и аз покрай нея я пробвах тая машина. Честно да си кажа мноу яка ми се стори..и на всичкото отгоре ме озори!!!

Така като я поразгледах машината..ми то цялото тяло се тренира на нея! Като порасна и си направя фитнес у нас ще си взема една!

Нова мисия: да намърдам поне една тренировка на кабеларката  :lol:

Интересуват ме мнения отностно машиниата и ако някой има някоя програмка или последнователност от упражнения ще е супер! Щото днес голямата спортистка Алегра гледаше като тръба и четеше упътването (което се изразяваше в картинки на всички възможни упражнения)..

Друго нещо..какво ще кажете да метна едно НВД за няколко дни, не за друго ами много ми се хапва масло и разни фатс..та поне да ми е чиста съвестта после! (Въглените мисля да са около 20 гр./ден) Пък същевременно не ми се иска да си пипам режима, тъкмо май е проработил (тихо да не чуе, че пак ще спре!!!! :lol: )
Не че съм се мерила (те моите кг. май няма никога да паднат, но по огледалото и дрехите съдя)

Та аз такааааа..в размисли и страсти..да ходя да спя, че напоследък все по 4-5 часа на вечер аман вече!

14.05.09
06:15

казано от Allegra на 14.05.09, 05:17:

Иухуу ;) Пак съм аз  :lol:

Минавам да кажа, че съм ВСЕ ОЩЕ примерна...и днес се размазах на железата!  :exclaim: верт. скрипец 3х10 се правеше с 100 lbs %-P

Както си тренирахме с една приятелка и тя отиде на cable machine да прави нещо и аз покрай нея я пробвах тая машина. Честно да си кажа мноу яка ми се стори..и на всичкото отгоре ме озори!!!

Така като я поразгледах машината..ми то цялото тяло се тренира на нея! Като порасна и си направя фитнес у нас ще си взема една!

Интересуват ме мнения отностно машиниата и ако някой има някоя програмка или последнователност от упражнения ще е супер! Щото днес голямата спортистка Алегра гледаше като тръба и четеше упътването (което се изразяваше в картинки на всички възможни упражнения)..

Друго нещо..какво ще кажете да метна едно НВД за няколко дни, не за друго ами много ми се хапва масло и разни фатс..та поне да ми е чиста съвестта после! (Въглените мисля да са около 20 гр./ден) Пък същевременно не ми се иска да си пипам режима, тъкмо май е проработил (тихо да не чуе, че пак ще спре!!!! :lol: )
Не че съм се мерила (те моите кг. май няма никога да паднат, но по огледалото и дрехите съдя)

Та аз такааааа..в размисли и страсти..да ходя да спя, че напоследък все по 4-5 часа на вечер аман вече!

нищо не му пипай на режима, като имаш застой тогаз

14.05.09
11:59

казано от Allegra на 14.05.09, 05:17:

:-) Мадам, къде се изгуби?
Каква е тази кабеларка, я пак, че и аз нещо взех да се пуля покрай обясненията :cheese: Не мога да си я представя нещо...

14.05.09
13:32

дивичкааааа винаги много ти се радвам като се появиш тук:)

уини, ей го машинището http://buyfitnessonline.com/osc/images/Body-Solid_WCCO112.jpg

16.05.09
18:02

Здравейте хора! Аз се покрих за известно време, но се усещам че без отчетите пред вас (дори и виртуално) и без подкрепата ви ми е изключително трудно...Затова започвам един нов раздел в дневника и най-вече в главата си!

След снощното поредно изпускане на нерви, изразяващо се в комбиниране на масло и пълномаслено сирене в едно (!!!), овесени ядки, мляко и няколко крекера..мислеща си че така ще си реша проблемите и глупостите за които се тревожа ще отминат (както сами разбирате само с мисленето си останах и с едно поне 1000 ккал on the top of everything for the day).

Една страхотна мисъл видях в дневника на Мария “Понякога всичко спира, за да продължи с гръм и трясък” (сори Миме, че леееко си я присвоих). Много е вярна, и си мисля да я направя вярна и в моя случай.

Всичко беше много добре за около седмица и нещо (дори 2). Тренировки по план, храна по план...Тялото ми се променя бавно, но сигурно...Това за мен е голям успех, като се има предвид че преди 3 години даже не знаех от къде се влиза във фитнеса и каква е разликата м/у карбс, фатс и протеин. Всичко е ок, до моменти като снощния в които превъртам и емоционалното хранене е на лице. Преди години емоционалното хранене беше всеки ден, след което естествено се тренираше до припадък или се повръщаше. Осъзнах какво става и се опитах да контролирам нещата. Засега успявам за определен период от време.

Осъзнавам, че трябва да се науча да съм позитивна. Това е NEW GOAL

Осъзнавам, че трябва да се науча да не се тревожа за неща които не зависят от мен и да си вярвам повече- NEW GOAL

Ще се измеря и премеря утре, че днес вече хапнах. Не че ме интересуват мерките, но все пак да имам starting point. Ако не друго, то поне разбрах, че огледалото и личното усещане са най-верните мерници за прогреса.
Мисля и малко снимки да направя...но честно казано малко ме е срам като гледам снимките на другите. Аз с моя бицепс, дето едва се вижда...къде отиваш ти може би...
Днес ми е ден за корем и кардио, но мисля да се запозная отблизо с кабелната машина (така наречената кабеларка от мен  :lol: )

Ще докладвам какво е станало и колко са ми се смели:) Айде лека

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1