Целогодишен дневник на Деничка, явно един сезон не стига..

Темата е заключена.
Прескочи до:
DE

09.05.09
19:44

казано от inis9 на 09.05.09, 19:35:

общият ефект едва ли е по-добър, отколкото да подскочиш 10 пъти.
Както подчертавам винаги - лично мнение.

Ами да започна да подскачам по 10 пъти - хем по-лесно и бързо, хем също така ефективно :-)

DE

09.05.09
21:57

[9ти Май]: Ден 9 от ВР : тип “2/РБД”

07.30—> кафе с мляко
09.00—> 65 гр овесени ядки, 150 мл козе прясно мляко
11.00—> 1 филия (70 гр) немски хляб, шунка, парче топено сирене, домат
14.00—> 130 гр пилешко филе, 45 гр ориз, 1 тиквичка, 1 малка глава лук, 2 лъжици домати от консерва
17.00—> 1яйце, 2 рачешки рулца, домат

20 мин упражнения за ръце и корем

21.00—> 100 гр сьомга филе, 20 гр авокадо, 3 рачешки рулца, 8 малки маслини, броколи, зелена салата, чери домати, краставица, зехтин

Protein 27% / Fat 38% / Carbs 35%

Не съм доволна. От нищо. Храната: един куп глупости като рачешки рулца, топено сирене... вечеря от 1001 съставки... а да и много прясно мляко. Движението: граничещо с отрицателно. Поне не съм яла плод. Е и?! От утре ще се стремя да изчистя храната - само бейсикс, без “изгъзици”. Движението - няма да се заричам нищо, забелязвам, че колкото повече го правя, толкова по-малко се движа.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.05.09 22:09.

DE

10.05.09
10:09

Май и днес няма да е деня, в който не ям боклуци, току що хапнах вилийка с рачешки рулца и топено сирене.. Ха дано да е денят, в който ще тичам поне.. Ще видим :-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.05.09 10:09.

DE

10.05.09
11:18

Тичааааааах. 30 мин с почивките, значи може би 20 съм тичала, 25 макс. Аз съм си доволна.
Като се има предвид как бях зарязала тичането, загубила съм и малкото форма, която бях придобила, а желанието ми клонеше към минус безкрайност.

DE

10.05.09
20:51

Днееееес.... с една дума.... мазало.... с 3 думи.... манджа с грозде.... пак с една дума... разочарование.

[10ти Май]: Ден 10 от ВР : тип “3/ВВД”

07.30—> 55 гр овесени ядки, 120 мл козе прясно мляко
09.00—> кафе с 50 мл мляко
10.30—> 1 филия (70 гр) немски хляб, 1 лист топено сирене, 20 гр авокадо, шунка, 2 рачешки рулца домат
(рачешки рулца... ужас.. топено сирене.. и то ужас.. боклуци; авокадо - да чудесна идея, нека сложим нещо мазно въху въглехидрата)

11.30—> тичане 20/25 минути

14.00—>  80 гр сьомга филе, 1 среден картоф, 20 гр авокадо, 20 гр филаделфия екстра лайт, 2 рачешки рулца (пак ли рулца.. и пак авокадо, че и сьомга.. да бях хапнала картофи с масло и хляб със зехтин и сол направо.. и филаделфия за разкош.. тц тц)

15.00—>  ходене пеша около 90 минути, с тежки торби (да, надявай се да си изразходила някоя др калория.. какъв подвиг, че си размърда д-то излезе от вкъщи, гордей се)

17.00—> 1 филия (70 гр) немски хляб, 2 листа пушена сьомга, 20 гр филаделфия (пак ли филаделфия бе, не се наяде на топени сирена, и пак мазна риба с въглехидрата.. колко пъти в един и същи ден.. гениална идея просто)
19.00—> 200 гр кисело мляко 0%, 15 гр какао (ами имах нужда от нещо “шоколадено” след като изпекох 4 тави сладки и само им се любувах от разстояние; ни.що че ми вдигна протеина и 55те % В останаха мираж)
20.00—> кафе с 50 мл мляко
21.00—> 1 филия (70 гр) немски хляб, 20 гр филаделфия екстра лайт, шунка, домат
(нека затвърдим 99.99% от грешките допуснати през деня, ау забравила си мазнотията, как така..)

Protein 26% / Fat 28% / Carbs 46%

Имам някои идеи за храненето (в рамките на ротацията) и движението от утре, дано се осъществят.

Допълнение:

23.00—> няколко хапки овесени бисквити (към 40 гр), 1 блокче шоколад (е няколко хапки от 4 тави е добре, обаче as usual - perfect timing да ям сладко - през нощта...... ей.... да бях легнала да спя... просто днес гениални действия в областта на храненето струят от мен)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.05.09 22:51.

DE

11.05.09
07:33

Нещо ми прищрака.
От днес 2 дни лека храна, сряда на вода и фрешове, имам нужда да се се прочистя, а и ще сме 2ма, милото изяде толкова шоколад покрай ученето, че искал “да се детоксикира” 1 ден.
От четвъртък ВМ НВД.

Мила

11.05.09
07:59

казано от Denichkata на 11.05.09, 07:33:

Нещо ми прищрака.
От днес 2 дни лека храна, сряда на вода и фрешове, имам нужда да се се прочистя, а и ще сме 2ма, милото изяде толкова шоколад покрай ученето, че искал “да се детоксикира” 1 ден.
От четвъртък ВМ НВД.

Eх,всички се запалихте по тва ВМ...лошо няма,режима е добър...

DE

11.05.09
08:02

Аз съм запалена по ВМ от 5 години ;-)

11.05.09
08:03

Е, добре де, това ВМ-НВД.....искам и аз, ама как да се лиша от триците сутрин ??? Мога ли по 3с.л.да изяждам сутрин ?

NE

11.05.09
08:07

казано от Vessi на 11.05.09, 08:03:

Е, добре де, това ВМ-НВД.....искам и аз, ама как да се лиша от триците сутрин ??? Мога ли по 3с.л.да изяждам сутрин ?

не трябва да се вкарват въглехидрати заради високия прием на мазнини . ако издържиш 10 дни без трици след това даже няма да ти минава през главата да хапнеш нещо сладко или въглехидратно.на мен ми е мн странно така защото съм маниячка на тема бисквити и понички а сега не ми минава през главата да хапна нещо сладко :)

11.05.09
08:11

Ами няма ли да се задръстя с белтъка, имам в предвид ще се появят ли проблеми с WC-то ? Щото триците много помагат.....за това...

NE

11.05.09
08:18

казано от Vessi на 11.05.09, 08:11:

Ами няма ли да се задръстя с белтъка, имам в предвид ще се появят ли проблеми с WC-то ? Щото триците много помагат.....за това...

абсолютно никакъв проблем няма да имаш с WC-то защото най-голям процент от калорийте ти трябва да добавени от мазнини.При НВД най-голям процент трябва да са ти белтъците и за това хората имат проблем с тоалетната.А даже и да се появи проблем с WC-то(което няма да стане) има ленено семе ;)

DE

11.05.09
08:18

Aз ядях трици (пшеничени) с ленено семе ВСЯКА сутрин, по 2 лъжички от всяко, процентите ми бяха идеални, не ми е пречело на отслабване, когато съм отслабвала. Когато си пишех менютата в спайдер - не са ми правили забележка за хапването им. Беше тенденция дори да се закусква лен с кисело мляко.
А до 00 ходех без грешка.
Лененото семе сутрин, както и мазно със зеленчук през деня бяха идеална “смазка”.
По принцип съм с проблемно посещаване на 00, затова ми е ярък спомен как след спанак със сметана за вечеря сутринта едвам стигнах до тоалетната ;-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.05.09 08:19.

хаха , аз съм с почти постоянно разстройство от многото мазнини :) Мазничкото “смазва” червата (ух че гнусно звучиииииииииииииииииииии). Ама аз НЕ ям нито трици нито ленено семИ и стомахът ми никога не е ибл толкова редовен

ПП. ВМ РУЛЗЗЗЗЗ

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 11.05.09 08:35.

DE

11.05.09
08:38

казано от Венцеслава Атилова на 11.05.09, 08:35:

ПП. ВМ РУЛЗЗЗЗЗ

Ей заради теб ще се върна на доброто старо ВМ, то бива бива ентусиазъм ;-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.05.09 08:39.

казано от Denichkata на 11.05.09, 08:38:

ПП. ВМ РУЛЗЗЗЗЗ

Ей заради теб ще се върна на доброто старо ВМ, то бива бива ентусиазъм ;-)

Ами, аз точно щях да ти пиша - сутринта ти четох поста за вчераяната храна и щях да ти кажа, че ми се струва, че се измъчваш с тази ротация, то са едни сметки, едни нагласания на храната не е истина. А и нали знаеш - Когато човек си прави планове, господ се смее. Давай си ВМ с по-малко млечни и разумен калориен баланс.

11.05.09
08:44

На мен са ми се събирали дни без дори салата, ... никакви проблеми не съм имал с ВМто.
ПП. Венци това е до време, мисля че всеки който е започнал ВМ е минал през това / вкл и аз / говора за 00.

11.05.09
08:50

хаха , аз съм с почти постоянно разстройство от многото мазнини :) Мазничкото “смазва” червата (ух че гнусно звучиииииииииииииииииииии). Ама аз НЕ ям нито трици нито ленено семИ и стомахът ми никога не е ибл толкова редовен

ПП. ВМ РУЛЗЗЗЗЗ

Хаха, дано не прозвуча грубо - ама по една лъжица рициново масло на гладно и мисля, че няма да имаш проблем :) Хем и се вписва в ВМ-то ;) Иначе Венци е права, проблеми с WC-то се появяват, когато нямаш достатъчно мазнини в храната - аз съм на класическото НВД, но откакто вдигнах мазнините на 80-90г дневно също си ми е мн редовен стомаха :)

DE

11.05.09
08:52

Венци, мн си права за сметките и нагласянията, ужас, what was I thinking, ВМ руууулз, дано има ефект!

11.05.09
08:54

Eй, запалвам се аз по това ВМ-НВД, ама май от утре ще е, че днес омахах вече две кивита ......

DE

11.05.09
08:58

Аз съм от четвъртък :-)

Мила

11.05.09
09:12

казано от Denichkata на 11.05.09, 08:52:

Венци, мн си права за сметките и нагласянията, ужас, what was I thinking, ВМ руууулз, дано има ефект!

Няма нищо лошо във сметките,те не са никаква спънка за един режим,тва са само оправдания..’‘писнало ми е от сметки...ще ги оставя...натоварват ме...’‘...даже при ВМ-то си трябват поне в началото сметките,лесно се прекалява с калориите при ВМ.

DE

11.05.09
09:15

казано от Mon coeur est a vous на 11.05.09, 09:12:

Няма нищо лошо във сметките,те не са никаква спънка за един режим,тва са само оправдания..’‘писнало ми е от сметки...ще ги оставя...натоварват ме...’‘...

Аз съм ЗА сметките и винаги смятам, не ме натоварва, забавно ми е дори, но при ротацията бяха просто прекалено.
И не, не се оправдавам. Аз съм “човекът-сметка”, щом на мен ми идват вповече, значи наистина са ми вповече :-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.05.09 09:16.

11.05.09
10:14

казано от Vessi на 11.05.09, 08:03:

Триците не са проблем със сигурност Веси. По-скоро млякото ще е проблема заради млечната захар

11.05.09
10:20

казано от Denichkata на 11.05.09, 07:33:

Нещо ми прищрака.
От четвъртък ВМ НВД.

Дени много си нетърпелива и непостоянна в храненето. Тъй няма да стане. Скачаш от режим в режим всяка седмица.  ти дори не му оставяш време да подейства и да видиш има ли резултат. Сега пък прочистване и после от плодовата захар директно на високомазнинен. Най-много да се омазниш. Ако ще минаваш на ВМ, недей прави глупости с плодови дни ама свали въглехидрата плавно и качи леко мазнините. нека да има плавен преход

DE

11.05.09
10:27

Дива, асболютно си права, ама на 102%.
Даже отгоре.
1000%
Няма да правя плодов ден наистина.
Тъпо е.
Но ще направя 3 дни, в които ще пия мноооого вода и ще ям.. само когато ми се яде и каквото ми се яде, а не когато трябва и каквото трябва за да имам н брой хранения в еди какво си съотношение.
Много съм непостоянна.
А с ВМ НВД винаги съм била постоянна.
И сега дори ми е странно как скачам от режим на режим.
Странно е за мен.
Не правех така.
Може би просто трябваше да пробвам сто неща, докато осъзная, че това е “моят” режим.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.05.09 10:28.

11.05.09
10:29

Дени, хайде кажи ми при ВМ НВД кой храни включваш ти ? Фъстъчено масълце може ли ?

Мила

11.05.09
10:41

Веси,фъстъчено може,обаче е много трудно да се намери натурално такова,сусамовия тахан е много подходящ,любим ми беше когато спазвах ВМ...

DE

11.05.09
10:41

Веси,

1) Месо - всякакво (аз наблягам на пилешки бучета, вратни пържоли, бекон, дробчета, филеца по-малко, че вдигат протеина много... ако ядеш филенца с нещо мазно към тях)
2) Зеленчуци - зелени предимно - салата, краставици, броколи,спанак, брюкселско зеле.. че и карфиол.. о авокадото е задължително, защото е мазззззззно
3) Млечни - избягвам като  цяло, но все пак:
—> сирената - колкото по-мазни, толкова по-добре - бри, камембер, чедър, синьо (изварата много вдига протеина, ако я ядеш като филенцата.. с нещо мазничко)
—> кисели млека - висок процент, цедени най-добре
4) Мазнотийки - масло, зехтин, фъстъчено масло, сметана, ядки

Любимо мое ядене - пилешко бутче в плик със зеленчуци, като си го сервирам слагам малко допълнително масло, ей вярвате ли ми, че това съм го яла около 2 години - всеки ден почти! 5 пъти на седмица минимум! Обожавааааам! Тайната е в плика да се сложи малко водичка, не прекалено, и да се пече докато цялата се изпари, така мазнината на бутчето, която то е пуснало е попита от зеленчуците до последната капка и те са мазнички на вкус.

Друго любимо ядене - спанак със сметана (и някакъв протеин, мааалко пилешко примерно, или свинско бон филе).

Друго любимо - зелена салата с малко пилешко филе, авокадо, кедрови ядки и сушени домати от буркан, киснати в extra virgin olive oil.

Любима закуска - яйца с бекон, ама от най-мазния бекон.

Ох маззззззззззззззнотийки - here I come.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.05.09 10:44.

11.05.09
11:11

Благодарско много Дени, ще пробвам и аз айде.....

11.05.09
18:41

;-) Сядам да те чета , какви си ги натворила напоследък .
Чудя се дали да си направя едно дневниче , но как ли ще се приеме новата ми страст вегетариянството ... ъъ едва ли .

Днес хапнах нови за моят месояден вкус неща - салатка от краставица , кълнове от слънчоглед , тофу със сирене и лимонов сок .
Беше невероятно вкусна , а преди не бих погледнала нещо подобно .

DE

12.05.09
06:42

Вчера никакъв апетит.
Насилих се да закусвам овесени ядки, после реших, че от насилване смисъл няма.
Цял ден наливах вода, някое друго кафе, ръфах ябълки и круши.
Тичах около 25 минути, беше добро тичане, с кратки и редки почивки (като за мен кратки и редки де - 3 на брой за да сме точни).
Днес закусвах пак овесени ядки, тоя път не се насилвах - просто исках да закуся каквото и да е, а това е най-бързото нещо, което може да се хапне.
Няма да ръбам плодове днес - просто нямам в хладилника.
Нищо не ми се яде и не знам какви ще ги къдря...
Може би ще си направя супичка.

ВМ НВД или от утре, или вдругиден.
Трябва да набавя бекон и сметана, иначе имам сьомга, масло, авокадо, яйца.
Имам и доста филе, чак ме е яд, че го поръчах.
Има да го мъча, по 50 гр на ядене, 1 месец...

Мила

12.05.09
09:47

Защо да го мъчиш филето,Дени.Аз когато бях на ВМ ядях единствено пилешко и му добавях сметана или масло.

DE

12.05.09
09:50

казано от Mon coeur est a vous на 12.05.09, 09:47:

Защо да го мъчиш филето,Дени.Аз когато бях на ВМ ядях единствено пилешко и му добавях сметана или масло.

И аз така правех, ама мн ми вдигаше протеина.
Но това е може би защото ядях по 2 пържоли наведнъж :red:

12.05.09
09:52

И на мен не ми се вързва пилешкото/ пуешкото филе... Мнооого малко мазнини, много протеин...

DE

12.05.09
19:20

И днес не ми се ядеше, то как да ми се яде, като не съм си показвала носа по-далече от пощенската кутия...
Отдадох се на тотален и абсолютен, но и блажен мързел.
Цял ден бях по пижама, която е с апликация на блажено усмихната кравичка, и по пухено розово халатче.
Изгледах новите серии на любимите сериали, дочетох си книжката, чакам следващата от поредицата да дойде, поръчах и нова поредица от 3 книги... местех се цял ден от леглото, на дивана и от там на стола пред лаптопа, и обратно... ротация така да се каже ;-)
Закусвах овесени ядки, след това 2 пъти ядох варен спанак с кисело мляко, сурови чушки, варени тиквички с кисело мляко, н на брой кафета... наливах се с вода.

Имам силното желание от утре да кажа “не” на мързела, колкото и да блажен, да започна ВМ НВД, да тичам и да се разходя.
Ха дано :-)!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 12.05.09 19:22.

DE

13.05.09
09:27

Бряяяях, след 2 яйца + 1 беконче + 10 гр масло + 150 гр броколи ми стърже стомаха все едно нищо не съм яла......

Мнението беше редактирано от Denichkata на 13.05.09 09:28.

13.05.09
09:30

казано от Denichkata на 13.05.09, 09:27:

Бряяяях, след 2 яйца + 1 беконче + 10 гр масло + 150 гр броколи ми стърже стомаха все едно нищо не съм яла......

Хихи...хлебеца верно повече засища :)
Аз вече започнах да се приспособявам към по-малкото количество храна...Само трябва да се посвие стомахчето ;)

DE

13.05.09
09:35

Бе то уж е свито, последните 2 дни ядях колкото да имам сили да мигам и да обръщам страниците на книгата...
Ще взема да закусвам пържоли.
Имам спомен, че и преди яйцата не ме наяждаха.
Не е като да не съм яла свинско със зеле за закуска ;-)

DE

15.05.09
19:12

Ей, много вкусно това ВМ НВД мляс мляс мляс!
С кеф си го спазвам!
Как съм могла да го прекратя въобще?!
То сега така говоря ама до 2-3 седмици не гарантирам, че няма да ми е щукнало нещо друго, признавам :red:
Спортът - можеше и да е по-добре, не е достатъчно определено.
От утре се стягам!
Въглените ми са около 6%-8%, да отбележа.
Ох пак да кажа - голям вкусотия, голямо нещо, то бутчета с брюкселско зеле, то пилешко филе от бут с гъби и сметана, то яйца с бекон и масло, то сьомга с маруля и сушени домати в зехтин, то то... чудесии.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 15.05.09 19:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1