По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.05.09
11:51

Ами и на доста по-лоши неща съм способна, ама то си е мой проблем, май :)
(Лимче, извинявай!)

03.05.09
11:57

Всички сме способни ...:)

03.05.09
12:16

казано от Ива Павлина на 03.05.09, 11:57:

Всички сме способни ...:)

Така е, знам го много добре. И затова по-безболезненият начин да изразиш емоция е малко да се изпсуваш или малко да се развикаш намясто и навреме. Вместо да се правиш на възпитан :)
Иване, четеш ли?

Искаш да псувам каруцарската ли? Хайде и тоя дневник оспамихме, вярно че дискусията за псувнята е високоинтелектуална, ама все пак.

03.05.09
13:00

Иване, ти си най-големият спамер, така че...:)

03.05.09
16:04

казано от slavko на 03.05.09, 10:44:

http://www.youtube.com/watch?v=MElygxq8OfM&feature=related
от Славко за Миленчето...успех...:))))))

Към четвъртата минута вече ми стана лошо да ги гледам и псуването няма да помогне. Тия кво ядат бе..

казано от diva 97 на 03.05.09, 16:04:

казано от slavko на 03.05.09, 10:44:

http://www.youtube.com/watch?v=MElygxq8OfM&feature=related
от Славко за Миленчето...успех...:))))))

Към четвъртата минута вече ми стана лошо да ги гледам и псуването няма да помогне. Тия кво ядат бе..

Ябълки сорт Чернобил хихи :)

03.05.09
18:11

diva, тия девойчета се готвят за състезания “Fittest female in the world”...смятай за кви машини иде реч, аз доста време съм прекарал сред лекоатлетки, но тия смазват...формата им е завидна...

06.05.09
06:49

Ехо, банда, завърнах се! Честит празник!

Не бих казала, че си починах...по-скоро се поизнервих от много път, никакви тренировки и недоволно ядене...Но прекарах доста време с две мои дружки от гимназията, с които се виждаме доса рядко и за доста кратко. В този смисъл, съм доса положително заредена :)

Славко, новото ти предизвикателство -  мисля, че бих се справила с него...само дето няма къде. Толкова много празно място за напади и ходене с щанга...хм..нинам...Освен да се помоля на Вик да ми разреши да му открадна някоя щанга за малко и да я замъкна в парка :) Е....сигурно към края на десетте минути и аз ще псувам от време на време (позволявам си го само по време на тренировки, и то под нос. Но...определено помага :-) )

Снощи успях да спретна една Linda (е, подцених се малко, можех и по-тежичка да я направя, реално погледнато нямах отказ, но пък днес ми опъва яко трапеца)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Тяга с 60 кг
бенч прес с 40 кг
обръщане + клек с 30 кг

след това 4 кръгчета от:
- 10 суинга с 15 кг
- 10 бърпета
- 10 суинга
- 10 коремно избутване / floor wipers с 30 кг

нямаше време за кардио.

Гледам, че последните няколко седмици правя...никакъв режим нещо средно между НВД и ВМ-НВД. МНого белтъци, умерено мазнини и много въглехидрат. Май няма полза от толкова много белтъци - ще взема да посмятам малко и да наглася или нормален въглехидрат за НВД или ВМ-НВД. Пък и ...тия зареждания на НВД ми се отразяват трагично...преливат от един в три дни...По-добре повече мазно и без зареждания май, а?

Ами..весело празнуване. Аз трябва да поработя ;)

06.05.09
08:06

Хей, добре дошла :)
И аз се поизнервям от много дълги пътувания, промени от планове и т.н.  но ще ми се наложи да побродя насам-натам и на мени.
Лим, как си с мерките, мила? Има ли някаква промяна...
Какво те притеснява яденето? Ако мислиш, че ще те спасят мазнините, давай смело на мазнини. Трябва да се пробва, иначе няма как да се разбере :)

06.05.09
08:25

Как са мерките? Мерките са...зимни :) Януарски... Огромна съм, а в момента и подпухнала от много шоколад и преспиване Хахаха :)
Абе, квото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.
Истината е, че в момента се опитвам да не се втелявам за това. Каквото - такова. И така се харесвам. Няма сега да се хвърлям от вълнолома, щото съм по-едра отколкото ми се иска???
Ще посмятам малко днес (не толкова, защото мисля, че нещо не ми е наред в режима и не работи, а защото това ме мотивира да го спазвам ;) ) Честно казано, намерих своите тренировки в 5х5 в комбинация с кросфит. Кеф ми е да тренирам така. И ще продължавам да тренирам така....Да видим какво ще донесе ;)
Радвам се, че свършват тия безкрайни празници...някак си, имам толкова стройна организация на работния ден, а в тези почивни дни ме избива на мързел и ядене.
Та така де...целите на този дневник явно няма да бъдат изпълнени....или поне не в срок :)

06.05.09
08:33

казано от Limka на 06.05.09, 08:25:

Та така де...целите на този дневник явно няма да бъдат изпълнени....или поне не в срок :)

Голяма работа! Защо ли пък трябва да се поставя някаква цел изобщо... да, целта е стимулът и е много важен като крайна точка, но понякога е доста объркващ.
Виж аз не си поставих и май така е по-добре. “Да става каквото ще!” ;-) По-важното е да съм добре!

06.05.09
08:37

Мдам..аз много ги умея тия крачка напред, две назад....общо взето всеки месец се изцепвам така...крачка напред и след това нещо като с ластик ме изстрелва назад...

Може пък в края на краищата, това да ми е оптималното тегло...щом толкова бързо се връщам на него...

06.05.09
09:46

казано от Limka на 06.05.09, 08:37:

Мдам..аз много ги умея тия крачка напред, две назад....общо взето всеки месец се изцепвам така...крачка напред и след това нещо като с ластик ме изстрелва назад...

Може пък в края на краищата, това да ми е оптималното тегло...щом толкова бързо се връщам на него...

Това май е доста умно заключение. Ще взема да го открадна. Добре дошла Лимче

06.05.09
10:23

казано от Limka на 06.05.09, 08:37:

Ако разсъждавах така, трябваше да се закрепя някъде между 120 и 125 кг.... :) Ясно е, че организмът е инертна система и се противопостява на промените, но все пак имаме някакъв контрол. Дай си почивка, отпусни се малко, а после пак - нищо не е загубено, Dum spiro spero. :)

06.05.09
12:04

Защо мислиш така, Боби? Да не би да си бил към 150 в началото?!
Лимката не се крепи около “нейното” тегло, което (ако правилно съм запомнила) е към 20 кила отгоре над това. А и по-малко да са, не са малко свалените до тук.
И пак ще пиша за мастните клетки, които си седят во веки, веднъж образували се :) Гадничко е, но е реалността е сурова.

06.05.09
12:18

казано от Winnie на 06.05.09, 12:04:

Защо мислиш така, Боби? Да не би да си бил към 150 в началото?!
Лимката не се крепи около “нейното” тегло, което (ако правилно съм запомнила) е към 20 кила отгоре над това. А и по-малко да са, не са малко свалените до тук.

Чак 150 не съм бил, но бях на път за там... Наскоро смятах колко килограма съм качил и свалил за последните десетина години... Ами трицифрено число са, ужасих се от себе си. От известно време си мисля, че краткият (сравнително) напън със свалянето на 30-тина кила е по-малък проблем (поне за мен) от задържането им. Миналата есен качих почти 20 кг. за по-малко от два месеца... Стигнеш ли до крайности в диети и кардио, организмът ти започва да дебне в засада и ти го връща, щом малко се отпуснеш. Затова според мен е по-добре да се подхожда с умереност, дългосрочни цели и без да се правят драми от неуспехите, но и без човек да се отчайва.

казано от Winnie на 06.05.09, 12:04:

И пак ще пиша за мастните клетки, които си седят во веки, веднъж образували се :) Гадничко е, но е реалността е сурова.

И какво? Дай да се гръмнем. Броят мастни клетки се решава в първите две години от живота на детето. За него много повече вина имат родителите, отколкото самия индивид. Важно е какво правиш, когато вече зависи от теб. А и броят мастни клетки са ограничение, но не проклятие.

06.05.09
12:25

Не, няма да се гърмим, естествено :) Важно е да разберем, че веднъж били огромни, някои хора не могат да се превърнат в точилки. Това е. Просто е. Могат да достигнат до някакво изкуствено ниво на слабост, но за сметка на физическото и психическото си здраве, което аз не мисля за нормално.
Не са важни само първите 2 години от живота на детето. За много от хората е важен всеки ден от живота им. Клетките се делят не само когато си бебе, ами и когато си дете, и през пубертета, а понякога и до старостта.

06.05.09
12:32

Всеки си носи кръста. Аз винаги съм бил мързеливец и чревоугодник и добре знам защо бях стигнал до проблеми с кръвно, холестерол и триглицериди, преди да навърша 30. Но никога не е късно за промяна и когато я направим част от живота си, а не просто еднократно усилие, целящо краткосрочен резултат, нещата се получават с времето. :)

Winnie тази лекция би била полезна за Белчо. Защото така или иначе чудеса стават само по филмите.

06.05.09
14:43

казано от Иван Шишманов на 06.05.09, 14:41:

Winnie тази лекция би била полезна за Белчо. Защото така или иначе чудеса стават само по филмите.

Белчо е професионалист и си изкарва парите от това да убеждава такива като нас, че могат и трябва да се променят. :) И в много случаи чудото става, макар и да е по-малко от мечтаното. ;)

То човек ако сам не е убеден че може и трябва спукана му е работата.

06.05.09
17:28

Здравейте отново :)

Днес добре помързелувах и добре потренирах. Даже успях и да поработя малко :)

Два сайта, из които се ровичках днес и които ме изкефиха (от един от авторите на книгата The New Rules of Lifing)

http://www.alwyncosgrove.com/Articles.html
http://alwyncosgrove.blogspot.com/

Така, ’раната днес е на ниво:
- 3 с.л. трици, 1 с.л. ленено семе, 1/2 кис. мляко 2%
- свинска вратна пържола, 2 домата, 1/2 краставица с малко зехтин
ТРЕНИРОВКА
- няколко изварени бонбона Рафаело (6-7 бр май бяха)
- 1/2 цедено кисело мляко Роса
- 2 свинско-телешки кИфтета (мелено месо), зелена салата, малко задушени в масло гъби

Тренировката и тя беше на ниво:

1. Псуващия комплекс на Славко  :lol: , т.е. 10 мин:
- 5 обръщане + клек с 30 кг
- ходене с щанга 30 кг над глава около 10-12 м
- 5 обръщане + клек с 30 кг
- ходещи напади с 30 кг щанга 10-11 бр (10-12 м)
За 10 мин направих 6 кръга без 5 напада от горното  :)

Почивка около 15 мин

2. Комплекс 6 пъти само с големия лост (20 кг):
- 10 гребане с щанга
- 10 трастъри
- 10 клек с подскок (лоста на врата)
- 10 добро утро
15на сек почивка между сериите

10на мин почивка

3. 3х40 Floor Wipers с 30 кг

Толкова за днес :) Утре пак си влизам в работен график :)

Мнението беше редактирано от Limka на 06.05.09 17:29.

Мила

06.05.09
18:01

За такава тренировка се иска доста смелост ;-) Лим,как е Viper-a?

06.05.09
18:05

Не смелост, Сърчице...Папкане се иска ;) И сила, де...
Viper-a…е, не ми действа вече така, както в началото... Но определено ми дава някаква енергия. Трудно е да говоря за резултати, щото храненето ми е под тотална критика :)
Но и аз като Венци съм супер надъхана сега (както бях през януари) и ...ще видим...
Още около седмица ще пия по един хап на ден, след това ще добавя един и следобяд :)

Мила

06.05.09
18:09

Тогава давай смело...понеже и аз си папкам добре и преди месец пробвах да направя един кросфит подобен на този твоя втория(само,че с има няма 15 кила) и направих 5 кръга и се отказах...не е за мен,но се кефя на вас,трениращите по този начин...дори постоянно си гледам  кросфит клипчета...някакси ме надъхват....

06.05.09
18:29

казано от Mon coeur est a vous на 06.05.09, 18:09:

Тогава давай смело...понеже и аз си папкам добре и преди месец пробвах да направя един кросфит подобен на този твоя втория(само,че с има няма 15 кила) и направих 5 кръга и се отказах...не е за мен,но се кефя на вас,трениращите по този начин...дори постоянно си гледам  кросфит клипчета...някакси ме надъхват....

Сърчице, първите няколко пъти и на мен ми беше много зор. Не се отказах само, защото съм голям инат...Вероятно и, защото не бях сама...Един вид щях да се изложа ;) Пробвай пак! И пак. И пак...Докато ги сбориш... Добро предизвикателство е!

06.05.09
19:09

THAT’S MY GIRL….!!!!!!!!!!!!!!!!!!
бравос лимче...много ме радваш...виждаш ли как се палят хората за кросфит-а...:))))))

07.05.09
09:32

казано от slavko на 06.05.09, 19:09:

бравос лимче...много ме радваш...виждаш ли как се палят хората за кросфит-а...:))))))

Ха! Знаете ли какво? Току що гледах псуващото клипче на кросфит мацките - най-бързата от тях направи 5 раунда без 4 обръщания за 10 мин!!! А аз направих 6 раунда без 5 напада за 10 мин!!!

По-бърза съм от тяяяяях!!! Нъц-нъц-нъц

Хахаха

07.05.09
09:36

казано от Limka на 07.05.09, 09:32:

казано от slavko на 06.05.09, 19:09:

Ха! Знаете ли какво? Току що гледах псуващото клипче на кросфит мацките - най-бързата от тях направи 5 раунда без 4 обръщания за 10 мин!!! А аз направих 6 раунда без 5 напада за 10 мин!!!

По-бърза съм от тяяяяях!!! Нъц-нъц-нъц

Хахаха

Не съм се и съмнявал! Супер си!

07.05.09
09:37

Вообще не сме се и съмнявали в теб Лимчо :) супер си :)

07.05.09
17:35

Набързо да ошетам храната за днес, 7.04.09.

6.30 - Кафе. (Трябваше да бягам уж, ама трудно се помръдвах от вчера. Излежах го бягането)
7.00 - 2 варени яйца, резен гауда с ким, 1/3 краставица, 1 малко доматче
8.30 - Вайпър + 3 гр ленено масло
10.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, 1/2 кисело мляко 2%
14.00 - малка пилешка пържола от бут, 2 с.л. катък със сирене и печен пипер, салата зеле с елементи на моркови
15.30 - Кафе, малка шепичка кашу
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса
20.00 - 2 свинско-телешки кюфтета, малко гауда с ким, задушени гъби, зелена салата

Тренировка няма. Никаква. Имам ужасна мускулна треска от вчера и оня ден...къде ли не... :(

Лека ви нощ :)

09.05.09
06:10

Вчера, 8.05, пак без тренировка. Планирах среща с железата вечерта, но...нещо се скофтих, мина ми мерака и се прибрах вкъщи да мързелувам... Забравих да пия бърнър

7.30 - Кафе
8.00 - 2 варени яйца, парче гауда с ким, 1/2 краставица, 1 малко доматче
11.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, домашно кисело мляко
14.00 - малка свинска пържола, салата зелении (краставици, тиквички, домати, пипер, моркови)
15.30 - Кафе, малко бадеми
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса (тов ами е много, ще намалям ‘дозата’ на 1/2)
19.00 - гауда с ким, бадеми
малко сън, събуждане от глад...няма как, опитах се да си спестя вечерята и не успях:)
23.30 - няколко парчета пиле с гъби и сметана

Още ме мъчи мускулна треска. Днес вече ще тренирам, надявам се да я ‘отмие’ тренировката.

Хубав слънчев ден!

Ааааа Честит празник (Ден на Европа ;) ) !

09.05.09
20:17

Така...хайде да ‘приключа’ и днешния страхотен слънчев ден тук...

Мнооог яка тренировка. Наваксах си за 3-те почивни дни ;) Протече така:

Комплекс 6 серии х 6 повт от следното с 30 кг
- мъртва тяга с опънати крака
- гребане
- обръщане от стоеж (hang power clean)
- преден клек
- пуш преси
- клек
- лицеви опори

Почивка

- ренегадско гребане - 5х10 (2х10 кг)
- широк, дълбок клек - 5х4 (50 кг)
- римска тяга - 5х5 (60 кг)

Вместо кардио: 4 кръга от
- 25 суинга
- 10 мелница/ страна
- 30 коремни преси

9.30 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара, 1/2 краставица
11.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, домашно кисело мляко
12.00 - Вайпър
ТРЕНИРОВКА
15.00 - свинска пържола, салата зелении (краставици, тиквички, домати, пипер, моркови)
18.00 - зелена салата с гауда с ким, маслини
20.00 - пиле с гъби, тиквички и сметана; зелена салата
23:00 - малко кисело  мляко

Ай, толкова засега ;)
Сладки сънища!

Евала Лим, много добра тренировка. Ренегатското не можеш ли да му вдигнеш кг? Струва ми се, че за твоето ниво 10 кг си е малко.

ВМ ли надушвам?

За теьките серии можеш да правиш 3х5 не 5х5 ако те е страх от ММ. Аз сега така тренирам и ефекта пак е доста добър :)

10.05.09
15:21

Венци, ренегадското все още го уча, затова полека го давам :) А и определено пренасям част от тежестта върху неработещата половина - мисля, че няма как по друг начин, все пак центъра на тежестта се променя като вдигнеш ръката... Добре го усещам, определено ме кефи :)

ВМ надушваш правилно :) Но за разлика от теб, аз си стоя леко гладна с него :)

казано от Limka на 10.05.09, 15:21:

Венци, ренегадското все още го уча, затова полека го давам :) А и определено пренасям част от тежестта върху неработещата половина - мисля, че няма как по друг начин, все пак центъра на тежестта се променя като вдигнеш ръката... Добре го усещам, определено ме кефи :)

ВМ надушваш правилно :) Но за разлика от теб, аз си стоя леко гладна с него :)

Махни кашкавалите - те качват много калориите пък не те държат дълго сита - аз открих най-добрата междинна закуска за мен е варено яйце + 10 гр масло и малко краставица.

10.05.09
20:23

Здрасти!

Много гордо съм от себе си :) Бях на една семейна сбирка допреди малко и НЕ хапнах: домашна пита и торта :)

За сметка на това през целия ден успях да смеля:
8.30 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара, масло, 1/2 краставица, Viper
Боядисване на тераса - разказа ми играта на раменете Хахаха
12.00 - 3 сл трици, домашно кисело мляко
16.30 - сински кебап, краставица
19.30 - 23.00 -  свински огромен шиш, шопска салата, малко мезета (сушеница, луканка, кашкавал), 1 чаша червено вино

Толкова. Доволно. Лека нощ!

Мнението беше редактирано от Limka на 11.05.09 04:56.

11.05.09
18:32

Оппалла!

Ай да се изкажа за днес 11.05

Тренировчица - чудна, леко съм разчекната от нея  :lol:
- плие - 5х5 с 52 кг (загрявах преди това с 2х5 на 25 и 32 кг)
- набирания - Внимание  :exclaim: 1 измъчено излъгано набиране с НАДхват Юппиии!!!! Първото ми!!! Йееессс!
              4,4,4,3,3 набирания с подхват
- хоризонтална лежанка с дъмбели - 4х6 с 2х17 кг (1 серия загравка с 2х10)
- rack pull - 5х5 (70 кг)

Вместо кардио:
Комплекс 6 серии х 10 повт с 20 кг лост:
- мъртва тяга с опънати крака
- high-pull
- обръщане + клек
- военни преси
- скокливи напади
30 сек почивка между сериите

Ха, виж ти...този път съм забравила корема...Ама как да не го забравя? Така чудесно се размазах :-)

Гуцкането за днес
8.00 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара с масло и шарена сол (супер супер вкусно!), 1/2 краставица
8.30 - Вайпър
11.30 - питка от 3 сл трици, 1 яйце, малко изкиснато сирене
14.00 - парче сьомга (130 гр изпечена), салата домати, краставици, пипер с малко олио
15.30 - Вайпър, 10на бадема
17.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса
ТРЕНИРОВКА
21.00 - пилешко бутче с хрупкава кожа, няколко броколита, карфиолчета и шушулки зелен грах, заляти с мазнина от пилето  :lol: ; зелена салата

Много приятно натренирана и наядена се чувствам...Птичките пеят, всичко е цветно...идилия :)

11.05.09
18:42

казано от Limka на 11.05.09, 18:32:

- хоризонтална лежанка с дъмбели - 4х6 с 2х17 кг (1 серия загравка с 2х10)

доста си корава  :lol: браво  ;-P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1