11.05.09
19:02
Яка тренировка,за храната и нотка забележка нямам,поне аз...От начало ми се стори малко,ама се сетих,че вече си на ВМ,много е хубаво,че се чувстваш нахранена,може пък и да решиш така проблема със среднощното пробуждане ;-)
...за храната и нотка забележка нямам,поне аз...От начало ми се стори малко,ама се сетих,че вече си на ВМ,много е хубаво,че се чувстваш нахранена,може пък и да решиш така проблема със среднощното пробуждане ;-)
Е, да, ама не. Явно наистина ми е било малко - през нощта имаше малко гауда и бяло сирене... Гххх
Не мога да спя спокойно напоследък..будя се на 30 мин - час... Дали може да е многото кофеин в бърнъра?
12.05.09
03:28
Възможно е и не само заради кафето,има и йохимбин и синефрин(не знам в какви дози).Аз когато пиех синефрин+йохимбин имах доста проблеми,дори не можех да тренирам,ако ги бях взимала преди трен.,проблема идваше от синефрина,пих го отделно и не ми понасяше. :)
Здравейте,
Днес леко потренирах сутринта - малко бягане
5 мин умерено
15 мин интервали 30с спринт : 1 мин бавно бягане
20 мин умерено
6.00 - Вайпър
ТРЕНИРОВКА
8.30 - 2 варени яйца, малко извара с масло и шарена сол, 1/2 краставица
11.00 - 3 сл трици с около 200 гр домашно кисело мляко
13.45 - свинска пържола 130 гр готова, салата от домати, краставици, тиквички, моркови
17.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса, шепа бадеми
19.00 - около 50 гр фъстъци
21.30 - свинска пържола около 100 гр, салата от домати, краставици, тиквички, моркови
22.30 - малко гауда с ким (30-40 гр)
Умирам за сън. Дано да спя спокойно довечера :)
Лека нощ!
Ми...кво да ти кажа...аз не се бях засилила да го пия кой знае колко много - 1 на ден. Вече не ми действа така на енергийните нива, както в началото - явно привикнах... Спирам да го пия най-малко до събота (тр да ходя малко по лекари и не е хубаво да съм с твърде разтуптяно сърце).. Ще видим след това дали ще подновя...
Мерките...не зная...твърде много промени - промених хранит. режим и доста намалих темпото с тренировките (нещо като наполовина)... Не съм се мерила, скоро няма и да го направя, честно казано. Омръзна ми да мисля за мерки и за това дали отслабвам или не. Ако съдя по дрехите си, не съм мръднала надолу. От друга страна, коремът и раменете ми си е добре очертани и релефни...
В заключение: не искам ежедневно и ежечасно да мисля за това дали отслабвам или не. Все повече се убеждавам, че това ‘плато’ е повече на психическа отколкото на чисто физиологична основа. Ще си тренирам както мога и ще се храня, както смятам, че трябва...оттам нататък...каквото стане.
13.05.09
11:21
Tочно така, Лим, и аз съм на това мнение - стига толкова суетене около тия мерки и кг, че ще откачим
Tочно така, Лим, и аз съм на това мнение - стига толкова суетене около тия мерки и кг, че ще откачим
Ха, аз се замислям и дневника да спирам да водя, вакво си приказвате, егати вманиачаването, а.....
Ха, аз се замислям и дневника да спирам да водя, вакво си приказвате, егати вманиачаването, а.....
И конкуренцията...не зная дали забелязвате как в един момент всички успяхме да се претренираме от надъхване...
13.05.09
11:38
абе и аз си го мислех това ама знам ли, май чак до там няма смисъл :). А за тренировките - аз виждам много по-добър ефект от 3 трен, отколкото от 6…. И сега поне животът ми не се върти само около това
Аааа, не така, момичета, вие пък точно сте старите и опитните тук....точно на вас се крепи тоя дамски раздел, ще демотивирате останалата част от съфорумките с такива постове...:P
Аааа, не така, момичета, вие пък точно сте старите и опитните тук....точно на вас се крепи тоя дамски раздел, ще демотивирате останалата част от съфорумките с такива постове...:P
Инис, неминуемо е...
Почваш дневник, за да победиш себе си в нещо ... Като видиш, че успяваш с превъзпитанието започваш да се питаш дали има нужда да се психираш още с воденето му (същото вманиачаване, за което Веси говори) ...
Мнението беше редактирано от Limka на 13.05.09 11:44.
Мога да ви кажа, че преди си тренирах, хранех се нормално, никога не съм си водела записки в колко часа, какво ям.......ужас, стахан роб един вид....не, благодаря
Продължавам да си тренирам,но без да се стремя и да се състезавам както казват момичетата....и ми е по добре така, всичко е в главата бе хора, това е......
Никакви сметки не смятам, гледам да се храня здравословно, с главно ” З ” :) спортувам за здраве, тонус, и поддържане на фигура, това е :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.05.09 12:09.
Еми незнам, при мен досега има само положително развитие от воденето на дневник, пък и от четенето на вашите - може би защото го правя отскоро (има няма три месеца), пък и тръгнах от много ниско ниво...Затова и се старая да вписвам работни кг на тренировките - за да знам къде съм и във всеки момент да мога да се върна назад и да направя равносметка...Преди записки не съм водила, и честно казано идея си нямам докъде съм била с тренировките преди да ги прекратя временно в края на 2007…
Храната няма как да не я смятам - особено когато минавам на нов режим - докато вляза в час...Иначе с НВД-то бях свикнала и в един момент нямах нужда от сметки, но пък, мисля че за хората дето ми четат дневника е по-лесно, ако ги пиша...За прекаляването, незнам - май още не ми се е случвало - може би щото хем не съм от най-ранобудните, пък хем час-два след ставане съм още сумнамбул и двуразова тренировка почти не може да ми се случи, освен в почивен ден...А и по-принцип уж не съм мързел, но като тренирам 4-5 дни седмично - особено напоследък, след 1 кросфит комплекс откровено си ме домързява за повече и не се насилвам :)
А и за съжаление още ми е доста рано за режим “поддържане на форма” ;)
Мнението беше редактирано от mbarton на 13.05.09 12:55.
:) И на мене ми е супер като спрях да смятам във Фитдей. Тук сме, учим се, развиваме се, всеки има цел.. и целият този процес минава през различни етапи. Даже днес изядот 6 овесени крекера, без да ги мисля колко калории са и без да ми мине през акъла да омаам целият пакет. По-късно се замислих върху това, отчетох го като голям плюс и много се зарадвах на себе си. Много ми е спокойно, научих се да ям след тренировка (то не било трудно) и сега не мога да си представя обратното. Имам още да уча, така че продължавам напред, но без да се форсирвам. Всичко ще бъде наред!!
П.П. х2 като mbarton. И аз много държа на дневникът си и ще продължавам да си го водя редовно. ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 13.05.09 12:58.
О, Миши, и аз много неща научих, докато си пишех дневника. И имам много напредък...От гл т. на тренировки е полезно, определено. Но за храненето... от един момент нататък, като научиш основните принципи и, най-вече, като се научиш да ги спазваш, ами....малко се обезмисля...
Би имало смисъл единствено ако след година, да кажем, искаш да видиш какъв тип/ количество храна как ти се отразява...
Абе, продължавам си с дневника. Но, както казах, не искам да мисля ОСНОВНО за това....
П.П. Ти наистина ли би дошла до Варна за тр-ка и ако да, заплюй си един уикенд да те организираме ;)
П.П. Ти наистина ли би дошла до Варна за тр-ка и ако да, заплюй си един уикенд да те организираме ;)
Да, абсолютно - 16 и 30 са ми работни дни, пък 23-24 май са баловете, така че най-близката и удобна възможност е 6-7 Юни като гледам...Пък на мен Варна ми е много голяма слабост - много хубави спомени, а и още имам приятели там ;) Та така, 6-7 Юни - току-виж пък успея да завлека още навалица от София с мен ;)
Ха, аз се замислям и дневника да спирам да водя, вакво си приказвате, егати вманиачаването, а.....И конкуренцията...не зная дали забелязвате как в един момент всички успяхме да се претренираме от надъхване...
Лим, аз претренирах и преди дневника. Сега даже се озаптих.
Но за вманячването в сметки сте прави. Не бива. Аз си оставям новия дневник, за кеф, пък и да контактуваме защото ми е приятно. Откакто намалих тренировките и престанях да смятам, се чувствам супер. Иначе научих доста неща от хората във форума. И още ще уча..
Мисля си че зимата, когато е студено всеки си търси начин да избяга от деперсията и това обикновенно е чрез трениране. пък и мечтаната форма за лятото си остава шлагер и всеки се стреми към нея. когато я постигне се оказва, че иска още и още и тук вече идва проблема.
Ама ние сме умни и се сафирясваме навреме
Здравейте!
Днес пак проспах бягането :) Уфф..ама съм и аз :)
Вчера се поровичках във фитдей и открих, че там стойностите действително са малко по-завишени от това, което си смятам аз в ексел...
Вчера, 13 май, без тренировка, с повече храна отколкото ми се искаше... Хм..пак някакъв здрав апетит ме е настигнал
8.00 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара с масло и шарена сол, 1/2 краставица
11.00 - 3 сл трици с около 200 гр домашно кисело мляко
13.30 - 1 пилешко хилаво бутче с кожа, запечено с около 100 гр зеленчуци (тиквички, пипер, грах), зелена салата
17.00 - 1 цяло цедено кисело мляко Роса
18.30 - няколко лъжици желиран протеин с пълномаслено мляко
21.30 - пилешки дробчета на фурна с лук и масло, 1/2 краставица, 1 домат; още няколко лъжици желиран протеин
00.30 - около 50 гр кашкавал, още няколко лъжици желиран протеин
Фитдей: Total 1,777 Cals Fat (56%) Carbs (12%) Protein (32%)
=> тоз желирания протеин не е препоръчителен...ама пък колко е вкусен и как ми задоволява мераците за сладко ;)
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Limka на 14.05.09 05:01.
14.05.09
09:52
Limka какво ще рече желиран протеин.
14.05.09
10:54
Утре сутрин да отидеш да потичаш... ;-P Хубава храна,добре подбрана(само и аз не знам за желирания протеин-да не е протеин+желатин)Как ти се отразява новия режим,Лим,смисъл чувстваш ли се по-заситена?
Ей с’я ще ви светна за желирания протеин - чудесен десерт :)
В една кафяна чашка топла вода изсипвате 1/2 пакетче желатин и оставяте за 2-3 мин да се накисне.
В около 200 мл топла вода/ мляко (в мляко е по-вкусно, разбира се; може и 50-50) разтваряте 1 доза протеин.
Прибавяте и желатина към купичката с млякото/ водата. Разбърквате добре.
Оставяте да се охлади малко сместа и пъхате в хладилника за 4-5 часа, за да се желира.
Мноого яко кремче става :)
Сърчице, още свиквам на по-малките порции храна и нагласям калориите и приема :) Ще се храня така поне няколко месеца. Иначе няма смисъл...Абе..тоя път съм решила да не търся бърза магийка. Дано да не ми щукне нещо друго :)
Тичането - макс 2-3 пъти в седмица ще е, единствена тренировка за деня. Довечера ще ходя да повдигам тежко....така че тичането може да го оставя и за събота... Ще видим :)
Мнението беше редактирано от Limka на 14.05.09 11:34.
14.05.09
11:37
Ей с’я ще ви светна за желирания протеин - чудесен десерт :)
В една кафяна чашка топла вода изсипвате 1/2 пакетче желатин и оставяте за 2-3 мин да се накисне.
В около 200 мл топла вода/ мляко (в мляко е по-вкусно, разбира се; може и 50-50) разтваряте 1 доза протеин.
Прибавяте и желатина към купичката с млякото/ водата. Разбърквате добре.
Оставяте да се охлади малко сместа и пъхате в хладилника за 4-5 часа, за да се желира.
Мноого яко кремче става :)Сърчице, още свиквам на по-малките порции храна и нагласям калориите и приема :) Ще се храня така поне няколко месеца. Иначе няма смисъл...Абе..тоя път съм решила да не търся бърза магийка. Дано да не ми щукне нещо друго :)
Тичането - макс 2-3 пъти в седмица ще е, единствена тренировка за деня. Довечера ще ходя да повдигам тежко....така че тичането може да го оставя и за събота... Ще видим :)
Лим, много млечни ми се струват. Що не пробваш да намалиш приема на млечните до 1нъж на ден?
Венци, защото ги обичам и защото не съм забелязала да ми пречат. И защото ми се струва излишно вторачване в твърде много подробности (в смисъл, ако успея да докарам всичко друго до съвършенство и това ми е болката, може да се замисля...Но ми се струва, че смисълът на режима като начин на живот не е да се лишаваш до крайност от нещата, които обичаш, защото тогава няма да можеш да го спазваш в дългосрочен план..или поне няма да ти е кеф...)
14.05.09
11:45
Ендиланке, кво викат твойте хора по тоя въпрос?
http://www.criticalbench.com/calcium_fat_loss.htm
Венци, защото ги обичам и защото не съм забелязала да ми пречат. И защото ми се струва излишно вторачване в твърде много подробности (в смисъл, ако успея да докарам всичко друго до съвършенство и това ми е болката, може да се замисля...Но ми се струва, че смисълът на режима като начин на живот не е да се лишаваш до крайност от нещата, които обичаш, защото тогава няма да можеш да го спазваш в дългосрочен план..или поне няма да ти е кеф...)
Напълно се предържам към това :)
14.05.09
11:59
Ендиланке, кво викат твойте хора по тоя въпрос?
http://www.criticalbench.com/calcium_fat_loss.htm
Прав си, но има доста спорове доколко калцият от млечните се усвоява изобщо. Аз затова приемам дозата с многокомпонентни витамини. Лактозата в млечните обаче си се усвоява на 100% :) Има и много мнения, че млечните забавяли метаболизна (което мен ми се струва малко абсурдно де). Както и да е, всеки сам си избира - аз забелязах, че намаляването на млечните ми се отразява драстично, но пък и на мен ми остава още много малко за чистене.
Лим, права си, на мен не ми липсват честно казано. И виждам много по-добър ефект. Тоест май -нусите са повече от +совете при мен. Ако ми се прияде няма да се спра де....
14.05.09
12:01
Извинявайте, че пиша по темата знам, че не е препоръчително. Просто искам да отбележа, че има не само спорове за усвояването на калция от млечните продукти, а и спорове доколко са млечни млечните продукти :), а от там колко и какъв калции има в тях :).
14.05.09
12:04
Е аз пък повечето статии, които съм чел по въпроса, акцентират именно на факта, че при набавянето на едно и също количество под формата на хр. добавка, и такова от млечни продукти превеса е в полза на млечните ...
14.05.09
12:06
Е аз пък повечето статии, които съм чел по въпроса, акцентират именно на факта, че при набавянето на едно и също количество под формата на хр. добавка, и такова от млечни продукти превеса е в полза на млечните ...
Ако трябва да бъдем честни за най-добро усвояване на органичен калции знаете ли какво трябва да чдем - черупки на яйца :)
Не знам, аз казвам при мен -сите им са повете от +совете.
Ако трябва да бъдем честни за най-добро усвояване на органичен калции знаете ли какво трябва да чдем - черупки на яйца :)
Да, и аз тъй знам :) И от някакви корали се извличал някакъв усвояем калций(по спомени я карам тука).
14.05.09
12:17
Ма на мене нищо не ми пречи да ги набия в блендъра да ги направя на брашно и да си ги гаврътвам с шейка ...
Само да се намери някой който да ми ги стерилизира, че не ми се мре от пилешки болести хаха
Да не говорим, че за някакво количество от сорта на 2грама калций/дневно едва ли ще са необходими някакви покъртителни количества черупки, така чеее ...
Мнението беше редактирано от eraziel на 14.05.09 12:19.
А ако искате, даже мога да ви дам рецепта за черупки от яйца - счуквате известно количество (на вкус ;)), разбърквате ги със сока от един лимон, за да се поразтворят и ги смесвате добре с няколко лъжици мед. Става... хм, годно за консумация. :) Вкусно няма да кажа, че е.
14.05.09
12:18
Ма на мене нищо не ми пречи да ги набия в блендъра да ги направя на брашно и да си ги гаврътвам с шейка ...
Само да се намери някой който да ми ги стерилизира, че не ми се мре от пилешки болести хаха
Измиваш ги с много гореща вода и сичко е заминало ;)
14.05.09
12:20
Съжалявам за офф-а, че вече стана прекалено, но ... какво е процентното съдържание на калций/други нутриенти в яйчената черупка?
14.05.09
12:22
Съжалявам за офф-а, че вече стана прекалено, но ... какво е процентното съдържание на калций/други нутриенти в яйчената черупка?
Калцият е с най-висок процент. Какво друго има не знам, но мисля, че и няма значение.
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 14.05.09 12:22.
14.05.09
12:23
Питам колко мг калций има в 1 грам черупка ...
Ето т’ва ме интересуваше:
How much to take?
One whole medium sized eggshell makes about one teaspoon of powder, which yields about 750 - 800 mgs of elemental* calcium plus other microelements, i.e. magnesium, boron, copper, iron, manganese, molybdenum, sulphur, silicon, zinc, etc. There are 27 elements in total. The composition of an eggshell is very similar to that of our bones and teeth.
*Elemental amounts are the amounts absorbable.
Виждам го в комбинация със ЗМА аз, поне така ми се струва :)
черупка и половина - две дневно, само се чудя наведнъж или на няколко приема с храната :)
Мнението беше редактирано от eraziel на 14.05.09 12:26.
14.05.09
12:26
Питам колко мг калций има в 1 грам черупка ...
Ето т’ва ме интересуваше:
How much to take?One whole medium sized eggshell makes about one teaspoon of powder, which yields about 750 - 800 mgs of elemental* calcium plus other microelements, i.e. magnesium, boron, copper, iron, manganese, molybdenum, sulphur, silicon, zinc, etc. There are 27 elements in total. The composition of an eggshell is very similar to that of our bones and teeth.
*Elemental amounts are the amounts absorbable.
Виждам го в комбинация със ЗМА аз, поне така ми се струва :)
Ето аз какво намерих по темата - и спирам да пиша чеее.....
Доскоро се смяташе, че най-добрият източник на калций са млякото и кашкавала. В днешно време е известно, че млякото съдържа калций, несвойствен за човешкия организъм. За неговото усвояване се изисква да се изразходва повече енергия, в това число и част от собствените запаси на калций. Кашкавалът по принцип, е преварен продукт, пренаситен с мазнини, готварска сол и оцветители. За основни източници на калций трябва да се смятат естествените продукти: черен дроб от риби, морски храни, суров яйчен белтък, бакла, зеле, целина, извара, кайсии, касис, грозде, портокали, ананаси, магданоз, спанак. Тези продукти съдържат не само калций, но и фосфор, а също и витамините D, C, B.
Препоръчителни норми на калций:
За деца от 1 до 5 г. - 800-900мг
За деца на 6-7 г. - 1000-1200мг
За възрастни - 800мг
За бременни жени - 1000мг
За кърмещи жени - 1500мг
В качеството на ефикасна хранителна добавка за попълване на калция в организма може да се използват черупките на кокоши яйца. Най-добре действат черупките от суровите яйца. Но подходящи са и варените, особено от рохките яйда (варят се от 3 до 5 мин.).
Черупките трябва да се измият предварително, да се подсушат и да се смелят с кафемелачка (за по-лесно поглъщане, макар че някои хора ги дъвчат). Черупките (от 2 до 3-5 яйца) могат да се използват така: дъвчат се хубаво и се преглъщат, да се вземат в смлян вид. За по-добро усвояване на калция е желателно след това да се вземе 1 с.л. рибено масло, тъй като сега рибеното масло се произвежда на капсули, приемането му се улеснява (5-10 капсули).
Черупките стават много вкусни, ако се смелят с кафемелачка и се залеят със сока от 1 или 1/2 лимон. Смлените на прах яйчени черупки набъбват (образува се лимонено-кисел калций). Добавя се 1 ч.л или 1 с.л. мед и се разбърква. Пие се лесно и действа великолепно.
Използвана литература: “Витамини и минерали във всекидневното хранене”, Генадий Малахов