Ами и на доста по-лоши неща съм способна, ама то си е мой проблем, май :)
(Лимче, извинявай!)
03.05.09
11:57
Всички сме способни ...:)
Всички сме способни ...:)
Така е, знам го много добре. И затова по-безболезненият начин да изразиш емоция е малко да се изпсуваш или малко да се развикаш намясто и навреме. Вместо да се правиш на възпитан :)
Иване, четеш ли?
03.05.09
12:19
Искаш да псувам каруцарската ли? Хайде и тоя дневник оспамихме, вярно че дискусията за псувнята е високоинтелектуална, ама все пак.
03.05.09
13:00
Иване, ти си най-големият спамер, така че...:)
http://www.youtube.com/watch?v=MElygxq8OfM&feature=related
от Славко за Миленчето...успех...:))))))
Към четвъртата минута вече ми стана лошо да ги гледам и псуването няма да помогне. Тия кво ядат бе..
03.05.09
16:15
http://www.youtube.com/watch?v=MElygxq8OfM&feature=related
от Славко за Миленчето...успех...:))))))Към четвъртата минута вече ми стана лошо да ги гледам и псуването няма да помогне. Тия кво ядат бе..
Ябълки сорт Чернобил хихи :)
diva, тия девойчета се готвят за състезания “Fittest female in the world”...смятай за кви машини иде реч, аз доста време съм прекарал сред лекоатлетки, но тия смазват...формата им е завидна...
Ехо, банда, завърнах се! Честит празник!
Не бих казала, че си починах...по-скоро се поизнервих от много път, никакви тренировки и недоволно ядене...Но прекарах доста време с две мои дружки от гимназията, с които се виждаме доса рядко и за доста кратко. В този смисъл, съм доса положително заредена :)
Славко, новото ти предизвикателство - мисля, че бих се справила с него...само дето няма къде. Толкова много празно място за напади и ходене с щанга...хм..нинам...Освен да се помоля на Вик да ми разреши да му открадна някоя щанга за малко и да я замъкна в парка :) Е....сигурно към края на десетте минути и аз ще псувам от време на време (позволявам си го само по време на тренировки, и то под нос. Но...определено помага :-) )
Снощи успях да спретна една Linda (е, подцених се малко, можех и по-тежичка да я направя, реално погледнато нямах отказ, но пък днес ми опъва яко трапеца)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Тяга с 60 кг
бенч прес с 40 кг
обръщане + клек с 30 кг
след това 4 кръгчета от:
- 10 суинга с 15 кг
- 10 бърпета
- 10 суинга
- 10 коремно избутване / floor wipers с 30 кг
нямаше време за кардио.
Гледам, че последните няколко седмици правя...никакъв режим нещо средно между НВД и ВМ-НВД. МНого белтъци, умерено мазнини и много въглехидрат. Май няма полза от толкова много белтъци - ще взема да посмятам малко и да наглася или нормален въглехидрат за НВД или ВМ-НВД. Пък и ...тия зареждания на НВД ми се отразяват трагично...преливат от един в три дни...По-добре повече мазно и без зареждания май, а?
Ами..весело празнуване. Аз трябва да поработя ;)
Хей, добре дошла :)
И аз се поизнервям от много дълги пътувания, промени от планове и т.н. но ще ми се наложи да побродя насам-натам и на мени.
Лим, как си с мерките, мила? Има ли някаква промяна...
Какво те притеснява яденето? Ако мислиш, че ще те спасят мазнините, давай смело на мазнини. Трябва да се пробва, иначе няма как да се разбере :)
Как са мерките? Мерките са...зимни :) Януарски... Огромна съм, а в момента и подпухнала от много шоколад и преспиване Хахаха :)
Абе, квото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.
Истината е, че в момента се опитвам да не се втелявам за това. Каквото - такова. И така се харесвам. Няма сега да се хвърлям от вълнолома, щото съм по-едра отколкото ми се иска???
Ще посмятам малко днес (не толкова, защото мисля, че нещо не ми е наред в режима и не работи, а защото това ме мотивира да го спазвам ;) ) Честно казано, намерих своите тренировки в 5х5 в комбинация с кросфит. Кеф ми е да тренирам така. И ще продължавам да тренирам така....Да видим какво ще донесе ;)
Радвам се, че свършват тия безкрайни празници...някак си, имам толкова стройна организация на работния ден, а в тези почивни дни ме избива на мързел и ядене.
Та така де...целите на този дневник явно няма да бъдат изпълнени....или поне не в срок :)
Та така де...целите на този дневник явно няма да бъдат изпълнени....или поне не в срок :)
Голяма работа! Защо ли пък трябва да се поставя някаква цел изобщо... да, целта е стимулът и е много важен като крайна точка, но понякога е доста объркващ.
Виж аз не си поставих и май така е по-добре. “Да става каквото ще!” ;-) По-важното е да съм добре!
Мдам..аз много ги умея тия крачка напред, две назад....общо взето всеки месец се изцепвам така...крачка напред и след това нещо като с ластик ме изстрелва назад...
Може пък в края на краищата, това да ми е оптималното тегло...щом толкова бързо се връщам на него...
Мдам..аз много ги умея тия крачка напред, две назад....общо взето всеки месец се изцепвам така...крачка напред и след това нещо като с ластик ме изстрелва назад...
Може пък в края на краищата, това да ми е оптималното тегло...щом толкова бързо се връщам на него...
Това май е доста умно заключение. Ще взема да го открадна. Добре дошла Лимче
Ако разсъждавах така, трябваше да се закрепя някъде между 120 и 125 кг.... :) Ясно е, че организмът е инертна система и се противопостява на промените, но все пак имаме някакъв контрол. Дай си почивка, отпусни се малко, а после пак - нищо не е загубено, Dum spiro spero. :)
Защо мислиш така, Боби? Да не би да си бил към 150 в началото?!
Лимката не се крепи около “нейното” тегло, което (ако правилно съм запомнила) е към 20 кила отгоре над това. А и по-малко да са, не са малко свалените до тук.
И пак ще пиша за мастните клетки, които си седят во веки, веднъж образували се :) Гадничко е, но е реалността е сурова.
Защо мислиш така, Боби? Да не би да си бил към 150 в началото?!
Лимката не се крепи около “нейното” тегло, което (ако правилно съм запомнила) е към 20 кила отгоре над това. А и по-малко да са, не са малко свалените до тук.
Чак 150 не съм бил, но бях на път за там... Наскоро смятах колко килограма съм качил и свалил за последните десетина години... Ами трицифрено число са, ужасих се от себе си. От известно време си мисля, че краткият (сравнително) напън със свалянето на 30-тина кила е по-малък проблем (поне за мен) от задържането им. Миналата есен качих почти 20 кг. за по-малко от два месеца... Стигнеш ли до крайности в диети и кардио, организмът ти започва да дебне в засада и ти го връща, щом малко се отпуснеш. Затова според мен е по-добре да се подхожда с умереност, дългосрочни цели и без да се правят драми от неуспехите, но и без човек да се отчайва.
И пак ще пиша за мастните клетки, които си седят во веки, веднъж образували се :) Гадничко е, но е реалността е сурова.
И какво? Дай да се гръмнем. Броят мастни клетки се решава в първите две години от живота на детето. За него много повече вина имат родителите, отколкото самия индивид. Важно е какво правиш, когато вече зависи от теб. А и броят мастни клетки са ограничение, но не проклятие.
Не, няма да се гърмим, естествено :) Важно е да разберем, че веднъж били огромни, някои хора не могат да се превърнат в точилки. Това е. Просто е. Могат да достигнат до някакво изкуствено ниво на слабост, но за сметка на физическото и психическото си здраве, което аз не мисля за нормално.
Не са важни само първите 2 години от живота на детето. За много от хората е важен всеки ден от живота им. Клетките се делят не само когато си бебе, ами и когато си дете, и през пубертета, а понякога и до старостта.
Всеки си носи кръста. Аз винаги съм бил мързеливец и чревоугодник и добре знам защо бях стигнал до проблеми с кръвно, холестерол и триглицериди, преди да навърша 30. Но никога не е късно за промяна и когато я направим част от живота си, а не просто еднократно усилие, целящо краткосрочен резултат, нещата се получават с времето. :)
06.05.09
14:41
Winnie тази лекция би била полезна за Белчо. Защото така или иначе чудеса стават само по филмите.
Winnie тази лекция би била полезна за Белчо. Защото така или иначе чудеса стават само по филмите.
Белчо е професионалист и си изкарва парите от това да убеждава такива като нас, че могат и трябва да се променят. :) И в много случаи чудото става, макар и да е по-малко от мечтаното. ;)
06.05.09
14:47
То човек ако сам не е убеден че може и трябва спукана му е работата.
Здравейте отново :)
Днес добре помързелувах и добре потренирах. Даже успях и да поработя малко :)
Два сайта, из които се ровичках днес и които ме изкефиха (от един от авторите на книгата The New Rules of Lifing)
http://www.alwyncosgrove.com/Articles.html
http://alwyncosgrove.blogspot.com/
Така, ’раната днес е на ниво:
- 3 с.л. трици, 1 с.л. ленено семе, 1/2 кис. мляко 2%
- свинска вратна пържола, 2 домата, 1/2 краставица с малко зехтин
ТРЕНИРОВКА
- няколко изварени бонбона Рафаело (6-7 бр май бяха)
- 1/2 цедено кисело мляко Роса
- 2 свинско-телешки кИфтета (мелено месо), зелена салата, малко задушени в масло гъби
Тренировката и тя беше на ниво:
1. Псуващия комплекс на Славко :lol: , т.е. 10 мин:
- 5 обръщане + клек с 30 кг
- ходене с щанга 30 кг над глава около 10-12 м
- 5 обръщане + клек с 30 кг
- ходещи напади с 30 кг щанга 10-11 бр (10-12 м)
За 10 мин направих 6 кръга без 5 напада от горното :)
Почивка около 15 мин
2. Комплекс 6 пъти само с големия лост (20 кг):
- 10 гребане с щанга
- 10 трастъри
- 10 клек с подскок (лоста на врата)
- 10 добро утро
15на сек почивка между сериите
10на мин почивка
3. 3х40 Floor Wipers с 30 кг
Толкова за днес :) Утре пак си влизам в работен график :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.05.09 17:29.
06.05.09
18:01
За такава тренировка се иска доста смелост ;-) Лим,как е Viper-a?
Не смелост, Сърчице...Папкане се иска ;) И сила, де...
Viper-a…е, не ми действа вече така, както в началото... Но определено ми дава някаква енергия. Трудно е да говоря за резултати, щото храненето ми е под тотална критика :)
Но и аз като Венци съм супер надъхана сега (както бях през януари) и ...ще видим...
Още около седмица ще пия по един хап на ден, след това ще добавя един и следобяд :)
06.05.09
18:09
Тогава давай смело...понеже и аз си папкам добре и преди месец пробвах да направя един кросфит подобен на този твоя втория(само,че с има няма 15 кила) и направих 5 кръга и се отказах...не е за мен,но се кефя на вас,трениращите по този начин...дори постоянно си гледам кросфит клипчета...някакси ме надъхват....
Тогава давай смело...понеже и аз си папкам добре и преди месец пробвах да направя един кросфит подобен на този твоя втория(само,че с има няма 15 кила) и направих 5 кръга и се отказах...не е за мен,но се кефя на вас,трениращите по този начин...дори постоянно си гледам кросфит клипчета...някакси ме надъхват....
Сърчице, първите няколко пъти и на мен ми беше много зор. Не се отказах само, защото съм голям инат...Вероятно и, защото не бях сама...Един вид щях да се изложа ;) Пробвай пак! И пак. И пак...Докато ги сбориш... Добро предизвикателство е!
THAT’S MY GIRL….!!!!!!!!!!!!!!!!!!
бравос лимче...много ме радваш...виждаш ли как се палят хората за кросфит-а...:))))))
бравос лимче...много ме радваш...виждаш ли как се палят хората за кросфит-а...:))))))
Ха! Знаете ли какво? Току що гледах псуващото клипче на кросфит мацките - най-бързата от тях направи 5 раунда без 4 обръщания за 10 мин!!! А аз направих 6 раунда без 5 напада за 10 мин!!!
По-бърза съм от тяяяяях!!! Нъц-нъц-нъц
Хахаха
бравос лимче...много ме радваш...виждаш ли как се палят хората за кросфит-а...:))))))Ха! Знаете ли какво? Току що гледах псуващото клипче на кросфит мацките - най-бързата от тях направи 5 раунда без 4 обръщания за 10 мин!!! А аз направих 6 раунда без 5 напада за 10 мин!!!
По-бърза съм от тяяяяях!!! Нъц-нъц-нъц
Хахаха
Не съм се и съмнявал! Супер си!
Набързо да ошетам храната за днес, 7.04.09.
6.30 - Кафе. (Трябваше да бягам уж, ама трудно се помръдвах от вчера. Излежах го бягането)
7.00 - 2 варени яйца, резен гауда с ким, 1/3 краставица, 1 малко доматче
8.30 - Вайпър + 3 гр ленено масло
10.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, 1/2 кисело мляко 2%
14.00 - малка пилешка пържола от бут, 2 с.л. катък със сирене и печен пипер, салата зеле с елементи на моркови
15.30 - Кафе, малка шепичка кашу
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса
20.00 - 2 свинско-телешки кюфтета, малко гауда с ким, задушени гъби, зелена салата
Тренировка няма. Никаква. Имам ужасна мускулна треска от вчера и оня ден...къде ли не... :(
Лека ви нощ :)
Вчера, 8.05, пак без тренировка. Планирах среща с железата вечерта, но...нещо се скофтих, мина ми мерака и се прибрах вкъщи да мързелувам... Забравих да пия бърнър
7.30 - Кафе
8.00 - 2 варени яйца, парче гауда с ким, 1/2 краставица, 1 малко доматче
11.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, домашно кисело мляко
14.00 - малка свинска пържола, салата зелении (краставици, тиквички, домати, пипер, моркови)
15.30 - Кафе, малко бадеми
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса (тов ами е много, ще намалям ‘дозата’ на 1/2)
19.00 - гауда с ким, бадеми
малко сън, събуждане от глад...няма как, опитах се да си спестя вечерята и не успях:)
23.30 - няколко парчета пиле с гъби и сметана
Още ме мъчи мускулна треска. Днес вече ще тренирам, надявам се да я ‘отмие’ тренировката.
Хубав слънчев ден!
Ааааа Честит празник (Ден на Европа ;) ) !
Така...хайде да ‘приключа’ и днешния страхотен слънчев ден тук...
Мнооог яка тренировка. Наваксах си за 3-те почивни дни ;) Протече така:
Комплекс 6 серии х 6 повт от следното с 30 кг
- мъртва тяга с опънати крака
- гребане
- обръщане от стоеж (hang power clean)
- преден клек
- пуш преси
- клек
- лицеви опори
Почивка
- ренегадско гребане - 5х10 (2х10 кг)
- широк, дълбок клек - 5х4 (50 кг)
- римска тяга - 5х5 (60 кг)
Вместо кардио: 4 кръга от
- 25 суинга
- 10 мелница/ страна
- 30 коремни преси
9.30 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара, 1/2 краставица
11.30 - 3 сл трици, 1 сл ленено семе, домашно кисело мляко
12.00 - Вайпър
ТРЕНИРОВКА
15.00 - свинска пържола, салата зелении (краставици, тиквички, домати, пипер, моркови)
18.00 - зелена салата с гауда с ким, маслини
20.00 - пиле с гъби, тиквички и сметана; зелена салата
23:00 - малко кисело мляко
Ай, толкова засега ;)
Сладки сънища!
10.05.09
06:31
Евала Лим, много добра тренировка. Ренегатското не можеш ли да му вдигнеш кг? Струва ми се, че за твоето ниво 10 кг си е малко.
ВМ ли надушвам?
За теьките серии можеш да правиш 3х5 не 5х5 ако те е страх от ММ. Аз сега така тренирам и ефекта пак е доста добър :)
Венци, ренегадското все още го уча, затова полека го давам :) А и определено пренасям част от тежестта върху неработещата половина - мисля, че няма как по друг начин, все пак центъра на тежестта се променя като вдигнеш ръката... Добре го усещам, определено ме кефи :)
ВМ надушваш правилно :) Но за разлика от теб, аз си стоя леко гладна с него :)
10.05.09
15:27
Венци, ренегадското все още го уча, затова полека го давам :) А и определено пренасям част от тежестта върху неработещата половина - мисля, че няма как по друг начин, все пак центъра на тежестта се променя като вдигнеш ръката... Добре го усещам, определено ме кефи :)
ВМ надушваш правилно :) Но за разлика от теб, аз си стоя леко гладна с него :)
Махни кашкавалите - те качват много калориите пък не те държат дълго сита - аз открих най-добрата междинна закуска за мен е варено яйце + 10 гр масло и малко краставица.
Здрасти!
Много гордо съм от себе си :) Бях на една семейна сбирка допреди малко и НЕ хапнах: домашна пита и торта :)
За сметка на това през целия ден успях да смеля:
8.30 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара, масло, 1/2 краставица, Viper
Боядисване на тераса - разказа ми играта на раменете Хахаха
12.00 - 3 сл трици, домашно кисело мляко
16.30 - сински кебап, краставица
19.30 - 23.00 - свински огромен шиш, шопска салата, малко мезета (сушеница, луканка, кашкавал), 1 чаша червено вино
Толкова. Доволно. Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 11.05.09 04:56.
Оппалла!
Ай да се изкажа за днес 11.05
Тренировчица - чудна, леко съм разчекната от нея :lol:
- плие - 5х5 с 52 кг (загрявах преди това с 2х5 на 25 и 32 кг)
- набирания - Внимание :exclaim: 1 измъчено излъгано набиране с НАДхват Юппиии!!!! Първото ми!!! Йееессс!
4,4,4,3,3 набирания с подхват
- хоризонтална лежанка с дъмбели - 4х6 с 2х17 кг (1 серия загравка с 2х10)
- rack pull - 5х5 (70 кг)
Вместо кардио:
Комплекс 6 серии х 10 повт с 20 кг лост:
- мъртва тяга с опънати крака
- high-pull
- обръщане + клек
- военни преси
- скокливи напади
30 сек почивка между сериите
Ха, виж ти...този път съм забравила корема...Ама как да не го забравя? Така чудесно се размазах :-)
Гуцкането за днес
8.00 - Кафе, 2 варени яйца, малко извара с масло и шарена сол (супер супер вкусно!), 1/2 краставица
8.30 - Вайпър
11.30 - питка от 3 сл трици, 1 яйце, малко изкиснато сирене
14.00 - парче сьомга (130 гр изпечена), салата домати, краставици, пипер с малко олио
15.30 - Вайпър, 10на бадема
17.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса
ТРЕНИРОВКА
21.00 - пилешко бутче с хрупкава кожа, няколко броколита, карфиолчета и шушулки зелен грах, заляти с мазнина от пилето :lol: ; зелена салата
Много приятно натренирана и наядена се чувствам...Птичките пеят, всичко е цветно...идилия :)
- хоризонтална лежанка с дъмбели - 4х6 с 2х17 кг (1 серия загравка с 2х10)
доста си корава :lol: браво ;-P