По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.05.09
12:32

Е, честно разбихте ме!!!

казано от Limka на 14.05.09, 12:32:

Е, честно разбихте ме!!!

Сори Лим, да помоля ли модератор да ги изтрие?

14.05.09
12:35

Хаха, не ми пречи дискусията!
Изумявам се на това в каква дискусия се включиха толкова хора...
Бооолллннни сме, всичките....Ама мноооггггоооо  :lol:

14.05.09
12:36

Като си помисля само колко Калций съм изхвърлил, без да го оползотворя с лимонче и мед...  :lol:

Мнението беше редактирано от Vic на 14.05.09 12:37.

14.05.09
12:37

казано от Vic на 14.05.09, 12:36:

Като си помисля само колко Калций съм изхвърлил, без да го оползотворя с лимонче и мед...  :lol:

Хахаха И аз! И най-отговорно смятам да продължа!

Мила

14.05.09
13:43

Аз редовно докато си ям яйцата с извара си хрупам и по някоя друга черупчица(случайно попаднала,но прекалено често)  :-P ...значи да не се притеснявам ;-)

14.05.09
18:35

Днес 14.05 имам какво да пиша тук :))

Тренирах...готино при това :)

- български клек - 5х5 (15 кг)
- набирания неутрален хват - 5х4
- военна преса - 5х5 (30 кг) Не си вярвах, че ще мога да изкарам всички серии, а дори не стигнах отказ :-)
- добро утро - 5х5 (40 кг)
- ветроном (floorwipers) - 3х20 (30 кг) в суперсерия с:
- горен дървар  - 3х15/ страна (15 кг)

Вместо кардио следния комплекс с олимпийския лост:
6х10 с 45 сек почивка между сериите
- римска тяга
- обръщане + трастър
- отпади

Общо всичко: 75 мин

Храната
Омазах я...по инерция някак... Един клиент донесе от Лондон кутия бонбони - мини сникърсчета, баунтита, марсове и т.н.
И аз по инерция, без много много да се замисля си взех от всички типове по 1, т.е. общо 6 :( . Реално погледнато нямах нужда от тях. От нито едно от тях. Дори не се усетих как съм напълнила шепата и се освестих какво правя, след като ги бях излапала половината... Кутията (бая голяма) се мотка полупълна из стаята цял ден след това и нито веднъж не ми привлече погледа => нямам нужда от шоколада...За сметка на това цял следобед си мислех “ах, кога ще стане 5 часа, че да си хапна цеденото мляко?” :)))

8.00 - Кафе, 2 яйца, малко извара с масло, 1/2 краставица
10.00 - 6 бонбона
11.15 - 1/2 цедено кисело мляко Роса (имах запланувано кис. мляко с трици, но заради бонбоните го оставих за утре :) )
14.15 - свинско мИсце (115 гр готово), зеле
17.00 - 1/2 цедено кисело мляко Роса
ТРЕНИРОВКА
21.00 - около 100 гр агнешко на фурна, зеле с домат, няколко маслини. За десерт - няколко лъжици от желирания протеин
Total 1,896 ккал ; Fat 117.6 (55%)  Carbs 79.2 (16%) Protein 135.4 (29%) 

Мдам, трябва да си измисля друг десерт...тоя яко ми вдига протеина... Може би ще гепам идеята на Тони за извара и сметана ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 14.05.09 18:52.

15.05.09
18:02

Привет, банда!

Набързо от мен. Нищо особено - не успях да бягам сутринта, защото завля дъжд... Надявам се утре слънцето да е по-благосклонно към мен ;)

15.05 - хапване
7.30 - Кафе, 2 яйца с масло, 1/2 краставица, 1 доматченце
10.30 - 3 сл трици + малка шепа замразени боровинки с 200 гр кисело мляко
13.30 - пилешко бутче с кожа, зеле, малко катък
Няколко кашута
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса
20.30 - мешаница :) 50 гр пилешки дробчета, 50 гр пушена сьомга, 50 гр луканка, 1 домат, 1 краставица
Total 1,793 cals ;  Fat 116.9 (58%) ; Carbs 82.9 (Dietary Fiber 18.0 )  (16%) ; Protein 115.6 (26%) 

Този ден беше тежък. Дано да не се повтаря...Отивам да си почета малко :)

Мнението беше редактирано от Limka на 15.05.09 18:03.

15.05.09
18:59

сникърси, луканки, бонбони....като дойда на Варна ще има съветване ми се струва...:)))

15.05.09
20:41

Супер и е храната славко :)
Хапва мазничко и малко карбс...

16.05.09
20:25

10х за съпорта, Тони...

Славко, то е ясно, че сникърсите бяха изцепка...и аз си го зная...пък луканката...ми...трябваше да ям нещо мазно и тя ми намигна от хладилника :)))

Днешният 16.05 беше странен ден. Чувствам се адски изтощена. Не физически. Психически и емоционално съм като ...натегната струна... Дано само да не се скъса в някой рев, последван от похапване ;)

Така, какво свърших днес:
40 мин тичане, от които:
5 умерено
15 интервали 30: 60 сек спринт: бавно бягане
20 мин умерено

13.00 (да, зная, че е късно! Така се случи...)- ужасно мазна свинска пържола 110 гр , 1 краставица
Viper
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса с подсладител
правих си масло Гхи и изядох около лъжица помежду другото
10на бадема
20.30-22.30 - 1 пилешко бутче, салата домати, краставици, зеле + 1 чаша червено домашно винце

Edit: Тука имам да добавям една сметана през нощта  :lol:  Цяла коичка, със стевия...След това така ми тежеше тумбака и така сладко заспах
Total 2,445 Сals; Fat 186.1 (68%); Carbs 36 (5.5 Dietary Fibers) (6%); Protein 117.4 (20%);  Alcohol 21.2 (6%)

Утре сутрин - кросфит на зелено... Ииихххаааа

П.П. Поднових приема на Вайпър
П.П.1 От понеделник почвам нова програма...много яка ми я е стъкмил тренера! Нямам търпение :)))

Мнението беше редактирано от Limka на 17.05.09 18:06.

17.05.09
18:18

Така, днешният неделен страхотен 17 май започна с разни разкрасителни процедури от ранни зори и продължи с кросфит на зеленко с отбора (Уини, Веси и Вик). Намерихме си една страхотна полянка, която се каза бая обитавана, както от разни мушички, комари и други подобни хапливи насекоми, така и от пикникуващи варненци. Събрахме им очите. И на мухите, и на хората

Кросфит - тъй като цяла седмица тренирам по-малко, реших да се ‘счупя’ днес и си харесах една ‘Буря от болка” :-) На Вик взе, че му хареса как се зоря и псувам, и реши и той да се хвърли в бурята ;)  И взе че стана групова болка и буря Хахаха

Комплекс “Painstorm”:

5 кръга х 5 повт с 40 кг от:
- Мъртва тяга
- Обръщане с клек
- Пуш преса
- Преден клек
- 400 м бягане
...последвано без прекъсване от Cindy:
5 кръга от:
- 5 Гребане със щанга (Набирания в оригинала, но нямаше лост или подходящи клони)
- 10 Лицеви опори
- 15 Клекове

400 м бягане за завършек :)

Хапването:
7.00 - кафе с пълномаслено мляко
9.30 - 2 варени яйца, 50 гр сирене, поляти с 1 с.л. масло  и поръсено с чимен, 1/2 краставица
Viper
13.30 - трицона с масло и доматен сос на фурна, шопска салата с 1 с.л. Гхи
Viper
16.30 - 30 бадема
18.00 - 1/2 цедено кисело мляко Роса с какао, кокосови стърготини, стевия
20.00 - свинска пържола бая мазничка, шопска салата
Total 1,850 Cals; Fat 133.6 (64%) ;Carbs 48.6 (Dietary fiber 16.1) (10%) ;Protein 118.9 (26%), Alcohol (0%)
Толкова се надявам да е :) Пък и няма повече сметана  :lol:

Мнението беше редактирано от Limka на 17.05.09 18:21.

17.05.09
18:22

браво на Вас лимчееееее, е след такава тренировка си заслужила едно сникурсче на 100%...:)))..и айде в скайпето да разправяш...

17.05.09
18:35

Нещо много индийско го раздаваш ГХИ, чимен...хм...Има ли причина??? Казвайте коя е полянката ви , да се заглеждам в бъдеще

Мила

17.05.09
19:08

Браво за хубавата тренировка,ненормални сте...гледам дневничето на Вик и той е яко въодушевен...Следващия път,когато се навия да пробвам някой комплекс и аз ще попсувам ;-P ...може пък тва да е разковничето  ;-)

18.05.09
04:43

Привет, привет, страхотна КРОСФИТ-ТРЕНИРОВКА се получи в неделя, яко се размазахме, потренирахме и забавлявахме :)
Зелено, птички, тривички и мушички, ама много железаааа  :)

19.05.09
18:53

казано от diva 97 на 17.05.09, 18:35:

Нещо много индийско го раздаваш ГХИ, чимен...хм...Има ли причина??? Казвайте коя е полянката ви , да се заглеждам в бъдеще

Дива, и двете са по препоръка на тренера - тя препоръчва Гхи дори пред зехтин, защото веригата на мазнините е скъсена=> може да се готви с него без притеснения. Чименът - something to do със естрогена...

19.05.09
19:04

Вчера започнах тренировки по нова програма :)
Толкова добре за толкова кратко време май не съм успявала да се изморя...

Вчера, 18.05, спретнах:

A1 Румънска тяга 2x12 (50кг, 60 кг)
A2 Бенч преса с тесен хват 2x12 (30 кг)
B1 Български клек 2x12 / крак (15 кг)
B2 гребане с дъмбел с една ръка 2x12 (15 кг) - много ми е тежко това, ама 12,5-те бяха мноого заети
C1 ренегадско гребане - 2x12 (2х12,5 кг)
C2 суингове с една ръка(смяна на ръцете по средата на серията) - 2 x 2 мин (10 кг)

А1+А2; В1+В2; С1+С2 = суперсерия
20 мин степер

Днес, 19.05, пък исках да умра заради този комплекс:
6 серии с 2 мин почивка:
30 сек лицеви (15 - 9 бр, откази в последните 2 серии)
1 мин отпади (39 - 34 бр )
30 сек пуш преси с 2х10кг (15 - 13 бр)
30 сек планинско изкачване (42 - 37 бр)

Изглеждат лесни и кратки, нали??? Хахаха и аз така мислех, ама и снощи, и тази вечер си завършвах тренировката на ИНАТ. Супер много се кееффяяя!

Храненето е ВМ, 4 яденета, целя около 1800 ккал. Млако ми дотегна това описване и съм решила да пиша тук за хапване, само когато го омажа...

Като снощи например...с 10на шоколадови бонбона в 12.00 през нощта :)

Хайде чао от мен! И, тейк кеър :)

Мнението беше редактирано от Limka на 19.05.09 19:13.

20.05.09
04:43

Абе Лим, яки тренировки а ? От известно време се чудя, на кое викате бългърски клек ??? :)

20.05.09
05:34

казано от Vessi на 20.05.09, 04:43:

Абе Лим, яки тренировки а ? От известно време се чудя, на кое викате бългърски клек ??? :)

Въпреки че не съм “лим”, ще си позволя да ти отговоря :) Мисля си че тя няма да има нищо против:
http://www.bb-team.org/exercise/2692/

Тя вече може да ти каже някакви особености на изпълнението :)

20.05.09
06:20

казано от tonu на 20.05.09, 05:34:

Въпреки че не съм “лим”, ще си позволя да ти отговоря :) Мисля си че тя няма да има нищо против:

Да, благодаря ти много Tonu, супер упражнение ми изглежда, не съм го правила никога, но ще се пробва :)

20.05.09
06:39

казано от Vessi на 20.05.09, 06:20:

казано от tonu на 20.05.09, 05:34:

Да, благодаря ти много Tonu, супер упражнение ми изглежда, не съм го правила никога, но ще се пробва :)

Хехе, и аз не съм Лим, ама да си кажа...При изпълнението е важно да държиш гърбът изправен и да не се накланяш напред, защото иначе ще те удари в кръста ;) Аз го правя с идеята да компенсирам дисбаланса в силата на двата крака - в момента с левия ми е значително по-трудно...

20.05.09
07:04

Браво на Тони и на Мишито Бартън! Отличници :-)

Казах,че ще пиша като омажа храната само, за да ме яд на себе си :) И аз като Мария го пиша за себе си. Зная, че е грешно и зная, че това е нещо, което трябва да преборя. Зная и, че е проблем на психиката ми. Също така зная, че го правя, само когато се опитвам да спазвам диета. Зная и, че вероятно е, защото храната не ми стига...И к’во като ги зная всичките тези неща??? Нищо

Снощи ядох: сирене с мед (любимо мое нощно ядене по никое време), кисело мляко с мед и банан!

Така...сменям стратегията на равномерно разпределение на калориите през деня. Ще ям много и обилно вечер. Да ми е тежко. Почти до пръсване.

20.05.09
07:09

казано от Limka на 20.05.09, 07:04:

Зная, че е грешно и зная, че това е нещо, което трябва да преборя. Зная и, че е проблем на психиката ми. Също така зная, че го правя, само когато се опитвам да спазвам диета. Зная и, че вероятно е, защото храната не ми стига...И к’во като ги зная всичките тези неща??? Нищо..

Ха-ха (хич не си е за смях), ама е точно така...  :roll:  И аз подготвям нови стратегии.  :)

Мнението беше редактирано от maria на 20.05.09 07:10.

20.05.09
07:10

Аз не знам защо от РБР мина на нещо като ВМ-НВД. Ти беше супер на РБР, така мисля аз, просто ти липсват някой неща като си на ВМ и като усверепееш ги наваксваш вечер .....

20.05.09
07:15

А защо не погледнеш  въглехидратната ротация. В нея няма да имаш угризения че си хапваш мед или пък банан :)

20.05.09
07:20

Хора, не е прблема в РБР или ротация. Когато не съм сънена не ми се ядат тези неща. И нямам нужда от тях. Дори при ВМ, ако толкова имам нужда, мога да изям един банан/ лъжица мед. Няма да ме срине. Стига да е през деня.

Проблемът е друг. И мисля, че всички много добре знаем, че той не е, че ми липсва ‘любимата’ храна.

Мнението беше редактирано от Limka на 20.05.09 07:21.

20.05.09
07:40

Изнеси се на квартира  ;-)

20.05.09
08:09

Боже, това нещо даже си има име... и е eating disorder

The first, NES, stands for “night eating syndrome.” This disorder is characterized by frequent night waking in which the patient is unable to fall back to sleep unless he eats.

Much is still not known about night eating syndrome or night eating disorders. In Gloria’s case, the night eating could be explained at least partially by her overly rigid regimen during the day. In all likelihood, though, studies will show that there are several possible causes for different people.

Among those causes could be: emotional difficulties, inordinate stress due to life circumstances, stress about dieting, rigid self-imposed rules during the day, accidental ingestion of stimulants such as the stimulants hidden in some foods*, the brain’s attempt to correct bulimia, anorexia, or a forced low weight, and an attempt to get missing nutrients.

* Certain foods contain an amino acid called tyrosine, which acts as a stimulant in a few people. This category of foods consists of fermented meats (such as salami) and aged cheeses (especially cheddar). It also includes avocados and vinegar. It is entirely possible that folks who cannot fall back to sleep without eating a lot of food are actually diluting the stimulant effect of something they ate before bed. It could require quite a bit of food to put these folks back to sleep.

....и още...

What Is Night Eating Syndrome?
Currently someone is classified (by some doctors) as having this problem if they consume more than half of their calories after their evening meal and they get out of bed at least once a night to have snacks, usually carbohydrate based. They have to have been doing this for a period of at least three months to be diagnosed as having Night Eating Syndrome (NES). It has not been officially recognised as an eating disorder yet by much of the medical community, but it seems likely that it is just a question of time before it is.

Е, поне вече зная с какво трябва да се боря ;)

20.05.09
10:52

Among those causes could be: emotional difficulties, inordinate stress due to life circumstances, stress about dieting, rigid self-imposed rules during the day, accidental ingestion of stimulants such as the stimulants hidden in some foods*, the brain’s attempt to correct bulimia, anorexia, or a forced low weight, and an attempt to get missing nutrients.
Значи излиза че трябва да лекуваш това, а не самото нощно хранене. И все пак си мисля, че не бива да се лишаваш от любимите си храни, та ти тренираш до припадък за Бога. Какво са 1 банан или 2 лъжици мед или 10 бонбона дори. Имаш натрупан недостиг на какво ли не....Изобщо не трябва да си на никакъв режим спорде мен. Ядеш си през девня каквото ти се яде/без боклуци де/ и вечер не ядеш въглехидрати. Така съм сигурна че ще ти се получи ротация, защото не всеки ден ти се яде месо или пък въглехидрат ище ги редуваш без да искаш. Хайде стига съм филосовствала

21.05.09
06:36

Здрасти!

Снощи се разминах само с малко кисело мляко в 12.30 :lol:

Тренировката вчера, 20.05 - отново удивително кратка и разбиваща :)

A1 Overhead shrugs - 2x12 (с лоста 20 кг)
A2 Румънска тяга на 1 крак с тежест е в противоположната ръка - 2x12/ крак (15 кг) - това е мнооого интересно упражнение!
B1 Придърпване на вертикален скрипец, подхват - 2x12 (40 кг, 45 кг)
B2 Отпади с щанга над глава (overhead reverse lunges) 2x12/ крак (пак само с лоста 20 кг)—> а това как ме измори и изпоти ми е трудно да опиша
C1 раменни преси с една ръка - 2x12/ ръка (7.5 кг)
C2 Дървар - 2x12/ страна (17.5 кг) - много ми е лоша техниката. Трябва сериозно да поработя над това :)

20 мин кростренажор

Общо: 45-50 мин; и днес съм с ужасна мускулна треска на гърба :)

21.05.09
06:37

Дива, по-скоро трябва да поработя върху тия:
stress about dieting, rigid self-imposed rules during the day, accidental ingestion of stimulants such as the stimulants hidden in some foods
Стрес и емоции винаги ще има. Всички хора deal-ват с тях :)

21.05.09
06:41

Ехааааа, яка тренировка Лимка :) направо разбиваш :) поздравления :)

21.05.09
18:13

За днес 21.05 ще си напиша и храницата, да не е съвсем без хич :)

8.00 - 2 яйца, 50 гр панир, полят с лъжица масло (пресечено и изцедено прясно мляко, нещо като прясно сирене се получава), 1/2 краставица
10-11.00 - шепа бадеми
13.30 - 100 гр свинско, 250 гр зеле с моркови
15.00-16.00 - бадеми около 50 гр
17.00 - 1/2 цедено кисело мляко Роса
ТРЕНИРОВКА
20.30 - пилешко месо (смесица от бяло + бутче) и гъби в сметана, Шопска салата

Бадемите никак не бяха планирани... и на практика цял ден мелех нещо... голям апетит ме гони тия дни. Не ми се ще да го отдавам на ПМС (много е лесно така), но е твърде вероятно да е това...

Тренировката - малко интервали на стадиона
5 мин загряване с 2 обиколки и половина
8 интервала 30:30 сек спринт:ходене
5 мин разпускане с 2 обиколки на стадиона
‘Баси и гадните интервали 30:30. Повръщаше ми се след тази 18-минутна тренировка... И аз си мислех, че съм в добра форма?!

Ай, лека нощ от мен!

Мнението беше редактирано от Limka на 21.05.09 18:14.

21.05.09
18:40

казано от Limka на 21.05.09, 18:13:

Бадемите никак не бяха планирани... и на практика цял ден мелех нещо... голям апетит ме гони тия дни. Не ми се ще да го отдавам на ПМС (много е лесно така), но е твърде вероятно да е това...

Хехе, точно от това е...Всички сме така ;) Виж вече да ползваш (П)МС като извинение да кръшкаш от тренировка е прекалено лесно (въпреки че и аз го правя чат-пат ;) )

казано от Limka на 21.05.09, 18:13:

И аз си мислех, че съм в добра форма?!

Ами че ти си в отлична форма! Но напоследък май беше позарязала бягането, нали? Явно се отразява :-P

Мнението беше редактирано от mbarton на 21.05.09 18:42.

21.05.09
19:04

казано от mbarton на 21.05.09, 18:40:

Но напоследък май беше позарязала бягането, нали? Явно се отразява :-P

Зарязвам го, да :( Тренерът не дава :( Пък и аз най-после осъзнах, че този застой трябва да се дължи на нещо и най-вероятно това нещо да е претренирване.....макар и да не се чувствам претренирала. Сега съм супер послушна и к’вото ми кажат да тренирам, това правя... Няма импровизации. Няма днес не ми се тренира. Няма днес уж трябваше да почивам, ама ми се блъска. Ще го направя, както трябва, за да може след това да генерализираме: това работи, това не.

21.05.09
20:40

казано от Limka на 21.05.09, 19:04:

Зарязвам го, да :( Тренерът не дава :( Пък и аз най-после осъзнах, че този застой трябва да се дължи на нещо и най-вероятно това нещо да е претренирване.....макар и да не се чувствам претренирала. Сега съм супер послушна и к’вото ми кажат да тренирам, това правя... Няма импровизации. Няма днес не ми се тренира. Няма днес уж трябваше да почивам, ама ми се блъска. Ще го направя, както трябва, за да може след това да генерализираме: това работи, това не.

Пфу , най-после някой да те озапти. ще видиш огромната разлика между претрениране и нормано трениране. И тялото ще ти отвърне както подобава.... гаранция

казано от diva 97 на 21.05.09, 20:40:

казано от Limka на 21.05.09, 19:04:

Пфу , най-после някой да те озапти. ще видиш огромната разлика между претрениране и нормано трениране. И тялото ще ти отвърне както подобава.... гаранция

тук изцяло подкрепям и аз Дива - от 3 трен седмично имам по-добър резултат, отколкото от 6…..

22.05.09
04:21

казано от Венцеслава Атилова на 22.05.09, 04:16:

тук изцяло подкрепям и аз Дива - от 3 трен седмично имам по-добър резултат, отколкото от 6…..

Ми, моите сега са 6…но са супер кратички и интензивни - по 20-30-40 мин. А и в сравнение с 10-12 на седмица...това си е направо почивка за мен  :lol:

П.П. Дивичка, и аз те подкрепям...и преди те подкрепях...принципно...ама не успявах да приложа ;)
П.П.1 21 май = ден 2 без нощна закуска Хахаха

Мнението беше редактирано от Limka на 22.05.09 04:23.

22.05.09
08:00

Готина забавна статия за клекове :)

http://www.tmuscle.com/readArticle.do?id=1856085&cr;=

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1