Днес 22.05 потренирах така:
A1 Румънска тяга 2x12 (60кг, 65 кг)
A2 Бенч преса с тесен хват 2x12 (30, 35 кг)
B1 Български клек 2x12 / крак (15 кг)
B2 гребане с дъмбел с една ръка 2x12 (12.5 кг)
C1 ренегадско гребане - 2x12 (2х12,5 кг) - отказ на 20тата бройка във втората серия
C2 суингове с една ръка(смяна на ръцете по средата на серията) - 2 x 2 мин (10 кг)
20 мин степер
‘Баси и гърча. Исках да си изплюя дробовете на С1+С2. Брутална суперсерия.
Хапването:
8.00 - 2 варени яйца, 65 гр панир; ½ краставица, 1 с.л. Гхи, чимен
13.30 - 120 гр свинско, зеле с моркови
17.00 - 1 цедено кисело мляко Роса
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Миш-маш (1 яйце, 70 гр сирене, 200 гр домати, 150 гр пипер) + ½ краставица, 1 домат, няколко маслини
Ами май това е усмиряването на нестихващия ми апетит - кратки тренировки + 4 стабилни хапвания. Дано да е така :)
Утре - кросфит ден :)
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 22.05.09 18:59.
Здравейте,
Днешният 23.05 беше противоречиво готин. Направих първа баня и ме близнаха слънцето и морето :)
Започна зле - с осъзнаването, че през нощта пак съм щурмувала хладилника >:( Така че, започвам броенето наново :roll:
И тренировката беше зле - кросфит ден. Харесах си
21-15-9
- тяга със 70 кг
- бърпети с подскок към лоста и колене към лакти от вис
На втората серия, обаче, си разтегнах/ прищипах нещо в лявата половина на кръста; направих и втората серия бърпети...и реших, че няма нужда да си презорвам кръста с финалната 9ка.
техниката и на тягата, и на бърпетите беше трагична!!! Хватът на тягата ми изпуска ужасно, а при пускането на щангата надолу заоблям кръста (предполагам, че е защото хватът изпуска и бързам да сваля тежестта на земята). Трябва да поработя върху техниката...или да ползвам фитили...
Иначе казано - яко се надцених; явно много съм си ‘повярвала’ напоследък. Е, това беше отрезвителния шамар на действителността - не съм в толкова добра форма колкото си мисля...
Но! Този комлекс ще го направя! Рано или късно!
Храната:
02:00 - 8 крекера Finncrisp, 20 гр масло, 50 гр мед, 100 гр сирене, 30 гр гауда
13.00 - Миш-маш от 1 яйце, 50 гр сирене, 200 гр домати, 150 гр пипер
16.30 - 1 краставица, 100 гр сметана, разбита с ½ доза протеин
21.00 - Таратор, 1 пилешко бутче
Смятам да има още един таратор преди лягане, последван от дълго и продължително убеждаване, че няма нужда да се будя през нощта :)
Лека нощ от мен!
Мнението беше редактирано от Limka на 23.05.09 19:03.
24 май отбелязвам като 2ри ден без нощна закуска :)
И...Честит празник...на патерица ;)
Абе Лимчо, на един таратор и едно бутче от 21,00 и аз ще правя среднощни закуски, това не ти ли е малко ?
Веси, не ми е малко... Бутче + салата чудесно ме засища...е...в случая салатата беше таратор ;)
Да си изклюкаря тренировката за 25 май (ден 3 без нощен щурм) - явно мускулчетата около плешките ми са много зян, направо ми размазва гърба тая трен-ка >:-(
A1 Overhead shrugs - 3x10 (30 кг)
A2 Румънска тяга на 1 крак - 3x10/ крак (17 кг) - тежестта трябваше да е в противоположната на опорния крак ръка...ама...нали съм си бльон и съм я правила точно обратно :blank:
B1 Придърпване на вертикален скрипец, подхват - 3x10 (45, 50, 50 кг)
B2 Отпади с щанга над глава 3x10/ крак (само с лоста 20 кг)—> ужасно упражнение!!!
C1 раменни преси с една ръка - 3x10/ ръка (10 кг)
C2 Дървар - 3x12/ страна (15 кг)
20 мин бой с боксова круша
Храната е ок (засега) - дано и така да си остане:
- 2 яйца с малко масло, 200 гр череши
- пилешка пържола от бут, зеле с моркови, 1 лъжица катък с печен пипер и сирене
- 1 цедено кисело мляко, 15-на бадема
- 120 гр свински кебап, Шопска салата
Толкова. До скоро :)
Мнението беше редактирано от Limka на 26.05.09 04:09.
Днес 26 май (ден 4 без нощни гладни пристъпи) - хубав слънчев ден с ужасна тренировка, след която отново ми се гадеше...
Честно казано, табатите (нито 4 мин, нито 16 мин) не успяха да ме докарат до това пръхтене за въздух. Не успяха и да ми разбунтуват стомаха така, колкото този комплекс - тази седмица просто затвърждава впечатлението от миналата >:-(
Тренировка:
5 серии с 2 мин почивка:
45 сек лицеви опори - ама не женските на коленца!!! (25 - 10 бр, откази във всяка серия)
1 мин отпади (39 - 35 бр )
45 сек пуш преси с 2х10кг (24-16 бр, откази във всяка серия)
45 сек планинско изкачване (70 - 56 бр, спирка за 1-2 сек почивка в последните 3 серии)
Леко съм разочарована от себе си. Имах откази на лицеви опори и пуш преси още в първия ‘кръг’. До отказ на нападите не стигнах, но пък последната серия беше с доста по-бавно темпо от първата. А това планинско изкачване - малииии, бърпетите пред него изглеждат като разходка! На планинското изкачване ми се налагаше да поспирам за секунда-две в последните 3 серии - просто не можех повече... А, и да, в последните 2 завъртания си скъсявах сериите с по 2-3-4 сек...
Абе...слабачка се оказах! Толкова бях изтощена и разочарована от себе си, че след 4тото кръгче почти се разплаках... Хахаха, а как шашнах Вик :lol: Взе да ме успокоява като малко детенце ;) 10х за съпорта!
Храната:
- омлет от 2 яйца, 20 гр луканка, лъжица Гхи; 200 гр череши
- 120 гр свински ребра, зеле с моркови
- 70-80 гр бадеми
ТРЕНИРОВКА
- 130 гр пилешка пържола от бутче, с кожа :) Шопска салата
След малко сън!!! Лека нощ ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 27.05.09 06:32.
Леко съм разочарована от себе си.
...
Абе...слабачка се оказах! Толкова бях изтощена и разочарована от себе си, че след 4тото кръгче почти се разплаках... Хахаха, а как шашнах Вик :lol: Взе да ме успокоява като малко детенце ;) 10х за съпорта!
...
Да, бе! Слабачка била :bug: ?!? Няма човек в този форум, който да те смята за слабачка. Наблюдавах ти комплекса - много интензивен, направо убийствен. Някой път може и да се престраша да го опитам.
:)) Много сте сладки...:-P
Да, бе! Слабачка била :bug: ?!? Няма човек в този форум, който да те смята за слабачка. Наблюдавах ти комплекса - много интензивен, направо убийствен. Някой път може и да се престраша да го опитам.
х2
Ей, Лимчо, де да бях аз така слабичка като теб, ехееееиииии.... :)
Супер комплекс :)
Ех, хора, въпросът е аз как се усещам, а не как вие ме усещате :) Не се опитвам и да се сравнявам с някой. Това беше моето усещане - почувствах се слабак, който не може да си направи тр-като като хората....
Абе, не това е важното - по-важното е, че отбелязвам ден 4 без нощна атака на хладилника ;)
Ех, хора, въпросът е аз как се усещам, а не как вие ме усещате :) Не се опитвам и да се сравнявам с някой. Това беше моето усещане - почувствах се слабак, който не може да си направи тр-като като хората....
Абе, не това е важното - по-важното е, че отбелязвам ден 4 без нощна атака на хладилника ;)
Ех, браво Мим, много хубаво :)
Здрасти!
Днес (27 май - ден 5 без нощно пробуждане) трябваше да правя яка тренировка...но тя приключи много бързо...След първата серия :lol:
Травмираното ми от събота кръстче явно не се беше възстановило съвсем и първата серия на тягата му разказа яко играта - мисля, че имам разтегнат мускул или нещо такова, боли ме само лявата страна....и ме боли..странно.... Смятам да отида на едно масажче да ме поразмачкат. ;)
Но така де, временно ще се наложи да се въздържам от тяга и всякакви навеждания, за да се възстановя.
Сериозно се замислям, че нещо ми куца в техниката на тягата - втори сакатлък в последните няколко месеца...Е, напълно възможно е да не съм била възстановила напълно след първия сакатлък и много бързо да съм се юрнала да издърпвам всичкото желязо на света (или поне в залата)... Но, фактът си е факт - отново съм с прецакан кръст!!!
Храната поне е ок
- омлет от 2 яйца, 50 гр котидж, 1 с.л. масло; 200 гр череши
- 100на гр лешници
- 240 гр биволско кисело мляко (пълно с нишесте и с гаден остатъчен вкус)
- парче сьомга, малко салата от калмари, салата зелении (зеле, марули, краставици, домат, моркови); 50 гр котидж малко по-късно - ами, фен съм му вече. Много ме кефи :)
Толкова, лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 28.05.09 08:20.
Ако има кой да те снима докато правиш движението ще е най-добре, тъкмо и ти може така да погледнеш отстрани.
Ако има кой да те снима докато правиш движението ще е най-добре, тъкмо и ти може така да погледнеш отстрани.
Да, Тони, смятам да помоля да ме снимат, когато започна отново да правя тяга. Благдоаря за предложението :)
Опи, здрасти!
Днес пак не тренирах :( Ходих да ми размачкат кръста... Масажистът (голям професионалист и баш мануален терапевт го раздаваше) констатира:
- травмата ми не е сериозна - разместване на ставичките и на прешлените и ми трябва малко повече почивка. Няма нищо за ‘изпукване’ или ‘изщракване’, вероятно нещо леко прищипано
- ставите ми там били ‘халтави’ и вероятно имам хроничен проблем с кръста, макар и да не усещам болка... Било много вероятно при пренатоварване винаги да ми опъва така...
В заключение:
1. Явно ‘травмата’ ми не е травма, а е резултат от системно пренатоварване и просто сега и по този начин ми е сигнализирало тялото да му дам почивка.
2. Нанесена корекция в програмата ми - вече ще правя тяга само на 1 крак
Храната за 28 май (6ти ден без нощна изцепка):
8.00 - омлет от 2 яйца, 50 гр котидж, 1 с.л. масло; 200 гр череши
13.30 - 150 гр свинско на фурна, зеле с моркови
15.00 - 20на гр кашу
18.00 - 240 гр овче кисело мляко (ами и този продукт на Роса не ми хареса. Май само цеденото им мляко ме кефи)
20.00 - 1 пилешко бутче, 20 гр луканка, шопска салата с бая Гхи
Тая седмица си правя голяма шопинг терапия - всеки ден се прибирам от обедна почивка с торбичка :lol: Как го правя това като по принцип не ми е кеф да ходя по магазини, още не мога да асимилирам...
Аре, чао :)
Мнението беше редактирано от Limka на 29.05.09 04:35.
Привет Лимчо, моя проблем с кръста е доста сходен с твоя, и пти мен заключението до доктора беше същото, разхлабени там какво си......
Така че почивка :)
Относно магазините, и аз МРАЗЯ да обикалям....пууууу, как повечето жени обичат да ходят по магазини ми е много чудно, аз супер много се изнярвям.....ако си търся нещо, отивам с цел и това е :)
Хубав ден :)
Ехе, днес (29.05- 7ми ден без сумнамбулско ядене :) ) пак съм на линия с тренировка :) Уж се пазех от тежко, опитах се да е умерено...и...пак ми прилоша и причерня... Абе, най-после си намерих майстора :)
A1 Румънска тяга на 1 крак 3x10/ крак с 15 кг
A2 Бенч преса с тесен хват 3x10 (30 кг)
B1 Български клек 3x10 / крак (15 кг)
B2 гребане от наклон с дъмбел с една ръка (без упора на лежанка) 3x10/ ръка (12.5 кг)
C1 ренегадско гребане - 3x10 (2х12,5 кг)
C2 суингове с една ръка(смяна на ръцете по средата на серията) - 3 x 1.5 мин (10 кг)
20 мин степер
Общо: 60 мин (15 от които загряване на стави и кръст)
Хапнах повече от обикновено - явно съм имала нужда :)
8.00 - 2 варени яйца, 60 гр панир, полят с 1 с.л. Гхи, 1 краставица
13.00 - 120 гр свинско, зеле с моркови
14.00 - 17.00 - около 100грамка лешници, няколко бадема
ТРЕНИРОВКА
21.00 - 1 цедено кисело мляко Роса
Като цяло много доволен от днешния ден :) Кръстът още ми опъва - нормално, не съм очаквала като с магическа пръчка да изчезне болката, но е по-добре. А и успях да тренирам :)
Лека нощ и захаросани сънища :)
П.П. Спирам вече да броя дните, в които не хапвам през нощта. Ако се случи пак, ще си напиша :)
Мнението беше редактирано от Limka на 30.05.09 04:29.
30.05.09
13:00
Готина статия :)
http://www.bodybuilding.com/fun/kosloff13.htm
Прочетох я,много интересни факти..:За всички на НВД,които режат и карбото и манините едновременно ;-)
‘‘If you get rid of the yolk of an egg and, swallow only the white, the body cannot utilize it as protein; it is converted into sugar and stored in the liver as glycogen. ‘’
Ехо,здрасти :)
30 май - Голяма загуба на време с този съботен работен ден ;)
Тренировката - скромно, но яко изцеждащо - на стадиона. За 20 мин изгорях на потник, как е? :lol:
5 мин умерено бягане
10 х 30:30 сек спринт:ходене
5 мин умерено бягане
Хапването... като общи ккал е добре...но тия ядки дето ги меля цял следобяд не ме кефят...Трябва да си наложа малко воля и самоконтрол (съседа по бюро на работа всеки ден се прибира от обедна почивка с пакетче бадеми + още едно лешници/ кашу; и понеже аз му омахвам половината, напоследък взех и аз да купувам...абе, мани, кофти работа...)
8.00 - омлет от 2 яйца,50 гр котидж, масло, 1 краставица
12.30 - 110 гр мазно свинско, зеле с моркови
Следобяд: 100 гр бадеми + няколко лешника
ТРЕНИРОВКА
20.00 - 200 гр Котидж
23.00 - 1 краставица, 250 гр пълномаслено кисело мляко със стевия и кокосови стърготини
Лека нощ :)
П.П. Дънките ми са сравнително доста по-широчки в сравнение с преди 2 седмици (когато ги бях слагала за последно) :)
Мнението беше редактирано от Limka на 30.05.09 20:07.
Ехо, минавам само да споделя от готиното си слънчево (и порастващо) настроение с вас!
Няма да отчитам храна днес - както се полага на рожденик си хапнах тортичка и няколко бонбона. И винце си пийнах. Може и една бира да обърна ;) Все пак само веднъж в живота си ставам на 26 Хахаха
Та... за настроението ... малко днешни снимки :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 31.05.09 18:06.
И последно...
...И ...много як пикник стана днес на Побити камъни :)
btw това с няколко снимки в един пост и аз не го умея :roll:
Мнението беше редактирано от Limka на 31.05.09 16:20.
Много си чаровна! И много готино приятелче си имаш ;) Честит рожден ден, още веднъж :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 31.05.09 16:31.
31.05.09
17:20
Честит рожден ден!Пожелавам ти всичките ти мечти и цели да се сбъднат,много усмивки и всичко най-най! :)
31.05.09
18:06
Честит рожден ден и от мен ! :) Супер си !
Лимче, да си жива и здрава. Нека сбъднеш всичките си мечти. Бъди все така позитивна и готина :-)
Лим, страхотни снимки. Пожелавам ти само положителни емоции да те връхлитат и още дъъълго време да ни радваш във форума с присъствието си ;)
Още веднъж: Благодаря Ви!!! :)
...и Честит празник на детето на всички, които пазят нещо детско в себе си ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 01.06.09 03:58.
Ей, малко на патерици, но.... Честит рожден ден, желая ти най-вече много здраве, щастие и безкрайни успехи във всичко :)
И последно...
...И ...много як пикник стана днес на Побити камъни :)
btw това с няколко снимки в един пост и аз не го умея :roll:
Радвам се че си прекарала страхотно рождения си ден :) а за снимките.....нямам думи, много добре изглеждаш Лимчо :)
страхотно коремче :)
Страхотни свежарски снимки, много си чаровна и даваш едно такова страхотно положително зареждане на всички :) .
и аз съм пропуснал..пфууу..и моето пожелание ще е на патерици...
да си жива и здрава Лимче, все така настървено да тренираш, и да няма контузии...и да внимаваш със зареждащите дни също..:)))))
Хехе, благодаря, Миме :)
И на теб Славко :) - На патерица също става! И...ще имам рпедвид пожеланията ти :)
1.06 протече така:
тренировка:
A1 Overhead shrugs - 3x10 (38 кг)
A2 Румънска тяга на 1 крак - 3x10/ крак (15 кг)
B1 Придърпване на вертикален скрипец, подхват - 3x10 (50 кг)
B2 Отпади с щанга над глава 3x10/ крак (само с лоста 23 кг)
C1 раменни преси с една ръка - 3x10/ ръка (10 кг)
C2 Дървар - 3x12/ страна (20 кг)
Пропуснах кардиото - много бях окъсняла, а и меракът ми беше отрицателен.
Хапването:
8.00 - омлет от 2 яйца в масло, 60 гр панир, 1/2 краставица
13.00 - 130 гр свиснско, зеле с моркови
18.00 - черпих за РД на работа: чаша червено вино, ядки (основно бадеми, може да съм загребала и някое друго кашу), ,синьо сирене, гауда, 2-3 парчета пастърма
ТРЕНИРОВКА
22.30 - 300 гр дом. кисело мляко с кокосови стърготини, подсладител, няколко бадема
Апетитът ми е нетипично малък за мен (Щастие!!!) и освен това не ми се ядат сладости...нешо още по-нетипично за мен. Не само, че не ме осеняват идеи от типа да скоча до магазина за шоколад/ сладолед, ами и когато съм оградена от захарни чудесии, не ме привличат...Вчера си изядох тортата, щото се очакваше да го направя; спокойно можех и без нея и по-скоро ме отблъскваше, отколкото привличаше - но е някак тъпо рожденика да не си изяде парче торта. Днес на бюрото ми цял ден имаше кутия бонбони...ами...нито един не си взех. И то не защото съм прилага някаква висша форма на самоконтрол...И от офисната торта не пробвах...Странни неща стават с мен :lol:
02.06.09
07:37
Хехе, благодаря, Миме :)
Апетитът ми е нетипично малък за мен (Щастие!!!) и освен това не ми се ядат сладости...нешо още по-нетипично за мен. Не само, че не ме осеняват идеи от типа да скоча до магазина за шоколад/ сладолед, ами и когато съм оградена от захарни чудесии, не ме привличат...Вчера си изядох тортата, щото се очакваше да го направя; спокойно можех и без нея и по-скоро ме отблъскваше, отколкото привличаше - но е някак тъпо рожденика да не си изяде парче торта. Днес на бюрото ми цял ден имаше кутия бонбони...ами...нито един не си взех. И то не защото съм прилага някаква висша форма на самоконтрол...И от офисната торта не пробвах...Странни неща стават с мен :lol:
и аз съм така :) Чудя се дали е самовнушение или е от ВМ-то или е от това, че вече виждам резултати от всичко което правя и не искам да ги съсипя. Нооо фактите са - 5 седмици ВМ - нито 1 сладост :)
ЧРД и от мен :) Продължавай все така :)
Набързо от мен за вчера 02 юни
Храненето беше зле...не съм доволна
8.00 - омлет от 2 яйца, 30 ге свински бу, малко Гхи, 1/2 краставица
10.00 - 15.00 - мноооого бадеми и кашу
ТРЕНИРОВКА
20.30 - 1 свинско + 1 пилешко шишче, задъшени гъби + тиквички, Шопска салата
Тренировка:
5 серии с 1.5 мин почивка:
45 сек лицеви опори (24 - 13 бр, откази във всяка серия, но пък + 3 в тежките серии в сравнение с мин. седмица)
1 мин отпади (40 - 36 бр )
45 сек пуш преси с туба вода 11 л (30 - 25 бр, без откази, доста по-динамично се получи с по-малка тежест)
45 сек планинско изкачване (76 - 56 бр, спирка за 1-2 сек почивка в последните 3 серии заради откази)
Айде лек и слънчев ден!