Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от tonu на 14.05.09, 10:55:

казано от Lenks на 14.05.09, 10:38:

казано от tonu на 14.05.09, 09:54:

казано от inis9 на 14.05.09, 08:09:

За тренировките - 3 пъти зала + кардио и 1-2 пъти танци. Това прави 4-5 дни в седмицата. Не е супер много, но се старая тренировките ми да са изтощаващи, което пък е причина да имам нужда от поне един ден за възстановяване - особено краката ми създават ядове...

Хм това са изключително много тренировки + това предполагам че и работиш - което си е допълнително натоварване. Бих те посъветвал да намалиш кардиото и да оставиш едни танци в седмицата.. Увеличи храната и така според мен ще излезеш от застоя.

Изключително много тренировки? Брат тогава ти препоръчвам да не ми четеш дневника юни месец, когато тези тренировки ще ги взимам за 2 дни :) Моя съвет си остава, като мога да допълня, че не е нужно да са супер изцеждащи кардио тренировките, просто няма смисал, да вярно ще изгориш малко повече калории за сметка на доста по-голямата умора, която после се отразява на следващата тренировка и после на последващата и накрая ще си парцал. А и като цяло идеята на кардиото не е такава, поне според мен. Хвани си 1 средно темпо и си карай с него. Като искаш да се възстановяваш си остави 1 почивен ден и готово :) За храната не мога и не искам да споря с никой тук, тъй като вече съм си казвал, че имам по-различни вижданя за приема на храна, който поне при мен мисля, че е правилен... Но действително храната ти е малко... Това и другате съм го поствал, но ако разбираш английски е хубаво да го прочетеш/изгледаш цялото мисля, че човека си е прав...

http://scoobysworkshop.com/cardio.htm

Някой изобщо да говори за теб в случая ? Не мисля че съм длъжен да ти пък точно твоя дневник. Аз също съм тренирал двуразово и в момента не виждам смисъл от това. Мисля че горе много точно казаха ако си под 400-500кал от КБ, много лесно изпадаш в застой. Именно такива умори от големи кардио сесии влизаш в застой........ По някога 24 часа не са достатъчни на организма да се възстанови, това е доста индивидуално където го казваш.

Мда аз сега съм на -300 и имам чувството, че свалям по-бързо отколкото на -500.

Мила

14.05.09
10:59

Прав си tonu,преди 2-3 месеца постоянно тренирах двуразово,ама всеки ден 6 пъти в седмицата-силовата ми беше над 1ч. и 15 мин и тичах по минимум 10-12 км,пак всеки ден и нямах никъв напредък,още повече,че калориите ми нямаха 1400 на ден...сега е много по-различно с повече храна и с едни нормални тренировки.

Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.09 11:00.

14.05.09
12:48

казано от Mon coeur est a vous на 14.05.09, 10:59:

Прав си tonu,преди 2-3 месеца постоянно тренирах двуразово,ама всеки ден 6 пъти в седмицата-силовата ми беше над 1ч. и 15 мин и тичах по минимум 10-12 км,пак всеки ден и нямах никъв напредък,още повече,че калориите ми нямаха 1400 на ден...сега е много по-различно с повече храна и с едни нормални тренировки.

Тренировките са и добре - с 3 силови и 2 кардио не са много...Ама ако не се лъжа имаше един период на 1100-1200кал - пълен глад, и сега надали са мн повече с изключение на зареждащите дни чат пат...

14.05.09
21:34

Добър вечер,
благодаря за съветите и критиките, ще се възползвам от всички. Нали човек си мисли разни стратегии, но е друго като някой го подпомогне.

Храна днес:
Вайпър
09,30 - 1 филийка ръжен Вита, малко салата от сьомга и майонеза отгоре, 20 гр. сирене, 200 мл. кисело мляко 0,1%;
12,20 - 1 филийка ръжен Вита, малко салата от сьомга и майонеза отгоре, 20 гр. кашкавал;
15,00 - 1 кюфте, 1 кебапче, 100 гр.зеле,1 средно голям домат, 20 гр. сирене - еми омръзнаха ми пържолите на обяд...;
18,30 - протеин
Вайпър
Тренировка
00,30 - 150 гр. свинско с лук, 1/2 краставица, 30 гр. овче сирене, 50 гр. извара.

Тренировка:
Имах голямо желание да направя Barbell-a, който Миши прави вчера. Загрях си, направих една загряваща серия с 15 кг. + пуш пресите и
1. Barbell - 2 x 6 с 22 кг. - и това беше. Хубавото е, че обръщането ми се удава все по-добре, но тия пуш преси ми разказаха играта;
- тяга;
- гребане;
- обръщане;
- преден клек;
- пуш преси;
- заден клек;
лицевите ги забравих...
2. Тяга и 3. Гребане с 30 кг. в суперсерия - 3 х 10;
4. Клек с 15 кг. дъмбели, т.е. с 30 кг. - 3 х 10 - откачиха ми се ръцете;
5. Плие с 15 кг. - 3 х 10;
6. Обръщане с 22 кг. - 2 х 6 - и там някъде издъхнах, хахаха;
7. Крънчове - 3 х 25;
8. Планк - 2 х 1 мин.;
9. Хиперекстензии - 3 х 20 - стават ми все по-лесни, скоро ще пробвам с тежест;
10. Кофички - 3 х 5, 5, 10 - последните две повторения от третата серия бяха доста измъчени, но за пръв път правя толкова в една серия, все по-стабилна съм;
11. Кардио - 25 мин. с 10 км/ч, от тях първите 5 вработващи - 2 мин.ходене, и 3 мин. качане на скорост. Не ги докарах до 30 мин, понеже затваряха залата и трябваше да се изнасям. Иначе за пръв път държа равномерно 10 км/ч за 20 мин, не бях пробвала тази година.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.05.09 21:50.

15.05.09
19:23

Добър вечер,днес - нетренировъчен ден.

Храна:
Вайпър
09,00 - 2 филийки типов хляб, едната с крема, а другата със салата от сьомга и майонеза, 200 мл. кисело мляко 4,6%;
11,30 - 30 гр. орехи;
13,30 - 1 филийка ръжен хляб, крема, 10 гр. сирене, 200 мл. кисело мляко 4,6%;
15,00 - 20 гр. орехи;
18,00 - 50 гр. суров лешник;
Вайпър
21,40 - 3 яйца, 100 гр. извара, 10 гр. масло, 1/2 краставица.

Б: 77,0   М: 94,3   В: 81,8   Ккал.: 1498
Понеже смятах ориентировъчно, мисля, че въгл. не са толкова много, ама хайде...
Днес поне ядох на що-годе прилични интервали, благодарение на орехите и лешниците.
Иначе се чувствам отпаднала, главата нещо ме стяга, и май кръвното ми е ниско. Не ми върви днес много; добре, че нямах запланувана тренировка, щеше да се наложи да я пропусна...
Освен всичко друго не съм се наспивала нито веднъж през последните 10-тина дни, средно по 5 до 6 часа на денонощие и вече приличам на вампир. И както го виждам, няма и се наспя скоро, евентуално в неделя малко повече.

П.П. И да се оплача, ръцете са ми целите на вени, има едни по-големи, дето се спускат по цялата ръка отгоре до долу, всичко синее и изпъква, сякаш ми е изтъняла кожата. Така си стоят постоянно.  Абе не е много красиво...по-добре да ми изтънее талията. Тук, на последните тренировки на моменти ме хвана срам - като заискачат едни вени, бетер съм мъжете (е такъв като с моите ръце не видях, щото са били по-мазнички сигурно). Мога и още да се оплаквам, ама айде, ще си го спестя...

Мнението беше редактирано от Инис на 15.05.09 19:41.

15.05.09
20:42

казано от inis9 на 15.05.09, 19:23:

П.П. И да се оплача, ръцете са ми целите на вени, има едни по-големи, дето се спускат по цялата ръка отгоре до долу, всичко синее и изпъква, сякаш ми е изтъняла кожата. Така си стоят постоянно.  Абе не е много красиво...по-добре да ми изтънее талията. Тук, на последните тренировки на моменти ме хвана срам - като заискачат едни вени, бетер съм мъжете (е такъв като с моите ръце не видях, щото са били по-мазнички сигурно). Мога и още да се оплаквам, ама айде, ще си го спестя...

Напротив мене пък това ми харесва ужасно много :)
Да не ти пука .

16.05.09
18:42

Ами ок тогава, не ми пука. И без това спрях да плащам данък обществено мнение на 19 г. - като започнах да се издържам сама.

Храна:
08,30 - бъркоч от ок. 150 гр. овесени и пшенични трици, малко ленено брашно, 100 гр. извара и 2 яйца на микровелето, 1 кофичка кисело мляко 2%;
12,30 - омлет със сирене и шунка с малко зеле;
17,00 - 100 гр. грах, 30 гр. сирене, 60 гр. риба тон;
Вечеря - следва, но ще бъде дробчета с лук в масло, краставица и малко сирене.

Нямаше как да ям по-често, хубавото е, че закуската ме държа дълго сита. Добре, че я хапнах.

17.05.09
20:28

Здравейте,
днес - тренировъчен ден, ядене - зле.
Станах в 13,00 ч., пих един Вайпър, едно кафе и реших да ходя да тренирам. Но нали напоследък ми е ниско кръвното май, нещо ми се завива свят някак, и прецених,че трябва да ям нещо преди тренировка.
15,00 - 50 гр. ананас, ок. 50 гр. смес от овесени и пшенични трици, малко ленено брашно, 100 гр. извара и 1 яйца на микровелето, 1/2 кофичка кисело мляко 2%;
още едно кафе
Тренировка
Вайпър
20,30 - 3 бр. диетични сладки с кокос - понеже след трен. ходих да пазарувам, и ги купих за проба. Харесаха ми, понеже са с кокос и не са много сладки;
22,40 - 1 кюфте в було на скара, 50 гр. кърначе, салата домати със зехтин, 20 гр. кашкавал, 30 гр. сирене.

Тренировка:
Знаех си, че днес няма да поставям рекорди, така че реших да направя малко бицепс и гърди. Напоследък все гръб, трицепс и крака тренирам.

1. Набирания с подхват - 3 х 4, 4, 3 - досега не бях правила по 4 в серия, особено на първата си можех още 1 повторение;
2. Лежанка за гърди - 1 х 12 с 20 кг., 3 х 8 с 30 кг. - за жалост повече ги усетих в трицепса, макар че хватът ми е по-широк от раменете, явно не е достатъчно широк;
3. Флайс - 3 х 8 със 7 кг.;
4. Кофички - 3 х 5;
5. Дъбели с променящ се хват - 3 х 8 със 7, 8, 8 кг. - за пръв път правя 2 серии с 8 кг.;
6. Чуково сгъване - 3 х 8 със 7 кг. - чудех се дали да пробвам с 8-миците, но последната серия трудно я изкарах, така че по-добре, че не опитах;
7. Крънчове - 3 х 25;
8. Планк на една ръка - 1 х 1 мин. за всяка ръка - готвя се за ренегатско;
9. Хиперекстензии - 3 х 20;
10. Кардио - 5 км. за 30,10 мин. Първо ходих 2 мин, после качвах скорост още 1 и от третата мин.  - с 10 км/ч. Е, последните 2-3 мин. тичах с 12 км, защото исках да закова 5-те км. на 30-тата минута, но пак не си изчислих времето и прескочих с 10 сек.

Добра беше тренировката. Доволна съм.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.05.09 20:29.

18.05.09
16:20

Здравейте,
почивка днес, ще тренирам утре, защото в сряда съм на бал и ще пропусна танците, а много вероятно и в четвъртък да пропусна тренировката. А и вчера тренирах, така че е по-добре през ден, отколкото 2 дни тренировки-2 дни почивка.

Храна - доста:
10,00 - филийка Вита с крема и 1/2 кисело мляко 2%;
няколко орехчета в промеждуъка;
13,30 - 50 гр. наденица, 1 телешко кюфте, салата зеле и моркови, 1 филийка Вита;
няколко орехчета в промеждуъка;
16,30 - 1 телешко кюфте, 1 пилешко шишче, салата зеле и моркови;
18,30 - 1 кюфте в було, 20 гр. свинско на скара, 1 домат, 30 гр. сирене - овче и гауда, и хм - 1 бисквитка от диетичните...:)

Е, ще има и още нещо по-късно, изварка, кюфтенце...
П.П. Ами нищо нямаше повече, така и не огладнях...(ЕДИТ:7,50 на 19.05)

Мнението беше редактирано от Инис на 19.05.09 04:50.

19.05.09
22:08

Добър вечер,
я докато спите, аз да се отчета, че утре рано пътувам и няма кога...
Днес - тренировъчен ден, много добър.

Храна:
Вайпър
09,30 - 2 филийки Вита с крема, 1/2 кофичка кисело мляко;
няколко орехчета;
13,00 - 30 гр. свински врат, 50 гр. пилешко, 20 гр. сирене, 1 голям домат, салата зеле и моркови;
16,00 - 20 гр. сирене, 2 шайбички задушен картоф, 1 голям домат, салата зеле и моркови;
Тренировка
22,30 - протеин;
00,30 - 100 гр. свинско, 30 гр. сирене, малко кашкавал, 60 гр. риба тон, 6-7 маслини, салата домат със зехтин.

Кафета - много, вода - над 5 л.

ТРЕНИРОВКА
1. Набирания подхват - 3 х 4, 3, 3;
2. Клек с 30 кг. - 3 х 10;
3. Импровизация на Barbell - 6 х 6 - от които 3 х 24 кг. и 3 х 20 кг.; - е, направих го, макар че ми се наложи да намаля кг. след първите три серии;
тяга, обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек;
4. Тяга с 30 кг. - 3 х 10;
5. Тяга с изпънати крака с 30 кг. - 3 х 10;
6. Плие с 15 кг. - 3 х 15 - напредвам;
7. Крънчове - 3 х 25;
8. Хиперекстензии - 3 х 20;
9. Кардио - буквално не си усещах краката и затова: 2 мин. ходене, после тичане с 9,5 к/ч; от 7-та до 15 мин. с 10 км/ч; от 15-та до 21 с 10,5 км/ч и остатъка до 30-та - с 11 км/ч. Този път успях да взема 5 км. за 29,11 мин. Накрая 5 мин. куул даун.

Чудесно размазване беше, не съм и очаквала. Само дето ме болят коленете, ама кво да правиш...

20.05.09
04:09

Инис, ужасно ти е дълга и тежка тренировката!
Колко време ти отнема...така като гледам 2 часа поне заформяш?

20.05.09
05:39

казано от Limka на 20.05.09, 04:09:

Инис, ужасно ти е дълга и тежка тренировката!
Колко време ти отнема...така като гледам 2 часа поне заформяш?

Ами да, Лим, понякога и 2 1/2 часа...старая се на мах, така и така съм в залата :)
П.П. Да не споменавам, че тягите и клековете са нови за мен, и кг. са малко, залагам на повечко от тях.

Мнението беше редактирано от Инис на 20.05.09 05:42.

20.05.09
05:51

След 50-60мин кортизола е толкова завишен в организма, че няма смисъл от такива дълги тренировки. Гледам че правиш базови упражнения мисля си че около 4 са достатъчни на тренировка и гледай да се вместиш в 50мин :)

21.05.09
16:47

Здравейте,
вчера бях на бал в провинцията, тъкмо се прибирам. Няма да описвам с подробности храната, но записвам в актива си: 1 парче торта, 1 сладолед, задушени картофи, и 3-4 филийки хляб за тези два дни. Имаше и ракия, и уиски, и 1 кола. И лек махмурлук и умора днес :)
Утре ще тренирам.

21.05.09
17:38

Mного здрава тренировка като за жена :) И набираня, никога не съм виждал жена да се набира и 1 път, честно...

21.05.09
18:40

казано от Lenks на 21.05.09, 17:38:

Mного здрава тренировка като за жена :) И набираня, никога не съм виждал жена да се набира и 1 път, честно...

Това си беше комплимент, мерси...но не е съвсем вярно. Тренировките са ми обемни, не толкова тежки. С тия 30 кг. на тяга и клек разсмивам и себе си, но по-добре да правя повече повторения на тоя етап, отколкото да рискувам с по-големи кг., поне докато техниката ми стане за завиждане. Засега се справям добре, понеже не ме боли кръстът след такива изпълнения (с травма съм), направо съм прецизна като балерина...

За набиранията - ами те са с подват, там гоня серии и бройки, че съм зле - то се вижда - по 3-4 бройки в серия е малко. Ама с такива бицепси - толкова. :) Започна ли да правя поне по 6-8 в серия, ще мъча и набирания с надхват. Една от причините да започна с тягата и гребането е това - да се готвя за надхват.

21.05.09
18:52

казано от inis9 на 21.05.09, 18:40:

За набиранията - ами те са с подват, там гоня серии и бройки, че съм зле - то се вижда - по 3-4 бройки в серия е малко. Ама с такива бицепси - толкова. :) Започна ли да правя поне по 6-8 в серия, ще мъча и набирания с надхват. Една от причините да започна с тягата и гребането е това - да се готвя за надхват.

Е то колко е голям мускулът няма особено значение - важното е колко е силен...Аз уж имам развити бицепси ама набирания с подхват правя 2х1 и то не чисти...А уж и гърбът ми е силен ;) Иначе тягата не мисля, че ще ти помогне кой знае колко за набиранията - в смисъл би трябвало да натоварва повече задно бедро, кръст и евентуално предмишницата, но бицепса в никакъв случай...

21.05.09
19:08

Е, помайтапих се за големината на бицепса...а иначе очаквам тягата да ми помогне да кача силата в гърба за надхват, за бицепса ясно, че не помага. Вертикален скрипец съм правила макс. 40 кг, стигна ли 50-55 кг., ще мога и да правя набирания с надхват, точно както с “бицепсовите” набирания направих...ама доста вода ще изтече дотогава.
Само да отбележа, че тягата и гребането ми се отразяват много добре на гърба - просто е трябвало да започна да ги правя, за да го усещам истински.
А повишаването на бройката набирания става само с...набирания. Аз затова ги включвам в почти всяка тренировка.

П.П. И при кофичките така правя, но те вече са ми по-лесни - там правя по 3-6 серии х 5 броя и съм доволна.

Мнението беше редактирано от Инис на 21.05.09 19:10.

21.05.09
20:38

Наистина няма смисъл от толкова дъла тренировка. Просто от един момент нататък само си вредиш. Успокой топакта малко...

25.05.09
11:24

Ахой,
замених си аватара с по-добър от нямане какво да правя, но пък не успях да кача същата снимка в галерията...уж всичко е точно, но като обновя и тази снимка я няма...не че е болка за умиране, после ще пробвам пак.

ЕДИТ: Фалшива тревога. Всичко е наред.

Мнението беше редактирано от Инис на 25.05.09 16:31.

25.05.09
17:08

Здравейте,
това ще бъде дългичък пост. Не съм тренирала от 5-6 дни, нямах кой знае колко сериозна причина да не тренирам. Всъщност причина има, но за нея - по-натам. Храната ми беше с отклонения - напр. купих си едни овесени бисквити и ги изядох всички - ами какво, вкусни бяха. Така че поне последните 2 дни си ми бяха ВВ-дни. Но трябваше, добре ми се отрази. Кантарът е с 1 кг. отгоре, но той така си мери - зависи от настроението му. Мерки - непроменени.

Спрях Вайпъра. Може и да го започна отново след 1 седмица в комбинация с карнитин. Ще видим.

Във всеки случай ще променям храненето си - качвам мазнините двойно и тройно, ако се налага, без да се занимавам с ВМ - просто яденето там е твъде, твърде малко като количество. Ще си спазвам основните принципи на НВД в частта и за въглехидратите. Включвам в менюто си заквасена сметана по 100-200 гр. на ден, чисто масло, повече зехтин. Изобщо всичко, което е в състояние да ме снабди с 70-100 гр. мазнини на ден. Ако не ми излезе ОКБ-то, режа протеина. И да съм на плюс с калориите - голяма работа, ще регулирам в движение. Искам да намаля и млечните, ама...В зависимост от това как ми се отразява, ще си правя 1 ВВ-ден на седмица-две - колкото да хапна някоя торта, бисквити или дюнер. Без ръжени макарони и овес като алтернатива, само чийт мийлс.

Така, толкова с плановете ми. Храна за днес:
Не можах да ям до обяд.
12,30 - 1 кюфте в було, 1 домат, 1/2 краставица, 1 чушка, 20 гр. сирене, 100 гр. извара, зехтин;
Тренировка
17,50 - протеин след тренировката;
19,00 - 1 кюфте в було, 1 домат, 60 гр. риба тон, 10 гр. овче сирене, 20 гр. кашкавал, 1 чушка
Ще вечерям със 70 гр. риба тон, 100 гр. извара, зехтин, 10 гр. масло и 1/2 краставица. Планирам да се случи към 22,30.

ЕДИТ:
Б: 99,2   М:78,4   В: 21,3   Общо ккал.:1202
Ех, ако бях купила и една сметана - тъкмо със 100 гр. от нея щях да докарам 1400 - 1450 ккал - ОКБ ми е толкова.

Тренировка
Направо се ужасих от себе си, аз съм като танк след тия пет-шест дни почивка...Дадох си мах зор, за да приключа силовата за 1 час и отделно 30 мин. за кардиото. Почивките ми бяха толкова кратки, че на места липсваха...бързах много. Не знам ще успея ли да повторя пак за толкова време.

Загрявка + 10 мин. на пътеката, с посл. 2 мин. спринт;
1. Набирания с подхват - 3 х 3;
Няколко тяги, обръщания, пуш преси и клекове, за да се уверя, че с 26 кг. мога да направя повече от 5 обръщания + 1 х 20 хиперекстензии
2. Клек с 30 кг. - 3 х 10;
3. Тяга с 30 кг. в суперсерия с 4. Гребане с 30 кг. - 3 х 10;
5. Римска тяга с 30 кг. в суперсерия със 6. Плие със собствена тежест - 3 х 10 / 20;
7. Лежанка с редуване на широк и тесен хват всяка серия: 2 х 20 кг., 3 х 30 кг. - както винаги, ползата е за трицепса, за гърдите - цък;
8. Крънчове 3 х 25 в комбинация с 9. Планк 3 х 1 мин. - 1-ия планк на единия крак, 2-рия планк на другия крак и 3-ия - на двата, разбира се...:)
10. Хиперекстензии - 3 х 20;
11. Кардио - 5 км. за 29,05 мин, последвани от още 3-4 мин. бавно тичане. Интервално кардио по схема с нарастващи интервали + още един най-дълъг интервал, добавен от мен. Осн. скорост 9,5 км/ч, спринтова 13 км/ч. Последните 2-3 мин. ги карах на 12 и 12,5 км/ч, за да мога да се включа в 5-те км. под 30 мин.

Просто не знаете за какво става въпрос, не ми се искаше да спирам да тичам, беше много, много приятно. Удивих се от себе си, понеже аз иначе не съм чак такъв любител на кардиото.

Добре, че както винаги, ме заболяха коленете и единия прасец, иначе още да тичам...

Я да се поразходя аз по вашите дневници, може да си открадна някоя идейка...:)

Мнението беше редактирано от Инис на 25.05.09 21:13.

25.05.09
17:24

Ааааааа тренировката е уникална..евала! Пък за тичането..аз като ви разправям, че е addicting никой не ми вярва! Аз като почна да тичам и мога да го правя от тук до края на света!
Страхотна си ;)

25.05.09
17:27

казано от Allegra на 25.05.09, 17:24:

Ааааааа тренировката е уникална..евала! Пък за тичането..аз като ви разправям, че е addicting никой не ми вярва! Аз като почна да тичам и мога да го правя от тук до края на света!
Страхотна си ;)

Ами, за мен изобщо не е пристрастяващо тичането, направо не знам, повредила съм се, Алегра...поне за тази тренировка :P
Иначе много хубаво, щом ти харесва толкова, поне го правиш с желание, за разлика от мен...

26.05.09
17:47

След като се поразходих из сайта, реших да си напиша и яденето. За мой ужас ( и глад) до обяд успях да изям само една ябълка - поне беше голяма...и тъй:
1. 10,00 - 1 голяма ябълка;
2. 13,00 - 1 свинска пържола,1 кюфте, 100 гр. зеле, 1 голям домат, 10 гр. сирене;
между закуската и и обяда, а и след обяда хапвах по някоя ягода и череши - ок. 50 гр. ягоди и няколко черешки общо;
3. 18,00 - 100 гр. свинско на скара, 3 яйца с 1 лук и 15 гр. масло на тефлона, 10 гр. овче сирене, 1 малка чушка, 100 гр. туршия - ами видях буркана и ми се прияде, а пък с яйцата върви много...:)
4. Следва, но ще бъде 100 гр. извара, 1 домат, зехтин...ако ми е малко, ще добавя и 60 гр. риба тон.

Б: 128,0   М: 81,5   В: 57,5   Общо ккал.:1492 - това включва и неизядената още вечеря...

Толкова засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 26.05.09 17:58.

27.05.09
19:22

:)
Я да попиша за малко.
Храна - днес съм доволна...
08,30 - протеин
09,30 - 20 гр. типов хляб, 20 гр кашкавал, 1 домат, 1 кебапче;
12,00 - 20 гр. черешки;
14,30 - 200 гр. свински врат, 50 гр. ементал, 1 домат, 100 гр. сметана (674 ккал общо);
Танци
22,00 - 70 гр. риба тон, 100 гр. киселец с извара, 10 маслини, 10 гр. овче сирене, 100 гр. туршия.

Това ще е.
Б: 134,7   М: 85,9   В: 34,2   Общо ккал.:1467
ЕДИТ: Малко грешки в смятането, добавям още ок. 250 ккал - общо 1717 - егати и свинския врат...

Обядът ми хареса, макар че можех да хапна още нещо....а сега, след вечеря, съм си откровено гладна. Дано не ми мине през ум да ям по-късно...

Мнението беше редактирано от Инис на 29.08.09 20:02.

27.05.09
19:48

Инис, евала за обяда, наистина!
Ама...кал му вероятно са повече от 674..повече към 900-1000 ми клонят на мен... (освен ако сиренето и сметаната не са някакви обезмаслени ;) )
Не че има голямо значение, де...

28.05.09
06:52

Свинско филе  200 грама                41,0   11,0   0,0   268
    Заквасена сметана “Данон”  100 грама      2,2   20,0   3,0   203
    Ементал  50 грама                    14,0   13,5   0,0   180
    Домати  100 грама                      1,0   0,2   4,2   23
Общо:    Б: 58,2   М: 44,7   В: 7,2   Ккал: 674

Ми не знам...вярно, че изчислявах с филе, а не с врат, но толкова ми даде calorienbalans.com.
A не е така, има значение, Лим....ако надскачам ОКБ, нищо чудно че не съм свалила и грам последния месец...Просто се опитвам да кача мазнините, но не и да увеличавам общия прием.

Има ли нещо сгрешено? Стойностите на ементала са от опаковката, доматът е стандартен, сметаната е от опаковката, само вратът е сменен с филе.

Мнението беше редактирано от Инис на 28.05.09 06:55.

28.05.09
07:07

Свинското филе нещо ме притеснява като калории. Аз ползвам такива стойности

Кол-во (гр) /  Ккал /  М  / Б  /  В
Свински бут  200   538   46   34   0
Свинско каре  200   658   60   32   0

Свински врат ми изкарва в нета, че е 250ккал/ 100 гр - така че вероятно ще нещо такова за 200 гр:

Свински врат  200   500   42   32   0

Мнението беше редактирано от Limka на 28.05.09 07:09.

28.05.09
07:13

Ау, ау, сколасала съм я значи вчера, хихи...ами добавям още 250 ккал, добре съм похапнала, мерси, Лим

28.05.09
07:15

Споко, де! Нищо лошо не си направила... Похапнала си вкусно само :)

казано от Limka на 28.05.09, 07:07:

Свинското филе нещо ме притеснява като калории. Аз ползвам такива стойности

Свински бут  200   538   46   34   0
Свинско каре  200   658   60   32   0

Свински врат ми изкарва в нета, че е 250ккал/ 100 гр - така че вероятно ще нещо такова за 200 гр:

Свински врат  200   500   42   32   0

Свински врат какъв ? Като пържола или сурово -пушен като колбас? Защото да не ви притеснчвам ама сурово-пушеничт си е досущ като бекон - демек около 400 кал. Пържолата е около 250.

ето тук има тема http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5825&sid=65aa526e0205fe570a4d18aed3f5e92f за пушените неща.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 28.05.09 08:10.

28.05.09
21:30

Не знам какъв се води свинския врат...ще проверя утре, не беше май пушен, поне на вкус не, ама така или иначе го хапнах....:P

Tъй....малко обърквация с храната днес заради едни бисквити, които чак сега видях колко са калорични. Хапнах сутринта три и след тренировка една + две-три други сладки - от тях прибавих днес 372 ккал, от които 60 гр. въглени....

Храна:
08,30 - три бисквитки + 2-3 сладки със 100 гр. кисело мляко;
10,00 - 1 ябълка;
12,30 - 150 гр. пилешка пържола от бут, 100 гр. зеле, 1 домат, 50 гр. ементал;
14,00 - 20 гр. ементал, 1/2 домат;
15,30 - 150 гр. сметана;
Тренировка
След нея - 1 бисквитка + 2 сладки;
23,00 - 150 гр. свинско филе, 1/2 краставица, 7 големи маслини, 20 гр. кашкавал, 100 гр. цедено кис. мляко.

Мдаа..ккал наближават 2000 днес, без бисквитите - към 1600. Не мога да си нагодя яденето, защото много обичам сметана, не мога да се спра да я ям, и цедено кисело мляко много обичам, макар че в случая проблемът е най-вече от бисквитите.  Затова:
1. Спирам да купувам всякакви диетични сладки неща;
2. Напомням си постоянно да внимавам със сметаната;
Има сигурно и друго, но не се сещам - а, и без 200 гр. свински врат на едно ядене..:)

Абе малко време ще мине докато се оправя...Макар че поне се засищам по-добре, откакто вкарах сметаната и ементала, разнообразие си е...Даже си купих фъстъчено масло, ама то за какво ми е, не знам...

Едно обаче е сигурно - ако продължа в този дух, ще кача кг, няма да свалям. Положителното нещо е, че ядох по-често.

Тренировка:

Загрях, потичах десетина мин. с 1,30 мин. спринт и:

1. Кросфитската “Мечка” с 24 кг. - 5 х 7
обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек. (ЕДИТ + пуш преса)

На последното повт. замалко да изтърва щангата на главата си - ама не успях, само издрънча върху нея, вместо да я спусна на раменете, хаха. Уж лесно, ама....сериите ги правих общо взето бързо, но почивките ми след втората серия станаха по 2 мин. Иначе нямаше да мога да го завърша с 24 кг. Задобрявам..:) Ефект - болки в китките и в раменете.

2. Бедрено сгъване с 15 кг. - 3 х 10;
3. Аддуктор с 25 кг. - 3 х 20;
4. Абдуктор с 25, 30,30 кг. - 3 х 25;
5. Римаска тяга с 30 кг. - 3 х 10;
6. Крънчове 3 х 25 в комбинация със
7. Планк 3 х 1 мин.;
8. Хиперекстензии - 3 х 15;
9. Кардио - 5 км за 29, 39 мин. - първите 3 мин. качвах скоростта, после до 14-тата мин. с 10 км/ч, от 14-та до 26-та с 10,5 км/ч и до края с 11 км/ч. Естествено, боляха ме коленете и левият прасец. Те, коленете, и без това ме болят постоянно.

Та тъй с мен днес.

Мнението беше редактирано от Инис на 29.05.09 19:28.

29.05.09
07:14

казано от inis9 на 28.05.09, 21:30:

обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек.

Накрая имаш още една пуш преса, която сигурно си правила де, щото иначе няма как да смъкнеш щангата от зад врата за обръщане ;)

казано от inis9 на 28.05.09, 21:30:

обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек.

На последното повт. замалко да изтърва щангата на главата си - ама не успях, само издрънча върху нея, вместо да я спусна на раменете, хаха. Уж лесно, ама....сериите ги правих общо взето бързо, но почивките ми след втората серия станаха по 2 мин. Иначе нямаше да мога да го завърша с 24 кг. Задобрявам..:) Ефект - болки в китките и в раменете.

Браво за комплекса! Наистина задобряваш ;) И мен чат пат ми изтръпват китките от предните клекове, но това май не е на добре ;)

29.05.09
19:22

Здрасти, хора !
Храна:
08,30 - 2 бисквитки и 2 сладки + 100 гр. цедено кисело мляко;
09,30 - 1/2 ябълка, 100 гр. сметана;
12,30 - 160 гр. свински врат, 200 гр. домат,30 гр. кашкавал, 1/2 кисеело мляко 3,6 %;
14,00 - 200 гр. ягоди, 1/2 кис. мляко 3,6%;
16,00 - 20 гр. кашкавал, 10 гр. гъши пастет;
21,30 - 3 яйца с масло и 100 гр. извара, 1/2 краставица, 100 гр. сметана,8 маслини

Над 2200 ккал. Засега не качвам според кантара кг., е, и не свалям. Поне съм сита и доволна. Малко почивка и се мятам пак на свалянето, ама откакто открих сметаната, цеденото мляко и свинския врат, желанието ми да свалям понамаля :))) Е, и бисквитите помогнаха. Във всеки случай мисля да покарам поне 1-2 седмици така, да си почина и психически от ограниченията и да си тренирам като хората. Възстановяването ми е добро, чувствам се енергична, тренирам с кеф. Макар че е въпрос на дни да започна да се освинвам, даже имам чувството, че съм започнала да се заоблям - макар че мерките не са мръднали.

В интерес на истината след Файъра съм свалила по 1 см от талията, прасците, коленете и над коляното, ханша - но това си беше така и преди да кача толкова ккал. Ще видим.

П.П. Миши, аз мисля, че няма как да не се усеща в китките, но вероятно преминава след определен период. Защото аз като започнах с тези експерименти, китките ме боляха много повече от сега. Трябва да е въпрос на време.

Хаха, изтървала съм я тая пуш преса - не мога да се похваля даже като хората...правих я иначе..:)

Мнението беше редактирано от Инис на 29.05.09 19:27.

30.05.09
06:28

Ей, Инис, какво ще сваляш ти ? Изглеждаш много добре, поздравления, можеш да поддържаш само според мен :)

30.05.09
06:31

Аз мисля, че идеята ти да направиш поддържащ режим е чудесна! Според мен 2 седмици са дори малко - спокойно можеш да изкараш месец така (да привикне органзима на новите си параметри) и съм сигурна, че чистенето след това ще е по-ефективно!

31.05.09
13:40

Ей, Веси, мерси за комлимента.
Лим, направо си прочела собствените ми мисли...и аз така си мислех - ако задържа на по-високи ккал, после ще изчистя по-лесно. Понеже бях спряла да свалям последния месец.

Сега ще направя малко отклонение. Този месец ми пропусна - за пръв път през близо 29-годишната ми история. Лекар+Примолут Нор и днес съм щастлива. Предполагам, че е от липса на достатъчно мазнини през февруари, март и отчасти април. Мака че преди повече от месец се свитнах за такъв развой на събитията, но не успях да заобиколя този подводен камък. Няма да допусна втори път - е, ако проблемът наистина е бил такъв.
По тази причина вдигнах рязко ккал преди известно време, проядох бискивити и нямах особено желание за тренировки - пък и за каквото и да е друго.

Надявам се този абзац да послужи за урок на още някого, освен на мен.

Мнението беше редактирано от Инис на 29.08.09 20:13.

31.05.09
13:49

Защо при липсата на мазнини спира цикълът?? От това ли спира??

Мнението беше редактирано от maria на 31.05.09 13:49.

31.05.09
14:06

Без да съм съвсем наясно, връзката е някъде през естрогена и липсата на овулация.
И да, спира.

П.П. Ива сигурно може да обясни по-добре.:))

Мнението беше редактирано от Инис на 31.05.09 14:07.

31.05.09
14:20

Доколкото зная хормоните се изграждат от мазнини...ама....Ивето наистина е по-добре да се намеси :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1