казано от sjt_cf на 19.05.09, 06:47:
Намерих още нещо, някои от вас може и да го знаят :
Slosh pipe
http://www.youtube.com/watch?v=NiPPkrsfRVc&feature=fvst
Тръба, пълна с вода.
Здрасти!
Да, това изглежда много интересно. Само че трябва доста място, за да я развъртиш, носиш, вдигаш и т.н. Не е много приложимо в нашите малки и относително ниски залички ;-).
Вторник, 19.05.2009
Тренировка: Кросфит!
Комплекс “Elizabeth” (отдавна й се каня :vampire:):
21-15-9 повт
- Squat Clean (обръщане с клек)
- Dips (кофички) - в оригинала се изпълняват на халки, но в конкретния случай пригодих една лежанка...
щанга 60 кг, за време. Моето беше 09:00 мин.
Кофичките не представляваха никакъв проблем. Още трябва да поработя над техниката на обръщанията.
Лека вечер!
Днеска комплекса беше “The Barbell Complex”, направих една суперсерия загрявка само с лоста, след това сложих 30 килограма обаче след като свърших суперсерията ги намалих на 25, такова измаряне не е било досега никога... Хората в залата ме гледаха като извънземен, аз си псувах и хвърлях литри пот на земята, само 2-ма се усмелиха да ме питат какво правя и те бяха културисти :) Общо взето на 4-тата серия бях напът да тегля една майна на щангата и да я хвърля по някоя стена... Абе всичко изглежда лесно отстрани обаче.... Много съм доволен, утре е ден за ръце и мисля да направя стандартна тренировка но ще добавя и корем, понеже той беше планиран за днес обаче аз нямах сили да се прибера :D
и аз да се отчета...
днес комплекс тяга на 125кг. за 5 повторения, веднага 10 бърпета
това в 5 серии...
ами култов комплекс, за втори път го правя...на третата серия починах за 20-ина секунди, но като цяло без да спирам....това беше тренировката за обед
преди малко се връщам от залата, покляках малко, че наобед трябваше да се връщам на работа...
утре пак ще е кросфит...Elizabeth…
Четвъртък, 21.05.2009
Още по време на разгрявката установих, че лявото рамо не се е възстановило напълно. При бавно и концентрирано набиране, няма болка, но при рязко и мощно движение, ме предава. На път бях да се откажа. Накрая се озлобих и на инат метнах тренировката .
1. Кросфит комплекс “Fran”:
21-15-9 повт
- Thruster, щанга 40 кг
- Pullups (набирания)
За време. Моето беше 06:30 мин.
Не вървеше. Това време е слабо, според мен. Направих прекъсване в набиранията в първа (10+11 повт) и втора серия (8+7 повт). Тръстърите също вървяха мъчно...
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 21.05.09 19:49.
За 1ви път направих кросфит или нещо подобно на това. 4 рунда от 1км тичане (спринт,бавно ходене аве както можах :Д) и 20 бърпета да ви кажа мн съм доволен! И най-вероятно скоро ще вкарам кросфит в свойте тренировки в залата :)
казано от InSeNz на 22.05.09, 19:08:
За 1ви път направих кросфит или нещо подобно на това. 4 рунда от 1км тичане (спринт,бавно ходене аве както можах :Д) и 20 бърпета да ви кажа мн съм доволен! И най-вероятно скоро ще вкарам кросфит в свойте тренировки в залата :)
Да, кросфитоподобно е!
Какво ще кажеш за бърпетите? Уж нищо и никакво движение, а те хваща яко. Където и да ги сложиш в комплекс и веднага го утежняват много.
Събота, 23.05.2009
Кросфит комплекс “DL & Burpee “knee to elbow””(по идея на Лимка):
21-15-9 повт
- Dead Lift (мъртва тяга), щанга 100 кг
- Burpee “knee to elbow” - заставаш под лоста за набирания, правиш бърпет и със скока се хващаш за лоста и сгъваш краката, така, че коленета да докоснат лактите. Забавно е! И тежко.
За време. Само дето не го засякох, усетих се след като започнах и не исках да прекъсвам.
Добре се движех. Хареса ми. Отново средната серия беше най-тежка, вероятно е психологически момент.
казано от sjt_cf на 24.05.09, 10:17:
Angie
36:17.3 мин + 3 спукани мазола
Здрасти!
Този ли имаш в предвид?
Angie
* 100 Pull-ups
* 100 Push-ups
* 100 Sit-ups
* 100 Squats
For Time
Complete all reps of each exercise before moving to the next.
казано от Vic на 24.05.09, 14:05:
казано от sjt_cf на 24.05.09, 10:17:
Angie
36:17.3 мин + 3 спукани мазолаЗдрасти!
Този ли имаш в предвид?Angie
* 100 Pull-ups
* 100 Push-ups
* 100 Sit-ups
* 100 SquatsFor Time
Complete all reps of each exercise before moving to the next.
Аха, същия е.
100 набирания за 17 мин. , последните 20 бяха едно по едно.
лицевите опори 30-20-20-20-10
коремни преси 50-50
клек 50-30-20
Прабаба ми ще е по-бърза и в почивките ще ми сготви нещо вкусно.
казано от sjt_cf на 26.05.09, 17:47:
“Barbara”
41:14.6
Хехе! По азбучен ред ли си ги подкарал? ;-)
Barbara
* 20 Pull-ups
* 30 Push-ups
* 40 Sit-ups
* 50 Squats
5 rounds for time
казано от Vic на 27.05.09, 04:43:
казано от sjt_cf на 26.05.09, 17:47:
“Barbara”
41:14.6Хехе! По азбучен ред ли си ги подкарал? ;-)
Barbara
* 20 Pull-ups
* 30 Push-ups
* 40 Sit-ups
* 50 Squats5 rounds for time
По обиколка на бюста. :coolsmile:
28.05.09
12:43
Не знам доколко е кросфит но днес сутринта направих това:
10 бърпета, 100 м спринт, 5 бърпета, 100 м спринт 30-40 сек почивка - 5 серии. Време около 15тина мин. Доста добро натоварване:)
Най-доброто нещо, което съм свалял напоследък.(По-яко от Brazzers) :coolsmile:
http://thepiratebay.org/torrent/4628392/Fitness.rar
Четвъртък, 28.05.2009
Комплекс “BRUTUS”:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 повт от следното:
- Power snatch (силово изхвърляне)
- Overhead squat (клек със щангата над глава)
- Ring dips (кофички на гинастически халки) - в моя случай кофичките бяха на пригодена за целта лежанка.
- 800 m бягане (заменено от мен с 5 мин интензивно каране на велоергометър - средна скорост 30, изминати 2.5 км)
следва 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
- Power snatch
- Overhead squat
- Ring dips
Щанга 40 % от лично тегло - при мен 40 кг. (за жените е 30 % от личното тегло)
За време. Моето беше 32мин 59 сек.
Техниката на изхвърлянето се нуждае от сериозно подобрение. С настъпването на умората го правих все по-силово, но при втората половина на комплекса като че ли влязах в ритъм. Клекът със щанга над глава беше плачевен. Издържах 6 серии, след което просто пуснах щангата на врата и си кляках така. Проблемът беше в запазване на равновесието при по-бързите клекове, защото при бавен и концентриран клек всичко е ок. С кофичките никакъв проблем. След велоергометъра бях толкова мокър, че се наложи да сложа ръкавици за да не ми се хлъзгат дланите по лоста и дръжките за кофичките.
Доста брутален (и дълъг!) комплекс. Трапецът и рамената ми се одървиха мъжката :blank:... Усетих и напрежение в дясното коляно от задната страна, заради дълбоките клекове, така, че се принудих при последните 5 серии да клякам само до хоризонтала.
Като цяло съм доволен, че го направих. Ще поработя над техниката на изхвърляне и клек със щанга над глава и ще го повторя.
Интересно за мен беше, че както обикновено раздишах много здраво по време на комплекса, но след края му възстанових нормалното дишане за изключително кратко време.
Лека вечер!
28.05.2009 КРОСФИТ - ден, за мен, с комплекс измислен от мен :)
тежест - собствено тегло
лицеви опори
бърпети ( без лицевите )
кофички на пейка
с минимални почивки между сериите
Това 5 серии х 10 повторения от всяко
Доволна съм, добре се получи, започвам да се убеждавам че тренировките със собствено тегло, не са никак за подценяване :)
Мнението беше редактирано от Vess на 29.05.09 06:03.
oh shit.Правих нещо, което сам си измислих.Може да пробвате, ако искате.
Мен ме изцеди за 25:28 минути с почивки само, когато не можех да си поема повече дъх.
50 push-ups
50 dips
50 chin-ups
50 squats
това с тежестта на тялото + 10 кг.
само набиранията направих 40 като на 25 просто хвърлих раницата с диска...
Мнението беше редактирано от Никола на 31.05.09 16:07.
направи го брутус-а...браво Вики...
при мен обаче е плачевна техниката с overhead squat-а, страшна болка в раменете, имам сила, но просто не ми е ясна постановката на самото движение, утре ще дебна един щангист, който тенира в залата, да ме просвети малко баси...!!!!
казано от slavko на 31.05.09, 16:17:
при мен обаче е плачевна техниката с overhead squat-а, страшна болка в раменете, имам сила, но просто не ми е ясна постановката на самото движение, утре ще дебна един щангист, който тенира в залата, да ме просвети малко баси...!!!!
То не е само движението, трябва и малко да се работи за мобилност + гъвкавост на рамената. Разни упражнения за средната и долната част на трапеца помагат, отделно и малко стречинг за рамената и гърдите. Така че се увеличи обхвата на движение на раменната става и евентуално ще се чувстваш по-стабилен. При доста хора помага.
казано от G33K на 31.05.09, 16:29:
казано от slavko на 31.05.09, 16:17:
при мен обаче е плачевна техниката с overhead squat-а, страшна болка в раменете, имам сила, но просто не ми е ясна постановката на самото движение, утре ще дебна един щангист, който тенира в залата, да ме просвети малко баси...!!!!То не е само движението, трябва и малко да се работи за мобилност + гъвкавост на рамената. Разни упражнения за средната и долната част на трапеца помагат, отделно и малко стречинг за рамената и гърдите. Така че се увеличи обхвата на движение на раменната става и евентуално ще се чувстваш по-стабилен. При доста хора помага.
@ Slavko - Каква е болката? Ставна или мускулна? А за техниката - тук и аз трябва много да поработя. Но съм твърдо решен да го направя както трябва. Изгледах сума ти клипове и ще го боря това движение, както и останалите!
@ G33K - Ти с какъв спорт си се занимавал? Щанги? Имаш твърде сериозни познания за щангистките движения. Бих се включил в семинар на тази тема, да понауча нещо, ама надали някой в БГ би направил това...
казано от Vic на 31.05.09, 18:03:
Имаш твърде сериозни познания за щангистките движения. Бих се включил в семинар на тази тема, да понауча нещо, ама надали някой в БГ би направил това...
Той има и състезание по щанги, ма сега повече граплинга май го пали, той ще каже...
За щангите има кой да прави семинари, тези теми набират все повече популярност, пък ние имаме мнооого, ама наистина мнооого специалисти в областта, просто до сега по-модерно беше да се блъска лежанка, отделни дни за бицепси и т.н. Сега се тръгва в друга посока. Аз си мислех също да ти пиша за овърхеда ти- защо не направиш една снимка с ръце изпънати максимално нагоре (гол до кръста) в профил да видим с G33K нещо. Може пък и да излезе нещо по-конкретно за техниката.
Поздрави!
казано от Vic на 31.05.09, 18:03:
@ G33K - Ти с какъв спорт си се занимавал? Щанги? Имаш твърде сериозни познания за щангистките движения. Бих се включил в семинар на тази тема, да понауча нещо, ама надали някой в БГ би направил това...
:red: Твърде сериозни не е точно :) Говорил съм със специалисти и от там, останалото е практика. За 2-3 месеца се научават технически повечето неща. Да не говорим, че не са ми перфектни, от утре ги започвам пак (от тук ме вдъхновявате всъщност :) ).
казано от jalokin на 31.05.09, 18:17:
Той има и състезание по щанги, ма сега повече граплинга май го пали, той ще каже...
Не се ебавай с тая работа ти :lol: Вече ги правя значително по-качествено :)
Мнението беше редактирано от G33K на 31.05.09 20:15.
казано от G33K на 31.05.09, 20:13:
Не се ебавай с тая работа ти :lol: Вече ги правя значително по-качествено :)
Е ти луд ли си, съвсем сериозно говоря! :) Те и преди бяха добре, ма след тренировка малко силата бяга, Да ме видиш мен как щях да се пребия с един клек... :)
Така, вчера кросфит - ден :
BARRBELL COMPLEX
тяга с изпънати крака
чукове
бицепс чуков хват
клек
пуш преси
клек
лицеви опори
Да, имаше малко изменение в комплекса понеже нямам лост у дома а само 2 дъмбела х 5кг. затова вместо обръщане имаше бицепсово сгъване
Всичко това 8х8 повторения
Лека ми беше тежеста затова го правех 8х8
Продължих с :
ренегатско 3х5 на всяка ръка с х 5кг.
планкове 3х40 сек.
повдигане на крака и таз от лег 3х10
V преса 3х10
Супермен 3х10
Всичко това за 40 мин.
Комплекс “BRUTUS” (има го описан малко по-горе) - с мойте модификации:
- вместо кофички на гинастически халки - правих трицепсовите кофички на две пейки
- 800 m бягане - за мен 5 мин каране на велоергометър - средна скорост 32-33км/ч, изминати 2.6 км
Щанга - за жените е 30 % от ЛТ - 18кг за мен; аз го изпълних с 15кг
Време: 40-41мин
П.П Overhead squat-овете ми разказаха играта
Мнението беше редактирано от mbarton на 01.06.09 20:14.
казано от mbarton на 01.06.09, 20:12:
- вместо кофички на гинастически халки - правих трицепсовите кофички на две пейки
- 800 m бягане - за мен 5 мин каране на велоергометър - средна скорост 32-33км/ч, изминати 2.6 кмЩанга - за жените е 30 % от ЛТ - 18кг за мен; аз го изпълних с 15кг
Време: 40-41минП.П Overhead squat-овете ми разказаха играта
Още веднъж браво!
(Славко, стягай се и го мятай тоя BRUTUS!)
Освен, че са те уморили, други проблеми с техниката на клековете имаше ли? Само аз ли се мъча така на тях?!? На “зеления” кросфит, Уини схвана техниката от второто повторение и веднага ги включи ве нейния комплекс....
А, изхвърлянето (snatch) как го правиш? Аз все още не мога да твърдя, че го правя на 100%.
А кофичките как ти се отразиха? Прекъсваше ли серията за почивка или ги изкарваше наведнъж?
казано от Vic на 02.06.09, 12:06:
казано от mbarton на 01.06.09, 20:12:
...Още веднъж браво!
(Славко, стягай се и го мятай тоя BRUTUS!)Освен, че са те уморили, други проблеми с техниката на клековете имаше ли? Само аз ли се мъча така на тях?!? На “зеления” кросфит, Уини схвана техниката от второто повторение и веднага ги включи ве нейния комплекс....
А, изхвърлянето (snatch) как го правиш? Аз все още не мога да твърдя, че го правя на 100%.
А кофичките как ти се отразиха? Прекъсваше ли серията за почивка или ги изкарваше наведнъж?
Мерси, Вик!
Ще отговарям по ред (че снощи след комплекса наистина нямах сили да пиша впечатления) -
Освен, че са те уморили, други проблеми с техниката на клековете имаше ли? Само аз ли се мъча така на тях?!? На “зеления” кросфит, Уини схвана техниката от второто повторение и веднага ги включи ве нейния комплекс....
Ами освен че ме размазаха, мисля че имах и проблем с техниката - не всички повторения успях да направя с дълбок клек, но въпреки че бях уморена накрая май кляках най-пълно до долу...Е направих и няколко “фалшиви” повторения заради нещо подобно на отказ на раменете...Та май техниката ще трябва да я отработвам пак със самоснимачката :)
Ами началния момент май наподобява обръщането, само че тук май ми беше по-лесно да засиля тежеста с подскок...Липсва ми достатъчно експлозивност в ръцете при движението...И това ще трябва да се отработва...
Абсолютно никакъв проблем с кофичките - те ми бяха почивката - даже по средата се замислих дали да не сложа тежест върху краката...Е, последните 3-4 серии и там се усети умората, но в сравнение с останалото беше нищо :)
03.06.2009 КРОСФИТ _ ДЕН
ТРЕНИРОВКАТА:
тяга ( с 11 кг )
Тръстър ( с 11 кг )
лицеви опори
кофички
Бърпети ( само подскоците )
Всичко това 7х10
Продължих с V преси 5х10
Стречинг
Доволна съм, сама си спретнах комплекса и мога да ви кажа че е яко, на кофичките на моменти имах откази, но спирах за секунди и после до 10.
днес измислих още един комплекс, явно повлиян от първия ми контакт с Josh Everett…
та да се опитам да го опиша....
60кг на лоста(така ми дойде, но се оказа, че са си доста..!!....)
-упражненията са 1 повт. тяга, веднага след него гребане 1повт. 6 пъти така, после веднага clean and jerk 6 повторения...
6 кръга от това и изтръпваш здраво, почивката минимална
та вчера понеже почивах и реших, да направя веднага и един “Isabel”...na 50кг....усетих, че почвам голяма глупост, защото бях размазан от първия комплекс........ бавно, но го завърших..!!!!
ами около 40мин. ми отнеха двата, изобщо не усетих кога са минали, но натоварването е жестоко...VIVA CROSSFIT…:)))))
казано от slavko на 04.06.09, 18:19:
днес измислих още един комплекс, явно повлиян от първия ми контакт с Josh Everett…
та да се опитам да го опиша....
60кг на лоста(така ми дойде, но се оказа, че са си доста..!!....)
-упражненията са 1 повт. тяга, веднага след него гребане 1повт. 6 пъти така, после веднага clean and jerk 6 повторения...
6 кръга от това и изтръпваш здраво, почивката минималната вчера понеже почивах и реших, да направя веднага и един “Isabel”...na 50кг....усетих, че почвам голяма глупост, защото бях размазан от първия комплекс........ бавно, но го завърших..!!!!
ами около 40мин. ми отнеха двата, изобщо не усетих кога са минали, но натоварването е жестоко...VIVA CROSSFIT…:)))))
Здрасти, Славко!
Много интересен ритъм има в първия ти комплекс. За гребането, обаче има проблем - не било кросфит движение. Имах дискусия с един американски кросфитер и той се постара да ме убеди, че кросфит и гребане със щанга в едно изречение не вървят. Не, че това ще ме спре да го правя или включвам в комплекси...
Основния му довод беше, че никога не би използвал това движение в реалния живот. Аз опонирах, че “гребането” се използва в гребането, но той според него, High Pull е по-близко до истинското гребане. Питай Josh Everett, да видим неговото мнение.
Според мен доводът му не струва ;)
Моето мнение - кросфит е тренировъчна концепция! И като такава се основава на определени принципи. Аз винаги първо винаги търся принципа, на който е изградена дадена система или програма и после ако искам си я модифицирам и прилагам както на мен ми харесва. Така винаги е по-добре, от колкото да се следват готовите схеми.
Та за кросфита - мисля, че съм запознат с основната концепция и принципите, на които е изграден, така че според мен гребането с щанга ще си работи и ще е ефективно :) Приеми го като мнение на човек, чието мислене не е ограничето в рамките на една единствена система, като на повечето кросфит специалисти и фенове ;)
Знам че не е тук мястото, но искам да попитам нещо, в частност Славко :)
И тъй като Кросфит - тренировките, част от тяхната концепция е точно сила, издръжливост, затова си позволявам тук да задам въпросите си.
Вик, извини ме :)
Готвя се за едно състезание което ще е Септември, точно кога не знам още. Става въпрос за Спринт :) моля те дай ми идеи как точно да се готвя, какво време да гоня, никога не съм си засичала спринтовете в метри и секунди, по скоро съм правила повече Кросове отколкото спринтове :)
Моля те дай ми идеи, ако може разбира се :)
казано от Петко К на 04.06.09, 22:10:
Според мен доводът му не струва ;)
Моето мнение - кросфит е тренировъчна концепция! И като такава се основава на определени принципи. Аз винаги първо винаги търся принципа, на който е изградена дадена система или програма и после ако искам си я модифицирам и прилагам както на мен ми харесва. Така винаги е по-добре, от колкото да се следват готовите схеми.
Та за кросфита - мисля, че съм запознат с основната концепция и принципите, на които е изграден, така че според мен гребането с щанга ще си работи и ще е ефективно :) Приеми го като мнение на човек, чието мислене не е ограничето в рамките на една единствена система, като на повечето кросфит специалисти и фенове ;)
Х 2!
Както казах, нито съм се отказал да го правя, нито имам намерение. Аз също пречупвам всичко през моята призма. Затова, колкото и да съм се запалил по кросфит, не изоставям старите тренировки. Просто ги съчетах и съм доволен. Е, вярно, че почти спрях да бягам - кросфит е тежко натоварване и не успявам да възстановя добре, но тепърва да започвам с “вълшебни” хапчета... Дотук стигнах без тях, нямам намерение да си правя експериманти със здравето.
Мнението беше редактирано от Vic на 05.06.09 11:49.
high pull s dead lift, после clean and jerk…ща станем машини бре Вики..:)))
Веси писал съм ти на лични...мисля, че ще мога да ти помогна...
Събота, 06.06.2009
1. Комплекс “Isabel”:
Power snatch
30 повт, 60 kg, за време
Моето беше 4 мин 59 сек. Можех доста по-бързо, но все още наблягам на ученето на техниката на изхвърляне.
И да - техниката на изхвърлянето се е подобрила. Най-добре технически изпълнени бяха първите 15 повторения, с настъпването на умората го правих по-силово.
Мнението беше редактирано от Vic на 07.06.09 17:37.
Къде си, Славкооооо?
Говори ли с Джош?
Аз пък си поръчах “Every Second Counts”!!! :coolgrin:
Ето ти един трейлър, за надъхване! Видео!
:coolcheese:
Мнението беше редактирано от Vic на 08.06.09 11:35.
Я да изклюкаря какво спретнах в моя кросфит ден ;)
5 кръга от:
- 20 отпади с щанга над глава (20 кг)
- 21 бърпета
За време. Приятно комплексче :)