Завръщането на Аби

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.06.09
18:51

Здравейте, неуморни сладурковци!Дойде и моето време.Мина мъчителната сесия.Е,с малка издънка,но в най-скоро време ще я корегираме и ще съм горд притежател на диплома  ;-P
По време на сесията,признавам,никак не бях изрядна,но ...поправимо е ...Важното е,че се чувставам натровна от тогава с кафе и цигари и за мен те са тема табу..дано да е за по-дълго време.
От днес започнах с тренировката,но засега е леко импровизирана,в смисъл правя си я вкъщи,че съм на червено.Живот и здраве към 15ти се завръщаям в залата след почти 2-месечно отсъствие.Нямам търпение.
Какви са моите цели ли?Ще гледам да не се вманиачавам в килограмите.Гледам че сега това е на мода в bb-team.Пък и имам защитна теза  %-P Докато тренирах редовно поддържах що годе 60кг и се чувствах добре.Не че не исках да сваля,но определено изглеждах по-добре в сравнение със сега,когато тежа 58 кг.Пък и мерките го показват...увеличили са се.Изводът-свалила съм мускулна маса,качила съм мазнинки.
Започвам с нови изходни мерки: 58кг ,талия 66,5см ,ханш 96,5 см, бедро горе-54см ,бедро над коляно 38см.
Така че настоящите ми цели са към намаляване на мерките и ако може,но ще ми е нужно повечко време,достигане на ето това тяло,което имам за идеал http://www.bb-team.org/?URL=http%3A%2F%2Fnovini.tialoto.bg%2Farticle.php%3Fid%3D8590 .Преди време го бях пост-вала в на Мария дневника и съм очарована от него.
Засега,както казах,че си тренирам вкъщи.Започнах от днес с 15 мин скачане на въже с умерено темпо,докато свикна.Правих и коремни преси,но не беше нищо особено.Смятам да си повиша скачането докъм 30 мин с по-бързо темпо и да правям коремни преси за горна,средна и долна част на коремната мускулатура.Тази страничната все я избягвам..нз и аз защо.
Да попитам,при положение че ще скачам по толкова много,еобходимо ли е допълнителбно примерно и да клякам за стягане на дупето и бедрата,или скачането ми е достатъчно?
Благодаря на всички,които са ме подкрепяли досега,ще се радвам,ако отново имам честта да ви изслушвам  :-)

Темата беше редактирана от abigale099 на 17.06.09 17:53.

08.06.09
18:56

Ей, Аби, радвам се, че си тук...успех в оформянето !
Мисля, че е редно да кажеш за шестиците по-подробно.

Да, да, за модата си права - и аз се унесох по нея:)
Поздрави !

08.06.09
19:06

казано от inis9 на 08.06.09, 18:56:

Ей, Аби, радвам се, че си тук...успех в оформянето !
Мисля, че е редно да кажеш за шестиците по-подробно.

Да, да, за модата си права - и аз се унесох по нея:)
Поздрави !

За съжаление имам една издънка,та ще се въздържа да се хваля.Наесен може би ;)
Ами да,харесва ми тази мода,защото тя е по-обективна  ;-P Ще се постарая да нямам моите страшни моменти за сладко,може да помисля по въпроса за добавката хром.
Проблемът сега е,че очаквам да ми дойде и това ще ми създаде известни проблеми още в началото,но ще се постарая да ги преодолея.Това да ми е проблема.Сега ми е терсене,че това ще се случи точно в деня на аболвентският ми бал и рискувам да бъда с подуто коремче.Утре ще си купувам рокля,която да подертава предимствата и да скрива недостатъците.
Оффффффффф,спирам да си спамя дневника,мн се отпуснах нещо  :-)

14.06.09
17:40

Олееееее,каква излагация..на това ако му се вика завръщане...
Признавам,това е е никакъв режим,но и аз се лутах като нашата Мария.Оправдавах се пред себе си с факта,че ще ми идва и затова все ми се похапва и се чувствам подпухнала с тия течности,но вече много чакане,много чудо...Реших да се спра и да започна отсега режима.
Четейки коментарите в на Мими дневника(ще ме извиниш Мимс,но споменавам дневника ти,защото стигнах за себе си до някои изводи) стигнах до извода,че и аз едва ли ще се справя с някакъв конкретен режим на хранене.И това е съдейки от предният ми дневник и от ежедневието ми изобщо.Не съм от хората ,които дълго могат да робуват на някаква диета.По-скоро спазвам всичко седмица-две(едва ли повече) и в един момент и моето чудовище се отклучва и ставам неконтрулируема и хубаво ,че в тези моменти срещам подкрепа от приятели,че не мога да се трая.Затова и аз реших да  си похапвам от всичко,естествено ограничено,в прилични колеичества и да наблягам на кардиото.
Все още ще трениам вкъщи.По план това ще продължи до края на месеца.Споменах вече,че ще наблегна на скачането на въже и коремните преси.
1.Отново питам дали е нужно и да клякам за оформяне на дупето или скачането на ътози етап е достатъчно?
2.Коремните преси преди или след скачането да ги правя?
3.Достатъчно ли е да правя 3 вида упражнения-за горна,средна и долна част на корема-по три серии?Бройките в последствие ще ги увеличавам.Това е по съвет на Ели и нейната тренирока,при която за отрицателно време,но с много усилия е оформила здрава мускулатура.

Иначе за днес като за ден 1ви скачах 15мин ,119оборота/мин (все още бавно,но тези дни ще се мобилизирам и пак ще влезна жъж форма).
Коремни преси-трите управнения в две серии(от утре в 3) по 30 бройки всяко.

Ще чакам вашите съвети  ;-P

14.06.09
18:07

1. Не е жизнено необходимо, но ДА - клякането действа добре на дупето (позволявам си да ти препоръчам и глутеус мост на швейцарска топка като допълнение за седалище и задно бедро)
2. Преди, по време на, след...аз лично съм привърженик на тежките тренировки за корем в кардио режим
3. Каквито упражнения за корем да правиш трудно ще изолираш “горна, средна и долна” част на корема - товариш целия мускул в различен ъгъл (а не е лошо да правиш упражнения и за косите коремни мускули)

14.06.09
18:34

казано от Margaritka на 14.06.09, 18:07:

.....
3. Каквито упражнения за корем да правиш трудно ще изолираш “горна, средна и долна” част на корема - товариш целия мускул в различен ъгъл (а не е лошо да правиш упражнения и за косите коремни мускули)

Да,ясно ми е,че не могат да се изолират напълно упражненията за корем,но все пак някои напрягат основно някоя от частите му.Относно косите мускули...знам,все ги пренебрегвам.Не знам защо ,но хич не обичам да правя упражнения за тази част на корема.Но може би е време да се преборя с това.Ама ми се струва,че много ще му дойде на коремът ми всеки ден по 4 упражнения в 3 серии или се лъжа?

14.06.09
19:12

Да, доста са...намали ги и ги редувай.

14.06.09
22:16

Примерно по две упражнения и вкарвам и клекове,ама вкъщи мога да г правя само с 4 кг

16.06.09
09:12

Здравейте  ;-P Да се отчета за вчера...

15.06.09г Втори тренировъчен ден
20мин скачане на въже , 120 об./мин
коремни преси 3 упражнения в две серии по 35 бройки

Имам съвсем малко подобрение в скачането на въже-с 1 оборот повече в минута.Обаче вчера и днес мн ме боляха предните части на подбедриците...проблем от преди.Затова реших днес да не скачам,а утре,защото ми се е случавало на инат да продължа да скачам всеки ден и после болките стават жестоки...Явно е от претоварване.На всичкото отгоре се прибрах и пеша от работа,пък и там цял ден на крак и не си чувствах краката.Днес болката е почти незабележима,така че утре пак.Знам,че ще ме заболи,но ...не искам да се давам.Просто временно ще спра да вдигам времето и ще задържа на 20мин,докато поотмине стресът за краката.
При коремните преси смятам да се опитам да прибажя вече и 3тата серия,ама малко коремчето не се чувства готово,ама ще се опитам да го подготвя.Ще видя днес дали ще мога да направя,че имам слаба мускулна треска.Иначе болката е много сладка,отделно усещам мускулите си напомпени.Нямам търпение да дойде и свърши “любимият ” МЦ ,защото тва ПМс ме побърква  >:(

17.06.09
10:07

Вчера,16.06.09г,не оправдах очакванията си...успях да направя само по 1 серия от трите управнения по 35 повторения.

Днес,17.06.09г ,Трети скачащ ден  %-P ,въпреки болката в краката и мускулната треска се преборих и не се дадох.Казах си,че као така се оправдавам пред себе си доникъде няма да я докарам.Ето в какво се състоеше тренировката ми:

20мин скачане на въже ,111об./мин (мн слабо  :-/ ,но в резултат на болките в караката)
2 серии от трите упражнения за корем с 35 повторения

Още не се чувствам готова да вкарам 3тата серия

Уф, искам и аз да се науча да скачам на въже..... как го правите, не знам

17.06.09
17:55

Eee,Венци,нали ти бях обяснила преди време.Не е нищо особено.Трябва малко времем и практика и си готова.Ти кви ли не други неща оравиш,та тва ли ще ти се опре  ;-P Опитай,много е зарибено...И този път ще чакам отзиви  ;-P

17.06.09
19:48

Чувал съм, че било по-лесно като чуеш удара на въжето в земята и скачаш :)

17.06.09
19:53

Нямам такива наблюдения,но може и да имаш право.Аз днес даже гледах да държа въжето по-нажисоко и да не докосва замята,че много шумях.Така хем подскачах по-височко и повече се натоварвах ,мисля  ;-P

Мнението беше редактирано от abigale099 на 18.06.09 12:18.

17.06.09
20:24

Ами не знам, не съм пробвал, аз просто си скачам :D Но така съм чувал от други хора ;)

Мнението беше редактирано от bacarkata на 17.06.09 20:25.

18.06.09
06:01

И аз бих си купила въже да скачам, но нямам толкова място в къщи.  :)

Мнението беше редактирано от maria на 18.06.09 06:01.

18.06.09
12:19

Да ,изисква се място.Ама и аз не съм си отделила много.Скачам в средата на моята стая.Има паркет и е лесно.Понякога закачам полюлея  :-/ ,ама засега се държи  ;-P

18.06.09
20:05

Мани-мани, у нас по земята навсякъде играчки: кубчета от конструктори, динозаври, коли, пушки.....

18.06.09
20:37

Е,все ще можеш да ги събереш за двайсетина миутки,стига наистина да има достатъчно пространство.Ще се радвам ако и други от форума се зарибят и споделят впечатленията си.

Сега да отчета днешната си Четвърта “скачаща” тренировка, 18.06.09г

20мин скачане на въже , 122 об./мин (напредък  ;-P )
2 серии от трите ми упражнения за корем по 35 повторения ,като това за горната го правя с извиване тялото настрани за натоварване и на страничните,коси мускули
2 серии по 20 клека с 4 кг (както казах,за съжаление имам в нас само 2 гири по 2 кг,по-нататъка в залата с повече  :-) )

За утре се чудя дали да ходя да карам колело на гребната,защото тези дни много си натоварих краката с това скачане,а аз от претоварването с тях си имах големи проблеми преди,пък не искам да пропускам кардио-ден.Иначе за следващите дни замисляме с един приятел да ходим и до близкото тепе да бягаме до върха заедно с кучето :-)
А някой има ли идеи колко километра е достатъчно да се изминат с колело ,за да се направи една качествена аеробна тренировка?

19.06.09
07:37

Аби, довечера си купувам въженце!! И ще го изпробвам!!  :)

(дано не съм повторил нечий въпрос) ...

Аби, как измерваш оборотите и какъв е рекордът ти, дори да е моментен (т.е. например 150 об./мин, за Х секунди)? Аз съм доста запален скачач и това живо ме интересува, за да си дам ясна сметка, дали тези 300 об./мин, за които четох на едно място, са реално достижими. :)

19.06.09
08:19

Aми аз скачам с въже с брояч-не е нищо особено.Иначе преди сама си ги броях,ама по някое време се отплесна и не знам на 303 или на 403 ли съм,например.А и сега,за да минава по-лесно и приятно скачането,гледам някой филм и с брояч ми е изклучително лесно.Моят отброява до 1000,ама кат ги навърти почва на ново.
А за тоя рекорд...бая скачане се изисква..ццц..300 об/мин.Трябва бързо да се скача и то мноооого,да не се закача и да почва отново....чудна работа.Но ето,както някои си поставят за цел колко набирания да направят,моята цел е да увелича оборотите в минута  ;-P
П.С. Давай,Миме,с теб съм  ;-P

19.06.09
21:03

Днес няма да отчитам тренировка,понеже нямаше такава.Дадох си почивка на миличките ми крачета,за да не ме предадат по-нататъка,заради моите амбиции.Ако се насилвам няма да стигна далече...
Имам вайно въпросче-По колко капсули Хромиум Пицолинате 200мкг трябва да се приемат дневно,че различни мнения срещам?Това е новата ми приумица.Днес изпих 2,ама доколкото разбрах от инфото в нета,май и 1 е достатъчна,иначе става токсичен?Може ли малко инфо  :-)

Мнението беше редактирано от abigale099 на 20.06.09 08:03.

20.06.09
08:07

Здравейте.Ето отчета за днешният Пети “скачащ” ден,20.06.09г

20мин кардио ,124об./мин(напредъъък)
3 упражнения за корем в две серии с по 35 повторения

Крачетата пак ме болят,ама сега ще тренирам през ден.Поне засега така съм решила.Нищо чудно утре пак да ми скимне да заподскачам  ;-P

Ще се радвам ако някой даде съвет за хрома  ;-P

21.06.09
08:31

Здравейте и в днешният неделен ден,но за мен отново работен(следобед).

Както и предположих вчера,не издържах и днес без тренировка.Ама аоборотите в минута ми бяха по-малко,сигурно защото краката ми вече се преумориха,а и усещам болка.Утре вече наистина ще си почивам от скачане.

Ето го и Шестият “скачащ” ден,21.06.09г:

20мин скачане , 120 об./мин (назадък,рекоред-124)
3 серии от трите упражнения за корем по 35 повторения (най-накрая прибавих третата серия)
една серия клекове с два кг-20повторения

Промених положенияето на гирата и се натоварих достатъчно и усеих,че засега и с теиз два кг мога да си правя ефективни клекове.По-нататъка ,преди да се завърна в залата,ще се постарая да прибавя и още два кг в същата позиция.
От днес имам един грях.Понеже ми е ограничено времето,че има да върша разни неща преди работа,се юрнах да ям много скоро след като свърших тренировката...няма и половин час.А нали горенето на мазнини след кардио продължава 1 час след края на тренировката,т.е. през този 1 час не трябва да яде,за да е ефективен процеса.А и сега ми е малко лошо...нз защо се омотах и забравих да поизчакам поне още малко  :sick:

21.06.09
18:08

казано от abigale099 на 21.06.09, 08:31:

Здравейте и в днешният неделен ден,но за мен отново работен(следобед).

Както и предположих вчера,не издържах и днес без тренировка.Ама аоборотите в минута ми бяха по-малко,сигурно защото краката ми вече се преумориха,а и усещам болка.Утре вече наистина ще си почивам от скачане.

Ето го и Шестият “скачащ” ден,21.06.09г:

20мин скачане , 120 об./мин (назадък,рекоред-124)
3 серии от трите упражнения за корем по 35 повторения (най-накрая прибавих третата серия)
една серия клекове с два кг-20повторения

Промених положенияето на гирата и се натоварих достатъчно и усеих,че засега и с теиз два кг мога да си правя ефективни клекове.По-нататъка ,преди да се завърна в залата,ще се постарая да прибавя и още два кг в същата позиция.
От днес имам един грях.Понеже ми е ограничено времето,че има да върша разни неща преди работа,се юрнах да ям много скоро след като свърших тренировката...няма и половин час.А нали горенето на мазнини след кардио продължава 1 час след края на тренировката,т.е. през този 1 час не трябва да яде,за да е ефективен процеса.А и сега ми е малко лошо...нз защо се омотах и забравих да поизчакам поне още малко  :sick:

Всъщност продължава доста повече, но едва ли е проблем че си яла, по добре отколкото да не ядеш 3-4 часа след тренировка, като мен например

21.06.09
18:15

Aми дано.На мен просто ми стана лошо и тогава се усетих,че съм яла,а точно вчера четох по въпроса за кардиото и 1вият час след това.Но вече ще се постарая  ;-P

24.06.09
20:27

Ехей,здравейте.Ето го и моят Седми “скачащ” ден,24.06.09

20 мин скачане на въже , 135оборота/минута (мнооого голям напредък)
3 серии от трите упражнения за корем в 40 повторения всяко

Имаше ефект от почивката от скачането.Краката ми определено отпочинаха и вместо максималните 124об.мин направих далеч повече.Няма как да не съм доволна.Сега и МЦ отминава,така че скоро и коремчето съвсем ще спадне и ще се освободи от излишното количество вода.Отделно увеличих и всяка серия коремни преси с по 5 повторения.
Вече работя по цял ден и малко ми се променя графика с тренировките.Мислих да ставам рано да скачам ,ама сънена ще ми е малко трудно.Затова реших вечер след работа да скачам и да правя коремни преси,а сутрин да правя упражнения за долната част а тялото от едно джд.Много е зарибено.Ама не знам дали и това ще ми се отдава сутрин.Малко ми е сложно да тренирам недоспала.Вечер като че лие  по-лесно.Абе утре сутринта ще се събудя с тая нагласа,пък ще видим кви ще ги надробя... Това смятам да ми е режима до края на месеца,когато смятам да щурмувам залата.Някой ще си даде ли мнението за тази двуразова тренировка?
Забравих да поясня,че имам и планове да увелича времето за скачане от 20 на 25мин,че това време вече малко ми идва  ;-P

01.07.09
19:18

Tези дни режимът ми е под всякаква критика.Почти не тренирам.Май преумората от работата ми идва в повече и не мога да се мотивирам.Все оставам с наканите,но съм толкова грохнала,че нямам сили.Но все пак за да не пропускам ще отчета вчерешната ми Осма “скачаща” тренировка:

25мин ( с 5мин повече) скачане на въже,затова пък с намалени обороти ( :-/ ) 120об/мин
3 упражнения за корем в две серии по 40 поворения
2 серии клекове по 20 повторения с 4кг (само толкова ми се намиратналични като гири)

Мнението беше редактирано от abigale099 на 02.07.09 06:37.

02.07.09
06:39

Девети “скачащ” ден,02.07.09г

25мин скачане на въже , 122об/мин(по-добре от вчера,но пак не достатъчно добре)
трите упражнения за корем по 40 повторения
клекове с 4кг по 20 повторения в две серии

02.07.09
08:41

Много е сладко, като кажеш скачащ ден  :) . Добре, че ме отвори за въженцето. Супер е, натоварва и ме разнообразява от колелото. Засега го ползвам по-скоро за загрявка. И идея си нямам колко оборота правя за минута, но определено са малко!!

02.07.09
09:14

казано от Мария Никифорова на 02.07.09, 08:41:

Много е сладко, като кажеш скачащ ден  :) . Добре, че ме отвори за въженцето. Супер е, натоварва и ме разнообразява от колелото. Засега го ползвам по-скоро за загрявка. И идея си нямам колко оборота правя за минута, но определено са малко!!

Въжето е страхотно кардио момичета, браво и на двете :)

03.07.09
07:25

Така е Веси.И колкото повече хора го осъзнаят,толкова по-добре..за тях,де  ;-P Но трябва и много да се внимава с претоварването.Аз като скачам няколко поредни дни и става лошо..краката почват пак да ме болят,ама вече достатъчно съм мрънкала на тази тема,та спирам.

Десети “скачащ” ден (поздрав за Мария  ;-P ),03.07.09г

25мин скачане ,121об/мин (отрази ми се болката в крачетата)
2 серии от трите ми упражнения по 40 повторения
2 серии клекове с гири с 20 повторения

На някои може да им е писнало четенето на моят дневник..знам,много е еднообразен,но на мен тази тренировка ми действа ,пък и  идеята ми е да си вписвам тренировките за да следя кога какво и по колко ;-Р

Хайде,лек и усмихнат ден

Мнението беше редактирано от abigale099 на 03.07.09 07:26.

03.07.09
07:31

Даже си е доста зарибяващо, покрай твоя дневник и аз си взех въженце :) Браво за постоянството и за резултатите - аз още съм много зле със скачането, но с упражнението да се надяваме, че ще дойде и умението :)

03.07.09
18:41

казано от adichka на 03.07.09, 07:31:

Даже си е доста зарибяващо, покрай твоя дневник и аз си взех въженце :) Браво за постоянството и за резултатите - аз още съм много зле със скачането, но с упражнението да се надяваме, че ще дойде и умението :)

Ще стискам палци ,Ади!
Хайде,вече нямам търпение да имам база за сравнение,да се надпреварваме за обороти в минута,ще бъде яко и доста стимулиращо.Просто трябва практика.
За сега се опитвам да се състезавам със себе си,че нещо от моите крака все не мога да стигна добри резултати.Последният ми добър рекорд е 135об/мин,ама беше преди 2 тренировки... Имам и друг стимул...Димитър Михайлов спомена за негов познат,който правил по 300 об/мин.Попита ме дали е възможно...Е,ще се опитам да разбера  ;-P Но дотогава много “скачащи” дни ще минат  ;-P

03.07.09
19:19

А храната как е?? Пиши от време на време

03.07.09
20:10

казано от abigale099 на 03.07.09, 18:41:

казано от adichka на 03.07.09, 07:31:

Ще стискам палци ,Ади!
Хайде,вече нямам търпение да имам база за сравнение,да се надпреварваме за обороти в минута,ще бъде яко и доста стимулиращо.Просто трябва практика.
За сега се опитвам да се състезавам със себе си,че нещо от моите крака все не мога да стигна добри резултати.Последният ми добър рекорд е 135об/мин,ама беше преди 2 тренировки... Имам и друг стимул...Димитър Михайлов спомена за негов познат,който правил по 300 об/мин.Попита ме дали е възможно...Е,ще се опитам да разбера  ;-P Но дотогава много “скачащи” дни ще минат  ;-P

Доста време ще мине до състезаването :) Аз при 50 поредни скока без да се спъна във въженцето се радвам засега :)

03.07.09
20:11

Дам,очаквах рано или късно и този въпрос... Ами не мога да се похваля особено.Старая се да спазвам някои принципи,но ме е страх да не се върнат онези тягостни моменти,когато все ми хвалихте храната,а аз бях супер депресирана и на моменти изяждах ккавото видя.Затова гледам много да не се ограничвам.Пак си нося сандвичи на работа,за да не се засишам с пици,банички и други глупости от магазинчетата около аптеката.
Иначе с водата съм много на ТИ.Пия я в промишлени количества и се чувствам страхотно.
Обаче това желание за сладко....убива ме.И този хром не ми помага...Вече не знам и аз...
Но затова пък съм много надъхана за тренировките.Знам,САМО С ТРЕНИРОВКА НЕ СТАВА,но... тези дни и без това съм почнала повече да се старая,може тези дни да почна да вписвам лека-полека и менюто си,но то ще търпи много критики.
Забравих да кажа и че временно съм отвратена от киселото мляко,така че и то вече отсъства от менюто ми

03.07.09
20:13

казано от abigale099 на 03.07.09, 20:11:

Забравих да кажа и че временно съм отвратена от киселото мляко,така че и то вече отсъства от менюто ми

Защо се отврати от него ? Я кажи и ние да го спрем :-P

03.07.09
20:21

казано от Гошко на 03.07.09, 20:13:

казано от abigale099 на 03.07.09, 20:11:

Защо се отврати от него ? Я кажи и ние да го спрем :-P

Аз също не влагам много смисъл в него... както и да е.

03.07.09
20:21

Ами поначало си имам някаква непоносимост към млечните продукти и малко ми трябва.Например мразя прясното мляко и ако го помириша ми става лошо и ми се гади.Говоря за истинското,не това,фалшивото,дето се продава в кутии.С него нямам проблем,затова и не ми пречи да пия мляко с нес,например.Но знаейки,че киселото мляко се получава от прясно...самата мисъл често ме отвръщава.Майка казва,че като съм била малка съм пиела по много прясно мляко на ден и явно с годините съм се отвратила.
Но последната причина за която се сещам беше една кофичка кисело мляко,която стоеше сигурно от седмица в хладилника.Срокът му на годност показваше,че до 8ми юли е подходящо за употреба,ама нещо ме накара да го помириша и ... не ми хареса,стана ми лошо от миризмата.След това си купих ново и го хапнах с овесени ядки,ама с 300 зора и сега не ща и да си помисля за нова кофичка кисело мляко... Това е,Жоржи

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1