LC периода на Thrashmetal

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.06.09
21:43

Да, наистина не е смешно.
Да лишаваш тялото си от вода може да е опасно.

19.06.09
21:11

Ъпдейтната галерия + инфо от НВД-то:
Излиза, че съм бил на ВМ-НВД последния един месец и няколко дни. Не съм сметнал нито една калория от началото на диетата, просто слагах 5-10с.л. овесени ядки с овесени трици в една купичка за първа закуска, а през останалата част от деня набивах протеини и мазнини. Наблягах на мазнините, тъй като от опита ми в миналото НВД сметките никога не излизаха - мазнините винаги бяха малко, но в тази диета изглежда са много - по 2-3с.л. зехтин +/- някоя друга маслинка на всяко ядене и ето ти го - ВМ-НВД.

Началото на диетата, както казах, беше преди месеци и няколко дни, не повече от седмица. Дотук съм поставил няколко лични рекорди в залата - клек, легпреси, тяга и др. Други - от 77.5 свалих до 72.5 (бях 70 по едно време). Ръката не е мръднала - преди беше 36 студена, 38 топла. Сега е 35.5 студена, 39.5 след хубав пъмп (3 упр. бицепс, 3 упр. трицепс в суперсерии). Друго нямам какво да кажа. В огледалото нещата не са толкова зле, но и по-добре могат да са. Не знам дали да продължа ВМ, или да обърна на класическо НВД. Ще го реша в последствие.

19.06.09
21:23

Само да ти кажа че в момента не си на ВМ... С тези 3 сл зехтин и 10 маслинки... то като цяло това не са най-оптималните мазнини на ВМ...

SP

19.06.09
21:30

сиренье, свинска мас, на млякото каймака.. такива работи трЕбват!

19.06.09
21:31

казано от Sparxter на 19.06.09, 21:30:

сиренье, свинска мас, на млякото каймака.. такива работи трЕбват!

x2 и масло :)

ЦЕ

19.06.09
21:35

Изостава ти рамото всякаш.

SP

19.06.09
22:04

Само аз ли не виждам разликата м/у снимката на 77 кг и тази на 72 кг??? Направо все едно една след друга си ги снимал :D

19.06.09
22:35

мой не знам, ама ти предлагам да спреш да се филмираш със секви нвд-та, кетота, метота, рбр, ввд, вм итн, да спреш да си водиш някакви анализи, а просто да започнеш да си бройкаш калориите - ОКБ - нема толко обещаващ режим за отслабване

20.06.09
07:59

Не знам на кой как да отговоря...

Тони, и тези храни влизат в режима, изобщо набивам мазнини от всякакви източници, освен от свинско месо и от пържено. Това бяха просто примери.
Цеков, като позирам пред огледалото, всичко е наред. Като позирам пред камерата съм некав несъразмерен. Не знам.
Heart, нищо не ти разбрах, освен да спра да се филмирам. Филмирам ли се?

20.06.09
10:48

казано от Sparxter на 19.06.09, 22:04:

Само аз ли не виждам разликата м/у снимката на 77 кг и тази на 72 кг??? Направо все едно една след друга си ги снимал :D

Свалил съм обиколките на паласките, корема и краката с няколко сантиметра.

20.06.09
11:12

Аз виждам сериозна разлика, като се почне от краката и т.н.

26.06.09
09:59

~Up на галерията - снимките са правени през кажи-речи един месец.
Чукнах 70кг. обезводнен. Пак съм си дебел. Ще продължавам до 67-68кг., след което РБД, със започването на новата учебна година пак ще се свиня. Талия - 80, ръка (студена) 36, ръка (топла) - 39 след суперсерии.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.06.09 10:05.

27.06.09
17:43

85х1 Лег - ЙЕССССССССССС!!!!!!!!
Свободна тежест, не смит!

29.06.09
18:26

Секси, а?

29.06.09
18:27

Бавно връщам въглехидратите от миналата седмица насам. Още 2-3 седмици РБД и почвам наново ВВД.

казано от Thrashmetal на 26.06.09, 09:59:

със започването на новата учебна година пак ще се свиня.

Поправка, още сега започвам.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.06.09 18:29.

03.07.09
20:19

Така, дневника е reopened. Ще попълвам редовно, както преди. Цел - сила. Стратегия - клек и мляко. Не ме ебе, ама хич не ме ебе колко ще надебелея, дори не съм сигурен, че ще се залавям изобщо с чистене. Искам да съм голям и силен, без значение ако това ще означава голям, дебел и силен. Ще заложа на два дни тренировки и един почивка. Нещо от сорта на:

Трен. 1:
Набирания раменен подхват (с тежест)
Клек
РП
Тяга

Трен. 2:
Лег
Гребане с щанга
Френска преса
Повдигане на пръсти

Ако някой има по-добра идея за тренировъчна стратегия за сила - нека предложи 2-3 дневна тренировъчна програма. Опитах да измисля нещо от сорта на ден 1 - долна част. Ден 2 - горна част. Не измислих нищо. : )

Следния режим няма да бъде строго спазван, но за ориентир ще го пусна:

meal 1 - овес + яйца + 500млл. пр. мляко
meal 2 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко + Corny
meal 3 (pre-workout) - овес + месо + 500млл. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 4 (post-workout):
- веднага след трен. - няколко с.л. мед
- 20мин. след трен. - 4-5 яйца или 200-300гр. пил. гърди
meal 5 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 6 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 7 (преди лягане) - извара + 500млл. пр. мляко (шейк)

Млеката пълномаслени.

Не ми трябва съвет от сорта на “недей да качваш, и без това си достатъчно мазен” и т.н., конкретно режима искам да се обсъди, макар че тъкмо изчетох подобна тема и не беше харесана много работата с млякото.

п.п. Ще пусна отделна тема за оценки на схемата milk & squat, тъй като знам, че не сте се засилили да ми четете дневниченценцето.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.07.09 20:20.

03.07.09
20:22

Млякото ако ще разчиташ на него - потърси домашно колкото и трудно да е :)

03.07.09
20:24

Всъщност, не е. В хладилника имам 4-5 буркана с домашно кисело мляко, при положение, че не го исках. Представи си ако заръчам на бабата да ме снабдява по-често : ).

Домашно мляко се продава навсякъде, а с малко закваска може да си правиш и кисело. Обаче програмката май трябва да се подоизкусури. А и това хвърляне изведнъж на толкова мляко...

03.07.09
20:27

Не е изведнъж. Досега си умитах по 1л. прясно и няколко кофички кисело млека на ден. Не съм водил дневника, че да ги споменавам, но определено няма да му дойде изведнъж на организма млякото в такива количества.

03.07.09
20:34

Набирай се вместо гребане.

03.07.09
20:38

Техника липсва. Много повече дърпам с бицепс от колкото с гръб. Избягвам, загубено време е.

03.07.09
20:46

Първо, да те поздравя за решението. Доста по-добре от разни чистения, релефи, мисли за зърна и какво ли там още. Това ти е правилния път.
Само няколко съвета:
- След като ще правиш милк и скуат няма смисъл да се опитваш да импровизираш с програмата, тя си е ясна общо взето. Има леки вариации по темата, но примерно:
Squat: 1x20 (клек)
Pull-Overs: 1x20 (пуловер)
Bench Press: 3x12 (лег)
Bent-over Rows: 3x15 (гребане)
Stiff-legged Deadlift: 1x15 (тяга с прави крака)
Pull-overs: 1x20 (пуловер)
Това изпълнено както трябва през 2-3 дни съчетано с много храна със сигурност ще те направи звяр. Само си намери кой да те пази на клека, защото 20 повторения с тежест за максимална 12ка не е майтап със сигурност и да го правиш сам си е рисково. На другите упражнения - не търси изолация на гърба при гребането или на перките (или каквото там изолират хората) при пуловера ... малко чийтинг и 10 кила (примерно) повече на щангата ти е по-добрия вариант (само пуловера непосредствено след клека е с идея да е лек, останалото се мъчиш на макс).
- Не пий по литър мляко наведнъж. Просто от време на време вкарвай по 1-2 чаши, с яденето, между другото - както си пиеш вода примерно. И със сигурност ти препоръчвам прясното пред киселото, като разбира се е добре да идва от сигурен източник, защото това на пазара не е много годно за консумация. Не се ограничавай откъм яйца, месо и масло.
Ако успееш да изкараш на тая програма 2 месеца ще имаш много сериозни резултати, после ще трябват 2-3 седмици по-лек режим. Успех!

Мнението беше редактирано от G33K на 03.07.09 20:47.

05.07.09
18:48

Ден 1-ви:
meal 1 - 500млл. пр. мляко, 4 филии ‘многозърнест’ хляб с 1 домат, кашкавал, сирене
meal 2 - 3 филии ‘многозърнест’ хляб със сметана, 500млл. пр. мляко
meal 3 (pre workout) - Не помня, имаше кисело мляко : )
meal 4 (post workout):
- веднага след трен. - малко мед.
- 20мин. след трен. - шейк: 3 сурови яйца, 500млл. пр. мляко, 1с.л. мед
meal 5 - шейк: 400млл. пр. мляко, 200млл. бял сладолед, ебал ли съм го какъв вкус
meal 6 - 3 яйца на тиган със сметана, 250млл. пр. мляко, сирене, горчица и куп други глупости, едвам усещах вкуса на яйцата
meal 7 - 5 полу-готови, замразени банични с ябълка
meal 8 (преди сън) - 2 кофички кисело мляко

Трен.:
squat 1x20
pull-over 1x20
military press 6; 6; 5; 3; 4 - 40kg.; 45kg.; 50kg.; 45kg.; 40kg. (така стана)
dip 1x16 (до отказ, без тежести)

п.п. Ден първи го пиша, макар да е трети вече. Не ми се отразява на метаболизма този прием на мляко, от 3 до 5 пътя по голяма нужда за последните 3 дни. Ще видим, 6 седмици ще карам така.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.07.09 18:53.

06.07.09
19:07

Ден 3-ти:

meal 1 - Корни най-вероятно
meal 2 - не помня
meal 3 (pre workout) - 1л. пр. мляко
meal 4 (post workout):
- веднага след трен. - малко мед
- 20 минути след трен. - пил. гърди, не повече от 150гр.
meal 5 - 200гр. бял ориз, 100гр. сирене, 500млл. пр. мляко
meal 6 - 100гр. кафяви макарони, 100гр. сирене, 1л. пр. мляко
meal 7 (преди сън) - 500млл. пр. мляко

Трен.:
Pull-down раменен подхват 6; 6; 4; 4; 3 - 80; 85; 90; 85; 85
Bench press 15; 13; 13 - 50; 55; 50
Deadlift 6 - 80
След което си тръгнах, бях скапан физически и психически.

п.п. Shit mood, не ми се описва деня.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.07.09 19:14.

BU

06.07.09
19:49

Абе как тренираш сега?20 клека,после тяга...

Като го гледам почти нищо общо с идеята на клека с 20 повторения и мляко&клек няма...

06.07.09
20:41

Абе, още не мога да се ориентирам как точно трябва да изглежда една тренировка при мляко&клек. Core упражнение - 1х20клек. Друго? В момента тренирам ‘щото не мога да не тренирам.

06.07.09
20:44

казано от G33K на 03.07.09, 20:46:

Първо, да те поздравя за решението. Доста по-добре от разни чистения, релефи, мисли за зърна и какво ли там още. Това ти е правилния път.
Само няколко съвета:
- След като ще правиш милк и скуат няма смисъл да се опитваш да импровизираш с програмата, тя си е ясна общо взето. Има леки вариации по темата, но примерно:
Squat: 1x20 (клек)
Pull-Overs: 1x20 (пуловер)
Bench Press: 3x12 (лег)
Bent-over Rows: 3x15 (гребане)
Stiff-legged Deadlift: 1x15 (тяга с прави крака)
Pull-overs: 1x20 (пуловер)
Това изпълнено както трябва през 2-3 дни съчетано с много храна със сигурност ще те направи звяр. Само си намери кой да те пази на клека, защото 20 повторения с тежест за максимална 12ка не е майтап със сигурност и да го правиш сам си е рисково. На другите упражнения - не търси изолация на гърба при гребането или на перките (или каквото там изолират хората) при пуловера ... малко чийтинг и 10 кила (примерно) повече на щангата ти е по-добрия вариант (само пуловера непосредствено след клека е с идея да е лек, останалото се мъчиш на макс).
- Не пий по литър мляко наведнъж. Просто от време на време вкарвай по 1-2 чаши, с яденето, между другото - както си пиеш вода примерно. И със сигурност ти препоръчвам прясното пред киселото, като разбира се е добре да идва от сигурен източник, защото това на пазара не е много годно за консумация. Не се ограничавай откъм яйца, месо и масло.
Ако успееш да изкараш на тая програма 2 месеца ще имаш много сериозни резултати, после ще трябват 2-3 седмици по-лек режим. Успех!

Що не вземеш да прочетеш пак това :)

06.07.09
20:47

Не, грешка. Казах нещо, което не мисля и не е така. По-скоро не мога да се адаптирам.

В основата й стои 20-клекът. Това е клек с тежестта, с която можеш да направиш 10 повторения. Около него има още няколко упражнения, но ключът към системата е 20-тицата клек. Оригиналната програма е:
Раменни преси с щанга зад врат: 3x12
Клек: 1x20
Пул-оувър: 1x20
Лег: 3x12
Гребане: 3x15
Тяга с прави крака: 1x15
Пул-оувър: 1x20
Може да направиш леки промени в помощните упражнения, или в мястото на клека. Тренира се 2 или 3 пъти седмично, в зависимост от възстановяването ти. Млякото в нея е 1 галон, като не се препоръчва да се пие близо до началото на тренировката, за да не ти се гади.
Аз съм правил 2 пъти подобна - по метода на Бил Пърл. Веднъж за 3 седмици качих 5 кг и веднъж изкарах 5 седмици, но нямах точен кантар, така че не мога да ти кажа колко килограма съм качил. Ако изчакаш до началото на август можем да я правим заедно ;)

06.07.09
21:17

Докато се мотая, Oranje ти е написал повечето от нещата, които щях да кажа. Да добавя:

Пий поне 4 литра мляко. Добре е и като цяло храненето да е на ниво и да приемаш доста калории, защото в противен случай с толкова брутални тренировки ще блокираш доста бързо. Хранене и мляко не много скоро преди тренировка, защото “Squat till you puke” си е реалност.

За клека - вземай си добре въздух. Особено при последните повторения дори и по няколко пъти. Хубаво е и да има кой да те пази.

И накрая, едно клипче за малко мотивация:

http://www.youtube.com/watch?v=DjtVvYk1HWw

(Предполагам, че ще познаеш кой го пази ;) )

Мнението беше редактирано от enf0rcer на 06.07.09 21:18.

BU

06.07.09
21:57

Той това не може да схване,че няма “друго”. :) Аз когато я изпълнявах набързо минавах набирания и кофички,после кляках 20 пъти тежко и си отивах. :)

07.07.09
01:38

Той това не може да схване,че няма “друго”.  Аз когато я изпълнявах набързо минавах набирания и кофички,после кляках 20 пъти тежко и си отивах.

На теб обаче млякото ти е силната страна  :lol:

07.07.09
19:22

m`kay.. Ден 4-ти:

meal 1 - 1 Корни
meal 2 - 1л. пр. мляко, кафяви макарони, сирене
meal 3 - 1л. пр. мляко
meal 4 - 2х кебабче с хлебче
meal 5 - праскови (нектарини), джанки, ябълки и т.н. - бях навън 6 часа, трябваше да оцелея някак
meal 6 - 1л. пр. мляко, кафяв ориз със сирене
meal 7 - една сьомга на фурна с домати, кафяв ориз, сирене, 200млл. пр. мляко
meal 8 (преди сън) - 700млл. пр. мляко

Без тренировка. Не помня количествата кафяв ориз, макарони, праскови и прочее, но като цяло се чувствам преял цял ден т.к. като се събудих бях гладен, по-после бях сит, от там на сетне целия ден може да се каже че трудно се движех в тая жега с толкова пълен стомах.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.07.09 19:33.

Събудил си се гладен и...едно ‘Корни’ си хапнал само. А навън има доста по-добри неща за качване, отколкото плодове. Ако искаш да качваш - трябва да ядеш! Както си тръгнал ще вдигнеш само обиколката на...талията.

07.07.09
19:32

Без нито една стотинка в джоба на 20 километра от нас и който и да е приятел. Това с Корни си е изцяло моя вина - нямаше готово месо, яйца или сирене/извара, дори мляко нямаше. Станах в 7, ядох, повъртях се в нас и отидох да пазарувам.

08.07.09
18:59

Ден.. който там се пада:

meal 1 - обилна закуска от 800млл. пр. мляко и.. дори не помня какво още
meal 2 (pre workout) - 1л. пр. мляко, 100гр. овесени ядки, 2 варени цели яйца
meal 3 (post workout) - Обичайното:
- веднага след трен 4 с.л. мед
- 20 минути по-късно 4 варени цели яйца, чаша мляко
meal 4 - скумрия, кафяв ориз, сирене
meal 5 - 1л. пр. мляко с още нещо
meal 6 - 400млл. пр. мляко, 3-4 филии хляб със сметана и сирене
meal 7 - мусака с хляб
meal 8 (преди сън) - 600млл. пр. мляко, малко извара

Трен.:
Shoulder press 30; 35; 35 - 12; 12; 12
Squat 65 - 20
Pull-over 17.5 - 20
Bench press 50; 50; 50 - 15; 15; 13
Barbell rows 50; 50; 50 - 12; 12; 12
Romanian deadlift 60 - 15
Classic deadlift 120 - 5 (трябваше да вдигна нещо тежко)
Pull-over 17.5 - 20

Та, това е.. Единствено забележки имам, че много ми бяга храната, все не помня какво съм ял : )

п.п. 76кг. т.нар. Йо-йо ефект (мразя го това име), поне аз така смятам. Качвам бързо и хич не ми дреме. Хм..

Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.07.09 19:02.

09.07.09
19:56

Ден-провал. От 11:00 до 23:00 бях навън. От поправителния изпит веднага на Раковица.

meal 1 Мусака колкото можах да изям
meal 2 Пак мусака, но с хляб
meal 3 След изпита си взех ‘голям’ сандвич с две кис. млека
meal 4 На гости две филии със салам и домати
meal 5 След няколко часова дупка - мусака, много хляб, много сирене, един домат
meal 6 200гр. кис. мляко, яко извара

Почивка. Утре може пак да няма почти или никакво мляко, че майка пак го е закъсала с парите. И като иде реч за пари, утре съм на ‘интервю’.

п.п. Ъп (така да се каже) на галерията. Оставих една снимка колкото за бегла представа. Все пак не целя визия на тоя етап.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.07.09 20:12.

10.07.09
16:40

Бе тръгнах за тренировка преди малко, но се разколебах. Май по два дни почивка ще ми трябват с тази тренировка. Моята сила е, как да кажа.. Експлозивна ли се нарича? Мога 80кг. щанга от лежанка да я изстрелям два пъти нагоре чисто сякаш това са едва 50-60% от силата ми (а rep max ми е 85кг.), но иде ли реч за серии с много повторения, като например 20 клека, 15 повт. на лег, не ме търсете. Едвам завършвам раменните преси и гребането... Не казвам, че ще променям нещо по тренировките, просто споделям наблюдение.

Иначе дотук яденето е следното:
meal 1 Шейк: 2с.л. боровинки, 200гр. кис. мляко, лъжица мед, 3с.л. овесени трици, 10с.л. овесени ядки
meal 2 500млл. пр. мляко, кафяви макарони със сирене
meal 3 500млл. пр. мляко, една тава картофи на фурна със зехтин и подправки
meal 4 1л. пр. мляко

Предстои:
meal 5 Кафяви макарони със сирене, 500млл. пр. мляко
meal 6 Бял ориз със сирене, 500млл. пр. мляко
meal 7 1л. пр. мляко, извара

п.п. Гребането дава ли сила за набирания?

edit:
Не бе, в крайна сметка тренировката се състоя:
squat 80 - 20
pull-over 17.5 - 20
bench press 50; 55; 50 - 15; 15; 10
barbell rows 60; 65; 65 - 13; 13; 13
romanian deadlift 80 - 15
pull-over 17.5 - 20

Пул-оувър са ми малко килата. На клека 20 повт. дори не мислех, че ще ги направя със 80кг., но уви. Мога дори още да се нараня. Следтренировъчно:
- веднага след трен. - 4с.л. мед
- 20 минути по-късно - 500млл. пр. мляко

В други ден ще сложа 85кг. на клек.
Раменни преси днес изпуснах умишлено, но без причина.
Друго к’во.. качих 7кг. за нула време.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.07.09 18:38.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1