Из дневника на "Ходещият Скелет". (Отново)

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.06.09
13:10

UPDATE: И така след едно дълго лутане нагоре надолу до максимум 67 кг, отново съм в най-долния край от 54 кг.

————————————————————————————————————————————————————-

И така, стана време да сложа формалното начало на своя дневник след ценните съвети, напътствия и хъс които получих през последните седмици. Пълната дискусия можете да видите тук (цък.). Информацията би била полезна за хора с подобно на моето телосложение.

Въведение:

Макар и дискутирано, накратко - лошо хранене, лош режим на спане, бърз метаболизъм. Първите две причини са всъщност основните причинители за състоянието на тялото ми. А къде остана бързия метаболизъм? Е да, там си е приятели, въпросът е, че бавния и бързия метаболизъм е нашето извинение за занемарения ни начин на хранене и несъобразителността при избора на храните. Мнозина от хората, включително мен, се заблуждават и се извиняват пред себе си с бързия или бавния си метаболизъм.

Но всъщност, дълбоко в себе си знаем, че това просто е едно извинение за “малкото” труд, който отказваме да положим.

Какво реших да направя?

Накратко, да взема живота си в ръце. Край на оправдания с бързия метаболизъм пред мен самият, стига мързел с приготвянето на нещо за хапване, край на безсънните нощи и спането по 16 часа през деня, когато хората ядат, живеят, учат, работят и какво ли още не. Мисля, че е време за малко промяна, и този път - без отказване.

Входни данни:
Премерих и предоставям на четящите своите антропометрични измервания. Нека послужат като началната точка и за мен и за всеки, който следи или се интересува.

Данните са към дата 1 Февруари, 2011 г.

Години: 23
Ръст: 189 см.
Тегло: 55 кг.
Гръдна: 91см.
Талия: 79 см.
Корем: 80 см.
Бицепс (с): 28 см.
Бицепс (о): 23 см.
Предмишница: 25 см.
Бедро: 46.5 см.
Прасец: 31.5 см.

Снимки в профила или в attachment-а.

Хранителен Режим:

Поради ниските си килограми и телесно тегло както и бързият метаболизъм, след съвети с приятели от форума и извън него, разбрах, че мога да си позволя да хапвам почти каквото искам, поне докато направя някакви килограми, в които вече ще ми се наложи да внимавам повече кога, какво и къде ям. Въпреки всичко, реших да си направя базов режим, привидно полезен, който да мога да следвам - и вече над или към него да добавям другите глупости, които ми хрумват или които в този момент ми е било удобно да ям - пици, баници, други мазни закуски, сладко и др.

Закуска, първа:
- Четири Белтъка
- Банан (1 бр.)
- Овесени ядки (100-150 гр.)
- Хляб Препечен (2 бр.)

Закуска, втора:

- Gainer (300 kkal)
- Банан (1 бр.)

Обяд, първи:
- Пилешко (200 гр.)
- Ориз или Картофи (100 гр.)
- Хляб Препечен (2 бр.)

Обяд, втори
- Макарони (1 мъжка порция)
- Gainer (300 kcal)

Вечеря, първа
- Пилешко (200 гр.) или друг заместител
- Салата
- Хляб Препечен (2 бр.)

Вечеря, втора
- Кашкавалена Извара (100-150 гр.)
- Ядки (100-150гр.)

Допълнителни за деня:
- Тук ще вписвам всичко допълнително, което съм приел през деня.

Кръгова тренировка за първите месеци:
Избрах тридневна кръгова тренировка с леко тунинговане и разбира се я оплексах. Обърнах се към Oranje, и с “малко” помощ от него тренировката ми доби този вид:

Три пъти седмично, през ден с два дена почивка през уикенда.

- 1: Лег, 3 по 8
- 2: Полулег с дъмбели, 3 по 10
- 3: Набирания
- 4: Гребане с дъмбел, 3 по 10
- 5: Мъртва Тяга, 3 по 8
- 6: Раменни преси, 3 по 10
- 7: Разтваряне с дъмбели встрани, 3 по 5-10 (Все още ми е зор)
- 8: Бицепсово сгъване с крив лост, 3 по 8
- 9: Кофички (с акцент на трицепса), 3 по 8-10
- 10: Клек, 3 по 15
- 11: Напади с дъмбели
- 12: Коремни преси, 3 по 20
- 13: Повдигане на краката, 3 по 10

Когато минат два три месеца ще допълня поста с другата “основна” програма.

Хранителни добавки:
За първото полугодие като гледам ще си стоя на гейнър, в момента съм с Dymatize Mega Gainer но ще мина на Optimum Nutrition, понеже този шоколадов вкус не ми изнася нещо. Към гейнъра - комплексни витамини, не съм сигурен за марката понеже чакам обаждане от магазина при доставка. Някакви други препоръки? Кога е време да минавам на чист протеин и да оставя гейнърите на страни?

Прогрес:
Секция за отбелязване на прогреса и изменението на антропометричните измервания, ще гледам да е на всеки 30 дена започващо от  15 Февруари , 2011.

Стартови снимки:

Темата беше редактирана от Somenone на 19.02.11 09:51.

27.06.09
13:16

Объркал си се нещо с размерите на прасеца и бедрото :)

fire.is.my.nature

27.06.09
13:27

Абе може  да не се е  :D Успех с дневника !!

27.06.09
13:30

Sentetic, имаше размяна да, мерсаж. ;”) Fire, понеже четеш по-късно, грешката е оправена, бедрото си е 47~, прасеца 32~.

NE

27.06.09
13:34

аз бая се шашнах заради това 32 сантиметрово бедро :-)  та моето е 50 и ми стана чудно как има хора с двойно по слаби крака от моите при положение че аз също съм слаба :)
както и да е.успех с дневника! ще го следя с интерес :)

Доста интересна програма...хм...
Вземи някаква картинка на мускулите в човешкото тяло, или отвори атласа/анатомията. Отбележи си горе-долу различните мускулни групи и може би ще се учудиш, че:
най-много маса има в бедрата
на второ място идва гърбът
гърди
рамене и трапец
трицепс
бицепс
прасец и предмишница
Да видим къде удря програмата ти:
бедра - 1 основно, 0 изолирани, 0 допълнително участие.
гръб - 2 основни, 0 изолирани, 0 допълнително участие.
гърди - 1 основно, 1 изолирано, 1 допълнително участие.
рамене и трапец - 0 основни, 0 изолирани, 4 допълнително участие (но различни глави участват).
трицепс - 1 основно, 1 изолирано, 2 допълнително участие.
бицепс - 1 основно, 1 изолирано, 2 допълнително участие.
предмишница - 0 основни, 0 изолирани, 2 допълнително участие.
прасец - 0 основни, 0 изолирани, 1 допълнително участие.
Има две течения в натуралния културизъм: едните качват маса с тежки базови многоставни упражнения, а другите сгъват като луди за бицепс и т.н. и после обвиняват генетиката и добавките за неуспехите си.
Да погледнем пак програмата:
Тежки: клек, тяга и лег - 3 от 10;
Базови: клек, тяга, лег, бицепсово, гребане - 5 от 10.
Многоставни: клек, тяга, лег (имаш и други, като флайсът, но те се водят изолирани).
В днешно време голям успех жънат азотните буустери. Те имат за цел повече кръв да влиза в дадения мускул и оттам - повече хранителни вещества. Е, грешно ги разбират и си мислят, че стават само за помпане, но това е друга тема. В твоя случай ти гледаш да не влезе много кръв в мускула, който тренираш и затова правиш антифлашинг принципа - разреждаш упражненията за даден мускул с такива за други мускули.
Едва ли си ми и дочел поста до края, но можем да се съредноваваме - аз също сега ще кача няколко килца. Ти карай с бицепсовите сгъвания, аз с базови упражнения и ще сравняваме.
УСПЕХ!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.06.09 14:03.

27.06.09
14:21

О не напротив, чета всичко и отговарям подробно както сигурно си забелязал.

Долавям някаква нотка на заяждане и ненужен сарказъм в поста ти и уви не разбирам какъв е смисъла от нея след като съм абсолютно начинаещ, то само като се видят килограмите ми и нулевия ми стаж трябва да ти е ясно. Мисля споменах, че програмата ми е в процес на обработка, всъщност е резултата от това, което сте ме посъветвали в основната тема (линк горе), която дискутирахме преди време.

Разгледах програми, предложени от авторите на BB-Team, кръгови тренировки и прочие, подбрах си упражнения, които реших (по-моя си логика) за основни и си направих някаква базова програма. Предположих че куца от всякъде, и все пак трбваше да започна от нещо тъй като в постовете си в другата тема сте ми споменали:

- Гребане
- Лег
- Клекове
- Тяга
- Набирания и Кофички

Смятам, че съм ги включил на 90%. За други упражнения дори не е ставало въпрос. Колкото до въпросните статии, повечето упражнения са взаимствани от там.

Отново те питам, защо си решил да се заяждаш с мен след като търся помощ за изготвянето на програмата си тарикатски казвайки ми да си качвам с бицепсовите, обречен на провал, а ти как ще успееш с базови. Съжалявам, но този подход би бил подходящ за някой плиткоумен мислещ се за изключително здрав и опитен каубоец, който е решил да научи старите кучета как става работата, а не за някой начинаещ, който търси помощ и дискуситиране.

С други думи, или помогни да си дооправя тренировката, или ми спести абсолютно ненужният си сарказъм.

Благодаря ти.

P.S.: Всъщност беше ужасно глупаво да сравняваш твоето покачване с моето, съдейки по добре развитото ти тяло.

Мнението беше редактирано от Somenone на 27.06.09 14:23.

27.06.09
14:27

Абе и аз по едно време в един пост си помислих, че Оранйе се заяжда с мене, но не беше така. Аз не видях никъде сарказъм, а както винаги един мъдър и професионален пост. Прочети го пак внимателно. Оранйе не би си дал труд да изпише толкова много с цел да се заяде. Тоя неговия пост - даже беше полезен и за мене.

Качи някоя снимка.  :)  За разлика от тебе, аз имам обратния проблем, искам да сваля....... важното е да не се предадеш и да продължаваш напред независимо кой какво ще каже........ айде и не се вдетенявай!!!!

Ако си спомняш и преди и дадох съвети. Може би не гледам селяняви тривонов и затова не знам как да говоря мазно, но целта ми не е да се заяждам. По принцип хората или ми казват, че се заяждам, или че ги обиждам, така че не се учудвам и на твоята реакция :)
Та по програмата - доколкото си спомням трябваше да си минал вече месец тренировки за начинаещи. Явно не си започнал. Избери си програмка за начинаещи (но хубава) и карай по нея нужното време. В този спорт бързането води до лоши или отрицателни резултати. Пиши тук, ще следим и като станеш достатъчно добър - ще ти помогнем да минеш нататък.
За сравнението между мен и теб: за качването са важни 3 неща: подходяща генетика, тестостерон и растежен хормон и достатъчно пари за хубава храна и добавки. Не говоря за използването на стероиди!
Моята китка е 16,5см. Аз съм с много слаби кости. От друга страна съм ендоморф и страшно бързо лепя сланини. Т.е. най-лошия случай. Оценка - 2.
Ти - също си със слаби кости, но явно си чист ектоморф, щом нищо не ти се лепи. От друга страна като начинаещ може да се възползваш от кик-старта на новака и колкото и грешно да тренираш - първите месеци ще качваш добре. Оценка - 3.
Тестостерон и растежен хормон. Моето тяло е 2 пъти по дърто от твоето. Следователно докато в твоето хормоните бъкат и фучат, в моето отдавна са станали мързеливи... Оценка: ти - 6, аз - 3.
Третото: аз мога да отделя максимум 300лв на месец за излизане, срещи с приятели, да си купувам нещо и храна, добавки и фитнес. Ти бананите ги нямаш за нищо, а те са сравнително скъпички. Пък и си купуваш гейнер, вместо да си направиш от протеин + въглехидрати на 2-3 пъти по-ниска цена. Но нека да кажем, че сме равни по финансови възможности.
Какво получаваме: Ти имаш по-големи шансове от мен да качиш. Значи имам право да се сравнявам с теб, и дори си пред мен, защото имаш предимството на младостта и кик-старта на новака. Да, може да си прав, че е глупаво да се сравнявам с теб, но е глупаво от гледна точка на това, че ти си по-облагодетелстван. Ако бях присмивач щях да се сравнявам с някой с по-лоши шансове от мен!
Надявам се разбра, че не искам да ти се присмивам, обиждам и т.н.
Ако искаш помощ, може да питаш. Ако не - няма да досаждам...

27.06.09
17:36

Едва ли си ми и дочел поста до края, но можем да се съредноваваме - аз също сега ще кача няколко килца. Ти карай с бицепсовите сгъвания, аз с базови упражнения и ще сравняваме.

Това ако не е солидна доза сарказъм, естествено, че само с бицепсови сгъвания до никъде няма да я докарам.

По темата, тренировки трябваше да започна, но влязохме в сесия.. а сесията за мен е отвратителен период на нередовен сън, обърнат режим и нискокачествено хранене, така че този месец беше просто преливане от пусто в празно както се казва. Говорим за програми за начинаещи, е аз точно това се опитах да направя, очевидно съм се провалил.

Основният ми източник беше точно “Програма за начинаещи” от статиите в сайта, тренировката изглежда така, ще спестя време да не линквам. Но или и тази програма и лиспват базовите упражнения за които говориш, или не знам. Дори няма гребане и тяга, които вече няколко човека ме посъветваха. Би ли помогнал направо с доизкосуряването на горният тренировъчен режим? Кои са въпросните базови и многосъствни упражнения, за да премина към част от тях за първият месец, докато вляза във някаква минимална форма.

Ето я програмата която ползвах за отправна точка:

# придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения (1+2 без почивка)*
# повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения (1+2 без почивка)
# придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения (3 +4 без почивка)
# избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения (3 +4 без почивка)
# раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения (5+6 без почивка)
# повдигане на краката със свити колене от стенд - 3 серии по 20 повторения (5+6 без почивка)
# трицепсово разгъване на скрипец - 2 серии по 10 повторения (7+8 без почивка)
# бицепсово сгъване с щанга - 2 серии 10 повторения (7+8 без почивка)
# бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения (9+10 без почивка)
# бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения (9+10 без почивка)
# повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения (11+12 без почивка)
# кoремни преси - 3 серии по 20 повторения (11+12)

За съревноването, идеята ми беше, че просто е немислимо поради факта, че имаме различни цели. Ти вече си постигнал една повече от добра фигура, доколото аз те първа започвам. И наистина при дори минимални усилия и правилно хранене сигурно ще кача 5-7 килограма за първите два месеца, но едва ли ще ме промени особено, доколкото при теб.. едва ли искаш да качиш повече от тези 5-7. Наистина, за сега ще качвам по лесно от теб, но.. точно изредените от теб причини ни вкарват в различни категории.

На предния ми ударно хранителен период, без упражнения, качих 8 килограма до сегашните си килограми.. то толкова ми липсваше, че просто само храната правеше всичко сама по себе си, и не съм се омазнил и грам. Краката ми бяха още по слаби, но една година редовно кънки на лед доста помогна за оформянето на краката, нищо че са слаби.

И между другото, разликата ни не е толкова голяма. Едва ли си на повече от 30, а аз съм на 21.. което ми напомня, че не съм го споменал. Времето на бушуващите хормони леко отмина, тогава растяхме нагоре.. и нагоре, все по-тънки по-тънки ; )))

Парите са си ограничен ресурс и при мен, нищо че имам майка и баща зад гърба си, тях не ги интересуват хранителни добавки и прочие, така че отделям сам каквото мога от заплатата. Поне за храната съм се разпоредил за менюто през седмицата, и честно казано, въпреки че сме средностатистическо семество.. те с радост приеха желанието ми да хапвам доста повече от нормално, вдъхновиха се някак си и сега хладилникът е пълен с пилешко, банани, извари и .. каквото се сетиш още там.

Но хайде стига ала бала, да дооправя тренировката, че от днес съм се почнал с въпросната горна тренировка.

Мнението беше редактирано от Somenone на 27.06.09 17:37.

27.06.09
17:42

Хапването днес - 27 Юни, 2009

Закуска, първа
- Овесени Ядки (150 гр.)
- Яйчни белтъци (2 бр.)
- Хляб Препечен ( 2 бр.)

Закуска, втора
- Гейнър
- Банан (1 бр.)

Обяд, първи
- Гейнър, и толкова, трябваше да излизам.

Обяд, втори
- MC Donnalds, 4 Хамбургера

Вечеря, първа
- Пилешко (200 гр.)
- Салата (Нормална порция)

Вечеря, втора
Ще си бъде стандартната извара, днес без ядки, че свършиха.

Допълнителни Храни:
- Snickers, 1бр
- Лютив чипс Доритос, 1бр
- Сладолед от MC

Тренировка
Горе споменатата тренировка, която очевидно подлежи на силни корекции.

Мнението беше редактирано от Somenone на 27.06.09 17:45.

На 34 съм :)
Само още нещо доуточни - у вас или в зала реши да тренираш?

28.06.09
00:06

Вкъщи с “уредите” за първите два до три месеца. Все пак да припомня с какво разполагам, за да не ровиш.

- Две Гири и 40 килограма дискове почти всякакъви размери.
- Пейката с променлив наклон От -45 до + 90 градуса.
- Приспособление към пейката за скотово.
- Крив Лост, 10 кг пасва си с дисковете.
- Лостове за набиране в близост, място за кофички и хиперекстензии.

1. Лег
2. Полулег с дъмбели
3. Набиране
4. Гребане с дъмбел
5. Тяга (имаш малко килограми, но тъкмо да научиш добре техниката)
6. Раменни преси
7. Разтваряне с дъмбели встрани
8. Бицепсово сгъване с кривия лост
9. Кофички (с акцент на трицепса)
10. Клек
11. Напади с дъмбели
12. Корем
Целта на първата ти седмица тренировки е да заучиш техниката. Може дори да правиш само с лоста. Затова е по-хубаво да си в зала, но имаш интернет - разучи добре как се правят и действай ;)
Може би е по-добре да правиш преден клек, с оглед малкото дискове и липсата на стойка за клек.
3х8-10 е добре като начало. На бедрата може и 10-12, пък и 15 дори.
За корема още се водят спорове - едни твърдят, че отначалото правиш мускула с по-малко повторения, други - че трябва да си го тренираш по един и същ начин винаги. Ти си знаеш как си там и имаш ли нужда от по-масивни плочки. Така че си избери 3 до отказ ли да са ти сериите, или като при другите упражнения. Ако кофичките са ти лесни и няма как да вържеш тежест на кръста - замени ги с френско от лег.

28.06.09
05:53

Благодаря! Бирата от мене! ; )

По същество - изглежда идеално, мисля че повечето ги знам как стават, не съм сигурен за тягата но днес виждам резултата от вчерашните серии. Целият ми гръб ме боли леко от мускулна треска, най-вече усещам като натоварени двата мускула под рамената и тези по продължението на гръбначният стълб започващи малко над кръста. Съжалявам за глуповатото обяснение, но не искам да отварям схеми на мускулните групи и да ги назовавам.

С други думи, може би съм нацелил почти правилната техника.  Бях сложил 40 килограма, понеже наистина е мощно упражнение и съм сигурен, че мога да вдигна и повече. Въпросът е, дали за сега са ми нужни повече след като имам мускулна треска би трябвало ефектът да е добър. Всяко чудо за три дни де, до месец вероятно ще са ми малко но пък може да си взема още дискове.

За коремните мускули, нямам идея кое е по добро. На мен сериите все още са ми къси, тъй като не съм свикнал - правя по 20-30 на серия максимум. Ти какво би предпочел  3 до отказ или фиксиран малък брой от “??” повторения. Ако отговорът се базира на какви плочки искам, е не знам - предполагам мога да очертая едни хубави плочки с липсата си на мазнини, но не и да се вманиачавам в тази област.

Чувствам някаква стегнатост на цялото тяло след вчера, само една тренировка и тялото ми отиде в тъча. Очертаха ми се отново леки вдлъбнатини в гърдите до мишниците, както при последния период на качване - предполагам става въпрос за нещо генетично тъй като дори на допир просто две мускулни групи/глави се разделят. Не е за притеснение? ;)

Мнението беше редактирано от Somenone на 30.06.09 12:41.

Сложил съм ти я след гребането, така че голяма част от мускулите, участващи в нея ще са понатоварени вече. Но е добре да помниш, че на тягата не се бърза с килограмите. А в основата на правилната й техника е кръста, докато това, кои точно мускули си натоварил вече зависи и от сгъването в коленете, докъде пускаш и т.н. Но най-важното при нея е безопасното изпълнение.
Аз първите месеци правех корема като другите мускули. Преди да започна да тренирам нямах плочки, а само кожа, която се лепеше за гърба :)

28.06.09
12:28

Първо, поздравления за това, че си осъзнал, че всичко/нищо ми се лепи е само оправдание за нежеланието да направиш положителна промяна на тялото си. От тук нататък трябва време и постоянство и резултатите няма да закъснеят.

Относно тренировките - Oranje вече ти е написал към кои упражнения да се придържаш. Флайс и кик-бек на този етап са ти ненужни. Акцентирай върху клек, тяга и лег и най-вече върху правилната им техника. 40 килограма за мъртва тяга въобще не са много, но при положение, че досега никога не си изпълнявал упражнението, няма смисъл да бързаш с качването на тежестите върху щангата. Ако се изсилиш излишно има опасност да си докараш някоя контузия, а ако това се случи ще забравиш и за качване на килограми и за много други неща.

Както вече ти писаха, в твоя случай няма никаква причина да тренираш вкъщи вместо в зала. Наистина никой няма да ти се присмива, че си толкова слаб, а напротив - ще се стараят да ти помагат с каквото могат, защото се вижда, че си начинаещ и че си решил да постигнеш нещо. Залата ти дава вече споменати възможности да направиш един добър старт с качването на килограми, който да те мотивира да продължиш и нататък.

За храненето - като цяло засега е горе-долу добре. И аз не съм привърженик на гейнърите, но сега няма да пиша мнението си по този въпрос. Освен храната, предполагам знаеш, че трябва да приемаш и доста течности. Спокойно можеш да пиеш и много пълномаслено прясно мляко - за качване на килограми е идеално.

28.06.09
13:05

Трябва да спра газираните напитки, аз до сега вода пиех веднъж на две седмици като се замисля. Останалото - (Не)Натурални сокове, Коли, Фанти, Спрайтове и други такива. Всъщност пряко свързано ли е с покачването на килограми масивният прием на течности? Помага за усвояването може би?
За млякото, поне литър на ден ми отива, но колко е хранително това от магазина.. никой не знае.

Не спестявайте мнения за добавките, ако има по добър вариант съм готов да сменя. Е ще си “изям” кофата де.

Колкото до залата, лесно ти е като кажеш така. И все пак мисля, че мога да изкарам поне месец, два вкъщи след като имам мястото и приспособленията за базовите упражнения споменати от теб и Oranje.

28.06.09
16:33

Ъпдейт на главния пост - Снимки и Корекция на Програмата.

Мнението беше редактирано от Somenone на 28.06.09 16:49.

28.06.09
21:10

-Много добре!Намерил си време и начин за фитнесзанимания.Снимките са много интересни.Очаквах съвсем друго,тъй като гледам имаш потенциал да направиш доста здрави мускули.По-точно да увеличиш обема им и натрупаш маса.Гейнъра за който питаш,според мен трябва да вземаш докато станеш едно 70-72 кг.Сега предмишницата  е по-голяма от отпуснатата ръка с 2-3 см.Може да смяташ,че си оправил нещата когато мерките се обърнат. Отпуснатият бицепс да бъде с 2-3 см по-голям от обиколката на предмишницата.Има някои тихи,спокойни зали във Варна.Някои са без климатик и може би се притесняваш да се съблечеш по шорти в летните горещини.Опитай у вас да видим какъв ще е резултата.Интересен дневник ще стане.

29.06.09
12:28

Абе що у тях, не виждам проблем да стои по тениска/потник в зала без климатик - няма да умре, а и кво толкова да се съблече ? В мойта зала ходи 1 чичко само гол тренира ама той е на другия полюс - сумист, но никой не му се присмива нито го зяпа, какъв е проблема не разбирам.

29.06.09
14:13

Нека е така, наречи го мързел, комплекс, нежелание.. но в зала няма да стъпя докато нямам накякаква основа над която да градя. И не виждам съществената разлика между това, което може да ми предложи залата и това което мога да правя в домашни условия. Все пак говорим за програма с ограничен брой упражнения и минимално ползване на уреди тъй като ми беше обяснено да не се занимавам с изолиране. Единственото което ми липсва е скрипец, но ще го преживея. Разбирам, че при всяко положение зала е по добре, но компромисът не жертва почти нищо.

Два месеца по-късно влизане в зала не боли, нали така. ;)

Хапването днес - 29 Юни, 2009

Хапването днес е пълен хаос и е свързано с множество лични проблеми и задачи за вършене. Закуската започна в 12 и то не с какво да е, правете си сметка. Като гледам вечерята ми ще бъде след 10 часа и тук идва един въпрос. Чувал съм, че тежкото ядене късно в часовете преди лягане е противопоказно, отнася ли се и за слаботелесни хора?

Закуска, първа
- Пържени Картофи (300 гр.) - :D
- Хляб Препечен (2 бр.)

Закуска, втора
- Гейнър, 300 ккал
- Банан (1 бр.)

Обяд, първи

- Пилешко, 200гр

Обяд, втори
- Макарони, 200 гр.
- Кашкавал, 100 гр.

Вечеря, първа
- Телешко, варено (200 гр)
- Картофи, задушени (100 гр)

Вечеря, втора

- Извара (150гр)
- Пилешко (50гр)
- Пак нямам ядки..

Допълнителни Храни:
- Snickers (2 бр.)
- Череши (500 гр.)
- Царевичен Чипс (400kkcal, 61C, 25M - Доста ме шокира храниелната стойност)

Тренировка - 29 Юни, 2009

Да, днес трябваше да имам тренировка, но реших да завъртя цикъла и днес да се падне моментът от седмицата в който имам два дена почивка. Причината - мускулната треска продължава, отшумя от гърба и краката, но се засили в бицепсите, рамото и предмишницата.. което беше странно. Утре основна тренировка.

Мнението беше редактирано от Somenone на 29.06.09 21:20.

30.06.09
11:03

Ожени се и (не)усетно ще напълнееш.  :)

30.06.09
17:54

По поста ти разбирам, че съпругът ти е качил някое друго кило напоследък, а? Трябва да го стегнеш и него! :“D

Храненето днес - 30 Юни, 2009

Отново отвратителен ден, но от днес съм свободен. Имах поправка по програмиране сутринта и малко ядох на крак, почти никакви белтъчини днес и здраво мазно и карбс.

Закуска, първа
- Мазни Банички, :D (3 бр.)ю

Закуска, втора
- Банан (1 бр.)
- Череши (1 кг.)
- Гейнър (300 ккал.)

Обяд, първи
- N/A
- Гейнър след тренировката

Обяд, втори
- Чушки със Сирене 600 гр. (5 бр.)

Вечеря, първа
- Телешко, варено (150-200 гр)
- Картофи, задушени (50-100 гр.)

Вечеря, втора
- Кашкавалена Извара (200 гр.)
- Кашкавал (100 гр.)
- Продължавам да забравям да си взема ядки.

Допълнителни Храни за Деня:
- Snickers (2 бр.)

Тренировката днес - 30 Юни, 2009

Тренировкате беше между закуската и обяд втори, веднага след нея хапнах два банан и малко по-късно вкарах гейнъра.

Започнах по програмата на Оranje, в началото с голямо нежелание заради продължаващата болка в предмишниците, но след лека загрявка и леки тежести отшумя. Някои упражнения бяха нови за мен и доста ме озориха - раменните преси и нападите, осъзнах пропускането на гребането чак сега когато пиша поста и гледайки старите съвети, ще гледам да не се повтаря за напред.

Мисля че овладях техниката на лежанката, за да акцентира в/у гърдите както и на кофичките за да хванат повече трицепса а не гръбните мускули.

- Избутване на щанга от лег: 3x8, 30 кг;
- Избутване на дъмбели от полу лег: 3x9, 8 кг; (всеки)
- Мъртва Тяга: 3x10, 40 кг;
- Раменни Преси: 3х10, 13 кг;
- Разтваряне на дъмбели от стоеж: 3х6, 5 кг; (всеки)
- Бицепсово сгъване с крив лост: 3х8, 20 кг;
- Клек: 3х15, 15 кг;
- Напади с Дъмбели: 2х10, 15кг;
- Кофички с упора (трицепс): 3x8, собствено тегло;
- Коремни преси: 2х20, собствено тегло;

Доволен съм от тренировките и минималният ефект за последните две тренировки. Чувствам се по-тонизиран и жизнен, спя добре за последните 4-5 дена и нямам проблеми с ранното събуждане. Наслаждавам се на напомпаните мускули като мини награда от добрата тренировка, осъзнах че мускулната треска може и трябва да се гони с леки загрявки.

И най-смешното, започвам да си мисля, че съм по-голям (от към размери) - подсъзнателен ефект + краткотрайното напомпване. Едвам се сдържам да не се качвам на кантара, но си обещах да не го поглеждам до следващия месец за да видя някаква съществена разлика в килограмите и да подобря мотивацията.

Това е за днес. ;”)

Мнението беше редактирано от Somenone на 30.06.09 17:59.

01.07.09
11:09

Храненето днес - 1 Юли, 2009

Ставане в 8:30, отново жизнен. Нямам мускулна треска след вчерашната тренировка освен лека в краката, мисля че ще покача малко тежестите в някои упражнения от утре.

Освен това се усетих, че на минута от нас сутрин се редуват двама господа на прилична възраст с домашно производство на мляко. Хората се редят с бутилките, днес и аз се наредих. Надявам се поне да е истинско мляко, смятам да обръщам два литра на ден без да броя разредителя на гейнъра.

Закуска, първа
- Овесени Ядки (150 гр.)
- Гейнър (200 ккал.)

Закуска, втора
- Яйчници Белтъци (6 бр.)
- Яйчни Жълтъци (1 бр.)
- Банан (1 бр.)

Обяд, първи
- Спагети (200 гр.)
- Хляб Препечен (2 бр.)
- Кашкавал (150 гр.)

Обяд, втори

- Пържени картофи (300 гр.)
- Гейнър (300 ккал)
Вечеря, първа
- Телешко, варено (150 гр.)
- Хляб, препечен (3 бр.)
- Кубче масло

Вечеря, втора
- -

Допълнителни Храни:

- Snickers (1 бр.)
- Мляко (2 л.)

Мнението беше редактирано от Somenone на 01.07.09 17:48.

S7

01.07.09
13:58

казано от Somenone на 01.07.09, 11:09:

Допълнителни Храни:

- Snickers (1 бр.)
- Мляко (2 л.)

Къде ги вкарваш тези допълнителни храни?

01.07.09
15:47

Яйцата си ги хапвай цели ;)

01.07.09
16:54

S7oMaN40 - Допълнителните храни са всичките глупости, които изяждам и не мога да категоризирам като обяд. Излизам хапвам сникерс, вафли, чипсове.. сядам пред компа със половин купа сладолед и други такива. Категория за Junk Food, които всъщност са изключително калорични и ми помагат да обърна калорийният баланс в полза за дебелеение тъй като горя прекалено много само от седеж. :D

enf0rcer, едвам изяждам един жълтък ти искаш всичко да изям? А и съм чувал, че не е полезно повече от три на ден като малък, може мит да е. Ще се пробвам да изяждам поне по два три, не съм им чел съдържанието, но съм сигурен, че са доста хранителни.

01.07.09
16:57

Праскай цели яйца!

S7

01.07.09
18:42

казано от Somenone на 01.07.09, 16:54:

S7oMaN40 - Допълнителните храни са всичките глупости, които изяждам и не мога да категоризирам като обяд. Излизам хапвам сникерс, вафли, чипсове.. сядам пред компа със половин купа сладолед и други такива. Категория за Junk Food, които всъщност са изключително калорични и ми помагат да обърна калорийният баланс в полза за дебелеение тъй като горя прекалено много само от седеж. :D

Тогава гледай тези “junk foods” да ги вкарваш там, където ще можеш да ги усвоиш. Няма да е много удачно да вечеряш в 20:00 с 200гр пилешко, 350гр варени картофи и после след 40мин да изядеш 500гр сладолед... Вярно качваш, но все пак целта не е да станеш лойна топка. Така поне разсъждавам аз :)

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 01.07.09 18:42.

01.07.09
19:08

братленце като ти гледам снимките имаш много добри шансове да постигнеш завидна форма
надъхай се и се мятай на зала

01.07.09
20:45

S7oMaN40, така като ме гледаш ако щях да ставам лоена топка да съм станал до сега. Буквално живеех на сладко и чипсове, липсваха ми хубавите яденета като.. месо и други, така че за сега нямам проблеми. Ако на по късен етап започвам да се омазнявам силно, което ме съмнява, ще подходя друго яче но сега хапвам здраво и боклуци заедно с основното. Какъв ти е съвета за Junk всъщност, да ги хапвам с основното или в някоя дълга дупка в която не ям нищо?

Karlo, това само ме мотивира, благодаря. ;’)

02.07.09
08:03

спри вредните храни,яж полезните и по много,мм маса ли искаш да качваш или мазно?

02.07.09
08:47

Приятел, яж JUNK колкото си искаш!
Никакъв проблем нямаш с тях.НЕ се лишавай от нищо!
Разбира се JUNK-a да е като допълнение към всичката полезна храна, която ядеш.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.07.09 08:48.

Хапвай смело каквото ти се яде, но наблегни на качествената храна. Много важно е постоянството ако чакаш резултати след ден два ще се разочароваш, ако качваш един два килограма на месец това, ще е добро постижение.

02.07.09
09:15

Хапвай, хапвай. Стига разбира се junk-a да не е единственото, което ядеш.

02.07.09
09:18

И за какво го съветвате да яде нещо което е отвратително на вкус, и вредно ?

02.07.09
09:19

казано от tonu на 02.07.09, 09:18:

Това,че за теб Snickers примерно е отвратителна на вкус храна и вредна, не значи че той не може да си позволи да го яде.

02.07.09
09:23

казано от tonu на 02.07.09, 09:18:

Аууууу!  :gulp:  като прочетох тва ми се сви сърцето..... Как 1 шоколад или вафла (боровец) или сникърс или кроасан Смаки големия (леле размечтах се) или изцяло шоколадова торта..... ще е гадно на вкус. Ти направо ме нокаутира с тоя пост  %-P че е вредно, вредно е - даже много, ама вкуса си му е лекарство за душата :)

Мнението беше редактирано от Мирослав на 02.07.09 09:25.

02.07.09
09:23

Под определението “JUNK” влизат доста храни, кфц макдоналдс и т.н. .... Не мисля че те са вкусни или пък полезни.

02.07.09
09:26

казано от tonu на 02.07.09, 09:23:

Под определението “JUNK” влизат доста храни, кфц макдоналдс и т.н. .... Не мисля че те са вкусни или пък полезни.

Абсолютно нищо няма да му стане от тях.
Няма да кара по цял дена само на junk,я.Нали говорим да е допълнение към основната храна.
И по 3 Сникeрса да праска на ден, само ще му помогне това.
Даже и ще му помогнат да качи тези заветни килограми, отколкото ако яде само “чисто”.
Да не говорим, че е баси кефа да ядеш всичко без да се ограничаваш и да нямаш проблеми с това.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.07.09 09:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1