казано от Никола на 17.07.09, 20:05:
казано от Vic на 17.07.09, 10:04:
Петък, 17.07.2009
Реших, че е време за малко замерване, да видим докъде съм с ТТД:
...........
- Излиза, че кросфит е изцяло виновен за промените по мен.Абе,Вик,това сваляне на мерките ми действа малко обезкуражаващо...
Здрасти, Никола!
Аз не се тревожа. Както се вижда от съотношението на свалените см, изгореното са най-вече мазнини. Силата си е тук, издръжливостта расте, плочките се изчистват - какво повече да искам?
казано от Никола на 20.07.09, 07:26:
Е не може да ме убедиш че 1,5 от бицепса е мазно.
Хаха! Всъщност, клонеше към 44.5 см, но пиша по-малката стойност. Иска ми се да вярвам, че не съм бил много мазен, но... имах откъде да свалям, не искам да си кривя душата. Така, че всичко е наред. На мен ми харесва как се движа.
Все още не съм се претеглил. Но когато бях 100 кг, доста хора твърдяха, че изглеждам твърде голям за ръста си (174 см) и съм склонен да се съглася. Сега съм значително по-подвижен и издръжлив и при положение, че не съм жертвал силата, мисля, че правя най-доброто.
Ще продължавам с досегашния курс на тежко натоварване, без да си играя с диетата. Теглото ми ще стигне до оптималното си ниво от самосебе си.
Още нещо - досега винаги съм се отнасял леко скептично към идеята за увеличаване на мускулната маса в процес на сваляне на кг, но взех да се разколебавам. Трапецът и рамената ми определено изглеждат пораснали, но за съжаление не мога да ги меря, за да им следа прогреса.
Мнението беше редактирано от Vic на 20.07.09 08:02.
20.07.09
14:14
казано от Vic на 20.07.09, 07:46:
казано от Никола на 20.07.09, 07:26:
Е не може да ме убедиш че 1,5 от бицепса е мазно.
Хаха! Всъщност, клонеше към 44.5 см, но пиша по-малката стойност. Иска ми се да вярвам, че не съм бил много мазен, но... имах откъде да свалям, не искам да си кривя душата. Така, че всичко е наред. На мен ми харесва как се движа.
Все още не съм се претеглил. Но когато бях 100 кг, доста хора твърдяха, че изглеждам твърде голям за ръста си (174 см) и съм склонен да се съглася. Сега съм значително по-подвижен и издръжлив и при положение, че не съм жертвал силата, мисля, че правя най-доброто.
Ще продължавам с досегашния курс на тежко натоварване, без да си играя с диетата. Теглото ми ще стигне до оптималното си ниво от самосебе си.
Още нещо - досега винаги съм се отнасял леко скептично към идеята за увеличаване на мускулната маса в процес на сваляне на кг, но взех да се разколебавам. Трапецът и рамената ми определено изглеждат пораснали, но за съжаление не мога да ги меря, за да им следа прогреса.
браво страхотни резултати ;) Колкото за увеличаването на ММ в поцес на сваляне - възможно е - на мен ми се случи миналият месе. При замерване с калипер установиха + 1 кг ММ и - 0,6 гр мазно. Така че недей да си толкова скептичен. :) ех този кросфит взе да ми липсва :)
Венци, благодаря!
Да видим докъде ще стигна...
Понеделник, 20.07.2009
Тренировка: Кросфит - The Big Bear is back!
1. “The Bear Complex”
5 сер х 7 повт, почивка между сериите, колкото е необходимо от:
- Power Clean (силово обръщане)
- Front Squat (преден клек)
- Push press (Пуш преса)
- Back Squat (заден клек)
- Push press (пуш преса)
(гореизброеното e 1 повт!) Започнеш ли серията, нямаш право да пускаш щангата, само докосваш земята и започваш новото повторение.
Тежестта е по избор. Правил съм го с 50 и със 60 кг и двата пъти беше тежко. Днес го направих със 70 кг!
Впечатления:
Още на втората серия започнах да се псувам и имах сериозно намерение да се откажа или поне да намаля кг на щангата. Така и така бях почнал, реших да карам докато мога, пък да става каквото ще. Нещо не можех да си представя как ще го завърша успешно този комплекс... Третата серия ми беше най-трудно... Целият течах, ръцете се хлъзгаха по щангата. За Четвъртата серия сложих ръкавици. Малко ми просветна, но я завърших с триста зора... Петата серия се стегнах като за финален спринт и... успях!!!
Доволен и донякъде приятно изненадан от себе си. Въпреки, че щангата беше значително по-тежка, между сериите се чувствах по-добре от първия път преди няколко месеца. Дишането възстановявах сравнително бързо, без да се търкалям по пода ;-P
Има и видео на 1-ва и 5-та серия, но ще го кача утре.
2. Корем:
Няколко серии повдигане на краката от вис.
Толкова. Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 20.07.09 16:25.
Предишно замерване на 02.04.2009, преди 3.5 месеца.
Моментно състояние:
- ръст/тегло 174см/? (нямам кантар в новата квартира, ще се претегля при първа възможност)
- предмишница ....... 35.0 см (-0.5)
- бицепс ................ 44.0 см (-1.5 см)
- гръдна обиколка ... 128 см (-3.0 см)
- талия ................ 89.0 см (-5.0)
- ханш ................. 104.0 см (-2.0)
- бедро ................ 64.0 см (- 3.0 см)
- прасец ............... 41.0 см (-1.0 см)Всички мерки са в стегнато, но студено състояние.
Изводи:
- Не съм променял драстично храненето (ВМ НВД), нито съм бил утра стриктен, да броя калории и т.н. (и обожавам крем карамел!)
- Не използвам специални добавки
- Тренирам тежко, както винаги. Кросфит заема все по-голяма част, почти напълно е изместил стандартните фитнес тренировки. Много доволен от натоварването, силата и издръжливостта.
- Вниманието ми е изцяло съсредоточено в постиженията и подобряване на формата и техниката.
- Излиза, че кросфит е изцяло виновен за промените по мен.
Аз малко късно да те поздравя, но по-добре късно отколкото никога :)
Таа Браво много добри резултати. 5см в талията е сериозна заявка :)
Супер, супер !
Благодаря, tonu!
Мнението беше редактирано от Vic на 21.07.09 14:44.
Вторник, 21.07.2009
Тренировка: Мъртва тяга!
1. Мъртва тяга:
6 сер. х 3 повт - 60/90/120/150/180/180
Без колан и фитили. Предмишниците и китките ги чувствам уморени от Мечия комплекс от вчера. На последната серия със 180 кг пръстите на лявата ръка приплъзнаха леко, но съумях да задържа щангата и да си довърша серията. Май наистина ще трябва да си потърся малко магнезий.
2. Корем:
- няколко серии Дърварско на горен скрипец.
Толкова за днес. Лека вечер!
BIG UP за тягата..!!!
Вики, колко почиваш м/у сериите на “мечия комплекс”..?
казано от slavko на 21.07.09, 17:58:
Вики, колко почиваш м/у сериите на “мечия комплекс”..?
Здрасти, Славко!
В началото около 1.5-2 мин, после увеличих времето, а преди последната серия поне 3.5 мин. Не съм засичал, в този комплекс времето не е фактор, достатъчно тежък е и без това.
1. Мъртва тяга:
3 повт. ...180/180Без колан и фитили...
Здрасти, Вик!
Два пъти по 3 повторения на 180 без фитили значат много здрав хват, освен останалото. :) Поздравления!
Гледах и последното филмиче за “мечешкия” комплекс - правиш го със завидна лекота. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.07.09 11:22.
казано от Boby_ на 22.07.09, 11:21:
1. Мъртва тяга:
3 повт. ...180/180Без колан и фитили...
Здрасти, Вик!
Два пъти по 3 повторения на 180 без фитили значат много здрав хват, освен останалото. :) Поздравления!
Гледах и последното филмиче за “мечешкия” комплекс - правиш го със завидна лекота. :)
Благодаря, Боби!
За хвата - по презумция е здрав, все пак съм сърфист. Но и покрай кросфитските комплекси мисля, че го подобрих.
За Мечешкия комплекс - и аз се изненадах като го изгледах... Всъщност ми беше доста тежко, наистина. Виж само какви гримаси правя на последната серия, хахахахаха!
Сряда, 22.07.2009
Тренировка: Кросфит
1. “Jonestown sprint”
- Chirpee (burpee & pullup combo) - бърпет+набиране - започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лост и правиш набиране.
- push press @ 30 kg
15 - 10 повт, за време.
Моето време - 03:08 мин (първият път 03:59 мин на 22.06.2009)
Имам чувството, че можех 10-на секунди по-бързо... Ех, все не съм доволен... Но ще падна под 03:00 мин! :coolgrin:
Друго днес не съм тренирал. Скорострелно се изнесох от залата, имах ангажимент.
Лека вечер.
Мнението беше редактирано от Vic на 22.07.09 19:35.
Четвъртък, 23.07.2009
Тренировка: Кросфит!
Комплекс “Chelsea”
* 5 Pull-ups
* 10 Push-ups
* 15 Squats
Each min on the min for 30 min
Т.е. в продължение на 30 мин всяка минута правиш 5 набирания + 10 лицеви опори + 15 клека и ако остане време до завършване на минутата, можеш да пораздишаш. Звучи много леко, но не е...
Отлично темпо от начало до края - завъртах серията за 30-38 секунди, като изненадващо последните серии ускорих вместо да забавя. Предвидливо сложих ръкавици, но след 15-тата серия и те започнаха да се хлъзгат по лоста. Не стигнах до отказ, само колената взеха да ме псуват след 20-тата серия, вероятно заради бързите дълбоки клекове. Общо за тези 30 мин се събират 150 набирания, 300 лицеви опори и 450 клека.
Много доволен!
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 23.07.09 16:07.
Здравей :) .
Искам да те попитам , понеже в деня след мъртвата тяга правиш комплекси вклучващи гръб, не претренираш ли гръб ? Може да се заблуждавам понеже още имам мускулна от набирания ( а напредналите билдъри ги правят на сън... ) , но ми изглежда адски пренатоварена програмата ти..
казано от Xsly на 23.07.09, 16:25:
Здравей :) .
Искам да те попитам , понеже в деня след мъртвата тяга правиш комплекси вклучващи гръб, не претренираш ли гръб ? Може да се заблуждавам понеже още имам мускулна от набирания ( а напредналите билдъри ги правят на сън... ) , но ми изглежда адски пренатоварена програмата ти..
Здрасти, Xsly!
Тази седмица е по-особена. Явно съм във физически възход и биоритмите ми са на макс - 4 поредни супер успешни тренировки, а днес се очертава и 5-тата :coolsmile:
Виж как се наредиха:
Понеделник - тежък комплекс, без засичане на време - The Bear Copmlex @ 70 kgs (сила, силова издръжливост и техника)
Вторник - мъртва тяга (сила). Да ти призная, тягата въобще не я усетих, въпреки сериозните килограми. В смисъл, нямаше я тази всепоглъщаща умора от повечето кросфит комплекси. Но и целта си беше точно такава - кратко и тежко.
Сряда - Кратък, супер интензивен комплекс, за време - The Jonestown Sprint 03:08 min (скорост и силова издръжливост)
Четвъртък - Продължителен като време и относително по-слабо интензивен комплекс - Chelsea 30:00 min (издръжливост)
Петък - все още не съм си избрал, но по горната логика, трябва да е кратко и тежко. А може и да е нещо от типа на по-ниско интензивно изучаване на техниката на сначовете (изхвърляне), например.
В нормалната ми седмична тренировка доскоро правих 2 стандартни фитнес тренировки и 2 кросфит. Сега експериментирам изцяло кросфит натоварване, с редуване на видовете комплекси по гореописаната логика. Седмично правя 3 или 4 тренировки, в зависимост от умората и възстановяването. Ако направя LINDA например, ще ми трябват около 3 дни пълна почивка. До момента всичко се връзва отлично!
За набиранията си прав, разбира се. Ако усещах гърба си изморен след тягата, щях или да пропусна един ден или да избера комплекс без акцент на гръб. Е, при мен гърбът е може би най-силната група и мога да си позволя известно претоварване.
Ключът е да се опиташ да слушаш тялото си. Понякога успявам... ;-P
24.07.09
08:21
Здравей Вик!Интересно ми е какъв ти е бил калорийния баланс когато си свалил толкова размери?Понеже не си броил калории, можеш ли да прецениш дали е бил положителен или отрицателен.
По-здрави :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 24.07.09 08:23.
казано от RogerF на 24.07.09, 08:21:
Здравей Вик!Интересно ми е какъв ти е бил калорийния баланс когато си свалил толкова размери?Понеже не си броил калории, можеш ли да прецениш дали е бил положителен или отрицателен.
По-здрави :)
И на мен ми е интересно! :lol:
Логиката казва, че щом съм горил, значи балансът е бил отрицателен. От друга страна, гладен не съм стоял, това е сигурно :coolsmirk:. Излиза, че някак съм накарал тялото да се шашне и да започне да гори мазнините здраво. Сигурен съм, че ВМ НВД режима има пръст в тази работа, но основната роля е на кросфита. Просто няма друго подобно натоварване!
Снощи си направих малко снимки, за съжаление се оказаха с лошо качество. Все пак ще ги кача, защото дават някаква представа за моментното ми състояние.
Мнението беше редактирано от Vic на 24.07.09 09:25.
казано от Vessi на 24.07.09, 09:39:
Страхотна промяна Вик, браво, в страхотна форма си :)
Благодаря, Веси!
Ето я и пресата. Има още работа, разбира се...
Мнението беше редактирано от Vic на 24.07.09 09:45.
казано от Vic на 24.07.09, 09:44:
Ето я и пресата. Има още работа, разбира се...
Още работа винаги има. :) Важното е, че се чувстваш добре в кожата си.
24.07.09
12:46
Чудесно! Яко прогресираш, не само откъм сила, но и визия :) Много здраве и успехите са сигурни!
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 24.07.09 12:46.
казано от Vessi на 24.07.09, 09:39:
Страхотна промяна Вик, браво, в страхотна форма си :)
Присъединявам се
+ това си навлязъл много сериозно в кросфит....ще има да те гоним...
това, което искам да отбележа(всъщност и ти си си го признаваш), наистина гърба ти доминира над другите мускулни групи...
за кросфита...Лимче...аз съм готов да го гоня, особено на комплексите за издръжливост...за силата са ми малко килцата, но и това ще стане...:))))))))))
иначе, голямо ЕВАЛА...разликата между първите снимки е огромна...Keep UP the tempo my sea friend…:))))
24.07.09
17:19
Колко са ти обиколките на бедрото и прасеца ? Сори ако някъде си писал ама нямам време да търся.
24.07.09
17:26
Аз виждам Vic като основоположник на Кросфит движението в БГ. Много спортове така са се зародили някой магнетичен човек се е запалил и е повлякъл покрай себе си много млади хора, засега това се случва доста успешно.
Формата ти е перфектна !!!
Преславе:
- предмишница ....... 35.0 см (-0.5)
- бицепс ................ 44.0 см (-1.5 см)
- гръдна обиколка ... 128 см (-3.0 см)
- талия ................ 89.0 см (-5.0)
- ханш ................. 104.0 см (-2.0)
- бедро ................ 64.0 см (- 3.0 см)
- прасец ............... 41.0 см (-1.0 см)Всички мерки са в стегнато, но студено състояние.
Благодаря на всички!
Формата ми е все още далеч от перфектна, но подобрение наистина има. А и визията е по-скоро вторичен ефект, не основна цел.
Иване, чак основоположник не съм - едва от няколко месеца се занимавам с кросфит. Въпреки, че си играя с идеята за една федерация... ;-) Живот и здраве!
Петък, 24.07.2009
С малко закъснение...
Тренировка: Хмм... Кросфит
Тренировката беше посветена на движението изхвърляне (Snatch) и подобряване на техниката. Не бях достатъчно свеж за цял комплекс.
1. Неустановен брой серии, по едно повторение, с редуване на
Power Snatch и Hang Power Snacth - тежест 30/50/60/70/80 кг.
Все още ми е рано за 90 кг...
2. Squat Snatch - тук беше голям майтап! Не се получава като хората. На клипчетата всичко е ясно, но реалността е различна. Проблемът е в клека със щанга над глава. Явно ми липсва една особена гъвкавост на рамената, която е необходима при приклякването, помагаща да се запази равновесието. Ако сте обръщали внимание как щангистите дават щангата доста назад, почти над плешките, в момента на клека, преди да започнат изправянето. Е, там е проблема... Но ще го боря!
Отново незнаен брой опити, от които само 3-4 сравнително успешни.
3. One Arm Snatch - Ей, това много ми хареса! Оказа се, че мога да го правя с относително голяма тежест - 42 кг.
10-12 серии, с редуване на дясна и лява ръка. В началото по 1 повт, за да свикна с техниката, накрая стигнах по 4 повт в серия.
Почти съм сигурен, че мога да го направя с 52 кг, но не опитах, бях изморил доста рамената.
4. Корем
- молитва на скрипец
Толкова. Лек ден и яки тренировки!
Мнението беше редактирано от Vic на 27.07.09 12:06.
и аз имам проблеми в squat snatch-а...и тва си е..!!!...сложа ли над 35кг. и направо падам с лоста назад. Гледам яко клипчетата от сайта за кросфит, но не ми се получава.
Понеделник, 27.07.2009
Комплекс: HEAVY FRAN!
15 - 12 - 9 повт, от следното
Thruster със щанга 60 kg
Pull ups с доп. тежест 20 kg
За време. Моето - 08:32 мин (4 мин по-бързо оп предния път на 09.04.2009)!
Впечатления:
- Относително рядко се случва, но днес тренирах с още двама колеги и използвах “резервната” щанга, като си я обръщах от земя, нямаше стойка свободна.
- Експериментирах нов начин за закрепяне на тежестите на колана. Две 10-ки виснаха от двете страни на хълбоците. Не е много добра идея, защото при залюляването пречат и ме удрят, а по-време на втората серия набиране почти се уцелих в слабините...
- Признавам си, че пристъпих с известна боязън към комплекса, още ми държи влага спомена от първия ми опит. За моя голяма радост, наистина съм в кросфит форма и се справих добре. Дори вярвам, че мога да сваля още около 1 минута от времето само от оправяне на колана с тежестите и вземане на щангата от стойка.
Толкова. Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Vic на 27.07.09 16:45.
Сряда, 29.07.2009
1. Комплекс:
W.O.D. Tuesday 090728 (от сайта www.crossfit.com)
With a continuously running clock do one 135 pound Clean and Jerk the first minute, two 135 pound Clean and Jerks the second minute, three 135 pound Clean and Jerks the third minute… continuing as long as you are able.
т.е. следното:
Пускаш таймера и почваш -
1-ва минута - 1 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
2-ра минута - 2 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
3-та минута - 3 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
4-та минута - 4 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
..............
9-та минута - 9 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива, ако остава ;-) )
..............
И така, докато се сринеш на земята и не можеш повече. Ако не съумееш да направиш съответната бройка за минутата, се броят предната минута и бройката на обръщането и изтласкването до което си стигнал. Например: в 9-тата минута стигаш до отказ на 7-мо повторение - резултатът ще бъде 8 чисти минути и 7 повт.
Моят резултат - 11 чисти минути (66 повт). Точно! Завърших 11-тото повторение “с ударецу гонгу” на 11-тата мин и... се прострях по гръб на земята. Теоретично можех да започна 12-тата минута и да направя още няколко повторения, но в никакъв случай 12… За да съм честен, ще кажа, че и 1 не можех да направя в този момент. Имах си публика от 2-ма стандартно трениращи колеги, които прекъснаха своите серии за да следят шоуто. Накрая единодушно ме обявиха за мазохист :lol:
2. Корем:
- Дърварско на горен скрипец
Много доволен! Мисля, че ще метна комплекса с изхвърляне (snatch) следващия път, да видим докъде ще стигна.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 30.07.09 09:33.
Здравей vic :)
Ще можеш ли да обясниш какво по точно е това ‘’ обръщане и изтласкване ‘’ че нищо не разбирам английски,а ми стана интересно :) .
Мнението беше редактирано от Xsly на 29.07.09 17:29.
казано от Xsly на 29.07.09, 17:28:
Здравей vic :)
Ще можеш ли да обясниш какво по точно е това ‘’ обръщане и изтласкване ‘’ че нищо не разбирам английски,а ми стана интересно :) .
Здрасти!
Ето ти Squat Clean & Jerk - http://www.youtube.com/watch?v=RvybS7s9Lt4
А това е Power Clrean & Jerk - http://www.youtube.com/watch?v=l8r_tFC1pm0
А ето и много добра демонстрация на Power Snatch, Power Clean & Jerk - http://www.youtube.com/watch?v=7_EaL3GHw3E
Мнението беше редактирано от Vic на 30.07.09 08:53.
за последния линк...ами, дълбоко тръгване с краката, силно и бързо обръщане, перфектен разкрач (splitter), просто тежестта не се усеща-определено този си е щангист..:)))))))))))), а за последната серия с тягата, може само да му броим дисковете..:))))
Петък, 31.07.2009
1. Комплекс “Dead lift & Burpees”
5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x Burpees
За време. Моето беше 03:52!
За сравнение:
30.06.2009 - 04:50 мин
18.04.2009 - 05:41 мин
Не мога да не съм доволен от прогреса, но мисля да сваля още 20 сек следващия път, защото имах прекъсване на бърпетите в 3-ти и 4-ти рунд.
2. Корем:
- Дърварско от горен скрипец
Толкова. Тази нощ се очертава да съм на работа.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 31.07.09 17:01.
казано от Vic на 31.07.09, 17:00:
Петък, 31.07.2009
1. Комплекс “Dead lift & Burpees”
5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x BurpeesЗа време. Моето беше 03:52!
Този комплекс ще го пробвам тези дни да видим какво ще стане.
Понеделник, 03.08.2009
Комплекс: Linda
(aka “3 bars of death”)
* Deadlift 1 1/2 BW
* Bench BW
* Squat Clean 3/4 BW
10/9/8/7/6/5/4/3/2/1 rep
rounds for time
От известно време си играя с идеята да повторя “Линда”. Първият път беше на 13.04.2009 и бях просто разглобен за няколко дена. В резултат - изпитвах известен страх от този комплекс.
Моето тегло: 95 кг (-5 кг)
Тяга - 140 кг (-10 кг)
Бенч преса - 100 кг (- 0 кг)
Обръщане с клек - 70 кг (- 0 кг)
Започнах добре, но веднага след първия кръг се развъня служебния телефон и засичането на времето загуби смисъл след последвалите 5-6 разговора и загубени общо около 10-12 мин и накъсаните серии. Продължих на инат, просто за да го завърша. Тъй като не се стараех да бързам, съсредоточих се на техниката и чистите повторения. Забелязах значително подобрение на техниката на обръщането с клек. Бенч пресата, както винаги беше безпроблемна. Тягата си беше тежка, но разделих сериите на 5-ци, 3-ки и дори 2-ки. Завърших с общо време 42 мин, което става на 30 мин, след като извадя загубеното в тел. разговори време. Предполагам, че реално бих го завършил за около 25-27 мин. Доволен, като отчитам факта, че не се чувствам чак толкова убит, как при първата Линда.
Общо вдигнати кг - 17 050 кг
Толкова за днес. Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 03.08.09 16:24.