14.08.09
09:12
казано от Xsly на 14.08.09, 08:23:
казано от Иван Шишманов на 14.08.09, 08:02:
казано от Димитър Михайлов на 13.08.09, 20:46:
стигнахме пак до основното - как да определим ВИП-а?
Митак нека виповете се определят както са се определяли и модовете, модовете също са един вид вип за самия сайт. Когато си вложил енергия пари и време за разработването и популяризирането на изданието както и прокарване на политиката му някак си по друг начин гледаш на нещата по ти е мило жално и свидно. Не е като да си потребител който утре ще му писне да тренира и ще си набие камшика, нищо че е гласувал за изследване на протеин ама не пратил пари, или че е подбрал кой да движи бъдещето на изданието. Дори да имаш образование, стаж и дори знания това нищо не означава, да си ВИП е много повече, и е свързано с някои задължения. Гледам тук валят кандидатури за хора които сами небиха искали да са вип което е неприятно. Това, че има много приятели из форума е чудесно значи тук се сформира някакво мини общество.
Този път съм несъгласен . Говорим за раздели където компетентни хора ще правят и обсъждат интересни теми, а ние ще имаме правото да ги гледаме и да се учим .. А не говорим за награди за някакви заслуги. Затова са напълно достатачни знания и опит. Според мен самата дума е грешна - Вместо Вип ( Verry important person ) може да се сложи Very competent bodybuilder или нещо такова, няма значение. Ако вип титли се раздават като модераторски, то те стават ограничен и малък брой и самата идея която в същноста си е компетентни разговори и съвети, а не заслуги към сайта ,се губи.
Съгласен съм Xsly. Ванка мисля че точно хората със знания и опит се търсят в случея за идеята .....та дори и от една седмица да са в форума! Ако се тръгне за Модове ще се намерят Модове, т.е нищо ново/по-различно ....оставаме на същото ниво!
Не е това поинта нали?
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 14.08.09 09:20.
14.08.09
09:15
Xsly да даваш съвети е заслуга към конкретния човек на който си помогнал и заслуга към сайта за това, че си дал компетентен отговор, бърз точен ясен и кратък, свързано е с поемането на отговорност и с повишаване нивото на изданието. Да си модератор също е заслуга към хората които искат да четат нормален форум и към изданието за това, че го правиш достъпно за нормалните хора пък дали ще си вИП, ДРИП, КИП или квото е там няма никакво значение. И къде в поста си съм ползвал думата “награда” !?!?! за мен винаги е било награда самото помагане на някого независимо дали съм бил мод, потребител или Шишманкаджия, нищо че много хора не го заслужават или не са готови за подобна помощ, да не говорим за приказката за мечешката услуга.
14.08.09
09:17
Според мен въпросният раздел трябва да е среда, в която да вземат участие треньорите и консултантите, подвизаващи се във форума, както и фирмените представители, които активно и коректно дават съвети на потребителите. Третата група са отбрани участници в дискусиите, които не влизат в първите две, но са показали постоянство, опит и аргументирана гледна точка за ползваните от тях методики на хранене и трениране.
Така ще имаме един вид “съветници” на форума, които чрез дискусиите си ще синтезират най-важното (евентуално). Но тук идва един проблем - колко от въпросните сте виждали да пускат теми? :)
14.08.09
09:34
За мен най доброто решение си остава идеята на Емзо за конкретни теми по определени винаги актуални въпроси във форума такива са темите:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/
Нека бъдат направени такива от хората разбиращи и бъдат обобщени в отделен раздел, всеки който иска да разбере как се смята диетата просто си или нещо друго прекрасно описано пуска темата вместо да прочете, че човека е отделил часове за да намери формули линкове таблици. Специално темата за НВД поне аз съм я копирал като линк десетки пъти. Така на всеки който е нов и влиза във форума за да зададе въпрос може да му се посочва линка с целия раздел, който, ако попрегледа ще му светнат доста неща.
Ами ето сега изданието търси писатели:
http://www.bb-team.org/blog/3593/
дайте да гласуваме някой ?!?! Нищо че той за нас има знания и възможност, но за него просто не иска по някакви си негови причини.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 14.08.09 09:36.
14.08.09
09:57
казано от Иван Шишманов на 14.08.09, 09:34:
За мен най доброто решение си остава идеята на Емзо за конкретни теми по определени винаги актуални въпроси във форума такива са темите:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/Нека бъдат направени такива от хората разбиращи и бъдат обобщени в отделен раздел, всеки който иска да разбере как се смята диетата просто си или нещо друго прекрасно описано пуска темата вместо да прочете, че човека е отделил часове за да намери формули линкове таблици. Специално темата за НВД поне аз съм я копирал като линк десетки пъти. Така на всеки който е нов и влиза във форума за да зададе въпрос може да му се посочва линка с целия раздел, който, ако попрегледа ще му светнат доста неща.
Ами ето сега изданието търси писатели:http://www.bb-team.org/blog/3593/
дайте да гласуваме някой ?!?! Нищо че той за нас има знания и възможност, но за него просто не иска по някакви си негови причини.
Иване мисля че нещо не си схванал цалата идеята....нищо против постовете ти но се боя че тласкаш дискусията в грешна посока....HOLD ON за малко.
14.08.09
10:04
казано от burgasfreak на 14.08.09, 09:57:
Иване мисля че нещо не си схванал цалата идеята....
Абсолютно е възможно да е така, и аз съм хора
Давам глас “За”.
Идеята е добра. Дали ще се кръстят “ВИП” или “академици” или “Баш Майстори” е без значение, стига разискваните теми и съветите да са на ниво.
Прочетох нещо за 5 кандидатури...
1.Чукундур
2.Георги Гайдов
3.emzo
4.Петко К
5.Питона
6.mitaka101
7.Консултантите (повечето от тях са компетентни хора)
8.Дзвер (въпреки, че отдавна не съм мяркал негови постове)
9.head hunter
10.модератори/администратори на канала
11.Oranje
12.Aquiles
13.С7АЛК3Р
14.Vic
15.Венеслава Атилова
16.inis9
17.Limka
...има и още, но в момента не се сещам!
Тези хора, които бъдат избрани трябва да бъдат наистина полезни за форума, хора, които не просто разбират, но и се отзовават и помагат. За съжаление някой от изброените от мен лица все по-рядко пишат.
На мен също ми допада идеята за ‘VIP пространство’, макар че точно тази формулировка не ми намига особено. Гласувам ‘за’
Мисля, че може да има ВИП теми в отделните раздели...в противен случай ВИП разделът би станал твърде обширен, всеобхватен и...несистематизиран.
Също ми хареса идеята за отделяне или сортиране на ВИП мненията навсякъде във форума - това ще помага да се ориентираш по-бързо в темата (и за по-напреднали потребители, и за начинаещи). Подобни теми/ раздел биха помогнали и на доста начинаещи и (евентуално) биха довели до ограничаване на ‘зациклилите теми за креатин и бързи въглехидрати след тренировка’, които боцкат в очите :)
Степенуване на потребителите според опита им също би имало добър ефект, особено ако могат да се филтрират мнения на по-опитни. Но това пък няма да реши проблема с повтарящите се теми. В тази връзка мисля, че разделът с Често задавани въпроси може да се развие по-добре, с общи усилия и добри обосновки... Може всеки от ВИПовете да си хване една-две-три от ‘повтарящите’ се теми, по които се чувства достатъчно компетентен, и да развие систематизиран и в същото време достатъчно информативен отговор (подобно темата за НВД на Емзо) и така да се формира един ‘истински’ FAQ раздел...В момента той не е никак информативен и (според мен) съдържанието му не отговаря на формата...
Мисля си и, че хората, които биват избирани за ВИПове, не трябва да са от тези, дето се хващат за въдички и се изказват по всички въпроси само за идеята да напишат нещо.
П.П. Към списъка на Стоянчо липсва самият Стоянчо... :) Стоянчо, едитни си поста и се добави, моля ;)
Ще предложа и аз няколко кандидатури за “сенатори” на BB-Team. :)
1.Стоянчо
2.Калоян Янкулов
3.С7АЛКЗЕР
4.Питона
5.mitaka 101
Исках да предложа Алкорин,който има големи знания за фитнеса и бодибилдинга.Но изглежда е зает с други неща и вече много рядко посещава сайта.
Предполагам,модераторите ще станат автоматично ВИП.Иначе бих предложил:Петко К.,Астор,Георги Гайдов,emzo,head_hunter,техният колега(сега може би само потребител) Emil_mlo.
18.08.09
11:22
Съгласен съм да има такъв раздел, но задължително да се вижда от всички, а пък писането да става само от тези хора, както казахте преди няколко поста. Не мисля, че се получава дискриминация. Все пак и този раздел ще отговаря на всички правила и норми на форума.
18.08.09
12:12
Така и так сме почнали с предлагането на раздел ми се върти една идея в главата и ще я споделя в тази тема.Става въпрос да има раздел и за видео към сайта.Упражнения, състезания и долу горе всичко свързано с идеята на форума.
Предимства:
1.Иновативност
=> популяризация на изданието.
2.В повечето статии накрая, има клипове които вече ги няма в youtube
=> този проблем ще изчезне
3.Удобство всичко да ти е на един сърч разстояние.
Ако сайта разполага с подобен ресурс за да се осъществи предложението ми, то ще се оцени от потребителите.Всеки иска да му е по-удобно, по-лесно да намира това което му трябва и понякога да не се чуди в написаното.
Струва ми се, че субективността на подбора ще стане банановата кора, която ще “подхлъзне” тази инициатива. Ако успеете някак да я избегнете, може и да има смисъл.
Подкрепям *Cheresharche. Също така мисля, противно на казаното преди няколко поста/страници, че надали е проблем да се разшири форума, та чак да стане прекалено голям, ако си спомням правилно написаното по-назад. Според мен колкото е по-голям и обширен - толкова по-добре.
18.08.09
19:42
Наистина трябва да се направи една нова дискусия за видео раздел.Ако идеята стане реалност, заедно с кросфит и вип раздела , ще се промени немалко облика на сайта.
Гласувам ЗА, макар че следя достатъчно от отдавна форума и съм си изградил представа за потребителите. Но който е нов би му било полезно да знае, че еди кой си пост е дело на достатъчно компетентен човек.
19.08.09
13:45
Ехе, г-н Михайлов, благодаря, но дай да караме на малко име, аз не съм много възрастен. :)
Много интересни мнения и аргументи се изложиха и сме малко на кръстопът с вземането на решение. Лично аз клоня към това, което спомена Лимка - вип теми в разделите или маркирането на мненията на вип потребителите, така че четящият по-лесно да се ориентира в написаното с по-висока репутация по презумция. За да стане, ще изиска технически промени, които ще планираме.
Боби от друга страна е прав според мен, че това, което приемаме за нововъведение, може да се окаже банановата кора. Така че, дори да се реализира в точно дискутирания вид, ще има експериментален период от време, през което да видим накъде ще наклонят силите. Ентусиазъм винаги е имало за нови идеи, но трудностите идват след това.
Видео раздел е хубаво начинание и планираме да отделим ресурси и усилия, за да го направим с очакваното качество. Заснемането на видео не е съвсем проста задача, ако, разбира се, не целим просто любителски режисури - в такъв случай по-добре да намираме подходящи видео филми от популярните сайтове.
П.П. Ако някой има различно предложение (като това за филмите), нека го пусне в нова тема на този раздел, за да не се заплетем в бистренето му. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 19.08.09 13:47.
19.08.09
14:05
казано от Димитър Михайлов на 19.08.09, 13:45:
Ехе, г-н Михайлов, благодаря, но дай да караме на малко име, аз не съм много възрастен. :)
Много интересни мнения и аргументи се изложиха и сме малко на кръстопът с вземането на решение. Лично аз клоня към това, което спомена Лимка - вип теми в разделите или маркирането на мненията на вип потребителите, така че четящият по-лесно да се ориентира в написаното с по-висока репутация по презумция. За да стане, ще изиска технически промени, които ще планираме.
Видео раздел е хубаво начинание и планираме да отделим ресурси и усилия, за да го направим с очакваното качество. Заснемането на видео не е съвсем проста задача, ако, разбира се, не целим просто любителски режисури - в такъв случай по-добре да намираме подходящи видео филми от популярните сайтове.
Според мен това е правилният начин.
19.08.09
20:39
Да, но го има и другото. Тези, които четят форума редовно имат представа, кои потребители биха дали компетентни мнения и мисля, че рейтинг-а на постовете ще помогне на потребители, които са от скоро. А колкото до FAQs те са хубаво нещо, но от наблюденията забелязвам, че много малко ги четят преди да пишат. Реализацията стана малко объркана, защото всеки иска да е добре, но незнае как ще се получи, а идеята е още от преди.
А ако потребителя има 100-200 поста, примерно, няма ли да е по-добре да не може да rate-ва постове? Пък за всички останали с над 100-200 поста нека могат да rate-ват я потребители, я постовете им.
19.08.09
21:42
Ще трябва някой доста опитен в областна на softwar-а да изпълни всички тия желания.
19.08.09
21:42
Постовете не са определящи, защото всеки който иска да оценява ще започне да пиши коментари във всяка тема с неща например, които са казани в предишни постове за да не се вземе за спам и пак ще натрупа мнения.
Така се пишат 200 коментара. Без да се усетиш. (Саркастично). И колко са хората, които ще се заемат да пишат толкова само за да могат да рейтват? Някак си наградата не е толкова.. нали се сещаш какво искам да кажа?
20.08.09
13:57
Добре,
направете няколко групи: потребител, супер потребител, ВИП, модератор и адмнистратор.
Над н брой мнения всеки става автоматично супер потребител.Няма много спамерски теми, че да се дигнат постовете лесно и бързо, или просто да не се отчитат в някои раздели.От ВИП нагоре да се дават по усмотрение на най-висшестоящи.Модераторите примерно да не са само хора с богати познания, защото тяхната работа е да съблюдават дали правилата се изпълняват, материали по най-често задаваните въпроси има и то много като повечето са компетентно и достъпно написани.Не всяка тема тук се нуждае от отговор.
казано от Сами на 19.08.09, 21:42:
Ще трябва някой доста опитен в областна на softwar-а да изпълни всички тия желания.
“Всички тея желания” тоя израз ми звучи като “капризи”.Те не се дават от лошо или щот няма какво да правя и съм решил да си чешя клавиетурата, навярно и повечето ще се съгласят с мен.
20.08.09
18:34
Да вметна само, че колегията не приема като капризи тези предложения, напротив - винаги са добре дошли. :)
Ясно е,че такъв раздел няма да има,но поне да се направи модерейт мод на всеки регистрирал се...Не може новодошли,нямащи понятие от фитнес да пишат,че протеина бил вреден.
30.08.09
02:32
Ако става на въпрос хората които биха били направени “VIP” надали имат толкова голяма нужда от съвети колкото някои тепърва навлизащ в материята човек със досадни за вас въпроси и наивни мнения.
21.10.09
07:31
Какво стана с идеята за VIP раздел??
Съдейки по качеството на новите постове и отговорите, определено се нуждам от такъв раздел, колкото се може по-скоро.
21.10.09
08:38
Правете гооо ! Искам да чета какво пишат големите батковци. :)
21.10.09
11:27
По какво ще разделят потребителите в групата, по брой написани коментари ли по какво??? Или, ще избират на сос..
21.10.09
13:00
Разделянето на потребителите на VIP и други трябва да стане на база на достоверен признак. Броят мнения не е мерило за нищо. Стажът във форума - също. Единствената разумна идея, която ми идва, е система за рейтинг на мненията. Нямам идея дали функционалността на софтуера на този форум позволява това. Казано с няколко думи - всяко мнение, написано тук, да може да бъде оценявано от потребителите за своята полезност в положителна или отрицателна посока (Да / Не). Така за всеки потребител ще се формира рейтинг - положителен или отрицателен, в зависимост от това дали другите одобряват мненията му и дали ги смятат за надежден източник на информация. Достигането на определено ниво на положителен рейтинг може да дава определени VIP-правомощия. Разбира се, тази система има своите недостатъци, но за един по-голям период от време отразява относително обективно даден потребител - дали е активен, полезен за форума и надежден като източник на информация.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.09 13:34.
21.10.09
14:17
Кольо Пияндето - даде МНОГО МНОГО добра идея за рейтингите.
21.10.09
14:34
Макар пиянде, уцели над какво работим. :) Това в кръга на шегата. Гласуването на база мнения се приближава до по-точната метрика за определяне нивото на доверие, което може да се има към даден потребител. Притеснява ни само гласуването по модел на агитките, но да се надяваме, че няма да има сериозен проблем с това.
И тук пак идва въпроса-Кои са тези,които ще оценяват мненията с Да/Не?
Начинаещите?О стига...Че ако не посещаваш форума 2,3,4 дни,колко лаици ще дръпнат пред квалитетните?
ВИПаждиите ми се броят на пръстите на едната ръка,от които половината не посещават вече форума...
А гласуването,главата си залагам,че ще го спечелят мазнинните манЯци!Не агитка,ами направо революционно движение...
Мнението беше редактирано от Финдо на 21.10.09 14:40.
21.10.09
15:00
казано от Aleksandar Marinov на 21.10.09, 14:17:
Кольо Пияндето - даде МНОГО МНОГО добра идея за рейтингите.
Хе... избрах този свой превдоним, защото имам “проблем” с алкохола... ;-P В смисъл - не пия алкохол и никога не съм докосвал.
Пак казвам, че системата за рейтинг има недостатъци, но е най-близо до реалното значение на даден потребител за този форум. Чрез нея тези, които знаят, могат и активно участват във форума ще имат предимствата на VIP. Тези, които минават и заминават, често и откровено поспамват, както и празнодумците - просто ще останат извън VIP.
казано от Димитър Михайлов на 21.10.09, 14:34:
Макар пиянде, уцели над какво работим. :) Това в кръга на шегата. Гласуването на база мнения се приближава до по-точната метрика за определяне нивото на доверие, което може да се има към даден потребител. Притеснява ни само гласуването по модел на агитките, но да се надяваме, че няма да има сериозен проблем с това.
Точно така - ниво на доверие и полезност за този форум. Системата за рейтинг, обаче, трябва да има достатъчно възможности за настройка, ща да може достоверността й да бъде възможно най-близо до реалната. Сега нямам възможност за по-дълго обяснение (тренировката ме зове!), но по-късно тази вечер ще споделя още от моето виждане по този въпрос.
казано от Финдо на 21.10.09, 14:36:
И тук пак идва въпроса-Кои са тези,които ще оценяват мненията с Да/Не?
Начинаещите?О стига...Че ако не посещаваш форума 2,3,4 дни,колко лаици ще дръпнат пред квалитетните?
ВИПаждиите ми се броят на пръстите на едната ръка,от които половината не посещават вече форума...А гласуването,главата си залагам,че ще го спечелят мазнинните манЯци!Не агитка,ами направо революционно движение...
Мненията дават всички регистрирани потребители на този форум или такива, отговарящи на елементарен ценз (например - да имат поне 50 мнения и 2 месеца стаж във форума). С течение на времето (месеци, години) полезните хора ще изпъкнат.
От скоро съм регистриран тук (макар да чета от известно време) и още не се ориентирам добре какви са агитките и на какво... Една прецизно настроена система за рейтинг може да заличи ефекта от стадното гласуване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.09 15:01.
При това положение,не ми се вижда лоша идеята... :)
Мисля,че трябва да и дадем вот на доверие и да видим какво ще стане..
21.10.09
16:17
В bb.com мисля, че системата за оценяване е нещо такова. Rep Power, който представлява като еквалайзер, имат под никовете и снимките.
Който се рови из форума на bb.com ще ме разбере, какво имам предвид.