Новият дневник на Козунак`2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.09.09
20:56

казано от kozunak на 10.09.09, 18:52:

Днес не тренировъчен. Храна:
5.45 - кафе
6-00 2 филии зърн.мозайка с масло и филе от херинга
9.00 - протеин
12.00 - 3 кюфтета на скара
15.00 200 гр зак.сметана - тоест малка кофичка
20.30 пилешки филет

Гроги съм - лягам с кокошките. Лека нощ.

Доста странно меню. Чисти кюфтета, чисто филе. Не ти ли беше сухо някак без зарзават

13.09.09
04:43

казано от diva 97 на 10.09.09, 20:56:

казано от kozunak на 10.09.09, 18:52:

Днес не тренировъчен. Храна:
5.45 - кафе
6-00 2 филии зърн.мозайка с масло и филе от херинга
9.00 - протеин
12.00 - 3 кюфтета на скара
15.00 200 гр зак.сметана - тоест малка кофичка
20.30 пилешки филета

Гроги съм - лягам с кокошките. Лека нощ.

Доста странно меню. Чисти кюфтета, чисто филе. Не ти ли беше сухо някак без зарзават

Не Дивичка - доста вода изпих. Да странно е, ама по приемлив вариант от този който сега ще опиша.
Петъкът беше някакъв ад - едвам се надигнах в 7.00, отворих офиса в 9.00 и излязох от там в 21.00! Беше мега натоварено, а храната... мани мани
7.00 кафе с мед, 2 филии зърнена мозайка с масло, слайс прошуто, 50 гр. извара
8.15 - проотеин
11.00 две големи зелени смокини - някой ги донесе, страхотни бяха - това ми беше отчетът със смокини иначе ги избягвам
16.00 ч май - вече ми беше мега натоварено - и единственото което можех да направя е да отскоча на отсрещния тротоар и мушна в гърлото една баничка... Докато се кача в офиса вече я бях изяла... ццц. Нямах нито време нито пари да си взема нещо по нормално, че и да го търся.
22.00 - Мъжът ми ме завлече в Дон домат -  пилешко филе и парче луканка увити в бекон (това го сервират на чесново хлебче - ама аз не го изядох  :) , голяма зелена салата.
Поне доста вода имах, и не знам колко кафета - може би 4-5.
Няма да ви обяснявам как с подушването на възглавницата  отлетях в страната на сънищата.

Събота - вчера не стигнах до залата, макар че исках, по принцип трябваше да ми е работен ден, но ме пуснаха  :coolsmile: .Яко чистене на къщата, пръскане против хлебарки, гладене, пране и пазаруване - това беше движението. Уаааа - няма край тоя бит бе. Добре че поне разпределихме дейностите в къщи - че стана по бързо
9.30 . кафе с мед, филия зърнена мозайка със слайс прошуто и масло.
уф пак дупка в яденето
12.00 протеин
15.30 гнездо - кайма, 2 яйца, малко масло, 50 тр. кашкавал
18.30 - рожден ден на един клуб в заведение - 4 чаши бяло вино....от които ми стана лошо, макар и изпити в разстояние ча 4-5 часа. Голяма грешка. Явно комбинацията - умора, и такъв лек алкохол е пагубна за мен.

Днес ще оправям цялото това чудо - ще ям качествено и ще тренирам, и ще си планирам от вкъщи ядене в офиса.

Вчера се премерих, защото усещам по дънките разхлабване. Имам по сантиметър надолу от талията, зоната на паласките, под пъпа,  ханшът и бедрата ми се струват също мръднали надолу, но в сантиметъра не се отчете. Рано е за мерене, ама аз така контролно да видя какво става. В лицето се изпих - паднаха ми бузките и гушката. Странното е че съм пред цикъл - и винаги адски се подувам и задържам вода. Може  би още разлика в мерките ще има.

Впрочем - коляното е доста по-добре, но още няма да го натоварвам.

Чудя се как да измисля нещо - дайте моля съвети. Най-вероятно межд 9.00 и 9.30 трябва да съм в офиса. Котео значи че към 8.30 най- късно трябва да изляза от вкъщи. Мога да съм в залата точно като отварят в 7.00, но няма да ми стига времето за пълна тренировка. Мисля си да правя крака и кардио, или комплекси многоставни упражнения в аеробен ритъм - тоест цялото тяло да се включва (това ми седи доста добра идея),  или само кардио - според времето. Колкото е по -кратко - толкова кардиото стои като алтернатива. И май ще трябва да е на гладно. След работа съм гроги и няма да мога да тренирам - а и не съм с регламентирано работно време. Всичко това поне ще приключи средата на ноември.

Мнението беше редактирано от kozunak на 13.09.09 06:53.

13.09.09
05:32

Щом си се ориентирла към многоставните (хибридни) упражнения в аеробен ритъм, нека продължа да ти досаждам с информация по темата :) Надявам се нямаш нищо против ;)
http://metaboliceffect.wordpress.com/2009/07/03/metabolic-exercise-are-you-doing-it-right/
В този блог има и стотици други статии, които на мен ми бяха много интересни и полезни. Ако намериш време, приятно четене. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 13.09.09 05:33.

13.09.09
06:53

Марги - как ще имам против, та аз точно за тези упражнения, които ти ми беше пратила си мислих :) . Сега ще погледна и тези. Благодаря ти.

13.09.09
07:02

Чудесна статия е и тази:
http://metaboliceffect.wordpress.com/2009/04/14/the-female-fat-formula/

Мила

13.09.09
08:03

казано от kozunak на 13.09.09, 07:02:

Чудесна статия е и тази:
http://metaboliceffect.wordpress.com/2009/04/14/the-female-fat-formula/

Чудя се как бих могла да изключа кафето,за мен това е невъзможно...не бих могла да изкл. напълно и млечните,от друга страна мразя чайове...в сайта има доста полезни неща.От това което разбрах-намалят се зърнените и соята(предполагам заради фитоестрогена най вече) и препоръчват приемането му под формата на билки или някакви билкови/здравословни добавки?

13.09.09
08:48

Да, така е. Мога да споделя от опит, че е доста вярно. Преди две години проблемът ми беше именно с високото ниво на естрогена и нисък прогестерон плюс СПКЯ. Ако изпусна нещата от контрол пак се проявява. Определно тренировките, балансът в храненото и разни добавки помагат. Отделно че със смъкването на вече около 12-13 кг ми се стопиха много от фиброаденомите на гърдите, и избегнах операцията. Но и аз не мога без кафе, млечните иди-дойди. Зелен чай много обичам - също помага.

Мнението беше редактирано от kozunak на 13.09.09 18:20.

13.09.09
08:54

Статиите наистина са много добри, ако имаш достатъчно време да ги разгледаш всичките.
Радвам се че съм била полезна ;)
@Mon coeur est a vous: аз лично приемам дадената информация като общо образователна, не е необходимо до точката и запетаята да се спазва всичко - и аз не бих отказала кафето. Млечните са ми основен източник на протеин при положение че месо не ям. Така че всичко може да се приспособи, така че да отговаря на личните особености на всеки. Нито храненето, нито тренировките са точна наука, няма една формула валидна за всички.

13.09.09
09:11

казано от Margaritka на 13.09.09, 08:54:

Статиите наистина са много добри, ако имаш достатъчно време да ги разгледаш всичките.
Радвам се че съм била полезна ;)
@Mon coeur est a vous: аз лично приемам дадената информация като общо образователна, не е необходимо до точката и запетаята да се спазва всичко - и аз не бих отказала кафето. Млечните са ми основен източник на протеин при положение че месо не ям. Така че всичко може да се приспособи, така че да отговаря на личните особености на всеки. Нито храненето, нито тренировките са точна наука, няма една формула валидна за всички.

Точно така е. Всичко е индивидуално. На мен пък кафето ми действа адски добре. И в отслабващо и в тонизиращо отношение. като бях на хомеопатия и не пиех кафе бях в ужасна депресия и качвах кг. Като върнах кафето всичко се нормализира

13.09.09
18:15

Храната днес:
8.00 кафе, 2 фил.зърнена с масло, кашкавал и шунка
11.00 5- гр. извара
13.00 протеин
15.00 нещо ала руло стефани - 250 гр. кайма, подправки, лъжица сметана, 2 лъжици извара, 2 яйца, настърган кашкавал 30 грама - всичко това в гръкла тавичка запечено на парти грила. Всъщност от това описано количество изядох 1/3 - останалото ясно кой. Държа ме доста време сита.
21.00 глава сурова целина - много я обичам!
следва - свинска вратна пържола

е, мисля че е доста добре от към хранене. Днес обаче съм като парцал - нещо се натровихме с това вино вчера и реших че нищо няма да направя в залата и не отидох. От опит вече знам че това е най-доброто решение. Даже и сега вече ми се спи.
Понеделнишкият ден се очертава доста динамичен - предвидам ранна-ранна тренировка и мъкнене на храна в офиса.  Това е засега.

15.09.09
04:00

Понеделнишки отчет:
5.15 кафе с мед
5.30 - половин кофичка кис . Верея с 2 с.л. мюсли и с.л овес, 1 ч.л мед - ей много тежко ми стана бе,и такива киселини направих на тренировката че направо изгорях - повече май няма да закусвам така!Чак към следобеда се оправих.
7.00 - 8.00 тренировка - кратко ама все нещо, още мви се тренираше но нямах време
разгрявка
5 мин пътека
корем Х2 :
крака от вис - 20бр
дърпане на 20 кг. скрипец на ляво и дясно
янда с 5 кг диск - вече ми е леко

Гърди - тях ги претупах заради липса на време ( ама днес усещам че е било натоварващо - поапъват ме мускулите)
преса от водоравен лег с 20 и 25 кг щанга - 4 х 6

едни скорострелни кратки крака -
50 лег преси с 45 градуса на стъпалата и широк разкрач
50 - на събрани крака
20 бр. мъртва тяга със събрани крака - 20 кг.щанга
30 суинга с 16 кг. дъмбел

5 мин кростренажор, доизцеждане с 2Х60 бр. адд / абд
Нямах време за класическо карди

Никакво натоварване в краката и глутеусите не усещам - ама поне не е без хич. В сряда ще видя как ще съм с времето - ще акцентирам повече на тях.

5 мин парна баня и  бегом към офиса

Вече към 11.00 сутринта ми беше супер лошо - нямах грам сила и едва държах очите си отворени, ама се свестих
за свестяване имаше 1 круша, 2 редчета черен шоколад с лешници имного кафе и витамини с кофеин и 2 шоколадови бонбона - един колега имаше рожден ден
Много бач и сбръч
15.00 4 кюфтета (ех, ламьо, ламьооо - потресох всички в офиса, особено мъжете) и салата от зеле и домат , литър и половина вода покрай тоя час метнах и ... живнах както аз си знам, че и стомаха ми се успокои най-сетне
22.00 най-после у дома: половин свинска пържола на грил, 1 домат, 70 гр. извара
23.00 чаша прясно с протеин за стави - и бегом в леглото
Общо към 4 литра вода за деня имам.

Днес - малко по-късно ставане- в 6.30 иначе няма да издържа, не тренировъчен
Айде отивам да закусвам любимата си зърнена мозайка с шунка и кашкавал - и смятам това да са ми въглените за днес, най-много една круша или ябълка да мушна в офиса.

Хубав ден на всички!

Мнението беше редактирано от kozunak на 15.09.09 04:01.

15.09.09
13:34

Все повече се замислям дали да не опитам едно ВМ-НВД?

15.09.09
16:50

казано от kozunak на 15.09.09, 13:34:

А може би първо да прецениш резултатите от сегашния режим? Дай му достатъчно време, свали мерки и тогава прецени дали ти трябва промяна...ако нещо работи, защо да го сменяш?! Плюс това не при всички резултатите с ВМ са оптимални (специално при сваляне), а и много лесно можеш да надвърлиш всякакви КБ-та.

Мнението беше редактирано от Инис на 15.09.09 17:01.

15.09.09
18:55

казано от inis9 на 15.09.09, 16:50:

казано от kozunak на 15.09.09, 13:34:

А може би първо да прецениш резултатите от сегашния режим? Дай му достатъчно време, свали мерки и тогава прецени дали ти трябва промяна...ако нещо работи, защо да го сменяш?! Плюс това не при всички резултатите с ВМ са оптимални (специално при сваляне), а и много лесно можеш да надвърлиш всякакви КБ-та.

+1
Аз не съм от най-стриктните с храненето, обаче с тренировките съм много стриктна  - даже понякога прекалявам - ами за 2-3 месеца на ВМ качих 4кг - включително и мазнини - при горе долу същите отклонения от режима при класическото НВД нямах проблеми и свалях :)

15.09.09
19:30

:-/ мммдаа, трябва да поизчакам, абсолютно сте прави  - то и без това си го мислих за по-натам, че сега съм на един страшен педал и храната не е съвсем добре. Досега НВД и НВД-ротации са ми давали резултат. Явно вече съм психически нетърпелива да изчистя останалите гадни буци наречени брич - иначе всичко друго се стопи. Съвсем малко по долната част на корема е останало. В този ред от мисли да допълня към днес, всъщност я отново да си опиша закуската и последващото.
И така - днес не тренировъчен:
6.30 кафе с мед, 2 ф.зърнена с масло, по два слайса шунка и 10 гр. кашкавал
10.00 2 яйца на очи с малко масло, 2с.л зак.сметана, 2.суп.л. извара
доста сита ме държа това
14.00 2 зелени ябълки - прекалих, издух се като балон от тях и се ядосвах на себе си.Отделно че ме погна и ПМС то. Бях си приготвила консерва риба тон за по-късния следобед, но станах като плондер, дори си преместих дупката на колана с една навън, а по принцип на последната дупка вече ми е леко хлабав  панталона - бях като бременна в 15 месец. Към 21.00 ч едва взех да спадам.
22.00 - половин консерва риба тон, 50 гр. извара.

EDIT Да поясня нещо важно - от миналата седмица до края на ноември съм кординатор на една филмова продукция - често трябва да съм я в 9.00 , я в 9.30 или дай боже - 10.00 в офиса и приключвам към 20.30, или 21.00 или 22.00 в редки случаи. Като започна снимачен процес - мисля че ще е още по-натоварено.Няма регламент както се вижда и това е нормално за тези професии. Единствената ми възможност за тренировка е рано рано сутрин в 7.00 да съм в залата.Вечер е абсурд - просто забивам глава във възглавницата и отлитам. Затова ги разхвърлях така тренировките и затова храната е така. Мисля че ми влизате в положението и разбирате.

Мнението беше редактирано от kozunak на 15.09.09 20:01.

16.09.09
03:52

;-P http://www.youtube.com/watch?v=hsiQptl_Y9E&NR=1

16.09.09
13:32

Днес до този момент:
6.15 кафе с мед - пак се успах, трябваше по-рано да стана и съответно по рано да тренирам...ама...
6.30 - обичайните 2ф. зърнена мозайка с шунка и кашкавал - е просто ми е най-добре с тая закуска и това си е
8.00 - 9.00 бърза и къса тренировка
загрявка
7 мин вело
Гръб: скрипец - лост зад врат - 8 Х 20, 25, 30,35
скрипец - лост пред гърди -8 Х 20, 25, 30,35

Ура успях да направя три негативни набирания - скачам на висилката , задържам се горе и се старая максимално бавно да пускам надолу. Успях  и мааалко повечко да се вдигна в класическото позитивно набиране! Ще стане работата - ама иска време.

Комплекс крака:
50 лег преси - стъпала на 45 градуса
50 - лег преси със събрани крака
20 - х 30 кг мъртви тяги с прави крака на ширината на раменете
30 суинга с 16 кг. дъмбел

Коплексът -  два пъти без почивка между упражненията, и с 30 сек почивка между кръговете. Душицата ми излезе

не остана време да адд/абд...предпочетох кардиото

15 мин. пътека , интервално бързо ходене с промяна на наклона
Парна баня и бегом съм офиса

Добрата новина - почти вече мога да клекна, ама ощо не докрай. Коляното се възстановява.

11.00 . 1 круша

13 - една ябълка - е пак от нея се подух - това си беше експеримент - от крушата нищо ми нямаше

16.00 - 150 гр извара, 1 краставица, 1 пилешко бутче (горно и долна част на крачето с кожата барабар)

довечера - ще видим

Добавям вечерята  в 21.30 ч.- половин консерва риба тона, 2 суп. зак. сметана, много зелен чай, вода за деня - 2 литра, общо с чая и кафетата отиват течностти към 3,5 литра.

Подута съм като плондер от ПМС-то, всичко ме стяга, тежко ми и едвам се търпя. Имам мускулна на гърба и трицепса от набиранията и тягата.

Мнението беше редактирано от kozunak на 17.09.09 07:01.

17.09.09
18:24

Храната днес - нетренировъчен.
ех поспах си малко - 8.30 кафе с мед
8.45 - обичайната любима закуска - вече я знаете
11.00 40 гр. суров бадем
14. 00 - 40 гр. суров бадем
16.00 1 краставица, 100 гр. шунка
21.00 ей сега си взех суп. лъжица извара, 5 слайса салам флорентинер, 20 гр кашкавал - просто чакам да си доизпека пържолката (любима вратна), която ще си хапна със салата от 2 малки домата и глава червен лук и малко зехтин.
вода приблизително 3 литра

С това ядене от тоя тип ми е най-добре. Подутоста от ПМС-то уви продължава. Направо съм като надута с хелий. Сутринта дори имах яки торбички под очите - дето ни сол слагам, ни съм пила алкохол - цццц

Мнението беше редактирано от kozunak на 17.09.09 18:28.

17.09.09
18:39

казано от kozunak на 17.09.09, 18:24:

Храната днес - нетренировъчен.
ех поспах си малко - 8.30 кафе с мед
8.45 - обичайната любима закуска - вече я знаете
11.00 40 гр. суров бадем
14. 00 - 40 гр. суров бадем
16.00 1 краставица, 100 гр. шунка
21.00 ей сега си взех суп. лъжица извара, 5 слайса салам флорентинер, 20 гр кашкавал - просто чакам да си доизпека пържолката (любима вратна), която ще си хапна със салата от 2 малки домата и глава червен лук и малко зехтин.
вода приблизително 3 литра

С това ядене от тоя тип ми е най-добре. Подутоста от ПМС-то уви продължава. Направо съм като надута с хелий. Сутринта дори имах яки торбички под очите - дето ни сол слагам, ни съм пила алкохол - цццц

И аз съм тъй. И май не е само ПМС, защото и много други хора се оплакват от подпухналост. ще мине Козуначе

17.09.09
18:41

Надявам се като ми дойде и отмине да има разлика в сантиметрите. А коремът ми въпреки тази храна ако знаеш как е издут - не е истина! Като бирено шкембенце.

18.09.09
07:58

Днес - експериментална кратка тренировка направих.
6.15 кафе с лъжица мед
6.30 филия от немския фитнес хляб - около 70 гр е тя, и има 30 гр въглени, с масло, 2 слайса  флорентинер и 10 гр кашкавал 8.15- 8.15 - 9.15 ТРЕНИРОВКА
- загрявка
КОМПЛЕКС 1
10 - тръстъра с дъмбели от 5 кг и швейцарска топка под дупито
15 суинга с 14 кг. дъмбел
ето това без почивки между двете упр. и с максимална бързина го направих 5 пъти - за първи път ми е все пак, леле как се препотих, дишах накрая като хрътка на последна гонка на диви прасета - пламнах цялата, мислих че ще гръмна

КОМПЛЕКС 2
50 лег преси крака на 45 градуса
50 лег преси събрани крака
20 мъртви тяги събрани крака
Това три пъти пак без почивки - и тук бух червена, потна и задъхана

адд/абд - на 25 г. , 3х50 бройки на всеки уред

Накрая 15 мин пътека интервално много бързо ходене със смяна на наклона и скоростта

Парна баня, душ и ето ме във офиса.

Как ви се струва? Много тонизиращо действа. Като излязох от залата окончателно, реших, че имам още енергия и още ми се тренира - ама няма време. Вероятно трябва повече кръгове на тези комплекси да се правят, но това постепенно ще го вдигна. Зависима съм и от времето (като часове и минути), а и днес в тая мъгла едва отлепих. Каквото и да е - не е без хич, и все е нещичко. Иначе - цялата съм надута и напомпана, все едно съм изпила тонове креатин. Даже днес усетих в този тип упражнение, че закуската ми натежа. Дали пък таурина не ми действа така?

18.09.09
08:43

казано от kozunak на 18.09.09, 07:58:

Вероятно трябва повече кръгове на тези комплекси да се правят, но това постепенно ще го вдигна ...Даже днес усетих в този тип упражнение, че закуската ми натежа. Дали пък таурина не ми действа така?

Мисля, че тренировката ти е подействала така :)

Вмсто да увеличаваш кръговете (конкретно за първия комплекс говоря), можеш да вкараш още някое упражнение, напр добро утро, сумотяга+ хайпул, румънска тяга, гребане, напади и ...каквито многоставни други се сетиш...

Например:
10 пушпреси
10 суинга
10 гребане
10 тяга
10 напади

П.П. и аз се зачервявам, изпотявам и пръхтя много :)

Мнението беше редактирано от Limka на 18.09.09 08:43.

18.09.09
09:16

Много добра тренировка.
А като гледам и ти си се светнала за немския хляб ;)
И аз си взимам от него. Любим ми е с тиквени семки.
А си мислех,че една филия е към 80гр. Както и да е, това за мене е истинския хляб ;)

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 18.09.09 09:16.

18.09.09
09:23

А опитвал ли си зърнената мозайка на Нилана? - не му отстъпва на немския хлаб, така за разнообразие. Хубавото е че и двата доста засищат и дълго траят в хладилника, плюс икономичността.
Да тренировката и на мен ми хареса - исках и можех и още, ама нямах време. Мъчи ме плондерясването - както вече във всеки пост се оплаквам.

18.09.09
14:10

казано от kozunak на 18.09.09, 07:58:

КОМПЛЕКС 1
10 - тръстъра с дъмбели от 5 кг и швейцарска топка под дупито
15 суинга с 14 кг. дъмбел

Швейцарската топка не ти ли идва висока като клякаш? Ако имаш на разположение медицинска, ще ти свърши по-добра работа.
Към комплекс 1 и аз бих те посъветвала да добавиш още едно упражнение. Сумо тяга + high pull от предложенията на Лимка ми се вижда добър вариант.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.09 14:11.

18.09.09
14:16

Мерси Марги - затова ли говорите http://www.youtube.com/watch?v=q6UujQTJ09w ?

Забравих - идеална ми е швейцарската топка - тя е малко по-малка от стандартните, а и няма медицинска. Все пак и още щадя коляното.

Мнението беше редактирано от kozunak на 18.09.09 14:17.

18.09.09
14:53

казано от kozunak на 18.09.09, 14:16:

Мерси Марги - затова ли говорите http://www.youtube.com/watch?v=q6UujQTJ09w ?

Забравих - идеална ми е швейцарската топка - тя е малко по-малка от стандартните, а и няма медицинска. Все пак и още щадя коляното.

Точно това е :)

19.09.09
12:09

Ще допълня храната от вчера:
към 11.00 и аз прегреших с един малък кроасан без нищо... много ме болеше корем от ПМС-то и преди да пия едни нурофен трябваше да хапна нещо. Срещу аптеката първото което ми се изпречи бе кафене. И бух - в капана.
15.30 - консерва риба тон (около 150 гр.), 2 авокадо
21.00 2 чаши червено вино, 20 гр. бяло сирене, 2 суп. лъжици зелена салата
22.30 - чаша 200 мл. прясно с протеин за стави

Такааа, реших че май прехвърлям калориите и прекалявам с прясното. От днес - рестрикция, ще намаля порционите и ще махня прясното (леле как го обичам...), ще махна и таурина. Да видим дали ще има ефект. Нещо съм се разбрицала яко хормонално. Пак ще премина на Префемин (кактус агнис) и ще добавя масло от Вечерна иглика + Ескимото. И никакви дуфастони и утрогестани! само временни ефекти от тях!

Днес:
10.00 Кафе
10.30 печен сандвич с немски хляб, кашкавал, масло и флорентинер, половин доматче (много ми дойде - майщ е разделям филиите на две)
14.30 2 яйца на очи със слайс масло, 50 гр.извара, една огромна зелена чушка

Привечер смятам една яка силова тренировка да направя както аз си знам.

За вечеря планирам:
- половин вратна пържола на грил, салата домати, чушки и лук.

Да се похваля купих си страхотен истински мед от рапица - уникален вкус.

19.09.09
19:35

Постоянно си в заблуда, че ядеш много. Ти направо нищо не ядеш, честно казано...1 филия хляб - много??? Аз ям по 3 и питам за още/това ми е любимия хляб, с тикените семки. И вечерите ти са толкова мънички...Абе направо не знам как издържаш. И стига с тия хапове. Пробвай с билки, чайчета и позитивно мислене

20.09.09
05:57

Диве, добре ми е с тая храна - сметни калориите, поне аз сметнах, и ще видиш например как в петък съм ехееее - много над 1500-1600. Вчера пропуснах тренировка - имах прекрасна среща по приателско/професионална линия и откарах до късно. Дне с ще наваксам, а от утре какво ме чака - малеееееее.

Мнението беше редактирано от kozunak на 20.09.09 06:04.

29.09.09
13:32

казано от Ivan Boichev на 16.08.09, 11:11:

От доста години готвя само с пара (стимер) Всичко става бързо, лесно и най вече вкусно. Вкусовите качества на продуктите се запазват. Картофите имат просто съвсем различен вкус от варените например. Може да се готви абсолютно всичко. Препоръчвам го на всеки.

Козуначе, купи ли си стимер? Аз също от поста на Иван се ‘запалих’, тогава бях на морето. Поразрових се из нета и си харесах един на Тефал. Преди малко си го поръчах. Даже си харесах и някои рецепти за риба и месо. Освен това ще направя и сефтето на кафевия ориз - на пара, дано да стане вкусно, а и сега зимата - идеално за зеленчуците, тъкмо ще се науча да готвя вкусно, по рецепти, като в Шератон, поне имам голям мерак.

Мнението беше редактирано от maria на 29.09.09 13:33.

07.12.09
20:22

Привет отново от мен!

Съвсем накозуначения Козунак реши достойно поне да завърши пълния си провал и лигоч на фитнес годината, и да се върне към тренировки отново (тази година за Н-ти път). Но... по -добре така отколкото без хич. Догодина няма да си поставям гласно цели и да се заканвам публично!

Я сега да видим какви ги свърших:
- приключи най-сетне филмовата продукция и след повече от два месеца и половина яко бачкане по 12-14 часа на ден, някой път без неделя дори (това ми беше почивния ден), най-сетне се наспах и наядох като хората. Сега остава да си дооправя и къщата - че все още имам бая работа по нея...  Така е то - киното не прощава.
- същевременно: успях да си напиша три нАучни доклада и да се ява на три конференции - това костваше и няколко безсънни почти нощи... но така е като се съчетаят теория и практика.
- повишиха ме в степен - научен сътрудник І-ва степен съм вече (а не втора - както бях досега), хехехе като ни клъцнат БАН (и без това ни гилотинираха 10 милиона от бюджета) кой ще го е..е за това... ама хайде да не споделям толкоз болки на младите учени...
- в тези три месеца (септември все пак потренирах, ама октомври и ноември та до сега цък) не се подадох на масовия джънк в офиса, изключая печени сандвичи с кашкавал когато имах време да си купя от кафенето на съседната пряка. Литър прясно мляко ме подържаше добре през деня. Някой ще попита - добре де толкова ли не успя да се организираш и да си носиш приготвена храна от вкъщи? Ами не, не успях - беше невъзможно. Прибирах се труп и единственото което можех да направя е да се съблека в движение и да си легна, а сутрин едва отлепях и всеки път бях на ръба на закъснението. Поне закусвах нормално в къщи - наблягайки на яйцата във всички разновидности. Добре че мъжът ми ме изтърпя :-))) Злато ми е той!
- в резултат от горното - нямам промяна нито в мерки, нито в килограми, освен че съм се спихнала от липса на тренировки. Тъй че не пускам никакви актуални замервания - няма сми.
-края на септември и началото на октомври изкарах грипа.
- нещо за гордост - в най-голяма лудница реших повече няма да пуша напук на нервното напрежение и мноооооогото работа и ги спрях гадните и миризливи цигари. Ох, колко е готино сега да не кашляш по време на тренировка и да не се чудиш как да си поемеш дъх в парната баня. Този път помогна табекса и ината на Овена.
- в последния снимачен ден естествено се контузих - прибирайки се към къщи и слизайки от автобуса си навехнах крака, така че имаше и късни посещения на Пирогов. Естествено - същият крак на който си контузих коляното през август! Ей кърък бееееее.....
- поднових си участието в тв предаване.

Статуса сега: боли ме още под глезена, както и лятно травмираното коляно - на моменти пука яко и при това с болка, но не винаги и вече мога да си клякам. Внимателно.

И съответно днес почнах първата си тренировка - съвсем нежна и лека с цел влизане в час. Най-после можах да клекна с лоста и да направя лег кърлс като хората. Общо взето - по 1 упражнение и 1- 2 серии за всички части на тялото, предхождано от щателна загрявка, следхождано от 20 мин умерено кардио на пътека и кростренажор, и внимателна разтяжка. И рахат в парната баня.

А от новата година ще се радвам тренера да ми спретне нова-новеничка програма. Нали, Митак?

Храната:
-2 филии бонус 6 зърна (кеф отново са го пуснали) препечени с масло и пушена сьомга (все пак от Никулден има риба), кафе с малко мляко и 2 ч.л. бяла захар..
- 50 гр. макадамия
- 2 яйца на очи с масло на тефлон, половин филе тилапия (страхотна риба!)и задушен лук във вид на почти тайландски сос.
- половин чаша червено вино (остатък от вчера - няма да го хвърлям я, и без това го мъкна от бутикова изба в с. Мезек)

Не е за пример, знам.

Та такааааа - продължаваме напред пък докъдето стигнем.

Миме - не си купихме стимер, а си купихме готварска печка със стъклокерамичен плот. Просто нямаше никаква до този момент...

Стегнала ни е финансовата криза, така че надали ще е върха храната ми - но каквото мога ще се постарая да направя в рамките на възможното.

Добавки - цитросепт, бетакаротин, останал л-карнитин... като ги изпия ще пробвам малко натурално как ще я карам. Ще видим.

Това е от мен!

Мнението беше редактирано от kozunak на 07.12.09 20:24.

08.12.09
17:16

Още една тренировка днес - хваща ме мускулната треска, нормално. Иначе - нищо особено, чели сте такива доста от мен. Просто е от старите схеми.

загрявка
коремни преси три вида
- акцент гръб - гребане на машина (2х10) на 26, 30 кг (много странно са и направени тежестите); придърпване на скрипец пред гърди - 2 х 10 - 20 кг, чукчета - 2 х 10 само щанга 20 кг
- малко рамо - летене с дъмбел от стоеж - 4 кг/ раменни преси с дъмбел - 8 кг - 3 сета х10 бройки
- мъртва тяга - 30 бр само лост (20 кг)/ 30 хиперекстензии - 2 сета
- глутеус дърпане - тук едвам го правя: 5 кг на страни със зор дърпам и 10 кг назад - всеки крак по 20 бройки, 3 сета
- аддуктор/ абдуктор - 60 х 20 кг (3 сета)
20 мин пътека интервално бавно и бързо ходене с промяна на наклона
10 мин степер интервално
разтягане

храна:
-кафе с мляко, лъжица мед, 2 филии бонус с масло, 2 яйца на очи (7.30 ч)
тренировка
-30 гр. кашкавал (12.00 ч)
- 1 свинска вратна пържола на грил с 1 глава лук, 20 гр. кашкавал (18.00 ч.) - леле бях освирепяла от глад

- по - късно - или кисело мляко или половин пържола - в зависимост колко съм гладна

Утре - почивка.

Мнението беше редактирано от kozunak на 08.12.09 17:19.

09.12.09
07:24

Козуначе, добра дошла. Доста интересни месеци си изкарала. Хайде да се стягаме, че зимата не прощава на жени прминали пубертета:)

09.12.09
08:30

Ей, добре заварила, Дивичке - бях сигурна днес като отварях форума, че точно ти си ми писала. Интуиция! Ами да интересни месеци и мега натоварени. Все още има дни - като днес например, в които адски ми се спи и едвам ставам от леглото. Стягам се, стягам се. То не съм се и много отпуснала. Дори мога да се похваля че още от палските и от долната част на корема са се поизчистили. Само внимавам с храненето - че от спирането на цигарите ми се  е увеличил апетита и то понякога за сладко, което не е било никога. Зимата - ох още три месеца - мразя я. Ще я преборим и този път!

09.12.09
08:56

Козуначе, и аз да кажа - радвам се, че си тук пак. Поздравления за успехите в професионален план, сигурна съм, че бързо ще влезеш в ритъм с тренировките :)

09.12.09
19:36

Мерси мила! Колко топло ми стана от този сърдечен прием!
днес е нетренировъчен, белязан с адско успиване и едва отворени очи през целия ден. Времето...

Храната:
9.30 - кафе с мляко, 3 филии препечени бонус  с масло
12.30 пържола на грил
17.00 2 препечени филии бонус с масло и хайвер, салата от червени печени чушки (при мама бях), 2 парченца камамбер
21.30 вратна пържола на грил, лук

Преди няколко дни си открих в гардероба един забравен маслено зелен пуловер с голяма пухкава яка. Тамън! Бях си го купила преди две години и като го облякох хич не се харесах. Защо ли? Той е малко по-тесен (втален и по- стреч материя) и всички паласки и несъвършенства по талията си личаха яко. Грубооо... И го забутах в дъното на гардероба да седи. Съвсем го бях изтрила от съзнанието си. Днес си го облякох. Под него имах още едни тънъчък пуловер, боди и дебел чорапогащник. И въпреки това - ми седи свободно. Как се зарадвах. Не се бях виждала с него така. Явно доста съм свалила от талията и паласките. Ма не си давам сметка, докато дрехите не покажат някои аспекти на истината.

IR

09.12.09
20:52

kozuna4е,здравей!
Икам само да ти кажа,че съм ти фен.....гледах едно видео от профила ти с твое интервю и искам да ти кажа,че си страаааашно чаровна и сладка!Остани си все такава лъчезарна  :)

Гледам,че от тия дни си подновила тренировките.
Щом вече имаш време и желание-всичко ще си дойде на мястото  :-)
Ще следя как вървят нещата при теб.Успех!

Мнението беше редактирано от irenaiv на 09.12.09 20:53.

09.12.09
22:52

Охо, кой се е завърнал на бойното поле?
Че има и “наглостта” да се хвали с мерки и теглилки, пуловери и чорапогащи?
И програмка иска?!?!
Я влез поне в някаква форма, пък тогаз. Това пукане на коляното не ми харесва - да вземеш да го поправиш.
Leg Extension всяка тренировка 3 серийки с умерена тежест по около 12-15 повторения да засилиш квадрицепса, а той да се погрижи за стабилизация наколянцето.
И внимателно с празниците!

19.12.09
08:53

Митак много ти благодаря - правя го вече упражненито полека. Не съм писала - нямах интернет в къщи, което беше ужасна гадост. От следващата седмица ще вдигна бройката на тренировките - сега беше 3 пъти в седмицата. Нямаше как да направя повече - в края на годината се струпва доста не доизчистена работа. Но - планирам днес и утре към следобедните часове ще направя тренировчица.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1