26.09.09
16:15
Какво мислите за това упражнение за корем. Идеята е да се тренира коремната преса статично и според мен е доста добро. Вчера направи 3 серии и едва издържах 30тина секунди.
http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc&feature=fvw
Упражнението е много яко. Когато тренирам с Венци, доста често ме кара да правя планкове. В началото беше голям зор. Последният път направих 3 серии по 45 сек. Задобрявам ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 26.09.09 16:33.
казано от Giovane на 26.09.09, 16:15:
Какво мислите за това упражнение за корем. Идеята е да се тренира коремната преса статично и според мен е доста добро. Вчера направи 3 серии и едва издържах 30тина секунди.
http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc&feature=fvw
Нищо особенно според мен, наподобява лицеви опори, самоче на лакти и без движение. В лицевите корема също играе, като статист.
Мнението беше редактирано от El padre на 26.09.09 16:33.
Упражнението не е лошо, но не очаквай чудеса - аз лично го включвам в разтягането след тренировка, не в самата тренировка.
Някакво си упражнение за ядрена стабилност. Нищо особенно. Не се мятай на всяко изчанчено упражнение за корем, под предтекст, че тренираш плочките.
27.09.09
10:12
щом 3х30 ти е зор, то това е упражнението върху което трябва да се съсредоточиш. фундаментално.
Ядрената стабилност не е ли едно едно най-важните неща при базовите и тежки упражнения ? Защо да я пренебрегва ?
Не казах да я пренебрегва. Просто не съм сигурен, че знае, че това е целта на упражнението, а не тонус, здраве, форма, 6-пак абс, дъфка с косъм и не знам си какво още.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.09.09 11:33.
27.09.09
12:37
Аз мога да си пусна филмче и да го изгледам,стоейки така...наистина трябва да си извън форма,за да задържиш позата само 30 сек. :}
От друга стрна,може аз да не го правя правилно.
И аз така бе ?! Гледах 10000 клипа в ютюб и мисля че го правя правилно, а мога да седя така много време ?!
казано от DeadManWalking на 27.09.09, 12:37:
От друга стрна,може аз да не го правя правилно.
Има го като вероятност, защото за мен поне се оказа невъзможно да уцеля правилното положение на таза без някой да ме гледа и коригира. Няколко сантиметра правят голяма разлика в усещането.
От друга страна ти си си як доста, така че е много вероятно да ти е време за неща като ренегадско гребане примерно, което е надграждане на планка (след като можеш да държиш едни 2-3 минути вече е безсмислено да го правиш, трябва да има утежнение).
казано от G33K на 27.09.09, 12:42:
От друга страна ти си си як доста, така че е много вероятно да ти е време за неща като ренегадско гребане примерно, което е надграждане на планка (след като можеш да държиш едни 2-3 минути вече е безсмислено да го правиш, трябва да има утежнение).
Ако и ренегадското гребане не ти представлява трудност в основния си вариант, пробвай го в комбинация с лицева опора ;)
28.09.09
08:09
като правило(Бил Хартман) - минимума за изомметрията е 90 секунди страничен планк, 120 за преден и изометрична хиперекстензия(мисля че хоризонтална). повечето трениращи с тежести от известно време могат да ги направят. ако обаче не можете - трябва да се поработи по въпроса.
иначе като тренировка аз ползвам Тони Джентилкор - ако можеш да направиш 3х45 секунди значи ти е прекаленно лесен варианта и трябва да се прогресира.
28.09.09
09:34
И си мислите че с това смешното упражнение ще си искарате пресата...естествено че може да седиш така дълго време..това упражнение е за американците с 200 кг задници... не ги гледайте тия по клиповете че го правят..много ясно че човек занимажащ се от малък с някакъв вид спорт ще има такава фигура...
28.09.09
09:57
казано от roshko_rs на 28.09.09, 09:34:
И си мислите че с това смешното упражнение ще си искарате пресата...
интересното е че това упражнение има много малко директен принос към “плочките.” от такава изометрия никой не е станал силен, релефен или голям.
но като индиректен принос е голяма работа. разбирай - на някои хора им се увеличава лежанката от това. всичко опира до това дали имаш нужда от него.
28.09.09
10:03
Хмм.. аз за месец и половина си изкарах пресата перфект само с 2 упражнения..незнам по какъв начин може да ти шокира коремните мускули планка ^^