26.09.09
16:15
Какво мислите за това упражнение за корем. Идеята е да се тренира коремната преса статично и според мен е доста добро. Вчера направи 3 серии и едва издържах 30тина секунди.
http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc&feature=fvw
Упражнението е много яко. Когато тренирам с Венци, доста често ме кара да правя планкове. В началото беше голям зор. Последният път направих 3 серии по 45 сек. Задобрявам ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 26.09.09 16:33.
Какво мислите за това упражнение за корем. Идеята е да се тренира коремната преса статично и според мен е доста добро. Вчера направи 3 серии и едва издържах 30тина секунди.
http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc&feature=fvw
Нищо особенно според мен, наподобява лицеви опори, самоче на лакти и без движение. В лицевите корема също играе, като статист.
Мнението беше редактирано от El padre на 26.09.09 16:33.
Упражнението не е лошо, но не очаквай чудеса - аз лично го включвам в разтягането след тренировка, не в самата тренировка.
Някакво си упражнение за ядрена стабилност. Нищо особенно. Не се мятай на всяко изчанчено упражнение за корем, под предтекст, че тренираш плочките.
27.09.09
10:12
щом 3х30 ти е зор, то това е упражнението върху което трябва да се съсредоточиш. фундаментално.
Ядрената стабилност не е ли едно едно най-важните неща при базовите и тежки упражнения ? Защо да я пренебрегва ?
Не казах да я пренебрегва. Просто не съм сигурен, че знае, че това е целта на упражнението, а не тонус, здраве, форма, 6-пак абс, дъфка с косъм и не знам си какво още.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.09.09 11:33.
27.09.09
12:37
Аз мога да си пусна филмче и да го изгледам,стоейки така...наистина трябва да си извън форма,за да задържиш позата само 30 сек. :}
От друга стрна,може аз да не го правя правилно.
И аз така бе ?! Гледах 10000 клипа в ютюб и мисля че го правя правилно, а мога да седя така много време ?!
От друга стрна,може аз да не го правя правилно.
Има го като вероятност, защото за мен поне се оказа невъзможно да уцеля правилното положение на таза без някой да ме гледа и коригира. Няколко сантиметра правят голяма разлика в усещането.
От друга страна ти си си як доста, така че е много вероятно да ти е време за неща като ренегадско гребане примерно, което е надграждане на планка (след като можеш да държиш едни 2-3 минути вече е безсмислено да го правиш, трябва да има утежнение).
От друга страна ти си си як доста, така че е много вероятно да ти е време за неща като ренегадско гребане примерно, което е надграждане на планка (след като можеш да държиш едни 2-3 минути вече е безсмислено да го правиш, трябва да има утежнение).
Ако и ренегадското гребане не ти представлява трудност в основния си вариант, пробвай го в комбинация с лицева опора ;)
28.09.09
08:09
като правило(Бил Хартман) - минимума за изомметрията е 90 секунди страничен планк, 120 за преден и изометрична хиперекстензия(мисля че хоризонтална). повечето трениращи с тежести от известно време могат да ги направят. ако обаче не можете - трябва да се поработи по въпроса.
иначе като тренировка аз ползвам Тони Джентилкор - ако можеш да направиш 3х45 секунди значи ти е прекаленно лесен варианта и трябва да се прогресира.
28.09.09
09:34
И си мислите че с това смешното упражнение ще си искарате пресата...естествено че може да седиш така дълго време..това упражнение е за американците с 200 кг задници... не ги гледайте тия по клиповете че го правят..много ясно че човек занимажащ се от малък с някакъв вид спорт ще има такава фигура...
28.09.09
09:57
И си мислите че с това смешното упражнение ще си искарате пресата...
интересното е че това упражнение има много малко директен принос към “плочките.” от такава изометрия никой не е станал силен, релефен или голям.
но като индиректен принос е голяма работа. разбирай - на някои хора им се увеличава лежанката от това. всичко опира до това дали имаш нужда от него.
28.09.09
10:03
Хмм.. аз за месец и половина си изкарах пресата перфект само с 2 упражнения..незнам по какъв начин може да ти шокира коремните мускули планка ^^