04.10.09
08:00
казано от Венцеслава Атилова на 04.10.09, 05:50:
slav, мда силно упражнение ми е goodmorning, както и тягата
можеш ли да ми кажеш сегашните си постижения на клек, тяга, добро утро, лег, преден клек, гребане?
04.10.09
09:12
казано от ts.vassilev на 04.10.09, 08:00:
казано от Венцеслава Атилова на 04.10.09, 05:50:
slav, мда силно упражнение ми е goodmorning, както и тягата
можеш ли да ми кажеш сегашните си постижения на клек, тяга, добро утро, лег, преден клек, гребане?
ами максове не съм правила отдавна - мога да ти кажа работни тежести при 3х5, то и това е добър ориентир.
клек - 65
тяга - 85 (правила съм и 3х5 с 90, но последната серия не беше добра техника),
добро утро - 50
лег - не правя
преден клек - 40
гребане - също не съм правила от много време и нямам идея
04.10.09
10:44
казано от Венцеслава Атилова на 04.10.09, 09:12:
ами максове не съм правила отдавна - мога да ти кажа работни тежести при 3х5, то и това е добър ориентир.
клек - 65
тяга - 85 (правила съм и 3х5 с 90, но последната серия не беше добра техника),
добро утро - 50
лег - не правя
преден клек - 40
гребане - също не съм правила от много време и нямам идея
благодаря. все още нямам точен резултат, но обмислям едни неща.
05.10.09
10:37
04/10
08:30 - 2 яйца, масло и тн
12:30 - телешко варено, свинска вратна, зелена салата
20:30 - патешко бутче, зелена салата и много домашно прясно мляко (половин литър сигурно) с какао :) Праси ко да ви кажа. А днес стомахът ми е .... разбунтуван - кога е виждал толкова мляко.....
06.10.09
09:39
05/10
08:30 - 2 яйца с масълце :)
12:30 - 3 варени яйца, айсберг, домат
20:00 - свинско, домати и краставици, 100 гр домашно кисело мляко (мое производство нямаше как да не го опитам)
по-малко калории, че да противодействам на неделното омазване.
Цецо, специално заради теб днес правих лежанка - 3х5 27 кг. Не ме кефи тая лежанка хич.
06.10.09
10:17
казано от Венцеслава Атилова на 06.10.09, 09:39:
Цецо, специално заради теб днес правих лежанка - 3х5 27 кг. Не ме кефи тая лежанка хич.
теста не е точен, понеже не си правила достатъчно лежанка(съвсем не се доближава до това колко ГМ,тяга и клек си правила), но това е жалко.за съжаление вирееш на място където аурата не позволява да се прави лежанка и никога няма да станеш добра на нея, съответно - резултатите ти няма да се подобрят по същия начин.
казано от ts.vassilev на 06.10.09, 10:17:
казано от Венцеслава Атилова на 06.10.09, 09:39:
теста не е точен, понеже не си правила достатъчно лежанка(съвсем не се доближава до това колко ГМ,тяга и клек си правила), но това е жалко.за съжаление вирееш на място където аурата не позволява да се прави лежанка и никога няма да станеш добра на нея, съответно - резултатите ти няма да се подобрят по същия начин.
Е, да, като не прави, е нормално. Ако обаче правеше редовно, щеше да използва ок. 40-45 кг. за 3 х 5.
06.10.09
10:36
казано от inis9 на 06.10.09, 10:27:
Е, да, като не прави, е нормално. Ако обаче правеше редовно, щеше да използва ок. 40-45 кг. за 3 х 5.
за съжаление не можем да сме сигурни. и няма и да разберем. :)
06.10.09
10:45
казано от ts.vassilev на 06.10.09, 10:36:
казано от inis9 на 06.10.09, 10:27:
за съжаление не можем да сме сигурни. и няма и да разберем. :)
Ами, честно казано - не ми липсва. Всъщност аз самата не искам да правя лежанка - Мария няколко пъти ме е карала ама аз се дърпам. Внушила съм си, че от лежанка се правят “мъжки гърди” и предвид моето положение в тази област - гледам да не нанасям повече щети :) А и мисля, че push pull-a достатъчно ми тенира гърдите.
06.10.09
10:58
казано от Венцеслава Атилова на 06.10.09, 10:45:
Ами, честно казано - не ми липсва. Всъщност аз самата не искам да правя лежанка - Мария няколко пъти ме е карала ама аз се дърпам. Внушила съм си, че от лежанка се правят “мъжки гърди” и предвид моето положение в тази област - гледам да не нанасям повече щети :) А и мисля, че push pull-a достатъчно ми тенира гърдите.
ok. :)
... Внушила съм си, че от лежанка се правят “мъжки гърди” и предвид моето положение в тази област - гледам да не нанасям повече щети :)
Шемет!
Не мога да разбера защо повечето жени изпадат в ужас от мисълта за малко по-големи гръдни мускули? Чисто физически, гръдните мускули ще избутат гърдите ви малко по-напред и съответно гърдите ви ще изглеждат по-големи ;-P.
И какво ако гръдните мускули са по-очертани? Обратното за мен е много грозно - толкова тънки гръдни мускули, че направо липсват и ребрата се броят... гххх...
казано от Vic на 06.10.09, 11:01:
... Внушила съм си, че от лежанка се правят “мъжки гърди” и предвид моето положение в тази област - гледам да не нанасям повече щети :)
Шемет!
Не мога да разбера защо повечето жени изпадат в ужас от мисълта за малко по-големи гръдни мускули? Чисто физически, гръдните мускули ще избутат гърдите ви малко по-напред и съответно гърдите ви ще изглеждат по-големи ;-P.
Това не е вярно и много пъти сме водили този спор. Гръдните мускули не правят визулано по-голям бюст (поне при мен със сигурност не, а на мен гърдите ми ‘вървят’ като цяло. Освен това, никак не е женско да се очерават гръдни мускули, и “улеят’ също не е никак женски...
казано от Limka на 06.10.09, 11:04:
Това не е вярно и много пъти сме водили този спор. Гръдните мускули не правят визулано по-голям бюст (поне при мен със сигурност не, а на мен гърдите ми ‘вървят’ като цяло. Освен това, никак не е женско да се очерават гръдни мускули, и “улеят’ също не е никак женски...
Да, спорили сме. И не можеш да ме убедиш, че гръдните ти мускули са грозно очертани. Това пък за улея си е чисто самовнушение. Ако се плашиш, че ще заприличаш на някоя от прекалилите с хормонални препарати културистки, при които има рязка граница между силиконовите импланти и нацепените гърди, можеш да се успокоиш. :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Vic на 06.10.09 11:15.
06.10.09
11:34
казано от Vic на 06.10.09, 11:01:
Шемет!
Не мога да разбера защо повечето жени изпадат в ужас от мисълта за малко по-големи гръдни мускули? Чисто физически, гръдните мускули ще избутат гърдите ви малко по-напред и съответно гърдите ви ще изглеждат по-големи ;-P.И какво ако гръдните мускули са по-очертани? Обратното за мен е много грозно - толкова тънки гръдни мускули, че направо липсват и ребрата се броят... гххх...
хехе Вик, дам и крайността с ребрата също не е оферта :) И да, признавам си по отношение на гръдните мускули попадам под общия знаменател - less is more :) Нямам нищо против мускулести ръце, крака, корем, задник, гръб, обаче гърдите са ми много анти... Което си е доста глупаво като се замислиш сигурно ще е смешно да имаш голям гръб и ръце :long: и пилешки гърди, ама всеки луд с номера си.
Само мъжете могат да имат естествено яки плочки и яки гърди, просто защото...ами защото сме по-готини :lol: :lol:
Но сериозно иначе, повечето т.нар. figure athletes (общо взето те са жените, които гонят нисък % bf) тренират гръдната мускулатура, но и отгоре слагат немалко количество силикон и нещата изглеждат добре. Обаче, без този силикон и с толкова малко мазнини ... и аз мисля, че не би било особено женствено. Така че и от мен един “естетически” глас против лежанката в случая, макар че от гледна точка на баланс със сигурност ще е по-добре с нея, защото си е важно упражнение (иначе и аз не я харесвам).
И аз се съгласявам с мненията против, макар че лежанка правя, когато мога - заради баланса. Спор няма, че при нисък процент и без силикон, нещата не изглеждат толкова добре естетически, и аз, боя се, съм пример в това отношение. Е, поне се замислих за силикон :lol:
казано от Vic на 06.10.09, 11:15:
...
Да, спорили сме. ...
Ами аз не искам да се меся в никакви спорове, ама ще се изкажа де ;) И без да претендирам за особени знания по темата (да поясня пак) - просто ми е любопитно...
Естетическата страна на въпроса мен не ми е особено интересна, ми по-скоро би ме притеснявало да имам МГ, които чувствително изостават по сила от останалите - нещо като да клякаш само с квадрицепсите примерно, щото ти е слабо дупето - само дето не съм сигурна каквъв ще е аналогичния пример за гърдите - но май не е на добре да има такива дисбаланси щото най-малкото създават препоставки за лоша техника при разните движения :)
Иначе, Венци, не правеше ли по едно време лежанка с дъмбел (лежанка на Милко или там както се нарича) - знам, че е различно упраженение, но все пак трябва да тренира и гърдите, нали? Там как си? Ами на кофи и лицеви?
казано от mbarton на 06.10.09, 12:02:
Естетическата страна на въпроса мен не ми е особено интересна, ми по-скоро би ме притеснявало да имам МГ,
Миши, не те интересува естетическата страна, щот там при теб бол дала природата и няма опасност да се видят гръдни мускули :)
Мисля, че те имат предвид Лежанката с главно Л, хоризонтална и с лост, която е едно от базовите упражнения за маса... Останалите, да, тренират гърдите, ама не е съвсем същото...
П.П> аз пък съм набедила флайса за “анти-” упражнение в този смисъл :)))
06.10.09
12:47
Миши - тренирам ги с пушпул, лежанката на Милко повече ми натоварва корема или поне там повече я усещам, а на лицеви и кофи не съм хич добре - лицеви 4-5 в серия, кофи 1-2 :)
Лимче - оо флайс аз май съм правила 1-2 пъти през целия си живот :)
07.10.09
04:46
06/07
07:30 - 2 яйца с масло, зеленчуци, домашно кис мляко 100тина грама
12:30 - свинска вратна, зелена салата
20:30 - салата със скариди, лефер на плоча, задушени броколи и карфиол
пушпул с меки ръкохватки 37 кг 1х5, 32 кг 3х5
клек 62 кг 1х5, 60 кг 4х5
скрипец 47 кг 2х5, 45 кг 3х5
изтласкване 27 кг 3х5
мелници на степер, 24 кг, 7.5 кг 3х5
Малко, но от сърце :)
07.10.09
17:41
казано от mbarton на 06.10.09, 12:02:
...
Естетическата страна на въпроса мен не ми е особено интересна, ми по-скоро би ме притеснявало да имам МГ, които чувствително изостават по сила от останалите - нещо като да клякаш само с квадрицепсите примерно, щото ти е слабо дупето - само дето не съм сигурна каквъв ще е аналогичния пример за гърдите - но май не е на добре да има такива дисбаланси щото най-малкото създават препоставки за лоша техника при разните движения :)Иначе, Венци, не правеше ли по едно време лежанка с дъмбел (лежанка на Милко или там както се нарича) - знам, че е различно упраженение, но все пак трябва да тренира и гърдите, нали? Там как си? Ами на кофи и лицеви?
да клякаш с квадрицепсите е като да буташ само с трицепсите(образно).
за мен лежанката е важна порадни следните причини:
- едно от 2те големи упржнения за сила в горната част на тялото(лежанката и набирането се отнасят към горната част като тягата и клека към долната)
- едно от важните упражнения за координиране и балансиране - постоянното събиране на раменете назад през цялото движение не се повтаря нито от кофичките,нито от лицевите(тук може да се вмъкне и отворена-затворената кинетична верига)
- едно от важните упражнения за горната част на гърба.
казано от Венцеслава Атилова на 06.10.09, 12:47:
Миши - тренирам ги с пушпул, напречната лежанка повече ми натоварва корема или поне там повече я усещам, а на лицеви и кофи не съм хич добре - лицеви 4-5 в серия, кофи 1-2 :)
Лимче - оо флайс аз май съм правила 1-2 пъти през целия си живот :)
за пуш-пула прочети пак горните точки.
а за флайса - пак е доста полезно упражнение.
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 07.10.09 17:42.
07.10.09
18:17
Ох,малко са жените,които могат да поддържат добро количество мазнинки по бюста и ниско навсякъде другаде,при повечето жени атлети се стопява ии да , слагат силикон онези,които гонят просто тяло (figure athletes).
Аз съм против да се очертават пекторалиси на жена,също и плочки не ми харесват,ниския процент мазнини също не ми се нрави.С една дума обичам атлетични тела,на които не им се виждат вените. :Д
Много жени не тренират адекватно, а пък от тях много малко тренират гърди. Това си е личен избор не виждам с какво може да се получи дисбаланс някакъв.
08.10.09
14:20
Дедмен, е ти пък - хем атлетично, хем да има мазнини и да няма вени.... и вълка сит и агнето цяло :)
храна за 07/10:
08:30 - домашно кисело мляко, мюсли 50 гр, 1 сл мед
12:30 - свинска вратна, броколи и карфиол
20:00 - телешко варено с мазни мръвки, наденица 100тина грама, зелена салата
Нещо тази седмица забелязвам тенденция да ме мързи да тренирам - само 2 тренировки съм направила от понеделник до днес, което е супер нетипично за мен. Чудя се - дали да послушам тялото си и да успокоя топката и да се отдам на блажен мързел или да се форсирам и да проявя воля.... ебати дилемата.
казано от Венцеслава Атилова на 08.10.09, 14:20:
Дедмен, е ти пък - хем атлетично, хем да има мазнини и да няма вени.... и вълка сит и агнето цяло :)
храна за 07/10:
08:30 - домашно кисело мляко, мюсли 50 гр, 1 сл мед
12:30 - свинска вратна, броколи и карфиол
20:00 - телешко варено с мазни мръвки, наденица 100тина грама, зелена салатаНещо тази седмица забелязвам тенденция да ме мързи да тренирам - само 2 тренировки съм направила от понеделник до днес, което е супер нетипично за мен. Чудя се - дали да послушам тялото си и да успокоя топката и да се отдам на блажен мързел или да се форсирам и да проявя воля.... ебати дилемата.
Пусни се по течението и нещата ще се наместят...Как си всъщност с женските истории?Дано всичко е ок вече
Почивай и мързелувай. Като започнеш да тренираш пак, ще си благдоариш, че си ги направила... Голяма сила и хъс идват :)
09.10.09
08:33
Ами - то така и стана - и днес няма да тренирам.
Дива, чакам 2то пришествие. Пак се бави
Отчета за вчера:
07:30 - домашно кис. мляко, мюсли, 1 сл медец
12:30 - наденица, броколи и карфиол
20:00 - сьомга котлет, задушени зеленчуци в масло
Тренировка:
набиране - 4,3,2,2
изтласкване 27 кг - 4х5
обръщане + преден клек 35 кг 4х5
странична преса 14 кг 1х4, 12.5 кг 3х5
странични наклони 27 кг 1х5, 25 кг 3х5
лицеви на 45 градуса - 3х5
power squat and clen(любимото ми) na 35kg…..браво....само така...радваш ме много..:))))
10.10.09
07:16
slav хехе мерси :) и на мен ми станаха любими олимпийските движения
храната вчера:
07:30 - 2 яйца, масло и зеленчук
12:30 - свинска вратна, зеленчуци заушени
20:00 - крем супа от карфиол, свинска вратна, зелена салата
12.10.09
07:39
10/10
храна:
07:30 - 2 юйца с масло и зеленчуци
13:00 - пилешко с печени чушки
20:00 - пилешка супа, 2 чаши домашно мляко с какао
трен:
военна преса 27 кг 3х5 (боже поне на 1но упр да имам прогрес)
клек 65 1х5, 60 1х5, 55 3х5 - лоша техника на 60 и 65 кг, не че ми тежи, ама вдигам първо задника, раменете изостават, абе ужас супер разочарована съм от себе си вместо прогрес аз- надолу
скрипец 47 кг 5х5
изхвърляне 30 кг 3х5
пуш пул 32 кг 3х5 ( и тук съм яко надолу)
стълби
ножици за корем до отказ
11/10
без тренировка
Ден с ужасяваща храна
08:30 - яйца, сланина (сама си я осолиххихи)
14:00 - пиле с печени чушки
17:00 - черен шоколад (не знам колко не беше хич малко)
20:00 - домашно кис мляко, 1 сл мед, домашни бисквити от пълнозърнесто брашно 5-6
Ужас и безумие
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 12.10.09 07:39.
Венци, не се ядосвай, може би имаш натрупана умора? Та ти не се спираш да тренираш! Ако се чувстваш дори леко уморена, ще е по-добре за физическото ти състояние, ако починеш няколко поредни дни. А скрипецът ти върви супер просто, на пуш пула си паднала с 5-7 кг. - което не е нещо страшно за една тренировка, клекът си ти е същият ок. 60 кг. плюс - минус. А и има моменти на спад в силата, знаеш.
Прави ми впечатление, че напоследък хапваш повече въглехидрати тук-там.
Между другото, аз открих нещо за себе си. Докато тренирах само в 3 х 5, успях да кача само до едно положение - и то май да си стигна работните килограми. След него - лоша техника обикновено. Сега, когато тренирам без треньор (а то е веднъж седмично), връщам малко кг и правя същите упражнения в 4 х 6. И мисля, че ми се получава. Все още се вработвам с този маниер, но усещам как всички упр. (на които наблягам) ми стават все по-лесни по този начин, дори и повече кг в 3 х 5 не са ми такъв проблем. Просто постоянно качване в 3 х 5 ми се струва невъзможно, особено ако качваш кг през 1-2 тренировки.
П.П. Това, че напоследък не ти се тренира на моменти, е довод в полза на умората.
Мнението беше редактирано от Инис на 12.10.09 18:59.
казано от Венцеслава Атилова на 12.10.09, 07:39:
10/10
храна:11/10
без тренировка
Ден с ужасяваща храна
08:30 - яйца, сланина (сама си я осолиххихи)
14:00 - пиле с печени чушки
17:00 - черен шоколад (не знам колко не беше хич малко)
20:00 - домашно кис мляко, 1 сл мед, домашни бисквити от пълнозърнесто брашно 5-6Ужас и безумие
Аз нищо ужасяващо не виждам, освен ужаса в твоята глава. Стига се психирва от тези въглехидрати. Успокой топката и ще се намести пришествието ;-)
И аз не виждам нищо ужасяващо, но и аз ще се съглася с Инис - че може би се преуморяваш. Аз последните седмици съм понатрупала доста умора и мен ме избива на въглехидратен глад. Доколкото помня не си привърженичка на хранителни добавки, но при преумора и есенен сезон може би не е зле да помислиш за малко допълнителни витамини/антиоксиданти (още повече, че твоя начин на хранене не изобилства от тях) :)
13.10.09
11:16
Ам, предполагам, че е умора - вчера едва се събудих и цял ден бях като парцал. А за храната - иска ми се този месец нито да свалям нито да качвам - да си остана около 12-те %. Миналият път, когато се пробвах да задържа опитът си беше неуспешен и качих. Свалям сравнително лесно - знам как става номера, обаче това със запазването ми е трудно явно. Затова и вкарах малко въглехидрати - исках да видя как ще ми се отразят. Ами не ми се отразиха много добре - освен, че вчера си бях порядъчно подпухнала, но на всичкото отгоре и като парцал. Вече явно адаптацията е преминала напълно и въглехидратните храни по-трудно се усвояват.
Нямах и никакъв апетит вчера.
07:30 - домашно кис. мляко, мюсли, 1 сл нерафиниран мед
12:30 - пилешка супа с мръвки пилешки
20:30 - меса на сач, кьопоолу, домат
Отложих си тренировките с щанги до края на седмицата. Днес направих един лек кросфит, планирам така да я карам - 20-30 мин на ден, натоварване което да ме изпоти, но не и да ме изцеди.
И времето е едно такова гаднооо - иска ми се да си седя на топло и нищо да не върша.
казано от Венцеслава Атилова на 13.10.09, 11:16:
... Днес направих един лек кросфит, планирам така да я карам - 20-30 мин на ден, натоварване което да ме изпоти, но не и да ме изцеди...
“Лек” и “Кросфит” в едно изречение? :lol: :lol: :lol:
13.10.09
11:35
казано от Vic на 13.10.09, 11:21:
казано от Венцеслава Атилова на 13.10.09, 11:16:
... Днес направих един лек кросфит, планирам така да я карам - 20-30 мин на ден, натоварване което да ме изпоти, но не и да ме изцеди...
“Лек” и “Кросфит” в едно изречение? :lol: :lol: :lol:
ами лек:
high pull x1
clean x1
thruster x1
barbell row x1
romanian deadlift x1
50 rope jumps
Max rounds for 20 min с лост. На 15тия рунд спрях да броя. Лекичко - изпотих се задъхах се, но го нямаше фактора “УМИРААААААААААМ” :)
14.10.09
08:01
Храната за вчера - продължава да не ми се яде. Иди че разбери....
07:30 - 2 яйца с масло и зеленчуци
12:30 - том ка гай (пилешка супа с кокосово мляко и джинджифил - ако слушате ще постна рецептата)
20:30 - том ка гай, 2 яйца с масло и зеленчуци, салата печени чушки + домат
Новото ми мото е: Organic :)
казано от Венцеслава Атилова на 14.10.09, 08:01:
Ясно ми е какво означава Organic, но какво точно ще промени това при тебе, Венци, на какво ще наблегнеш/промениш, базирайки се на това мото??
Аз искам рецептата за пилешката супа от вчера (макар че едва ли бих я чакала да ми се вари на бавен огън цяла нощ) :) , но пък знеаш ли, току виж и мене ме хванали лудите :kiss: .....
казано от Мария Никифорова на 14.10.09, 08:35:
Ясно ми е какво означава Organic, но какво точно ще промени това при тебе, Венци, на какво ще наблегнеш/промениш, базирайки се на това мото??
\
Финансовото състояние ;) , освен него и качеството на хранителните продукти (сертифицирани продукти с гарантиран произход - дано контрола е на ниво). Изцяло подкрепям идеята ти, Венци. Дано станат повече хората, които обръщат повече внимание на качеството отколкото на цената на храната, която купуват.
14.10.09
08:50
казано от Мария Никифорова на 14.10.09, 08:35:
Аз искам рецептата за пилешката супа от вчера (макар че едва ли бих я чакала да ми се вари на бавен огън цяла нощ) :) , но пък знеаш ли, току виж и мене ме хванали лудите :kiss: .....
АМи я да видим:
никакви млечни продукти (кисело мляко или сирена) освен ако не са мое лично производство
домашно прясно мляко - пие се без да се вари, тъй като веднъж сварено всичката му красота си отива
никаква кола лайт повече
никакви подсладители
никакви дъвки също
яйца само домашни или от свободни кокошки
месо - ето тук е най трудното вече: пилешко има отгледано без антибиотици и free-range, обаче свинско, телешко и агнешко не знам дали има био в България. За това за да се премахнат токсините месото се маринова в лимонов сок
никакви колбаси също освен ако не знам ТОЧНО какво има вътре
и като цяло - нищо пастьоризирано, хомогенизирано (да не говорим пък за хидрогенизирано), никакви растителни мазнини, нищо рафинирано, избелено (визирам солта), оцветено, пълно с консерванти.
вода от чешмата - не дори и за готвене
зеленчуци - био или много добре измити
тежка задача, но си струва - четете Nourishing Traditions на Sally Fallon и Nutrition and phycal degeneration на Weston Price. Тези дни ще систематизирам в блога защо има смисъл да се яде възможно най-чиста ХРАНА и тя да бъде приготвена спрямо традициите на примитивните култури.