Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:
MI

02.06.09
16:18

пия въпросния креалкалин на ултимейт, мнго съм доволен , пия сутрин  2 хапа на гладно а преди тренировка +1, много е добър препоръчвам ти го , аз на работа ходя , на училище , тренирам доста ми е натоварено. креатина много ми помага

забравих да допълня пил съм и етил естер но снятам че креалкалина е по-добър, поне аз чуствам по голям прилив на енергия от него,  макар да пия за пръв креалкалин  смятам че е по удачен , за етил естера ти трябва здрав стомах ,аз имах стомашни проблеми като го земах на Power Foods беше (то май няма значение на коя марка е щото го правят по паптент)

Мнението беше редактирано от mikrogon на 02.06.09 16:35.

09.06.09
13:54

Подходящ ли е продукта CarbSlam на Primanforce за бърз въглехидрат при приема на Креатин монохидрат.

10.06.09
14:50

казано от Biad__ на 09.06.09, 13:54:

Подходящ ли е продукта CarbSlam на Primanforce за бърз въглехидрат при приема на Креатин монохидрат.

Да .

Етил Естер на Primaforce или на Biotech?

12.06.09
05:13

казано от Траян Атанасов на 11.06.09, 20:45:

Етил Естер на Primaforce или на Biotech?

Все тая е.

А в нетренировъчни дни,как да го пия,само сутрин???

20.06.09
10:51

фирмите на СЕЕ и на кре-Алкина които препоричвате...

ЦЕЕ - Примафорс/Мега-про
Кре-алкалин - Уейдър/Ултимейт

06.07.09
12:13

трябва ли да правя почивка между Кре-алкалин и  монохидрат,защото до сега пих крето и сега се връщам пак на монохидрата(лично усетих по добър ефект)
А за фирмите аз пих на Weider не останах много доволен(храненето през този период не ми беше на ниво).

18.07.09
17:53

Здравейте, купих си креатин на Scitec Nutrition монохидрат... и на опаковката пише: “В 400 мл вода се разтваря 5 гр. креатин. Осигурете си по една доза за всеки 15 кг от вашето тяло”. Тва трява да значи като съм 95 кг 6х5гр.= 30 гр ??? това не е ли много
а и като правя зареждаща 3 пъти на ден по 30 гр ?? Нещо не мога да го схвана гледам че сте писали че по принцип трябва дозата да е 5 гр.

Приемай по 10-15 грама на ден.Аз съм против зареждащата фаза.

28.07.09
07:11

Искам да попитам дали 16 дена са достатъчна почивка от двумесечен цикъл с креатин монохидрат,за да почна да приемам SizeON,или трябва да изчакам поне 20 дена?

28.07.09
15:31

Приемам CEE. Пия го според указанията. Въпросът ми е : колко време след като съм изпил креатина (след тренировка) мога да изпия и 50 гр. декстроза? Могат ли да се пият едновременно (в шейкър)? И още един въпрос : колко време след приема на креатина и декстрозата да си изпия протеина? В момента веднага след тренировка изпивам CEE-то и декстрозата и 10 минути след това протеина.

Мнението беше редактирано от summer_jam на 28.07.09 15:32.

Малко ми е глупав въпроса, но в период за маса удачно ли е да се приема ЦЕЕ, вместо монохидрат ?

Мнението беше редактирано от Мирослав на 28.07.09 17:04.

28.07.09
17:56

казано от summer_jam на 28.07.09, 15:31:

Приемам CEE. Пия го според указанията. Въпросът ми е : колко време след като съм изпил креатина (след тренировка) мога да изпия и 50 гр. декстроза? Могат ли да се пият едновременно (в шейкър)? И още един въпрос : колко време след приема на креатина и декстрозата да си изпия протеина? В момента веднага след тренировка изпивам CEE-то и декстрозата и 10 минути след това протеина.

След изпиването на ЦЕЕ и декстрозата изчакай към 20-30мин, и тогава приемай протеин. Ако имаш аминокиселини ги вземи с креатина и декстрозата.

Благодаря за отговора! А колко време след протеина е най-удачно да се храня с твърда храна? За момента се храня 1 час след протеина. Правилно ли е?

28.07.09
19:24

казано от summer_jam на 28.07.09, 17:56:

казано от summer_jam на 28.07.09, 15:31:

След изпиването на ЦЕЕ и декстрозата изчакай към 20-30мин, и тогава приемай протеин. Ако имаш аминокиселини ги вземи с креатина и декстрозата.

Благодаря за отговора! А колко време след протеина е най-удачно да се храня с твърда храна? За момента се храня 1 час след протеина. Правилно ли е?

Бомба си така.

05.08.09
20:19

Как се пие CEE в нетренировъчни дни и този на primaforce добър ли е?

05.08.09
20:28

3. СЕЕ – креатин етил естер – може би един от най-използваните в момента.
Характеризира се като най-силно действащ и почти изцяло усвояващ се.

3.1. Дозировка -  два приема от 2 до 3грама преди и след тренировка.Или отново според етикета на продукта, има различно дозировки при различните продукти.За стандартна дозировка ми се върти в главата 2.5гр.

3.2. Комбиниране – с всичко може да се комбинира, кофеина не е проблем.Така, че може да се възползвате от ободряващите му свойства.

3.3. Продължителност – за разлика от предните 2 форми, тази се усеща да „десйтва” много по-бързо.Максималния прием е 6 седмици и после месец почивка.Аз лично бих спрял след 1 месечен прием.

3.4. СЕЕ на коя фирма ?
Отново на доказана такава.Само препоръчвам да е по възможност на капсули, т.к. СЕЕ е известен със своя отвратителен вкус !!!

3.5 СЕЕ по време на диета ?
Да, СЕЕ не задържа вода и е идеален за запазване на силата по-време на диета.

3.6. Странични ефекти:
- рядко потребители се оплакват от главоболие
- има и оплаквания за проблеми с бъбреците, имаше огромна тема в бб.ком, но така и не изчетох цялата

Като при всеки креатин приемайте повечко вода и не превишавайте дозите.

Някои да чете изобщо първия пост ???
Емзо за какво се бъхтил ???

06.08.09
07:53

Четох го, но никъде не видях в НЕтренировъчен ден как да го пия. Преди и след ми я ясно, че се пие.

Сутрин една доза и друга през следобедта или вечерта.

08.08.09
08:09

След като съм пил вече месец и нещо креатин монохидрат, кога мога отново да започна да го взимам?

09.08.09
15:08

Мисля и аз да опитам креатина. В моя фитнес предлагат тази марка продукти - silabg.com/bg/product/detail/bid/154/id/4091/na/NUTRITION%20DISCOUNT%20-%20BASIC%20CREATINE/page/1 Някой по-запознат от мен може ли да ми каже дали е добра марка, цената прекалено голяма ли е и начинът на приемане, който е написан на страницата, може ли да се приложи или трябва да го взимам по друг начин. Мерси предварително :)

17.08.09
11:40

Asn Nano creatine,какво ви е мнението за този продукт ?И при него на колко време трябва да е почива,не знам към кой тип се класифицира.Монохидрат?

JU

21.08.09
17:49

Някой използвал ли е Peak Hyperfusion и, ако да нека си каже мнението и да сподели дали си заслужава.

13.09.09
08:43

Едно бързо въпросче - CEE взима ли се в нетренировъчни дни? Аз лично го приемам само в тренировъчни дни, но различни мнения във форума ме раздвоиха.Благодаря предварително.

13.09.09
08:52

Creapure. Изчислих, че ми излиза по 4 лв месечно (на качествена фирма) :) Тук няма какво да се спестява

Да, взима се.Една доза е достатъчна.

казано от Милов на 13.09.09, 08:43:

Едно бързо въпросче - CEE взима ли се в нетренировъчни дни? Аз лично го приемам само в тренировъчни дни, но различни мнения във форума ме раздвоиха.Благодаря предварително.

Както ти каза Владо, взимаш една доза сутрин в нетренировъчните дни.Не са задължителни две дози, но не е добре да не го пиеш.

23.09.09
18:17

Преди време пих монохидрат на Universal (казаха ми, че уж бил най-добрия, нам си кво). Е да, ама на мен явно не ми действа. Не усетих никакъв ефект. Та въпроса ми е какъв креатин да пия (по възможност да ми отговори някой, който определено знае за какво става въпрос)? Може би във форума има такива теми, но съм ангажиран в момента и нямам никакво време да се ровя.
Мерси предварително. :)

23.09.09
20:46

казано от vasko1914 на 23.09.09, 18:17:

Преди време пих монохидрат на Universal (казаха ми, че уж бил най-добрия, нам си кво). Е да, ама на мен явно не ми действа. Не усетих никакъв ефект. Та въпроса ми е какъв креатин да пия (по възможност да ми отговори някой, който определено знае за какво става въпрос)? Може би във форума има такива теми, но съм ангажиран в момента и нямам никакво време да се ровя.
Мерси предварително. :)

Погледни първия пост на темата.

25.09.09
21:00

Здравеите! Моят въпрос е дали ако комбинирам Кре-алкалин и протеини ще има добър ефект.На 17 г. съм и ходя на фитнес от 1 година и нещо. В същото време тренирам и ръгби. Прочетох във форумите че този креатин е добър за спортисти и затова реших да го пробвам... :) Благодая!

25.09.09
21:05

казано от denkata_b на 25.09.09, 21:00:

Здравеите! Моят въпрос е дали ако комбинирам Кре-алкалин и протеини ще има добър ефект.На 17 г. съм и ходя на фитнес от 1 година и нещо. В същото време тренирам и ръгби. Прочетох във форумите че този креатин е добър за спортисти и затова реших да го пробвам... :) Благодая!

Те всички креатини са добри за спортисти... спазвай принципа на прием, комбинацията е доста популярна... т.е. ако са на хубави фирми трябва да останеш доволен.

26.09.09
10:03

А как да приемем кре - алкалина и протеина? Кре-алкалина както емзо е написал , а протеина преди  и след тренирвка?? Много благодаря за инфото :)

26.09.09
11:44

Здр
при зареждащата фаза при креатина по колко грама и по колко пати на ден трябва да се приема

Пише го на първата страница.Стандартно - 4х5 гр.

26.09.09
12:18

а ми на 5 гр има ли значение колко натурален сок ще му налея

26.09.09
12:38

Както казват пияниците - Сипи колкото да не прелее :lol:

05.10.09
20:19

пробвах креатин-монохидрат (creaform) на primaforce и не останах особено доволен, с коя марка ми препоръчвате да пробвам следващият път? Now, Universal…?

05.10.09
20:41

казано от karfiol на 05.10.09, 20:19:

пробвах креатин-монохидрат (creaform) на primaforce и не останах особено доволен, с коя марка ми препоръчвате да пробвам следващият път? Now, Universal…?

Ми нормално примафорс... са..
Значи пробвай някоя креатинова матрица лидерите са на
Controlled Labs - greenmagnitude, greenbulge
BSN - cellmass
Gaspari - sizeon

06.10.09
11:42

Някой може ли да ме насочи коя от популярните и надеждни компании предлага Кре-Алкалин? Консумирал съм най-вече продуктите на Нау/Синтракс, а ца последно пих Кре-Алкалин на Про-Нутришън, ама „естно кацано не съм много доволен!

Мерси

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1