А хубав ли е този шоколад, виждала съм го, но никога не съм си го купувала.... самата комбинация от шоколад и люти чушки предизвиква в съзнанието ми ‘несъвместимост’.... но щом ви харесва, сигурно е хубав, не люти, нали?! :red:
казано от Мария Никифорова на 13.10.09, 06:08:
А хубав ли е този шоколад, виждала съм го, но никога не съм си го купувала.... самата комбинация от шоколад и люти чушки предизвиква в съзнанието ми ‘несъвместимост’.... но щом ви харесва, сигурно е хубав, не люти, нали?! :red:
Жесток е! И..хм...създава леко палаво настроение...поне на мен така ми действа ;)
казано от inis9 на 12.10.09, 18:39:
Ей, Миши, здрасти :)
И аз разгледах линка, наистина е много идеен - по замисъл някои упр. наподобяват твоя куфар-клек, като че ли. Макар че ако се фейна така из залата, особено ако събера 2 лоста, сигурно ще ме помолят учтиво да се изнеса :)
Твоите лицеви за гърди ли са? Щото аз от време на време правя трицепсови, ама повече от 5 в серия май не мога.
Хехе, дам :) Лицевите уж ги правя за гърди ама и там като на лежанката - рамото стабилно, ръцете горе долу на ширината на раменете, пред гърдите, ъгъла между тялото и лактите е не повече от 30-40 градуса
75 кг, а :P ? Ще трябва да се стягам :lol:
Хехе, то това е само 3ки - за повече хвата ми не може да устиска :-/
Причината, поради която изписах този ферман, е глезенът ти. Не трябваше ли досега да е отшумяла безследно тази болка? И не трябва ли да ходиш на контролен? Във всеки случай не е лоша идеята да отидеш при лекуващия в случая лекар. Просто за сигурност. И за да не се притесняваш за ските бррр.
След като приключих с физиотерапията не би трябвало да има повече контролни прегледи, а то и всъщност болка нямаше - ще се консултирам и с лекар тия дни, но не мисля че има кой знае какво да се направи освен да бъда по-внимателна :(
казано от Limka на 13.10.09, 06:09:
казано от Мария Никифорова на 13.10.09, 06:08:
Жесток е! И..хм...създава леко палаво настроение...поне на мен така ми действа ;)
Ахъм, уникален е :)) Ама то черен шоколад в комбинация с люти чушки - нормално да действа като афродизиак :) Иначе налютява - да - но аз обичам лютичко много - но май не е за всеки вкус де ;)
13.10 /вторник/ - нетренировъчен ден
Вчера бях много примерна с храната -
8.30 - ~70г фузили (от тея шарените) с изварен бъркоч
12.30 - някъв гювеч с телешко, домати, картофи и лук - общо взето изядох само месото, за другото не остана време - към 100г
20.30 - 150г задушено свинско филе с домати, патладжани и лук, изварен бъркоч
Общо: 1,392кал М49.4г(32%) В145.8г(41%, 22г фибри) Б96.6г(27%)
14.10 /вторник/ - пак нетренировъчен ден
И понеже вчера вечерях рано, и нямаше среднощни похождения до хладилника, тази сутрин се събудих озверяла от глад -
9.30 - 1 сандвич Бъргър фитнес, 1 кисело мляко (Верея 4.6%)
12.30 - 150г задушено свинско филе с домати, патладжани и лук
16.00 - 1 ябълка
21.00 (предстои) - омлет от 3 яйца, салата със зеле, моркови, лук и зехтин
Общо: 1,820кал М86.3г(43%) В167.3г(35%, 42г фибри) Б100.0г(21%)
Като за нетренировъчен ден е много :( Утре вече трябва да ида да тренирам ;)
14.10.09
18:27
казано от mbarton на 14.10.09, 13:42:
фузилите ли са 70грама, изварата+фузилите ли е 70грама, суровите фузили ли са?
казано от ts.vassilev на 14.10.09, 18:27:
фузилите ли са 70грама, изварата+фузилите ли е 70грама, суровите фузили ли са?
Хаха :) 70гр в сурово състояние, без изварата :) Е, сварих ги преди да ги изям де ;)
[color=blue]14.10 /вторник/
...
21.00 (предстои) - омлет от 3 яйца, салата със зеле, моркови, лук и зехтин
Общо: 1,820кал М86.3г(43%) В167.3г(35%, 42г фибри) Б100.0г(21%)
Това се оказа нещо съвсем различно - вечерята беше витаминозна салата, сирене с екстри и 2-3 часа по-късно италианска салата (макарони + разни работи и млечен сос), имаше и бяло вино - на око - към 3000кал (поне от липса на апетит не мога да се оплача)
15.10 /четвъртък/
12.30 - пъстърва на скара (200г сготвена), салата зеле и моркови със зехтин
18.30 - 25г черен шоколад с люти чушки
19.30 - тренировка
22.30 - 150г свинско, задушено с домати, лук и тиквички, салата зеле и моркови със зехтин, изварен бъркоч
Общо: 1,737кал М95.7г(49%) В121.5г(26%, 29г фибри) Б110.8г(25%)
Тренировка -
(домързя ме да ходя до залата и се постарах да спретна нещо вкъщи) -
за загряване - х10 от
* ротация на всички стави
* частични лицеви опори
* мидички
* глутеус мост на 1 крак
* обратни коремни преси
* статичен БГ клек - 2х45сек на страна с 15сек почивка
* разтягане на глезени
* (по идея на Инис) ето тази дивотия (първото упражнение от клипчето)
30 сек почивка между сериите от
А1 Y-ци от стоеж, тялото приведено напред - 3х10 с 2х3кг
А2 клек с Т-лост - 3х10 с лоста (10кг) + 17.5кг
В1 Floor press с Т-лост - 4х6 на страна с лоста + 10кг (брей, това в ляво беше по-лесно)
В2 Бг клек - 4х6 с 10кг дъмбел в едноименна ръка
С1 гребане от стоеж с Т-лост - 3х6 на страна с лоста + 17.5кг
С2 пуш-преса с Т-лост - 3х10 на страна с лоста + 15кг
преден планк - 3х45сек с 15 сек почивка между сериите
Общо: 50мин
казано от mbarton на 15.10.09, 18:23:
А ето и разясненията на пича от клипчето:
First is the stick up , stand about 6 inches from the wall, hips, wrist,
elbows, hands, and shoulders pressed against the wall. Begin by having your
shoulder blades pressed together and elbows down to your side, and thne
stick up your hands over your head as high as you can and then back down. Be
sure to continue touching the wall at all times.
От него цялата горна част на гърба + раменете ме болят.
Всъщност как ти се стори, Миши?
Това, което не видях в обяснението е, че кръстът трябва да е плътно прилепен до стената през цялото време.
Мнението беше редактирано от Инис на 15.10.09 19:18.
казано от inis9 на 15.10.09, 19:10:
Всъщност как ти се стори, Миши?Това, което не видях в обяснението е, че кръстът трябва да е плътно прилепен до стената през цялото време.
Това са wall-slides според мен. От това трябва да те боли долната част на трапеца (между плешките). Т.е. движението трябва да идва от трапеца, не от раменете. Прави се на стена, за да усещаш как се движат плешките нагоре-надолу.
Аз правя подобно нещо на работа, рпед компютъра. Облягам се плътно на стола и започвам да натискам плешките към облегалката и да ги движа нагоре-надолу за няколко минути. Хем си оправям малко изгърбената стойка, хем активирам мускулчета, които традиционно спят пред компютъра ;)
казано от inis9 на 15.10.09, 19:10:
Всъщност как ти се стори, Миши?Това, което не видях в обяснението е, че кръстът трябва да е плътно прилепен до стената през цялото време.
Ами хареса ми и май ще го включвам оттук нататък като загрявам :) Само дето този момент с прилепналия до стената кръст го изтървах и аз :) А между другото ти как го правиш - в смисъл серии, повторения?
казано от Limka на 16.10.09, 06:43:
Това са wall-slides според мен. От това трябва да те боли долната част на трапеца (между плешките). Т.е. движението трябва да идва от трапеца, не от раменете. Прави се на стена, за да усещаш как се движат плешките нагоре-надолу.
Ахъм :)
казано от mbarton на 16.10.09, 07:59:
Само дето този момент с прилепналия до стената кръст го изтървах и аз :) А между другото ти как го правиш - в смисъл серии, повторения?
Аз го правя с леко сгънати крака, за да е прилепнал кръста - нещо такова
Мнението беше редактирано от Limka на 16.10.09 08:07.
казано от Limka на 16.10.09, 08:06:
казано от mbarton на 16.10.09, 07:59:
Само дето този момент с прилепналия до стената кръст го изтървах и аз :) А между другото ти как го правиш - в смисъл серии, повторения?
Аз го правя с леко сгънати крака, за да е прилепнал кръста - нещо такова
Аз пък стъпвам на петнайсетина см от стената, краката са прави и започвам да се залепям плътно от дупето нагоре и практически през цялото време се натискам към стената, иначе кръстът се отлепя. Когато кръстът е плътно, е несравнимо по-трудно, за мен поне. В 3 серии по 10-15 вдигания на ръцете - колкото по-високо, толкова по-добре. Китките се чупят леко напред.
Е, поне научих името на това нещо :lol:
16.10.09
15:31
с Галя не сте ли говорили за това упражнение? аз едно време го давах на всички и на всеки. сега на никой.
Това, което не видях в обяснението е, че кръстът трябва да е плътно прилепен до стената през цялото време.
позволяваш ли да не се съглася? не че аз не съм я правил тая грешка, ама мисля че ми мина времето.
1. кръста трябва да е неутрален.
2. раменете трябва да са преди всичко надолу, а не назад.
средната част на гърба - определено, горната част на гърба - можеби, раменете - не :)
разбираем ли съм?
супер сте!
казано от ts.vassilev на 16.10.09, 15:31:
с Галя не сте ли говорили за това упражнение? аз едно време го давах на всички и на всеки. сега на никой.
позволяваш ли да не се съглася? не че аз не съм я правил тая грешка, ама мисля че ми мина времето.
1. кръста трябва да е неутрален.
2. раменете трябва да са преди всичко надолу, а не назад.От него цялата горна част на гърба + раменете ме болят.
средната част на гърба - определено, горната част на гърба - можеби, раменете - не :)
разбираем ли съм?супер сте!
Нали ;)
Хехе, не - тия дни като се видим с Галя ще коментираме:) А теб защо не ти харесва?
16.10.09
16:25
казано от mbarton на 16.10.09, 15:51:
Хехе, не - тия дни като се видим с Галя ще коментираме:) А теб защо не ти харесва?
не че не ми харесва, но просто му мина “модата”.
пък и трябва внимание за да не ги болят хората раменете. пък аз не обичам да внимавам. :Р
а, да..и има по-такива упражнения дето в повечето случаи ми се струват по-подходящи.
Аз само ще вметна, че това е, което тренерът ме учи. Преди това не съм го срещала това упражнение нито в този, нито в онзи вид. И ако той греши, значи и аз ви подвеждам. Все си мисля, че Галя ще е съдия. :)
17.10.09
09:57
казано от inis9 на 16.10.09, 18:59:
Аз само ще вметна, че това е, което тренерът ме учи. Преди това не съм го срещала това упражнение нито в този, нито в онзи вид. И ако той греши, значи и аз ви подвеждам. Все си мисля, че Галя ще е съдия. :)
няма грешка - упражнението е супер. нали ти казах че аз го давах сума си време и после просто го забравих(пък и нямахме стени).
няма правилен и грешен път, нали така?
и защо Галя да е съдя...даже не разбрах и на кое :)
та...питала ли си някога тренера ти “защо правим това или онова?”
и така и не каза кой е че да знам как да подходя към въпроса...
казано от ts.vassilev на 17.10.09, 09:57:
няма грешка - упражнението е супер. нали ти казах че аз го давах сума си време и после просто го забравих(пък и нямахме стени).
няма правилен и грешен път, нали така?
Стори ми се точно обратното, че според теб не трябва да е прилепнал кръстът. Както и да е.
Пък грешни пътища и пътища към контузии - във всяка фитнес зала има примери.
Миши, извинявай за спама.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.10.09 18:12.
казано от inis9 на 17.10.09, 17:39:
казано от ts.vassilev на 17.10.09, 09:57:
няма правилен и грешен път, нали така?Стори ми се точно обратното, че според теб не трябва да е прилепнал кръстът. Както и да е.
Пък грешни пътища и пътища към контузии - във всяка фитнес зала има примери.
Миши, извинявай за спама.
Хехе, Инис, няма проблем..Иначе очевадните грешки, които хората правят в залата (най-вече поради незнание предполагам) са един момент (напр. лежанка с нестабилно рамо - както и аз бутах до преди няколко месеца), въпреки че това, което може да е кофти техника за някой, може да се окаже правилния начин за някой друг - напр. колко дълбоко се кляка и дали и колко да излизат коленете пред стъпалата :) Оттам нататък, всеки треньор си има стил и предпочитания и според физиката и целите на трениращия правилните пътища наистина са много, човек си избира един треньор и слуша само него, въпреки че според друг може нещо съвсем различно да е необходимо за тези цели (напр. Шишманов и Oranje ;))
А за въпросните wall slides - в петък следобяд ме заболяха кокалите на гърба между плешките - не мускулите, а кокалите, най-вероятно нещо не съм направила като хората :) Забравих да го коментирам с Галя вчера, но аз плешки загрявам добре - лицеви, кофички и набирания - всичките “плюс” , т.е. движенията само с плешките - пък и раманете хем не ме болят, хем са достатъчно мобилни - пробвах с този тест - и пръстите се застъпват почти до дланите - та идеята ми е, за мен е по-важно да наблегна на глезени и колене, раменете са си ми екстра и нямат нужда от допълнително раздвижване :)
казано от ts.vassilev на 16.10.09, 16:25:
пък и трябва внимание за да не ги болят хората раменете. пък аз не обичам да внимавам. :Р
Хм, това съм го установила и аз - човек трябва да се научи да прави нещата правилно интуитивно, щото иначе наложи ли се да внимава, вероятността да се разсее и да направи грешка е много голяма...Това помежду другото важи не само при тренирането :)
Така, стига филисофстване, да се отчета за предните дни -
16.10 /петък/ - нетренировъчен ден
10.30 - 1 ябълка (майка ми и баща ми домъкнаха една щайга от вилата, ще има да ги ям два месеца ;))
12.30 - 150г свинско, задушено с домати, лук и тиквички
16.30 - 1 ябълка
20.30 - зелева салата, броколи Обиа, бяло вино
17.10 /събота/
12.30 - (ставане)
14.00 - 100г макарони с изварен бъркоч и 70г свинско “пушено” филе
16.00 - тренировка
20.30 - 1 пресна зелена чушка, пълнена с изварен бъркоч
22.30 - (на гости), миш-маш с чушки и яйце, малко сирене, картофена салата, бяло вино
Тренировката - (или каквото си спомням от нея)
стандартното загряване
1 рунд от The Barbel Complex - х6 от румънска тяга, гребане с лост, обръщане, преден клек, пуш-преса, заден клек, лицеви опори с лоста (20кг)
за проба комплекс - 10-9-8-..(след 8ците спряхме, иначе трябваше да е -7-6-5-4-3-2-1) от
* jerk с дъмбел с 1 ръка - с 9кг (пак се сетих за Симона Халеп)
* плие с 24кг (трябваше да са към 30ина, обаче в залата имат голям gap в наличните дъмбели между 24кг и 35кг)
* лицеви опори (които оттук нататък ще са бърпети)
класическа/сумо тяга - 3-4 серии х5 с 60кг - така или иначе си знаех, че се дъня с техниката на класическата тяга - а по-точно - вместо да се изправям с рамене и дупе едновременно, аз тръгвам само с дупето и прекалено късно включвам и раменете - незнам защо така става - може би раменете ми са прекалено слаби за тази тежест или просто не мога да схвана движението; както и да е - спирам да правя класическа тяга засега - оттук нататък само сумо - там съм екстра
пистолети - 2-3х5 с десен крак и толкова половинки с ляв
избутване на дъмбели от наклонена лежанка - 3х5 с 2х9кг - едната ръка бута, другата отпуска
румънска тяга на 1 крак - 3х5-6 с някъв дъмбел
малко клекове на скрипец
дърпане на скрипец (забравих точно как се казва - pull-нещо си), кабела е между краката, въжето се държи с ръцете разбира се, но движението идва от дупето (btw, имам “много добра механика на тазобедрената става” се оказа)
гребане с Т-лост с 1 ръка - 3х5-6 с лоста + 5кг
нещо като ренегадско с Т-лост - лоста + 5кг - 1 серия от 5 само - между другото, освен че имам доволно мазнинки по корема, и мускулите са хупертрофирали доста - грозна картинка, така че за известно време ще спра с ренегадското, пък и последните 3-4 месеца правех през тренировка - ще е добре да сменя малко
2-3 набирания с подскок и задържане в най-горна позиция - ще се пробвам да прогресирам с набиранията по този начин
Общо - към 90мин, а и беше много забавно
П.П. Гледам тука се заговори за Human Design и се пробвах и аз да видя къде съм - според тях съм
Type : Generator
Profile: 5 / 1
Not Self Theme: Frustration
Strategy: To Respond
Definition: Single Definition
Authority: Emotional - Solar Plexus
Incarnation Cross: Left Angle Cross of Uncertainty (14/8 | 59/55)
и според тях - или поне малкото неща които разбрах е, че трябва да гледам само себе си, и че не успявам да покажа потенциала си (или поне не така, че хората да могат да го оценят) и това няма как да се промени
Незнам кога и дали въобще ще успея да намеря време да прочета какво, как и защо означава това, но от чисто любопитство би било интересно :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 18.10.09 12:47.
казано от mbarton на 18.10.09, 12:25:
А за въпросните wall slides - в петък следобяд ме заболяха кокалите на гърба между плешките - не мускулите, а кокалите, най-вероятно нещо не съм направила като хората :)
Миши, и при мен е така с кокалите.
класическа/сумо тяга - 3-4 серии х5 с 60кг - така или иначе си знаех, че се дъня с техниката на класическата тяга - а по-точно - вместо да се изправям с рамене и дупе едновременно, аз тръгвам само с дупето и прекалено късно включвам и раменете - незнам защо така става - може би раменете ми са прекалено слаби за тази тежест или просто не мога да схвана движението; както и да е - спирам да правя класическа тяга засега - оттук нататък само сумо - там съм екстра
Ако раменете ти минават леко пред лоста в начална позиция, няма да тръгваш с дупето първо и да искаш.
Мен сумото ме мъчи, при изправянето ръцете ми се опират в краката някак, гледах, гледах, но не установих да има друг начин. При теб така ли е?
казано от inis9 на 18.10.09, 14:10:
....
Ако раменете ти минават леко пред лоста в начална позиция, няма да тръгваш с дупето първо и да искаш.
Мен сумото ме мъчи, при изправянето ръцете ми се опират в краката някак, гледах, гледах, но не установих да има друг начин. При теб така ли е?
Ами честно казано, не съм обърнала внимание къде точно са ми раменете при класическата тяга - но нямаше забележки относно началната позиция, а при самото движение...А за сумо-тягата - единствения проблем там при мен е когато ми отслабне хватът на някоя от ръцете - щангата се изкривява натам и става лошо - иначе нямам проблем - лоста се пързаля по краката - но за разлика от конвенционалната тяга не оставя синини по пищялите, а ръцете и краката не си пречат :) Между другото, аз за първи път правих сумо тяга защото Галя реши така, и още на първите повторения нямаше никакви забележки - явно е движение което ми идва “отвътре” - та затова постигнахме съгласие да правя такава тяга (щото и аз не обичам да мисля много много ;))
Тъй, за днес -
18.10 /неделя/ - мразя неделите, защото след тях следва понеделник -
13.00 - (ставане)
16.30 - 100г макарони с изварен бъркоч, 70г свинско “пушено” филе, 50г кашкавал
20.30 - “тренировка”
23.00 - изварен бъркоч, салата - зеле, моркови, червен лук, магданоз, зехтин и сока от 2 лимона
“Тренировката” беше -
загряване
3 кръга с 25кг х6 от -
*румънска тяга
*гребане с лост
*обръщане
*преден клек
*пуш-преса
*заден клек
*лицеви опори
общо: 25 мин
Откъм силова издръжливост - много зле, особено сравнено с пролетта, когато правех два комплекса един след друг без проблем...Или BRUTUS…Ще трябва да се коригира...А пуш-преси с 25кг в комплекс засега не са добра идея - издишат раменете, иначе май правя 1-2х5 с 30кг...
П.П Сетих се сега, че на вчерашната тренировка имаше и лег преса с един крак - 3х8 с 40кг, което хич въобще не беше толкова тежко
П.П. 2 Чета сега писанията на Mike Robertson в T-nation и една идея, която определено не ми харесва, е ползването на наколенки - при мен по-скоро скриха проблема, отколкото да помогнат да заздравя ACL-ите
Мнението беше редактирано от mbarton на 18.10.09 21:53.
19.10.09
08:03
теста е едно на ръка - и маймуна може да го направи. въпрооса е как се интерпретира :)
накарай галя да те ппогледне ако искаш, иначе се самодиагностицираш.
за тръгването на тягата с ГЗ нагоре - предпполагаме слаби крака тип предно-задно бедро.
и сериозно ли мислиш че като правиш упражненията в които си добра, а не тия в които изоставаш ще ти е по-добре?
аз не казвам да правиш само едната или другата, а просот да имаш и от двете, било то и едната да е само за техника.
pulltrough - навеждане на кабел между крака. така и не разбрах как се казва това упражнение на български.
Факт - 70% от населението на земята са генератори.
дали няма да ти е по-бързо и енергоспестяващо да попиташ някой който разбира малко повече какво ще рече това? пък може и по-точно да се окаже.
19.10.09
08:21
И аз го правя това на тягата, когато ми понатежи. И на клек също.
19.10.09
08:24
казано от ts.vassilev на 19.10.09, 08:03:
Факт - 70% от населението на земята са генератори..
А аз си мислех , че съм специална :( :lol:
Между другото прочетох в други 2 статии ,че са 37 % . Нещо си противоречат . :coolhmm:
Аз пък не знам защо обръщате внимание на подобни драсканици. Би трябвало да се познавате достатъчно добре, а не да има нужда някой друг да “изчислява” какви хора сте. От любопитство се поразрових и аз, оказа се че съм Manifesting Generator, изчетох една камара статии с неща, които или вече знам отдавна, или не са верни.
19.10.09
08:37
казано от fire.is.my.nature на 19.10.09, 08:24:
Между другото прочетох в други 2 статии ,че са 37 % . Нещо си противоречат . :coolhmm:
35% чисти генератори и 35% манифестиращи генератори(пак са си генератори).
разбира се че си специална - хюмън дизайн е точно “наука” за това да откриеш с какво си уникална. това става по много начини. първо е само типа. после е профила. после са дефинираните и недефинирани центрове. после са каналите. после са гейтовете. после има още доста променливи които правят едно уникално ТЕБ.
казано от Margaritka на 19.10.09, 08:31:
Аз пък не знам защо обръщате внимание на подобни драсканици. Би трябвало да се познавате достатъчно добре, а не да има нужда някой друг да “изчислява” какви хора сте. От любопитство се поразрових и аз, оказа се че съм Manifesting Generator, изчетох една камара статии с неща, които или вече знам отдавна, или не са верни.
Аз лично - защото за мен това е предизвикателство, да не се контролирам и планирам постоянно. В контекста на моето хаотично хранене и предвид на това каква лакомия съм, ако не се науча да слушам тялото си или някакво гласче вътре в мен, цял живот ще бъда на ‘диети’ и ще смятам (било дори и на ум) калории. Не ме радва тази мисъл. Не искам и да си помисля какви деца с хранителни разтройства бих възпитала с настоящия си режим 1-2-3 седмици рестриктивен режим, 1 седмица ядене на всичкия джанк на света.
Та аз затова...
19.10.09
08:41
казано от ts.vassilev на 19.10.09, 08:37:
казано от fire.is.my.nature на 19.10.09, 08:24:
35% чисти генератори и 35% манифестиращи генератори(пак са си генератори).
разбира се че си специална - хюмън дизайн е точно “наука” за това да откриеш с какво си уникална. това става по много начини. първо е само типа. после е профила. после са дефинираните и недефинирани центрове. после са каналите. после са гейтовете. после има още доста променливи които правят едно уникално ТЕБ.
A кому е нужно? Не виждам смисъла, честно казано. Живей си живота и толкова - ще се ровим сега кой какъв тип бил, че такова, че онакова. Какво ще постигнеш като разбереш, че си генератор или пък нещо друго? Ще ти помогне ли това за ежедневния живот - не мисля. Интересно ми е как хората едно време са живели без ХД, психолози и тем подобни.... милите.
Красотата е в простите неща.
19.10.09
08:45
казано от Венцеслава Атилова на 19.10.09, 08:41:
A кому е нужно? Не виждам смисъла, честно казано. Живей си живота и толкова - ще се ровим сега кой какъв тип бил, че такова, че онакова. Какво ще постигнеш като разбереш, че си генератор или пък нещо друго? Ще ти помогне ли това за ежедневния живот - не мисля. Интересно ми е как хората едно време са живели без ХД, психолози и тем подобни.... милите.
на мен ми е нужно.точно в момента се уча и виждам поне 90% съвпадение с това което се случва.
някой кара ли те да ровиш? не
някой очаква ли от теб да се интересуваш? не
ето, на теб отговора ти е НЕ. можеш да игнорираш всеки пост свързан с това. както и другите.
19.10.09
08:57
Венци , тотално не съм съгласна с теб !!
Ти може би си друг тип човек просто , но на мен такива системи , учения и т.н. много ми помагат . Запалена съм по астрология , психология , китайски , индийски и всякакви древни култури , ако щеш и карти Таро . Но да не влизаме в подробности . :lol:
С какво ти помагат ?
Мен ме мотивират , вдъхновяват , помагат ми да разбера по-добре себе си и другите . В повечето случаи дори да се погледна отстрани и да видя грешките си , слабите си места . Когато познаваш и можеш да вникнеш в подобни анализи , виждаш как всеки е устроен различно , дори уникално и добиваш един по-обективен поглед на света - не всичко е такова ,каквото е през твоите очи . Това може да е ключов момент в успеха на някое начинание или комуникация с хората .
А “едно време” хората са се занимавали много повече и по-задълбочено с въпросните учения . Всъщност от къде мислиш произлиза психологията ? :lol: Зигмунд Фройд ‘хептен не е открил топлата вода .
Но това ми е болна тема , затова млъквам :)
Ето-хората са различни ;)
п.с. Едно огромно “СЪЖАЛЯВАМ” за спама !!!!!!
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 19.10.09 08:58.
Я тука е станало интересно :)
теста е едно на ръка - и маймуна може да го направи. въпрооса е как се интерпретира :)
накарай галя да те ппогледне ако искаш, иначе се самодиагностицираш.
Ами в теста е описано и как да се интерпретира :) Но както и да е, Галя ми е тествала и раменте - добре съм
за тръгването на тягата с ГЗ нагоре - предпполагаме слаби крака тип предно-задно бедро.
това с краката ще го обясниш ли по-подробно?
и сериозно ли мислиш че като правиш упражненията в които си добра, а не тия в които изоставаш ще ти е по-добре?
аз не казвам да правиш само едната или другата, а просот да имаш и от двете, било то и едната да е само за техника.
еми нищо няма да ми стане, ако 2-3 месеца не правя класическа тяга, докато позаякна където трябва, за да я правя добре :) така поне си мисля аз
дали няма да ти е по-бързо и енергоспестяващо да попиташ някой който разбира малко повече какво ще рече това? пък може и по-точно да се окаже.
по принцип е така, обаче и аз трябва да съм поне малко наясно за какво става дума, най-малкото за да знам дали ме баламосват или не ;) обикновено така подхождам към всяко нещо :)
казано от Венцеслава Атилова на 19.10.09, 08:21:
И аз го правя това на тягата, когато ми понатежи. И на клек също.
Аз на клека съм още по-голяма трагедия и затова правя lumberjack squat, на заден клек изкривявам лоста, неволно завъртам коленете навътре - с две думи зле
казано от Margaritka на 19.10.09, 08:31:
Еее, Маргаритка - недей така :) Едно време и Джордано Бруни като разправял, че земята се върти около слънцето всички са го мислели за луд, ама ...
казано от Венцеслава Атилова на 19.10.09, 08:41:
Венци, не са имали психиатри но пък са имали шамани, врачки, баячки, изповеди ако щеш :) И хороскопи се правят от хиляди години :) Че едно време май са им обръщали и доста повече внимание отколкото сега :) Та Огънчето донякъде е права, но в крайна сметка всеки си има глава на раменете да преценява какво да мисли и прави ;)
Мнението беше редактирано от mbarton на 19.10.09 14:13.
19.10 /понеделник/
мразя понеделниците
12.30 - 150г свинско, задушено с домати, лук, гъби, патладжан и тиквички, малко изварен бъркоч
16.30 - 1 ябълка
20.00 - тренировка
0.30 - зеле, моркови, лук и магданоз със зехтин, 1 пресна чушка пълнена с изварен бъркоч
Тренировката -
загряване (почти стандартното)
комплекс “C” - 6 рунда с 1 мин почивка (30сек в оригинал) с 20кг от
* х6 румънска тяга
* х6 high-pull
* х6 обръщане с преден клек
* х6 военни преси (след рунд 2 го обърнах на пуш-преси)
* х6 скачащи напади
Общо: нямаше и 30 мин
20.10.09
07:05
казано от mbarton на 19.10.09, 14:12:
Ами в теста е описано и как да се интерпретира :) Но както и да е, Галя ми е тествала и раменте - добре съм
това с краката ще го обясниш ли по-подробно?
еми нищо няма да ми стане, ако 2-3 месеца не правя класическа тяга, докато позаякна където трябва, за да я правя добре :) така поне си мисля аз
по принцип е така, обаче и аз трябва да съм поне малко наясно за какво става дума, най-малкото за да знам дали ме баламосват или не ;) обикновено така подхождам към всяко нещо :)
има един момент с отлепянето на скапуллата от гръдния кош, който е хубаво човек да го види отзад че да прецени как е. а щом Галя казва че е ОК - значи го е погледнала.
за слабите крака -
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/deadlift_diagnosis
ерик креси казва че задните бедра са виновни за слабото тръгване.
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/sticking_point_therapy
Кристиан Тибодо казва че са квадрицепсите.
разбира се трябва да се има предвид че Ерик е силов трибоец и използва повече задните си бедра, докато Кристиан е “щангист” и използва повече квадрицепсите си. просто различно упражнение.
предполагам ти си по-скоро във варианта на Ерик Креси - значи търсиш слабост в задното бедро. имаш ли разминаване в силата външна-вътрешна страна на задното бедро?
О,вероятно от сумо тягата ще ти стане по-добре, но въпроса е принципен.
за ХД - Галя е навътре, а матрял по нета има бол. имаше един learning guide който казваше как да прогресираш четенето и от къде да четеш. накратко - най-важни са тип, ауторити и после центрове. всичко останало ти е излишно.
казано от ts.vassilev на 20.10.09, 07:05:
предполагам ти си по-скоро във варианта на Ерик Креси - значи търсиш слабост в задното бедро. имаш ли разминаване в силата външна-вътрешна страна на задното бедро?
Да, квадрицепсите са ми силни, по-скоро задното бедро е слабото място, но идея си нямам дали има разлика в силата biceps femoris/semitendinosus и semimembranosus (нали така?), пък и незнам как да проверя
сумо тягата наистина ми е по-лесна, а тежестите и там са горе-долу същите като при конвенционалната
казано от ts.vassilev на 20.10.09, 07:05:
за ХД - Галя е навътре, а матрял по нета има бол. имаше един learning guide който казваше как да прогресираш четенето и от къде да четеш. накратко - най-важни са тип, ауторити и после центрове. всичко останало ти е излишно.
Ахъм, спомена :) ще се поразровя
П.П. Като стана дума за задно бедро, след събота имах мускулна треска там + трицепс, от румънската тяга трябва да е, няма от какво друг
Мнението беше редактирано от mbarton на 20.10.09 08:13.
20.10.09
08:15
казано от mbarton на 20.10.09, 08:10:
пък и незнам как да проверя
като застанеш “нормално” - коленете сочат ли ти в една посока с пръстите?
като си вдигнеш коляното(хай нийс) стъпалото напред ли сочи?
като правиш бедрено сгъване завъртат ли ти се стъпалата навутре или навън?
в темата за ХД съм пуснал 1-2 линка?
казано от ts.vassilev на 20.10.09, 08:15:
казано от mbarton на 20.10.09, 08:10:
пък и незнам как да проверя
като застанеш “нормално” - коленете сочат ли ти в една посока с пръстите?
да
като си вдигнеш коляното(хай нийс) стъпалото напред ли сочи?
стъпалото сочи леко навън
като правиш бедрено сгъване завъртат ли ти се стъпалата навутре или навън?
по-скоро навътре
също при клек и тяга понякога неволно свивам коленете навътре
в темата за ХД съм пуснал 1-2 линка?
ще погледна, мерси ;)
19.10 /понеделник/
Снощи храната се оказа както беше запланувано -
Общо: 1,274кал М63.7г(45%) В103.8г(30%, 33г фибри) Б84.4г(25%)
20.10 /вторник/
12.30 - 150г свинско, задушено с домати, лук, гъби, патладжан и тиквички, малко изварен бъркоч, зеле, моркови, лук и магданоз със зехтин
16.30 - 1 ябълка
20.00 - тренировка
23.00 - 150г ципура на скара с броколи, лук и домат; салата от зеле, моркови, лук и магданоз със зехтин
Общо: 1,619кал М69.9г(39%) В152.8г(35%, 45г фибри) Б115.6г(26%, към 83г реално, останалото е от зеленчуците)
Тренировка (най-накрая се завлекох до залата за нещо по-сериозно) -
загряване
А1 лежанка - 4х5 с 35кг, 40кг, 40кг, 35кг (последните 1-2 повторения на 40кг не много чисти, ама няма дискове за 37.5, пък 35 си ги подмятам като за загрявка)
А2 вертикален скрипец с подхват - 4х5 с 50кг, 50кг, 50кг, 45кг
В1 румънска тяга на 1 крак - 3х8 с 10кг
В2 пуш-преси - 3х10 с 9кг (по-принцип е леко, но 10кг са ми много за 10-ка)
С1 пуш-пул - 3х6 с 30кг
С2 клек с Т-лост - 4х6 с лоста (20кг) + 22.5кг
(мислех и планкове да правя, обаче клека ме довърши)
Общо: 50 мин
21.10 /сряда/
10.30 - 2 блокчета (25г) черен шоколад с люта чушка
12.30 - 150г ципура с броколи и лук
15.30 - 1 ябълка
18.00 - 1 блокче от шоколада
19.00 - тренировка
21.30 (запланувано) - 150г пъстърва с броколи, салата зеле и моркови, зехтин
Тренировката -
загряване (около 10мин)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 с почивка 60-75сек между големите серии от
* бърпети с лицева
* сиунгове с 12.5кг дъмбел
* тръстър с 17.5кг лост
Общо: 30мин
Ужас, още треперя цялата, усещам как утре ще съм без рамене и трицепси...
Тъй, снощи вечерях почти според плана - нямаше салата, обаче преди лягане (към 2:30) имаше и среднощна закуска -
казано от mbarton на 21.10.09, 16:53:
21.10 /сряда/
10.30 - 2 блокчета (25г) черен шоколад с люта чушка
12.30 - 150г ципура с броколи и лук
15.30 - 1 ябълка
18.00 - 1 блокче от шоколада
19.00 - тренировка
21.30 (запланувано) - 150г пъстърва с броколи
2:30 - 150г пъстърва с броколи и лук (т.е изядох си днешния обяд), голяма сурова чушка, напълнена с 100г сирене
Общо: 1,518кал М69.8г(42%) В87.7г(21%,18.5г фибри) Б137.4г (37%)
22.10 /четвъртък/
10.00 - 2 блокчета (25г) черен шоколад с люта чушка
12.30 - 1 пилешко бутче с кожата (готово), салата зеле, моркови и зехтин
16.00 - 1 сурова чушка, пълнена с изварен бъркоч
20.00 - тренировка
23.30 - “миш-маш” от 2 яйца, броколи, гъби, чушка, лук, 10г масло
Общо: 1,583кал М99.3г(56%) В76.3г(18%, 19г фибри) Б106.3г(26%)
След 55-те бърпета с лицева опора вчера, днес учудващо нямах мускулна треска никъде - явно са ми били малко - следващия път ще са 100 ;) И съответно днес стана много яка тренировка - аз доволна ;)
Тренировката - (чакам си новата програмка, пак беше импровизация)
загряване - х10 от
* ротация на стави
* частични лицеви
* частични кофи
* набирания със засилване от краката и задържане в най-горна позиция около 10сек - х3 само
* глутеус мост на 1 крак
* мидички
* обратни коремни
* разгтягане на БГ клек
* разтягане на глезени
* повдигане на пръсти
(20 мин)
централен планк - 3х45сек с 15 сек почивка между сериите
суперсерии с около 45сек почивка между всяка от -
А1 сумо тяга - 4х5 с 60кг (слабо, хватът пак сдава багажа, дупето и краката могат още определено)
А2 бутане на дъмбели от полулег - 4х6 с 2х12кг (едната ръка бута, другата дърпа)
В1 напади с лост - 4х6 с 35кг (хм, тук съм много зле)
В2 хоризонтални набирания - 4х5
В3 Y-ци на наклонена пейка - 4х8 с 2х3кг
С1 гребане с кабел - 3х6 с 30кг
С2 jerk-ове с дъмбел - 3х10 на страна с 8кг
Общо: 60 мин
Обаче сега като си движа ръцете, от време на време усещам лека болка в средното рамо - мускулна - явно му е дошло в повече ;)
Мнението беше редактирано от mbarton на 22.10.09 19:54.
Малко мерки от тази сутрин -
тегло - 63.3кг (по някое време миналата седмица се бях измерила 65.4кг, но предполагам голяма част от разликата е вода)
талия - 74см (май съм споменавала, че и коремните мускули порастнаха малко)
ханш - 91см
бюст - 95см
бедра - 52.5см (и двете)
ръка - 27/32см отп./ст.
Мнението беше редактирано от mbarton на 23.10.09 08:42.