27.10.09
08:24
Здравейте имам един проблем и реших да го споделя с надеждата че ще можете да ми дадете съвет...Преди една година родих и ми беше доста трудно да смъкна излишните килограми,но с диета и лутане между различните тре. програми успях да стигна въпросните 60…толкова и бях преди да забременея.Висока съм 1.76,това което ме тормози е влизам си в дрехите същите килограми съм,ноооо не е същото.Отслабвам неравномерно горната част я смъквам а долу е зле....има ли начин да се моделира тялото там където има нужда....и по точно ханш ,бедра,имам малко паласки а и глезените са ми ......Послушах Стоянчо и ето ме с ново дневниче.Малко ми е неловко защото всяко едно от момичетата вече има изградена било тре. или хранителна програма а и са доста в час с нещата.....а аз дори незнам накъде.Ок тръгвам от някъде....Закуска:5белтъка +един жълтък,50гр.овесени ядки Обяд:150гр.пилешко филе и саслата по избор Следобедно хранене:150гр.пилешко или телешко филе и салата Вечеря:150гр.риба,салата и 50гр.ядки.Като на всеки трети ден към основните храненя се прибавят 100гр.варен ориз или 150гр.варени картофи......и се пие поне 2 литра течност през деня.От всички които разгледах се спрях на тази моля за мнения и съвети? А що се отнася до тренировката мисля да запояна с кардио,скачане на въже(което ми е толкова непонятно) и малко коремни преси......Взех си кростренажор когато малкия беше на няколко месеца...но има няма е ползван максимум един месец.На по ниска степен ли трябва да е и с по бавно темпо?И колко минути са необходими за да се постигне ефект.. след време...днес почвам,ще гледам да описвам редовно как е минала тренировката,срам несрам мися и снимка да кача за да се види какво ме тормози....
Здравей Гаги,
Аз съвети няма да давам, защото и аз съм все още на никъде ..... което доказва, че не всички тук са с изградени хранителни режими и тренировки. ;)
Вярно има момичета, които изглеждат много добре ... дори прекрасно .. и са с изградени режими и тренировки. Добре, че ги има за да ни дават насоки и съвети, да ни коригират и укоражават. Плюс това, всеки е започнал така, както ние сега.
Успех с дневника и постигане на желаното тяло!
Здравейте пак от мен...тренировката ако може да се нарече така беше 60минути кростренажор на първа степен и умерено темпо.За храната днес няма да пиша защото почвам от утре хра. режим.Мисля да почна с този който посочих по горе само моля за един въпрос....тези ядки ми не ми се връзват нещо и то за вечеря...знам че са много полезни и необходими за организма но редно ли е...?ААА и опитах да кача снимки но нещо не се справям изпиосва ми че възникнала някаква грешка....
27.10.09
11:59
Режим не се започва отведнъж - в режим се влиза с течение на времето.
УСПЕХ!
Гаги, не е моя работа, но защо ще се храниш по някакъв точно определен режим с точно определени продукти? Така ми се струва, че бързо ще ти писне. Според мен е по-добре да си хапваш това, което на момента ти се хапва, като пак се съобразяваш с количеството на въглехидратите, белтъчините и разбира се да ограничиш торти, пасти и всякакви там “джънкове”.
ЗДРАВЕЙ si,аз попринцип сладко ям много рядко и не ми е слабост което е +....но като цяло храненето ми е лошо солено,тестено и не по малко....трябва да започна с някакъв режим мисля да огранича въглехидратите -НВД.Имам нужда да се изчистя имам си доста мазно....а и като се замисля май изцяло занапред начина ми на хранене трябва да се коригира...омръзнаха ми вечните диети с адски глад до припадък,смъкване и после се досещаш какво тъпчене пада защото си озверял за храна...
Здравейте и от мен....мина и днешният ден и мога да се похваля че незнам дали съм се справила добре,но поне се опитах да направя една хубава тренировка а и с храната внимавах.Все още са ми доста мътни нещата с изчисляването на калории,но и везна трябва да си купя.Днес си взех мерките;ВИСОКА:176,КИЛОГРАМИ:61,ГОДИНИ:25 ханш;98,гр.обиколка:90,талия:76.Бедро:57(кофти),прасец:36 и бицепс:27(смешно). Изчислих си окб-1729 като прием на протеин:158.6(634.4)въглехидрат:91.5(366) и мазнини;133.82 (728.6) в скобите са калориите които трябва да приема на ден....Е за да не ставам досадна ще карам направо....закуска в 9:00-3 яйца като две от тях без жълтък и 3 супени лъжици овесени ядки с толкова лъжици и кисело мляко(0.1%).....обяд 12:00-консерва скумрия в доматен сос-160гр. и половин краставица....в 5:00-изядох една шепа микс(бадеми,кашу,лешник)сурови....в 7:00-половин краставица с плочка сирене(лайт) и пилешка пържола около 150гр.В 9:00-мисля да хапна малко извара и два белтъка.Тренировката започнах в 2:00 затова и в този интервал не съм яла нищо....30минути кростренажор,махове назад(права) -3 по 20 на крак,ходещи напъди-3 по 20 и махове назад от (кучешка поза)3по20 и тук.След това направих 3 серии по 20 коремни и се качих на кростренажора за 15 минути.....ще спя като къпана....е това е от мен за днес и утре продължавам в същия дух.....хайде лека..
Ето ме пак съм тук...здравейте на всички...въпреки че мнения и препоръки към мен няма(незнам защо)аз си продължавам в търсенето за правилен начин на храна и спорт...опитвам се да отделям време за ровене и четене из сайта,дневниците на момичетата и си блъскам главата да осмисля прочетената информация....накратко храната и тренировката през последните два дни:
Закуска:3 супени лъжици и същото количество кисело мляко+3 яйца
обяд:консерва от скумрия в доматен сос и половин краставица
тренировка
след.закуска:една шепа сурови ядки
Вечеря:150гр.пилешка пържола и плочка сирене
2 вечеря:2 белтъка и малко извара...
ТРЕНИРОВКА:40 минути кростренажор,махове назад права 3 по 20,ходещи напъди 3 по 20,махове от (кучешка поза)3 по 20 и завърших с 15 минути крос....
Днес:30.10 храна
1.3 супени лъжици овесени ядки и кисело мляко с 3 яйца
2.1 скумрия на скара с два средно големи моркова(варени)
тренировка
3.след половин час....извара
4.50гр.сурови ядки с 100гр.извара
5.2 яйца+50гр.кашкавал(лайт)+50гр.сирене (лайт)и 1-2 колелца пуешка шунка...
ТРЕНИРОВКА:30минути кростренажор,коремни преси като правя нещо като затворен кръг(ако мога да се изразя така).....правя 20 коремни с повдигане на тялото към краката(а те са сгънати)тоест само горната част на торса,20 пак същия начин само че усуквам-десен лакът към ляво коляно и обратно...,и 20 повдиганя на краката от легнало положение....така правя 3 серии и на финала 3 серии с по 20 ходещи напъди...
Днес си взех везна и ще почна лека полека да меря пресмятам,но всичко с течение на времето и постепенно няма да стане от раз.Това което научих от прочетеното днес е че мога да се храня след тренировка е изчаквам 20-30 минути но не и 2 часа(това не го знаех)и мисля да поразместя храненето малко.Ако правилно съм разбрала при НВД...
Закуска:Протеин+ мазнина
2 закуска:Въглехидрат +протеин
след тренировка:протеин
Обяд:протеин+мазнина
вечеря:протеин
2 вечеря:п+мазнина...дано съм разбрала правилно...е това от мен засега лека.
Привет от мен!
Накратко за 31(събота) и 1(неделя) си дадох почивка,затова ще впиша само храната.
31.10.09.Хранене
8:00-2 яйца+50гр. шунка+100гр.извара
12:00-150гр.пилешко филе +150 карфиол задушен в мазнина
15:00-3 яйца+150 гр пиле
18:30-200 гр. кисело мляко(2%) забъркано с малко сирене(лайт) и извара
20:30-50 гр.кашу и 50 извара
Храна-01.11.09
8:00-2 яйца с 50 гр.пуешка шунка и 100извара
11:00-50гр.овесени ядки +200 кис.мляко
15:00-150гр.пилешко и 100гр.зелен фасул
20:30-50гр.сурови ядки и 100 извара.
На 02.11.09-ЗАРЕЖДАЩ ДЕН!
Мисля че имаше какво още да се иска.....но поне вмъкнах малко кафяв ориз.
7:20-3яйца+50 гр.шунка и 50извара
11:30-3 супени лъжици овесени ядки с 200 кисело мляко
14:00-ТРЕНИРОВКА
15:30-скумрия на скара(100)+100 гр.кафяв ориз
19:00-100гр.ориз и две яйца
21:20-50гр.кашу и 100извара
ТРЕНИРОВКА:30 минути кростренажор
коремни преси 3 x 30
напъди 3x 20
прасци : изправяне на пръсти прав 5x 20(1-ва серия пръстите сочат на в страни,2-ра на вътре,3-та направо....)
*Все още не съм включила тежести,но мисля да го направя....
Тъй, попрочетох и ми направи впечатление следното:
1. Ти нямаш нужда от отслабване, съдейки по мерките, а от моделиране на тялото. За тази цел кростренажорът не е толкова ефикасен, а тренировките с тежести. Ама с тежести, не с 1 кг. гирички;
2. На мен менюто ти много ми допада;
3. Малко след тренировка можеш да гаврътнеш някой бърз протеин и след около час - добро хапване;
4. И пак - щом наблягаш толкова на кростренажора, остави по-дългата серия след маховете, нападите и коремните, които правиш. Включи и други упр. със собствено тегло - клекове, плиета, отпади, глутеус мост, лицеви, кофички (тук може да се изпровизира), планкове. Като стана въпрос за статични упражнения, интересни са и статичният бг клек и китайската почивка - ще ги усетиш добре, ако ги правиш по повече време (от 30-40 сек през 1 мин и т.н. нагоре) в 3-4 серии.
Макар че, както казах, тренировките с тежести според мен са това, което ти трябва. Е, те на никого не са излишни :)
П.П. 50 гр. ядки и на мен ми се виждат много преди сън. Но пък едва ли е фатално.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.11.09 09:52.
Здрасти,
Тъй -
казано от гаги на 03.11.09, 09:17:
На 02.11.09-ЗАРЕЖДАЩ ДЕН!
Мисля че имаше какво още да се иска.....но поне вмъкнах малко кафяв ориз.
7:20-3яйца+50 гр.шунка и 50извара
11:30-3 супени лъжици овесени ядки с 200 кисело мляко
14:00-ТРЕНИРОВКА
15:30-скумрия на скара(100)+100 гр.кафяв ориз
19:00-100гр.ориз и две яйца
21:20-50гр.кашу и 100извара
Храната ти е горе-долу добре, обаче няма никакви зеленчуци и плодове - на всяко ядене с протеин е хубаво да има и някакъв зеленчук (аз не бих се притеснявала да са на корем) - пресни най-добре - нужни са ти и фибри за да не се “затлачиш”, особено ако режима ти е и с по-малко мазнини :) По плод на ден също не е проблем - особено в първата част на деня :) Струва ми се, че калориите, мазнините и белтъка са ти малко по-малко отколкото трябва, а изварата няма място в закуската - бавен белтък (казеин) е и по-добре я остави за преди лягане :) А ориза ти е 100г в сурово или в сварено състояние - ако е сурово 2х100г са прекалено много - това е към 140г-150г въглехидрат - а при НВД не трябва да ядеш повече от 60-80г на ден :) И разнообразявай повече - телешко, свинско, различна риба (за предпочитане по-мазна - повече омега-3), сирене и кавкашкавали (въпреки че на някой хора казват лактозата в млечните им пречи), готви с масло, а салатите - със зехтин и без олио :)
Това ще е по-ефективно ако правиш интервали - примерно загряваш 10ина мин с умерено темпо, след това 10ина интервала по 30сек максимално натоварване(така че едвам да издържиш до края на 30те секунди), последвани от 1мин (впоследствие можеш да намалиш “бавните” интервали до 30сек) умерено темпо, и накрая 5-10 мин разпускане на умерено темпо... Но имай предвид, че организмът привиква на определен тип тренировки и след време ще трябва да ги смениш :) Скачането на въже също е много добра тренировка
коремни преси 3 x 30
От това няма смисъл, най- много да почне да те боли кръста, прави планкове както е казала Инис или обратни коремни преси
напъди 3x 20
Това се казва напади ;) За крака можеш да включишоще български клек, румънска тяга на един крак, скачаши напади, и всякакви такива, които засега мисля, че и със собствено тегло ще ти дойдат добре :)
коремни преси 3 x 30
напъди 3x 20
прасци : изправяне на пръсти прав 5x 20(1-ва серия пръстите сочат на в страни,2-ра на вътре,3-та направо....)
Май правиш само упражнения за краката - това не е добре
Иначе, успех с дневника и с целите :)
Момичета здравейте и от мен....нямате напредстава колко ме радва вашето присъствие в моя дневник.
Преди да опиша каква беше храната и тренировката днес искам да спомена някой неща,тренирам си в къщи и засега не мога да си позволя лукса да ходя на фитнес.Малкия е на 1 и 4 месеца(още непроходил)не е за градина ангажирам бабите да го гледат за да мога да тренирам,излишно е да споменавам че никой не разбира това което правя и ми се заявява че е глупост....та за фитнес и дума да не става.Ще трябва да си направя програма според това с което разполагам.а то е крос тренажор,лежанка с прав и крив лост и дъмбели.На лежанката мога да тренирам с тежест и краката.
*Тежестите ми куцат,но съм упорита
03.11.09 -ХРАНА
8:00 -3 яйца+50гр.шунка и 100извара
11:00 -50гр.овесени ядки+200 кисело мляко(2%)
14:00 -Тренировка
15:20 -1-на скумрия на скара
19:00 -100гр.ролца от раци+150 карфиол на пара залят+ зехтин
21:20 -30гр.сурови ядки+50 извара
ТРЕНИРОВКА:
кростренажор 30 минути(10 бързо,5 по бавно,пак 10 по бързо и 5 бавно)
коремни-като вдигам само горната част на раменете(коленете са свити във въздуха)и вдигане на краката-3x 20
напади*-3 x 20
прасци-5 x 20(изправяне на пръсти прав)
избутване на дъмбел нагоре от седеж 3 x 10(за рамене)
последователно сгъване с дъмбели 3x 10
чукчета с дъмбел 3 x 10(придърпване към гърди от водоравен наклон)
*Дъмбелите с които тренирах бяха 6 кг.
Малко е но аз наистина съм зле откъм тежести и затова няма да се натоварвам...да не направя някоя беля.С течение на времето ще ги увеличавам.Е това е от утре пак съм на линия....и продължавам.
Мнението беше редактирано от гаги на 03.11.09 17:49.
Mbarton,претеглих ориза в сварено състояние а не суров.Този ден ми беше зареждащ и затова го включих в менюто си....?
А относно меренето на храна се опитах да разбера дали трябва да се притегля в сурово състояние,четох тук в сайта че месото се мери сурово?Важи ли и за зеленчуците....аз днес карфиола го притеглих суров.
гаги, менюто ти много ми допадна и на мен, продължавай така и за напред, ще видиш как ще свикнеш да се храниш по този начин и няма да искаш да погледнеш някакав junk, ако въобще си имала влечения към него де.. :) Ядките мисля, че е по-удачно в по-ранните часове да ги приемаш..Успех и с тренировките за напред! :)
казано от mbarton на 03.11.09, 11:50:
Храната ти е горе-долу добре, обаче няма никакви зеленчуци и плодове - на всяко ядене с протеин е хубаво да има и някакъв зеленчук (аз не бих се притеснявала да са на корем) - пресни най-добре - нужни са ти и фибри за да не се “затлачиш”, особено ако режима ти е и с по-малко мазнини :) По плод на ден също не е проблем - особено в първата част на деня :) Струва ми се, че калориите, мазнините и белтъка са ти малко по-малко отколкото трябва, а изварата няма място в закуската - бавен белтък (казеин) е и по-добре я остави за преди лягане :) А ориза ти е 100г в сурово или в сварено състояние - ако е сурово 2х100г са прекалено много - това е към 140г-150г въглехидрат - а при НВД не трябва да ядеш повече от 60-80г на ден :) И разнообразявай повече - телешко, свинско, различна риба (за предпочитане по-мазна - повече омега-3), сирене и кашкавали (въпреки че на някои хора казват лактозата в млечните им пречи), готви с масло, а салатите - със зехтин и без олио :)
казано от mbarton на 03.11.09, 11:50:
Май правиш само упражнения за краката - това не е добре
х2
Аз наистина не съм обърнала внимание за зеленчуците (а трябваше), Миши е напълно права. Всъщност тя май никога не греши :)
Мнението беше редактирано от Инис на 03.11.09 19:21.
казано от гаги на 03.11.09, 17:47:
Момичета здравейте и от мен....нямате напредстава колко ме радва вашето присъствие в моя дневник.
Преди да опиша каква беше храната и тренировката днес искам да спомена някой неща,тренирам си в къщи и засега не мога да си позволя лукса да ходя на фитнес.Малкия е на 1 и 4 месеца(още непроходил)не е за градина ангажирам бабите да го гледат за да мога да тренирам,излишно е да споменавам че никой не разбира това което правя и ми се заявява че е глупост....та за фитнес и дума да не става.Ще трябва да си направя програма според това с което разполагам.а то е крос тренажор,лежанка с прав и крив лост и дъмбели.На лежанката мога да тренирам с тежест и краката.
...
*Дъмбелите с които тренирах бяха 6 кг.
Малко е но аз наистина съм зле откъм тежести и затова няма да се натоварвам...да не направя някоя беля.С течение на времето ще ги увеличавам.Е това е от утре пак съм на линия....и продължавам.
Ехе, ти си пушка - цял фитнес си имаш у дома :) За крака с правия лост или с дъмбелите можеш да правиш доста работи :) А пък много тежести не ти трябват в началото, защото така или иначе първо е добре да тренираш по-леко докато не свикнеш с техниката на различните упражнения :)
казано от гаги на 03.11.09, 17:59:
Mbarton,претеглих ориза в сварено състояние а не суров.Този ден ми беше зареждащ и затова го включих в менюто си....?
А относно меренето на храна се опитах да разбера дали трябва да се притегля в сурово състояние,четох тук в сайта че месото се мери сурово?Важи ли и за зеленчуците....аз днес карфиола го притеглих суров.
Ами в такъв случай въглехидратите ти са малко като за зареждащ ден - май трябва докъм 180г да ги докарваш - за всеки случай ако още не си го направила - прочети важната тема за НВД - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ :) Повечето таблици с хранителни стойности са за храните в сурово състояние - на мен затова ми е по-лесно да ги смятам така, иначе няма кой знае какво значение - просто те попитах за уточнение :)
А между другото - кой ти е съставил програмата, по която тренираш или караш по собствено усмотрение? ;)
М да тази тема за НВД я четох,даже благодарение на нея си сметнах окб-то.Сега се връщам от магазина и всичко което взех и ми притеглиха нито едно не пасва с моята везна....това ме притеснява(трябва да проверя)....така да минем към записките:
ХРАНА:
8:00-3 яйца +50гр.шунка+50 сирене(лайт)
11:30-40гр.овесени ядки+200 кисело мляко(2%)
2:00-тренировка
15:30-консерва риба тон в собствен сос(160гр)+2 варени яйца
19:00-150гр.спанак(на пара)+1лъжица извара и 2 кисело мляко и 150гр.пилешки гърди нба скара+половин краставица
21:00-30гр.сурово кашу +50извара.
ТРЕНИРОВКА:
напади-3x 20
отпади-3x 20
напади с дъмбели-3 x 10
коремни преси(само горната част на тялото)-3 x 40
вдигане на краката-3 x 20
флайс с дъмбели -3 x 12
избутване на дъмбел нагоре от седеж-3 x 12
последователно сгъване с дъмбели-3 x 12
повдигане на ръцете напред с дъмбели-2 x 10
чукчета с дъмбел- 3 x 12
10-минути кростренажор.
*Дъмбелите бяха от по 5кг.
Колкото и смешни да са като тежест след тази тренировка се чувствах меко казано размазана...даже 15-20 минути имаше едно треперене на тялото ми....?
Мнението беше редактирано от гаги на 04.11.09 17:29.
А между другото - кой ти е съставил програмата, по която тренираш или караш по собствено усмотрение?
Ми това жалко подобие на програма си е по мое усмотрение да.Чувала сум че в отделните дни се тренират отделни мускулни групи.
Знам че не е правилно всеки ден крака....но това е докато си създам програма(да имам движение през това време),ако въобще успея защото въобще ме няма тук..... :red: А може накрая да се обърна и към по вещо лице за тази цел.В сайта има доста програми днес ги разгледах но трябва да си във фитнес зала....
Добър вечер на всички...ето и как мина денят днес:
ХРАНА:
8:00-3яйца +50гр.пуешка шунка и 50 кашкавал
11:00-150гр.пиле на скара +100гр.кисело зеле с малко зехтин и един банан
14:00-тренировка
15:30-2 варени яйца
18:30-100гр.свинска шунка+100гр.кромид лук и 50 карфиол на пара + 20гр.ядки
20:30-30гр.ядки +50 извара
*Тая свинска шунка беше отврат едва не повърнах......
ТРЕНИРОВКА:
Разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3 x 13
Сгъване на щанга прав 3 x 12
Кик бек с дъмбел 3 x 12
Последователно сгъване с дъмбели 3 x 15
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 3 x 12
Раменни преси с щанга-3 x 12
Повдигане на щанга от тилен лег 3 x 12
глутеус мост със затворени крака и затворени колене-3 x 20
30 минути кростренажор
Днес съм малко по “жива” след тренировката с тежести......това е добър показател...ще свикна с тях. ;-P
Привет от мен! Днес тренировката мина малко зле заради известни дамски неразположения.....малко виене на свят и ниско кръвно но съм свикнала.Така да дам днешния отчет и да спомена че ми е зареждащ ден.
Храна:
8:00-3 яйца +50гр.пуешка шунка +50 сирене
11:00-2 зелени чушки пълнени с извара+150гр.ролца от раци +100 кафяв ориз полят с малко зехтин
13:00-тренировка
15:20-2 белтъка и 40гр.филе от тилапия
19:00-100 гр.свинско контра филе на скара +100 гр.броколи на пара и зехтин +100 кафяв ориз малко ядки и половин краставица
21:00-25гр.ядки с 50 извара
ТРЕНИРОВКА:Крака,корем +кардио
клякане с щанга(мойто си беше с лост)-3 x 12
напади с дъмбели -3x 12
напади-3 x20
отпади -3 x20
глутеус мост -3 x 20
коремни преси (само горната част на тялото и вдигане на краката)-3 x 20
15 минути кростренажор
казано от гаги на 06.11.09, 13:36:
...
напади с дъмбели -3x 12
напади-3 x20
отпади -3 x20
...
Здрасти, гаги!
Голямо “нападане” е паднало ;-)
Шегата настрана - разликата между напад и отпад е... само посоката в коята тръгваш. Същите мускулни групи, същото натоварване.
Съвет: Вместо да правиш 9 серии по 12-20 повт на крак, направи 5 серии, но увеличи натоварването (тежестта) и намали драстично повторенията в рамките на 5.
Не се страхувай, няма да направиш по-големи, а по-силни мускули. Нали целта беше стягане?
Същото важи и за клековете и другите упражнения.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 06.11.09 15:16.
казано от Vic на 06.11.09, 15:02:
Шегата настрана - разликата между напад и отпад е... само посоката в коята тръгваш. Същите мускулни групи, същото натоварване.
Ще си позволя да не се съглася съвсем с това твърдение. Принципно и двете товарят добре краката и дупето и е малко излишно да се правят в една тренировка, особено пък едно след друго си е направо (само)убийство, но:
- при нападите, понеже движението е напред, се товари малко повече квадрицепса на опорния крак (тежестта се пренася в предната част на стъпалото)
- при отпадите, понеже движението е назад, се товари повече дупето (особено в сгъвката, т.к. тежестта се пренася повече към петата)
Това са мои лични наблюдения, не съм чела никъде подобно разграничаване - може просто аз да правя нападите и отпадите по-специфично... :)
Гаги, здравей,
Да се включа малко по-конструктивно сега...
Защо разделяш мускулните групи? Начинаещите/ отдавна нетрениралите обикновено правят ‘въвеждащи’ месец-два, в които тренират кръгово цялото тяло, като принципът е да се натоварват мускулни групи антагонисти.
Можеш да правиш такива многоставни упражнения, които да изискват стабилизиране на тялото през цялото време (които се изпълняват с една половина на тялото), за да не се налага да правиш допълнително упражнения за корем... Например при нападите да държиш един/ два дъмбели с изпънати ръце над глава, когато правиш раменни и бенч преси , както и гребане, да са с една ръка. Бицепс и трицепс според мен няма нужда да изолираш - те се тренират достатъчно при дърпащите и бутащите упражнения
Нещо такова можеш спокойно да си спретнеш в домашна обстановка с оборудването, което имаш - гаранция, че ще те измори повече от това, което правиш сега :) Можеш да си измислиш и други упражнения де :)
Квадрицепс (клек/ напади) - 12-15 бр
Задно бедро (румънска тяга) - 12-15 бр
Гърди (лежанка с една ръка) - 10 бр
Гръб ( гребане с една ръка - приведена си все едно ще гребеш с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка ) - 10 бр
Дупе (глутеус мост/ отпади с тежест над глава/ добро утро/ - 12-15 бр
Рамо (военна преса / раменна преса с една ръка) - 10-12 бр
Full contact twist/ windmill - 12 бр
Можеш да започнеш с 2 кръга, и когато ти стане относително по-леко - да увеличиш кръговете.
Аз бих си оставила кардиото за друг ден - примерно 2 силови тренировки (такива многоставни, по-трудни) и 2 кардио тренировки ми се виждат добро начало...
Уф, много се вживях :) Дано да не съм подразнила :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.11.09 15:43.
В никакъв случай не си ме подразнила Limka,даже много се радвам на това че се включи и че ми помагаш....а що се отнася до абсурда на моите тренировки.............още незнам от къде да тръгна,май се изхвърлям малко.Днес от тази тренировка краката така ме боляха и така трепереха че неможах да отида до банята да се измия...подкляках.Е събота и неделя ще почина ще ми дойде добре.....наистина трябва да помисля за по разумна и качествена тренировка.Не всичко от посочените упражнения ми е ясно ,Лимка но се заемам сама да ги разгадая .... ;-P Каква ирония на мен а и на други момичета от форума ми прави впечатление че им е набивано в главата колкото повече серии и повторения толкова по-добре.....май въобще не е така....... :roll: Това може само да ме радва,понякога адски много ми писват повторенията....
Здравейте и накратко храната за събота и неделя:
07.11.09
8:00-3 яйца +50пуешка шунка +50 кашкавал
13:00-150гр.зелен фасул +100 свинско филе на скара
16:00-25гр.ядки +краставица
19:00-100гр.свинско +извара и 25гр.ядки и две яйца
21:00-извара +200гр.кисело мляко
08.11.09:
8:00-3яйца +50гр.пуешко и 50 сирене
13:00-150гр.спанак +150 пиле
16:00-30гр.ядки
19:00-100гр.свинско филе +извара и кисело мляко
21:00-25гр.ядки и извара
За днес ще опиша по късно.....
Ето и как мина днешния скучен за мен ден...
Храна:
8:00-3 яйца +50 пуешко и 50 сирене(лайт)
11:00-50гр.овесени ядки+200 кисело мляко
13:00-тренировка
15:30-110гр.филе от тилапия
18:30-150гр.свинско филе на скара+100 броколи на пара и зехтин +25 сурови ядки
21:00-25 ядки +100 извара
ТРЕНИРОВКА:концентрично сгъване-5x 5
флайс-5 x 5
избутване на дъмбел нагоре-5 x 5
разтваряне на дъмбел встрани-5 x 5
коремни преси-3x 20
30-минути кростренажор
*правих ги с колкото тежест можех.....
имам чувството че нищо не правя....с тренировките ще потърся човек който да ми изготви програма според това с което разполагам вкъщи.Или претренирвам или не ги съчетавам добре упражненията.....а това е много важно... :smirk:
Здрасти и от мене :) .
И аз като теб нямам възможност да ходя когато си искам до фитнес залата и затова си оборудвах нещо като фитнес в къщи ;-) . Лимка ти е направила страхотна програма:
казано от Limka на 06.11.09, 15:38:
Гръб ( гребане с една ръка - приведена си все едно ще гребеш с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка ) - 10 бр
Full contact twist/ windmill - 12 брМожеш да започнеш с 2 кръга, и когато ти стане относително по-леко - да увеличиш кръговете.
Аз бих си оставила кардиото за друг ден - примерно 2 силови тренировки (такива многоставни, по-трудни) и 2 кардио тренировки ми се виждат добро начало...
А и ти нямаш нужда да сваляш, а да оформяш - демек заложи предимно на тежестите, а кардиото от време на време - по-скоро след като си си направила тренировката с тежестите - накрая 15-20 мин интервали на кростренажора: 1 мин колкото се може максимално бързо и 2 мин нормално темпо.
А иначе тези упражнения, които ти ги е написала Лимка - пишеш във youtube: squat (клек) и ще видиш клипчета как се изпълнява правилно упражнението. Ами това е, за друго не се сещам сега :) .
П.П. Иначе споко - и наш’те (мама, свекървата и т.н.) ме мислят за ‘луда’ с тия тренировки и се чудят за какво са ми мускули, сякаш 2 пъти като вдигна дъмбел и ще заприличам на мъж :lol: , добре че са далеко от мене, че иначе ми е гадно от негативните им коментари, което е тъпо :-S .
Мнението беше редактирано от maria на 09.11.09 18:48.
ЕЕЕЕЕЕЕЕ Миме значи разбираш за какво говоря.Аз за съжаление живея с родителите на мъжа ми и непрекъснато има сблъсъци за всичко,а представи си за това какви са коментарите. :roll: И за това взех и уредите и тежестите за вкъщи.Е поне имаме желание и правиме крачка към това да изглеждаме и се чувстваме по-добре......пожелавам успех и на двете ни....а твоят вече е на лице ;-)
Така да пиша бързо менюто и тренировката за днес че по-късно няма да се доредя до компа....... ;-P
ХРАНА:
8:00-3яйца+50пуешко и 50 кашкавал
11:00-100гр.соеви шницели(изядох ги половината....бяха гнуссссс)+100гр.карфиол на пара+1 зелена чушка и половин краставица
13:30-тренировка
18:30-150гр.пиле на скара+100 броколи и зехтин+половин краставица и 25гр.ядки
21:00-25гр.ядки +100извара
ТРЕНИРОВКА:
Упражненията които ми посочи Лимка....
клек-15
напади-15
румънска тяга-15
флайс-10
гребане с дъмбел-10
глутеус мост-20.
отпади-15
раменна преса с една ръка-15
full contact twist-12
windmill-15
*Направих два кръга и се чувствам приятно уморена а не ......скапана :P
Забравих да попитам.....каква е тази лежанка с една ръка за гърди...? Това не го разгадах и затова сложих флайс .......
Full contact twist/ windmill - 12 бр
казано от гаги на 10.11.09, 13:22:
Каква е тази лежанка с една ръка за гърди...? Това не го разгадах и затова сложих флайс .......
Отвори дневничето на Ралица, на първата страница, последният пост на Лимка - там тя е обяснила и е дала линк ;-) .
Като ти гледам тренировката, май тежестите, с които тренираш са ти вече леки.
Правила си хем клекове, хем напади, че чак и отпади. Избираш си едно от трите, когато тренираш. В смисъл днес правиш клекове в тренировката, следващият път вместо клекове правиш напади и така - редуваш.
гаги, едно от упражненията избираш, както ти е писала Мария :)
И...в началото е ок с по-малки тежести, докато посвикнеш с техника и т.н.
Но..сложи малко по-тежко..така че последните 2-3 повторения да си те затрудняват доста.
Ако вс еоще не се чувстваш изморена, добави едно кръгче :)
Мими точно това си мислех днес ....дали няма да има корекция(за което благодаря)че ги правих пак накуп тези отпади и напади....ми днес вдигнах тежестите още и наистина както казваш Лимка последните бройки ги правя на издишване... :) Но ще сложа още един кръг в такъв случай,е зависи как се чувствам дееееее.....да не се изхвърлям :red:
Лимка прочетох дневника на Ралица и наблегнах на това което си написала.Като чета разбирам че май с нея имаме общ проблем......аз също искам да намаля обиколката на краката(мазнинки) в петъка ако не се лъжа направих доста напади,отпади.....с тежест и ги претоварих.Адски ме боляха няколко дни и стояха като подути.Е вместо да ги намаля аз ги напомпах..... :down: Горната част на тялото има нужда определено от тренировки с тежести за да съм по симетрична.Кажи ако вмъкнем още нещо за горе....? По широки рамене няма да е зле.....
Гагииии, как си след днешния експеримент в кухнята? Чувствам се виновна.. :) :D :D
10.11.09
18:58
гаги, не съм те поздравила оше за дневника, затова те поздравявам сега. Храненето ти е супер, гледам ориентирала си се за тренировките, само остава да се радваш на резултатите и да ги поддържаш!Желая ти успех!
S_L МОЛЯ ТЕ.....аз така или иначе реших да си взема и да я опитам...признавам гадна е и май ще си карам с месото,а соята ще я махна(особено след лошите отзиви за нея).
Милена,хубаво е когато се включват повече хора и помагат... :) Е радвам се че менюто ти харесва...и тенкс за хубавото пожелание.
Гаги, за горна част (рамо, гръб) просто прави по-малко бройки в такъв случай - по 8 в серия, да кажем, с по-голяма тежест
Да и аз така мисля да включа нещо за рамо и гръб,като намаля повторенията.....ако бедрата не намалеят то поне да се поразширим горе та да докараме визуална измама.....така де по симетрични да сме. ;-) Лимка искам да те попитам за две нещица....удачно ли е след тренировка да се приемат яйца цели или само белтъка.Знам че трябва да ги ям цели и това и правя,но знам и че след тренировка организма има нужда от протеин.......а те съдържат и мазнина....
П М В КАЛ.
Яйчен белтък - кокоши 11.1 0.7 0.7 54
Яйчен жалтък - кокоши 16.1 81.9 9.3 849
АААААААА да не забравя относно тренировките мога ли да вмъкна и бедрено разгъване и сгъване.Поне това мога да правя в къщи.Четох в раздела за упражненията че може и е хубаво да присъства като упражнение и при начинаещи???????
Когато ги правя тях няма да правя напади.клек....и ще са с повече тежест.
И Лимка много ти благодарим че помагаш и за бързия отговор..... :red:
11.11.09
14:50
казано от гаги на 11.11.09, 12:59:
....
П М В КАЛ.
Яйчен белтък - кокоши 11.1 0.7 0.7 54
Яйчен жалтък - кокоши 16.1 81.9 9.3 849....
:ahhh: това за какъв грамаж става въпрос??? :gulp: мисля че таблицата която използваш е невярна 8-/