Дневникът на S_L

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.11.09
17:39

казано от гаги на 15.11.09, 17:24:

Леле леле какви са тия теми дето заформяте.... :red: Това за гризкането го изпускам...и аз днес не тренирах и трябва да ти кажа че място не можех да си намеря.Навика е много лошо нещо :lol: Имам чувствуто че тялото вече само търси и иска .........ТРЕНИРОВКА.... ;-)

Разбирам те напълно, толкова съм свикнала и аз с тренировките и като цяло движението, че когато почивам ми е много криво. Но възстановяването и почивката са част от резултатите, които целим да постигнем /спорт,храна,почивка/. Така, че трябва да бъдем разумни, нали? :)

16.11.09
17:15

Здравейте, как сте тази вечер? :)

Тук съм за да се отчета, че му е време вече.. :)

16.11

06:45 кафе, овесени трици 3с.л, 100г кисело мляко, около 150г извара, 1 пш.оризовка
10:00 250г кисело мляко 2%
13:00 90г пуешко филе, 250г печена тиква /без добавки/
15:50 25г печена соя
19:00 2 варени яйца, около 100г извара, 200г салата зеле /овкусена/, една с.л. лютеница /домашна/

Това е, утре ще тренирам, днес почивах..

16.11.09
17:37

Ех тая Тиква май доста я обичаш? Е аз тренирах днес и се чувствам жива... :lol: Незнам за теб но аз мисля да вкарам малко мазно в менюто,днес се задъхах малко.....

16.11.09
17:47

казано от гаги на 16.11.09, 17:37:

Ех тая Тиква май доста я обичаш? Е аз тренирах днес и се чувствам жива... :lol: Незнам за теб но аз мисля да вкарам малко мазно в менюто,днес се задъхах малко.....

хаха ами гаги сега и е сезона на тиквата и точно до работа има една жена, която я предлага печена и минавайки така хубаво ми замирисва, та си взимам.Знам, че е полезна поне, нали не прекалявам? :)
Аз също се замислям за мазното...ето днес пак нямам качествен източник на мазнини../само жълтъците,и добавката към салатата, която е в нищожни количества/  :( На какво ще залагаш ти?

Момичета, вие ядки и  масло не консумирате ли?Ето ви лесен начин да си вдигнете приема на мазнини.Може и някой млечни освен ако не ги ограничавате.

16.11.09
18:08

казано от RogerF на 16.11.09, 17:50:

Момичета, вие ядки и  масло не консумирате ли?Ето ви лесен начин да си вдигнете приема на мазнини.Може и някой млечни освен ако не ги ограничавате.

Ядки и семена консумирам без проблем в нормални количества, млечни - главно мляко 2%, извара /доста/, сирене /по-малко/, а относно маслото не съм консумирала намазано в/у филийка или нещо от сорта от доста време насам. От време на време слагам в зеленчуците, но в доста ограничено количество..

Щом искаш да учеличиш мазнините консумирай мляко над 3%, слагай истинско масло,кашкавалена извара,сирене(ако е истинско),свинско и всичко ще е топ ;)

Изварата, за която спомена на Милктрейд ли е?И аз я консумирам доста често и и ми харесва.Но имам някакви съмнения, че може да има и растителни мазнини.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 16.11.09 18:12.

16.11.09
18:14

Мисля да включа масло,ядки задължително(аз си ги ям всеки ден) и прословутото рибено масло...за което още не съм си изяснила някой неща относно това как и по колко да се приема,имайки в предвид че и риба си похапваме,а мисля и към по мазни риби да се ориентирам.Ми засега май ще е това по умерено и постепенно,сланина няма да е....... ;-P мразя я.А и зехтин ползвам,знаеш ли че ровейки се из дневниците ми се мерна че една лъжица зехтин съдържа 120калории.Ето хем мазно хем и калориите ги догаждаме.Ако е достоверно деееееееее ;-P

16.11.09
18:25

казано от RogerF на 16.11.09, 18:11:

Щом искаш да учеличиш мазнините консумирай мляко над 3%, слагай истинско масло,кашкавалена извара,сирене(ако е истинско),свинско и всичко ще е топ ;)

Изварата, за която спомена на Милктрейд ли е?И аз я консумирам доста често и и ми харесва.Но имам някакви съмнения, че може да има и растителни мазнини.

Да, за изварата на Милктрейд говоря, вчера ходих да търся, ама нямаше, днес вече я намерих..мен не ми се стори много мазна обаче, защо мислиш,че има растителни мазнини. Този въпрос за изварите е много спорен, както беше казала Мария - нека поне за нея си мислим, че е що годе качествена и да не я гледаме под лупа.. :)

16.11.09
18:31

казано от гаги на 16.11.09, 18:14:

Мисля да включа масло,ядки задължително(аз си ги ям всеки ден) и прословутото рибено масло...за което още не съм си изяснила някой неща относно това как и по колко да се приема,имайки в предвид че и риба си похапваме,а мисля и към по мазни риби да се ориентирам.Ми засега май ще е това по умерено и постепенно,сланина няма да е....... ;-P мразя я.А и зехтин ползвам,знаеш ли че ровейки се из дневниците ми се мерна че една лъжица зехтин съдържа 120калории.Ето хем мазно хем и калориите ги догаждаме.Ако е достоверно деееееееее ;-P

Съгласна съм с теб и аз смятам, че е най-удачно да се получат нещата постепенно, изведнъж не може да се изсилим, нали?  :) А за рибката и ядките - аз също си ги хапвам, така че не трябва да имам притеснения, сланина - абсурд!Не обичам! А за зехтина - в 100г има 999ккал и то само от мазнини, така че логично в една с.л. да има 120ккал, предвид че това е около 15г предполагам.. :)

16.11.09
18:34

Еха аз за щастие има от къде да взема масло ама истинско.......наши роднини правят.Точно това се замислих днес дали да е от тях или от магазина(което ми е доста съмнително).По колко грама на ден може да се консумира 10-20?Малко тъп въпрос....

казано от S_L на 16.11.09, 18:25:

Да, за изварата на Милктрейд говоря, вчера ходих да търся, ама нямаше, днес вече я намерих..мен не ми се стори много мазна обаче, защо мислиш,че има растителни мазнини. Този въпрос за изварите е много спорен, както беше казала Мария - нека поне за нея си мислим, че е що годе качествена и да не я гледаме под лупа.. :)

Подувам се много странно от нея.От други млечни които консумирам, нямам подобни проблеми.Но от друга страна стомаха ми е радар за трансмазнини, всеки път получавам стомашни киселини от тях, при изварата няма този проблем.Може и да си въобръзявам, но определено е мазна и точно такава трябва да бъде.До колкото си спомням на 100 грама имаше 9 грама мазнини.

16.11.09
18:52

казано от RogerF на 16.11.09, 18:37:

казано от S_L на 16.11.09, 18:25:

Подувам се много странно от нея.От други млечни които консумирам, нямам подобни проблеми.Но от друга страна стомаха ми е радар за трансмазнини, всеки път получавам стомашни киселини от тях, при изварата няма този проблем.Може и да си въобръзявам, но определено е мазна и точно такава трябва да бъде.До колкото си спомням на 100 грама имаше 9 грама мазнини.

Аз по принцип не си купувам продукти на които няма хранителната ст-ст /не че като я има е гаранция, че е много реална/, но понеже Мария каза, че е много хубава реших да я пробвам и действително ми хареса, но тя е насипна няма как да знам съдържанието и, а ти от къде си запознат? Иначе консумирам на Пършевица най-често и има една насипна в Пикадили, която също не е никак лоша..

По принцип на кашкавалената извара трябва да са и такива стойностите.Дали това важи и за тази на Милктрейд, въпрос с много неизвестни.

16.11.09
19:12

Аз в хладилника си имам на Маджаров,бор-чвор и каква ли още не и всичките са доста различни една от друга.... :roll:

17.11.09
08:08

Привет на всички ранобудници, а те никак не са малко. Забелязвам,че повечето тук стават много рано..Днес на тренировката ми зададоха въпроса - защо ходя толкова рано? Тъй като ставам към 6ч всяка сутрин, без никакви аларми, но фитнеса отваря чак в 7.30ч, но по-добре ми е така, тъй като мога спокойно да си закуся и да изчакам поне час до тренировката ми. Чувала съм противоречиви мнения относно това кога е хубаво да се тренира силово и повечето са ЗА следобедните и вечерни часове.
От здравословна гледна точка за организма може би наистина е така, но аз съм свикнала сутрин рано и мисля, че ми е по-добре, въпрос на нагласа и навик може би. ..та така...

Трнировката ми беше следната:

5мин загрявка
придърпване на вертикален скрипец зад врат: 3х10 с 25кг
придърпване на долен скрипец: 3х10 с 15 кг
раменни преси: 3Х10 с 2х5 кг
повдигане на ръце встрани: 3Х10 с 2х4 кг
бицепсово сгъване с щанга: 3Х10 с 13кг
френска преса: 3Х12 с лост 8кг
разгъване на дъмбели зад глава: 3Х10 с 5кг
кофички: 2х5 /голяма излагация, повдигнах си повече краката и резултата е на лице/ :( другия път ще се постарая повече
25мин бързо ходене пътека - 7.1км/ч, наклон 5

Храната до момента:

06:30 кафе, 3с.л. овесени трици, 150г кисело мляко, 150г извара, 1пш.оризовка
10:00 1 яйце варено, извара 3с.л., един морков /овкусен/ и малко зеле

Останалото предстои..

Мнението беше редактирано от S_L на 17.11.09 18:05.

17.11.09
12:54

Ма тая извара за нея ме скастриха защо я папкам сутрин......не било правилно,бавен белтък.... :) Браво за тренировките аз днес заложих на кардио.Сутрин или вечер важното е че има движение а и всеки организъм си е различен(нагласа).

17.11.09
17:50

казано от гаги на 17.11.09, 12:54:

Ма тая извара за нея ме скастриха защо я папкам сутрин......не било правилно,бавен белтък.... :) Браво за тренировките аз днес заложих на кардио.Сутрин или вечер важното е че има движение а и всеки организъм си е различен(нагласа).

И мен ме бяха скастрили и са прави, тъй като тя наистина е бавно усвояващ се протеин. Препоръчителна е за всяко хранене, но не и веднага след сън и след тренировка, тогава организма има нужда от бързо усвояващ се - суроватъчен протеин или яйца. Но понеже тази комбинация, която аз консумирам за закуска ми е много вкусна, затова съм я оставила така. Освен да си остана само с млякото - не знам какво ще ме посъветват?

17.11.09
18:01

Извинявайте, ама вие за състезание ли се готвите, че толкова вманиячаване?!?!
Това че не можело изварата да се яде сутрин, бавен протеин, бърз протеин, дъра-бъра... недейте така, бе момичета...
Аз пък си ям изварата по всяко време, а най-обичам сутрин!!

Мнението беше редактирано от maria на 18.11.09 06:54.

17.11.09
18:04

Нека да си довърша отчета за храната през деня:

13:00 150г извара, 100г кисело мляко и ......познайте? :) :) 260г печена тиква /но този път не ми хареса/
15:45 печена соя 25г
18:15 100г пилешки бон филенца, около 200г задушен спанак, 3 резенчета домат, малко чесново сосче

Към 21:00 може би ще хапна изварен бъркоч /3с.л.извара, 2с.л кисело мляко, шарена сол/

Все забравям да вписвам течностите си за деня, но под 2л мин вода не падам, както и днес + 2 кафета
Това е, лека вечер ви пожелавам! :)

Мнението беше редактирано от S_L на 17.11.09 18:31.

17.11.09
18:10

казано от Мария Никифорова на 17.11.09, 18:01:

Извинявайте, ама вие за състезание ли се говтите, че толкова вманиячаване?!?!
Това че не можело изварата да се яде сутрин, бавен протеин, бърз протеин, дъра-бъра... недейте така, бе момичета...

хаха Мими права си много...понякога наистина се вманиячавам, но все пак щом съм решила да я оставя в закуската си и почти във всички случай и след тренировка, макар че са ме посъветвали да я махна от тези яденета, значи всичко е в норма - няма голямо вманиячаване. Днес пак си взех от твоята извара, аз също мога по всяко време да си я хапвам, тооооолкова много я обичам...

Мнението беше редактирано от S_L на 17.11.09 19:00.

Хахахаххаха, каза  най-голямата маниачка :lol:

Виж сега, ако ти ядеш извара сутрин не значи , че е правилно.Може да се хапва, но ако има и бърз протеин.

17.11.09
19:19

казано от RogerF на 17.11.09, 19:10:

Хахахаххаха, каза  най-голямата маниачка :lol:

Виж сега, ако ти ядеш извара сутрин не значи , че е правилно.Може да се хапва, но ако има и бърз протеин.

Т.е. твоето предложение е за яйца или суроватъчен протеин ли? Какво друго?

Яйцата са оптималната  закуска.

18.11.09
06:51

М да и аз си папкам яйчица на закуска.....абе Мимето е права поне за мен дееееее,малко се втилясвам ама ако ще правим нещо да го правим като хората. ;-) Пък и не ние сега откриваме топлата вода........ :lol:

18.11.09
08:12

Здравейтееее.... :)

Станах в 6 без 10 ... гледам да съм тихичка, тъй като живея с още 2 момичета и положението е такова, че трябва да се съобразявам, но събудя ли се не ме свърта да си лежа и веднага трябва да стана..Извода е - кофти е да живееш с други хора...

Тренировката ми беше следната, нищо кой знае колко по-различно:

5мин загрявка пътека
клек: 1 загряваща серия без тежест, 1х10 с 8кг, 3х10 с 13кг /лост 8кг+2х дискове 2.5кг/
напади: 3х10 с 13кг
глутеус ритник от лег: 3х20 на всеки крак
плие: 3х15 с 10кг
повдигане на краката от вис 3х12
скачане на въже - 1мин скачам - 30сек почивам /3 серии/
25 мин бързо ходене на пътеката - наклон 6, 7.1км/ч

Храна до момента, а по-късно ще дописвам:

18.11

06:30 кафе, 3 с.л овесени трици, 150г извара, 200г кисело мляко, 1 пшенична оризовка
07:35-08:45 тренировка
10:00 200г кисело мляко Сердика 2%

to be continue…Лек ден! :)

18.11.09
17:58

Добър вечер, съфорумци! :)

Продължението ми за деня беше следното:

12:25 190г печени пилешки дробчета със сметана и гъби, 120г салата зеле
15:45 25г сурови орехи
19:15 80г пилешка шунка от филе, 2 варени яйца, 250г салата зеле
21:30 изварен бъркоч /3с.л извара+2с.л.кисело мляко+шарена сол/

Течности - 2л мин вода, 2 кафета, в момента пия чай

Тези, които следят дневника ми дали имат забележки и критики към мен - бих им се зарадвала? :)
Какво мислите са пилешките дреболии от време на време?

Мнението беше редактирано от S_L на 27.12.09 06:29.

18.11.09
19:48

Браво, днес не си яла соя  ;-) . Не, че нещо, ама хич не ме кефеше да я виждам в менюто ти.
Днес - на тяхно място - сурови орехи, супер, къде-къде по-добре. И аз имам един чувал в кухнята, преди малко изядох 5 ореха  :) с изварата, много вкусно. Като се замисля - предпочитам орехите пред останалите ядки, понеже знам откъде идват, а и си имам емоционална връзка с тях  ;-) , напомнят ми за Никопол, за детството, за горите и шубраците, за безгрижиееееето. Като малки сме ходили аз, брат ми, мама и ловджийското ни куче  :)  с тати да събираме орехи, после сме ги белили, спомням се, че ме беше много срам като ходех на училище - ръцете ми бяха кафеви от йода в зелената обвивка (уж с ръкавици белихме, амааа кел файда  :) )...
Абе отнесох се. Браво за орехите, махай я тая соя  :coolsmile: .

Мнението беше редактирано от maria на 18.11.09 19:54.

18.11.09
19:58

казано от Мария Никифорова на 18.11.09, 19:48:

Браво, днес не си яла соя  ;-) . Не, че нещо, ама хич не ме кефеше да я виждам в менюто ти.
Днес - на тяхно място - сурови орехи, супер, къде-къде по-добре. И аз имам един чувал в кухнята, преди малко изядох 5 ореха  :) с изварата, много вкусно. Като се замисля - предпочитам орехите пред останалите ядки, понеже знам откъде идват, а и като малки сме ходили с тати да събираме орехи, после сме ги белили, спомням се, че ме беше много срам като ходех на училище - ръцете ми бяха кафеви от йода в зелената обвивка (уж с ръкавици белихме, амааа кел файда  :) )...
Абе отнесох се. Браво за орехите, махай я тая соя  :coolsmile: .

Благодаря за обективното мнение, ще се постарая по рядко да я включвам вече в менюто си, макар наистина да ми е вкусна тази печената, ама ти не си я опитвала, представи си че и на теб ти хареса? :D Предлагам ти утре като ходиш за извара, ако е по раничко - точно срещу пицата на парче има една будка за ядки, няма как да не си си вземала нещо от там - вземи си пробно 50г само за да знаеш за какво става на въпрос, ако не ти харесва просто я изхвърли :) ..надявам се да случиш на хубава партида, ако все пак решип да експериментираш. :) А твоите орехи още от онова чувалче от пратката ли са? :) :) ееее те не свършиха ли вече? :)

18.11.09
20:17

Само това ми липсваше сега... соя  :lol:  :lol: ... до 9-ти януари (тогава съм си резервирала фотосесия с професионален фотограф) съм бетон (никакъв джънк!!), дори и на Коледа и Нова Година  :coolsmile: .

Печена соя = вредност  :P .

Тази статия е писана от Милко (Спайдър Спорт), любима ми е, ако не си я чела ще ти е полезна:

Няма вредни естествени мазнини. Мазнините стават вредни при химическа и топлинна преработка. Наричат се транс мазнини, защото са доведени/транслирани до състояние различно от естественото им. Това се отнася предимно за растителните. Най-честите химически преработки са рафиниране и стабилизиране (хидрогениране - добавяне на водород). Такива са маргарина, олиото, не сурово пресованите мазнини изобщо. Има ги във вафли, шоколади, кроасани, чипс и всичкия junk food. Колкото по-твърда е една растителна мазнина на стайна температура - толкова по-вредна е. Топлинната преработка най-често се изразява в пърженето. Също така, печенето на ядки. Това отново превръща мазнината във вредна. Сещате се какво става като се пържи с маргарин, например - двойна вредност. Затова гответе с животинска мазнина - масло, сметана, мас. Избягвайте дълготрайното пържене.

———————————————-

П.П. Това е цял чувал с орехи, как така ще свърши?! Аз и за догодина ще имам, да не казвам и за по-догодина....  :lol:

Мнението беше редактирано от maria на 18.11.09 20:21.

18.11.09
20:37

казано от Мария Никифорова на 18.11.09, 20:17:

Само това ми липсваше сега... соя  :lol:  :lol: ... до 9-ти януари (тогава съм си резервирала фотосесия с професионален фотограф) съм бетон (никакъв джънк!!), дори и на Коледа и Нова Година  :coolsmile: .

Печена соя = вредност  :P .

Тази статия е писана от Милко (Спайдър Спорт), любима ми е, ако не си я чела ще ти е полезна:

Няма вредни естествени мазнини. Мазнините стават вредни при химическа и топлинна преработка. Наричат се транс мазнини, защото са доведени/транслирани до състояние различно от естественото им. Това се отнася предимно за растителните. Най-честите химически преработки са рафиниране и стабилизиране (хидрогениране - добавяне на водород). Такива са маргарина, олиото, не сурово пресованите мазнини изобщо. Има ги във вафли, шоколади, кроасани, чипс и всичкия junk food. Колкото по-твърда е една растителна мазнина на стайна температура - толкова по-вредна е. Топлинната преработка най-често се изразява в пърженето. Също така, печенето на ядки. Това отново превръща мазнината във вредна. Сещате се какво става като се пържи с маргарин, например - двойна вредност. Затова гответе с животинска мазнина - масло, сметана, мас. Избягвайте дълготрайното пържене.

Относно статията - точно тази не бях чела, но съдържанието й ми е напълно известно. А относно прословутата соя - не мисля че спада към junk food, аз такива храни не консумирам, или поне се старая да не го правя, така че не се настройвай така срещу нея - до сега не съм усетила да ми се отразява зле, а и аз не прекалявам.. :) Но, нали ти казвам ще гледам да я поогранича. И все пак в интернет има много статии, които са с положителна нагласа към нея..Както и да е.. :) да не се вманиячаваме, нали? :) :)

18.11.09
20:49

S_L., а ти теглилка ли си имаш вече, че така прецизно пишеш грамажите? :) Или е на око :)

ПП. На мен последното ти меню много ми харесва :)

18.11.09
21:05

казано от Barbie на 18.11.09, 20:49:

S_L., а ти теглилка ли си имаш вече, че така прецизно пишеш грамажите? :) Или е на око :)

ПП. На мен последното ти меню много ми харесва :)

Не, нямам си все още, но бих си взела след време, няма да ми е излишна. А иначе май на око си ги преценям вече. А за тези точните /пример 190г, 120г, 260г, 25г/ - когато са някакви такива, значи съм си ги вземала храните от един кулинарен магазин до работа или като пазарувам от топлите щандове на магазините и там грамажа е с точност и съм наясно, понеже нямам кой знае какви условия да си готвя в стаята - в Студентски град нещо подобно трудно може да се получи... :( за което съжалявам, ама няма начин...

19.11.09
17:39

Здравейте!!!! :) :)

Ех тези отчети, голямо удоволствие ми доставят когато ги правя. Наистина много свикнах по този начин, също и с вас, надявам се дълго време да процедирам по този начин - че тренировки и здравословно хранене ще има, в това съм сигурна в себе си, мисълта ми е да продължавам да си вписвам всичко тук, колкото и еднообразно да е .. :) стига обяснения, по-добре да действам...

Днес почивах от към тренировка..

Храненето ми беше следното:

19.11

06:30 кафе,120 г извара, 200г кисело мляко 2%, 3с.л. овесени трици, 1 пшенична оризовка /няма втръсване от тази закуска ейй :)/
9:50 изварен бъркоч /3с.л. извара, 2с.л.кисело мляко, шарена сол/
12:40 200г пилешки дробчета печени със сметана и гъби /които бяха кът/, 150г салата зеле
15:40 25г сурови орехи
19:00 150г маринована ролмопс херинга, 250г зеле /пак му причинявах болка и го гризках/
21:30 3с.л.извара, 2с.л.кисело мляко,мерудийка /това е малко повече от половин чаена чашка/

Течности до момента : 2л мин вода, 2 кафета, може би чай по-късно..

Приятна вечер! :)

Мнението беше редактирано от S_L на 19.11.09 19:35.

19.11.09
18:46

казано от S_L на 19.11.09, 17:39:

Това ядене-е-е-е много малко... вижда ми се като една троха...  :P

П.П. Силве, ти нямаш почти никакви мазнини, само от орехите и сметаната (която сигурно е 1 лъжица), крайно недостатъчно... така Дядо Коледа ще те подмине. Взимай се в ръцееее...  :coolgrin:

Мнението беше редактирано от maria на 19.11.09 18:54.

19.11.09
19:21

казано от Мария Никифорова на 19.11.09, 18:46:

Това ядене-е-е-е много малко... вижда ми се като една троха...  :P

П.П. Силве, ти нямаш почти никакви мазнини, само от орехите и сметаната (която сигурно е 1 лъжица), крайно недостатъчно... така Дядо Коледа ще те подмине. Взимай се в ръцееее...  :coolgrin:

Мими, аз май така я карам с тези количества мазнини от доста време насам, вече наистина започвам да си мисля, че разковничето е точно тук - хммм...Не ям свинско, агнешко, сметана /не обичам/, маслото също съм го изключила..Какво друго да включа освен ядките, рибите?? Скоро ще си взема рибено, още малко време ми трябва...

Мнението беше редактирано от S_L на 20.11.09 04:27.

Мазнините са хубаво нещо, не си ги ограничавай .А това , че ги ограничаваш не значи, че Дядо коледа ще те подмине, някой дами тука и с прекомерни количества мазнини имаха подобни проблеми.Най-добре се ориентирай към балансираното хранене ;)

А рибеното масло е отличен избор за добавка, ако си вземеш такова няма да сгрешиш.Освен това може да се ориентираш и към някакви мултивитамини за спортуващи.

19.11.09
22:10

Не ям свинско, агнешко, сметана /не обичам/, маслото също съм го изключила..Какво друго да включа освен ядките, рибите?? Скоро ще си вземе рибено, още малко време ми трябва...

В сиренето има много мазнини :)
Също в кашкавалът, зехтинът, маслините.. Това ми идва на ум сега :)

20.11.09
04:33

казано от RogerF на 19.11.09, 21:31:

Мазнините са хубаво нещо, не си ги ограничавай .А това , че ги ограничаваш не значи, че Дядо коледа ще те подмине, някой дами тука и с прекомерни количества мазнини имаха подобни проблеми.Най-добре се ориентирай към балансираното хранене ;)

А рибеното масло е отличен избор за добавка, ако си вземеш такова няма да сгрешиш.Освен това може да се ориентираш и към някакви мултивитамини за спортуващи.

RogerF, ама той от много време ме е подминал,има няма месеците станаха 6…преди време имах подобни изпълнения за по-дълъг период, но по изкуствен начин получих подарък и сега пак си го чакам, но вече започвам да си мисля, че Дядо Мраз ще ме подмине...и така..лошооо...До скоро пих мултивитамини, сега си правя почивка от тях..пия един месец - 10 дни почивам, винаги така съм процедирала, а сега почивката ми малко се удължи, но ще си взема нещо..Благодаря

20.11.09
04:43

Сетих се за още един източник на мазнини  ;-) . Там в това магазинче, където си купуваш изварата, на щанда с месото продават много хубави маслини. Има 4-ри вида май. Аз си купих от грамадните черните, и зелените са готини. Може да си прибавиш и маслини към менюто. Много са вкусни (особено тези за които ти казах), изпробвани  :) .

Някой ден трябва да се разходим по магазините  ;-) , може още идеи да ми изплуват...........  :)

Мнението беше редактирано от maria на 20.11.09 04:50.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1