22.11.09
12:00
кажете упражнение за корем които не натоварват кръста (гърб)
22.11.09
16:43
Пич ти първи клас имаш ли ;) .Чесно да ти кажа те са много упражнения,и трябва сам да прецениш! Трудно ми е да ти кажа точно кои! Нека изчакай мнението на по-напредналите :)
Повдигане на краката от вис / от успоредка / от земята http://www.bb-team.org/exercise/1192/
Планк http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc
Всички други малко или много натоварват долната част на гърба, по-известен народному като кръст.
22.11.09
21:37
кажи ни на право какво ти има на кръста...от много ебане ли се оплакваш :) :Д
22.11.09
21:47
казано от roshko_rs на 22.11.09, 21:37:
кажи ни на право какво ти има на кръста...от много ебане ли се оплакваш :) :Д
пууу,Българска му работа! Селянска :lol:
23.11.09
01:43
хахааха ама не ама виж ко е писал :Д неможах да го разбера хвали ли се :Д ама няма такива упражнения за корем без да натоварваш кръста (гърба) ;д а това за Планка е простотия малко почти няма напрежение само трениорката е яка ;д и само ако тя ми каже бих го правил като упражнения и то само в нейно присъствие :Д
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 23.11.09 01:52.
Всъщност, нито едно читаво упражнение за преса, изпълнено с добра техника НЕ натоварва кръста. Ако при вас се товари, значи или ги правите грешно, или сте избрали грешно упражнение ;)
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.11.09 10:39.
Ех Петко как ме е изпреварил. Абсолютно точно казано. Гледайте техниката да е ОК и няма да има проблеми.
казано от Петко К на 23.11.09, 10:30:
Всъщност, нито едно читаво упражнение за преса, изпълнено с добра техника НЕ натоварва кръста. Ако при вас се товари, значи или ги правите грешно, или сте избрали грешно упражнение ;)
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.
Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Слагам всичките плочки на скрипеца и ... нищо ... :D
П.С: Няма как да се изолира кръста при корема, поне според мен ;)
Каквото и да правиш, както и да го правиш винаги ще имаш движение с кръста !
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)
23.11.09
13:31
казано от Casi0 на 23.11.09, 12:43:
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)
Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 23.11.09 13:31.
23.11.09
17:40
ОМГ точно пък гърба няма как да се изолира..
казано от roshko_rs на 23.11.09, 17:40:
ОМГ точно пък гърба няма как да се изолира..
Опа, бях го забравил тоя пич.... Всеки негов коментар може директно да се праща в бисерите.
23.11.09
21:36
хух имах предвид доло кръста...даже съм говорил с човек да се уверя и момчето каза че наистина има малко напрежение но го има и няма как да се избегне..както и да е вие си разбирате
24.11.09
05:50
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете? По начало имам диагноза на ставите и се страхувам да ги натоварвам повече.
24.11.09
06:27
казано от Asystolette на 24.11.09, 05:50:
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете?
Ако висиш - трудно ще избегнеш това. Опитай от лег или на успоредка.
казано от Asystolette на 24.11.09, 05:50:
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете? По начало имам диагноза на ставите и се страхувам да ги натоварвам повече.
Забрави го. И аз имам същия проблем. Има и други упражненя. :)
казано от roshko_rs на 23.11.09, 21:36:
хух имах предвид доло кръста...даже съм говорил с човек да се уверя и момчето каза че наистина има малко напрежение но го има и няма как да се избегне..както и да е вие си разбирате
Ако тоя дето си говорил с него е като теб.... Ясна работата...
24.11.09
17:16
Мерси за съветите, ще ви послушам.. И без това не ми е от любимите :)
24.11.09
17:33
Миsh0 ти разбираш повече от един финтнес инструктор разбира се..
казано от roshko_rs на 24.11.09, 17:33:
Не ти знам критериите за фитнес инструктор, но от тебе със сигурност знам повече.
24.11.09
21:07
Аве незнайте ли,един колега какво беше написал в оная тема,дето Петко я затвори.Рошко е безсмъртен,неможе да го барнете него! :lol: :coolsmile:
казано от roshko_rs на 24.11.09, 17:33:
Прати ми го тоя инструктор да го изпитам :)
казано от Angerfist на 24.11.09, 21:07:
Аве незнайте ли,един колега какво беше написал в оная тема,дето Петко я затвори.Рошко е безсмъртен,неможе да го барнете него! :lol: :coolsmile:
И тази е ключ.
казано от Георги Гайдов на 23.11.09, 13:31:
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.
Да бре ... веднъж си позволих този лукс :D
Кат ме видя собственика и ми се развика и ми ръси
глупости от сорта, че щом уредите са направени с толкова тежести - с толкова
ще вдигам ! Всеки килограм отгоре не е бил предвиден и можело да се счупи ...
Сухарско мнение според мен, но кво да се прави ;)
//А и не само на скрипеца не ми стигат плочки и на лег пресата и на уредите
за крака и така ... :)
Че за долен корем, ако искаш хуу упражнение връзваш едно гюле/диск за краката и ги вдигаш нагоре
от вис :] А за горен слагаш едно въже на скрипеца лягаш на пейката за коремни -> въжето през врата
и прайш коремни ;)
казано от Casi0 на 25.11.09, 10:40:
казано от Георги Гайдов на 23.11.09, 13:31:
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.Да бре ... веднъж си позволих този лукс :D
Кат ме видя собственика и ми се развика и ми ръси
глупости от сорта, че щом уредите са направени с толкова тежести - с толкова
ще вдигам ! Всеки килограм отгоре не е бил предвиден и можело да се счупи ...
Сухарско мнение според мен, но кво да се прави ;)
//А и не само на скрипеца не ми стигат плочки и на лег пресата и на уредите
за крака и така ... :)
Че за долен корем, ако искаш хуу упражнение връзваш едно гюле/диск за краката и ги вдигаш нагоре
от вис :] А за горен слагаш едно въже на скрипеца лягаш на пейката за коремни -> въжето през врата
и прайш коремни ;)
Браво бе, Волтрон.