22.11.09
12:00
кажете упражнение за корем които не натоварват кръста (гърб)
22.11.09
16:43
Пич ти първи клас имаш ли ;) .Чесно да ти кажа те са много упражнения,и трябва сам да прецениш! Трудно ми е да ти кажа точно кои! Нека изчакай мнението на по-напредналите :)
Повдигане на краката от вис / от успоредка / от земята http://www.bb-team.org/exercise/1192/
Планк http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc
Всички други малко или много натоварват долната част на гърба, по-известен народному като кръст.
22.11.09
21:37
кажи ни на право какво ти има на кръста...от много ебане ли се оплакваш :) :Д
22.11.09
21:47
кажи ни на право какво ти има на кръста...от много ебане ли се оплакваш :) :Д
пууу,Българска му работа! Селянска :lol:
23.11.09
01:43
хахааха ама не ама виж ко е писал :Д неможах да го разбера хвали ли се :Д ама няма такива упражнения за корем без да натоварваш кръста (гърба) ;д а това за Планка е простотия малко почти няма напрежение само трениорката е яка ;д и само ако тя ми каже бих го правил като упражнения и то само в нейно присъствие :Д
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 23.11.09 01:52.
Всъщност, нито едно читаво упражнение за преса, изпълнено с добра техника НЕ натоварва кръста. Ако при вас се товари, значи или ги правите грешно, или сте избрали грешно упражнение ;)
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.11.09 10:39.
Ех Петко как ме е изпреварил. Абсолютно точно казано. Гледайте техниката да е ОК и няма да има проблеми.
Всъщност, нито едно читаво упражнение за преса, изпълнено с добра техника НЕ натоварва кръста. Ако при вас се товари, значи или ги правите грешно, или сте избрали грешно упражнение ;)
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.
Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Слагам всичките плочки на скрипеца и ... нищо ... :D
П.С: Няма как да се изолира кръста при корема, поне според мен ;)
Каквото и да правиш, както и да го правиш винаги ще имаш движение с кръста !
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)
23.11.09
13:31
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)
Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 23.11.09 13:31.
23.11.09
17:40
ОМГ точно пък гърба няма как да се изолира..
ОМГ точно пък гърба няма как да се изолира..
Опа, бях го забравил тоя пич.... Всеки негов коментар може директно да се праща в бисерите.
23.11.09
21:36
хух имах предвид доло кръста...даже съм говорил с човек да се уверя и момчето каза че наистина има малко напрежение но го има и няма как да се избегне..както и да е вие си разбирате
24.11.09
05:50
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете? По начало имам диагноза на ставите и се страхувам да ги натоварвам повече.
24.11.09
06:27
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете?
Ако висиш - трудно ще избегнеш това. Опитай от лег или на успоредка.
При повдигане на краката от вис, как мога да намаля напрежението в раменете? По начало имам диагноза на ставите и се страхувам да ги натоварвам повече.
Забрави го. И аз имам същия проблем. Има и други упражненя. :)
хух имах предвид доло кръста...даже съм говорил с човек да се уверя и момчето каза че наистина има малко напрежение но го има и няма как да се избегне..както и да е вие си разбирате
Ако тоя дето си говорил с него е като теб.... Ясна работата...
24.11.09
17:16
Мерси за съветите, ще ви послушам.. И без това не ми е от любимите :)
24.11.09
17:33
Миsh0 ти разбираш повече от един финтнес инструктор разбира се..
Не ти знам критериите за фитнес инструктор, но от тебе със сигурност знам повече.
24.11.09
21:07
Аве незнайте ли,един колега какво беше написал в оная тема,дето Петко я затвори.Рошко е безсмъртен,неможе да го барнете него! :lol: :coolsmile:
Прати ми го тоя инструктор да го изпитам :)
Аве незнайте ли,един колега какво беше написал в оная тема,дето Петко я затвори.Рошко е безсмъртен,неможе да го барнете него! :lol: :coolsmile:
И тази е ключ.
Пробвай молитва на скрипец, повдигане краката от вис, от лакътна опора, обратни коремни преси.Е туй пък молитва на скрипец да ми е толкова баламско, че няма на къде повече :D :D :D
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.
Да бре ... веднъж си позволих този лукс :D
Кат ме видя собственика и ми се развика и ми ръси
глупости от сорта, че щом уредите са направени с толкова тежести - с толкова
ще вдигам ! Всеки килограм отгоре не е бил предвиден и можело да се счупи ...
Сухарско мнение според мен, но кво да се прави ;)
//А и не само на скрипеца не ми стигат плочки и на лег пресата и на уредите
за крака и така ... :)
Че за долен корем, ако искаш хуу упражнение връзваш едно гюле/диск за краката и ги вдигаш нагоре
от вис :] А за горен слагаш едно въже на скрипеца лягаш на пейката за коремни -> въжето през врата
и прайш коремни ;)
Щом ти се натварва кръста значи не правиш нещо както трябва :)Много непремерено мнение даде.
Това е може би най-ефикасното упражнение за корем и обемно развитие на коремните мускули по-точно. Не знам на какъв скрипец тренираш, но щом ти е толкова леко винаги може да си сложиш още тежест. Ако не го правиш правилно вече и го отричаш е друг въпрос.Да бре ... веднъж си позволих този лукс :D
Кат ме видя собственика и ми се развика и ми ръси
глупости от сорта, че щом уредите са направени с толкова тежести - с толкова
ще вдигам ! Всеки килограм отгоре не е бил предвиден и можело да се счупи ...
Сухарско мнение според мен, но кво да се прави ;)
//А и не само на скрипеца не ми стигат плочки и на лег пресата и на уредите
за крака и така ... :)
Че за долен корем, ако искаш хуу упражнение връзваш едно гюле/диск за краката и ги вдигаш нагоре
от вис :] А за горен слагаш едно въже на скрипеца лягаш на пейката за коремни -> въжето през врата
и прайш коремни ;)
Браво бе, Волтрон.