Точно тая болка, и аз съм я чувствал - много рязък пререз между гърдите и неможеш да си продължиш серията, просто е прорязваща болка. Мисля, че или преразтягаш или не си загрял добре гърдите. Прави 1-2 серии лицеви опори с по-тесничък хват, преди кофите, и проблема може да ти се оправи, незнам, не съм правил скоро, че да установя дали проблема го има все още.
Мисля, че се дължи на онзи тънък момент с ширината на уреда. В случая разстоянието м/у двете ми ръце бе доста голямо, за разлика от това на уреда за кофички в стария ми фитнес. Може би е от това, но никога не съм загрявал и с тесен размах кофичките съм ги правел без тази болка.
п.п. Болката си е болка, но тя не ми пречи да си завърша серията. Дори напротив, с всяко следващо повторение, с всяка следваща серия болката отшумяваше. Не мисля, че е повод за тревога. Да, остра е, но не мяза на нещо страшно.
Хорошо, мускулна треска на корема, прасците, бедрата, трицепсите, трапеца и съвсем леко в перките и гърдите. Добра тренировка е била. :)
14.12.09:
- литър мляко
- 500гр. кисело мляко
- 260гр. пилешки пържоли
- 60гр. протеин (последния, окончателно)
- 220гр. кюфтета, салата (домати, краставици, слънчогледово семе, зехтин)
60-те грама протеин бяха всъщност две дози, които бях приготвил за училище, но не ги изпих там, тъй като си купих за 3.20лв. готовите пържоли. Не са много на сметка, но става като цяна спрямо грамаж. Вкуса също не е лош.
п.п. Разбрах, че не било забранено за “големите” ученици да обядват в столовата, просто никой не ходи. Само “малките”, за които е безплатно, а за мен е 1.45лв. Храната там е нещо от сорта на:
Супа/таратор
Месо с гарнитура
Десерт
Месото понякога е пиле, понякога риба, а гарнитурата е я варени картофи, я бял ориз, я друго. Десерта е или плод (банан, ябълки, мандарини), я кифла с шоколад. Перфектно е яденето за в основен период, сега предстои да видя порциите да не като за Бог да прОсти.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.12.09 20:13.
казано от Thrashmetal на 17.11.09, 08:59:
Талия - 90см.
Корем - 95см.
Ханш - 103см.
Гръдна - 110см.
Ръка - 40см.
Крака - 66см.
Така, след като с рулетка талията ми беше около 3-4 сантиметра по-малка, от колкото с новия метър, ми бе малко трудно да свикна. Ето нови мерки:
Талия - 89см.
Корем - 93см.
Ханш - 101см.
Гръдна - 112см.
Ръка - 39см.
Крака - 66см.
Общо взето съм свалил където трябва, а където не трябва - не съм мръднал. Може би има грешка в измерванията, но гръдната обиколка е плюс 1-2 сантиметра. Ръката ми е 39 и половина, но като се замисля още при предното измерване не бяха пълни 40см., ами по-скоро нещо от сорта на 39 и 2/3. Както и да е, доста малко съм свалил, но пък съм на същите килограми. Всъщност, дори бегла представа си нямам колко килограма съм, но не ми пука. :)
Обаче да му се неначуди човек, бузите ми са мноого хлътнали.
Хайде да отивам да ям, че преди час и половина съм станал и още не съм закусвал.....
п.п. Аа, да, забравих да кажа - пораснал съм със един сантиметър.
: )
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.12.09 09:50.
15.12.09:
- кафе на гладно
- час след което, 2 кофички кисело мляко с лъжица мед
- 250гр. пилешки гърди, 100гр. сирене, 40гр. зехтин, 100гр. цедено кисело мляко
Днеска трагедия, за което си прощавам, отдавна не се бе случвало така да не ям. Искаше ми се да не тренирам днес, но реших да отложа.
Беше тъмно, спасих каквото можах.
п.п. Корема пада, талията - не.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.12.09 09:47.
16.12.09:
- 4 яйца с не помня к’во още
- 2 кофички кис. мляко
- литър пр. мляко
- 6 яйца, 10-тина маслини, 50гр. масло, 70гр. сирене, сос от цедено кисело мляко и соева майонеза, един домат
17.12.09:
Днес обядвах в столовата на училището - 2лв. Храната в стола е добра попринцип, сервират риба, пилешко, кисели мляка, банани и т.н., но днес точно менюто не е добро.
- Литър мляко,
омеги, цинк, витамини
- Мачкани картофи със заливка от кисело мляко и пилешка чорба
- 6 яйца, 50гр. масло, 1 домат, 70гр. сирене, малко сос от цедено кисело мляко
омеги, цинк, витамини
Лег: 50; 80; 70; 70; 70; 70; 70 - 5; 2; 5; 5; 5; 5; 5
Римска тяга: 60; 100; 100; 100; 100; 100 - 5; 5; 5; 5; 5; 5
- Литър мляко
- малко риба, салата
Следва дълъг self note: Трябваше с тяга да започна, че да правя и гребане с дъмбел в края на тренировката и да се падне дърпащо, бутащо, дърпащо, но забравих.
Доста трудно избутвах последните повторения в последните две серии на лег. И на тягата първите серии ми бяха доста трудни, след това влязох в зоната и всичко се подреди. Но определено вече много бях свикнал на 3 повторения и сега дори петиците на 80% от макса са ми трудни, чак ме е срам от себе си. : )
И как така става, че на класическата тяга никога не усещам да влизат краката където и да е в движението, докато при римска и сумо тяга ги усещам много силно, което много ме улеснява впрочем. Това говори за слаб гръб. Дори това ме спира да стана по-силен на клека, също.
Трябват ми упражнения за ядро и еректори, но ми харесват тренировките така - опростени. Вече все по-често ще тренирам цялото тяло в една тренировка, защото аз хубаво си бях приготвил програма с лактатно индуциращи тренировки, аеробни и силови тренировки, че и спринтове, но не мога да я спазвам.
Ако се сетя нещо, ще добавя, но общо взето това бяха важните нотки от днешния ден.
п.п. Отдавна пия цинк, витамини и омеги, но не ги описвах. Вече ще го правя.
edit: Аа, да, забравих да кажа, че на лег пускайки щангата до гърдите задържах в долно положение 1-2 секунди преди да избутам щангата нагоре. Мамка му, че трудно. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.12.09 21:07.
18.12.09:
С вас, по-старите не знам как е, но мама му стара, много, моого бързо лети това време. Кога се минаха толкова години?
- Литър мляко
- Руло стефани, кисело зеле, зелева чорба :)
- Кофичка кисело мляко
- 250гр. пилешки гърди, 50гр. зехтин, няколко маслини, 60гр. сирене
- Литър мляко
Та, момци, свалил съм за един месец по половин-един сантиметър от горната част и по един-два сантиметра от долната част. Но килограмите ми не мърдат, дори стрелката на счупения ми кантар, който показва 85кг., не мърда надолу. Имам два реални проблема в случая. Единия е, че знам защо не свалям килограми, а другия - че не правя нищо по въпроса. Липсва ми аеробна дейност под каквато и да е форма. Също така или въглехидратите са ми много (по 100-тина гр. идват на ден, понякога до 120), или като цяло калориите са ми много - ям добри количества мазнини.
п.п. http://www.youtube.com/watch?v=KET11SOC5YA&feature=related
п.п.2 Няма да описвам цинка и омегите.. Мързи ме :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.12.09 20:44.
казано от alabalaa на 18.12.09, 22:18:
Гърдите са ти много големи и като изчистиш ще са адски яки^^
Освен ако по-голямата част от тях не са мазнотии.
Мнението беше редактирано от El padre на 18.12.09 22:35.
19.12.09
05:39
Браво напредваш
В долната част са мазни, но от зърната нагоре ела да пипнеш - много твърди. (:
19.12.09:
- Кофичка кисело мляко
- 250гр. баница
- 250гр. пилешки гърди, 70гр. сирене, 50гр. зехтин, 50гр. бял хляб, луканка
- 200гр. свинско, 250гр. ръжен/типов хляб
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.12.09 18:47.
20.12.09:
- 2 филии бял хляб с луканка и маргарин (не беше размразено маслото)
- 1 бутче, 1 гърда (бялото месо), филия хляб (не-бял)
- 1 кофичка кисело мляко, един банан
Клек: 60; 100; 100; 90; 90; 90 - 5; 4; 3; 5; 2; 1
Чинс: ст; 5; 5; 5; 5 - 5; 6; 6; 6; 5
- 1 кофичка кисело мляко, един банан, 100гр. крем оле
- 1 пилешко бутче, 1 гърда
Лоша тренировка. Мноого лоша. Не можах да си избия от главата “как е възможно, бе?!” Последните серии на 90кг. бяха експериментални. Как ли не кляках, какво ли не правих - е, просто не е ден за клекове и това е. Взимайки щангата от стойката ме наболяваеш кръста (еректорите).
Нямам какво да добавя, просто съм много разочарован.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.12.09 18:47.
Случва се, моментната форма може да варира в известни граници. Затова се почва тренировката с по-леко, за да видиш как се чувстваш и какви са ти възможностите за деня.
Ако пък сваляш и кила, не очаквай силата ти да расте на всяка тренировка ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.12.09 18:52.
Сънувах, че в училището ми (а май не беше моето, но бях със съучениците си) има дискове и аз със помощта на един приятел крада един червен диск, скътавайки се от учителите, след което отивам на полето и мятам наволя, като Ricky Bruch. :)
21.12.09:
- 600млл. мляко, един банан, 100гр. крем Оле
- 400млл. мляко, малко бяло сирене, топено сирене и луканка
- Corny Milk - адски вкусно (19гр. въглени на бройка)
- 260гр. пилешки пържоли
- 1 бира (0.5л.)
- 5 кюфтета, 100гр. пилешки сърца, 100гр. сирене, 2 камби
- 500млл. мляко, един банан
Ето това е, не съм пил толкова отдавна, че ме хвана - веднага ми се зачервиха бузите и ми се подпариха ушите. :) Ама ми се беше допило нещо, един студен Бек’с го жачнах на екс.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.12.09 19:12.
The Perfect Rep - http://www.tmuscle.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol
От както прочетох тази статия се чувствам така, както се чувствах когато за пръв път разбрах, че в яйцата има протеин. :lol:
Общо взето идеята е че ч/з метода на експлозивното изпълнение и рязкото обръщане на посоката на движение на щангата се набират повече “високо-прагови” моторни единици, навлизане в зоната и пр. Според Thibaudeau това е бъдещето на бодибилдинга. Аз го подкрепям. ;)
Note from TC
I know the average mind is going to probably want to resist this methodology. The average mind is going to say, “This is too different from anything I’ve ever read, seen, or experienced. I’m not going to even try it because that might mean that everything I thought I knew is wrong and my ego can’t handle that.”
Моето его е безкрайно комплиментирано от факта, че от месеци прилагам тази тактика на лежанката и резултатите са страхотни.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.12.09 09:48.
Аз прилагам тази техника на клека, основно. Доста доволен съм, като се има напредвид, че експлозивното изправяне след концентрирано клякане, е доста по-стабилно и балансирано, ако клекна със същатата тежест(с която прилагам този метод, и клякам спокоино) и остана доло за 1-2 секунди, може би няма да мога да се изправя.
22.12.09:
- 600млл. пр. мляко, 2 банана
- 600млл. пр. мляко
- 3 кюфтета с хлебче
- 5 яйца, 50гр. пушено сирене, 30гр. масло, заливка от кисело мляко
Тяга: 60; 70; 80; 90; 100; 110; 120 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3
Лег: 50; 60; 65; 70; 75; 80; 85
Чинс: ст; 2.5; 5; 7.5; 10; 12.5
- Литър мляко
Self note: Вече започвам да прилагам този метод и на всички упражнения. До преди някой друг месец смятах, че това изглежда се отразява добре на лежанката ми, ами за краката работят по-добре повечето повторения (този извод дойде от Клек и Мляко), но предстои да разберем дали от maximal force reps (MFR) и force spectrum ramping (FSR) комбинирани мога да изцедя по-голяма полза, от колкото просто да се напъвам на тежко, докато не стане по-тежко (да, товята философия, “DeadManWalking”).
Иначе хубава тренировка стана. На лег и тяга можех още, но спазвам принципите и щом усетя, че в дадена серия не мога да изпълня повторенията експлозивно, правя серията последна и преминавам на следващото упражнение. Набиранията бяха лесни и мисля, че можех на повече килограми да се напъвам, но нямам намерение скоро да опитвам. В тази зала има колан с верига, на която да се закопчават дисковете и набиранията с тежест стават много лесни.
п.п. Нещо не обръщам голямо внимание на хранителните си навици, които лека полека ми се изплъзват, но няма така лесно да ги забравя. Просто в последните месеци забелязвам как тренировките се оказват все по-важни и по-важни. Преди смятах, че е важно тренировките да ги има, а сложнотията (проумяване и изпълнение) е в целенасоченото хранене, но все повече и повече се убеждавам, че е точно обратното. Много хора, включително и аз до скоро, подценяват тренировките и смятат, че храненето и тренировките си поделят първото място, но според мен тренировката е #1, а храната - #2.
Достатъчно свободни съчинения засега.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.12.09 19:20.
Не си занемарявай храненето. Едно недобро хранене, може да ти върне тренировките много назад.
Ех, Владо, къде беше когато дръпнах 150 на тягата? :) Не, не ползвам фитили, дори до последно с надхват дърпах, само на 120 приложих смесен хват.
СТАЛКЕР, храненето не го занемарявам, просто не му давам приоритет вече и го изнасям на заден план. Вече достатъчно добре познавам храните и приблизителните им биологични стойности и мога да си подбирам храната без грам умисъл. Единствено имам за задача да изкарвам протеина, да не прекалявам с въглехидратите (стремейки се към качеството преди количеството) и при добро желание - мазнини.
Работата е там, че при тренировките след време става все по-сложно и по-сложно. Методики, програми, нон-стоп търсиш правилното за теб, губиш много време с експерименти, измъкване от застой и т.н., докато храната си е всеки ден една и съща, нищо не се променя. Знаеш кое е good и кое е bad, знаеш от кое колко ти трябва и кога, тъй че при храненето с времето всичко става механично, докато някой напреднал билдър/лифтер виждал ли си да тъпче на едно място? Ами, не, развива се и постоянно е на лов за прогрес.
23.12.09:
Хай файв!
- Литър мляко, един банан
- 200гр. пилешко, едно 50-70гр. бял ориз (сварено състояние)
- 150гр. скумрия, салата (домати, чушки, краставици - одавени в зехтин и оцет)
- Ще допиша, ако има
Абе, тези.. Бананите бе, от полезните въглехидрати ли бяха?
За закуска и за след тренировка са идеални :) Лично аз обаче за след трен използвам мед.
23.12.09
21:59
тренировките си поделят първото място, но според мен тренировката е #1, а храната - #2.
Няма номер едно и номер две.И без хранене не може и без тренировка също не може да качваш сериозно.Обаче в периода на чистене храната категорично минава на номер 1
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 23.12.09 22:01.
Друго яче е - не трябва да се страхуваш да експериментираш, ако смяташ да се занимаваш сериозно с това и си викаш на акъла, че ще тренираш докато не се пенсионираш, така да се каже. Да откриеш в коя мускулна група кои (бързи/бавни) мускулни влакна доминират и съответно да разработиш обема така, че да прогресираш наистина. Да си играеш с нервната система и пр.
Най-лесно е да си поставиш цел и да избереш съответната програма затова в интернет. Това работи, да, добро е, но колко време ще тренираш на сляпо? Има един лаф, че нещо ако работи, не се пипа. Ако се целиш по-високо, тогава ще трябва не просто да разбереш кое работи, ами кое най-добре работи. Това изисква много повече време, от колкото да се адаптираш към пилешките гърди и овесените ядки.
п.п. Не гоня професионални резултати, гоня генетичния лимит на силата ми. Това е топ приоритет, другото са ненужни отклонения, които правя когато ми хрумне някоя глупост.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.12.09 11:44.
В търсене на най-добрата програма, можеш да пропуснеш да “обереш плодовете’ от всичките 1000 нелоши и добри програми, които ще опитваш.
А за добро или лошо, най-добрата програма не съществува, без нужната доза търпение и упоритост.
Всъщност, това го има и в подписите ти. :)
ПС Нали щеше да хвърляш дискове, какво е това за абсолютното достигане на ген. лимит от сила?
Мнението беше редактирано от 6th на 24.12.09 12:20.
казано от Thrashmetal на 24.12.09, 11:39:
другото са ненужни отклонения, които правя когато ми хрумне някоя глупост.
p.s. Абе, знам, че тялото ми не се е променило видно в последните няколко снимки, но мога да се закълна, че виждам сенки (плочки е силна дума) по горната част на корема. Отстрани се долавя нещо, но отпред камерата няма възможност да възпроизведе такава детайлност, че да се види. Тук съм глътнал леко стомаха, иначе снимката е правена след половин кило боб със сирене и 2 чаши кока-кола лайт, иначе обиколката на талията ми в момента е по-голяма, от тази на корема.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.12.09 12:56.
Днеска съм цял ден на мляко, боб със сирене и за доомазване - 150гр. тиквеник.
24.12.09
21:57
казано от Thrashmetal на 24.12.09, 20:25:
Днеска съм цял ден на мляко, боб със сирене и за доомазване - 150гр. тиквеник.
Сенките там ли са още :P Днеска не си ял нищо бе мой,как така?
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.12.09 21:58.
Ами, така. Не искам да се обяснявам защо и какво. :)
Днеска ще бъде по-добре. Дали ми работи фитнеса днеска? Имам тренировка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.12.09 12:22.
25.12.09:
- Литър мляко
- 150гр. свинско
- 150гр. баница
- Литър мляко
- 150гр. свинско, няколко картофчета (кажи го 20гр.)
- Литър мляко
Около 200 въглени - не на най-доброто качество, но е в рамките на нормата.
26.12.09:
- 200гр. свинско
Клек: 50; 75; 80; 85; 90; 95; 100; 105 - 5; 4; 3; 3; 3; 3; 3; 3
Набирания: ст; 2.5; 5; 7.5; 10; 12.5; 15; 17.5; 20 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3
Лег: 40; 60; 65; 70; 75; 80 - 5; 3; 3; 3; 3; 3
- Един банан
- Литър мляко
- 200гр. свинско
- Две кофички кисело мляко
Self note: Всичко мина по план. Отново имах сила да продължа на клек и лег, но според системата трябва да спра ако вече не мога да изпълнявам движенията експлозивно, затова спрях на бебешки килограми. : ) Отбелязвам го просто да се знае, че не е липса на сила.
Метода е труден. Егото ми иска единици на 95 лег и 130-135 клек, но не трябва. Това му е трудното, че трябва да спреш след 80-85% от макса. Често и по-рано.
На клек цепнах поредния анцуг. Събух се и по бельо кляках.
Аа... Да, набиранията - :-/ ? Тройка на 20кг. - супер. Не чийтвах.
п.п. На лег не изпълнявах с рязкото обръщане на посоката [Force Spectrum Ramping (FSR)], ами просто пусках щангата до гърдите, пауза 1сек., след което мощно изстрелвам лоста нагоре. Мисля, че този начин също е нелош за създаване на максимална трудност за по-голямо набиране на моторни единици. И още нещо - май имаше серии на 50 и 55 кила на лега, но не съм сигурен.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.12.09 20:46.
27.12.09:
- 600млл. мляко
- 200гр. пилешко
- Половин литър мляко
- Половин литър мляко
- 150гр. пилешко, 300гр. зелена салата, 100гр. картофено пюре, кофичка кис. мляко, един банан
- Литър мляко
Днеска въглехидратите отново са в повече, че и в неподходящи моменти, но поне от качеството не мога да се оплача. Тъкмо се прибирам от кухнята след предпоследното хранене и майка и бабушка ми изтеглиха на дълго и на широко, че съм прекалил днеска. Чашата преляла, после как съм искал да отслабна. Аз си знам, че въглехидратите не са достатъчно малко, че да горя, а това, че не правя нищо по въпроса си е отделен проблем, но точно баба ми да ми го каже.. Хем ме забавлява, хем ме изкарва извън кожата.