Толкова аеробни тренировки не успяват ли да те загреят? :)
Аз като стигна до кардиото във фитнеса вече съм вир-вода.. А принципно доста трудно се изпотявам.
казано от Грахче на 16.12.09, 21:42:
Толкова аеробни тренировки не успяват ли да те загреят? :)
Аз като стигна до кардиото във фитнеса вече съм вир-вода.. А принципно доста трудно се изпотявам.
Здрасти Грахче...Добре дошла из форумя отново. Ами загряват ме и аз точно затова на тях наблягам. Въпреки че съм доста привикнала към аеробната дейност и не е както преди. За зимата са супер натоварване
Писах, писах и нещо стана с поста ми. Лаптопите не са ми слабост определено..
Та с две думи: Нямах нет, храната хаотична, прекалено много зеленчуци и плодове, прекалено много студ,прекалено малко сън. Прекалих с ябълките и морковите вчера и се спекох.Днес ме избива на ориз, хляб и то бели, защото ми се яде нещо свиващо , сухо и малко.Препълнена съм догоре.Тренировките са аеробни - таебо.Не ми се тренира с тежести,но утре ще се прежаля и после ще почивам няколко дни да се оттекат отпадъците. Под стрес съм. Утре ще отида на сауна, солариум и на кино, за да живна малко.
Храната я пиша за вчера и днес.Предните дни беше зеленчуци, цитруси, сьомга, салати, зехтин. Имаше плодове вечер, бисквита и солена пуешка пастърма. Калориите - 1500-1700 на око. Не съм доволна.Вярно ,че не съм на режим за сваляне, но не обичам да съм така неорганизирана и да ям боклуци.
18.12-петък
5.00-стууд
6.00-кафе, вода с лимон
тук имаше ходене по адвокати по неприятни поводи и то в студа.Аман
14.20-зелена салата с други зеленчуци+зехтин+80-100 гр био пил.филе варено.Няколко вилици готвено пил.филе от същото с грах и картоф
16.00 -кафе
16.30 -17.30 таебо
18.30-2 ябълки ядени в рамките на 40 мин, малко помело
20.00-280 гр скумрия на скара, печени зеленчуци на туч със зехтин и подправки, 40 гр тиквени семки печени
21.00- ей тук сгавих - 1 ябълка, 1 мандарина. Това ме довърши
Кармацин. Чак сега прочетох един пост от 16 за калция, но аз не ям млечни и не се тревожа за предозиране.
Между другото съм супер без млечните.
19.12-събота
6.30-не може да бъде спах
7.00-кафе, вода с лимон , проблем с 00= скапано настроение=провален ден
8.30-11.30 -чистене - това ми е физ.активност
12.00-50-60 гр/сухо/ориз басмати варен със чушка, грах, брокол, зелен фасул от всичко по малко, къри и др подправки, малко зехтин. 1 яйце на омлет накъсано в ориза, 2 мандарини
15.00-морков, грейпфрут с канела и стевия.Чай от пресен джинджифил.Ох много ми се ядат плодове, ама не може сега
16.00-Умирах от глад, егати. Като няма белтък и зарзават си оставам гладна. Омлет от яйце и белтък, печени на туч зеленчуци със зехтин и подправки. После продължих с малко макарони с масло и кафява захар от на детето, 1 филия и половина бял хляб с екуиза и шарена сол.
И цял ден лежа.Не ми се пие и вода.Да кажем съм изпила 1,5 л.
Не знам дали ще вечерям изобщо.
Това не съм аз бе...Идват празници къде ми е волята и баланса
Пак нямах нет вкъщи, а пък до офиса не ми се слизаше в тоя студ. Последните дни протекоха сравнително нормално.
Имаше една тренировка с тежести в неделя, кино, сауна, солариум. Храната е мама мия, общо взето, но е в прилични граници на “нережимни” храни. Повечко зеленчуци, салати, тук-там плод, риба, пиле, пуешко, доооста зехтин, тук-там филия хляб, малко семки, 1 малка бухтичка, и т.н. Почивам от тренировки до 24.12.После няколко дни ще тренирам. Нямам намерение нито да се ограничавам, нито да преяждам. Каквото стане. Толкова са хубави тези празници, че не си заслужава да се опорочават с мисли за диети. Толкова много хубави неща съм пропуснала вманячвайки се в храната и тренировките. Стига вече. Вярно е че искам да изглеждам перфектно, като всяка жена, но по-важно е в душата си да съм перфектна.
Между другото гледахме “Аватар”-уникален филм. Много емоции, много поуки....
казано от diva 97 на 22.12.09, 09:20:
Между другото гледахме “Аватар”-уникален филм. Много емоции, много поуки....
И аз съм замислила да отида на кино (за пръв път от поне 3 години сигурно), за да го гледам - все хубави думи чувам.. :)
Мда, филма наистина е страхотен Грахче...
Отчет за вчера 22.12.09
Неприятностите ми в личен план продължават и мамка му колкото и да ми се иска не мога да се успокоя
Храна само:
6.00- кафе, вода с лимон, чай
9.30-кафе
14.00- омлет от 1 яйце, 2 белтъка, броколи и домат, зелена салата, морков, малко пуешко/солено естествено/
17.30 -2 малки мандарини
20.00- зелена салата, омлет от 2 яйца и 2 белтъка с печени чушки,
21.00- 3 мини манадарини, 30 гр тиквени семки
23.00 отново глад - малко пилешко филе/около 50 гр/, краставица , 2 моркова
Умирам за моркови и за сол. Внушение или липса на нещо???
Течности над 2 -3 л
Калмацин
Не мога да спя.Кошмар
23.12.09
10:44
казано от diva 97 на 23.12.09, 10:05:
по-скоро второто
Всичката вода ли я пиеш с лимон?
казано от Лазар Радков на 23.12.09, 10:44:
казано от diva 97 на 23.12.09, 10:05:
по-скоро второто
Всичката вода ли я пиеш с лимон?
Едната частс лимон, другата с джинджифил, остатъка чиста. Свежо ми е някак си с тези подправки
Честита Коледа хора! Мир и любов на всички!
Отчета ми ще е пресимно кардио -въглехидратен. И двете са целенасочени, а не плод на слаби ангели/почти %-P /
Ще пиша по спомен и по скоро нещо ще пропусна ,октолкото да добавя
След обилно похапване на 23.12 вечерта, категорично бях решила да си направя прочистващ ден. И в духовен и във физически смисъл. Също реших да постя на Бъдни вечер и Коледа. Цяла година се бухам с животински белтък, сега му е времето да оставя бъбреците да починат. Та съм яла най-вече въглехидрати - повече нишестета отколкото захар, което е добре.
Ако ми спре уайърлеса ще дописвам после...
Тренировки 2 броя.Предните 3 дни почивах
Тренировка 1 - вело, крострен, мноооого корем/500 преси разлини/, малко клекове, стречинг.Общо 60 мин
Тренировка 2
7-8 мин. крострен
3х15 напади/на крак/ с дъмбели без редуване
4 кръга с редуване гръб гърди
х 10 с 15 кг, х 8 с 20, 20, 20
х 10 с 2 х 4кг - избутване от лег
3 кръга
х 10 с 2 х 4кг - странично рамо
х 30 коремни с дъмбел 5 кг
х 30 супермен с тежест на краката
х 30 странични повдигания
х 30 глутеус ритник с тежест
планк до отказ
20 мин.вело
стречинг
Всичко е много интензивно, почти без почивки - 60 мин.
23.12 - 24.12. до 20.30 само на вода
Едит 9.30-10.30-тренировка 1
Едит 16.30-17.30-тревнировка 2
20.30 - 24.00 порция постен гювеч без картофи
голямо парче домашна ръжена постна питка със зехтин
зелена салата
сушени кайсии и ябълки към 50 гр
малко ядки - бадем ,тиквени семки
2 парчета тиквеник без корите
помело към половин брой
чаша червено вино
Течности достътъчно към 3 литра
Беше ми много мило, тъжно, спокойно и пречистено.
Мнението беше редактирано от diva 97 на 27.12.09 10:16.
Прекъсна ми нета вчера и дописвам другите дни сега.
Е олях се направо, особено вчера. Толкова тесто не бях яла от години. Прекрачих границата снощи и ми е тежко. Сакън да не остане храна...
25.12
Тренировка-тежести, цяло тяло, клекове с лост вместо нападите
10 мин кардио загрявка, 20 мин вело накрая, стречинг
60 мин.
Храна:
10.00-11.15 - тренировка
14.30 - 3 препечени малки филии грахам с 50-60 гр пушена сьомга/толкоз беше с белтъка/, салата домти, малко кисело зеле готвено, 2 парчета тиква без захар, 2 парчета тиквеник без захар
17.30 на следващата софра - малко зелена салата, 1 постна сърма, доста ръжена содена питка , 3-4 постни мини гевречета, чушка с боб, 3-4 парчета/малки/ тиквеник с фруктоза - майка ми захар не ползва,
20.30 на поредната маса - 5 сушени кайсии, малко питка, 3 шок.бонбона милка, 5-6 бадема,
26.12
Мускулна треска, прасешко усещане. Толкова вода имам в мен, че едвам ходя. Реших да вкарам вече белтък, обачие едвам си изядох рибата тон в салатата
Тренировка, колкото да си намеря причина да се размърдам - кардио - 45 мин, 100 коремни, стречинг 5 мин
9.30-10.30-тренировка
12.30- зелена салата с риба тон и печени моркови, порция постен гювеч, малко питка, 5 сушени кайсии, бонбон, 5-6 бадема
13.30-15.00- сън
17.00- уж рано да вечерям - порция постен гювеч, 2големи палачинки пълнозърнести намазани с екуиза и шарена сол. Дотук добре, ама .....
22.00- бабата донесе остатъка от погачата и стана мазало - 2 парчета питка, тиквени семки, част от шок.дядо Коледа
Равносметката е колкото повече ядеш толкова повече ти се яде. Аз не съм предполагала, че мога да изям :
1. Толкова много тесто
2. Въглехидрати към 200-250 гр
3. Калории към 2000-2200
Чудничко...
Е свърши се.
Мнението беше редактирано от diva 97 на 27.12.09 10:38.
27.12-неделя. Още се търкалям. Хубавото от цялата работа е че съм качила малко мускулна маса. Бая се бях остъргала и рахитясала. Останалото качено е малко мазно и доста вода. Ще се справим.
тренировка - кардио. Много интензивна и изпотяваща беше. Няма да я оставя тая вода в мен
20 мин.крострен
20 мин.вело
200 статични коремни на земя
5 мин крострен
стречинг
общо 60 мин
6.00- кафе, вода с лимон
7.30-10.30 -сън
вода, вода вода
15.00-16.00- тренировка
19.30- 200 гр пиле на грил без кожа, зелена салата, печени тиквичка, морков, чушка, лук с подправки и зехтин
21.00- тиквени семки 40-50 гр
23.00- помело
Не ми се пие много вода, явно си имам в повечко в тялото. Едва се събират 1800-2000 мл
До 31 почивам от тренировки. ще има сауна, солариум, масаж, педикюр, кола маска, чистене и почивка
Почнах да пия Q10
28.12-понеделник.
Малко странен ден.Нетренировъчен
6.00-кафе, вода
9.30-яйце на омлет с 40-50 гр пуешко, зелена маслина
12.30-2 сварени яйца
15.00 - 1 сварено яйце, 40 гр пуешко филе, 20 гр телешка сушеница, зелена маслина
16.17.30 сауна
20.00-зелена салата, малка пъстърва на скара, малко броколи и бамя със зехтин и копър, малка зелева сърма
21.00- мъжа ми донесе семки и помело - 30 -40 гр тиквени семки, почти половин малко помело
Можеше и без последното хранене.Почти стана дюкан ден до вечерта. Толкова яйца в един ден не съм яла от години.
Течности 3 л, Q10
Чувствам се много объркано, храната едно на ръка, но напоследък и мислите си не мога да събера.
Също забелязах, че от тези въглехидратни дни се опъпчих, и се опитах да се разболея, което не ми се е случвало от години. Така че бялото брашно е аут за сега. Шоколада, ориза и плодовете нямам намерение да ги изключвам
29.12 - Глад и то от сутринта.Чак си се радвам като ми се закусва
6.00-вода, кафе то е ясно
9.00- яйце и белтък на омлет, 30 гр пуешко филе , 2 настъргани моркова със зехтин и копър и балсамико
12.30-зелена салата с 50 гр риба тон, 2 моркова, чушка,2,3 мини киндер бонбона/общо към 10-15 гр/
14.00-50 гр риба тон , морков
15.00-16.00 -сън
17.00-опит за кино, ама нямаше билети. 30 гр, ръчноправен шоколад в мола, 2-3 хапки бисквитена торта
19.00-дочопляне на 40 гр тиквени семки приготвени за киното
20.30 - ще бъде пил пържола от бут на скара, зелена салата, домат
Течности 2 литра и нещо си, кю тен, магнезии
Уф мразя да дъвча нещо непрекъснато, но явно това ми е зимния режим.Бързо огладнявам.
Претренирала съм, днес след съня го разбрах. Малко трудно ще изхвърля токсините и метаболитите с тая храна. Обаче ми се яде...Всичко което ядат нормалните хора. И ще ям без да прекалявам
01.01.10
07:24
Дива,Честита Нова Година!
Много здраве и късмет!Много ми харесва дневника ти!Все така!
казано от irenaiv на 01.01.10, 07:24:
Дива,Честита Нова Година!
Много здраве и късмет!Много ми харесва дневника ти!Все така!
Благодаря мила, подобно и на теб.Много здраве и постигнати цели, но не на всяка цена. ;-P
Честита нова година на всички! Спорна, мирна и щастлива да е, дай Боже!
Последните дни вече забравих какво правих и ядох. Тренирах само на 30 и 31.12-цяло тяло , тежести, кардио. Не е от най-режимния ми период, но не съм яла и джънк.Имаше семки, помело и филийка хляб, вечер след храна, сърма,повечко зеленчуци, яйца, пиле, риба и т.н. Ако знаете как съм се изприщила, като пубертет. Ей така става като кача малко мазнините. Хич не ми понасят...веднага избиват отвсякъде. Но и без тях не става. Ще отчета 31.12 докато го помня
31.12
Тренировка интензивна
10 мин крострен
3 кръга тяга и клек с дъмбели х 15 бр, почивка 50 сек тичане на място
5 мин крострен -интензивно
3 кръга х 10-8, тяга свити крака, скрипец, гърди,почивка 50 сек бягане на място
3 кръга,х10, френско , бицепс с редуване
5.мин.крострен
3 кръга х 30,30,15 -преси с дъмбел, супермен и къчове с тежести на краката
20 мин.вело умерено
стречинг
80 мин
Май това беше, приятно ми се получи
Храната е пак леко неориентирана, обаче през деня не ми се яде особено, камо ли тежка храна.Обичам да ям вечер.Точка
6.00-кафе, вода с лимон и джинджифил
пазаруване, солариум
14.30-огромна салата от всякакви зарзавати с 90 гр риба тон и доста зехтин, филийка пълнозърнест хляб,малко сушена ябълка
18.10-19.30 -тренировка
22.30-няколко хапки питка, 20 гр семки,5-6 бадема, водка, фреш грейпфрут
24.00-посрещане на НГ на площада с 3 бонбона мерси и глъдка шампанско
01.00-04.00-водка, фреш
04.00-05.30- 4 филии, тонус с пуешко и кашкавал запечени, банан и 2 ябълки, имах останали 2 супени лъжици мед и правих меденки посреднощ.Та изядох 4-5 бр./сода, яйце, вода, мед, малко ръжено брашно, канела, стевия/Нищо от изяденото не смятам за джънк, беше ми вкусно само че ябълките ме подуха и можех да ги пропусна. Решила съм в дните с тежести и 2 дни след тях да ям въглехидрати и по-малко белтък.Та това ядене го броя за закуска за 01.01
Течности много.Калмацин, кю 10
Купих си чай за регулиране на апетита и мазнините и блокиране на въглехидратите. С екстрат от гарциния на фирма Хималая...Ще видим как ще ми подейства.
Преди малко ми изчезна поста...пращам този и ще поразсъждавам в нов пост. Ако този се дублира, моля модератора да го изтрие
Ще пофилосовствам малко.Това е част от търсенето на баланаса...Чудя как да си обясня прекаления си апетит.
1. Наличието на въглехидрати и инсулин е най-очевадната причина.
2.Обаче е много възможно с огромните салати които ям да преча на храната да се усвоява и съответно уж ям, а пък не е качествено
3.Може пък и 1500 калории да са ми малко, аз не се спирам дефакто..
4.Някои казват, че зимата се забавя метаболизма, други че се забързва. Според мен е второто, защото трябва да се топлим все пак, а лятото не ни трябва особено много храна и апетита намалява.
Силно се надявам при мен много апетит да е равно на бърз метаболизъм. Коментирайте моля...Ще ми е полезно
Няма лошо да ми се яде толкова, ама на моменти се плаша защото не съм свикнала
Ох не обичам да пиша такива отчети ,но са част от битието ми и преспочитам да не си ги спестявам. Вярвате или не пиша по памет защото нямам букви на клавиатурата. Зотова простете ми грешките...Ужасна храна писна ми вече.Цялата горя от токсини...ама не ми се води борба в момента
01.01 -хлебен ден с алкохолен апетит
лягане в 6.00- ставане в 08.30 - кафе
11.00- половин помело
12.00- няколко хапки баница, грешка....отвори ми апетита да тесто
13.00- 5 филийки тонус на сандвичи с пуешко и кашкавал
15.00-ябълка
16.00- 3 филийки тонус , препечени с кашкавал, 2 препечени с масло и мед. Машала, това от години не съм го яла
18.00- малко парче питка и още по-малко баница
18.30 бонбон мерси, мандарина, 2 хапки пил филе. И тука вече щях да прелея..
течности 3 л
02.02
7.00-кафе, вода, чай
10.30 кафе
10.40 - 12.00 транеровка
13.00- цяло малко помело, 1 киви
14.00-омлет от 1 яйце и 4 белтъка, шопска малка с козе сирене, престраших се със зор да настържа 20 гр
17.00-малко киви
18.00- голяма салата с риба тон и всякакви зелевчуци, малко грах и зелен фасул на пара. Алкализиращи са
засега е това
Едит - 21.00- очакваше се....3 белтъка на омлет, чушка, малко грах и краставица, 15 гр примерно козе сиренетренировката беще
35 мин крос в морската
3 кръга без почивка
х 100 статични преси на земя
х 30 с усукване
20 мин.вело
До пролетта при мен ще преобладават аеробните тренировки и йога. Трябва да си вкарам в час тестостерона, вените, плексита и нервната система. Това при мен с тезести не става. Сьщо ще ходя на сауна всяка седмица и ще хапвам по-често бобови без зрял боб и леща. чувствам се отровно кисела
Мнението беше редактирано от diva 97 на 03.01.10 11:03.
03.01.10
07:08
Дива, ако ти кажа аз около 24ти и 25ти какво ядене беше - твоето нищо не е направо. Както и да е не съм тук да ти успокоявам съвестта - напротив :vampire: Ядосай се - това е най-сигурният начин да се върнеш обратно в нормален ритъм. При мен от толкова ядене се получи нещо като отвращение към храната направо - не ми се яде сега нищо готвено, варено и тн. ДА не говорим за тесто...
03.01.10
08:37
казано от Венцеслава Атилова на 03.01.10, 07:08:
Дива, ако ти кажа аз около 24ти и 25ти какво ядене беше - твоето нищо не е направо. Както и да е не съм тук да ти успокоявам съвестта - напротив :vampire: Ядосай се - това е най-сигурният начин да се върнеш обратно в нормален ритъм. При мен от толкова ядене се получи нещо като отвращение към храната направо - не ми се яде сега нищо готвено, варено и тн. ДА не говорим за тесто...
Всъщност, при едно здраво и добре функциониращо тяло със спокоен и уравновесен дух - тялото и в частно храненето винаги намира своя баланс.
Ако си яла повечко джънк 1-2 дни - след това изобщо няма да ти е до джънк и ще ти се яде само качествена храна.
Ако си я повече въглехидрати - след това известно време няма да ти ядат никакви.
Ако си се тъпкала в повече - след това аптита ще ти бъде надолу (както е при теб в момента)
Всичко в Пиродата е чудесно подредено, стига да не му се бъркаме с изчисления, сметки и глупави помисли :)
поздрави
03.01.10
08:58
О кой бил тук :) Прав си отново......
казано от Венцеслава Атилова на 03.01.10, 08:58:
О кой бил тук :) Прав си отново......
Да така е. Лазар е прав наистина. Аз точно затова не искам да си се ядосвам Венци. Наистина прекалих с въглехидратите, но не искам да се наказвам затова сега. Ядяха ми се ядох.Искам да престана да се страхувам от тях и да ги смятам за отрова едва ли не. Така ще намеря баланса и вместо 10 филии ще изям 3 да кажем. Сега наистина не ми се поглежда хляб, докато допреди седмица ми течаха лигите като го видя в магазина. Това не бива да се получава. Нищо джънково няма в пърнозърнестия хляб или пък в качествения шоколад, но като е набито в главата че е вредно и се дебелее точно това се получава. Е пък писна ми.
Ама и ти си права че не трябва чак до толкова да му се отпуска края...Разликата е в дозата всички знаем това..
03.01.10
6.00-кафе,вода, чай
11.00-12.00 тренировка
12.30-около 60 гр банан без кора, 2 кивита
14.00-5 белтъка на омлет, малка салата айсберг с дресинг от льжица екуиза и дижонска горчица
16.00-17.30-сауна
19.30-200 гр пиле на грил без кожа, зелена салата, печени зеленчуци на скара към 400 гр, за десерт-3 сушени сливи, киви.Яде ми се сладкооо, ужас
21.30 - още малко пиле, 2 моркова
На фона на предните дни е прилична храната
Течности към 2,5л
Калмацин, Кю10,чай-гарциния, чай джинджифил
Тренирвката беше интезивно кардио разбира се, но имам още вода и глюкоген в излишък.
10 мин крострен
10 мин.вело
3 кръга без почивка с тежести на краката
х 30 супермен
х 20 странични махове
х 20 ножици
20 мин.вело
стречинг
Този път в сауната се потих, точно къдего грябва.Явно съм имала какво да вадя от себе си. Потта беше гадна на всичко отгоре.
Не обичам да си причинявам такива неща.Твърде чувствително ми е тялото и веднага реагира. Наблягам нарочно и на цитрусите, въпреки че не съм им фен особено
04.01.10
11:34
с толкова малко калории и мазнини няма как да не ти се яде сладко ...
казано от Лазар Радков на 04.01.10, 11:34:
с толкова малко калории и мазнини няма как да не ти се яде сладко ...
Като едното нищо е вярно.Ама знам ли ги много ли са малко ли са, като не ги смятам. Ям докато се наям уж. Явно не стига щом сладките ми делириуми продължават, че и белтъка съм намалила
Мда..Имам нет временно. И ПМС вече, супер не знам как ще се укротявам.Всъщност имам нещо предвид, но то е за другата седмица.Иначе плана остава кардио, разходки, сауна, масаж, солариум, шоколад, плодове и другото е обичайното. Само дето пъпките на челото не знам кога ще минат
04.01-понеделник
тренировка няма
6.00-кафе и бля, бля
11.00- 2 хапки от поредната и последната надявам се баница с късмети
11.30-салата тип цезар само че с пилешка шунка и малко варен опил.филе, дресинг от екуиза и дижонска горчица
15.00-домат с малко зехтин, 100 гр пиле на грил без кожа, 2 хапки хляб, ябълка, 2 шок.бонбона от Лондон
16.30-18.30-разходка
20.00-голяма салата като обедната, 2 моркова, грейпфрут с канела и стевия
22.00-морков
Доста течности, калмацин, кю 10
05.01-вторник
почивен
6.00-кафе и бля,бля
готвене към 2 часа
12.30- зелена салата, готвено прясно зеле с малко пил.филе, пилешка супа. Със зелето до тук.Ядеше ми се но знам че забавя работата на щитовидната жлеза и спира метаболизма, затова ядох мина ми край.Миналата зима качих от зеле, карфиол и извара, уж диетично
от 13.30 до 18.00-ходене из града с торби, солариум и в 15.30-30 гр шоколад с лешници с фруктоза.Предпочитам Линд, но този беше на промоция и е немски та го пробвах
19.30-зелена салата, порция от зелето с пиле, морков, 2 хапки чушка с ориз, 30-40 гр шоколад от горния.
Пак доста течности, калмацин, кю 10
Доста се изморих от вървенето, когато е студено ми е по натоварващо
Ще се лигавя с храната още малко и влизам в час.Не за друго, но ям некачествени нещо от рода на пилешко роле пушено, олио , бял хляб,дъвкие , пържено даже се е случвало и др боклуци и това веднага се отрази на кожата ми. Аз пъпки не съм имала в пубертета, а сега го позволих. Чувствам се замърсена.Не искам да се фанатизирам, но едно е да е рядко, едно е да е всеки ден.
казано от diva 97 на 05.01.10, 18:10:
Със зелето до тук.Ядеше ми се но знам че забавя работата на щитовидната жлеза и спира метаболизма, затова ядох мина ми край.Миналата зима качих от зеле, карфиол и извара, уж диетично
Този факт за зелето не съм го знаела, доколкото съм запозната ползите му са много повече, от колкото това да забавя метаболизма..хмм...Не мога да си обясня и факта, че си качила от зеле, карфиол и извара? Сигурна ли си, че причината е била в тях?
И мен това ме удивява...
и аз си мислех, че зелето е полезно...е, малко повечеко талаш, ама...аз си го обичам и ми е полезно :)
S L, Лимче, сигурна съм, че на мен така ми действат зелето, млечните и кръстоцветните. Свикнах да се наблюдавам, пък и малко се съобразявам с храненето според кръвната група още от миналата година. Но като факт това ,че зелето съдържа лектини или нещо от сорта които пречат на жлезата е доказано вярно. Хора с понижена функция или Хашимото не трябва да го консумират. Аз съм твърде чувствително откъм жлезите и бягам от крайност в крайност, затова елиминирам възможните дразнители
П.П Едит за снощи 05.01
Направо не искам да го пиша това.Блях...
22.00., 2 белтъка с шунка на омлет, 2 малки парчета руло ,тип пандишпанено, италианско.Без хидро мазнини беше поне...Ама мъжа ми и той значи хич не ми влиза в положението. Само мъкне нещо сладко
23.30 - остатъка от шоколада, 20 гр, 2 хапки руло
хм...зелето и кръстолистните влияят добре на естрогените..т.е. на хора с високи естрогени им влияят добре... За мен са полезни :)
П.П. Не се коси толкова снощи...имала си нужда, гот ти е било, хапнала си. Биг дийл.
Мнението беше редактирано от Limka на 06.01.10 09:02.
06.01-сряда
тренировъчен и вече работен
Тренировка
12 мин вело бързо
30 клека с лек лост
такси и ...
50 мин таебо
10 мин крос до пазара, за да не изстина докато пазарувам
6.00-кафе и вода
чайове
13.00- пилешка супа, малка зелена салата, пил шишче от филе към 100- 150 гр, печен пипер 100 гр
16.00-кафе
тренировка
20.00-зелена салата,пъстърва 250 гр на скара, зеленчуци на пара/брокол, малко грах, бамя, алабаш-влюбих се в това/ с копър, чесън, зехтин, почти цяло помело. Бил много добър плод за трениращи...
естествено едит - 23.00-краешник с малко масло и биволска пастърма
Течности към 2,5 л
Калмацин, Кю 10
Яко съм подпухнала от сладкото вчера, но всичко минава. Вече не знам колко кг съм , всеки ден различно и тялото ми е различно.Не знам кое е вода кое е мазно и кое мускул. Ама важното е да ми е добре душевно. Явно зърнените ми създават най-много проблми. Не съм човек за комплекни въглехидрати май. Ами това е надявам се да не ям глупости довечера
Мнението беше редактирано от diva 97 на 07.01.10 15:19.
един час писак и т...к
Днес се убих от витамин С направо. Беше гаден ден, защото е свързан със смърт на близък. Правихме помен-40 дни
Тренировка
35.мин.крос в морската градина
3 кръга с 5 кг дъмбел
х 10 плие
х 50 коремни преси
10.мин.вело
стречинг
Храната е особена и цитрусова най-вече. Да не се стрестне някой напомням че не съм на диета все още, а търся баланса в храненето и тренирането.Искам да ям храни, които са ме плашели до скоро и да си припомня, кога да кажа стоп, преди да съм се натъпкала като невидяла с нещо което ми е липсвало пред режимните ГОДИНИ.
6.00-кафе, вода
9.00-кафе , вода , душ с морска сол.Профилактично против мускулна треска, която очаквах след вчерашното нечовешко таебо
9.30-11.00-на гробищата
11.30 кафе
12.00-13.00 - тренировка
15.00-19.00-с почивки, зелена салата, зеленчуци на пара, вкл и малко грах, зехтин, пил филе от варено домашно пиле, МАЛКО задушен ориз и пита от помена, наистина малко-можело значи, чашка варено жито почти без захар, със стевия и канела, към 10 малки мандарини, 2 кивита не наведнъж естествено, 10 гр шоколад 80% какао
Течности към 2 л, не ми се пие, оводнена съм достатъчно явно
Калмацин, кю 10
Не знам дали ще ям нещо после, просто и аз вече не мога да се предвидя.
Скоро започвам по-спретнат режим на хранене и трениране.Местим се вкъши след 5 месечен ремонт.Ужас, гадно е да не си си у дома.Дрехи в чували, студени стаи и т.н.Може би затова ме избива на хранителни емоции...не съм в хармония така да се каже.
Ох пиша бързо и нещо ще забравя, после пак..
Много ми се ядат плодове.Преди не ги поглеждах, защото не бяха забранени.Всъщност не обичам особено цитруси
07.01.10
18:08
Дивичка,много кофти....приятелска прегръдка от мен...в такива моменти си даваме сметка колко е преходно и моментно всичко...
Не знам просто какво да напиша...
казано от irenaiv на 07.01.10, 18:08:
Дивичка,много кофти....приятелска прегръдка от мен...в такива моменти си даваме сметка колко е преходно и моментно всичко...
Не знам просто какво да напиша...
х2 :( Бъди силна в такива ситуации, колкото и да е трудно..
Благодаря момичета, за щастие съм от хората които не смятат че смъртта е краят на един човек. Много плаках и днес и на смъртта, мъчно ми е но това е естествена реакция, даже в душата си по-скоро се радвам от факта, че е на по-добро място и е спокоен...беше добър човек.Мир на праха му
Чета аз из форума и си мисля....защо аджаба се мъча да тренирам тежко, като просто не е за мен. За събота планирах тежка тренировка.Всъщност тежка за мен, 20 кг скрипец и 10 кг лост за някой са нищо, но...Защото чета, че е най-добрия метод, защото се горят най-много мазнини, защото влияе добре върху много неща, защото е модерно,защото повишава силата и метаболизма в покой но...аз съм била най-мазна и тежка точно при такива тренировки, най-нервна, с най-разбъркани хормони, и.тн. Понякога не смея да напиша че съм фен на аеробиката, защото хиляди души почват да ти обясняват каква тъпотия е и че нищо не се постига с нея. Е да обаче аз всъщност не гоня сила, нито постижения някакви, не мога да се похваля че клякам с голяма щанга и т.н, но мога пък имам атлетична женска фигура от която незнайно защо се мъча да избягам, мога спокойно да избягам маратон и тичането в градината и покрай морето ме изпълва с безмерно щастие и енергия. Защо бягам от това което харесвам.Повече не...Това го пиша за себе си хора , никой не визирам, просто размишлявам. В крайна сметка важното е да се чувстваш добре и като ти тежи нещо и си гневен и ядосан и т.н да ” Хванеш мотиката и да покопаеш 10-15 мин, докато се успокоиш”, както казва Дънов
казано от diva 97 на 07.01.10, 20:29:
Чета аз из форума и си мисля....защо аджаба се мъча да тренирам тежко, като просто не е за мен. За събота планирах тежка тренировка.Всъщност тежка за мен, 20 кг скрипец и 10 кг лост за някой са нищо, но...Защото чета, че е най-добрия метод, защото се горят най-много мазнини, защото влияе добре върху много неща, защото е модерно,защото повишава силата и метаболизма в покой но...аз съм била най-мазна и тежка точно при такива тренировки, най-нервна, с най-разбъркани хормони, и.тн. Понякога не смея да напиша че съм фен на аеробиката, защото хиляди души почват да ти обясняват каква тъпотия е и че нищо не се постига с нея. Е да обаче аз всъщност не гоня сила, нито постижения някакви, не мога да се похваля че клякам с голяма щанга и т.н, но мога пък имам атлетична женска фигура от която незнайно защо се мъча да избягам, мога спокойно да избягам маратон и тичането в градината и покрай морето ме изпълва с безмерно щастие и енергия. Защо бягам от това което харесвам.Повече не...Това го пиша за себе си хора , никой не визирам, просто размишлявам. В крайна сметка важното е да се чувстваш добре и като ти тежи нещо и си гневен и ядосан и т.н да ” Хванеш мотиката и да покопаеш 10-15 мин, докато се успокоиш”, както казва Дънов
Аз също съм на мнение, че всеки сам трябва да прецени кой е начина на трениране, който му се отразява най-добре - това се случва с метода на пробата и грешката и на друго място съм го писала, да не се повтарям. Едни признават единствено и само тежките силови тренировки, други са повече фенове на кардио тренировките тип тай бо, аеробика и т.н. Всеки е свободен да прави каквото иска и както го иска, да избере за себе си най-добрия начин за трениране, по който да се чувства удовлетворен от това което прави, а не да прави това което е модерно, вървежно, само защото всички го правят. Аз също не мога да се похваля с кой знае какви постижения в залата относно тежестите, но в крайна сметка се чувствам добре по този начин по който съм избрала да тренирам, а това е най-важно, както и в твоя случай. Ние наистина не гоним някакви състезателни резултати, така че трябва всичко да правим за наше удоволствие. Дивичка, не се затормозявай с подобни помисли! Тренирай, храни се и почивай така както усещащ ти самата, че трябва да го правиш! :)
Diva мила,прегръдка и от мен.
Що се отнася до това как тренираш,това си е строго индивидуално.Не всеки му харесва да “блъска железата”,а и не на всеки му се отрзява добре.Аз например не мога да бягам,след 10 минути просто ми писва.Ето защо просто не го правя.Имам наблюдение,че колкото повече човек върви срещу себе си,толкова по зле стават нещата.За съжаление всеки един от нас е правил грешки,тренирал е по всевъзможи начини,спазвал е всякакви режими.Винаги може да изкараш 1-2 месеца на НВД,ВМ,Дюкани и т.н,но идва момент в който ти писва.Никой не може да бъде цял живот на режим измислен от някого.Затова тренирай както намериш за добре.Най-важно е да се чувсташ вътрешно добре и емоционално здрава.Така визията,която желаеш ще дойде сама,без тормози,лишения и прочие.Не веднъж си доказала,че познаваш тялото си.Просто остава да го послушаш.
07.01.10
22:03
Ами да по размишлявам и аз върху размишленията и логовете ти. Качила си от вредното зеле? Едва ли... Колко е полезно цвеклото, а колко е вредно зелето и обратно можеш да прочетеш във всяка нова книга за хранене, която излиза всеки нов сезон. После нещо друго ще е вредно, а всички забравяте правилото - дозата прави отровата. Дали проблемът е бил в зелето или в торовете му. А дали био зелето у нас е био зелето у UK? Едва ли. Подува ти се коремът от фибрите в многото зеленчуци, които консумираш - има логика, но за да потвърдим/отречем е редно да ни дадеш количества/ден. Пик във въглехидратния прием вечерно време, пик в калориите вечерно време при хранене ту във НВД, ту във ВБД, ту войнска диета. Забелязах страст към въглехидрати с висок ГИ и нисък ГЛ. Лазар ти го каза за калориите, послушай го - вкарай мазничко! Подуваш се от лактозата в млечните храни? Възможно, но е по-вероятно да се подуваш от:
-> NaCl солта в млечните храни
-> Млечната киселина и Тренировките ти, т.е. ту кардио, ту работа с тежести с интензивност, обем и време под напрежение твърде близки до бодибилдинг сплитовете. Тези тренировки буквално работят за нови капиляри и повече гликоген. Лошото е, че ти не приемаш достатъчно въглехидрати, за създаването на нов такъв, когато е нужно. Когато пък поемеш такива, то е ударно и съвсем не е след тренировка, а вечер.
-> Не контролиран прием на протеин в порция, а често и за деня. Натоварваш бъбреците си и с това.
-> ПМС
Със сигурност е комбинация от всички тези фактори. Опитай да увеличиш приема на KCl (калиева сол), запази течностите 2,5-3 литра “ниско минерализирана” или чешмяна вода. Замисли се за въглехидратна ротация и тренировъчна ротация - кардио и стретчинг в дните с умерени въглехидрати, моментните ти силови тренировки рядко - в дните с висок въглехидратен прием, а в дните с нисък - повече мазнини, норма калории и стандартна силова схема за дами - клекове с дъмбел, лицеви опори, раменни преси (може едностранно), хоризонтални набирания, набирания с ластици/скрипец с раменен хват. Там избираш тежест, която да доведе до силов отказ. При него няма парене от млечна киселина или изгаряне от нервна умора, просто техниката заминава. 3-5 бройки в серия е добро начало.
Въглехидратите не са лошо нещо, ако:
-> се ядат в норма
-> след обемни тренировки
-> през първата половина на деня
-> във въглехидратна матрица (бързи+бавни+умерени)
-> заедно с протеини
-> ако не ти пука за мазнините ти, но искаш да заспиш възможно най-бързо, т.е. по-добри са от много сънотворни
Зле, са когато ги консумираш за:
-> източник на щастие, единственото по-нетрайно щастие от въглехидратното, е онова след края на кислороден бар :)
-> източник на енергия, когато цял ден си била в офиса
-> средство срещу вече настъпила умора, в следствие на нисък прием на калории
Чувстваш се смачкана, след кардио тренировки или след твоите тренировки с тежести? Ако е така след каррдиото, то не ги ли правиш с прекалено висок пулс?
Поздрави,
Владо Недков
Мнението беше редактирано от Sport & Health Consulting Ltd. на 07.01.10 22:08.
Момичета благодаря за подкрепата. Периодът от септември до сега ми е меко казано отвратителен, но ще мине. И все пак е важно за мен, че се включвате в дневника ми. Благодаря отново