13.01.10
09:23
То прилив в предмишниците ок,ама прилив в дърпащата мускулатура дали ще дойде е тънкия момент. :)
Съвет: Пробвай да сложиш фитили и да дърпаш с тях,ако има над 10-15 кг разлика - тренирай с тях.Ако работните килограми са близки - недей.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.01.10 09:24.
13.01.10:
- 150гр. пилешко, 60гр. ръжени ядки
- Голям дюнер без картофки
- Литър мляко
- 150гр. скумрия
- 250гр. извара
Забравих да обядвам.
14.01.10:
- 5 яйца
- Кофичка кис. мляко
- 250гр. пил. гърди, 70гр. сирене
- Бутче и кълка (около 170гр.)
- 260гр. извара
Пак забравих да обядвам. Последните дни изпадам в музикален транс (пиша tabs от песни като californication ) наобяд и забравям да обядвам, закъснявам на училище и т.н.
п.п. Поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=0cqawuQvTO4
Днеска беше провал някакъв. От 15 до 18 часът съм играл активно футбол и не съм ял от 13:20 до 18:30.
15.01.10:
- 3 яйца
- Голям дюнер
- 6 часа дупка. 3 часа интервално кардио (т.к.)
- 1кг. кисело мляко
- 500млл. пр. мляко
- 250гр. извара
п.п. Днеска Рафи се изложи. Попринцип на дюнерджийницата казвам “без картофки и кетчуп”, но днес арабина не ме е чул и дюнера си беше с всичко.
Та, както вече повечето от вас разбраха, тази година ще има повече бодибилдинг и по-малко “powerlifting”
Досега исках да си намеря (или изработя) специфична програма, която да страни от просто вдигане в залата и добро хранене извън нея. Харесах си нещо, което видях в t-nation - I, BODYBUILDER програмата. Накратко тя се състои в прилагане на няколко по-сложни тренировъчни методики, въздействащи върху нервната система повече от елементарното 3-4х8-10, а самите тренировки са 2-4 седмични специализации за всяка отделна мускулна група, което прави общо 12 седмици, или нещо от сорта. Общо пет фази, като първата фаза е 2-3 седмична специализация за рамо.
http://www.tmuscle.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol#i-bodybuilder-program/guidelines
Цитирам:
Strong Words of Advice
Listen, maybe this whole thing seems too daunting or difficult; maybe it hurts your brain too much. After all, doing 3 sets of 8, like most ordinary gym rats have been doing since the dawn of time, doesn’t take any smarts.
We’re asking you to push the envelope a little. Do a little homework. Furrow up your brow and learn this program. An hour of investment up front, followed by a wholehearted training and supplementation effort, will give you the results you were looking for, hoping for, when you first started lifting.
Now, let’s see what you’re made of.
п.п. Обаче няма да си купувам АНАКОНДА. :) Мнения? G33K, Oranje, DeadManWalking? Другите редовни в t-nation?
Значи ще тренираме по идентични принципи, защото аз от пъври февруари започвам, 5 дневен бодибилдърски сплит, със специализация ръце, който е точно 4 седмици (целия февруари), след като привърша системата за сила. След това живот и здраве, ще видим (ти знаеш). :)
Аз мислех още другата седмица да започна, още преди всичко живо в t-nation да е отворило нов training log само заради програмата. Но още не съм сигурен дали такава програма от последователни една след друга специализации отговаря на стажа ми. Не искам да променям програмата по никакъв начин и не съм сигурен има ли място за кардио, защото ми трябва. Не съм сигурен как трябва да изглежда хранителния ми режим откъм нутриенти и дали няма да е прекалено тежка самата програма без зоб, ANACONDA и т.н.
Плановете в главата ми са нешлайфан диамант - още не съм решил, затова искам да чуя друго мнение.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.01.10 13:06.
Нали не беше карал по сплит? Започни с нещо по-обикновено. Остави ги тея програми, има време и за тях. По-важни са почивката и възстановяването от колкото системата по която караш.
Мнението беше редактирано от NRG на 17.01.10 13:14.
казано от NRG на 17.01.10, 13:13:
Нали не беше карал по сплит? Започни с нещо по-обикновено.
От 3-ти Март 2008г. до края на Юни месец на 2009г. съм карал по 5-дневен сплит с по 7-8 упражнения за всяка МГ. Предишния ми опит със сплитове какво значение има за тази програма?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.01.10 13:24.
Значи 2010 година ще е година в която ще обръщаш повече внимание на визията и външния си вид. Дано обещанията не са само в краткосрочен план. 12 седмици специализации са достатъчни, точно колкото да качиш прилично ниво на ММ и после да направиш една брутална сепарация за лятото. :)
17.01.10
13:37
искаш да сваляш защо не пробваш въртелешка ограничи въглехидратите яж повечко протеини и мазнини.
Обема е ГОЛЯМ.Нищо че има регулиране според деня, ще се изпържиш още на третия.В момента правиш по 2-3 упражнения на тренировка скачаш на 4-5 и то в 5 дни почти последователни.
Чета ти дневника и виждам, че тези работи като перфектното повторение и рампите ги правиш,но трябва да се признае, че онова на сайта на т-нейшън е просто начин за продаване на продуктите им, в частност АНАКОНДА.И много ясно че няма да сложат програма 3х8, а някакъв извънземен обем, с който всеки ще порасне, ако естествено се възстановява. ( анаконда стака )
Ще е интересно да я направиш, но или направи преход с по-висок обем или си увеличи рязко храната като я започнеш.И в двата случая ще ми е интересно да видя къде ще тръгнеш.
Това за храната го обмислям, но един кроманьонец с най-примитивния си инстинкт за самосъхранение ще знае, че веднъж погледне ли към слънцето, втори път не трябва да го прави. Имам горчив опит с “йо-йо” ефекта и би било искренно глупаво ако падна под пещерните хора и за сетен път не си взема поука с този момент и рязко увелича храната.
Друга причина да започна програмата е, че напоследък нямам желание за дневник. Не, че съм вързан за него. Никой не ме кара да пиша, но е повод да отбелязвам всичко тук.
п.п. Аз съм го решил де. Нищо, че колебливо говоря. Колебанията ми са насочени към обема. Бе споменато по форума на Thibaudeau (по-точно самия той го бе казал), че е неприемливо да се изменя програмата, което е разбираемо от всяка гледна точка, но е възможно намаляване на обема. Това мисля в момента.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.01.10 16:18.
Обема е поносим (за хора със стаж де), имайки предвид, че първите серии са за вработване. Обаче, мислиш ли, че ще можеш да тренираш 5 пъти седмично и да изпълняваш всички упражнения в показания маниер?
Ако питаш дали имам време и желание, както и настройка да тренирам така и да го правя правилно - да. Защото го искам и защото не ми е напълно непознато. Защото ми харесва и защото съм надъхан да бъда стриктен. Може би единствено няма да спазя със 100%-ова точност процентите на тежестите на асистиращите упражнения, но ще вляза в такт.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.01.10 21:03.
18.01.10:
- Литър мляко
- 75гр. ръжен хляб, 150гр. пилешко, 100гр. руска салата
- Литър мляко
Раменни преси от седеж на смит машина: 3х3 (няколко секунди почивка м/у повторенията)
Висок полу-лег на смит: 6х3
Пуш-преса: 1;3, 1;3, 1;3, 10 (това прави 4 серии - три ratchet loading-a и една нормална)
Всичко бе изпълнено с експлозивна концентрична и с бавна ексцентрична част на движението и с прогресивно покачване на тежеста с 5%.
- Цял шоколад
- 5 яйца
- 250гр. извара, 75гр. ръжен хляб
Сега, половин час след тренировка, се чувствам точно така, както трябва да се чувствам - ебе ми се, бие ми се, яде ми се и най-важното тренира ми се. Въобще, върховно усещане. Започна се - факт. Има няколко изхода от ситуацията.
1. Ще завърша програмата със страхотни резултати и без тъпата АНАКОНДА
2. Няма да завърша програмата добре, защото тя е просто промиваща мозъка реклама на иначе скъпата АНАКОНДА
3. Няма да завърша програмата добре, защото не правя нещо както трябва, но не знам какво
3:1 в полза на това, което не искам да се случи. Оdd..
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.01.10 19:34.
Едва ли ще се чувстваш чак толкова добре след тренировката в сряда :)
А анакодата уж помага за възстановяването и ти позволява да буташ повече през тренировката, но в крайна сметка затова има авторегулация в програмата - продължаваш докато можеш и не прескачаш възможностите си.
Power rack явно нямате за pin press, но защо правиш и високия полу-лег на смит. Нямате ли лежанка, която да може да се вдига или пък squat rack, където да сложиш високата лежанка?
Squat rack има в скъпия фитнес. Има и две стойка за клек в сегашния ми фитнес (от онази с двете колчета), но не се сетих да я използвам за това. Иначе на лег може, но трябва да е висок полу-лега в Пн., а този в залата не е регулируем, затова използвах пейка и смит.
И да, ако говориш за първата тренировка за цялото тяло, определено ще ме узори. Главно защото имам време да ходя на фитнес само вечерта в час пик и иначе малката зала по това време е пълна. Да се надявам, че днес като е студено и вали сняг ще се откажат хората да тренират, че да съм сам в залата.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.01.10 09:42.
Някой може ли да ми обясни как от три избутващи упражнения за предно рамо имам мускулна треска на перките?
И при мен се е случвало това... Осезаема мускулна в перките и слаба в раменете. Говоря за изпълнение на раменна преса прав с щанга. Решението беше да смъкна съвсем малко работните кг(с 2 кг, тоест пак ми е трудно) и да не избутвам щангата до заключване на лактите, тоест да се концентрирам в долната част на упражнението. Пускам малко под брадичката и избутвам докато стигне на 1 педя да кажем над главата ми щангата.
В моята система концентрацията е точно в заключването на лактите в две от трите упражнения, които вчера правих. А и мускулна треска в предното рамо си има, точно толкова голяма, колкото е и тази на гърба. Просто ми е странно.
А как не ми се описва..
20.01.10:
- 4 яйца, две филии бял хляб с течен шоколад намазани
- 200гр. бяло месо
А1: Бедрено сгъване на машина - 75%; 75%; 80%; 80%; 85%; 85%; 70% - 1; 3; 1; 3; 1; 3; 10
A2: Лег-преси - 75%; 75%; 80%; 80%; 85%; 85%; 70% - 1; 3; 1; 3; 1; 3; 10
B1: Скотово сгъване с крив лост - 75%; 75%; 80%; 80%; 85%; 85%; 70% - 1; 3; 1; 3; 1; 3; 10
B2: Френско прав със същия лост - 75%; 75%; 80%; 80%; 85%; 85%; 70% - 1; 3; 1; 3; 1; 3; 10
C1: Равен лег с широк хват - 60%; 65%; 70%; 75%; 80%; 85%; 70% - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 10
C2: Гребане на скрипец (или лодка, или там както й се вика на тая тъпа машина) - 75%; 75%; 80%; 80%; 85%; 85%; 70% - 1; 3; 1; 3; 1; 3; 10
Веднага след тренировката:
- 2бр. Snickers
30 мин. след тренировката:
- 4 яйца
- 16:00 - 19:20 на крак
- 150гр. скумрия, 150гр. ръжен хляб
- 250гр. извара
Абе какви ти бяха последните цели ? Релеф, ако не се лъжа. Брат, от снимките ти съдя, че си пълен ендоморф, както ти сигурно знаеш, ами как може изобщо да се “чисти” с такава храна? Трябва да ти е изрядна диетата. Прощавай, ама реших да ти го напиша т’ва. Не си начинаещ знаеш ги нещата, ами защо не и приложиш ?
Мнението беше редактирано от Мирослав на 20.01.10 17:59.
20.01.10
18:04
Наистина и на мен ми прави впечатление храната. Доста е зле. Оправи я, само с тренировки не става.
казано от Georgi Vladimirov Andreev на 20.01.10, 18:04:
Наистина и на мен ми прави впечатление храната. Доста е зле. Оправи я, само с тренировки не става.
Долкото знам, той приключи с чистенето неуспешно без особенни промени. В основен период може да си позволяваш всякакви работи да ядеш да се тъпчиш, но докато чистиш трябва да си доста сериозен, защото храната (и знанията за нея) е много важно в такъв период, но най важното е волята според мен в твоя случай.
Е не знам, това го пях и написал (че не съм сигурен за целите му - дали още иска релеф), но не съм съгласен, че в основен период е “позволено” всичко, може да си позволиш нещо, ама пък да не се ограничаваш какво ще стане после ?
казано от Миsh0 на 20.01.10, 18:16:
Е не знам, това го пях и написал (че не съм сигурен за целите му - дали още иска релеф), но не съм съгласен, че в основен период е “позволено” всичко, може да си позволиш нещо, ама пък да не се ограничаваш какво ще стане после ?
Абсолютно всичко може да си позволиш (без наркотични вещества), зависи дали е добре съобразено.
Траш, би ли писал и работните килограми, освен % от 1RM. :)
Следя с интерес!
Успех!
Не го познавам лично Трашметъл, но съм сигурен, че все още може да говори/пише. Не му отнемайте и тази радост !
Обема е голям, затова храната е повече от към въглехидрати. Не мога да си позволя да продължавам да се ограничавам с въглехидрати при тези тренировки. Иначе с чистенето приключих. И да се знае - аз не орелефявам, аз отслабвам. От 85кг. края на лятото до сега 76кг. имам разлика само и единствено в талията. Както винаги. За 9кг. разлика за 3 месеца почти съм си все същия. Броя го като неуспешно отслабване. Не знам какъв е проблема. Може би ми трябва повече маса, защото реално нямам много и с тези малки кости, които имам надали ще си проличат мускулите със все фибрите при едно 2-3% намалени подкожни мазнини.
п.п. СТАЛКЕР - напиасх ги така, за да мога да ги копирам на долните редове, тъй като деня беше такъв в по-голямата си част. Мързеше ме да си пиша работните килограми, пък и не ги гледах толкова много. При упражненията с големи килограми започвам на приблизително 70% и качвам тежеста с 5-10кг. На упражненията с малки килограми (асистиращите) започвам на 50% и качвам с 2.5 - 5кг. тежеста и така.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.01.10 19:27.
20.01.10
19:36
казано от Thrashmetal на 20.01.10, 19:33:
Единствената причина да не съм си го направил е, че не мога да си харесам.
Аз също се бях навил,ама като ми искараха 6 книги,разгледах 4,завъртях се и си тръгнах.. :lol:
Много избор,много нещо,то просто се ушашавяш,не можеш да избереш..
Отварям едната книга,харесвам 3-5 и си викам,аа някоя от тия ще е,да ама не,отварям втора книга,и там си харесвам още по-хубави.. :lol:
Аз ако реша да си правя татус каталог няма да използвам. Не ме интересува дали хората ще го разберат или ще им хареса. Искам да има силен емоционален заряд, който да разбирам само аз. Да ми напомня за нещо завинаги. Малко сладникаво звучи, но иначе само да “драскаш” по себе си няма смисъл.
20.01.10
19:43
Един приятел много се чуди над каталози,след това се консултира с братовчед си и от там реши да си направи китайска поговорка,дълга е 15см,само,който чете китайски може да я разчете.. :lol:
Точно от врата му надолу я сложи,за да може като е с потник да се забелязва,на нея пишеше нещо като:”Не е важно,че говорят зад гърба ти,важното е като се обърнеш всички да мълчат!”.
И всичко това на 5 символа.. :lol:
Аз също мисля да си направя някаква загадка.. :P
Траш,сори за спама! :)
казано от Владимир92 на 20.01.10, 19:40:
Аз ако реша да си правя татус каталог няма да използвам. Не ме интересува дали хората ще го разберат или ще им хареса. Искам да има силен емоционален заряд, който да разбирам само аз. Да ми напомня за нещо завинаги. Малко сладникаво звучи, но иначе само да “драскаш” по себе си няма смисъл.
Трябва да си и сигурен, че искаш да помниш това нещо завинаги.
21.01.10:
- 150гр. кюфтета, 50гр. пилешко, филия ръжен хляб, филия бял хляб (свърши ми ръжения)
- Литър мляко
По памет:
7 рунда от следното (две повторения за всяко упражнение):
A1: Раменна преса от стоеж
A2: Разтваряне с дъмбели за средно рамо
А3: Пуш-преса с килограмите за раменната преса
А4: Изнасяне напред с дъмбели
B1: Повдигане до брадичката с чийт
B2: Трапецовидно повдигане
B3: Него го забравих...
B4: Face Pull
- 150гр. пилешко, 120гр. сирене, 150гр. овес с вода
Предстоят:
- 5 яйца, 100гр. овес
- Някаква мръвка, че нямам извара
Кратка тренировка. Средното рамо и трапеца ми пламнаха.
Програмата си я бях записал на лист, но не съм написал едно от упражненията за вторите седем рунда.
Еднаква тежест на всички рундове, около 75-80% от макса. Замириса ми на кросфит днешната тренировка, и като се знам какъв съм, се пожалих и свалих по 5кг. от всичко. Очаквах да е по-трудно, но до един момент спрях да се задъхвам, ами ставах дори по-експлозивен. Че дори на асистиращите упражнения увеличавах килограмите с напредването на рундовете. Нелоша тренировка, но трябва да компенсирам с още доста протеин след час, след това отново да се натъпча добре с протеин преди сън, че до тук имам едва 100-тина гр. за целия ден.
Впрочем, дали подлежи на обсъждане не знам, но ми се иска да чуя други мнения относно въпроса за моето отслабване. 9кг. разлика и не съм свалил никъде, освен в талията и шкембето. Но с дрехите съм си същия, както когато бях 85кг. Дали много мускул съм загубил? Обиколките на краката, ръцете и мишниците, както и гръдната обиколка са паднали с не повече от 5 милиметра до 1 сантиметър, докато корема и талията са минус 3-5, съответно (или обратното беше, забравих).
Знам, че няма да ти помогна, но дали има разлика била тя положителна или отрицателна само ти можеш да кажеш :) Снимките могат да ни дадът само бегла представа. НЕ би трябвало да си изгубил много ММ ...
Готини снимки бях направил днес. Без да искам вместо да ги изпратя всички наведнъж, аз ги изтрих от телефона.